Suncraft knivprodukter

Suncraft är en knivtillverkare som har sitt ursprung i Japan. Företaget grundades 1948 i Seki, en stad som har varit känt för att producera högkvalitativa knivar i århundraden. Knivar från Suncraft är estetiskt tilltalande och är kockknivar man gärna vill visa upp i ett snyggt knivställ.

Suncraft tillverkar sina knivar av olika material, inklusive högkolstål och rostfritt stål. De är särskilt kända för sin serie av keramiska knivar, som är lätta och mycket vassa.

 • Suncraft Sakamoto Nakiri kniv

  Suncraft Sakamoto Nakiri kniv
  Sakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
 • Suncraft Sakamoto knivset

  Suncraft Sakamoto knivset
  Knivset som innehåller två kolstålsknivar med en unik skärpa. Knivarna är smidda i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamotokniven har en hållbar och basal design så du kan enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Setet innefattar en Santoku- och en Nakirikniv som har en längd på 30,7 cm respektive 31 cm.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
 • Suncraft Surudoi knivrulle canvas för 6 knivar

  Suncraft Surudoi knivrulle canvas för 6 knivar
  Att förvara sina knivar på ett bra sätt är mycket viktigt för att de ska besin skärpa. Knivrullen från Suncraft erbjuder en utmärkt förvaring för dina knivar oavsett om de ska ligga hemma i lådan eller tas med till landet eller båten. Knivrullen är sydd i kraftigt canvastyg med eleganta skinndetaljer. Den stängs med hjälp av ett mässingsbeslag. I knivrullen placeras knivarnas handtag i separata fickor medan bladet säkras med ett kardborreband. Finns i två olika storlekar: 6 knivar och 8 knivar.
 • Suncraft Senzo Nakiri kniv

  Suncraft Senzo Nakiri kniv
  Suncraft Senzo Nakiri kniv som är en perfekt kombination mellan design och klassiskt japanskt hantverk. Kniven har ett handtag av pakkaträ och bladets finish har tydliga damasucs. Dessutom har handtaget en liten röd stötabsorberande ring. Kniven har en hårdhet på 60-62 HRC och har hela 33 lager. Kärnstålet är VG10 och du för en lätt och balanserad kniv, vilket är ett måste i köket.
 • Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 20 cm, satin finish

  Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 20 cm, satin finish
  Kniven Shinmatsu 200 mm från Suncraft är resultatet av årtionden av expertis och den rika japanska knivtraditionen i Suncraft-smedjan. Kniven är tillverkad av robust ZDP-189 stål, vilket gör den till en fröjd att använda för både professionella kockar och ambitiösa hemmakockar. Knivens blad har en bred och platt bas som övergår till en lätt böjd del, vilket gör den perfekt för både långa och korta skär. En mångsidig och praktisk hjälpreda som lätt skär igenom såväl frukt och grönsaker som kött och fisk.Den inverterade tanto-spetsen ger dig exakta snitt och utskärningar och knivens unika K-tip ger både precision och tillgänglighet runt svåra områden. Knivens starka ZDP-189 pulverstål har en kolhalt på runt 3%, vilket ger den en extrem hårdhet på 65-66 HRC och säkerställer långvarig skärpa. Kniven har dessutom en kromhalt på 20%, vilket gör den till en tillförlitlig hjälpreda i köket.Kniven har en solid kärna omgiven av flexibla lager, en metod som kallas för san-mai-laminering. Den övre delen har ett hamrat tsuchime-mönster med en silkeslen satinfinish. Den nedre halvan är polerad ner till fästet, vilket markerar den fina linjen mellan det laminerade området kring bladet och kärnan. Det åttkantiga skaftet i rosenträ gör att kniven är bekväm att hålla i och en fröjd att använda i köket.
 • Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 20 cm, kurouchi finish

  Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 20 cm, kurouchi finish
  Kniven Shinmatsu Kurouchi 200 mm är en extraordinär kreation, som kombinerar årtionden av knivexpertis med den japanska knivtraditionen som finns hos Suncraft. Den har en vinnande design med en djupsvart kurouchi-finish och ett elegant åttkantigt handtag i rosenträ som står i vacker kontrast till bladet.Shinmatsu Kurouchi passar till många olika uppgifter i köket och låter dig enkelt skära både grönsaker, kött och fisk. Den breda och platta basen vid handtaget och den lätt böjda undersidan gör den perfekt för både långa och korta skär. Den skarpa omvända tanto-spetsen möjliggör exakta snitt och utskärningar, medan den unika K-tip-spetsen ger precison och lätthet i svåråtkomliga områden. Kniven är tillverkad av ZDP-189 stål, en stark typ av pulverstål som tack vare kolhalten på cirka 3% ger kniven en beständig skärpa med en hårdhet på hela 65-66 HRC. Den har även en kromhalt på 20%, vilket gör den mycket korrisionsbeständig.Knivens subtilt hamrade tsuchime-mönster ger en distinkt touch till den övre delen av bladet, medan den nedre delen är noggrant polerad för att markera övergången mellan kärnan och det laminerade området av bladet. Dessutom är kniven smidd med san-mai-teknik, där en hård kärna inkapslad i mjukare stål ger en delikat balans mellan styrka och flexibilitet.
 • Suncraft Senzo filékniv 17 cm.

