Urbeningsknivar

Fisk är det kött som har mest ben i sig. Med en urbeningskniv (renskniv) kan du lättare och med högre precision bena ur fisken. Urbeningsknivar kan också användas för att ta bort ben ur kyckling och annan fågel. Den styvare urbeningskniven funkar även bra till att stycka fläsksida eller bena ur lammstek med.

Populärt inom urbeningsknivar

 • Kasumi Urbeningskniv 16 cm

  Kasumi Urbeningskniv 16 cm
  Urbeningskniv från japanska kvalitetsmärket Kasumi. Den smala kniven är utmärkt för att skära och putsa fisk och kött. Kniven har 32 lager rostfritt stål och 15 graders vinkel som gör att bladet är väldigt vasst. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki.   Specifikationer: Mått:Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
 • Yaxell Ketu Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Ketu Urbeningskniv 15 cm
  Yaxell urbeningskniv 15 centimeter har ett styvt och relativt smalt blad. Modellen passar perfekt för att till exempel skära en fläsksida eller bena ur en lammstek. Kniven är mycket tålig, vilket är viktigt eftersom den ofta används till uppgifter där du arbetar med bladet mot benet. Handdisk rekommenderas.
 • Wüsthof - Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart

  Wüsthof - Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart
  Classic Ikon urbeningskniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Urbena kyckling och skinka samt putsa bort fett och senor. Då är urbeningskniven den du med fördel använder.
 • Kai - Shun Classic Urbeningskniv 15 cm

  Kai - Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
  Japansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Fler tips på urbeningsknivar

 • Victorinox Victorinox styckningskniv 22 cm Svart

  Victorinox Victorinox styckningskniv 22 cm Svart
  Victorinox Victorinox styckningskniv 22 cm Svart
 • Yaxell - Ketu Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Ketu Urbeningskniv 15 cm
  Ketu Urbeningskniv 15 cm från Yaxell har ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis benar ur en lammstek eller styckar en fläsksida. Eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen är det viktigt att ha en riktigt bra och tålig kniv. Ketu Urbeningskniv har ett blad som består av 3 lager stål. Bladets kärna är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Tack vare denna denna uppbyggnad får bladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är hamrat, men endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Opinel - Les Forgés 1890 Urbeningskniv 13 cm

  Opinel - Les Forgés 1890 Urbeningskniv 13 cm
  Med sitt styva och relativt smala blad kommer kniven bli ett måste i köttälskarens hem. Utmärkt att använda för att urbena kyckling eller ta bort fett och senor. Serien Les Forgés 1890 moderna design i kombination med tradition av fint hantverk kommer imponera även den mest kräsna kocken. Knivarna har överlägsen kvalitet, smidda helt från en enda stång av X50CrMoV15 rostfritt stål, som ger en anmärkningsvärd styrka, balans och utmärk skärförmåga. Handtaget av bokträ känns har en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen. Serien lanserades 2019 och tillverkas i Opinels fabrik i Franska alperna.
 • Yaxell - Ran Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Ran Urbeningskniv 15 cm
  Ran Urbeningskniv 15 cm från Yaxell, en styv urbeningskniv med låg bladhöjd och 69 lager damaskerat stål, ett utmärkt val av kniv vid urbening och styckning. Modellens långsmala och böjda blad hjälper till när du behöver svänga i snittet och dess styvhet är bra då det behövs lite extra kraft.Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
 • Zwilling Four Star Urbeningskniv 140 - 14 cm. Köksknivar

  Zwilling Four Star Urbeningskniv 140 - 14 cm. Köksknivar
  För mer än 40 år sedan revolutionerade ZWILLING standarden för Köksknivar av högsta kvalitet med FOUR STAR®-serien. Den här knivserien är ett klassiskt mästerverk inom säkerhet, ergonomi och komfort och har blivit den bästsäljande knivserien ZWILLING i världen. ZWILLING specialstål imponerar med en optimal balans mellan krom och kolinnehåll, vilket
 • Urbeningskniv, gul - Victorinox

  Urbeningskniv, gul - Victorinox
  Urbeningskniv med gult handtag i fibrox, från Victorinox.
 • Global Global GF-31 Urbeningskniv 16 cm smidd rostfritt stål

