Le Creuset knivprodukter

 • Kockkniv 15 cm Olivträhandtag

  Kockkniv 15 cm Olivträhandtag
  Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
 • Kockkniv 20 cm Olivträhandtag

  Kockkniv 20 cm Olivträhandtag
  Le Creusets kockkniv är en allsidig kniv som med sitt rundade knivblad passar bra till att skära, strimla och hacka med då man rör kniven i en vaggande rörelse. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
 • Brödkniv 20 cm Olivträhandtag

  Brödkniv 20 cm Olivträhandtag
  Le Creusets brödkniv mäter 20 cm och är med sitt långa och sågtandade blad särskilt bra till bröd, tomater, hårda frukter och grönsaker samt kött med stekyta. Kniven ligger förpackad i en snygg låda vilket gör den till en perfekt present. Knivar från Le Creuset är helsmidda och har en hård kärna av VG 10-stål. Klingan består av 64 skikt damaskerat stål vilket inte bara garanterar styrka och skärpa utan även ger ett unikt utseende i form av det dekorativa mönstret. Kniven har ett elegant skaft i olivträ som är både säkert och behagligt att hålla i.
 • Le Creuset Kockkniv med Olivhandtag 20 cm

  Le Creuset Kockkniv med Olivhandtag 20 cm
  I tyska Sollingen som är världsberömt för sin knivindustri, tillverkas bland annat denna kockkniven från franska Le Creuset. Kockkniven är 20 cm lång och har ett vackert, handslipat olivträhandtag. Bladet har tillverkats av en hård kärna av VG10-stål och 64 lager stål som har varvats till ett damaskusmönstrat blad. Hårdheten är på 61 HRC. Kniven har en fin balans och ligger skönt i handen, förutom att den är oerhört vass.  
 • Le Creuset Knivset 3-delar med Olivhandtag

  Le Creuset Knivset 3-delar med Olivhandtag
  Ett knivset med brödkniv, kockkniv och skalkniv från Le Creuset som för tankarna till klassiska japanska knivar. Knivarna har ett handtag i vackert olivträ som ger dem ett mycket elegant utseende. Med ett knivset som detta, med en rejäl skärpa och tandning, blir inget köksarbete tråkigt att utföra. Knivarna är smidda i 64 lager med en kärna av det japanska stålet VG-10. De har även ett så kallat damaskusmönster vilket ger stålet en bättre stabilitet och ett fint utseende. Hårdheten ligger på 61 HRC, vilket är högt för de flesta knivar.  
 • Le Creuset Kockkniv med Olivhandtag 15 cm

  Le Creuset Kockkniv med Olivhandtag 15 cm
  En liten smidig kockkniv på 15 cm från Le Creuset. Kockkniven har ett handtag i olivträ vilket ger kniven ett väldigt klassiskt och trevligt utseende. Precis som det damaskerade bladet ger. Det innebär att 64 lager stål har varvats och dels skapat det karaktäristiska utseendet, men även givit stålet en bättre stabilitet. Hårdheten på stålet är 61 HRC vilket gör det möjligt att få en riktigt vass egg. Kockkniven är precis som alla Le Creusets knivar tillverkade i Sollingen i Tyskland. 
 • Le Creuset Knivset 3-delar med Stålhandtag

  Le Creuset Knivset 3-delar med Stålhandtag
  Ett knivset med brödkniv, kockkniv och skalkniv från Le Creuset som för tankarna till klassiska japanska knivar. Knivarna har ett handtag i vackert matt stål som ger dem ett väldigt elegant utseende. Med ett knivset som detta, med en rejäl skärpa och tandning, blir inget köksarbete tråkigt att utföra.Handtaget är gjort av helsmitt stål utan skarvar och är ergonomiskt utformat. Tillsammans med det vassa bladet ger stålhandtaget kockkniven en väldig fin balans Knivarna är smidda i 64 lager med en kärna av det japanska stålet VG-10. De har även ett så kallat damaskusmönster vilket ger stålet en bättre stabilitet och ett fint utseende. Hårdheten ligger på 61 HRC, vilket är högt för de flesta knivarna.  
 • Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 15 cm

  Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 15 cm
  En mångsidig och smidig kockkniv med stålhandtag från Le Creuset. Alla Le Creusets köksknivar är tillverkade i knivdistriktet Sollingen i Tyskland. Den 15 cm långa kockkniven har en hårdhet på 61 HRC som ger kniven möjligheter till en fantastisk skärpa. En sådan där skärpa där kniven bara smälter genom det som ligger på skärbrädan. Kniven har ett så kallat damsakusmönster vilket innebär att 64 lager stål har varvats och givit kniven ett unikt utseende. Stålhandtaget är smitt och ergonomiskt gångbart. Tillsammans med det vassa bladet får kniven en härlig balans.
 • Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 20 cm

  Le Creuset Kockkniv med Stålhandtag 20 cm
  En lång och rejäl kockkniv från Le Creuset. Bladet på kniven är 20 cm och har en hårdhet på 61 HRC. Det gör det möjligt att slipa det damaskerade bladet till en oerhörd skärpa. Damaskusstål innebär att man har varvat flera lager av stål, i detta fall 64 lager, för att få ett stabilare stål och ett helt unikt utseende. Handtaget är gjort av helsmitt stål utan skarvar och är ergonomiskt utformat. Tillsammans med det vassa bladet ger stålhandtaget kockkniven en väldig fin balans.Kniven är tillsammans med resten av Le Creusets knivsortiment tillverkade i tyska Sollingen som är berömt för sin knivtillverkning. 
 • Le Creuset Brödkniv med Stålhandtag 20 cm

  Le Creuset Brödkniv med Stålhandtag 20 cm
  En ergonomisk, vass och snygg brödkniv från Le Creuset. Ergonomisk på grund av balansen mellan det vassa, långa bladet och det sköna handtaget i stål. Vass på grund av sin hårdhet på 61 HRC som skapats genom 64 lager stål. Snygg på grund av det damaskerade mönstret på bladet och den stilrena looken från handtaget. Bladets längd: 20 cm
 • Le Creuset Brödkniv med Olivhandtag 20 cm

  Le Creuset Brödkniv med Olivhandtag 20 cm
  En brödkniv från Le Creuset som för tankarna till klassiska japanska knivar. Brödkniven har ett handtag i vackert olivträ som ger kniven ett väldigt elegant utseende. Med en brödkniv som denna, med en rejäl skärpa och tandning, blir inget bröd tråkigt att skära upp. Brödkniven är smidd i 64 lager med en kärna av det japanska stålet VG-10. Den har även ett så kallat damaskusmönster vilket ger stålet en bättre stabilitet och ett fint utseende. Hårdheten ligger på 61 HRC, vilket är högt för de flesta knivarna.  
ilead