Yaxell knivprodukter

Det japanska märket Yaxell (uttalas jacksell) kombinerar gamla tekniker från svärdsmeder med modern teknologi för att tillverka knivar. De grundades 1932 i orten Seki, som är lite av japans huvudstad för knivtillverkning.

Yaxell Ran vs Zen och Gou knivar

Yaxell-knivar håller mycket hög kvalité och har en otrolig skärpa. Har man väl provat en kniv från det märket vill man inte byta. Men vad skiljer egentligen de olika knivserierna åt?

Ran - den utmärkta

Det japanska ordet Ran betyder "den utmärkta" och är ett passande namn på denna knivserie. Med hela 69 lager av stål där kärnan består av VG-10-stål. Yttre lager är av mjukare ståltyp och har formats i vackert damaskusmönster. Hårdhetsgraden är 60-62 HRC.

Zen - prisad knivserie

Knivserien Zen har vunnit knivtestet av Aftonbladet flera gånger. Bladen har 37 lager stål och även här är kärnan gjord med VG10 överlagt med mjukstål. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Ytan är hamrad som syns på knivbladets övre del. Den nedre delen med eggen är polerad.

Gou - knivar med 101 stållager

Den serie med köksknivar som Yaxell lagt flest lager stål på är Gou. Där får du hela 101 lager i en enastående kniv. Ordet Gou betyder just det. Stålet är av typen SG2 i kärnan överlagt med mjukare stål. Hårdhetsgraden ligger på 62-64 HRC.

Egenskap Ran Zen Gou
Stållager 69 37 101
Stålkärna VG10 VG10 SG2
Hårdhet (HRC) 60-62 61 62-64

Knivar hos Yaxell återförsäljare online

 • Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart

  Yaxell Ran Sharp Knivslip Svart
  RANSharp knivslip för damaskusknivar med VG-10 stål (ran och Zen) Två sliphjul med Grit 400 Både för våt och torr slipning Både symetriska och osymetriska knivar kan slipas Man kan slipa upp till 5000 gånger innan hjulen är utslitna Slipvinkeln är 35 grader Den breda öppningen skadar inte knivens yta
 • Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm

  Yaxell RAN Kockkniv 20cm & Allkniv 12cm
  2-delsset bestående av en kockkniv 20 cm och en allkniv 12 cm. Båda knivarna har ett vackert damaskusmönster och hand­tag i svart micarta.Material: VG10 cobolt-vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).
 • Yaxell - Ran Kockkniv 20 cm

  Yaxell - Ran Kockkniv 20 cm
  Klassisk kockkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
 • Yaxell - Zen Kockkniv 20 cm

  Yaxell - Zen Kockkniv 20 cm
  Prisbelönt kockkniv ur Yaxells serie Zen. Detta är en klassisk kockkniv som passar till de flesta uppgifter i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

  Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm
  Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
 • Yaxell - Zen Hacka kinesisk 18 cm

  Yaxell - Zen Hacka kinesisk 18 cm
  Rejäl kinesisk hacka ur Yaxells serie Zen. På japanska kallas en grönsakshacka nakiri och kniven kännetecknas av sin nästintill rektangulära bladform utan spets. Med sitt raka blad passar den här kniven för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Zen Kiritsuke 20 cm

  Yaxell - Zen Kiritsuke 20 cm
  Den japanska knivmodellen kiritsuke är en hybrid mellan en grönsakskniv och fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses vara svår att bemästra. När du har blivit riktigt skicklig med kniven sägs det att den går att använda till allt.Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC.Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell Knivväska för 10 Knivar

  Yaxell Knivväska för 10 Knivar
  Med en knivväska som denna från Yaxell så kan du ha dina knivar i säkert förvar när du är hemma men också de gånger som de behöver resa med knivarna. Väskan har plats för 10 st knivar och är både lätt och smidig att ha med sig.
 • Yaxell - Knivväska 8 knivar

  Yaxell - Knivväska 8 knivar
  Om du jobbar som professionell kock, eller av någon annan anledning ofta reser med dina knivar, är det viktigt att förvara dem väl. Knivväskorna från Yaxell är både säkra för knivarna och smidiga att bära med sig. Den här modellen rymmer totalt åtta knivar.
 • Yaxell Knivväska för 8 Knivar

  Yaxell Knivväska för 8 Knivar
  Denna knivväska från Yaxell är perfekt för dig som ofta reser med dina knivar eller vill ha en säker förvaring för dem när de inte används. Väskan är smidig att ha med sig och håller knivarna på plats under transporten. Denna modell har plats för upp till 8 knivar.
 • Yaxell - Ran Knivslip

  Yaxell - Ran Knivslip
  Håll efter din kniv genom att då och då skärpa den med Yaxells knivslip. Allt du behöver göra är dra några drag med kniven igenom de olika hjulen, så blir skärpan som ny. Knivslipen har två sliphjul i olika grovlekar.
 • Yaxell Ran Brödkniv 23 cm

  Yaxell Ran Brödkniv 23 cm
  Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.Bladets längd: 23 cm
 • Yaxell - Super Gou Kockkniv 20 cm

  Yaxell - Super Gou Kockkniv 20 cm
  Klassisk kockkniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket!Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
 • Yaxell - Ran Kiritsuke 20 cm

  Yaxell - Ran Kiritsuke 20 cm
  Den japanska knivmodellen kiritsuke är en hybrid mellan en grönsakskniv och fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses vara svår att bemästra. När du har blivit riktigt skicklig med kniven sägs det att den går att använda till allt.Ran betyder den utmärkta på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm

  Yaxell Brödkniv Super Gou 23 cm
  Bladlängd: 23 cm. När man inte trodde det kunde bli fler lager stål i en kniv kommer Yaxell med Super Gou med inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass egg som är tillverkat av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulveriserade stålet innehåller mycket kol och har en hårdhet på ca 63 HRC. Pulverstålet används eftersom det garanterar en hög grad av renhet och styrka vilket ger en ovanligt vass egg. Bladet imponerar med ett fascinerande Damaskusdesignmönster – vilket symboliserar en kniv av högsta kvalitet. Handtaget är tillverkat av FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta, vilket är ett enormt slitstarkt material tillverkat av harts och linne.
 • Yaxell - Gåvoset Zen Kockkniv 20 cm + Slip

  Yaxell - Gåvoset Zen Kockkniv 20 cm + Slip
  Överraska hemmakocken med riktiga kvalitetsprodukter! Gåvosetet från Yaxell innehåller en rejäl kockkniv samt en våtslip, och kommer garanterat göra matlagningen både smidigare och roligare. Zen Kockkniv 20 cmKniven är av den prisbelönta modellen Zen - en klassisk kockkniv som passar de flesta uppgifterna i köket. Tyngden i bladet underlättar vid arbete med stora köttstycken eller till exempel rotsaker. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.Ran VåtslipRan Våtslip från Yaxell låter dig fräscha upp din kniv så att den håller sig vass år efter år. Allt du behöver göra är att fylla knivslipen med lite vatten och dra några drag med kniven igenom de olika hjulen, så blir skärpan som ny!
 • Yaxell Kockkniv Super GOU Ypsilon 193 20 cm

