Mareld knivprodukter

Det svenska märket Mareld har hämtat mycket inspiration från västkusten och naturen i sin design. Deras knivar har fina handtag i naturträ och Marelds skärbrädor uppvisar en naturskön magi.

Marelds knivar för all matlagning

I uppsättningen med köksknivar från Mareld finns allt från kockknivar till små skalknivar och tandade brödknivar. Du kan köpa knivarna styckvis eller spara några hundralappar genom att köpa Marelds knivset. Ett populärt set är kockkniv, skärbräda och slipsten - allt märkt Mareld.

 • Mareld Kockkniv 20 cm med slipkit

  Mareld Kockkniv 20 cm med slipkit
  Strävar du efter att alltid ha köksknivar i toppskick? Det här setet från Mareld kan hjälpa dig på traven. Du får nämligen inte bara en högkvalitativ kockkniv utan även en praktiskt slipsten med tillbehör, så att du enkelt kan bibehålla knivens skärpa. Ett praktiskt och stilrent tillskott i köket, men även en fin present till en hemmakock du tycker om.Marelds design är tydligt präglad av den svenska västkustens vackra och råa natur, vilket avspeglas tydligt i knivens stilrena design. Den är utvecklad med omsorg om dina behov i köket, med ett slitstarkt blad och ett ergonomiskt skaft i olivträ. Du får en trogen vän i köket, som kan hjälpa dig med många olika uppgifter när du lagar mat.Våtslipstenen Dual Stone 1000/3000 gör det enkelt att hålla köksknivarna vassa. Den är tillverkad av vit korund, med en grövre och en finare sida (1000 respektive 3000 grit). Den är en bra allround-sten, så att du kan avlägsna hack med den grövre sidan och sedan polera eggen med den finare sidan.Ihop med slipstenshållaren står din slipsten tryggt och säkert på bänken medan du slipar.  Hållaren har en stilren design i bambu, med en gummiklädd undersida som ser till att den stannar på plats. Den medföljande slipfixturen underlättar processen ytterligare, genom att hjälpa dig att få till rätt vinkel. Du fäster den enkelt på ryggen av kniven och får därigenom en slipvinkel på 15 grader.
 • Mareld Skärbräda 70x17x2 cm.

  Mareld Skärbräda 70x17x2 cm.
  Skärbräda och serveringsbricka kombinerat i ett. Med den här härliga skärbräda i acaiaträ får du både en användbar kompis och ett elegant tillskott till köket. Den avlånga formen gör att skärbrädan passar perfekt för bröd eller olika ostar. Det slitstarka materialet kommer bara att bli snyggare och bättre med tiden. Svenska Mareld strävar alltid efter att tillverka produkter med högsta möjliga kvalitet med inspiration från västkustens härliga sommarklippor och hav.
 • Mareld Kockkniv 20 cm. Sandelträ

  Mareld Kockkniv 20 cm. Sandelträ
  En trogen vän. Mareld strävar alltid efter att tillverka så slitstarka produkter som möjligt. Det tänket genomsyrar deras kockkniv i allt från stålets hårdhet till träslaget i skaftet, allt valt med en stor omsorg och med dina behov i åtanke.Med inspiration från naturen. Marelds design präglas av den svenska västkusten med sin naturligt vackra men lite råa natur. Precis som det mörkgråa och kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma olivträet det kalla stålbladet. Kockkniven är antagligen den kniv som används mest i köket. Antagligen för att den är så lagom på alla sätt. Den är lagom lång, lagom tung och lagom bred.
 • Mareld Akio knivset, 3 delar

  Mareld Akio knivset, 3 delar
  I det här setet från Mareld ingår de tre viktigaste köksknivarna – japansk kockkniv, japansk universalkniv och japansk skalkniv. Knivarna är en del av Marelds Akio-serie, med blad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt mönster. De japanska knivarna har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Det ljusa träslaget är dessutom vackert så att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får tre knivar av hög kvalitet som täcker de allra flesta behoven i köket när det kommer till att skiva, hacka och tärna.En bra kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv har en bladlängd på 21 centimeter. Den har en gedigen design som är både vacker och välbalanserad – perfekt för de flesta stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du håller den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste av köksknivarna, men är ofta en av kökets mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven är ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Med Mareld Akio universalkniv får du en kraftfull kniv med stora möjligheter – utmärkt för att hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök, schalottenlök och annat du vill ha i småbitar. Univeralkniven har en bladlängd på 13 centimeter. Den är därför ett bra val för yngre matlagare eller för den som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket.De japanska knivarna i Akio-serien håller sig vassa länge, men genom att ta lite extra hand om dem kan du se till att de håller sig vassa i många framöver. Till det rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för avslutande polering för att få eggen riktigt vass igen. Vi rekommenderar även att du diskar dina knivar för hand för att bibehålla skärpan på bästa sätt.
 • Mareld Skärbräda bioplast, 2-pack, beige/grå

