Andra varumärken

Mareld knivprodukter

 • Mareld Kockkniv 20 cm Olivträ

  En trogen vänMareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.  Med inspiration från naturenMarelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet.Rätt kniv för jobbetKockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred. Specifikationer:- Material: Skaft i olivträ.- Längd: 20 cm. 
 • Mareld Skärbräda 50x27x3 cm

  Robust designDen här skärbrädan ber inte om ursäkt för sig själv på diskbänken. Den är designad för att ta plats och ge ett robust och rejält intryck. Inte bara en skärbrädaMareld värdesätter funktion men har även höjt blicken och lägger ett stort fokus på att du ska kunna skapa dina drömmars kök. I den andan är den här skärbrädan designad för att bidra till hela kökets känsla. Dessutom är den perfekt för servering.Åldras med värdighetSkärbrädan är tillverkad i valnötsträ av riktigt hög kvalitet vilket gör att skärbrädan bara kommer att få ett mer unikt och djupare uttryck ju längre den får stå där på din köksbänk. Specifikationer:- Material: Valnötsträ.- Längd: 50 cm.- Bredd: 27 cm.- Höjd: 3 cm.   
 • Mareld Knivset Sandelträ 3 delar

  Väldesignade knivar för alla uppgifter!Med detta knivset från Mareld får du allt du behöver för att ta dig igenom hackandet i köket. Mareld kombinerar här vacker design med högsta möjliga kvalité vilket ger dig 3 knivar som alla kommer tjäna dig under lång tid. Inspirationen är hämtad från den svenska västkustens mytiska natur där havet möter klipporna. Den skandinaviska känslan är ständigt närvarande i dessa knivar och gör att de passar perfekt i ditt hem. Skaften är tillverkade i vackert sandelträ som garanterar en ergonomisk användning och behaglig process.        KockknivKockkniven är den populäraste av alla knivar, inte minst på grund av sin perfekt avvägda storlek. Denna kniv är tillverkad för att ligga perfekt i handen och göra hackandet så behagligt som möjligt. Du skär smidigt igenom kött, fick och grönsaker och gör matlagningen till en lek!  BrödknivFå knivar är så specialiserade som brödkniven. Att skära bröd med en vanlig kniv är inte bara svårt, det förstör också brödet och matupplevelsen. Med denna brödkniv garanterar du dig själv fina brödskivor och en vacker servering under frukosten. Skalkniv Skalkniven passar utmärkt till matlagningens mindre uppgifter. Skala potatis eller grönsaker och uträtta det där lilla extra för att göra serveringen så vacker som möjligt. Den passar även perfekt när du vill krossa vitlök eller andra mindre livsmedel. Ett perfekt hjälpmedel helt enkelt!  Specifikationer:- Knivset från Mareld i 3 delar.- Skaft: Sandelträ.- Innehåller: 1 kockkniv, 1 brödkniv & 1 skalkniv.- Längd kockkniv: 20 cm.- Längd brödkniv: 20 cm.- Längd skalkniv: 9 cm.  
 • Mareld Knivväska Jolle Svart

  Med den här snygga knivväskan från Mareld kan du alltid ha dina knivar nära till hands. Du får en praktisk förvaring av dina knivar som är lätt att ta med när du ska till sommarstugan, husvagnen eller när du ska göra i ordning maten inför en riktig festkväll i uteköket. Väskan är tillverkad i högkvalitativt buffel läder och har plats för upp till 6 knivar så du kan enkelt få med dig allt du behöver för att hacka, skiva, skära och dela. I väskan skyddas dina knivar och eggen håller sig vass länge.
 • Mareld Skärbräda 33x21x3 cm

  En rejäl skärbräda i vackert valnötsträ som även passar perfekt för uppläggning av bröd eller olika ostar. Designen hämtar inspiration från västkustens naturliga estetik och färger, vilket gör att skärbrädan utgör ett fint dekorativt inslag på diskbänken även när den inte används. Naturlig och vacker åldring som tillför något alldeles speciellt. Specifikationer:- Material: Valnötsträ.- Längd: 33 cm.- Bredd: 21 cm.- Höjd: 3 cm.  
 • Mareld Skärbräda 35x17x2 cm

