Andra varumärken

Tamahagane knivprodukter

Tamahagane är namnet på stålet som användes till svärden som legendariska samurajerna använde. Det gör att du som köper en Tamahagane-kniv kan vara ganska säker på att du får en vass och hård kökskniv. Detta är enligt många ett av de bästa märkena på japanska knivar.

I sortimentet finns ett brett spann från större kockknivar med högt blad till små och smidiga fruktknivar. Japansk knivtradition som förfinats under århundraden.

  • Magnetlist Svart akryl

    Minimalistisk magnetlist från japanska knivspecialisten Tamahagane, perfekt för att hålla dina mest älskade redskap. Om du förvarar din knivar väl så ökar det deras livslängd avsevärt. De trivs allra bäst på en magnetlist eller i ett knivblock. Listen har en stark magnet och rymmer 5-6 knivar.
  • Tamahagane SAN Knivset 3 del, SN-1105 & 1108 & 1118

    Tamahagane SAN Knivset 3 del, SN-1105 & 1108 & 1118 från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Knivset 2 delar

    Tamahagane SAN Knivset 2 delar från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 270 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 270 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Våtslip med 3 hjul

    Tamahagane Våtslip med 3 hjul från Tamahagane
  • San Kyoto Kockkniv 21 cm

    SNK-1105 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en mindre kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Knivset 2 delar

    Detta set kombinerar en klassisk kockkniv - som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker - med en skalkniv som fungerar lika bra i luften för att till exempel rensa svamp, som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Innehåller: Kockkniv 18 cm SN-1109 och skalkniv 9 cm SN-1109 Knivarna har vackra handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. De har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtagen finns en vikt som hjälper knivarna att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagens slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Tamahagane SAN Kyoto Trancherset i schatull

    Tamahagane SAN Kyoto Trancherset i schatull från Tamahagane
  • Tamahagane Knivblock SNK-116 Svart

    Tamahagane Knivblock Svart Tamahaganes magnetiska knivblock av poppelfanér håller knivarna snyggt på plats. En plexiglasskiva skyddar knivarna och gör att du samtidigt ser vilken kniv du väljer I det dubbelsidiga knivblocket går det att förvara cirka 6-8 knivar med en bladlängd av max 240 mm. Blockets mått: 240 x 90 x 265mm OBS: Knivarna ingår ej
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 15 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 15 cmBladets längd: 15 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • San Tsubame Sashimikniv 27 cm

    SNMH-1130 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en sashimikniv anpassad för att skära lövtunna skivor av fisk eller kött i ett enda drag, för att få en så fin skäryta som möjligt. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Kockkniv 18 cm

    SN-1106 från Tamahaganes serie San är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Knivset 3 delar

    Detta set kombinerar en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker, med en skalkniv som fungerar lika bra i luften för att till exempel rensa svamp, som att hacka smågrönsaker med. Det ingår även en klassisk brödkniv. Innehåller:Kockkniv 21 cm SN-1105, skalkniv 12 cm SN-1108 och brödkniv 23 cm SN-1118 Knivarna har vackra handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. De har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtagen finns en vikt som hjälper knivarna att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagens slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Tamahagane Knivblock brunt/plexi 265x243x96mm

    Tamahagane Knivblock brunt/plexi 265x243x96mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Brödkniv 230 mm, ett lager stål.