  Mareld Skärbräda bioplast, 2-pack, beige/grå
  En skärbräda är kanske kökets mest använda verktyg och med skärbrädor från Mareld får du inte bara bra kvalitet, utan även en produkt som är gjord av miljövänligt material. Skärbrädan mäter 35 x 25 centimeter, har en tjocklek på 0,7 centimeter och är tillverkat av bioplast som kommer från sockerrör. Bioplast är ett material som är lätt att hantera, tål diskmaskin och lätt att torka av, vilket är idealiskt när man hanterar kött och fisk.Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.
 • Mareld Knivset, 5 knivar

  Mareld Knivset, 5 knivar
  Set om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, brödkniv, universalkniv och skalkniv.Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Den här brödkniven från Mareld har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den har ett bra grepp och är framtagen för att ge dig ett bra grepp. På så vis får du full kontroll över tjockleken på brödskivorna, oavsett om du skär mjukt och fluffigt formbröd eller surdegsbröd med segt inre och krispig skorpa.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.
 • Mareld Knivset, 7 delar

  Mareld Knivset, 7 delar
  Set om hela sju högkvalitativa knivar från Mareld. I setet ingår: skalkniv, univeralkniv, filékniv, brödkniv, santoku-kniv, hackkniv och kockkniv.Den här serien av Marelds köksknivar är designade enligt tysk knivtradition, tillverkade 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en hållbar egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt kan slipas tillbaka till full skärpa. Handtaget är tillverkat av lätt pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, flexibel och liten, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare sitt relativt smala blad kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. Filékniv, bladlängd 16 cm. Med en bra filékniv blir det mycket lättare att klara köksuppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller skära upp en hel kyckling. Skalkniven från Mareld har en medelmjuk flexibilitet, vilket ger dig god precision. Tack vare knivens profil med smalt blad passar den också bra för att skära kött eller skinka i tunna skivor.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Marelds brödkniv har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den är framtagen för att ge dig ett bra grepp, så att du får full kontroll över tjockleken på brödskivorna.Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket kan tolkas både som att den passar till kött, fågel och fisk – eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett tolkning är santokun ett bra val i förberedelserna inför både vardagsmat och mer avancerade rätter.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både roligare och enklare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den är mycket solid och stabil. Handtaget buktar ut något i mitten och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du greppar den ovanför eller bakom bolstret.Hackkniv, bladlängd 18 cm. Hackkniven har ett blad som är nästintill plant, så att du kan hugga istället för att skära med den klassiska gungande rörelsen. Det höga bladet ger dig stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen ger extrem precision – bra både när du vill klyva ett kålhuvud och när du vill hacka ingefära i minimala bitar. Ett roligt, praktiskt och användsbart komplement till de andra knivarna i köket.För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt med en kökshandduk. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att knivarna ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.
 • Mareld Akio knivset, 5 delar

  Mareld Akio knivset, 5 delar
  Set om fem högkvalitativa japanska köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm) och en smal universalkniv (13 cm).Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna. Tack vare den vackra designen kan du dessutom låta dem hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.Santoku-kniven är kanske en mest populära japanska kockkniven. I setet får du två av de mest använda storlekarna, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter. Vissa menar därför att santoku-kniven kan användas till både kött, fågel och fisk, menar andra tänker att det innebär att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett tolkning får du här två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.En riktigt vass kockkniv gör matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste i köket, men även en av de allra mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare utformning och hamnar därför någonstans mittemellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Ako universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök. Knivarna har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket är högre än traditionella europeiska knivar. Det gör att de håller sig vassare längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. För underhållsslipning rekommenderar vi att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För avslutande polering av eggen kan du sedan komplettera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
 • Mareld Antiglid skärbräda, svart/grå

  Mareld Antiglid skärbräda, svart/grå
  En skärbräda ska vara stabil, detta är något Mareld har goda kunskaper om och här får du en produkt som inte kan göra dig besviken. Själva skärbrädan mäter 35 x 25 centimeter, har en tjocklek på 1 centimeter och är av PP-plast. Tack vare den halkfria undersidan glider skivan inte fram och tillbaka när du skär råvaror vilket gör att olyckor undviks. Skärbrädan tål även diskmaskin.Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.
 • Mareld Grillknivar 6 st, rostfritt stål

