Knivset » Filéknivar » Urbeningsknivar

Märken på urbeningsknivar:

Urbeningsknivar

Fisk är det kött som har mest ben i sig. Med en urbeningskniv kan du lättare och med högre precision bena ur fisken. Urbeningsknivar kan också användas för att ta bort ben ur kyckling och annan fågel.

Populärt inom urbeningsknivar

  • Yaxell Ran Urbeningskniv 15 cm

    Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro Urbeningskniv 16,5 cm

    Classic Damaskus Pro Urbeningskniv 16,5 cm Zanmai/Mcusta
  • Wüsthof Classic Urbeningskniv 16 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Victorinox Urbeningskniv, 16 cm, Swibo gult handtag

    Urbeningskniv, 16 cm, Swibo gult handtag Victorinox

Fler tips på urbeningsknivar

  • Victorinox Urbeningskniv 15 cm rakt, brett blad Fibrox, grön

    Urbeningskniv 15 cm rakt, brett blad Fibrox, grön Victorinox
  • Yaxell Gou Urbeningskniv 15 cm

    .En styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som när du styckar kött, fisk eller fågel. Yaxell bär ett oerhört tungt arv på sina axlar. Yaxell kommer nämligen från den japanska staden Seki som ofta benämns som hjärtat av den otroliga japanska knivtraditionen. Här har man tillverkat allt från samurjasvärd till köksknivar i snart 800 år.   Material: SG-2 Micro Carbide (blad), Mikarta Plus (skaft).Längd: 15 cm.
  • Global Urbeningskniv smidd 15cm bred

    Urbeningskniv smidd 15cm bred Global
  • Victorinox Urbeningskniv, 16 cm, Swibo gult handtag

    Urbeningskniv, 16 cm, Swibo gult handtag Victorinox
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 160 mm

    SAN Urbeningskniv 160 mm Tamahagane
  • Global GF-40 Smidd urbeningskniv, 15cm

    Gedigen brödkniv från Zwillings serie Four Star, som är lätt och bekväm att jobba med. Kniven har en klassisk design och det högkvalitativa handtaget av syntetmaterial ger ett säkert grepp. Bladet är av specialframställt och patenterat Zwilling J.A. Henckels rostfritt stål FRIODUR med en hårdhet på 57 HRC. Längd: 20cm
  • Global Urbeningskniv 16cm

    Urbeningskniv 16cm Global
  • Shun Classic Urbeningskniv 15 cm

    Japansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.
  • KitchenAid Urbeningskniv 12,5 cm

    Flexibel urbeningskniv i tyskt rostfritt kvalitetsstål från KitchenAid. Kniven har ett härdat blad som behåller skärpan länge och är utformad för perfekt balans och överlägsen handkontroll. Handtag i micarta och vinkelskydd för bra grepp. Längd: 12,5 cm.  
  • Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Vit 14 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Victorinox Urbeningskniv med näsa svart, Fibrox med smalt svängt skär

    Urbeningskniv med näsa svart, Fibrox med smalt svängt skär Victorinox
  • Lion Sabatier Ideal Urbeningskniv stål/svart 13 cm

    Ideal Urbeningskniv stål/svart 13 cm Lion Sabatier
  • Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart

    Classic Ikon urbeningskniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Urbena kyckling och skinka samt putsa bort fett och senor. Då är urbeningskniven den du med fördel använder.
  • Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav  En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Kasumi Urbeningskniv 16 cm

    Urbeningskniv från japanska kvalitetsmärket Kasumi. Den smala kniven är utmärkt för att skära och putsa fisk och kött. Kniven har 32 lager rostfritt stål och 15 graders vinkel som gör att bladet är väldigt vasst. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki.   Specifikationer: Mått:Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Yaxell Super Gou Urbeningskniv 15 cm

    Super Gou Urbeningskniv 15 cm Yaxell
  • Yaxell Gou Urbeningskniv 15 cm

    Gou Urbeningskniv 15 cm Yaxell
  • Urbeningskniv, 13 cm - de Buyer

    Urbeningskniv från de Buyer. 13 cm lång.
  • Victorinox Urbeningskniv 15 cm flexibel Fibrox, vit

    Urbeningskniv 15 cm flexibel Fibrox, vit Victorinox
  • Övriga Urbeningskniv, 12 cm, flexibel Ultra Grip

    Urbeningskniv, 12 cm, flexibel Ultra Grip Övriga
  • Tramontina Urbeningskniv 15 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Vacker och rejäl filé- och urbeningskniv från Tramontina.Tramontina har bestick för varje tillfälle, och denna serie är speciellt framtagen för grillen. Kniven har ett 15 cm långt blad som passar perfekt för att bena ur, filea fisk och putsa hinnor från stekar. Kniven är i rostfritt stål och handtaget i mörkbrunt trä. Den smakfulla designen gör det lite trevligare att förbereda en bit kött eller fisk till grillen. Handtaget ligger dessutom bra i handen och tål både hög värme och att diskas i maskin.Specifikationer:Material: Rostfritt stål, behandlat trä, nitar i aluminiumFärg: MörkbrunKan diskas i diskmaskin 
  • Urbeningskniv 16cm - Tamahagane San