    Tamahagane SAN Brödkniv 230 mm, ett lager stål. från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tancherset i schatull

    Tamahagane SAN Tancherset i schatull från Tamahagane
  • Tamahagane Kockkniv 240 mm

    Tamahagane Kockkniv 240 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Våtslipsten medium #2000

    Tamahagane Våtslipsten medium #2000 från Tamahagane
  • Tamahagane Urbeningskniv 160 mm

    Tamahagane Urbeningskniv 160 mm från Tamahagane
  • Tamahagane San Kyoto Skalkniv 9 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 9 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav En mycket användbar skal/renskniv som fungerar lika bra i luften för att till exempel rensa svamp som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • San Kyoto Kockkniv 27 cm

    SNK-1103 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en stor kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Tamahagane SAN Kyoto Filékniv, solid flex. 16 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Filékniv, solid flex. 16 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Grönsakskniv 18 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 16 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Grönsakskniv 160 mm

    Tamahagane Grönsakskniv 160 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 210mm

    Tamahagane SAN Trancherkniv 210mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 21 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Diamantskärpstav 30 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. Handtag i gummi.
  • Tamahagane Våtslipsten fin #6000

    Tamahagane Våtslipsten fin #6000 från Tamahagane
  • Tamahagane Keramisk Skärpstav 26 cm

    Detta brynstål för knivar är tillverkat i Japan och kommer med livstids garanti. Den hjälper dig att slipa eggen på kniven till perfektion. Tamahagane är referensen till själva kärnan i Samuraj-svärden som inte bara är väldigt vassa utan även otroligt solida. De finaste materialen har använts från Hitachi/ Takefu Stålverk och standarden på Tamahaganes produkter är världskänd.
  • Tamahagane SAN Knivset 2 delar

    Tamahagane SAN Knivset 2 delar från Tamahagane
  • Våtslipsten 1000 grit - Tamahagane

    Hur får man en kniv att bli riktigt vass? Jo, genom att slipa kniven på våtsten! Den här slipstenen från japanska Tamahagane har ett gritvärde på 1000, vilket innebär att det är en relativt grovkornig sten. Perfekt när du vill fina upp eggen lite, eller att använda efter att ha slipat kniven mot en grövre sten innan. Vi rekommenderar att du slipar kniven mot en finare sten efter att du slipat mot denna sten.
  • Tamahagane 3-PLY Steel Kockkniv 24 cm

    Denna kockkniv 24 cm från Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 24 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Kockkniv 21 cm

    Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 21 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Skalkniv 15 cm

    Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 15 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Skalkniv 9 cm

    Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 9 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Tournierkniv 7 cm

    Denna tourneirkniv från Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
  • Tamahagane 3-PLY Steel Grönsakskniv 18 cm

    Tamahaganes grönsakskniv 18 cm är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 18 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Grönsakskniv 16 cm

    Tamahaganes grönsakskniv är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 16 cm
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 21 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravDetta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 18 cm

    Grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.Bladets längd: 18 cm
  • Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    En mindre grönsakshacka som med sin bladhöjd och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.Bladets längd: 16 cm
  • Tamahagane SAN Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna grönsakskniv har en bra balans och allt man vill att en grönsakskniv ska ha.Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Bladets längd: 16 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 21 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
  • Tamahagane Kyoto Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane Kyoto har 63 lager stål i Damaskusdesign. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Tamahagane Kyoto levereras i exklusivt Bambuschatull.Bladets längd: 18 cm
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 21 cmBladets längd: 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    SNK-1116 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Kockkniv 21 cm

    SN-1105 från Tamahaganes serie San är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Skalkniv 9 cm

    SN-1109 från Tamahaganes serie San är en liten smidig skalkniv som är perfekt att använda till jobb som kräver precision. Storleken gör den smidig och bra för att skala och dela frukt och grönt med eller till att putsa kött. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Tamahagane Filékniv, solid flex. 160 mm

    Tamahagane Filékniv, solid flex. 160 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm Olivslipad

    Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm Olivslipad från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Filékniv, solid flex. 160 mm

    Tamahagane SAN Filékniv, solid flex. 160 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 180 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 180 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 18 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Grönsakskniv 180 mm

    Tamahagane SAN Grönsakskniv 180 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Skalkniv 120 mm

    Tamahagane SAN Skalkniv 120 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Trancherkniv 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Skalkniv 9 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Skalkniv 9 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Tournierkniv 7 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Kockkniv Olivslipad 21cm - Tamahagane San