  Mareld Grillknivar 6 st, rostfritt stål
  Grillknivar med tidlös och stilren design för sex personer. Knivens blad är tandat, vilket ger en mycket bra skärförmåga. Besticken håller hög kvalitet och är tillverkade i högkvalitativt, rostfritt stål (innehåller 18 % krom och 10 % nickel) med en vacker, blank finish. Knivarna går lätt att matcha med övrig dukning och kombineras med andra bestick ur serien Mareld. Alla delar går att diskas i diskmaskin.Levereras i en vacker presentförpackning som är tillverkad i tillverkad av FSC-certifierad kartong.Mått: Längd 22,7cmSkötselråd: Fläckar kan putsas bort med rengöringsmedel som är avsett av för rostfritt stål. Undvik grova rengöringssvampar som kan repa besticken, samt stålull som kan orsaka rost.
 • Mareld Universellt knivblock FSC-bambuträ

  Mareld Universellt knivblock FSC-bambuträ
  Marelds universella knivblock i bambu är den perfekta lösningen för att förvara dina knivar på ett snyggt och funktionellt sätt. Knivblocket är tillverkat av FSC-certifierad bambu, ett miljövänligt och hållbart material som ger en naturlig och elegant touch till ditt kök. Knivblocket har en flexibel insats med tusentals tunna plaststift som passar alla knivar och saxar, oavsett storlek eller form. Du kan enkelt sätta i och ta ur knivarna utan att skada eggen eller spetsen. Knivblocket rymmer upp till 7 knivar, beroende på deras storlek. Den mäter 10,5 x 10,5 x 25 cm.Knivblocket är lätt att rengöra: Ta helt enkelt bort insatsen med plaststiften och skölj den under vatten vid behov. Träkroppen kan torkas av med en fuktig trasa
 • Mareld Flexibel skärbräda, bioplast, 2-pack, beige/grå

  Mareld Flexibel skärbräda, bioplast, 2-pack, beige/grå
  En skärbräda är ett viktigt köksredskap och med ett set från Mareld får du inte bara en skärbräda, utan två i samma paket. Produkterna mäter 37 x 29 centimeter och har en tjocklek på 0,4 centimeter. På grund av skärbrädans tunna tjocklek är skärbrädan mycket flexibel och lätt att arbeta med. Samtidigt får du bra kvalitet i bioplast som kommer från sockerrör. Skärbrädorna är därför hygieniska, lätta att rengöra i diskmaskin och bidrar inte till spridning av bakterier.Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.
 • Mareld Akio knivset, 6 delar

  Mareld Akio knivset, 6 delar
  Set om 6 japanska knivar serien Akio från Mareld. I setet ingår två santoku-knivar (13 och 18 cm), en stor kockkniv (21 cm), en liten skalkniv (9 cm), en japansk brödkniv (20 cm) och en smal universalkniv (13 cm). Du får ett gediget set knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna.Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC, högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både roligare och enklare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Brödkniven i setet har en bladlängd på 20 centimeter, vilket är mer än nog för de flesta typer av bröd. En skarpa, tandade eggen ger dig perfekta skivor av såväl formbröd som surdegsbröd med hård skorpa och segt luftigt inre. Perfekt både för frasigt bröd från bageriet och för rykande färskt bröd direkt från din egen ugn.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två snygga och funktionella santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Skalkniven är ofta den minsta och billigaste kniven i köket, men även en av de mest frekvent använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Universalkniven har en smalare design och en bladlängd på 13 centimeter. Den kan därför ses som ett mellanting mellan en mindre kockkniv och en skalkniv. Ett bra alternativ för yngre kockar eller för dig som är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en nätt men kraftfull kniv med stora många möjligheter – perfekt för att skära, hacka eller tärna mindre grönsaker som vitlök eller schalottenlök.
 • Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm

  Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm
  Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I det här setet från Mareld ingår två av de mest använda varianterna, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Knivarna ingår i Marelds Akio-serie, tillverkad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål som ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladen har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket, så du kan skiva, hacka och tärna med lätthet.Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtaget är rundat i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen i ljust trä kan du dessutom låta knivarna hänga synliga på en knivlist, nästan som dekoration. Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand.På japanska betyder san siffran tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter, något som tolkas på lite olika sätt. Vissa menar att santoku-kniven därför ska användas till kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att det betyder att den ska användas för att skiva, tärna och strimla. Oavsett får du knivar med funktionell och vacker design, utmärkta till både vardagsmat och till mer avancerade rätter. Vassa och tåliga knivar är en bra investering, eftersom en sned och sliten kniv lättare slinter och orsakar skärsår. En hård, skarp och välgjord kniv är enkel att skära med eftersom den snabbt och exakt gör precis vad handen ber om, med mycket mindre risk för att slinta.Eftersom japanska knivar har en högre hårdhet än europeiska knivar så kräver de lite extra arbete när du slipar dem. Om du vill kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål före varje användning. Genom att ta väl hand om dina knivar säkerställer du att de håller sig vassa i många år framöver. Till det kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du avsluta med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för att polera eggen till knivskarp perfektion.
 • Mareld Skärbräda, stor

  Mareld Skärbräda, stor
  En skärbräda är ett oumbärligt verktyg i köket och letar du efter en stor yta att skära på har du kommit rätt. Skärbrädan från Mareld mäter 53 x 30,5 centimeter, har en tjocklek på 1,4 centimeter och är tillverkat av PE-plast. Du får med andra ord en robust skärbräda som passar bra för att skära grönsaker, fisk eller kött. Produkten tål även diskmaskin, du får med andra ord en lätthanterlig vän i köket.Mareld är ett svenskt varumärke som har ett brett utbud av köksredskap och porslin. Produkterna från Mareld är designade och utvecklade med kvalitet och hållbarhet i fokus. Företaget brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och att produkterna ska ha en lång livslängd. Speciellt gjord för dig som är intresserad av mat och kök, och som uppskattar skandinavisk design.
 • Mareld Magnetiskt knivblock, FSC-bambu

  Mareld Magnetiskt knivblock, FSC-bambu
  Det magnetiska knivblocket från Mareld är ett praktiskt och skonsamt sätt att förvara dina knivar. Knivblocket är tillverkat av FSC-märkt bambu, ett hållbart och naturligt material som passar i de flesta kök. Knivarna fästs i blocket med hjälp av magneter som håller dem på plats. Du kan enkelt se och välja vilken kniv du behöver för varje uppgift. Knivblocket rymmer 5-7 knivar beroende på knivarnas storlek.Om du vill spara utrymme eller flytta blocket kan du vika stödet på baksidan. Mareld magnetiska knivblock är en smart och snygg accessoar i köket för alla hemmakockar.
 • Mareld Knivset, 3 delar

  Mareld Knivset, 3 delar
  Set om tre högkvalitativa knivar från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en medelstor kockkniv, en brödkniv och en skalkniv. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg med viss flexibilitet som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är gjorda av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar perfekt i köket på grund av sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.Kockkniv, bladlängd 21 cm. En stabil kockkniv är kökets allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör att den smidigt klarar även större uppgifter i köket. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Brödkniv, bladlängd 23 cm. Marelds brödkniv har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av många sorters bröd. Den är framtagen för att ge dig ett bra grepp, så att du får full kontroll över tjockleken på brödskivorna. Perfekt såväl för lyxigt surdegsbröd från bageriet och för ångande färskt bröd direkt från din egen ugn.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Kökets mest använda kniv – skalkniven är liten men naggande god. Den kan användas för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Den är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll medan du hackar och skär.Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand och torkar av dem med en kökshandduk efter användning. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar även att du skärper eggen då och då med ett slipstål eller ett bryne. Du hittar fler underhållsråd nedan.
 • Mareld Knivset, 4 delar

  Mareld Knivset, 4 delar
  Set om fyra knivar av hög kvalitet från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, en filékniv, en universalkniv och en skalkniv. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa sysslor i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och är enkel att slipa upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är tillverkade av lätt pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.Kockkniv, bladlängd 21 cm. Med en stabil kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Den är kökets allt-i-allo och klarar de stora uppgifterna med bravur. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör den mycket solid. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.Filékniv, bladlängd 16 cm. En bra filékniv gör det lättare att tackla köksuppgifterna som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller skära upp en hel kyckling. Skalkniven från Mareld har medelmjuk flexibilitet, vilket ger dig mycket god precision. Tack vare knivens profil med smalt blad passar den även bra för att skära kött eller skinka i tunna skivor.Universalkniv, bladlängd 13 cm. Den här kniven är som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Den passar perfekt till att hacka, skära eller tärna mindre grönsaker, till exempel schalottenlök eller vitlök. Den är även ett bra alternativ för den som är mer bekväm med en mindre kniv i köket. En liten kniv med många användningsområden – ett bra val i varje kök.Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för allt från att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar och skala potatis. Den är skarp, flexibel och liten, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.För att bibehålla dina knivar på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt med en kökshandduk. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att knivarna ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.
 • Mareld Kockkniv, 21 cm