  Införliva en naturnära västkustdoftande dimension i köket med Marelds köksredskap. Den här skärbrädan är både vacker och otroligt användbar.  Med en liten skärbräda som den här öppnas möjligheter upp att använda den vid servering. Handtaget gör det enkelt att servera bröd eller ostar direkt från skärbrädan efter uppskärning.  Skärbrädan - eller serveringsbrädan som man lika gärna skulle kunna kalla den – är gjord i slitstarkt acaiaträ som gör den långlivad.  Specifikationer:- Material: Acaiaträ.- Längd: 35 cm.- Bredd: 17 cm.- Höjd: 2 cm.   
 • Mareld Skärbräda 70x17x2 cm

  Skärbräda och serveringsbricka kombinerat i ett. Med den här härliga skärbräda i acaiaträ får du både en användbar kompis och ett elegant tillskott till köket. Den avlånga formen gör att skärbrädan passar perfekt för bröd eller olika ostar. Det slitstarka materialet kommer bara att bli snyggare och bättre med tiden.  Svenska Mareld strävar alltid efter att tillverka produkter med högsta möjliga kvalitet med inspiration från västkustens härliga sommarklippor och hav. Specifikationer:- Material: Acaiaträ.- Längd: 70 cm.- Bredd: 17 cm.- Höjd: 2 cm.    
 • Mareld Skärbräda 70x34x2 cm

  Svenska Mareld strävar alltid efter att fånga västkustens natursköna magi i sina produkter. Tillsammans med hög kvalitet arbetar de för att göra din köksupplevelse så rolig och enkel som möjligt. Den här stora skärbrädan är både oerhört praktisk och lätthanterlig. Utrustad med handtag flyttar du den lätt mellan förvaringsutrymmet och diskbänken. Den har dessutom en avskiljare i mitten som gör att du kan skära upp två olika ingredienser samtidigt, utan att de blandar sig. Det slitstarka acaiaträet gör att skärbrädan kommer att leva längre och bli en trogen kumpan till dig i köket. Specifikationer:- Material: Acaiaträ.- Längd: 70 cm.- Bredd: 17 cm.- Höjd: 2 cm.    
 • Mareld Knivset Olivträ 3 delar

  Praktiskt, vackert och högkvalitativt knivset från Mareld! I detta knivset har Mareld kombinerat det bästa från 2 världar; det slitstarka stålet i knivarnas blad med den vackra enkelheten i skaftets olivträ. Mareld vet att det ska vara roligt att laga mat och tillverkar sina produkter efter det mottot. Knivarna håller alla högsta kvalité och kan användas under lång tid utan att resultatet försämras. I detta set hittar vi 3 olika knivar som alla är lika viktiga för kökets helhet. Kockkniv  Kockkniven är slitstark och oerhört praktisk till det mesta som har med matlagning att göra. Det långa skaftet skär enkelt igenom kött, fisk och grönsaker och kommer definitivt att göra köksarbetet enklare. En välanvänd kniv som ingen borde vara utan! BrödknivBrödkniven är tillverkad för att tåla vardagligt bruk och det starka stålet kommer hålla sig vasst under lång tid. Få knivar är så specialiserade som brödkniven som med sina tänder enkelt och smidigt skär igenom stora limpor. Ett praktiskt hjälpmedel som aldrig förstör brödet!SkalknivTill sist hittar vi även en liten men otroligt praktiskt skalkniv. Med en bladlängd på 9 cm passar denna kniv utmärkt till att skala och putsa grönsaker och potatis. Det går även bra att använda den när du vill krossa vitlöksklyftor eller andra mindre livsmedel.      Mareld hämtar sin inspiration från den svenska naturen och västkustens mytiska natur. Här möter de varma granitklipporna det kalla och mörka havet precis som det härliga olivträet möter det kalla stålet i kniven. Med sin skandinaviska design passar dessa knivar perfekt in i det moderna hemmet och kommer garanterat bli dina bästa vänner i köket!  Specifikationer:- Knivset från Mareld i 3 delar.- Skaft: Olivträ.- Innehåller: 1 kockkniv, 1 brödkniv & 1 skalkniv.- Längd kockkniv: 20 cm.- Längd brödkniv: 20 cm.- Längd skalkniv: 9 cm. 
 • Mareld Brödkniv 20 cm Olivträ

  För ditt vardagliga brödMarelds brödkniv är gjord för att kunna användas varje dag. Det slitstarka stålet gör att kniven kommer att kunna hålla sig vass längre.Västkustinspirerad designMareld hämtar mycket av inspirationen till sin design från den svenska västkusten. Precis som en granitklippa skiftar sig vackert, skiftar sig färgerna i olivträet på brödknivens skaft. Det ger dessutom just din kniv ett helt unikt uttryck.Rätt kniv för jobbetAtt försöka skära ett bröd med en otandad kniv är verkligen helt hopplöst. Få knivar är så specialiserade som brödkniven, men få knivar är så oumbärliga som brödkniven. Med Marelds brödkniv blir det ett sant nöje att till absolut perfektion skiva upp en brödlimpa.  Specifikationer:- Material: Skaft i olivträ.- Längd: 20 cm. 
 • Mareld Skalkniv 9 cm Sandelträ