    Kockkniv med olivslipning och en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Trancherkniv Olivslipad 27cm - Tamahagane San

    Trancherkniv med olivslipning och en bladlängd på 27 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Den vackra gropslipningen gör dessutom att livsmedlet lättare släpper knivens blad.
  • Knivset 2-delar, SN-1106 & 1109 - Tamahagane San

    Knivset i två delar bestående av en kockkniv och en skalkniv med bladlängder på 18 respektive 9 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta set kombinerar en klassisk kockkniv - som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker - med en skalkniv som fungerar lika bra i luften för att till exempel rensa svamp, som att hacka smågrönsaker på skärbrädan.
  • Knivset 3 delar, SN-1105 & 1108, 1118 – Tamahagane San

    Knivset i tre delar bestående av en kockkniv, en skalkniv samt en brödkniv från Tamahaganes serie San. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta set kombinerar en klassisk kockkniv - som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker - med en skalkniv som fungerar lika bra i luften för att till exempel rensa svamp, som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Den tredje kniven i setet är en brödkniv.
  • Skalkniv 9cm - Tamahagane San Kyoto

    Skalkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 9 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En mycket användbar skal-/renskniv som fungerar bra till att rensa svamp eller att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Brödkniv 23cm - Tamahagane San Kyoto

    Brödkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 23 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En klassisk brödkniv! Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Skalkniv 15 cm - Tamahagane

    En liten och smidig kniv som passar både som skalkniv för de lite större skalningsuppgifterna och som allroundkniv vid andra skäruppgifter. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 15 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Trancherkniv 24 cm - Tamahagane

    Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Kniv med långsmalt blad som därmed passar perfekt för exempelvis hantering av rått eller tillagat kött, eller som en riktigt rejäl kockkniv. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 24 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Skalkniv 9 cm - Tamahagane Kyoto

    En mycket användbar skalkniv eller renskniv som fungerar lika bra för att till exempel rensa svamp som att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull. Knivbladet är tillverkat i 63 lager med ett hårt VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av 31 lager mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av mattblästrat, rostfritt stål. Bladlängd: 9 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tamahagane Kyoto är en kniv med 63 lager stål i damaskusdesign, en hård kärna varvat med mjukare stål ger en mycket stark och följsam kniv. Bladet hamras för att uppnå det vackra mönster som pryder bladet. Varje kniv får därmed en unik mönstring. Det rostfria stålhandtaget är mattblästrat vilket ger både en fin kontrast till bladet och en behaglig känsla. Kyotoknivarna levereras i ett exklusivt knivschatull av bambu.
  • Kockkniv 18 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk kockkniv från Tamahaganes serie San Tsubame som fungerar till det mesta i köket. Bladlängden på 18 cm gör att kniven är väldigt flexibel - den passar utmärkt för såväl hantering av kött, fisk och fågel som för att skära grönsaker och hacka lök. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Grönsakskniv 16 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk grönsakskniv från Tamahaganes serie San Tsubame som är alldeles utmärkt när det kommer till att skära grönsaker. Den här knivtypen kallas ofta nakirikniv i Japan och har, som alla nakiriknivar, ett högt blad och snabbt avslut. Bladlängden på 16 cm gör att kniven både passar till större och mindre grönsaker. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • Trancherkniv 21 cm - Tamahagane San Tsubame

    En klassisk trancherkniv från Tamahaganes serie San Tsubame. Det långsmala bladet på 21 cm gör att kniven passar utmärkt för arbeten med både rått och tillagat kött, men också som en klassisk kockkniv. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • San Filékniv Flexibel 16 cm

    SN-1120 från Tamahaganes serie San är en flexibel kniv som med fördel används för filéande av fisk, men är även bra vid urbening av kött. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Tamahagane 3-PLY Steel Kockkniv 27 cm

    Kockkniv 27 cm från Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 27 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Brödkniv 23 cm