  Mareld Kockkniv, 21 cm
  En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de flesta sysslor. Att välja en skarp kockkniv av hög kvalitet gör matlagningen både roligare och enklare. Den här kockkniven från Mareld har ett något bredare blad, vilket gör den till en rejäl och stabil hjälpreda. Handtaget buktar ut något i mitten, för att sedan smalna mot bolstret. Det ger dig ett säkert grepp, oavsett om du greppar över eller bakom bolstret. Stilren design och funktionalitet – allt du behöver för att ta din matlagning till nästa nivå.Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
 • Mareld Skalkniv, 9 cm

  Mareld Skalkniv, 9 cm
  Liten men naggande god. Skalkniven är ofta den minsta och billigaste bland köksknivarna, men är inte oviktig för den sakens skull – tvärtom. Ofta är skalkniven en av kökets mest använda knivar, eftersom det jämt och ständigt dyker upp uppgifter där den kan komma till användning. Allt från att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna paket eller skala potatis. Tack vare sin nätta storlek är den smidig att använda och superenkel att diska.Marelds köksknivar är framtagna med utgångspunkt i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.För att bevara din skalkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål samt slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
 • Mareld Akio brödkniv, 20 cm

  Mareld Akio brödkniv, 20 cm
  Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Akio brödkniv från Mareld är 20 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, det är dags för frukost!Mareld Akio-serien har blad som är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är tillverkade av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
 • Mareld Akio skalkniv, 9 cm

  Mareld Akio skalkniv, 9 cm
  Liten men naggande god, det är Mareld Akio skalkniv i ett nötskal. Skalkniven är ofta den minsta och billigaste bland köksknivarna, men är inte oviktig för den sakens skull – tvärtom. Ofta är skalkniven en av kökets mest använda knivar, eftersom det jämt och ständigt dyker upp uppgifter där den kan komma till användning. Allt från att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna paket eller skala potatis. Tack vare sin nätta storlek är den smidig att använda och superenkel att diska.Mareld Akio är en serie knivar tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger dem ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du slipar eggen vid behov med hjälp av en slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
 • Mareld Japansk kockkniv + Slipsten startkit

  Mareld Japansk kockkniv + Slipsten startkit
  I det setet från Mareld får du både en utmärkt japansk kockkniv från Akio-serien och ett startkit med slipsten, slipstenshållare och slipfixtur – praktiska tillbehör som gör det lätt att hålla kniven vass i många år framöver. Utrustad med en riktigt bra kniv och rätt slipredskap blir det enkelt att ta hemmamatlagningen till nästa nivå.En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de allra flesta sysslorna. Mareld Akio kockkniv är en stabil, vacker och välbalanserad kniv med solid design. Bladet är 21 centimeter långd och tillverkat av 67 lager rostfritt Damaskus-stål, vilket ger varje kniv ett unikt vackert mönster. Handtaget är tillverkat av pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat i midjan och smalnar av vid bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett var på handtaget du väljer att hålla.Mareld Akio kockkniv har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att den håller sig vass längre men behöver lite extra kärlek när den väl ska slipas. Om du vill vara extra ambitiös kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål innan varje användning, men det är inte en nödvändighet eftersom kniven kommer att hålla sig vass oavsett. På så vis kan du njuta av att snabbt och enkelt kunna skära igenom dina råvaror, något som gör matlagningen både enklare och roligare.Slipstenen som ingår i setet är Mareld slipsten 1000/3000 grit. Den är tillverkad av vit korund och har två sidor med olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Med den grövre 1000-sidan avlägsnar du mindre hack från eggen, så att den blir som ny igen. Du kan använda den finare 3000-sidan för att polera upp eggen och öka skärpan ytterligare.Slipfixturen hjälper dig att hålla en konstant vinkel på 15 medan du slipar – en bra vinkel för många knivar, perfekt för den japanska kockkniven. Allt du behöver göra är att fästa stödet över ryggen på kniven du vill slipa, lägga kniven platt mot slipstenen och låta stödet vila mot stenen medan du slipar. Slipstenshållaren i bambu har en gummiklädd undersida som står stadigt på de flesta underlag, så att din sten håller sig på plats medan du slipar. Glöm inte att använda en av de två medföljande gummihållarna under slipstenen när du placerar den i hållaren.
 • Mareld Akio kockkniv, 21 cm