  Genomtänkt in i minsta detaljSkalkniven följer Marelds filosofi av att skapa köksredskap som tål att användas varje dag utan att slitas ut. Därför har de tänkt på varje liten detalj och noga valt ut de olika materialen med din vardagliga användning i åtanke. Stålet är exempelvis hårt och slittåligt.Naturnära designEn annan del av Marelds filosofi handlar om att de hämtar sin inspiration från den skandinaviska naturen och den svenska västkusten i synnerhet. Skalknivens mörka handtag i sandelträ skapar i kombination med stålet en häftig krock mellan olika texturer och material som på liknande sätt sker i naturen.Liten men viktigSkalkniven är knivställets minsta medlem men är inte för den sakens skull oviktig. Tvärtom, så dyker det jämt och ständigt upp uppgifter där en skalkniv kan behövas. Storleken gör den smidig att använda och superenkel att diska.Specifikationer:- Material: Skaft i sandelträ.- Längd: 9 cm. 
 • Mareld Skalkniv 9 cm Olivträ

  Detaljerna skapar helhetenMareld poängterar vikten av att skapa produkter som ska kunna användas varje dag, i många dagar. Den här skalkniven är inget undantag. Tack vare ett stort fokus på att förfina varje liten enkel detalj har de lyckats att skapa en skalkniv som verkligen tål att användas flitigt.Västkustinspirerad designDesignmässigt springer Marelds produkter och deras skalkniv ur den skandinaviska naturen och inte minst västkustens unika landskap. Således fokuserar Mareld på att använda naturmaterial så som olivträ och stål. Knivställets smidigaste Skalkniven är knivställets minsta och absolut smidigaste kniv. Storleken gör den perfekt för att skala och putsa grönsaker eller potatis. Storleken till trots så ska man inte underskatta vikten av skalkniven som kan användas till en stor rad uppgifter i köket.Specifikationer:- Material: Skaft i olivträ.- Längd: 9 cm. 
 • Mareld Brödkniv 20 cm Sandelträ

  För ditt vardagliga bröd Den här brödkniven är tillverkad i ett slitstarkt stål som verkligen tål att användas varje dag. Kniven kan således användas längre med bibehållen skräpa.  Med inspiration från västkusten Marelds främsta inspirationskälla är naturen på den svenska västkusten. Designen präglas i varje detalj av en strävan mot perfektion tillsammans med naturliga material. Precis som hos det oerhört vackra handtaget i sandelträ. Rätt kniv för jobbet Finns det någonting bättre än att skiva upp ett nybakt bröd med en riktigt vass tandad kniv? Antagligen finns det inte det, och Marelds brödkniv förfinar verkligen konsten att skiva upp bröd. Specifikationer:- Material: Skaft i sandelträ.  - Längd: 20 cm.  
 • Mareld Kockkniv 20 cm Sandelträ

  Genomtänkt i varje detaljVarje liten detalj hos den här kockkniven från Mareld har föregåtts av en noga genomtänkt urvalsprocess. Allt för att du ska kunna använda kniven varje dag med bibehållen skärpa och prestanda. Tack vare det rejäla och ergonomiska handtaget sitter kniven som gjuten i handen. Det hårda stålet ger kniven en slitstyrka och skön tyngd.Med inspiration från den nordiska naturenMareld inspireras i sin designprocess av den nordiska naturen vilket inte minst syns på den här kockkniven. Det mystiskt mörka skaftet i sandelträ skapar en gnista i krocken mellan dess värme och kylan i det hårda stålet, precis som när havet slår mot varma granitklippor. Marelds kockkniv är inte bara en oerhört användbar kniv, den ger ditt kök en till designmässig dimension. Rätt kniv för jobbetKockkniven är den mest populära modellen av knivar, mycket tack vare den perfekt avvägda storleken. Större knivar tenderar att bli klumpiga för vissa uppgifter, mindre knivar tenderar att bli för specialiserade eller klena för många uppgifter. Viktigt att tänka på när du väljer kockkniv är att den ligger skönt i handen och att tyngden känns rätt. Specifikationer:- Material: Skaft i sandelträ.- Längd: 20 cm.