Urbeningsknivar

Fisk är det kött som har mest ben i sig. Med en urbeningskniv kan du lättare och med högre precision bena ur fisken. Urbeningsknivar kan också användas för att ta bort ben ur kyckling och annan fågel.

Populärt inom urbeningsknivar

  • Ideal Urbeningskniv Stål/Svart 13 cm

    Ideal Urbeningskniv Stål/Svart 13 cm
  • Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart

    Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart
    Classic Ikon urbeningskniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Urbena kyckling och skinka samt putsa bort fett och senor. Då är urbeningskniven den du med fördel använder.
  • Lissabon Urbeningskniv 15 cm

    Lissabon Urbeningskniv 15 cm
  • Shun Classic Urbeningskniv 15 cm

    Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
    Japansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Fler tips på urbeningsknivar

  • Urbeningskniv Ultra Grip Svart 12 cm

    Urbeningskniv Ultra Grip Svart 12 cm
  • Urbeningskniv, 15 cm - Tamahagane Shokunin

    Urbeningskniv, 15 cm - Tamahagane Shokunin
    Urbeningskniv i Tamahaganes serie Shokunin med ett 15 cm långt blad. En urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen. Om Shokunin Shokunin (職人) betyder hantverkare på japanska och är en serie som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Knivarna är välgjorda och bladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkaträ. Pakkaträ är tillverkat av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en bra känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm
    Urbeningskniv med 14 cm blad gör att du kommer åt när du ska bena ur en stek. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Urbeningskniv 16 cm

    Urbeningskniv 16 cm
  • Classic Urbeningskniv 14 cm

    Classic Urbeningskniv 14 cm
    Classic urbeningskniv från tyska varumärket Wüsthof. Urbena kyckling och skinka samt putsa bort fett och senor. Då är urbeningskniven den du med fördel använder.
  • Urbeningskniv 15 cm - Yaxell ZEN

    Urbeningskniv 15 cm - Yaxell ZEN
    ZEN 37 med handtag i svart MikartaZEN är en ny japansk kniv med 37 lager stål i Damaskusdesign. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 36 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Urbeningskniv Fibroxhandtag Grön 15 cm

    Urbeningskniv Fibroxhandtag Grön 15 cm
  • Urbeningskniv Fibroxhandtag Svart 15 cm

    Urbeningskniv Fibroxhandtag Svart 15 cm
  • Urbeningskniv m. Näsa 15 cm

    Urbeningskniv m. Näsa 15 cm
  • Urbeningskniv 15cm KAI Shun Classic

    Urbeningskniv 15cm KAI Shun Classic
    Urbeningskniv med en bladlängd på 15 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En kniv som med fördel används för filéande av fisk och är mycket bra vid urbening av kött. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Grand Mâitre Urbeningskniv Smidd Svart 15 cm i Presentask

    Grand Mâitre Urbeningskniv Smidd Svart 15 cm i Presentask
  • Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm

    Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm
  • Urbeningskniv Swibohandtag Gul 13 cm

    Urbeningskniv Swibohandtag Gul 13 cm
  • Urbeningskniv 15 cm - Yaxell RAN

    Urbeningskniv 15 cm - Yaxell RAN
    RAN 69 med handtag i svart MikartaRAN är en japansk kniv med 69 lager stål i Damaskusdesign från YAXELL. Kärnan av VG-10 cobolt-vanadium rostfritt stål bildar egg. Bladet är laminerat tillsammans med 68 lager av växelvis hårt och mjukt stål som ger kniven extremt bra styrka.
  • Urbeningskniv 16cm - Tamahagane San

    Urbeningskniv 16cm - Tamahagane San
    Urbeningskniv med en bladlängd på 16 cm från Tamahaganes serie SAN. Blad i 3 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. En kniv som med fördel används för filéande av fisk, men är även bra vid urbening av kött.
  • Yaxell Ran Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Ran Urbeningskniv 15 cm
    Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Yaxell GOU Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell GOU Urbeningskniv 15 cm
    Den här urbeningskniven från Yaxell i serien GOU har ett styvt blad som passar bra att använda till att stycka kött, fisk eller fågel. Material:SG-2 Micro Carbide (blad)Mikarta Plus (skaft)
  • Urbeningskniv 16cm - Tamahagane San Kyoto

    Urbeningskniv 16cm - Tamahagane San Kyoto
    Urbeningskniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 16 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • Kasumi Urbeningskniv 16 cm

    Kasumi Urbeningskniv 16 cm
    Urbeningskniv från japanska kvalitetsmärket Kasumi. Den smala kniven är utmärkt för att skära och putsa fisk och kött. Kniven har 32 lager rostfritt stål och 15 graders vinkel som gör att bladet är väldigt vasst. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki.   Specifikationer: Mått:Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm

    Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm
  • Urbeningskniv, 13 cm - de Buyer

    Urbeningskniv, 13 cm - de Buyer
    Urbeningskniv från de Buyer. 13 cm lång.
  • Urbeningskniv Fibroxhandtag Grön 15 cm

    Urbeningskniv Fibroxhandtag Grön 15 cm
  • Urbeningskniv, 15 cm - Yaxell, Super Gou

    Urbeningskniv, 15 cm - Yaxell, Super Gou
    En smal och styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som t.ex. när du styckar kött, fisk eller fågel Super Gou är en knivserie med imponerande 161 lager stål. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och starkt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Bladet har en fascinerande damaskusdesign som signalerar att kniven är av högsta kvalitet. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark Canvas-Mikarta.
  • KitchenAid Urbeningskniv 12,5 cm

    KitchenAid Urbeningskniv 12,5 cm
    Flexibel urbeningskniv i tyskt rostfritt kvalitetsstål från KitchenAid. Kniven har ett härdat blad som behåller skärpan länge och är utformad för perfekt balans och överlägsen handkontroll. Handtag i micarta och vinkelskydd för bra grepp. Längd: 12,5 cm.  
  • Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm

    Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm
  • Tamahagane Shokunin Urbeningskniv 15 cm.