    Tamahagane är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.Bladets längd: 23 cm
  • Tamahagane 3-PLY Steel Filékniv Solid Fexibel 16cm

    Tamahaganes filékniv 16 cm är en kniv med treskiktsstål. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka.
  • Tamahagane SAN Kockkniv 27 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 27 cm
  • Tamahagane SAN Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 24 cm
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • Tamahagane SAN Kockkniv 18 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 18 cm
  • Tamahagane SAN Skalkniv 15 cm

    Denna skalkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 15 cm
  • Tamahagane SAN Skalkniv 12 cm

    Denna skalkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Bladets längd: 12 cm
  • Tamahagane SAN Skalkniv 9 cm

    Denna skalkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodMått: 9 cm
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 18 cm

    Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.Bladets längd: 18 cmTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav
  • Tamahagane San Kyoto Skalkniv 15 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 15 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav Kniv i mycket bra storlek som lämpar sig väl för de lite större skalningsuppgifterna men även bra för diverse uppgifter i köket. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane San Kyoto Skalkniv 12 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 12 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav SNK-1108En mycket användbar skal/renskniv som fungerar  bra till att rensa svamp eller att hacka smågrönsaker på skärbrädan. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane San Kyoto Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 7 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav En liten följsam skalkniv, som med dess svängda blad är perfekt till att skala rundade frukter och grönsaker med. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull. 
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane San Kyoto Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 24 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravKockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött, såväl rått som tillagat. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane San Kyoto Brödkniv 23 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravEn klassisk brödkniv! Alla Tamahagane Kyoto levereras i vackra bambuschatull. 
  • Tamahagane San Kyoto Filékniv Solid Flexibel 16 cm

    En kniv som med fördel används för filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött.Bladets längd: 16 cm
  • Tamahagane SAN Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN trancherkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna grönsakskniv har en bra balans och allt man vill att en grönsakskniv ska ha.Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 18 cm
  • Tamahagane SAN Brödkniv 23 cm - ett lager

    Tamahagane SAN är en japansk brödkniv med ett lager stål.Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Bladets längd: 23 cm
  • Tamahagane SAN Filékniv Solid Flex 16 cm

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna filékniv i serien SAN från Tamahagane fungerar utmärkt till att både filéa fisk och urbena kött. Specifikationer:- Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodMått: 16 cm
  • Tamahagane SAN Skalkniv 7 cm

    Denna skalkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm Solid

    Denna ostkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Mått: 16 cm 
  • Tamahagane SAN Kockkniv 21 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 21 cm
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 27 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 27 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 24 cm Olivslipad

    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Bladets längd: 24 cmCentrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane Kyoto Skalkniv 12 cm

    Tamahagane Kyoto har 63 lager stål i Damaskusdesign. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Tamahagane Kyoto levereras i exklusivt Bambuschatull
  • Tamahagane Kyoto Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane Kyotos tournierkniv har 63 lager stål i Damaskusdesign. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Tamahagane Kyoto levereras i exklusivt Bambuschatull
  • Tamahagane Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane Kyotos grönsakskniv 16 cm har 63 lager stål i Damaskusdesign. Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Tamahagane Kyoto levereras i exklusivt Bambuschatull.Bladets längd: 16 cm
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Bladets längd: 27 cmCentrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkravDetta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 24 cm

    Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.Bladets längd: 24 cmTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 27 cm

    Kockkniv 27 cmBladets längd: 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm Bladets längd: 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 18 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 18 cmBladets längd: 18 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Skalkniv 9 cm

    Tamahagane San Tsubame Skalkniv 9 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane San Tsubame Grönsakskniv 18 cmBladets längd: 18 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane San Tsubame Grönsakskniv 16 cmBladets längd: 16 cmBladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm

    Tamahagane San Tsubame Brödkniv 23 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane San Tsubame Trancherkniv 21 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Tamahagane Knivblock SN-116 Brunt

