Vargen & Thor knivprodukter

Alexander Thor jobbade länge med att sälja kokkärl, bestick och köksprodukter. Han brukade ofta klaga på dålig design och farlig beläggning men fick av en kompis höra frasen Men gör det bättre själv då!.

En utvecklingsfas på fem år ledde fram till lanseringen av hans egna varumärke 2019: Vargen & Thor. Under den resan fixade han investeringskapital genom att vinna en halv miljon i programmet Upp till miljonen.

Förekomsten av Vargen i varumärket kommer från Alexanders bror som heter Varghult i efternamn. Brodern har varit ett viktigt stöd i framtagandet av design och varumärke, och har skapat logotypen.

Knivar från Vargen & Thor

 • Vargen & Thor - Roy X Kockkniv 20 cm

  Vargen & Thor - Roy X Kockkniv 20 cm
  Med kockkniven Roy X, från Vargen & Thor kan du få en riktig kockupplevelse hemma. De har skapat en hållbar kniv i rostfritt stål, äkta mässing i botten och ett svart greppvänligt handtag. Det är både vacker och funktionell, och har en uppdragerad egg som är ännu vassare än sin föregångare. ?Roy X är en mångsidig kniv som passar lika bra till grönsaker och kött. Matlagningen kommer bli en fröjd! I samma serie hittar du även Elmer brödkniv och Roy Mini Grönsakskniv. - Äkta mässing i botten- Perfekt balans i handen- Vass och hållbar egg, 20cm - Handtag i matt svart - Hårdhet: 56-58 HRC- Rostfritt stål av- Totalmått: 32,6 x 4,4cm
 • Vargen & Thor - Vargavinter Knivset 3 delar

  Vargen & Thor - Vargavinter Knivset 3 delar
  Vargavinter - ett grymt knivset i 3 delar från Vargen & Thor. Under devisen snyggt, skarpt och hållbart har Vargen och Thor skapat knivar som är i toppklass, och här kommer det i ett set med kockkniv, grönsakskniv och brödkniv. Ett set för alla tillfällen – skär lätt upp frukostens färska frallor, hacka upp grönsaker till grytan eller rensa höstens svamp.Alla knivblad är tillverkade i rostfritt stål, och de snygga mattsvarta handtagen har en botten av mässing. De här knivarna kommer inte ligga undangömda i någon låda. -Äkta mässing i botten- Perfekt balans i handen- Vass och hållbar egg - Grönsakskniv 12,7 cm- Kockkniv 20 cm - Brödkniv 21 cm - Handtag i matt svart - Rostfritt stål av Totalmått: -Grönsakskniv 23,6 x 2,2 cm- Kockkniv: 32,6 x 4,4 cm- Brödkniv: 33x3 cm
 • Vargen & Thor - Elmer Brödkniv 21 cm Rostfri

  Vargen & Thor - Elmer Brödkniv 21 cm Rostfri
  Elmer - Äntligen en ordentlig brödkniv, här i rostfritt stål från västsvenska Vargen & Thor. Att skapa något som endast är ämnat för en sak är ingen lätt uppgift, men Vargen och Thor har lyckats. Brödkniven är balanserad och ligger stabilt i handen, och med sitt mattsvarta handtag och botten i ren mässing är den snygg att ha framme på skärbrädan. Bladet är 21 cm och är mycket skarpt. Använd den till att skära upp frukostens färska frallor, härliga croissanter eller en god hembakt brödlimpa. I samma serie finns även kockkniven Roy X och grönsakskniven Roy. -Äkta mässing i botten- Perfekt balans i handen- Vass och hållbar egg, 21 cm - Handtag i matt svart - Rostfritt stål av- Totalmått: 33x3 cm
 • Vargen & Thor - Roy Mini Grönsakskniv 12,7 cm Rostfri

  Vargen & Thor - Roy Mini Grönsakskniv 12,7 cm Rostfri
  Den lilla grönsakskniven från Vargen & Thor är perfekt balanserad och är en fröjd att använda. Bladet på 12,7 cm är tillverkat i rostfritt stål och är sylvasst, och ackompanjeras av ett matt svart handtag med äkta mässing i botten. Den här allkniven passar till att skära mindre grönsaker, frukt eller till att skala svamp om hösten. Ett perfekt tillbehör för att skapa en professionell känsla i hemmaköket! I samma serie finns även Roy X kockkniv och Elmer brödkniv. -Äkta mässing i botten- Perfekt balans i handen- Vass och hållbar egg, 12,7 cm - Handtag i matt svart - Rostfritt stål av- Totalmått: 23,6 x 2,2cm
 • Elmer Brödkniv 21 cm Rostfritt stål