  Global Global GF-31 Urbeningskniv 16 cm smidd rostfritt stål
  Global Global GF-31 Urbeningskniv 16 cm smidd rostfritt stål
 • Victorinox Victorinox urbeningskniv curved 16 cm Orange

  Victorinox Victorinox urbeningskniv curved 16 cm Orange
  Victorinox Victorinox urbeningskniv curved 16 cm Orange
 • Victorinox - Fibrox Urbeningskniv med rakt blad 15 cm Svart

  Victorinox - Fibrox Urbeningskniv med rakt blad 15 cm Svart
  Urbeningskniv med ett rakt blad i rostfritt stål på 15 cm och ett handtag i Fibrox från Victorinox.Bena enkelt ur allt från kött till fisk med denna högkvalitativa urbeningskniv från schweiziska Victorinox. Det smala, spetsiga bladet har tillverkats i rostfritt stål av högsta kvalité, och tar sig lätt in mellan ben och senor för att kunna skära upp de allra finaste köttbitarna och filéerna. Kniven skär även bort skinn och fjäll, och det tunna bladet är perfekt för när du vill att så lite kött som möjligt ska följa med när du tar bort det oätbara. Kniven har även utrustats med ett tåligt handtag i materialet Fibrox, som har en matt yta och ett inbyggt fingerskydd för optimal komfort och säkerhet vid användning. Ett praktiskt verktyg för den som gör preppjobbet själv. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.
 • Victorinox - Victorinox Urbeningskniv Kebony 15 cm

  Victorinox - Victorinox Urbeningskniv Kebony 15 cm
  Victorinox Urbeningskniv ur serien Kebony, tillverkad i rostfritt stål med handtag i trä.En tålig kniv med lite grövre, böjt och 15 cm långt blad som gör det lätt att komma nära benet. Viktiga egenskaper hos en urbeningskniv eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot ben.Victorinox produkter har livstidsgaranti mot material- och produktionsfel.Schweziska Victorinox är ett gammalt kvalitetsmärke som ursprungligen började med att tillverka de världsberömda multifunktionella Swiss Army Knives redan 1884. Idag står Victorinox för hög kvalitet och innovation när det gäller flera typer av knivar, främst köksknivar för både professionellt bruk och hobbykockar med höga krav på sina verktyg.
 • Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Svart

  Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Svart
  Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Svart
 • Tamahagane - San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

  Tamahagane - San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
  Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Denna urbeningskniv har ett styvt och relativt smalt blad. När du styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek är den här modellen perfekt. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San Kyoto knivserie Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Urbeningskniv i 63 lager stål. - Längd: 16 cm. - Tålig för arbete med blad mot ben, vid urbening och styckning. - Kärna i mycket hårt VG5-stål. - Hårdhetsgrad: 59-60 HRC. - Handtag i svart Micarta.
 • Victorinox - Fibrox Gokujo Urbeningskniv 15 cm Svart

  Victorinox - Fibrox Gokujo Urbeningskniv 15 cm Svart
  Urbeningskniv med uppåtlutande Gokujo blad i rostfritt stål på 15 cm och ett handtag i hållbar Fibrox från Victorinox.Använd denna högkvalitativa urbeningskniv från Victorinox till att både bena ur och trimma köttbitar i alla dess former. Denna kniv från Victorinox har designats i japansk Gokujo-stil, vilket betyder att det långa knivbladet har en skarpt uppåtlutande form som är speciellt framtagen för att enkelt kunna skära bort allt från ben till fett och senor. Den speciella designen gör att kniven lätt förs in i köttbiten utan problem, och kniven fungerar perfekt både för urbening av köttbitar och som filékniv för mindre fiskar. Bladet är tillverkat i rostfritt stål av högsta kvalité, och kniven har även ett ergonomiskt handtag av hållbar Fibrox med en matt yta och ett inbyggt fingerskydd för säker användning vid alla tillfällen. En riktigt praktisk kniv med många användningsområden helt enkelt. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.Victorinox Fibrox Gokujo Urbeningskniv har ett blad som är 15 cm.
 • Victorinox - Fibrox Gokujo Urbeningskniv 15 cm Gul