    Snyggt knivblock som matchar den övriga San-serien. En plexiglasskiva skyddar dina knivar när de sitter mot blocket.  Maxlängd på knivar: 25 cm.
  • San Brödkniv 23 cm

    SN-1118 från Tamahaganes serie San är en klassisk tandad brödkniv med tandat blad som skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatskal. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Grönsakskniv 16 cm

    SN-1116 från Tamahaganes serie San är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Tsubame Grönsakskniv 16 cm

    SNMH-1116 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Kyoto Fisk/köttkniv 17 cm

    SNK-1117 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en s k debakniv som med sitt höga blad lämpar sig väl att skära både grönsaker och fågel. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Trancherkniv olivslipad 24 cm

    SN-1213 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Olivslipningen gör att livsmedlet lättare släpper knivens blad. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Trancherkniv 27 cm

    SN-1112 från Tamahaganes serie San är en kockkniv med något lägre och smalare blad. Används för att skära upp tunna skivor, tranchera, kött, såväl rått som tillagat. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Knivblock 26x24x10 cm Brun

    Snyggt knivblock som matchar den övriga San Kyoto-serien. En plexiglasskiva skyddar dina knivar när de sitter mot blocket. Maxlängd på knivar: 25 cm. Om du förvarar din knivar väl så ökar det deras livslängd avsevärt. De trivs allra bäst på en magnetlist eller i ett knivblock.
  • Knivblock 26x24x10 cm Svart

    Snyggt knivblock som matchar den övriga San Kyoto-serien. En plexiglasskiva skyddar dina knivar när de sitter mot blocket. Maxlängd på knivar: 25 cm. Om du förvarar din knivar väl så ökar det deras livslängd avsevärt. De trivs allra bäst på en magnetlist eller i ett knivblock.
  • San Kyoto Kockkniv 24 cm

    SNK-1104 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en vacker kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Tsubame Kockkniv 21 cm

    SNMH-1105 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en liten kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Tsubame Kockkniv 24 cm

    SNMH-1104 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en klassisk kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Kyoto Skalkniv 15 cm

    SNK-1107 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en en smidig skalkniv som är perfekt att använda till jobb som kräver precision. Storleken gör den smidig och bra för att skala och dela frukt och grönt med eller till att putsa kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • San Skalkniv 12 cm

    SN-1108 från Tamahaganes serie San är en liten skalkniv som är perfekt att använda till jobb som kräver precision. Storleken gör den smidig och bra för att skala och dela frukt och grönt med eller till att putsa kött. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Tamahagane SAN Trancherkniv Olivslipad 27 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv Olivslipad 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Kockkniv 24 cm

    Tamahagane Kyoto Kockkniv 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Tournierkniv 70 mm

    Tamahagane Tournierkniv 70 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Kockkniv 18 cm

    Tamahagane Kyoto Kockkniv 18 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Grönsakskniv 180 mm

    Tamahagane Grönsakskniv 180 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Trancherkniv Olivslipad 24 cm

    Tamahagane SAN Trancherkniv Olivslipad 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Kockkniv 21 cm

    Tamahagane Kyoto Kockkniv 21 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Skalkniv 90 mm

    Tamahagane Skalkniv 90 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Skalkniv 150 mm

    Tamahagane Skalkniv 150 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Brödkniv 23 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Brödkniv 23 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 240 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 240 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm solid

    Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm solid från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Skalkniv 7 cm

    Tamahagane SAN Skalkniv 7 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Knivblock svart/plexi 265x243x96mm

    Tamahagane Knivblock svart/plexi 265x243x96mm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Kockkniv 27 cm

    Tamahagane Kyoto Kockkniv 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Brödkniv 23 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 21 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Grönsakskniv 16 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Skalkniv 150 mm

    Tamahagane SAN Skalkniv 150 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Brödkniv 23 cm

    Tamahagane Kyoto Brödkniv 23 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 240 mm

