Tamahagane filéknivar

Tamahagane har flera modeller av filéknivar. San Kyoto har ett styvt och smalt blad, bra till fisk. San Shokunin urbeningskniv har bredare blad, bättre för kött. Alla filéknivarna från Tamahagane har högkvalitativt stål.

Populärt inom Tamahagane filéknivar

  • San Kyoto Filékniv Flexibel 16 cm

    San Kyoto Filékniv Flexibel 16 cm
    En kniv som med fördel används för filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött.Bladets längd: 16 cm
  • Sashimikniv Tsubame 27 cm

    Sashimikniv Tsubame 27 cm
    The Tamahagane San Tsubame knivar görs i 3 lagers-stål. Mellanlagret är VG 5 Stål och är den delen som är själva knivbladet/ eggen. De två utvändiga lagren är SUS410-stål som är lite mjukare och tåligare. Själva vinkeln på kniven är på 14-15 grader. Knivbladet är tillverkat för hand och är sen sandblåst.
  • SAN Filékniv Solid Flex 16 cm

    SAN Filékniv Solid Flex 16 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Denna filékniv i serien SAN från Tamahagane fungerar utmärkt till att både filéa fisk och urbena kött. Specifikationer:- Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodMått: 16 cm