Risvig knivprodukter

  • Brödkniv 18 Cm - Risvig Acutus

    18 cm brödkniv - RISVIG Acutus18 cm brödkniv - RISVIG AcutusI nära samarbete med Hjortsminde slakteri har RISVIG Acutus utvecklats. Knivbladet är specialdesignat för att skära och använda brödkniven med full utnyttjande av hela bladet och med de övriga funktionerna hos en gammaldags brödkniv. Fokus låg på att designa en lätt brödkniv som samtidigt garanterar en riktigt bra balans och ligger säkert och bekvämt i din hand när du arbetar - precis som en bra brödkniv ska kännas.Bladet har en vinkel på 18°±2°För att skapa den bästa brödkniven har vi samarbetat med den industriella designern Jacob Leth-Espensen, som har designat flera knivserier och vunnit flera erkända designpriser.Specifikationer: Rostfritt europeiskt stål. Krom/molybden/vanadium knivstål med en hårdhet på HRC56. Tunnslipning som minskar friktionen och bibehåller skärpan. Skaftet är tillverkat av POM (polyoxymetylen). Levereras i en fin presentask.
  • Kockkniv 20 Cm Damaskus - Risvig Acutus

    20 cm Damaskus Kockkniv - RISVIG Acutus 20 cm Damaskus Kockkniv - RISVIG Acutus Är du en köksentusiast? Då är denna eleganta och läckra Damaskus kockkniv på 20 cm precis vad du behöver. Kockkniven är designad för att ge dig en känsla av lätthet och bra balans när du arbetar med den. Damaskusstål är en unik smidesmetod som består av 67 lager VG10 japanskt stål som smids samman. Det är det som ger kockkniven dess lite annorlunda men eleganta utseende. Dessutom har Damaskus kockkniven en hårdhet på HCR62. Så om du önskar dig en extra vass kockkniv med lång livslängd, då är kockkniven från RISVIG Acutus-serien precis vad du behöver. Den Damaskus kockkniven är utvecklad i samarbete med Hjortsminde slakteri, som har över 30 års erfarenhet av att använda knivar, och designad av Jacob Leth-Espensen, som har ritat flera knivserier och vunnit flera designpriser. Bladet har en vinkel på 26°±2°.
  • Grönsakskniv 18 Cm Damaskus - Risvig Acutus

    Damaskus Grönsakskniv - RISVIG Acutus Damaskus Grönsakskniv 18 cm - RISVIG Acutus Om du är en stor matlagningentusiast och älskar att prova på nya smakupplevelser, då är Damaskus grönsakskniven från RIVIG Acutus serien perfekt för dig. Den gör upplevelsen i köket till en lek. Den är utvecklad för att ligga bra och balanserat i handen. Den är tillverkad i Damaskusstål, som består av 67 lager VG10 Japanskt stål, vilket gör grönsakskniven otroligt stark, hållbar och som en extra bonus, så blir den aldrig slö. Vår Damaskus grönsakskniv har en HCR62 hårdhet. Damaskus grönsakskniven är utvecklad i samarbete med Hjortsminde slakteri, som har över 30 års erfarenhet av att använda knivar och designad av Award-vinnaren Jacob Leth-Espersen, som har vunnit flera designpriser. Jacob Leth-Espensen har som designer av Damaskus grönsakskniven uppnått rätt form och precision för att bladet ska uppnå sin fulla potential. Bladet har en vinkel på 26°±2°
  • Skärbräda 42x25 Cm - Risvig Lignus Premium Ek

    Underhåll av Premium Ek SkärbrädaUnderhåll av Premium Ek SkärbrädaProdukten är tillverkad av ekträ från Europa, ett naturligt material med goda antibakteriella egenskaper. För att säkerställa att du kommer att ha glädje och nytta av den i många år framöver, följ vänligen nedanstående rekommendationer.Rengöring:Rengör produkten med en svamp, fuktig trasa eller diskborste i ljummet vatten. Vi rekommenderar att du alltid fuktar alla sidor så att det inte skapas spänningar i träet. Torka sedan produkten ordentligt och ställ den så att det kan komma luft till och avlägsna den sista fukten.OBS: Produkten får inte sättas i diskmaskinen, eftersom värmen och aggressiva rengöringsmedel skadar träets naturliga ytor och orsakar vridningar och sprickor. Lämna aldrig din ekprodukt i vatten.Underhåll av träet:Träfibrerna i ekträ kan resa sig de första gångerna träet blir fuktigt. Träfibrer och ytliga märken kan lätt avlägsnas med sandpapper korn 120.De första gångerna ekträ tvättas kommer den överskottsgarvsyra att sköljas ut. Torka därför bara med en disktrasa som får bli brunfärgad.OBS: Undvik att starkt aromatiska ostar och gjutjärn kommer i direkt kontakt med ekträet. Garvsyran i ekträ är känd för att kunna reagera med materialen och det ger en mörk färgning av träet.Oljning av ekträ:Om du vill olja in ekträet och ge det en mörkare glöd, rekommenderar vi vanlig matolja som tränger djupt in i träet och skyddar det. Samtidigt återupplivar det ekträets naturliga struktur, färgton och ger god motståndskraft mot fläckar.
  • X-stort Skärbräda 59x29 Cm - Risvig Lignus Rubber Wood

    X-stort skärbräda i gummiträ - RISVIG LignusX-stort skärbräda i gummiträ - RISVIG LignusGummiträ skärbrädan är perfekt för en elegant servering eller när du ska skära bröd, kött eller grönsaker.Unik fingerskarvkonstruktion ger extra stark bräda.Extra djupa saftspår gör att köttsaften stannar på skärbrädan.Spåren fungerar också som smulskydd när du skär bröd.Baksidans platta används för grönsaker och fisk.Skärbrädan är designad så att den också kan användas när du serverar tapas till dina gäster.