Urbeningsknivar

Fisk är det kött som har mest ben i sig. Med en urbeningskniv kan du lättare och med högre precision bena ur fisken. Urbeningsknivar kan också användas för att ta bort ben ur kyckling och annan fågel.

Populärt inom urbeningsknivar

  • Ideal Urbeningskniv Stål/Svart 13 cm

    Ideal Urbeningskniv Stål/Svart 13 cm
  • Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart

    Classic Ikon Urbeningskniv 14 cm Svart
    Classic Ikon urbeningskniv från Wüsthof, tillverkad i Tyskland. Urbena kyckling och skinka samt putsa bort fett och senor. Då är urbeningskniven den du med fördel använder.
  • Lissabon Urbeningskniv 15 cm

    Lissabon Urbeningskniv 15 cm
  • Shun Classic Urbeningskniv 15 cm

    Shun Classic Urbeningskniv 15 cm
    Japansk urbeningskniv från KAI som passar utmärkt för att filéa fisk och bena ur kött. Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som ger kniven ett vackert mönster. Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish. Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.

Fler tips på urbeningsknivar

  • Yaxell Gou Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Gou Urbeningskniv 15 cm
    .En styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som när du styckar kött, fisk eller fågel.Yaxell bär ett oerhört tungt arv på sina axlar. Yaxell kommer nämligen från den japanska staden Seki som ofta benämns som hjärtat av den otroliga japanska knivtraditionen. Här har man tillverkat allt från samurjasvärd till köksknivar i snart 800 år.  Material: SG-2 Micro Carbide (blad), Mikarta Plus (skaft).Längd: 15 cm.
  • Pluton Urbeningskniv Stål/Svart 15 cm

    Pluton Urbeningskniv Stål/Svart 15 cm
  • Yaxell Ran Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Ran Urbeningskniv 15 cm
    Den mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Shokunin Urbeningskniv 15 cm

    Shokunin Urbeningskniv 15 cm
    En urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen. Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
  • Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm

    Urbeningskniv Swibohandtag Gul 16 cm
  • Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo
  • Tramontina Urbeningskniv 15 cm Blister Mörkbrunt Handtag

    Tramontina Urbeningskniv 15 cm Blister Mörkbrunt Handtag
    Vacker och rejäl filé- och urbeningskniv från Tramontina.Tramontina har bestick för varje tillfälle, och denna serie är speciellt framtagen för grillen. Kniven har ett 15 cm långt blad som passar perfekt för att bena ur, filea fisk och putsa hinnor från stekar. Kniven är i rostfritt stål och handtaget i mörkbrunt trä. Den smakfulla designen gör det lite trevligare att förbereda en bit kött eller fisk till grillen. Handtaget ligger dessutom bra i handen och tål både hög värme och att diskas i maskin.Specifikationer:Material: Rostfritt stål, behandlat trä, nitar i aluminiumFärg: MörkbrunKan diskas i diskmaskin
  • Kasumi Urbeningskniv 16 cm

    Kasumi Urbeningskniv 16 cm
    Urbeningskniv från japanska kvalitetsmärket Kasumi. Den smala kniven är utmärkt för att skära och putsa fisk och kött. Kniven har 32 lager rostfritt stål och 15 graders vinkel som gör att bladet är väldigt vasst. Handtaget är tillverkat i trä med impregnerat hårdplast. Kniven är tillverkad i den japanska staden Seki.   Specifikationer: Mått:Knivlängd: 37 cm. Bladlängd: 24 cm. Vikt: 284 gram.  
  • Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
    Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött.
  • Yaxell Super Gou 161 Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Super Gou 161 Urbeningskniv 15 cm
    En smal och styv kniv som är bra när du behöver svänga mycket i snittet som t.ex. när du styckar kött, fisk eller fågel.Att köpa en japansk kökskniv från Yaxell är mer än att bara köpa en kniv. Det är lika mycket ett stycke hantverkskonst med en lång historia och tradition. Yaxells knivar är knivar med berättelser i sig. Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.Längd: 15 cm.
  • Classic Urbeningskniv 15 cm

    Classic Urbeningskniv 15 cm
  • Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm

    Kai Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Urbeningskniv Rakt Brett Blad Fibroxhandtag Grön 15 cm

    Urbeningskniv Rakt Brett Blad Fibroxhandtag Grön 15 cm
  • Tamahagane Shokunin Urbeningskniv 15 cm.

    Tamahagane Shokunin Urbeningskniv 15 cm.
    Tamahagane är japanska för den bästa hantverkaren, och med Shokunin-kollektionen kan du vara säker på att få det absolut bästa hantverket och högsta kvalitén. Denna urbeningskniv är utrustad med kollektionens vassa knivblad av japanskt Molybden-Vanadium-stål som är både ihärdigt och starkt. Här finns också uthållighet, vilket är väldigt viktigt hos en urbeningskniv då du nästan konstant arbetar mot hårda ben och senor. Kniven har en kort och fast design som ger dig full kontroll när du arbetar.
  • Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Svart 14 cm

    Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Svart 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm

    Wüsthof Classic Urbeningskniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Urbeningskniv 16 cm
    Tamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Urbeningskniv P8-14 cm
    Urbeningskniv med 14 cm blad gör att du kommer åt när du ska bena ur en stek. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • KitchenAid Urbeningskniv 12,5 cm

    KitchenAid Urbeningskniv 12,5 cm
    Flexibel urbeningskniv i tyskt rostfritt kvalitetsstål från KitchenAid. Kniven har ett härdat blad som behåller skärpan länge och är utformad för perfekt balans och överlägsen handkontroll. Handtag i micarta och vinkelskydd för bra grepp. Längd: 12,5 cm.  
  • Urbeningskniv Fibroxhandtag Svart 15 cm

    Urbeningskniv Fibroxhandtag Svart 15 cm
  • Wüsthof Classic Urbeningskniv 16 cm

    Wüsthof Classic Urbeningskniv 16 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.  Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo

    Shun Classic Filé-& Urbeningskniv 15 cm Gokujo
  • Zwilling Four Star Urbeningskniv 14 cm

    Zwilling Four Star Urbeningskniv 14 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Yaxell Zen Urbeningskniv 15 cm

    Yaxell Zen Urbeningskniv 15 cm
    Yaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar.
  • Super Gou Urbeningskniv 15 cm

    Super Gou Urbeningskniv 15 cm
  • Gou Urbeningskniv 15 cm

    Gou Urbeningskniv 15 cm
  • Wüsthof Ikon Urbeningskniv 14 cm

    Wüsthof Ikon Urbeningskniv 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm

    Zwilling Pro Urbeningskniv 14 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Vit 14 cm

    Wüsthof Classic Ikon Urbeningskniv Vit 14 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Classic Urbeningskniv 14 cm

    Classic Urbeningskniv 14 cm
    Classic urbeningskniv från tyska varumärket Wüsthof. Urbena kyckling och skinka samt putsa bort fett och senor. Då är urbeningskniven den du med fördel använder.
ileadilead