  Mareld Akio kockkniv, 21 cm
  En kockkniv är kökets allt-i-allo och kommer väl till pass för de flesta sysslor. Med en skarp kockkniv av hög kvalitet blir matlagningen både enklare och roligare. Akio kockkniv från Mareld är en balanserad och väl avvägd kniv med en rejäl och stabil design. Handtaget buktar ut något på midjan, för att sedan smalna av mot bolstret. Det ger dig ett säkert grepp, oavsett om du greppar över eller bakom bolstret. Du får stilren design och funktionalitet i ett – allt du behöver för att ta din matlagning till nästa nivå.Marelds Akio-knivar är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat på midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
 • Mareld Knivset, 2 delar

  Mareld Knivset, 2 delar
  Set om två högkvalitativa knivar från Mareld – en filékniv och en hackkniv. Knivarna är tillverkade enligt tysk knivtradition, tillverkade av slitstarkt 1.4116 rostfritt stål. De har en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en hållbar egg som klarar tuffa utmaningar i köket samtidigt som den enkelt kan slipas upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett lätt, hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavvisande och bakteriehämmande egenskaper.En bra filékniv gör det mycket enklare att utföra uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller skära upp en hel kyckling. Marelds filékniv har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision i köket. Tack vare knivens profil med smalt blad passar den även bra för att skära skinka eller kött i tunna skivor.En hackkniv klarar både stora och små uppgifter i köket. Tack vare det höga bladet får du stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen ger dig extrem precision. Vill du klyva ett kålhuvud, eller kanske hacka en bit ingefära i små, små bitar? Marelds hackkniv klarar båda uppgifterna galant. Knivens blad är plant, vilket gör den optimal för att hacka istället för att använda den klassiska gungande rörelsen. Ett roligt, praktiskt och användbart komplement till de andra knivarna du har i köket.För att bevara knivarnas skärpa på bästa sätt rekommenderar vi att du efter användning diskar knivarna för hand, torkar av dem med kökshandduk och förvarar dem på knivlist eller i knivställ. Du bör regelbundet underhålla dem med ett slipstål samt slipa dem med våtslipsten för att bibehålla finessen i skärpan. För normal underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000 grit. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre slipsten och en finare slipsten. Till exempel Mareld Slipsten 300/1500 grit och Mareld Slipsten 4000/8000 grit. Du börjar då med den grövre stenen med låg grit för att skapa en ny egg, och använder sedan den finare stenen med högre grit för att polera upp eggen till perfektion.
 • Mareld Brödkniv, 23 cm

  Mareld Brödkniv, 23 cm
  Brödkniven är ofta den kniv man tar för givet i köket – kanske är en riktigt bra brödkniv helt enkelt något man behöver hålla i handen för att uppskatta. Den här varianten från Mareld är 23 centimeter lång, vilket är mer än tillräckligt för de flesta typer av bröd. Den vassa, tandade eggen ger perfekta skivor av såväl formbröd som av surdegslimpa med hård skorpa och segt fluffigt inre. Perfekt både för lyxigt bröd från bageriet och rykande färska bröd direkt ur din egen ugn. Duka fram påläggen, för nu är det frukost!Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som står pall i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett kompakt och hårt material som passar bra i köket eftersom det både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.För att bevara din kniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan gärna på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Underhåll kniven regelbundet med skärpstål, och slipa kniven med våtsten vid behov. För underhållsslippning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
 • Mareld Filékniv, 16 cm

  Mareld Filékniv, 16 cm
  Med en bra filékniv blir det betydligt enklare att klara uppgifter som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller stycka kyckling. Den här filékniven från Mareld har medelmjuk flex, vilket ger dig god precision under användning. Knivens låga profil med smalt blad gör dessutom att den lämpar sig väl även för att skiva skinka eller tranchera kött. Du får med andra ord en kniv som enkelt låter dig ta nästa steg i köket och bli en ännu vassare hemmakock.Den här serien av Marelds köksknivar har en design som lutar sig mot tysk tradition. Knivarna är alla tillverkade i 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC på Rockwellskalan. På så vis får du en tålig egg som klarar det mesta, samtidigt som den är enkel att skärpa upp. Knivens handtag är tillverkad av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och som hämmar bakterietillväxt.För att bevara eggen på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar kniven för hand, torkar av den med kökshandduk och förvarar på knivlist, i knivställ eller i knivfack. Bör underhållas med skärpstål och slipas med våtsten regelbundet för att bibehålla skärpan. Vi rekommenderar Mareld Skärpstål. För underhållsslipning rekommenderar vi Mareld Slipsten 1000/3000. För att skapa en ny egg rekommenderar vi att du börjar med en slipsten med låg grit, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och sedan polerar eggen med en sten med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.
 • Mareld Akio knivset, 4 delar