  Victorinox - Fibrox Gokujo Urbeningskniv 15 cm Gul
  Urbeningskniv med ett Gokujoblad, ett uppåtböjt blad i rostfritt stål på 15 cm och häftigt gult handtag i hållbar Fibrox från Victorinox.Denna smarta urbeningskniv från Victorinox kommer med två funktioner i en – den fungerar både som urbeningskniv och som filékniv. Kniven har en såkallad Gokujo-design vilken karaktäriseras av det skarpa uppåtböjda bladet som är speciellt utformat för att enkelt kunna glida in med ett snitt, och sedan lätt kunna ta sig runt ben, fett och senor för problemfri urbening. Bladet är tillverkat i högkvalitativt rostfritt stål som garanterar knivens hållbarhet och kniven är även utrustad med ett tåligt ergonomiskt skaft i materialet Fibrox med en matt yta och ett inbyggt fingerskydd för både komfortabel och säker användning under alla tillfällen. Handtaget har en gul färg som gör att kniven enkelt går att hittas bland knivarna i en större samling. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.Victorinox Fibrox Gokujo Urbeningskniv har ett blad som är 15 cm långt.
 • Global Urbeningskniv 15 cm Rostfritt stål

  Global Urbeningskniv 15 cm Rostfritt stål
  Global Urbeningskniv 15 cm Rostfritt stål
 • Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm

  Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm
  Zen Urbeningskniv 15 cm från Yaxell i 37 lager damaskerat stål är en urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest. Knivarnas blad består av 37 lager stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 61 HRC. Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del. Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
 • Yaxell Ketu urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Ketu urbeningskniv 15 cm
  Yaxell Ketu urbeningskniv 15 cm
 • Tamahagane - San Urbeningskniv 16 cm

  Tamahagane - San Urbeningskniv 16 cm
  Tamahagane San Urbeningskniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Denna urbeningskniv har ett styvt och relativt smalt blad. När du styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek är den här modellen perfekt. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål. San knivserie Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.Översikt - Urbeningskniv i tre lager stål - Längd: 16 cm. - Tålig för arbete med blad mot ben, vid urbening och styckning. - Kärna i mycket hårt VG5-stål - Hårdhetsgrad: 58-59 HRC - Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
 • Victorinox - Fibrox Urbeningskniv med smalt blad 15 cm Svart

  Victorinox - Fibrox Urbeningskniv med smalt blad 15 cm Svart
  Urbeningskniv med ett smalt blad i rostfritt stål på 15 cm och ett svart handtag i Fibrox från Victorinox.Denna urbeningskniv är speciellt designad för de tillfällena som kräver ultimat precision. Med sitt smala och spetsiga blad benar denna kniv enkelt ur kött i alla sorters storlekar – från stora nötköttsbitar till mindre fiskar som nyss har dragits upp ur vattnet. Det flexibla bladet har tillverkats i rostfritt stål av allra högsta kvalité och är tunt utformat för att kunna skära bort fett och senor med stor precision. Som om inte det vore nog har kniven även utrustats med ett bekvämt handtag i det tåliga materialet Fibrox som är speciellt utformat för både komfort och säkerhet, med en matt yta som förhindrar glid och ett inbyggt fingerskydd. Ett praktiskt verktyg för både storfiskaren och jaktspecialisten. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.Victorinox Fibrox Urbeningskniv med smalt blad Svart har ett blad som är 15 cm långt.
 • Victorinox - Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul

  Victorinox - Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul
  Urbeningskniv från Victorinox med ett vinklat blad i rostfritt stål i Hankotsu-stil på 15 cm samt ett läckert gult handtag i Fibrox.Denna urbeningskniv från Victorinox är deras alldeles egna version av den japanska Hankotsu-kniven, med ett lite vinklat smalt blad som enkelt skär igenom skinn, kött och senor. Hankotsu-kniven är Japans svar på den europeiska urbeningskniven, och är speciellt framtagen för att göra urbeningsarbetet så lätt som möjligt. Det långa och flexibla bladet på 15 cm skär enkelt in i köttet med ett snitt och tar sig sedan runt ben och senor med enkelhet, och gör arbetet till en dans på rosor. Urbeningsknivens blad är tillverkat i rostfritt stål av allra högsta kvalité, och kniven har även utrustats med ett gult skaft i Fibrox som är ett hållbart material, designat för att tåla mycket. Skaftet har en matt, glidsäker yta samt ett inbyggt fingerskydd för både säker och komfortabel användning. En perfekt kniv för den som köper hem stora bitar kött direkt från slakteriet, eller för slaktaren själv som behöver ett kvalitativt verktyg att dela upp köttbitar med. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.Victorinox Fibrox Hankotsu Urbeningskniv Gul har ett 15 cm långt blad. Kombinera gärna denna Victorinox kniv med andra knivar i samma serie fast olika färger för en snygg färgkombination.
 • Yaxell Zen Urbeningskniv 15 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Svart

