Kyocera knivprodukter

Detta japanska varumärke grundades 1959 under namnet Kyoto Ceramic Company och döptes om till Kyocera 1982. De tillverkar många olika saker men vi håller oss till köksknivarna här. Under 80-talet bidrog Kyocera till en innovation genom att lansera keramiska knivar.

Kyocera Advanced Ceramics

Kyocera Advanced Ceramics är det arbetsnamn under vilket man tillverkar och säljer keramiska knivar. Pressad keramik har den fördelen att de inte rostar och att det går bra att diska knivarna i maskin.

Keramik är ett av världens hårdaste material. Keramiska knivar är perfekt för dig som inte vill ödsla tid på slipning. Gillar du det och japansk design är Kyoceraknivar helt rätt för dig.

Utvalda knivar från Kyoceras återförsäljare online

 • Kyocera - Julienne Keramisk Svart

  Kyocera - Julienne Keramisk Svart
  Med den här mandolinen från Kyocera gör du fina strimlor av till exempel gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder! Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki? Det keramiska bladen håller dessutom skärpan år efter år. Tål diskmaskin.
 • Knivblock för 4 knivar Bambuträ

  Knivblock för 4 knivar Bambuträ
 • Julienne med Keramiskt blad Röd

  Julienne med Keramiskt blad Röd
 • Kockkniv Keramisk Vitt blad 14 cm

  Kockkniv Keramisk Vitt blad 14 cm
 • Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare

  Kyocera Set Mandolin, Julienne och Rivare
  Det praktiska 5-delars setet från Kyocera är allt du behöver för att klara av en rad olika riv- och skivuppgifter. Placera enkelt redskapen över en bunke, tallrik eller den medföljande behållaren för att snabbt och effektivt riva eller skiva utan att stöka ner. Redskapen passar perfekt till allt ifrån gurka och tomat till hårdost.Medföljer:- Mandolin (Svart).- Julienne (Röd).- Rivare (Grön)- 1 st Behållare- Fingerskydd.
 • Kockkniv Keramisk Vitt blad 16 cm

  Kockkniv Keramisk Vitt blad 16 cm
 • Kyocera FK180WH Keramisk Kockkniv 18 cm Vit

  Kyocera FK180WH Keramisk Kockkniv 18 cm Vit
  Med Kyoceras keramiska kockkniv har du en kniv som skivar kött, fisk och grönsaker. År efter år utan att bli slö Det enda du behöver tänka på är att inte skära i djupfryst eller dela krabbor och annat med hårda skal eller ben. Keramiskt blad 18 cm. Handtag i plast. Tål maskindisk. Tillverkad i Japan.
 • Kyocera - Set med Mandolin, Julienne och Rivjärn i box

  Kyocera - Set med Mandolin, Julienne och Rivjärn i box
  Praktiskt set från Kyocera bestående av fem delar. Prisbelönt mandolin som blivit bäst i test i både Icakuriren, Allt om mat och Aftonbladet. Enkel att använda – ställ bara in önskad tjocklek från 0,5 mm till 3 mm. Skivar smidigt lök, alla andra grönsaker och rotfrukter.Mandolin med sylvasst keramiskt blad, ställbarJulienneRivareUppsamlingslådaSkyddshandtag med rivfunktionTål maskindisk
 • Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm

  Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm
 • Kyocera Knivblock i Bambuträ med plats för 4 knivar

  Kyocera Knivblock i Bambuträ med plats för 4 knivar
  Förvara dina knivar snyggt och tryggt. Perfekt för keramiska knivar som inte fäster på magnetlisten, men fungerar självklart för andra knivar också. Ställ blocket på bänken, häng det på väggen eller lägg i kökslådan. Knivblock har plats för 4 st knivar. Max bladlängd: 22 cm.Material: Bambu.
 • Kyocera - Knivblock Bambu 4 knivar

  Kyocera - Knivblock Bambu 4 knivar
  Från japanska Kyocera kommer detta fina knivställ i bambu. Fyra stycken knivar får plats, med en bladlängd på max. 22 cm. Perfekt för keramiska knivar som inte fäster på magnetlisten, men fungerar självklart för andra knivar också. Lättillgängligt, snyggt och tryggt!
 • Kyocera - Deluxe Kockkniv 14 cm

  Kyocera - Deluxe Kockkniv 14 cm
  Vacker och elegant kockkniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. En keramisk kockkniv som denna är ett ovärderligt redskap i köket, med den skivar du kött, fisk och grönsaker utan problem. Den är något mindre i storlek än en ordinär kockkniv med sitt knivblad på 14 cm. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.
 • Kyocera FK075WH Keramisk Skalkniv 7,5 cm svart