    Urbeningskniv med en bladlängd på 16 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. En kniv som med fördel används för filéande av fisk, men är även bra vid urbening av kött.
  • MAC Styck-/Urbeningskniv, 15 cm

    Styck-/Urbeningskniv, 15 cm MAC
  • Tamahagane SAN Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    SAN Kyoto Urbeningskniv 16 cm Tamahagane
  • Ace of Spades Urbeningskniv 18 cm

    Den professionella kocken Christian Campogiani är grundaren av det nya märket Anarchy knives. En serie knivar med attityd som kännetecknar den moderna världsvana kocken. Knivbladet är tillverkade i 3,5 mm tjockt rostfritt stål i ett stycke. Handtaget är tillverkat av exklusiv svartbrunt Mikarta, ett material som påminner om trä. Mikarta tas fram genom att, under högt tryck och en mycket hög temperatur, pressa samman linne och plast till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material. Varje kniv har ett designat mässingssmycke med ett tillhörande citat, vilket gör att den säregna och unika designen av knivarna sträcker sig långt ifrån vad vi är vana att se i dagens kök.
  • Kai Shun Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Yaxell Super GOU Urbeningskniv 15 cm

    Den här kniven i serien Super Gou 161 är smal och styv i bladet vilket behövs när man ska stycka kött, fisk och fågel. Material:SG2 Micro Carbide stål som är omslutet av 160 lager mjukare stål.Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. 
  • Victorinox Urbeningskniv, 16 cm, flexibel gult handtag

    Urbeningskniv, 16 cm, flexibel gult handtag Victorinox
  • Urbeningskniv 14cm - Zwilling Pro

    En allsidig urbeningskniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipat för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 14cm
  • Lion Sabatier Pluton urbeningskniv stål/svar

    Pluton urbeningskniv stål/svar Lion Sabatier
  • Urbeningskniv, 18 cm

    Urbeningskniv från svenska Anarchy Knives i snygg design framtagen för den moderna, världsvana kocken. Bladet är tillverkat av ett stycke 3,5 mm tjockt rostfritt stål med HRC på 58. Handtaget är av svartbrun Mikarta som både till utseende och känsla påminner om trä, men som klarar av betydligt hårdare tag än trä. Varje kniv i serien har ett exklusivt designat mässingsmycke med tillhörande citat i handtaget, som minst sagt gör knivarna unika. Kniven passar både proffskocken och hemmakocken som vill ha lite mer attityd i knivstället – för dig som är trött på att så många andra knivar ser ungefär likadana ut. Levereras i en vacker, vadderad låda. Designutvecklad i Sverige, tillverkad i Portugal. Längd: 18 cm
  • Yaxell ZEN Urbeningskniv 15 cm

    ZEN Urbeningskniv 15 cm Yaxell
  • Urbeningskniv 15cm KAI Shun Classic

    Urbeningskniv med en bladlängd på 15 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En kniv som med fördel används för filéande av fisk och är mycket bra vid urbening av kött. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Exxent Lissabon Urbeningskniv 15 cm

    Lissabon Urbeningskniv 15 cm Exxent
  • Zwilling Four Star Urbeningskniv 14 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Victorinox Urbeningskniv svart med näsa, Fibrox med smalt svängt skär

    Urbeningskniv svart med näsa, Fibrox med smalt svängt skär Victorinox
  • Yaxell Super Gou 161 Urbeningskniv 15 cm

    En smal och styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som t.ex. när du styckar kött, fisk eller fågel. Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig.  Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta. Längd: 15 cm.
  • Global GF-31 Urbeningskniv 16cm

    Lång, flexibel kniv från Global - perfekt när du ska skära tunna skivor av exempelvis lax eller skinka eller om du ska dela på en tårtbotten! Bladet är tillverkat av Globals rostfria Cromova 18-stål och är olivslipat, det vill säga det har små fördjupningar i bladet, som gör att maten du skär inte fastnar lika lätt. Bladlängd: 27 cm
  • Victorinox Urbeningskniv svart Fibrox med smalt svängt skär

    Urbeningskniv svart Fibrox med smalt svängt skär Victorinox
  • Urbeningskniv 14 cm - Chroma Type 301

    Urbeningskniv med 14 cm blad gör att du kommer åt när du ska bena ur en stek. Somliga vill använda modellen till allt. Gäller det dig? Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Urbeningskniv 15 cm - Yaxell RAN

    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Victorinox Urbeningskniv med näsa svart Fibrox smalt flexibelt,sv skär

    Urbeningskniv med näsa svart Fibrox smalt flexibelt,sv skär Victorinox
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm

    Urbeningskniv med 14 cm blad gör att du kommer åt när du ska bena ur en stek. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Victorinox Urbeningskniv, 13 cm, Swibo gult handtag, rakt blad

    Urbeningskniv, 13 cm, Swibo gult handtag, rakt blad Victorinox
  • Wüsthof Ikon Urbeningskniv 14 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Kai Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo Kai
  • Urbeningskniv, 15 cm - Yaxell, Super Gou

    En smal och styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som t.ex. när du styckar kött, fisk eller fågel Super Gou är en knivserie med imponerande 161 lager stål. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och starkt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Bladet har en fascinerande damaskusdesign som signalerar att kniven är av högsta kvalitet. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark Canvas-Mikarta.