Sabatier knivprodukter
Lion Sabatier är det av varumärkena med Sabatier i namnet som använder lejonet som symbol. Styrka och smidighet är egenskaper som lejonet har och det ska återspeglas i Sabatiers knivar.
Knivarna är helsmidda och har stålblad med hög halt av kol. Det går att slipa en väldigt vass egg på Sabatiersknivarna och skärpan håller länge om du underhåller själv med bryne.
Exempel på knivar från Sabatier
-
Sabatier Förskärare 20,5 cm
344 kr
Läs mer här -
Sabatier K Kockkniv
749 kr
Läs mer härKockkniv 20 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. Denna kniv är blivit någon typ av definition av en "fransk kockkniv". Knivar i fransk stil är tunnare, kortare och spetsigare än de tyska motsvarigheterna och de har en rakare form. Detta ger en något lättare och snabbare kniv. Känslan av presision och kontroll är orsaken till att många profesionella kockar väljer franska knivar framför tyska. Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Detta är modellen i rostfritt stål. Samma kniv finns också i rent kolstål i vår butik. Välj mellan två olika storlekar: 20 cm eller 25 cm bladlängd. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Skalkniv Kolstål 10 cm
499 kr
Läs mer härSkalkniv 10 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. En skalkniv liknar en kockkniv, men är betydligt mindre och tillåter därför mer precision i arbetet för små arbeten. Det används ofta i beredningen av frukt och grönsaker, eftersom den smala bladet gör det lättare att byta riktning i mitten av snittet. Den kan användas för att skala, att ta bort frön och stjälkar, och att forma dekorativa former i frukt och grönsaker. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke 6166 kolstål med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion. Detta är modellen i kolstål. Samma kniv finns också i rostfritt stål i vår butik. Observera:Dessa knivar är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill med tiden bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Använd gärna kameliolja för att skydda kniven mot fukt samt för att lösa upp eventuella korrosionsangrepp. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Skalkniv 10 cm
449 kr
Läs mer härSkalkniv 10 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. En skalkniv liknar en kockkniv, men är betydligt mindre och tillåter därför mer precision i arbetet för små arbeten. Det används ofta i beredningen av frukt och grönsaker, eftersom den smala bladet gör det lättare att byta riktning i mitten av snittet. Den kan användas för att skala, att ta bort frön och stjälkar, och att forma dekorativa former i frukt och grönsaker. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Detta är modellen i rostfritt stål. Samma kniv finns också i rent kolstål i vår butik. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Kockkniv Kolstål
819 kr
Läs mer härKockkniv 20 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier. Detta är kolstålvarianten av denna klassiska kniv. Denna kniv är blivit någon typ av definition av en "fransk kockkniv". Knivar i fransk stil är tunnare, kortare och spetsigare än de tyska motsvarigheterna och de har en rakare form. Detta ger en något lättare och snabbare kniv. Känslan av presision och kontroll är orsaken till att många profesionella kockar väljer franska knivar framför tyska. Kockkniven är arbetshästen i köket och den kniv som används oftast. En oumbärlig allsidig kökskniv som kan användas för att hugga, skära, skiva och tärna. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke 6166 kolstål med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Detta är modellen i kolstål. Samma kniv finns också i rostfritt stål i vår butik. Välj mellan tre olika storlekar: 20 cm, 23 cm eller 25 cm bladlängd. Observera: Dessa knivar är producerade av högkvalitativt kolstål. Kolstålet vill med tiden bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Använd gärna kameliolja för att skydda kniven mot fukt samt för att lösa upp eventuella korrosionsangrepp. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Filékniv Flexibel 15 cm
599 kr
Läs mer härEn flexibel filékniv 15 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier gör filéandet av fisk och kött extra enkelt. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Urbeningskniv 13 cm
599 kr
Läs mer härUrbenningskniv från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier är perfekt för att bena ur kyckling eller annat kött samt att trimma bort fett och hinnor innan tilbredning. Den avrundade spetsen gör att du enkelt kan följa och arbeta runt benen. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Trancherkniv
849 kr
Läs mer härTrancherkniv från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier K. Fin och exakt - med sitt långa smala blad är trancherkniven specialisten för att skära skinka, grillat kött och fisk. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Detta är modellen i rostfritt stål. Storleken 25 cm finns också i rent kolstål i vår butik. Välj mellan två olika storlekar: 25 cm eller 30 cm bladlängd. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Trancherkniv Kolstål 25 cm
899 kr
Läs mer härTrancherkniv 25 cm från den klassiska franska knivtillverkaren Sabatier K. Fin och exakt - med sitt långa smala blad är trancherkniven specialisten för att skära skinka, grillat kött och fisk. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke 6166 kolstål med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Detta är modellen i kolstål. Samma kniv finns också i rostfritt stål i vår butik. Observera: Denna kniv är producerade av högkvalitativt och rent kolstål. Kolstålet vill garanterat bli matt och få en patina, vilket är bevis på äkta kolstål. Patinan kommer inte att påverka bladets egenskaper. För bäst resultat skall kniven handdiskas och direkt torkas helt torra. Kniven får absolut inte maskindiskas! Om kniven inte sköts rätt kommer den att rosta. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Köttyxa 16 cm
1195 kr
Läs mer härKöttyxa används för att bearbeta mat på sätt där eggen på en kockkniv skulle kunna ta skada. Till exempel till att skära igenom ben eller hårdare grönsaker som pumpa. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar -
Sabatier K Tournierkniv 9 cm
449 kr
Läs mer härEn tournierkniv är en liten skalkniv idealisk för att skala och putsa frukt och grönsaker som har en rund form. Den svängda och spetsiga formen passar bra till precisionsarbeten, garnering, tournering. Denna model har ett något längre knivblad mot våra övriga tournierknivar. Sabatier är ett av europas mest kända knivmärke och just denna serien, Sabatier K, anses vara ett av de två originala Sabatier-tillverkarna. Kniven är smitt för hand ur ett stycke stål (Z50C13) med en hårdhet på 54-56 HRC. I handen känns kniven väldigt robust och stabil och handtaget är av en design som är framprövad till perfektion i franska kök. Lagervara Skickas normalt inom 24 timmar