  Mareld Akio knivset, 4 delar
  Set om fyra suveräna japanska köksknivar från Marelds Akio-serie. I setet ingår en kockkniv (21 cm), en skalkniv (9 cm) och två santoku-knivar (13 och 18 cm). Knivarna är tillverkade med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Handtagen är tillverkade av pakkaträ, ett tåligt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration. Du får fyra knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att täcka alla behov i köket när det kommer till att skära, hacka och tärna.Santoku-kniven är kanske den allra mest populära typen av japanska kockknivar. I setet ingår två santokus, med bladlängd på 13 och 18 centimeter. Det japanska ordet san betyder tre, medan toku betyder uppgifter. Översatt direkt betyder det tre uppgifter, något som vissa menar att santoku-kniven kan användas till kött, fågel och fisk, medan andra menar att det betyder att kniven klarar både att skära, hacka och strimla. Oavsett får du två funktionella och vackra santoku-knivar, lämpliga både för vardagsmat och för mer avancerade rätter.Med en riktigt vass kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Mareld Akio kockkniv är den största i setet och har en bladlängd på 21 centimeter. Det är en vacker och välbalanserad kniv med solid design – perfekt för många av de stora uppgifterna i köket. Knivens handtag buktar ut något i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket gör att du får ett säkert grepp oavsett om du håller i den ovanför eller bakom bolstret.Skalkniven är ofta kökets minsta och billigaste kniv, men även en av de mest använda. Mareld Akio skalkniv har en bladlängd på 9 centimeter, vilket passar perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar eller skala potatis. På grund av sin nätta storlek är den mycket enkel att använda, eftersom du har bra kontroll över bladet när du skär.Knivarna i setet har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket är högre än traditionella europeiska knivar. Det gör att de håller sig skarpa längre, men i gengäld kräver lite mer underhåll. Vi rekommenderar att du använder Mareld Slipsten 1000/3000 grit för regelbunden underhållsslipning och avslutar med att polera med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för ett riktigt sylvasst resultat.
 • Mareld Knivblock FSC-bambu, diameter 13 cm

  Mareld Knivblock FSC-bambu, diameter 13 cm
  Om du vill förvara dina knivar på ett elegant och praktiskt sätt ska du välja Marelds universella knivblock i FSC-märkt bambu. Knivblocket är tillverkat av hållbart bambuträ för en naturlig och elegant look i köket. Knivhållaren har tusentals smala plaststift som håller knivar och saxar på plats utan att skada eggen. Du kan enkelt sätta i och ta ur knivar i alla storlekar och former. Knivblocket rymmer upp till 7 knivar, beroende på knivarnas storlek. Den mäter 13 cm i diameter och 24 cm i höjd.Det är lätt att rengöra genom att ta bort insatsen med plaststiften och skölja den vid behov, och träkroppen kan torkas av med en fuktig trasa.
 • Mareld Skärbräda M 40x28x3 cm, FSC-akaciaträ

  Mareld Skärbräda M 40x28x3 cm, FSC-akaciaträ
  Robust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt FSC-certifierat akaciaträ. Skärbrädan är skårad för att fånga upp köttsaft och smulor på båda sidor, detta för att främja användning av skärbrädans båda sidor. Om du använder och diskar båda sidor håller den längre och risken att skärbrädan skulle spricka eller slå sig minskar. Skärbrädan passar både till att förbereda maten och till att servera på. Bygg en härlig ost och charkbricka eller servera den hemgjorda pizzan. Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ du lägger under mattan på golvet. Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt.För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet.
 • Mareld Skärbräda Med 2 Ostknivar - Knivset Rostfritt Stål Trä

  Mareld Skärbräda Med 2 Ostknivar - Knivset Rostfritt Stål Trä
  Skärbrädan från Mareld har en vändbar design i oljat akaciaträ med förvaring för ostknivar perfekt för att skapa en härlig ostbricka att avnjuta ihop med vänner och familj. Om skärbrädan från Mareld- Knivar för både mjuk och hård ost.- Tillverkad av akaciaträ och rostfritt stål.- Säljs i 3-pack. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Mareld Chef Tools Deluxe grillset + kockkniv 21 cm