  Elmer Brödkniv 21 cm Rostfritt stål
 • Roy Mini Grönsakskniv 12,7 cm

  Roy Mini Grönsakskniv 12,7 cm
 • Vargen & Thor Elmer brödkniv 33 cm

  Vargen & Thor Elmer brödkniv 33 cm
  Elmer brödkniv från svenska Vargen & Thor är den perfekta kniven för frukost- eller lunchbordet. Kniven är tillverkad av slitstarkt rostfritt stål, vilket garanterar långvarig användning och ett vasst blad som skär genom bröd som smör. Unikt för Elmer brödkniv är mässingsdetaljen på basen, som ger en touch av elegans och sofistikering till ditt kök. Du kan vara säker på att kniven inte bara blir ett praktiskt verktyg, utan också en vacker dekoration i ditt kök.Kniven är tillverkad av rostfritt stål 7CR17MOV och har ett vasst och hållbart blad på 21 cm. De totala måtten är: 33 x 21 x 3 centimeter. Det är dock viktigt att notera att Elmer brödkniv inte är lämplig för diskmaskin och det rekommenderas därför att den diskas för hand för att bibehålla knivens skärpa och förlänga dess livslängd.
 • Vargen & Thor Roy Mini grönsakskniv 12,7 cm

  Vargen & Thor Roy Mini grönsakskniv 12,7 cm
  ROY Mini är grönsakskniven du inte visste att du behövde. Från svenska Vargen & Thor kommer en kniv som är ett oumbärligt verktyg i alla köksentusiasters verktygslåda. Kniven är tillverkad av slitstarkt rostfritt stål, vilket garanterar lång livslängd och ett vasst blad. Designen är både tidlös och unik, och med en mässingsdetalj vid knivens bas ger den dessutom en touch av elegans och sofistikation till ditt kök.Kniven är tillverkad av rostfritt stål av typen 7CR17MOV och har ett skarpt och hållbart blad på 12,7 cm. De övergripande måtten är: 23,6 x 12,7 x 2,2 centimeter. Det är dock viktigt att notera att Roy Mini grönsakskniv inte tål maskindisk och det rekommenderas att den diskas för hand för att bibehålla skärpan och förlänga knivens livslängd.
 • Vargen & Thor Knivset med Roy X, Roy Mini och Elmer

  Vargen & Thor Knivset med Roy X, Roy Mini och Elmer
  Ett komplett set köksknivar från svenska Vargen & Thor som innehåller kockkniven Roy X, den mindre grönsakskniven Roy Mini och brödkniven Elmer, alla med sina egna unika egenskaper och användningsområden.Roy X kockkniv är din nya bästa vän i köket. Det är en allroundkniv som är perfekt för att skiva, hacka och skära allt från kött till grönsaker. Bladet på Roy X är 20 centimeter. Roy Mini grönsakskniv är den perfekta kniven för små uppgifter i köket, som att skära och skala grönsaker och frukt. Den är utformad för komfort och precision och glider lätt genom dina råvaror. Bladet på Rory Mini är 12,7 centimeter. Elmer brödkniv har ett robust och vågigt blad som är perfekt för att skära igenom även de tuffaste brödskorporna utan ansträngning. Bladet på Elmer är 21 centimeter.Alla knivar i setet är tillverkade av rostfritt stål, vilket garanterar lång livslängd och skärpa. Den eleganta mässingsdetaljen på undersidan av varje kniv ger knivarna en unik och elegant look. Det är viktigt att notera att ingen av knivarna tål maskindisk och det rekommenderas därför att de diskas för hand för att bibehålla skärpan och förlänga knivarnas livslängd.
 • Vargen & Thor Roy X kockkniv 32,6 cm

  Vargen & Thor Roy X kockkniv 32,6 cm
  Roy X kockkniv från svenska Vargen & Thor är den ultimata följeslagaren när du vill utveckla dina kulinariska färdigheter. Kniven är tillverkad i slitstarkt rostfritt stål, vilket garanterar lång livslängd och ett vasst blad. Designen är både tidlös och unik, och med en mässingsdetalj vid knivens bas ger den också en touch av elegans och sofistikering till ditt kök.Det ergonomiska handtaget ger dig ett stadigt och bekvämt grepp, medan det vassa bladet säkerställer fantastiska resultat varje gång. Kniven är tillverkad av rostfritt stål av typen 5Cr15Mov och har ett vasst och hållbart 20-centimetersblad. De totala måtten är: 32,6 cm x 20 cm x 4,4 centimeter. Det är dock viktigt att notera att Roy X kockkniv inte tål maskindisk och det rekommenderas att du diskar den för hand för att bibehålla skärpan och förlänga knivens livslängd.