  Yaxell Kockkniv Super GOU Ypsilon 193 20 cm
  Kockkniv från Yaxells serie Super GOU Ypsilon. Kniven har 193 lager stål, 96 på vardera sida med en kärna tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet är extremt starkt, vilket gör att kniven egg kan slippas väldigt vass.  Kniven har ett vackert damaskusmönster och bladen är graverade med fyra japanska tecken som betyder Super GOU Samurai Spirit. Yaxell har en lång tradition av smideskonst som gör sig tydligt påmind i Super GOU Ypsilon. Knivserien har snygg design och funktion som möts i perfektion.
 • Yaxell - Knivväska 10 knivar

  Yaxell - Knivväska 10 knivar
  Om du jobbar som professionell kock, eller av någon annan anledning ofta reser med dina knivar, är det viktigt att förvara dem väl. Knivväskorna från Yaxell är både säkra för knivarna och smidiga att bära med sig. Den här modellen rymmer totalt tio knivar.
 • Yaxell ZEN 2-del Kockkniv 20 cm & Allkniv 12 cm

  Yaxell ZEN 2-del Kockkniv 20 cm & Allkniv 12 cm
  Vinnare av Aftonbladets stora knivtest 2016! Ett testvinnande knivset med Yaxell ZEN Kockkniv och Allkniv. Det var Kock och Restaurangakademins lärare i knivteknik, Markus Löfgren som röstade fram kockkniven i samarbete med Aftonbladet. 2-delsset bestående av en kockkniv 20 cm och en allkniv 12 cm. Båda knivarna har ett vackert damaskusmönster och hand­tag i svart micarta. Material: VG10 Cobalt-Molybdenum-Vanadium rostfritt stål (blad) Mikarta (skaft).
 • Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv

  Yaxell Zen Knivset 3-delar - Kockkniv, Allkniv, Skalkniv
  Detta knivset från Yaxells Zen kollektion är en kombination av bra hantverk, solida material och stor designförståelse. Knivarna är nämligen inte bara praktiska, utan även snygga och unika med knivbladens fina detaljer som talar för sig själv och blir ett fint inslag I köket. Setet innehåller en kockkniv på 20 cm, en örtkniv på 8 cm samt en universalkniv på 15 cm. Alla knivar är utrustade med ett blad av vasst, japanskt rostfritt stål och skaften I det hygieniska materialet micarta.Zen-kollektionen korades som bäst i test 2016, 2017 och 2018 av Aftonbladet.
 • Yaxell - Ran Brödkniv 23 cm

  Yaxell - Ran Brödkniv 23 cm
  Klassisk tandad brödkniv ur Yaxells exklusiva serie Ran som tack vare sin skärpa skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatskal.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
 • Yaxell - Zen Trancherkniv 18 cm

  Yaxell - Zen Trancherkniv 18 cm
  Trancherkniv ur Yaxells serie Zen som påminner om en kockkniv men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Super Gou Kiritsuke 20 cm

  Yaxell - Super Gou Kiritsuke 20 cm
  Den japanska knivmodellen kiritsuke är en hybrid mellan en grönsakskniv och fiskkniv. Enligt tradition används kniven av kökschefen, som ett tecken på status, då den anses vara svår att bemästra. När du har blivit riktigt skicklig med kniven sägs det att den går att använda till allt. Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 cm.

  Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 cm.
  Denna 22,5 cm. långa trancherkniv från Yaxells Zen-serie är en mycket praktisk och mångsidig kniv. Det vassa bladet är gjort av 37 lager VG10 stål som har en mycket vacker hamrad yta. Det långa bladet gör den särskilt bra för tranchering av både tillagat och råttkött. Handtaget har även en skön ergonomisk design som gör den mycket skön att använda.
 • Yaxell - Zen Brödkniv 23 cm

  Yaxell - Zen Brödkniv 23 cm
  Klassisk brödkniv med tandat blad ur Yaxells serie Zen som skär igenom allt från den hårdaste brödskorpan till mjuka tomatska..Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell Zen Kockkniv 20 cm

  Yaxell Zen Kockkniv 20 cm
  Flerårig bäst-i-test-vinnare i Aftonbladets stora knivtest!Kniven består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan som består av ett riktigt hårt VG-10 stål. När knivbladet sedan slipas under tillverkningen, framträder det otroligt vackra Damaskus-mönstret. Det karaktäristiska utseendet för serien ZEN framkommer genom att den övre delen av bladet bankas till på ett speciellt sätt. I det sista steget i tillverkningsprocessen poleras bladet spegelblankt. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett slittåligt träslag, och har dubbla högblanka nitar.
 • Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm

  Yaxell Super Gou 161 Trancherkniv 18 cm
  Kockkniv med något lägre blad vilket medför att den mer specifikt används för hantering och tranchering av kött, såväl rått som tillagat. Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig.  Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. Längd: 18 cm.
 • Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm

  Yaxell Zen Trancherkniv 18 cm
  Bladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
 • Yaxell Zen Brödkniv 23 cm

  Yaxell Zen Brödkniv 23 cm
  Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
 • Yaxell - Ran Knivset Kockkniv+Allkniv

  Yaxell - Ran Knivset Kockkniv+Allkniv
  Set med två knivar ur Yaxells exklusiva serie Ran, som tillgodoser de flesta behoven i köket. Den klassiska kockkniven passar till de flesta livsmedel och med sin tyngd underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker.Allkniven är perfekt lämpad för finstilt arbete, till exempel att hacka lök, chili, örter och mindre frukter.Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladen en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. De svarta handtagen är tillverkade i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
 • Yaxell Keramisk skärpstav, 27 cm

  Yaxell Keramisk skärpstav, 27 cm
  Yaxell är ett japansk familjeföretag som grundades 1932 och är idag en av Japans ledande knivtillverkare. För att hålla dina knivar vassa – och dessutom öka livslängden – är det rekommenderat att med jämna mellanrum dra kniven över skärpstaven. Med ett bekvämt grepp och en 27 centimeter lång skärpstav är det lätt att få till en vass egg. Resultatet kommer att underlätta dina förutsättningar att kunna skära dina råvaror enkelt och minskar risken att slinta med kniven.
 • Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm

  Yaxell Ran Trancherkniv 18 cm
  Bladets längd: 18 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
 • Yaxell - Ran Stekkniv 11 cm

  Yaxell - Ran Stekkniv 11 cm
  Ran, vilket betyder ”den utmärkta” på japanska har fått ge namn åt en knivserie från Yaxell, där denna stekkniv ingår. Den används med fördel när du lagar kötträtter, och kan till exempel användas för att skära och putsa bort senor, fett och hinnor. I Japan använder man ofta en stekkniv tid den traditionella trppanyaki-hällen. Knivens blad består av damaskerat stål i 69 lager. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och de yttre lagren är tillverkade av ett mjukare mer rosttåligt stål. Lagren både hamras och poleras för att skapa den vackra ådringen på bladet. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Bladläng 11 cm.Handtaget på kniven är monterat med hjälp av två kraftiga stålnitar, och tillverkat i svart micarta. Det är ett vattentåligt, hårt och hygieniskt material, som tillverkas genom att specialplast och linneduk sammanfogas under ett hårt tryck. Kniven får sin perfekta balans av den rostfria knappen i änden av handtaget. Ran Stekkniv kommer skapa mycket glädje hos den som älskar kötträtter. - Hårdhetsgrad 60-62
 • Yaxell Ran Kockkniv 20 cm

  Yaxell Ran Kockkniv 20 cm
  Bladets längd: 20 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
 • Yaxell - Ran Trancherkniv 18 cm