  Yaxell Zen Urbeningskniv 15 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Svart
  Urbeningskniv från Yaxell med en prisbelönt design med ett smalt, slitstarkt knivblad med 37 lager i rostfritt stål och en vacker, hamrad yta. Den har en polerad kant med en stansad logotyp för att addera en extra dimension till designen. Urbeningskniven har ett svart handtag i micarta med vattenbeständiga, hygieniska egenskaper. Perfekt för alla slags kötträtter. Om urbeningskniven från Yaxell- Från serien Zen.- Prisbelönt design.- Starkt, hamrat knivblad.- Svart handtag i micarta.- Hårdhet: 61 HRC Skötselråd för urbeningskniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Filéknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Zwilling Pro Urbeningskniv 140 - 14 cm Köksknivar

  Zwilling Pro Urbeningskniv 140 - 14 cm Köksknivar
  ZWILLING® Pro-sortimentet erbjuder en perfekt blandning av innovativ teknik, traditionell Design och enastående precision. Sortimentet har allt du behöver för att skära i köket. Den karakteristiska snedställda bröstet i Pro-serien gör att du kan hålla över knivens baksida, i övergången mellan bladet och handtaget, medan du också kan hålla kniven me
 • Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Furu

  Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Furu
  Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Furu
 • Global - Global GF-31 Urbeningskniv smidd 16 cm

  Global - Global GF-31 Urbeningskniv smidd 16 cm
  GF-31 från Global Classic är en kniv med smalt, styvt blad smidd ur ett enda stycke. Kniven används med fördel vid urbening av kött, och passar även för skinning och filéande av fisk.Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GF står för Global Forged; knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål, från knivspets till handtagets slut.Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
 • Yaxell Yaxell Ran urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Yaxell Ran urbeningskniv 15 cm
  Yaxell Yaxell Ran urbeningskniv 15 cm
 • Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro urbeningskniv 16,5 cm Natur

  Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro urbeningskniv 16,5 cm Natur
  Zanmai/Mcusta Classic Damaskus Pro urbeningskniv 16,5 cm Natur
 • Victorinox Victorinox urbeningskniv 13 cm Orange

  Victorinox Victorinox urbeningskniv 13 cm Orange
  Victorinox Victorinox urbeningskniv 13 cm Orange
 • Tamahagane - Shokunin Urbeningskniv 15 cm

  Tamahagane - Shokunin Urbeningskniv 15 cm
  En urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
 • Zwilling Zwilling Pro urbeningskniv 14 cm

  Zwilling Zwilling Pro urbeningskniv 14 cm
  Zwilling Zwilling Pro urbeningskniv 14 cm
 • Victorinox - Hankotsu Urbeningskniv 18 cm

  Victorinox - Hankotsu Urbeningskniv 18 cm
  Lång urbeningskniv med blad i rostfritt stål i Hankotsu-stil på 18 cm samt ett handtag i Fibrox från Victorinox.Denna långa urbeningskniv har speciellt tagits fram av den schweiziska knivlegendaren Victorinox för de allra största urbeningsjobben. Kniven har designats i japansk Hankotsu-stil, en stil som karaktäriseras av det lätt uppåtböjda bladet som gör det riktigt enkelt att skära in i köttet för att sedan ta sig runt ben, senor och fett för att skära upp de allra mest perfekta köttbitarna – stora som små. Urbeningsknivens blad har tillverkats i hållbart rostfritt stål av allra högsta kvalité för användning i många år framåt, och kniven har även blivit försedd med ett ergonomiskt designat handtag av tålig Fibrox, med en matt yta och ett inbyggt fingerskydd för en sann blandning av komfort och säkerhet. Denna urbeningskniv är ett perfekt redskap för både amatörkocken och den professionella slaktaren, och tack vare Victorinox hållbara design är vi säkra på att den kommer att vara med dig länge. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.
 • Victorinox - Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Svart