  Mareld Chef Tools Deluxe grillset + kockkniv 21 cm
  Detta set innehåller allt du behöver för att genomföra en smakrik grillkväll. Verktygen är skapade i slitstarka material som ger dem en lång livslängd.Setet innehåller:1 x Spatel 44 cm lång (Spade 12 x 9cm) 1 x Grillgaffel 43,5 cm lång 1 x Grilltång 40 cm lång 1 x Mareld kockkniv 21 cmRobusta verktyg i rostfritt stål med ett handtag i ljust pakkaträ. Pakkaträ är en blandning av tunna lager trä som är sammansatta med harts under högt tryck. Detta skapar ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.
 • Mareld Kockkniv + Skärbräda

  Mareld Kockkniv + Skärbräda
  I det här setet från Mareld ingår både kockkniv och en stor skärbräda – köksutrustning som gör det både enkelt och roligt att lyckas i köket.En kockkniv är kökets allt-i-allo. Den här varianten har en bladlängd på 21 centimeter. Det gör att den räknas som en något mindre variant, men den är inte mindre kraftfull för det. Tack vare sitt lite bredare blad är kniven nämligen mycket solid och stabil. Handtaget buktar ut något kring mitten och smalnar sedan av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett hur du vill hålla den.Med en bra kockkniv är det väl bäst att ha en bra yta att skära på också? Då är den här stora skärbrädan från Mareld ett bra val. Den mäter 53 x 30,5 centimeter och är 1,5 centimeter hög. Den är tillverkad av PE-plast – ett robust material som passar för att skära såväl grönsaker som fisk och kött. Skärbrädan tål maskindisk, medan kockkniven helst bör diskas för hand efter användning.Mareld är ett svenskt varumärke som erbjuder ett brett utbud av köksutrustning och porslin. Deras produkter utvecklas med hållbarhet, design och kvalitet i fokus. De brinner för att du som köpare ska omges av god kvalitet i vardagen och kan välja produkter med lång livslängd. Ett bra val för dig som gärna spenderar tid i köket och som uppskattar skandinavisk design.
 • Mareld Skärbräda Flexibel 2-pack Beige / - Skärbrädor Bioplast Grå

  Mareld Skärbräda Flexibel 2-pack Beige / - Skärbrädor Bioplast Grå
  Skärbrädan från Mareld har en skandinavisk design i bioplast med en tunn tjocklek för flexibilitet perfekt för dig som gillar att laga mat. Om skärbrädan från Mareld- Plast från sockerrör.- Tillverkad i Sverige.- Säljs i 2-pack.- Bredd: 290 mm.- Höjd: 4 mm.- Längd: 370 mm. Skötselråd för skärbrädan- Tål diskmaskin. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Mareld Skärbräda XL 55x40x4 cm, FSC-akaciaträ

  Mareld Skärbräda XL 55x40x4 cm, FSC-akaciaträ
  Snygg, stor och robust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt FSC-certifierat Akaciaträ. Skärbrädan är slät på bägge sidor, använd och diska bägge sidor då undviker du att den slår sig. Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ tu lägger under mattan på golvet.Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt.För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet.
 • Mareld Skärbräda L 48x32x3,5 cm, FSC-akaciaträ

  Mareld Skärbräda L 48x32x3,5 cm, FSC-akaciaträ
  Robust skärbräda från Mareld i tidlös design tillverkad i slitstarkt FSC-certifierat akaciaträ. Skärbrädan är skårad för att fånga upp köttsaft och smulor på båda sidor, detta för att främja användning av skärbrädans båda sidor. Om du använder och diskar båda sidor håller den längre och risken att skärbrädan skulle spricka eller slå sig minskar. Skärbrädan passar både till att förbereda maten och till att servera på. Bygg en härlig ost och charkbricka eller servera den hemgjorda pizzan.  Tips att lägga en antiglid matta under skärbrädan så ligger den still på bänken, samma typ du lägger under mattan på golvet. Innan första användningen, tvätta din skärbräda med varmt vatten med diskmedel och skölj den noggrant. Torka med en ren diskhandduk och låt den lufttorka helt. För att hålla din träskärbräda i gott skick och förhindra att den spricker eller böjer sig, är det viktigt att olja den regelbundet. Applicera en livsmedelsklassad mineralolja eller bivaxbalsam på brädan någon gång i månaden eller vid behov. Låt oljan tränga in i träet i några timmar, sedan torka av eventuellt överskott med en ren trasa. För att förlänga livslängden på din skärbräda, använd båda sidorna. Detta förhindrar överdrivet slitage på en sida och främjar jämn användning. Kom ihåg att tvätta och olja båda sidorna regelbundet för att bibehålla hållbarhet.