  Yaxell - Ran Trancherkniv 18 cm
  Ran, det japanska ordet för ”den utmärkta”, har gett namn åt Yaxells knivserie. Denna utmärkta trancherkniv påminner om en kockkniv, men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat.Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Stållagren både hamras och poleras för att skapa bladets vackra ådring. Knivhandtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar och är tillverkat av svart micarta. Det är ett hårt, vattentåligt och hygeniskt material som tillverkas genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Kniven får sin perfekta balans av en rostfri knapp som sitter i änden på handtaget. -Hårdhetsgrad: 60–62 HRC.
 • Yaxell - Zen Knivset med Kockkniv + Allkniv

  Yaxell - Zen Knivset med Kockkniv + Allkniv
  Set med en kockkniv och en allkniv ur Yaxells serie Zen. Kockkniven kan du använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Allkniven är bättre lämpad för finstilt arbete, till exempel att hacka lök, chili, örter och mindre frukter.Knivarna i Yaxell Zen Knivset med Kockkniv + Allkniv blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger knivarna ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtagen är tillverkade i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm

  Yaxell - Super Gou Ypsilon Kockkniv 20 cm
  Fantastiskt vacker och supervass kniv Super Gou Ypsilon Kockkniv från Yaxell. Ingår i deras exklusiva serie Super Gou, där Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven, som är helt i en klass för sig! Dess blad är 20 cm långt vilket passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker.Knivens blad består av imponerande 193 lager stål i knivbladet, 96 på varje sida, som formats i ett vackert damaskusmönster. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö. Som dekoration syns en vacker krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Yaxell Super Gou Ypsilon kockkniv är ren och skär lyx. En fröjd att arbeta med.
 • Yaxell - Super Gou Trancherkniv 18 cm

  Yaxell - Super Gou Trancherkniv 18 cm
  En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Super Gou Brödkniv 23 cm

  Yaxell - Super Gou Brödkniv 23 cm
  En skarp brödkniv är ett måste i varje kökslåda! Yaxell Super Gou brödkniv har ett långt knivblad med tandad egg. Tandningen skär lätt upp alla typer av bröd och är också lämplig att använda till råvaror med hög syra, eftersom syra tär mer på en rak egg än en tandad. Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie och knivens blad är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Knivhandtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar och är tillverkat av rödsvart micarta. Det är ett hårt, vattentåligt och hygeniskt material som tillverkas genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Kniven får sin perfekta balans av en rostfri knapp som sitter i änden på handtaget. -Hårdhetsgrad: 63 HRC.
 • Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm
  Zen Urbeningskniv 15 cm från Yaxell i 37 lager damaskerat stål är en urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Ran Allkniv 12 cm

  Yaxell - Ran Allkniv 12 cm
  En liten och smidig kniv ur Yaxells exklusiva serie Ran, som lämpar sig väl för de lite mindre skalningsuppgifterna, men även är bra för andra ändamål i köket, till exempel att skära grönsaker och frukt.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
 • Yaxell - Ran Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Ran Urbeningskniv 15 cm
  Ran Urbeningskniv 15 cm från Yaxell, en styv urbeningskniv med låg bladhöjd och 69 lager damaskerat stål, ett utmärkt val av kniv vid urbening och styckning. Modellens långsmala och böjda blad hjälper till när du behöver svänga i snittet och dess styvhet är bra då det behövs lite extra kraft.Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Zen Grönsakshacka 16,5 cm

  Yaxell - Zen Grönsakshacka 16,5 cm
  Zen Grönsakshacka 16,5 cm från Yaxell är en effektiv kniv med nästintill rektangulärt blad. Bladets utformning gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt. Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC.Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Super Gou Grönsakshacka 16,5 cm

  Yaxell - Super Gou Grönsakshacka 16,5 cm
  Super Gou Grönsakshacka 16,5 cm från Yaxell har 161 lager damaskerat stål med ett nästintill rektangulärt blad vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt. Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell Knivset (kock, allkniv, skalkniv)

  Yaxell Knivset (kock, allkniv, skalkniv)
  Yaxell knivset (kock, allkniv, skalkniv) är ett komplett och elegant knivset som består av tre knivar från Yaxells Zen serie, som har vunnit Aftonbladets stora knivtest tre år i rad. Dessa knivar är tillverkade av högkvalitativt VG-10-stål med 37 lager stål, vilket ger dem en unik och slitstark yta med ett vackert damaskusmönster. Knivarna har också handtag av svart micarta, ett material som består av harts och tyg, vilket ger dem ett rustikt och modernt utseende. Knivarna är ergonomiskt utformade för att ge ett bra grepp och balans, och har en handstansad logotyp som en extra finish. Knivarna levereras i en elegant trälåda som skyddar dem från damm och repor. I detta knivset ingår följande knivar:Kockkniv 20 cm: En mångsidig och kraftfull kniv som är perfekt för att hacka, skära och tärna kött, fisk, grönsaker och frukt. Kockkniven har ett brett och böjt blad som gör det lätt att gunga kniven fram och tillbaka över skärbrädan.Allkniv 15 cm: En mindre och smidigare kniv som är idealisk för att skära mindre ingredienser som vitlök, chili, örter och nötter. Allkniven har ett smalt och spetsigt blad som gör det möjligt att utföra fina snitt med precision.Skalkniv 8 cm: En liten och vass kniv som är utmärkt för att skala, rensa och dekorera frukt och grönsaker. Skalkniven har ett kort och böjt blad som gör det enkelt att följa formen på råvaran.Yaxell knivset (kock, allkniv, skalkniv) är ett knivset som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök.
 • Yaxell Skärpstav Keramisk 27 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Svart

  Yaxell Skärpstav Keramisk 27 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Svart
  Skärpstaven från Yaxell har högkvalitativ, slitstark design för att hålla dina knivar vassa. Ett måste i varje kök. Om skärpstaven från Yaxell- Svart handtag.- Tillverkad av keramik.- Längd: 270 mm. Skötselråd för skärpstaven- Torka rent med en torr eller lätt fuktig trasa. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Allkniv 12 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål

  Yaxell Super Gou Allkniv 12 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål
  Allkniven från Yaxell har en exklusiv design med en mångsidig, liten modell perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Den har ett vasst, hårt knivblad med flera lager i stål för optimerad prestanda. Den har ett vattentåligt handtag med en perfekt balans för enkel användning. Om allkniven från Yaxell- Från kollektionen Super Gou.- Exklusiv design.- Hårt, vasst knivblad.- Vattentåligt, stabilt handtag. Skötselråd för allkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell - Zen Allkniv 12 cm

  Yaxell - Zen Allkniv 12 cm
  Liten allkniv ur Yaxells serie Zen som är lättarbetad och som lämpar sig väl för de lite större skalningsuppgifterna, men som även passar bra för att ta hand om till exempel mindre grönsaker och frukt.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Ran Skalkniv 10 cm

  Yaxell - Ran Skalkniv 10 cm
  Ran Skalkniv 10 cm från Yaxell är den minsta kniven i köket med hela 69 lager damaskerat stål. Kniven passar särskilt bra till att skala frukt och grönt samt andra arbeten som kräver precision. Antingen använder du den i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan när du skär mindre råvaror.Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Ran Trancherkniv 22,5 cm