  Victorinox - Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Svart
  Urbeningskniv med blad i rostfritt stål på 15 cm i Hankotsu-stil och ett hållbart handtag i Fibrox från Victorinox.Denna urbeningskniv i japansk Hankotsu-stil från Victorinox är ett perfekt tillägg till knivsamlingen för dig som ofta köper större bitar kött och fisk eller helt enkelt själv fångar maten som ska lagas. Hankotsu-kniven är Japans svar på den klassiska europeiska urbeningskniven och har ett smalt flexibelt blad som är lite uppåtvinklat som enkelt kan föras in mellan ben och senor via ett snitt för lätt urbening. Bladet är tillverkat i högkvalitativt rostfritt stål, och kniven har även ett ergonomiskt handtag av tåligt Fibrox-material som har utrustats med en matt yta som förhindrar glid, samt ett inbyggt fingerskydd för säker användning. Victorinox urbeningskniv är perfekt för uppdelning av köttbitar i alla storlekar och platsar lika bra därhemma som i slakteriet. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.Victorinox Fibrox Hankotsu Urbeningskniv Svart har ett blad som är 15 cm.
 • Victorinox - Fibrox Urbeningskniv Gokujo15 cm Svart

  Victorinox - Fibrox Urbeningskniv Gokujo15 cm Svart
  Urbeningskniv med blad i rostfritt stål i Gokujo-stil på 15 cm samt ett skaft av hållbar Fibrox från Victorinox.Denna urbeningskniv från Victorinox har utformats i japansk Gokujo-stil med ett skarpt uppåtlutande blad som är speciellt designat för att både kunna urbena och filea allt från köttbitar i alla dess former till fisk av alla sorters storlekar. Bladets speciella form gör att det enkelt sticks in med ett snitt, och sedan kan det lätt manövreras mellan skinn, brosk och senor för att skära upp perfekta bitar av valfri storlek. Det tunna bladet är tillverkat i rostfritt stål av hög kvalité för lång hållbarhet och användning under många år framåt, och kniven är även utrustad med ett ergonomiskt handtag i tålig Fibrox som har en matt yta och ett inbyggt fingerskydd för både optimal säkerhet och komfort. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.
 • Victorinox Victorinox urbeningskniv 16 cm Orange

  Victorinox Victorinox urbeningskniv 16 cm Orange
  Victorinox Victorinox urbeningskniv 16 cm Orange
 • Victorinox - Fibrox Urbeningskniv Flexibelt blad 15 cm Svart

  Victorinox - Fibrox Urbeningskniv Flexibelt blad 15 cm Svart
  Urbeningskniv med ett flexibelt blad i rostfritt stål på 15 cm samt ett handtag i Fibrox från Victorinox.Denna klassiskt utformade urbeningskniv har speciellt framtagits av den schweiziska knivgiganten Victorinox för att göra urbeningsarbetet så enkelt som möjligt – både för amatören och för den professionella slaktaren. Kniven har utrustats med ett både smalt och flexibelt blad som enkelt tar sig in med ett snitt, för att sedan lätt kunna manövreras runt ben och senor för att skära upp perfekta köttbitar varje gång. Knivbladet är tillverkat i rostfritt stål av hög kvalité, och kniven har även blivit försedd med ett skaft av hållbart Fibrox-material som är speciellt designat för att tåla mycket. Skaftet är ergonomiskt utformat, och har en matt yta samt ett inbyggt fingerskydd som gör kniven både säker och bekväm att använda. En perfekt blandning av komfort och säkerhet helt enkelt. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.Victorinox Fibrox Urbeningskniv Flexibelt blad 15 cm Svart är även väldigt bra som putskniv.
 • Yaxell Zen urbeningskniv 15 cm

  Yaxell Zen urbeningskniv 15 cm
  Yaxell Zen urbeningskniv 15 cm
 • Victorinox - Fibrox Urbeningskniv 16 cm

