Pallares knivprodukter

Pallarés grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal som nu firat över 100 som knivmärke. Pallarés är den sista knivtillverkaren som härstammar från Solsona i norra Spanien. Orten har varit känd för spansk knivtradition sedan 1600-talet.

Traditionen har förts vidare och arvet förvaltas väl i Pallarés aktuella sortiment med knivar och vassa redskap till matlagning.

Pallarés knivar

 • Pallarés Köttyxa

  Pallarés Köttyxa
  En vacker huggkniv från Pallarès, som grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Huggkniven är bäst lämpad för att separera brosk eller leder mellan köttstycken. Du kan också hacka stora köttbitar till grytbitar.De strävar efter högsta kvalitén på materialval för att få den bästa kvalitén på knivbladet. En tradition som har gått i arv i 100 år.Kniven har ett välarbetat träskaft i buxbom. Bladet är 16 cm och i rostfritt stål.  
 • Pallarés Traditionella Köksknivar i set om 3 tygfodral, 9, 13, 16 cm

  Pallarés Traditionella Köksknivar i set om 3 tygfodral, 9, 13, 16 cm
  Ett set köksknivar från Cook’n Bloom. Knivserien Pallarès grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i norra Spanien. Knivarna har slipats för hand för att få den bästa kvalitén på skäreggen. En tradition som har gått i arv i 100 år. Knivarna är handgjorda i kolstål med ett träskaft av buxbom. Knivbladen har formen av ett lagerblad och kommer över tiden att oxidera och utveckla en vacker patina. Materialet är i kolstål och måtten på knivbladen är 9, 13 och 16 cm och de kommer 3 storlekar i varje förpackning. Kolstål rostar, låt aldrig kniven ligga i blöt. Torka noga mellan varje användning. Tål ej att diskas i maskin. Behöver skärpas ofta, men lätt att få vass igen. Pallarès ledord är Tradition Passion och Stolthet. 
 • Pallarès Slaktarkniv 18 cm

  Pallarès Slaktarkniv 18 cm
  Den perfekta kniven till när du ska skära stora stycken kött. Slaktarkniven från Pallarés är praktisk och ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiska handtaget i buxbom i trä. Bladet är tillverkat i kolstål vilket innebär att du har en skarp kniv att arbeta med. Skarpheten bibehålls på ett enkelt sätt genom några drag med strykstål. Knivbladet mäter 18 cm och är särskilt ägnat till att skära biffar eller andra stora köttbitar. Det är en god idé att ge din kniv massa kärlek och se till att alltid hålla den skarp. Den bör diskas för hand och ska torkas av strax efteråt, så låt den inte ligga blöt för länge. Förvara den på en torr plats.
 • Pallarès Urbeningskniv 15 cm

  Pallarès Urbeningskniv 15 cm
  Praktisk kniv från Pallarès som passar extra bra när du ska bena ur stekar, en hel kyckling och mycket mer. Urbeningskniven har ett skarp blad i kolstål som mäter 15 cm. Bladet är väldigt skarpt och lätt att underhålla med hjälp av ett vanligt strykstål. Det rekommenderas att du diskar kniven för hand och att du torkar av den direkt efteråt, gärna med en handduk eller liknande.Kniven ligger bekvämt i handen tack vare det ergonomiska handtaget som är tillverkat i buxbomträ. Dessutom mäter handtaget 13 cm. Förvara kniven torrt för att garantera längre livslängd.
 • Pallares - Knivset 9, 16 & 22 cm i Rostfritt stål

  Pallares - Knivset 9, 16 & 22 cm i Rostfritt stål
  3 handgjorda knivar i rostfritt stål från Pallares med ett handtag av buxbom. Tre köksknivar som ligger i ett praktiskt knivfodral, 9 cm, 16 cm och 22 cm. Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan.
 • Pallares - Pallares Kökskniv Kolstål 13 cm

  Pallares - Pallares Kökskniv Kolstål 13 cm
  En handgjord Kökskniv i kolstål från Pallares med ett handtag av buxbom. Knivbladet 13 cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
 • Pallares - Bordskniv / Kökskniv Rostfritt Stål 12 cm