  Suncraft Senzo filékniv 17 cm.
  Vackert smiden filékniv från Suncraft Senzo. Handtaget är tillverkad av svart pakkaträ, som dessutom har en mindre stötabsorberande ring. Bladets finish har tydliga damascuslager, vilket ger det vackra mönstret. Kniven har en hårdhet på 60-62 HRC och har hela 33 lager. Kärnstålet är VG10 och är smiden på klassiskt japanskt sätt. Du får en lätt och balanserad kniv som kan användas till kökets alla uppgifter.
 • Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 13,5 cm, satin finish

  Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 13,5 cm, satin finish
  Kockkniven Shinmatsu bunka 135 mm är ett hantverksmässigt mästerverk, som kombinerar årtionden av expertis och japansk knivtradition från Suncraft-smedjan. Med en optimal balans mellan styrka och flexibilitet är den här lilla kniven ett oumbärligt tillskott till din knivsamling. Tack vare sin breda bladprofil är kniven en perfekt följeslagare till Shinmatsu-kniven på 200 mm, och dess mångsidighet sträcker sig från vardagliga uppgifter som att skala och skiva till mer krävande uppgifter som att filéa fisk och bena ur kyckling.Kniven har en silkeslen satinfinish som återspeglar dess utsökta kvalitet. Den karaktäristiska K-tip-formen är ett användbart hjälpmedel när du vill göra detaljerade snitt i frukt och grönt, men även för att polera och skala råvaror. Den subtila, hamrade tsuchime-finishen på bladet ger kniven en unik estetik, men gör den även enklare att använda. Kniven är tillverkad av det berömda ZDP-189 pulverstålet, som är ett resultat av banbrytande teknologi och ger långvarig skärpa med sin extrema hårdhet på 65-66 HRC. Den höga kromhalten på 20% ger stark motståndskraft mot korrision och gör kniven till ett pålitligt verktyg i köket.Bladets konstruktion är en hyllning till traditionen med san-mai-laminering. Knivens kärna, som är smidd av hårt stål, är nämligen omgiven av mjukare stål vilket ger ökad flexibilitet och elasticitet. Det åttkantiga rosenträskaftet gör att kniven ligger bekvämt i handen och är en njutning att hålla i. Perfekt när du vill berika din matlagningsupplevelse, oavsett om du är en ivrig hemmakock eller en professionell kock.
 • Suncraft Octa 220 brödkniv

  Suncraft Octa 220 brödkniv
  Med denna Suncraft Octa 220 brödkniv får du garanterat en kniv med otrolig hållbarhet och hårdhet. Den kommer garanterat klara av önskad uppgift med sin hårdhet på hela 60-62 HRC. Kniven har 33 VG10 lager och de många lagren ger kniven den unika damascus designen. Knivhantaget är gjord av vackert pakkaträ som ger kniven en perfekt balans.
 • Suncraft Surudoi knivrulle canvas för 8 knivar

  Suncraft Surudoi knivrulle canvas för 8 knivar
  Att förvara sina knivar på ett bra sätt är mycket viktigt för att de ska besin skärpa. Knivrullen från Suncraft erbjuder en utmärkt förvaring för dina knivar oavsett om de ska ligga hemma i lådan eller tas med till landet eller båten. Knivrullen är sydd i kraftigt canvastyg med eleganta skinndetaljer. Den stängs med hjälp av ett mässingsbeslag. I knivrullen placeras knivarnas handtag i separata fickor medan bladet säkras med ett kardborreband. Finns i två olika storlekar: 6 knivar och 8 knivar.
 • Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 13,5 cm, kurouchi finish

  Suncraft Shinmatsu bunka kockkniv 13,5 cm, kurouchi finish
  Kockkniven Shinmatsu Kurouchi 135 mm är en unik realisering av årtionden av expertis och den långa japanska knivtraditionen i Suncraft-smedjan. Med sin idealiska kombination av styrka och flexibilitet levererar den en helt ny dimension till din knivsamling. Den robusta bladprofilen gör kniven till en perfekt partner till kniven Shimatsu 200 mm, och dess mångsidighet sträcker sig från vardagliga uppgifter som att skala och skiva till mer krävande uppgifter som att bena ur kyckling och filéa fisk.Kombinationen av det hamrade tsuchime-mönstret och den djupsvarta kurochi-finishen ger kniven ett distinkt utseende. Den karaktäristiska K-tip-formen är både praktisk och elegant – perfekt för precisionsskärning av grönsaker, frukt och kött. Kniven är byggd kring ZDP-189 pulverstål, som med en hårdhet på hela 65-66 HRC säkerställer att kniven levererar långvarig skärpa och en exceptionell prestanda. Tack vare den höga kromhalten på 20% har kniven mycket hög korrisionsbeständighet, vilket gör den till en pålitlig partner i köket. Knivens design är en hyllning till san-mai-lamineringstraditionen där stålkärnan består av mjukare stål, vilket skapar balans mellan styrka och flexibilitet.Knivens handtag är tillverkat av rosenträ, i en åttakantig design som ger den en bekväm ergonomi och står i vacker kontrast till bladet. Ett mycket användbart tillskott i köket för såväl erfarna kockar som för hängivna matlagningsentusiaster, som tar din upplevelse i köket till en helt ny nivå.