  Yaxell - Ran Trancherkniv 22,5 cm
  Ran Trancherkniv 22,5 cm från Yaxell med 69 lager damaskerat stål påminner om en kockkniv i modellen, skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Ran Grönsakshacka 16,5 cm

  Yaxell - Ran Grönsakshacka 16,5 cm
  Ran Grönsakshacka 16,5 cm från Yaxell har 69 lager damaskerat stål med ett nästintill rektangulärtblad, vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt.Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell Knivskydd I 20 Cm - Knivlister & Knivblock Lönn Trä

  Yaxell Knivskydd I 20 Cm - Knivlister & Knivblock Lönn Trä
  Förvara dina knivar säkert, snyggt och hållbart med knivskydd från Yaxell tillverkad av lönn. Diska knivarna för hand, torka av och förvara dem sedan i tryggt förvar i Yaxells knivskydd. Tillverkade av lönn med en magnetisk insida som håller kniven på plats i skyddshöljet.Tillgänglig i tre storlekar. Shoppa Knivlister & Knivblock och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Slipsten #1000

  Yaxell Slipsten #1000
  Mediumstenen är det naturliga valet när slipningen på den grova stenen är klar eller om eggen är i bra skick men behöver förbättras. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
 • Yaxell Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Urbeningskniv 15 cm
  Yaxell urbeningskniv 15 centimeter har ett styvt och relativt smalt blad. Modellen passar perfekt för att till exempel skära en fläsksida eller bena ur en lammstek. Kniven är mycket tålig, vilket är viktigt eftersom den ofta används till uppgifter där du arbetar med bladet mot benet. Handdisk rekommenderas.
 • Yaxell - Super Gou Allkniv 15 cm

  Yaxell - Super Gou Allkniv 15 cm
  Allkniven är en liten favorit i knivblocket. När du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Zen Allkniv 15 cm

  Yaxell - Zen Allkniv 15 cm
  Mellanstor allkniv ur Yaxells serie Zen som är lättarbetad och som lämpar sig väl för de lite större skalningsuppgifterna, men som även passar bra för att ta hand om till exempel mindre grönsaker och frukt.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Zen Skalkniv 10 cm

  Yaxell - Zen Skalkniv 10 cm
  Zen Skalkniv 10 cm från Yaxell är den minsta kniven i köket och passar särskilt bra till att skala frukt och grönt samt andra arbeten som kräver precision. Antingen använder du den i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan när du skär mindre råvaror. Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Zen Kockkniv 24 cm

  Yaxell - Zen Kockkniv 24 cm
  Zen Kockkniv 24 cm från Yaxell med 37 lager damaskerat stål är kockens bästa vän. Zen Kockkniv är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker.Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC.Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Ran Kockkniv 24 cm

  Yaxell - Ran Kockkniv 24 cm
  Ran Kockkniv 24 cm från Yaxell med 69 lager damaskerat stål är kockens bästa vän. Det är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker. Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Super Gou Skalkniv 10 cm

  Yaxell - Super Gou Skalkniv 10 cm
  Super Gou Skalkniv 10 cm från Yaxell har hela 161 lager damaskerat stål och är den minsta kniven i köket. Kniven passar särskilt bra till att skala frukt och grönt samt andra arbeten som kräver precision. Antingen använder du den i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan när du skär mindre råvaror.Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Super Gou Kockkniv 24 cm

  Yaxell - Super Gou Kockkniv 24 cm
  Super Gou Kockkniv 24 cm från Yaxell har 161 lager damaskerat stål är din bästa vän i köket. En mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker.Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell Slipsten #400

  Yaxell Slipsten #400
  En mycket grovkornig slipsten som används för att slipa riktigt slöa knivar och för att ta bort eventuella skador i eggen. Grovleken gör att man snabbt arbetar fram en ny egg. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
 • Yaxell Slipsten #5000

  Yaxell Slipsten #5000
  En relativt finkornig slipsten som används när slipningen på medium-stenen är klar eller om eggen är i behov av mindre korrigeringar för att återfå bästa skärpan. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
 • Yaxell Slipsten #8000

  Yaxell Slipsten #8000
  En mycket finkorning slipsten för det sista steget i den manuella slipningen så eggen får den perfekta spegelblanka finishen. Stenen kommer med en fot i gummi som ger ett bra grepp och gör att stenen ligger still när du slipar din kniv. En korrigeringssten att hålla slipstenen jämn med inkluderas i paketet. Vinkelstöd i plast med glidytor i keramik för ökad livslängd. Material: Keramisk slipsten.
 • Yaxell - Super Gou Allkniv 12 cm

  Yaxell - Super Gou Allkniv 12 cm
  Allkniven är helt klart en liten favorit i knivsamlingen. När kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.Yaxell Super Gou är en exklusiv knivserie. Knivbladet är uppbyggt av imponerande 161 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av ett mer rosttåligt stål, 80 lager på vardera sida om eggen. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Det rödsvarta handtaget är tillverkat av micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Super Gou Ypsilon Allkniv 12 cm

  Yaxell - Super Gou Ypsilon Allkniv 12 cm
  Fantastiskt vacker och supervass allkniv Super Gou Ypsilon från Yaxell. Ingår i deras exklusiva serie Super Gou, där Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven, som är helt i en klass för sig! Lämplig till hackning av lök, chili, örter mindre rotftukter och frukt. Knivens blad är 12 cm långt och består av imponerande 193 lager stål i knivbladet, 96 på varje sida, som formats i ett vackert damaskusmönster. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö. Som dekoration syns en vacker krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Yaxell Super Gou Ypsilon allkniv är ren och skär lyx. En fröjd att arbeta med.
 • Yaxell - Ran Allkniv 15 cm

  Yaxell - Ran Allkniv 15 cm
  Allkniven är en liten favorit i knivblocket. När du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.Ran betyder den utmärkta på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Zen Kniv Set 3 delar

  Yaxell - Zen Kniv Set 3 delar
  Zen Kniv Set 3 delar från Yaxell ett vasst knivset som består av;- Yaxells prisade kockkniv 20 cm, som du använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror.- Skalkniv 10 cm är bäst lämpad för arbeten som kräver precision, till exempel att skala frukt och grönt.- Allkniv 15 cm, när du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val.Alla 3 i 37 lager damaskerat stål.Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC.Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Trancherkniv 22,5 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart
  Trancherkniv från Yaxell med en prisbelönt design med ett smalt, långt knivblad med 37 lager i rostfritt stål och en vacker, hamrad yta. Den har en polerad kant med en stansad logotyp för att addera en extra dimension till designen. Trancherkniven har ett svart handtag i micarta med vattenbeständiga, hygieniska egenskaper. Perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Om trancherkniven från Yaxell- Från serien Zen.- Prisbelönt design.- Starkt, hamrat knivblad.- Svart handtag i micarta.- Hårdhet: 61 HRC Skötselråd för trancherkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Zen Urbeningskniv 15 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Urbeningskniv 15 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Svart
  Urbeningskniv från Yaxell med en prisbelönt design med ett smalt, slitstarkt knivblad med 37 lager i rostfritt stål och en vacker, hamrad yta. Den har en polerad kant med en stansad logotyp för att addera en extra dimension till designen. Urbeningskniven har ett svart handtag i micarta med vattenbeständiga, hygieniska egenskaper. Perfekt för alla slags kötträtter. Om urbeningskniven från Yaxell- Från serien Zen.- Prisbelönt design.- Starkt, hamrat knivblad.- Svart handtag i micarta.- Hårdhet: 61 HRC Skötselråd för urbeningskniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Filéknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål

  Yaxell Super Gou Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål
  Kockkniven från Yaxell har en exklusiv design med en mångsidig modell perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Den har ett vasst, hårt knivblad med flera lager i stål för optimerad prestanda. Den har ett vattentåligt handtag med en perfekt balans för enkel användning. Om kockkniven från Yaxell- Från kollektionen Super Gou.- Exklusiv design.- Hårt, vasst knivblad.- Vattentåligt, stabilt handtag. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell - Ketu Kockkniv 20 cm

  Yaxell - Ketu Kockkniv 20 cm
  Ketu Kockkniv 20 cm från Yaxell är en klassisk kockkniv och du vet vad man säger om den - att den är är kockens bästa vän! Ketu Kockkniv är en mycket mångsidig knivmodell du använder till att skära, hacka eller tärna de allra flesta råvaror. Med en härlig tyngd i knivbladet hanterar du lätt med både stora köttstycken och rotfrukter. Kniven har ett blad som består av 2 lager stål, själv kärnan är gjord av hårt SG2-stål och de övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Tack vare uppbyggnad får bladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är hamrat och endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Knivens handtag är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir då både tåligt och hygieniskt med samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Super Gou Ypsilon Santokukniv 16,5 cm

  Yaxell - Super Gou Ypsilon Santokukniv 16,5 cm
  Fantastiskt vacker och supervass santokukniv Super Gou Ypsilon från Yaxell. Ingår i deras exklusiva serie Super Gou, där Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven, som är helt i en klass för sig! Det första ögat känner igen på en Santoku är dess trubbiga nos och att den är något kortare än en traditionell kockkniv. Det japanska ordet ”Santoku” betyder tre göromål och skulle kunna översättas till: kött, fisk och grönsaker. Men en annan översättning lyder: skära, tärna och strimla, och det är just vad som lämpar sig bäst för denna kniv. Knivens blad är 16,5 cm långt och består av imponerande 193 lager stål i knivbladet, 96 på varje sida, som formats i ett vackert damaskusmönster. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”.Handtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö. Som dekoration syns en vacker krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Yaxell Super Gou Ypsilon santokukniv är ren och skär lyx. En fröjd att arbeta med.
 • Yaxell Knivväska - Knivlister & Knivblock Nylon Svart

  Yaxell Knivväska - Knivlister & Knivblock Nylon Svart
  Knivväskan från Yaxell har en skyddande design med ett praktiskt handtag för att ta med när du är på språng. Den är tillverkad av svart nylon med en generös storlek. Om knivväskan från Yaxell- Rymmer 8 knivar.- Tillverkad av nylon.- Generös storlek.- Skyddande design.- Kan användas både när du är på språng och hemma. Shoppa Knivlister & Knivblock och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Knivskydd I 12 Cm - Knivlister & Knivblock Lönn Trä

  Yaxell Knivskydd I 12 Cm - Knivlister & Knivblock Lönn Trä
  Förvara dina knivar säkert, snyggt och hållbart med knivskydd från Yaxell tillverkad av lönn. Diska knivarna för hand, torka av och förvara dem sedan i tryggt förvar i Yaxells knivskydd. Tillverkade av lönn med en magnetisk insida som håller kniven på plats i skyddshöljet.Tillgänglig i tre storlekar. Shoppa Knivlister & Knivblock och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Slipsten #5000 - Knivslipar, slipstål & brynen Vit

  Yaxell Slipsten #5000 - Knivslipar, slipstål & brynen Vit
  Slipstenen #5000 är en finkornig slipsten som används för att korrigera mindre detaljer på eggen efter man har använt #1000 slipstenen. Slipstenen kommer med en fot i gummi som ger dig ett stabilt grepp och ser till att slipstenen ligger stilla. Korrigeringssten och vinkelstöd ingår. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Yaxell knivväska för 10 knivar Svart

  Yaxell Yaxell knivväska för 10 knivar Svart
  Yaxell Yaxell knivväska för 10 knivar Svart
 • Yaxell Knivskydd Till Kiritsuke-kniv 20 Cm - Kockknivar Lönn Natur

  Yaxell Knivskydd Till Kiritsuke-kniv 20 Cm - Kockknivar Lönn Natur
  Knivskydd från Yaxell med en skyddande design i lönnträ med en magnetisk insida för bättre grepp. Kombinera knivskyddet med en kiritsuke-kniv från Yaxell. Om knivskyddet från Yaxell- Gjord av lönnträ.- Skyddande design.- Magnetisk insida. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Kiritsukkniv 20 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Super Gou Kiritsukkniv 20 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart
  Kiritsukkniv från Yaxell med en exklusiv design med ett imponerande, hårt knivblad med 161 lager i stål. Den har ett svart, vattentätt handtag i micarta med röda detaljer och en knapp i rostfritt stål i änden med en perfekt balans. Perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Kombinera kiritsukekniven med en knivskydd från Yaxell. Om kiritsukekniven från Yaxell- Från serien Super Gou.- Hårdhet: 63 HRC.- Exklusiv design.- Knivblad i stål.- Svart handtag med röda detaljer. Skötselråd för kiritsukekniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Grönsakshacka 16,5 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Super Gou Grönsakshacka 16,5 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart
  Grönsakshacka från Yaxell med en exklusiv design med ett imponerande, hårt knivblad med 161 lager i stål. Den har ett svart, vattentätt handtag i micarta med röda detaljer. Grönsakshackan har en knapp i rostfritt stål i änden med en perfekt balans. Perfekt för att skära, tärna och hacka. Om grönsakshackan från Yaxell- Från serien Super Gou.- Hårdhet: 63 HRC.- Exklusiv design.- Knivblad i stål.- Svart handtag med röda detaljer. Skötselråd för grönsakshackan- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell - Ketu Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Ketu Urbeningskniv 15 cm
  Ketu Urbeningskniv 15 cm från Yaxell har ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis benar ur en lammstek eller styckar en fläsksida. Eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen är det viktigt att ha en riktigt bra och tålig kniv. Ketu Urbeningskniv har ett blad som består av 3 lager stål. Bladets kärna är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Tack vare denna denna uppbyggnad får bladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är hamrat, men endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Zen Santokukniv 16,5 cm

  Yaxell - Zen Santokukniv 16,5 cm
  Santokukniv ur Yaxells serie Zen är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för grönsaker, kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Ran Santokukniv 16,5 cm

  Yaxell - Ran Santokukniv 16,5 cm
  Santokukniv ur Yaxells exklusiva serie Ran. Kniven är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
 • Yaxell - Ran Santokukniv 12,5 cm

  Yaxell - Ran Santokukniv 12,5 cm
  Santokukniv ur Yaxells exklusiva serie Ran, som är en smidig och nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och är omsluten av 68 lager mjukare stål, 34 lager på vardera sida. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av två kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.
 • Yaxell - Super Gou Santokukniv 16,5 cm