    Tamahagane Shokunin Urbeningskniv 15 cm.
    Tamahagane är japanska för den bästa hantverkaren, och med Shokunin-kollektionen kan du vara säker på att få det absolut bästa hantverket och högsta kvalitén. Denna urbeningskniv är utrustad med kollektionens vassa knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål som är både ihärdigt och starkt. Här finns också uthållighet, vilket är väldigt viktigt hos en urbeningskniv då du nästan konstant arbetar mot hårda ben och senor. Kniven har en kort och fast design som ger dig full kontroll när du arbetar.
  • Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm

    Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Urbeningskniv Rakt Brett Blad Fibroxhandtag Grön 15 cm

    Urbeningskniv Rakt Brett Blad Fibroxhandtag Grön 15 cm
  • Classic Urbeningskniv 15 cm

    Classic Urbeningskniv 15 cm
  • Design by F. A. Porsche Urbeningskniv 14 cm

    Design by F. A. Porsche Urbeningskniv 14 cm
  • Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm

    Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Global GF-40 Smidd urbeningskniv, 15cm

    Global GF-40 Smidd urbeningskniv, 15cm
    Gedigen brödkniv från Zwillings serie Four Star, som är lätt och bekväm att jobba med. Kniven har en klassisk design och det högkvalitativa handtaget av syntetmaterial ger ett säkert grepp. Bladet är av specialframställt och patenterat Zwilling J.A. Henckels rostfritt stål FRIODUR med en hårdhet på 57 HRC. Längd: 20cm
  • Shokunin Urbeningskniv 15 cm

    Shokunin Urbeningskniv 15 cm
    En urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm

    Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm
  • Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött.
  • Pluton Urbeningskniv Stål/Svart 15 cm

    Pluton Urbeningskniv Stål/Svart 15 cm
  • Global GF-31 Urbeningskniv 16cm

    Global GF-31 Urbeningskniv 16cm
    Lång, flexibel kniv från Global - perfekt när du ska skära tunna skivor av exempelvis lax eller skinka eller om du ska dela på en tårtbotten! Bladet är tillverkat av Globals rostfria Cromova 18-stål och är olivslipat, det vill säga det har små fördjupningar i bladet, som gör att maten du skär inte fastnar lika lätt. Bladlängd: 27 cm
  • Urbeningskniv 14cm - Zwilling Pro

    Urbeningskniv 14cm - Zwilling Pro
    En allsidig urbeningskniv från Zwillings serie Pro, som är en serie med riktigt professionella knivar. Stålet har en hårdhet på 57 HRC och är specialslipat för att få fram en riktigt vass skärpa. Skaftet är av ABS-plast och ligger både bra i handen och ger ett stabilt grepp. Längd: 14cm
  • Tramontina Urbeningskniv 15 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Urbeningskniv 15 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Vacker och rejäl filé- och urbeningskniv från Tramontina.Tramontina har bestick för varje tillfälle, och denna serie är speciellt framtagen för grillen. Kniven har ett 15 cm långt blad som passar perfekt för att bena ur, filea fisk och putsa hinnor från stekar. Kniven är i rostfritt stål och handtaget i mörkbrunt trä. Den smakfulla designen gör det lite trevligare att förbereda en bit kött eller fisk till grillen. Handtaget ligger dessutom bra i handen och tål både hög värme och att diskas i maskin.Specifikationer:Material: Rostfritt stål, behandlat trä, nitar i aluminiumFärg: MörkbrunKan diskas i diskmaskin
  • Urbeningskniv 14 cm - Chroma Type 301

    Urbeningskniv 14 cm - Chroma Type 301
    Urbeningskniv med 14 cm blad gör att du kommer åt när du ska bena ur en stek. Somliga vill använda modellen till allt. Gäller det dig? Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo
  • Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Vit 14 cm

    Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Vit 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic Urbeningskniv 16 cm

    Wüsthof Classic Urbeningskniv 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Yaxell Gou Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Gou Urbeningskniv 15 cm
    .En styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som när du styckar kött, fisk eller fågel.Yaxell bär ett oerhört tungt arv på sina axlar. Yaxell kommer nämligen från den japanska staden Seki som ofta benämns som hjärtat av den otroliga japanska knivtraditionen. Här har man tillverkat allt från samurjasvärd till köksknivar i snart 800 år.  Material: SG-2 Micro Carbide (blad), Mikarta Plus (skaft).Längd: 15 cm.
  • Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm

    Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Urbeningskniv 16 cm - Tamahagane

    Urbeningskniv 16 cm - Tamahagane
    Kniv från japanska Tamahagane med långsmalt blad som passar bra vid urbening av kött, men också när du ska filéa fisk. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 16 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Wüsthof Ikon Urbeningskniv 14 cm

    Wüsthof Ikon Urbeningskniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm
    Tamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
ileadileadilead