  Kyocera FK075WH Keramisk Skalkniv 7,5 cm svart
  Kyoceras minsta kniv passar för finliret i köket när du helt enkelt vill använda en vass kniv med kort blad. Bladlängd 7,5 cm. Blad i keramik. Handtag i plast. Tål maskindisk. Tillverkad i Japan.
 • Julienne med Keramiskt blad Röd

  Julienne med Keramiskt blad Röd
 • Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad

  Kyocera Julienne strimlare med keramiskt blad
  Det här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk.
 • Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm Vit

  Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm Vit
  Skalkniv som är en dröm om du vill ha en vass kniv men inte vill hålla på att slipa. Skalkniv 11 cm blad. Ergonomiskt plasthandtag. Keramiskt blad i High Tech keramik.
 • Kyocera - Fuji Kockkniv 17 cm

  Kyocera - Fuji Kockkniv 17 cm
  Fuji kockkniv från japanska Kyocera. Kniven har ett 8-kantigt handtag av pakkaträ som ligger helt perfekt i handen. Det vita keramiska bladet på 17 cm kompletterar elegansen i pakkaträ-handtaget, vilket ger kniven en harmonisk blandning av traditionellt och modernt och gör matlagningen till en glädje. Bladet är tillverkat i vit Z206-keramik och håller sig därför rakbladsvasst länge. Mycket komplett och mångsidig kökskniv, som används till att hacka, skiva och tärna alla möjliga sorters råvaror. Kniven ingår i Kyoceras Fuji-serie som är utvecklad med Fujiberget i åtanke, som en av nationens skatter.
 • Julienne

  Julienne
  Med den här juliennen från Kyocera gör du fina strimlor av t.ex. gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder. Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki? Håller skärpan år efter år.
 • Kyocera - Julienne Keramisk Röd

  Kyocera - Julienne Keramisk Röd
  Med den här mandolinen från Kyocera gör du fina strimlor av till exempel gurka, potatis eller morötter på 10-20 sekunder! Lägg upp snyggt på tallriken eller varför inte imponera med egen tzatsiki? Det keramiska bladen håller dessutom skärpan år efter år. Tål diskmaskin.
 • Kyocera - Gen Kockkniv 18 cm

  Kyocera - Gen Kockkniv 18 cm
  Keramisk kockkniv från Kyocera, en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
 • Kockkniv i keramik, 18 cm

  Kockkniv i keramik, 18 cm
  Klassisk keramisk kockkniv med högt blad som ger plats för knogarna. Hackar och skivar kött, fisk och grönsaker som en dröm – år efter år. När du väl behöver skärpa kniven går det enkelt med ett diamantbryne. Keramiska knivar väger bara hälften så mycket som ett metallblad, rostar inte och påverkas inte av syror. Dessutom kan de maskindiskas. Kom bara ihåg att inte använda kockknivar till frysta råvaror, hårda ben eller skaldjur. Kom bara ihåg att inte använda kockknivar till frysta råvaror, hårda ben eller skaldjur.
 • Kyocera FK140WH Keramisk Kockkniv 14 cm Vit

  Kyocera FK140WH Keramisk Kockkniv 14 cm Vit
  Den ultimata kniven i FK-serien för dig som vill ha en lite kortare kockkniv med högt blad som ger plats för knogarna. Hackar och skivar som en dröm. År efter år! Kockkniv 14 cm Vit keramiskt blad Ergonomiskt handtag i plast.
 • Kyocera FK160WH Keramisk Kockkniv 16 cm Vit

  Kyocera FK160WH Keramisk Kockkniv 16 cm Vit
  Den ultimata kniven i FK-serien för dig som vill ha en kockkniv med högt blad som ger plats för knogarna. Hackar och skivar som en dröm. År efter år! Kockkniv 16 cm Vit keramiskt blad Ergonomiskt handtag i plast.
 • Kyocera knivblock bambu för 4 knivar 34 cm

  Kyocera knivblock bambu för 4 knivar 34 cm
 • Kyocera - Gen Knivset Kockkniv+Skalkniv

  Kyocera - Gen Knivset Kockkniv+Skalkniv
  Keramiskt knivset från japanska Kyocera. Den stora kockkniven har ett blad på 14 cm och tar sig lätt igenom kött, bröd och tomater, vilka ibland kan vara svåra att skära. Den mindre skalkniven är bra för finliret, t. ex. att skära grönsaker. Svarta handtag i plast med en ergonomisk utformning som ligger bra i handen. De fina keramiska bladen lämnar ingen metallsmak eller lukt och hjälper till att bibehålla färskheten hos frukt och grönsaker. Eftersom knivarna är keramiska är de också rostfria. För att rengöra, skölj bara och torka av. Ingen särskild behandling krävs. De tål maskindisk också.Kommer i en fin presentask, perfekt att de bort till den matroade.
 • Kyocera - Gen Skalkniv 11 cm