  Yaxell - Super Gou Santokukniv 16,5 cm
  Santokukniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, är en smidig och nätt japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
 • Yaxell Zen Trancherkniv 18 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Trancherkniv 18 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart
  Yaxell Zen är en mångfaldig testvinnare tack vare dess perfekta balans och otroliga skärpa. Trancherkniven är tillverkad av kraftigt rostfritt stål och handtaget består av polerat svart Mikarta med två kraftiga nitar. Zen är tillverkad av 37 lager rostfritt stål med en kärna av VG10-stål. Kärnan byggs upp med 18 lager stål på vardera sida vilket i sin tur bildar det vackra damaskus-mönstret. Slutligen bankas halva bladet för att få sitt artistiska utseende och den japanska Zen-loggan etsat in. Finns i flera storlekar. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Water Sharp Våtslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Yaxell Water Sharp Våtslip - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Våtslipen från Yaxell har ett stabilt grepp med två keramiska sliphjul för att hålla dina knivar vassa. Den är tillverkad av svart plast med en ergonomisk form. Använd genom att addera vatten. Om våtslipen från Yaxell- Två keramiska sliphjul.- Stabilt grepp.- Använd genom att addera vatten. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Kockkniv 20 cm

  Yaxell Kockkniv 20 cm
  Yaxel kockkniv 20 cm är en vass kniv med ett blad som består av tre lager stål – kärnan av hårt SG2-stål och de andra skikten av en mjukare och mer rostbeständig stålvariant. Konstruktionen ger en rostbeständig yta i kombination med en extremt vass egg. Knivbladet är hamrat, men bara slipat i botten. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Knivens handtag är tillverkat av både ljust och mörkt pakkaträ, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet är både slitstarkt och hygieniskt, samtidigt som det har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget är dekorerat med ett vackert emblem och i änden sitter en knapp i rostfritt stål som ser till att kniven är perfekt balanserad.Yaxell kockkniv är kockens bästa vän – en mångsidig knivmodell som du kan använda för att skära, hacka och tärna de flesta sorters ingredienser. Bladets vikt gör det dessutom enklare att arbeta med stora köttbitar och rotfrukter. Handdisk rekommenderas.
 • Yaxell Trancherkniv 23 cm

  Yaxell Trancherkniv 23 cm
  Yaxell trancherkniv 23 cm har en design som liknar en kockkniv, med skillnaden att trancherkniven har ett längre och smalare blad. Formen på kniven gör det enkelt att skära kött i tunna skivor, vilket gör att den passar utmärkt till att skära såväl rått som tillagat kött, samt för att laga sushi och sashimi. Handdisk rekommenderas.
 • Yaxell Ketu Trancherkniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Ketu Trancherkniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart
  Trancherkniv från Yaxell med ett långt, tunt knivblad med tre lager i stål och en extrem skärpa för att laga mat som ett proffs. Den har ett tåligt, hygieniskt handtag i pakkaträ med en knapp i rostfritt stål i änden för optimerad prestanda. Trancherkniven har en mångsidig design perfekt för alla slags kötträtter. Om trancherkniven från Yaxell- Från serien Ketu.- Knivblad med tre lager i stål.- Hårdhet: 63 HRC.- Extrem skärpa.- Tåligt handtag i pakkaträ. Skötselråd för trancherkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Yaxell Ran knivslip Svart

  Yaxell Yaxell Ran knivslip Svart
  Yaxell Yaxell Ran knivslip Svart
 • Yaxell Super Gou skalkniv 10 cm

  Yaxell Super Gou skalkniv 10 cm
  Yaxell Super Gou skalkniv 10 cm
 • Yaxell Super Gou kockkniv 24 cm

  Yaxell Super Gou kockkniv 24 cm
  Yaxell Super Gou kockkniv 24 cm
 • Yaxell Zen Skalkniv 10 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Skalkniv 10 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Svart
  Skalkniv från Yaxell med en prisbelönt design med ett slitstarkt knivblad med 37 lager i rostfritt stål och en vacker, hamrad yta. Den har en polerad kant med en stansad logotyp för att addera en extra dimension till designen. Skalkniven har ett svart handtag i micarta med vattenbeständiga, hygieniska egenskaper. Perfekt för att skiva grönsaker. Om skalkniven från Yaxell- Från serien Zen.- Prisbelönt design.- Starkt, hamrat knivblad.- Svart handtag i micarta.- Hårdhet: 61 HRC Skötselråd för skalkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Skalkniv 10 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Super Gou Skalkniv 10 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Svart
  Skalkniv från Yaxell med en exklusiv design med ett imponerande, hårt knivblad med 161 lager i stål. Den har ett svart, vattentätt handtag i micarta med röda detaljer och en knapp i rostfritt stål i änden med en perfekt balans. Perfekt för att skiva grönsaker. Om skalkniven från Yaxell- Från serien Super Gou.- Hårdhet: 63 HRC.- Exklusiv design.- Knivblad i stål.- Svart handtag med röda detaljer. Skötselråd för skalkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Zen Knivset 3 Delar - Knivset Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Knivset 3 Delar - Knivset Rostfritt Stål Svart
  Knivset från Yaxell med en prisbelönt design med slitstarka knivblad med 37 lager i rostfritt stål och en vacker, hamrad yta. Det har polerade kanter med en stansad logotyp för att addera en extra dimension till designen. Knivsetet har svarta handtag i micarta med vattenbeständiga, hygieniska egenskaper. Perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Om knivsetet från Yaxell- Kockkniv: 20 cm.- Allkniv: 15 cm.- Skalkniv: 10 cm.- Från serien Zen.- Prisbelönt design.- Starka, hamrade knivblad.- Svarta handtag i micarta.- Hårdhet: 61 HRC Skötselråd för knivsetet- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Zen Brödkniv 23 Cm - Brödknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Brödkniv 23 Cm - Brödknivar Rostfritt Stål Svart
  Yaxell Zen är en mångfaldig testvinnare tack vare dess perfekta balans och otroliga skärpa. Brödkniven är tillverkad av kraftigt rostfritt stål och handtaget består av polerat svart Mikarta med två kraftiga nitar. Zen är tillverkad av 37 lager rostfritt stål med en kärna av VG10-stål. Kärnan byggs upp med 18 lager stål på vardera sida vilket i sin tur bildar det vackra damaskus-mönstret. Slutligen bankas halva bladet för att få sitt artistiska utseende och den japanska Zen-loggan etsat in. Shoppa Brödknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Brödkniv 23 Cm - Brödknivar Rostfritt Stål

  Yaxell Super Gou Brödkniv 23 Cm - Brödknivar Rostfritt Stål
  Brödkniven från Yaxell har en exklusiv design med en sågtandad modell för bröd. Den har ett vasst, hårt knivblad med flera lager i stål för optimerad prestanda. Den har ett vattentåligt handtag med en perfekt balans för enkel användning. Om brödkniven från Yaxell- Från kollektionen Super Gou.- Exklusiv design.- Hårt, vasst knivblad.- Vattentåligt, stabilt handtag. Skötselråd för brödkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Brödknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Zen Kiritsuke Kniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål

  Yaxell Zen Kiritsuke Kniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål
  Kniven från Yaxell har ett vasst knivblad med en japansk design perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Den har en hamrad look med en dekorativ, stansad logga på sidan. Den har ett vattentåligt, hygieniskt handtag för optimerad prestanda. Om kniven från Yaxell- Från kollektionen Zen.- Hamrad look.- Stansad logga.- Vattentåligt, hygieniskt handtag. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Trancherkniv 18 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål

  Yaxell Super Gou Trancherkniv 18 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål
  Trancherkniven från Yaxell har en exklusiv design med en praktisk modell perfekt för fisk, kött och frukt. Den har ett vasst, hårt knivblad med flera lager i stål för optimerad prestanda. Den har ett vattentåligt handtag med en perfekt balans för enkel användning. Om trancherkniven från Yaxell- Från kollektionen Super Gou.- Exklusiv design.- Hårt, vasst knivblad.- Vattentåligt, stabilt handtag. Skötselråd för trancherkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell - Zen Santokukniv 12,5 cm

  Yaxell - Zen Santokukniv 12,5 cm
  Santokukniv ur Yaxells serie Zen är en smidig och lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för grönsaker, kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell - Super Gou Santokukniv 12,5 cm

  Yaxell - Super Gou Santokukniv 12,5 cm
  Smidig santokukniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som är en lite nättare japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
 • Yaxell Zen Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Svart
  Yaxell Zen är en mångfaldig testvinnare tack vare dess perfekta balans och otroliga skärpa. Kockkniven är tillverkad av kraftigt rostfritt stål och handtaget består av polerat svart Mikarta med två kraftiga nitar. Zen är tillverkad av 37 lager rostfritt stål med en kärna av VG10-stål. Kärnan byggs upp med 18 lager stål på vardera sida vilket i sin tur bildar det vackra damaskus-mönstret. Slutligen bankas halva bladet för att få sitt artistiska utseende och den japanska Zen-loggan etsat in. Finns i flera storlekar. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Slipsten #1000 - Knivslipar, slipstål & brynen Gul

  Yaxell Slipsten #1000 - Knivslipar, slipstål & brynen Gul
  Slipstenen #1000 är lämplig att användas efter #400 för att förbättra eggen på kniven. Slipstenen kommer med en fot i gummi som ger dig ett stabilt grepp och ser till att slipstenen ligger stilla. Korrigeringssten och vinkelstöd ingår. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Super Gou Ypsilon Kiritsukkniv Med Knivskydd 20 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Super Gou Ypsilon Kiritsukkniv Med Knivskydd 20 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart
  Kiritsukkniv från Yaxell med en exklusiv, japansk design med en generös modell perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Den har ett vasst, hårt knivblad med 193 lager i stål för optimerad prestanda. Kiritsukekniven har ett vattenresistent handtag med en perfekt balans för enkel användning och ett inkluderat knivskydd i lönnträ. Om kiritsukekniven från Yaxell- Exklusiv, japansk design.- Hårt, vasst knivblad.- Vattenresistent, stabilt handtag.- Från serien Super Gou Ypsilon.- Knivskydd ingår.- Hårdhet: 63 HRC. Skötselråd för kiritsukekniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Urbeningskniv 15 cm
  Yaxell urbeningskniv är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att bena ur och stycka kött och fisk. Denna kniv har ett styvt och smalt blad som gör att du kan skära nära benen utan att skada köttet. Bladet är tillverkat av VG-10-stål som är omgivet av 69 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta med ett vackert mönster. Bladet är 15 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av svart micarta, ett material som består av harts och tyg, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. I änden på kniven sitter en rostfri knapp som ser till att den extremt vassa kniven är välbalanserad. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Yaxell urbeningskniv 15 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök.
 • Yaxell Skalkniv 10 cm

  Yaxell Skalkniv 10 cm
  Yaxell skalkniv 10 cm är en av de mindre knivarna i köket – särskilt lämplig för att skala frukt och grönt och andra uppgifter som kräver precision. Du kan antingen använda den i luften, till exempel när du skalar löj, eller mot en skärbräda när du skär frukt. Handdisk rekommenderas.
 • Yaxell - Super Gou Ypsilon Kiritsuke 20 cm Inkl. knivskydd

  Yaxell - Super Gou Ypsilon Kiritsuke 20 cm Inkl. knivskydd
  Super Gou Ypsilon Kiritsuke 20 cm Inkl. knivskydd från Yaxell brukar beskrivas som en hybrid mellan en grönsakskniv och en fiskkniv, en mycket smidig och mångsidig japansk kniv som kan användas till de allra flesta råvaror.Super Gou Ypsilon är en vidareutvecklad och mer arbetad variant av den klassiska Super Gou. Knivbladen är uppbyggda av hela 192 lager stål. Kärnan är tillverkad av det japanska pulverstålet SG2 som innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. Pulverstålet är omslutet av hela 192 lager rosttåligt stål, 96 lager på vardera sida om eggen, som formats i ett vackert damaskusmönster. Yaxells tradition av smideskonst gör sig tydligt påmind i Super Gou Ypsilon. Knivbladet är graverat med fyra japanska tecken som betyder ”Super Gou Samurai Spirit”. Handtaget är tillverkat av svart micarta ett material som har antibakteriella egenskaper och framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Det svarta knivhandtaget är också dekorerat med en krysantemum, vilket är en blomma som används som symbol för det japanska kejsardömet. Hårdhetsgraden är 63 HRC och kniven säljs tillsammans med ett knivskydd av lönnträ.
 • Yaxell Ketu Urbeningskniv 15 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Ketu Urbeningskniv 15 Cm - Förskärare & Trancherknivar Rostfritt Stål Svart
  Urbeningskniv från Yaxell med ett tunt, hårt knivblad med tre lager i stål och en extrem skärpa för att laga mat som ett proffs. Den har ett tåligt, hygieniskt handtag i pakkaträ med en knapp i rostfritt stål i änden för optimerad prestanda. Om urbeningskniven från Yaxell- Från serien Ketu.- Knivblad med tre lager i stål.- Hårdhet: 63 HRC.- Extrem skärpa.- Tåligt handtag i pakkaträ. Skötselråd för urbeningskniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Ketu Skalkniv 10 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Ketu Skalkniv 10 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Svart
  Skalkniv från Yaxell med ett knivblad med tre lager i stål och en extrem skärpa för att laga mat som ett proffs. Den har ett tåligt, hygieniskt handtag i pakkaträ med en knapp i rostfritt stål i änden för optimerad prestanda. Skalkniven har en liten design för frukt och grönsaker. Om skalkniven från Yaxell- Från serien Ketu.- Knivblad med tre lager i stål.- Hårdhet: 63 HRC.- Extrem skärpa.- Tåligt handtag i pakkaträ. Skötselråd för skalkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Ketu Kiritsuke Kniv 20 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Ketu Kiritsuke Kniv 20 Cm - Grönsaksknivar Rostfritt Stål Svart
  Kniv från Yaxell med ett knivblad med tre lager i stål och en extrem skärpa för att laga mat som ett proffs. Den har ett tåligt, hygieniskt handtag i pakkaträ med en knapp i rostfritt stål i änden för optimerad prestanda. Kniven har en japansk design perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Om kniven från Yaxell- Från serien Ketu.- Knivblad med tre lager i stål.- Hårdhet: 63 HRC.- Extrem skärpa.- Tåligt handtag i pakkaträ. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Ketu Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Ketu Kockkniv 20 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Svart
  Kockkniv från Yaxell med ett knivblad med tre lager i stål och en extrem skärpa för att laga mat som ett proffs. Den har ett tåligt, hygieniskt handtag i pakkaträ med en knapp i rostfritt stål i änden för optimerad prestanda. Kockkniven har en mångsidig design perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Yaxell- Från serien Ketu.- Knivblad med tre lager i stål.- Hårdhet: 63 HRC.- Extrem skärpa.- Tåligt handtag i pakkaträ. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Yaxell Zen kockkniv 20 cm