  Victorinox - Fibrox Urbeningskniv 16 cm
  Urbeningskniv med ett rakt blad i rostfritt stål på 16 cm samt ett bekvämt handtag i Fibrox från Victorinox.Denna lite längre urbeningskniv har en strömlinjeformad design som har speciellt framtagits för att göra urbeningsjobbet så enkelt som möjligt under alla omständigheter. Bena ur allt från nötkött till nyfångad fisk med denna slanka urbeningskniv från schweiziska Victorinox, och lägg märke till hur det aldrig har varit så lätt. Knivens raka blad glider enkelt in i köttet med ett snitt och tar sig sedan runt ben, fett och senor för att skära upp de mest fantastiska köttbitarna och filéerna som du någonsin sett. Och du gjorde allt själv! Urbeningsknivens blad är tillverkat i högkvalitativt rostfritt stål, och den är även utrustad med ett hållbart handtag i materialet Fibrox, med en matt yta samt ett inbyggt fingerskydd. Detta samt handtagets ergonomiska utformning ger kniven en perfekt blandning av hållbarhet, komfort, och säkerhet för fantastisk användning i många år framåt. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.
 • Mareld Urbeningskniv 16 Cm Pakka - Filéknivar Rostfritt Stål Trä

  Mareld Urbeningskniv 16 Cm Pakka - Filéknivar Rostfritt Stål Trä
  Urbeningskniv från Mareld med en elegant design med ett tunt knivblad. Den är tillverkad av rostfritt stål med ett handtag i pakkaträ. Om urbeningskniven från Mareld- Uppskattas för den eleganta designen.- Tillverkad av rostfritt stål och pakkaträ. Skötselråd för urbeningskniven- Frystålig.- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Filéknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Victorinox - Fibrox Urbeningskniv 18 cm

  Victorinox - Fibrox Urbeningskniv 18 cm
  Klassisk urbeningskniv med ett långt blad i rostfritt stål på 18 cm samt ett bekvämt handtag i Fibrox från Victorinox.Detta är urbeningskniven för de riktigt stora urbeningsjobben! Denna kniv har speciellt tagits fram av den schweiziska knivdesignern Victorinox med ett långt strömlinjeformat blad som lätt förs in i valfri del på köttbiten som ska benas ur med ett enkelt snitt. Den flexibla designen gör det sedan enkelt att skära runt fett, senor och ben för att skära ut köttbitar i perfekt storlek och form, vare sig de ska vara mindre eller större. Det spetsiga bladet har tillverkats i högkvalitativt rostfritt stål för lång hållbarhet, och urbeningskniven har även utrustats med ett ergonomiskt handtag i det tåliga materialet Fibrox som har en matt yta samt ett inbyggt fingerskydd för en förstklassig blandning av bekvämlighet och säkerhet. Kniven är alltså inte bara ett riktigt bra redskap för urbening, den ligger också skönt i handen! Ett professionellt redskap för amatörkocken såväl som för den professionella slaktaren. Handdisk rekommenderas.År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.
 • Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Grön

  Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Grön
  Victorinox Victorinox urbeningskniv 15 cm Grön
 • Victorinox - Kebony Urbeningskniv 15 cm

  Victorinox - Kebony Urbeningskniv 15 cm
  Victorinox Urbeningskniv ur serien Kebony, tillverkad i rostfritt stål med handtag i trä.En tålig kniv med smalt, böjt och 15 cm långt blad som gör det lätt att komma nära benet. Viktiga egenskaper hos en urbeningskniv eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot ben.Victorinox produkter har livstidsgaranti mot material- och produktionsfel.Schweziska Victorinox är ett gammalt kvalitetsmärke som ursprungligen började med att tillverka de världsberömda multifunktionella Swiss Army Knives redan 1884. Idag står Victorinox för hög kvalitet och innovation när det gäller flera typer av knivar, främst köksknivar för både professionellt bruk och hobbykockar med höga krav på sina verktyg.

Så benar Thomas Sjögren kyckling med urbeningskniv

Thomas Sjögren vann utmärkelsen Årets Kock 2015 och visar i detta klipp i Globals knivskola hur man benar ur en kyckling. Han använder en fin urbeningskniv som är flexibel. Han motiverar det med att den är lättare för att komma runt bendetaljer.

Globals urbeningskniv har ett smalt styvt blad på 16 cm.