    Tamahagane SAN Trancherkniv 240 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Kockkniv 210 mm

    Tamahagane Kockkniv 210 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane Kyoto Grönsakskniv 16 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane Kyoto Grönsakskniv 18 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Trancherkniv 270 mm

    Tamahagane SAN Trancherkniv 270 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Magnetlist akrylplast 50 cm

    Tamahagane Magnetlist akrylplast 50 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Brödkniv 230 mm

    Tamahagane Brödkniv 230 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Skalkniv 12 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Skalkniv 12 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Skalkniv 9 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Skalkniv 9 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Knivväska för 17 knivar

    Tamahagane Knivväska för 17 knivar från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Skalkniv 15 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Skalkniv 15 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Trancherkniv 24 cm

    Tamahagane Kyoto Trancherkniv 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Tournierkniv 7 cm

    Tamahagane Kyoto Tournierkniv 7 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Grönsakskniv 160 mm

    Tamahagane SAN Grönsakskniv 160 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 15 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 15 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Trancherkniv 27 cm

    Tamahagane Kyoto Trancherkniv 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Skalkniv 9 cm

    Tamahagane Kyoto Skalkniv 9 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 18 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 18 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 18 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 18 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kockkniv 270 mm

    Tamahagane Kockkniv 270 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Kockkniv 180 mm

    Tamahagane Kockkniv 180 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Skalkniv 120 mm

    Tamahagane Skalkniv 120 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Skalkniv 15 cm

    Tamahagane Kyoto Skalkniv 15 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Trancherkniv 240 mm

    Tamahagane Trancherkniv 240 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Kockkniv 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 27 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 27 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Kyoto Skalkniv 12 cm

    Tamahagane Kyoto Skalkniv 12 cm från Tamahagane
  • Tamahagane Trancherkniv 270 mm

    Tamahagane Trancherkniv 270 mm från Tamahagane
  • Tamahagane Diamantskärpstav 26 cm

    Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny egg. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna slipa upp en kniv som blivit slö. Handtag i greppvänligt gummi. Material: Rostfritt stål med diamantsand. 
  • Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400

    Tamahagane Våtlispsten komb. Medium/grov #2000/400 från Tamahagane
  • Tamahagane Magnetlist 50 cm

    Tamahaganes magnetiska list är perfekt att placera dina knivar på väggen med. Förutom att producera knivar, knivlister och tillbehör, producerar Tamahagane det bästa av det bästa till ditt kök.
  • Tamahagane SAN Skalkniv 90 mm

    Tamahagane SAN Skalkniv 90 mm från Tamahagane
  • Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav  En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Stekknivar San 12,5 cm 4-pack

    Set med fyra stycken vackra stekknivar från japanska Tamahagane. Tillverkade av 3 lager stål, en hård kärna för skärpans skull och något mjukare yttre stål för seghet och tålighet. Samma grundprincip gäller för knivarna i Tamahagane San-serien. Det greppvänliga handtaget är tillverkat i pakkawood, ett hållbart, vattentåligt och vackert material. Knivarna kommer i fin presentlåda.
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 160 mm

    Tamahagane SAN Urbeningskniv 160 mm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Kyoto Urbeningskniv 16 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Stekkniv 125mm solid set 4st i schatull

    Tamahagane SAN Stekkniv 125mm solid set 4st i schatull från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Stekkniv 12,5 cm 4st i Schatull

    Snyggt set med stekknivar från Tamahagane SAN. Knivarna är en japanska knivar med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 21 cm från Tamahagane
  • Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm

    Tamahagane SAN Kockkniv 210 mm från Tamahagane
  • Kockkniv 21cm - Tamahagane San Kyoto

    Kockkniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 21 cm. Levereras med bambuschatull. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta.
  • Kockkniv 21cm - Tamahagane San

    Kockkniv med en bladlängd på 21 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller exempelvis rotsaker.