  Yaxell Zen kockkniv 20 cm
  Yaxell Zen kockkniv 20 cm
 • Yaxell Ran kockkniv 20 cm

  Yaxell Ran kockkniv 20 cm
  Yaxell Ran kockkniv 20 cm
 • Yaxell Super Gou kockkniv 20 cm

  Yaxell Super Gou kockkniv 20 cm
  Yaxell Super Gou kockkniv 20 cm
 • Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Zen

  Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Zen
  Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Zen
 • Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Ran

  Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Ran
  Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Ran
 • Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Super gou

  Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Super gou
  Yaxell Yaxell kiritsukekniv 20 cm Super gou
 • Yaxell Yaxell knivväska för 8 knivar Svart

  Yaxell Yaxell knivväska för 8 knivar Svart
  Yaxell Yaxell knivväska för 8 knivar Svart
 • Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm

  Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm
  Yaxell Yaxell Zen kinesisk hacka 18 cm
 • Yaxell Yaxell Zen brödkniv 23 cm

  Yaxell Yaxell Zen brödkniv 23 cm
  Yaxell Yaxell Zen brödkniv 23 cm
 • Yaxell Yaxell keramisk skärpstål 27 cm

  Yaxell Yaxell keramisk skärpstål 27 cm
  Yaxell Yaxell keramisk skärpstål 27 cm
 • Yaxell Yaxell Ran allkniv 12 cm

  Yaxell Yaxell Ran allkniv 12 cm
  Yaxell Yaxell Ran allkniv 12 cm
 • Yaxell Yaxell Ran allkniv 15 cm

  Yaxell Yaxell Ran allkniv 15 cm
  Yaxell Yaxell Ran allkniv 15 cm
 • Yaxell Yaxell Ran trancherkniv 18 cm

  Yaxell Yaxell Ran trancherkniv 18 cm
  Yaxell Yaxell Ran trancherkniv 18 cm
 • Yaxell Yaxell Ran stekkniv 11 cm

  Yaxell Yaxell Ran stekkniv 11 cm
  Yaxell Yaxell Ran stekkniv 11 cm
 • Yaxell Yaxell Gou våtslip Svart

  Yaxell Yaxell Gou våtslip Svart
  Yaxell Yaxell Gou våtslip Svart
 • Yaxell Zen knivset 3 delar

  Yaxell Zen knivset 3 delar
  Yaxell Zen knivset 3 delar
 • Yaxell Yaxell Zen skalkniv 10 cm

  Yaxell Yaxell Zen skalkniv 10 cm
  Yaxell Yaxell Zen skalkniv 10 cm
 • Yaxell Zen urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Zen urbeningskniv 15 cm
  Yaxell Zen urbeningskniv 15 cm
 • Yaxell Zen kockkniv 24 cm

  Yaxell Zen kockkniv 24 cm
  Yaxell Zen kockkniv 24 cm
 • Yaxell Zen grönsakshacka 16,5 cm

  Yaxell Zen grönsakshacka 16,5 cm
  Yaxell Zen grönsakshacka 16,5 cm
 • Yaxell Yaxell Ran skalkniv 10 cm

  Yaxell Yaxell Ran skalkniv 10 cm
  Yaxell Yaxell Ran skalkniv 10 cm
 • Yaxell Yaxell Ran urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Yaxell Ran urbeningskniv 15 cm
  Yaxell Yaxell Ran urbeningskniv 15 cm
 • Yaxell Ran kockkniv 24 cm

  Yaxell Ran kockkniv 24 cm
  Yaxell Ran kockkniv 24 cm
 • Yaxell Yaxell Ran grönsakshacka 16.5

  Yaxell Yaxell Ran grönsakshacka 16.5
  Yaxell Yaxell Ran grönsakshacka 16.5
 • Yaxell Super Gou grönsakshacka 16,5 cm

  Yaxell Super Gou grönsakshacka 16,5 cm
  Yaxell Super Gou grönsakshacka 16,5 cm
 • Yaxell Super Gou trancherkniv 18 cm Brun

  Yaxell Super Gou trancherkniv 18 cm Brun
  Yaxell Super Gou trancherkniv 18 cm Brun
 • Yaxell Super Gou Ypsilon kockkniv 20 cm Svart

  Yaxell Super Gou Ypsilon kockkniv 20 cm Svart
  Yaxell Super Gou Ypsilon kockkniv 20 cm Svart
 • Yaxell Ketu kockkniv 20 cm

  Yaxell Ketu kockkniv 20 cm
  Yaxell Ketu kockkniv 20 cm
 • Yaxell Ketu kiritsuke 20 cm

  Yaxell Ketu kiritsuke 20 cm
  Yaxell Ketu kiritsuke 20 cm
 • Yaxell Ketu skalkniv 10 cm

  Yaxell Ketu skalkniv 10 cm
  Yaxell Ketu skalkniv 10 cm
 • Yaxell Ketu urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Ketu urbeningskniv 15 cm
  Yaxell Ketu urbeningskniv 15 cm
 • Yaxell Ketu trancherkniv 23 cm

  Yaxell Ketu trancherkniv 23 cm
  Yaxell Ketu trancherkniv 23 cm
 • Yaxell - Ketu Santokukniv 16,5 cm

  Yaxell - Ketu Santokukniv 16,5 cm
  Ketu Santokukniv 16,5 cm från Yaxell, den japansk knivmodell som har många likheter med den klassiska kockkniven. Santokukniven har ett något kortare knivbladet och har en rundad spets, annars är den mycket flexibel och effektiv när de gäller de tre uppgifterna den är bäst lämpad för nämligen att skära, tärna och hacka.Knivarna ur serien Ketu har ett blad som består av 3 lager stål. Själva kärnan är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Bladet får tack vare denna uppbyggnad en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är vackert hamrat, men endast slipat i nederkant och hårdhetsgraden är 63 HRC.Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Ketu Kiritsuke 20 cm

  Yaxell - Ketu Kiritsuke 20 cm
  Ketu Kiritsuke 20 cm från Yaxell är en smidig och mångsidig kniv som kan användas till de allra flesta råvaror, en hybrid mellan en grönsakskniv och en fiskkniv.I serien Ketu hittar du knivar med blad tillverkade av tre lager stål. Bladets kärna är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det är tack vare denna uppbyggnad som bladet har en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det vackert hamrade knivbladet är endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Ketu Skalkniv 10 cm

  Yaxell - Ketu Skalkniv 10 cm
  Ketu Skalkniv 10 cm från Yaxell är den minsta kniven i serien och passar extra bra till att skala frukt och grönt eller utföra minde arbeten som kräver mer precision. Precis som de övriga knivarna i serien består även skalknivens blad av 3 lager stål. Kärnan är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål vilket resulterat i ett blad med en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är hamrat, men endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Yaxell - Ketu Trancherkniv 23 cm

  Yaxell - Ketu Trancherkniv 23 cm
  Ketu Trancherkniv 23 cm från Yaxell påminner om en traditionell kockkniv i modellen men skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött eller fisk i tunna skivor. Kniven går även utmärkt att använda till rå fisk så som sushi och sashimi. I Ketu serien har alla knivar blad som består av 3 lager stål. Bladets kärna är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Tack vare den uppbyggnaden får bladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är vackert hamrat och endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.