  Pallares - Bordskniv / Kökskniv Rostfritt Stål 12 cm
  Bordskniv från Pallares är en variant av den traditionella spanska kökskniven. Rostfritt stål i bladet och ett vackert handtag i rustik Buxbom. Perfekt som liten kökskniv likväl som en vacker bordskniv. Företaget Pallarès, grundades 1917 och är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona. Ett äkta hantverk med tradition.Pallares Bordskniv / Kökskniv Rostfritt Stål har ett 12 cm långt blad.
 • Pallares - Knivset 9, 13 & 16 cm i Kolstål

  Pallares - Knivset 9, 13 & 16 cm i Kolstål
  Knivset bestående av 3 handgjorda knivar i kolstål från Pallares. Tre köksknivar med handtag av buxbom som ligger i ett praktiskt knivfodral. Måtten på knivbladen är 9, 13 och 16 cm. Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan.
 • Pallares - Sobrasada Kniv 10 cm

  Pallares - Sobrasada Kniv 10 cm
  En trevlig liten handgjord kniv som passar till paté, pastej, smör, mjuka och hårda ostar. Rostfritt blad, handtag i buxbom. Pallarès grundades 1917 av bröderna Lluis och Carles Pallarés Canal i Solsona i norra Spanien. Pallarès är renommerade knivmakare kända för sina vassa knivar och sitt glada humör. Tredje generationen, kusinerna David och Lluis, förvaltar nu sitt arv med stolthet och passion. Pallarès är ett hantverk från Katalonien.
 • Pallares - Pallars Kökskniv Rostfritt stål 16 cm

  Pallares - Pallars Kökskniv Rostfritt stål 16 cm
  Handgjord kniv i rostfritt stål med ett handtag av buxbom från Pallares. Knivbladet 16 cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Sedan sextonhundratalet är knivtillverkning i Solsona, norra Spanien, en tradition. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
 • Pallares - Pallares Kökskniv Rostfritt stål 9 cm

  Pallares - Pallares Kökskniv Rostfritt stål 9 cm
  Handgjord kniv i rostfritt stål med ett handtag av buxbom från Pallares. Knivbladet 9 cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Sedan sextonhundratalet är knivtillverkning i Solsona, norra Spanien, en tradition. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
 • Pallares - Knivset 9, 16 & 22 cm i Kolstål

  Pallares - Knivset 9, 16 & 22 cm i Kolstål
  Knivset bestående av 3 handgjorda knivar i kolstål från Pallares. Tre köksknivar med handtag av buxbom som ligger i ett praktiskt knivfodral. Måtten på knivbladen är 9, 16 och 22 cm. Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan.
 • Pallares - Pallares Kökskniv Kolstål 16 cm

  Pallares - Pallares Kökskniv Kolstål 16 cm
  Handgjord Kökskniv i kolstål från Pallares med ett handtag av buxbom. Knivbladet 16 cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
 • Pallares - Pallares Kökskniv Rostfritt stål 13 cm

  Pallares - Pallares Kökskniv Rostfritt stål 13 cm
  Handgjord kniv i rostfritt stål med ett handtag av buxbom från Pallares. Knivbladet 13cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Sedan sextonhundratalet är knivtillverkning i Solsona, norra Spanien, en tradition. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
 • Pallares - Pallares Kökskniv Rostfritt stål 22 cm

  Pallares - Pallares Kökskniv Rostfritt stål 22 cm
  Handgjord kniv i rostfritt stål med ett handtag av buxbom från Pallares. Knivbladet 22 cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Sedan sextonhundratalet är knivtillverkning i Solsona, norra Spanien, en tradition. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.
 • Pallares - Knivset 9, 13 & 16 cm i Rostfritt stål

  Pallares - Knivset 9, 13 & 16 cm i Rostfritt stål
  Knivset från Pallares bestående av 3 handgjorda knivar i rostfritt stål med ett handtag av buxbom. Tre köksknivar som ligger i ett praktiskt knivfodral, 9 cm, 13 cm och 16 cm. Knivbladet har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan.
 • Pallares - Pallares Kökskniv Kolstål 9 cm

  Pallares - Pallares Kökskniv Kolstål 9 cm
  Handgjord Kökskniv i kolstål från Pallares med ett handtag av buxbom. Knivbladet 9 cm, har den traditionella formen av ett lagerblad. Dessa knivar framställs än idag på samma sätt som de gjordes för 100 år sedan. Företaget Pallarès, grundat 1917, är idag det sista kvarvarande arvet av de berömda knivmakarna i Solsona.