  Kyocera - Gen Skalkniv 11 cm
  Liten keramisk skalkniv från Kyocera. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
 • Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm

  Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm
  Skalkniv från KYOCERA. När du behöver en vass kniv men inte vill hålla på att slipa.Skalkniv 11 cm blad.Ergonomiskt plasthandtag.Keramiskt blad i 'High Tech' keramik.
 • Kyocera - Gen Kockkniv 16 cm

  Kyocera - Gen Kockkniv 16 cm
  Keramisk kockkniv från Kyocera, en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
 • Frukt- och grönsakskniv 11 cm

  Frukt- och grönsakskniv 11 cm
  En frukt- och grönsakskniv med keramiskt blad och svart handtag. Det keramiska bladet motverkar att frukten och grönskerna blir bruna.
 • Keramisk Kockkniv FK-serie 14 cm

  Keramisk Kockkniv FK-serie 14 cm
  Den ultimata kniven från FK-serien för dig som är ute efter en tålig kortare kockkniv med keramiskt blad.
 • Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm

  Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm
 • Kockkniv Keramisk Vitt blad 16 cm

  Kockkniv Keramisk Vitt blad 16 cm
 • Kyocera - Gen Kockkniv 14 cm

  Kyocera - Gen Kockkniv 14 cm
  Keramisk kockkniv från Kyocera, en mycket bra allroundkniv för matlagningen. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
 • Kyocera - Gen Skalkniv 8 cm

  Kyocera - Gen Skalkniv 8 cm
  Liten keramisk skalkniv från Kyocera. Kniven är rakbladsvass och håller skärpan tack vare att keramik är mycket hårdare än stål. Bara diamant är hårdare. Men när den behöver skärpas går det enkelt med ett diamantbryne. Knivbladet väger bara hälften så mycket som ett metallblad och rostar inte eller påverkas av syror.
 • Kyocera Slipmaskin keramiska knivar

  Kyocera Slipmaskin keramiska knivar
  Denna modell är utrustad med slipskär i diamant och är avsedd för att slipa dina keramiska knivar från Kyocera.
 • Kyocera Fuji keramisk kockkniv 17 cm

  Kyocera Fuji keramisk kockkniv 17 cm
 • Kockkniv Keramisk Vitt blad 14 cm

  Kockkniv Keramisk Vitt blad 14 cm
 • Kyocera Keramisk Skalkniv 7,5 cm, vit

  Kyocera Keramisk Skalkniv 7,5 cm, vit
  Keramisk skalkniv med vitt blad och svart handtag. Kyoceras minsta kniv – en japansk vinnare som passar för finliret i köket. Kniven har blad av pressad keramik – världens hårdaste material efter diamant. Kniven håller sig rakbladsvass länge – men du skärper den enkelt med ett diamantbryne när det behövs. Kniven är lätt, rostar inte och påverkas inte av syror. Dessutom kan du maskindiska den. En keramisk skalkniv kan användas till det mest, men undvik hårda skaldjur, ben och frysta råvaror.
 • Kyocera FK keramisk kockkniv 18 cm

  Kyocera FK keramisk kockkniv 18 cm
 • Kyocera Keramisk frukt- och grönsakskniv

  Kyocera Keramisk frukt- och grönsakskniv
  Frukt-och grönsakskniv med keramiskt blad från Kyocera.
 • Kyocera Keramisk allroundkniv

  Kyocera Keramisk allroundkniv
  Keramisk allroundkniv från Kyocera med otrolig skärpa som väger mindre än en kniv i stål och passar perfekt i köket.
 • Kyocera Keramisk kockkniv 16 cm

  Kyocera Keramisk kockkniv 16 cm
  Keramisk kockkniv från Kyocera med otrolig skärpa som väger mindre än en kniv i stål och passar perfekt i köket.
 • Kyocera FK keramisk skalkniv 7,5 cm

  Kyocera FK keramisk skalkniv 7,5 cm
 • Kyocera FK keramisk grönsakskniv 13 cm

  Kyocera FK keramisk grönsakskniv 13 cm
 • Kyocera Delux keramisk grönsakshacka nakiri 16 cm

  Kyocera Delux keramisk grönsakshacka nakiri 16 cm
 • Kyocera FK keramisk skal/grönsakskniv 11 cm

  Kyocera FK keramisk skal/grönsakskniv 11 cm
 • Keramiskt Knivset

  Keramiskt Knivset
  Perfekt knivset till den matroade som hellre ägnar sig åt maten än svär över slöa knivar. Setet innehåller en kockkniv som klarar det mesta och en skalkniv för finliret. Keramiska knivar väger bara hälften så mycket som ett metallblad. De rostar inte och påverkas inte av syror. Dessutom kan de maskindiskas!
ilead