Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Satake Kiritsuke Kockkniv 23 cm

    Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
  • Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, blå

    Twinny-serien från Zwilling har knivar som är utformade för att hjälpa barnen att lära sig rätt sätt att använda en kniv, på ett sätt som passar deras ålder. Barnkniven kan användas från tre års ålder, men alltid under uppsikt av vuxna. Kökskniven har ett hand- och fingerskydd som är tillverkat av robust plast. Kniven för småbarn kommer i en förpackning som också inkluderar ett minirecepthäfte med barnvänliga recept att prova. Sätt igång med rolig matlagning!Lämplig för barn 3 år och äldre
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

    Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
  • Satake Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    REA
    Satake Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm
    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne

Fler tips på kockknivar

  • Yaxell kockkniv 20 cm

    Yaxell Hana kockkniv är en imponerande kombination av traditionellt japanskt hantverk och modern teknik, vilket gör den till ett oumbärligt redskap i köket. Bladet är uppbyggt av tre lager stål med en Movax-stålkärna, vilket ger kniven en överlägsen skärpa och långvarig hållbarhet. De yttre lagren av mjukare, rostfritt stål ger bladet ökad flexibilitet och motståndskraft mot rost, vilket gör den enkel att underhålla. Med en hårdhet på 58 HRC balanserar kniven skärpa med hållbarhet, vilket gör den idealisk för dagligt bruk.Det ergonomiskt utformade handtaget är gjort av mörkbrun pakkawood, ett hållbart material som kombinerar träets naturliga känsla med plastens tålighet. Handtagets oktagonala form ger både stil och funktion, och säkerställer ett fast och bekvämt grepp under längre skärsessioner. Den eleganta designen gör att kniven inte bara är en funktionell del av ditt kök, utan även en visuellt tilltalande detalj.Knivens 20 cm långa blad är perfekt för en mängd olika uppgifter, från att hacka grönsaker till att skära kött med precision. Handgjord i den legendariska knivstaden Seki, Japan, står Yaxell Hana kockkniv för en oslagbar skärupplevelse för både professionella kockar och hemmakockar som söker kvalitet och stil.
  • Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, röd

    Twinny-serien från Zwilling har knivar som är utformade för att hjälpa barnen att lära sig rätt sätt att använda en kniv, på ett sätt som passar deras ålder. Barnkniven kan användas från tre års ålder, men alltid under uppsikt av vuxna. Kökskniven har ett hand- och fingerskydd som är tillverkat av robust plast. Kniven för småbarn kommer i en förpackning som också inkluderar ett minirecepthäfte med barnvänliga recept att prova. Sätt igång med rolig matlagning!Lämplig för barn 3 år och äldre
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 18 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 18 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Yaxell Kockkniv Super GOU Ypsilon 193 20 cm

    Kockkniv från Yaxells serie Super GOU Ypsilon. Kniven har 193 lager stål, 96 på vardera sida med en kärna tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide. Pulverstålet är extremt starkt, vilket gör att kniven egg kan slippas väldigt vass.  Kniven har ett vackert damaskusmönster och bladen är graverade med fyra japanska tecken som betyder "Super GOU Samurai Spirit". Yaxell har en lång tradition av smideskonst som gör sig tydligt påmind i Super GOU Ypsilon. Knivserien har snygg design och funktion som möts i perfektion.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 31 cm

    En liten kockkniv är din bästa vän i köket och det här är en mycket smidig och populär kniv från Victorinox.  Bladlängden är 12 cm och kniven har ett härligt ergonomiskt handtag i Fibrox som ger ett gott grepp.Knivar i den här storleken är mycket användbara och går ofta under benämningen allkniv eftersom de kan användas till allt från att skala lök, dela potatis i lämplig kokstorlek till allt annat finlir med kniv i köket.Den är populär och uppskattad av många kockar, köp den och du får en ny kompis vid skärbrädan.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Brusletto Kockkniv, 22 cm, svart

    En kockkniv är A och O i köket, eftersom den klarar de flesta uppgifter och är den mest använda typen av kniv i köket. Den här kockkniven från norska Brusletto finns flera storlekar, så att du enkelt kan hitta rätt storlek, grepp och balans för just dina behov. Du kan välja mellan tre olika längder på bladet: 15, 20 eller 22 centimeter. Kniven är tillverkad av tyskt stål med en hårdhet på 57 +/- 2 Rockwell, så att du får ett robust blad som du kan använda i många år framöver. Den har även ett ergonomiskt handtag av högkvalitativ komposit med en lyxig design som ligger bra i handen. Skötselråd: Slipa kniven vid behov med en vinkel på cirka 15° med slipstål. Skölj av kniven direkt efter användning då salt och syra kan påverka eggens skärpa. Kniven tål maskindisk, men för bästa möjliga hållbarhet rekommenderar vi att du diskar den för hand. Se även till att torka den torr direkt efter avslutad diskning.
  • Miyabi kockkniv 16 cm

    REA
    Miyabi kockkniv 16 cm
    Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.
  • Miyabi 800DP kockkniv 20 cm

    800DP kockkniv från Miyabi är ett utmärkt verktyg för alla matlagningsälskare där ute. Med en bladlängd på 20 centimeter erbjuder kniven stora möjligheter till både precision och mångsidighet i köket.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör att den är bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör alla de funktionerna kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil som är tillverkade för hand i den japanska staden Seki och kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil, handslipade enligt Honbazuke-processen.
  • Global NI Kockkniv Olivslipad 26 cm Oriental

    En rejäl 26 cm kockkniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Kniven har en praktisk olivslipning, vilket gör att maten släpper lättare från bladet då inget vakuum skapas.  NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 26 cm.
  • Victorinox Kockkniv extra bred 20 cm, wood

    Kockkniv med extra brett blad och skaft av maple wood.Bladlängd 20 cm.En kockkniv med extra brett blad, den är som en blandning mellan ordinär kockkniv och santokukniv och passar både proffskocken och hemmakocken. Kockkniven är trots det breda bladet mycket smidig att arbeta med.Kniven hackar, tärnar och skär allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt. Kockkniven är ett måste och med den i köket blir det inga knivigheter.Kockkniven är en av minst tre knivar som behövs i varje hem.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat maple wood. Maple wood är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av maple wood tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd.Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat välden med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Satake Kosantoku kockkniv 14 cm

    En liten och lätt kockkniv med japansk design är en kosantoku, som är en av de mest populära modellerna bland kockknivar. Den kan användas för att skära alla sorters mat, och är ett viktigt redskap i ett kök. Kosantoku kockkniv 14 cm är en utmärkt kosantoku som kombinerar kvalitet, skönhet och funktionalitet.Bladet på Kosantoku kockkniv är gjort av VG-10 stål, som är ett av de bästa stålen för knivar. Det är hårt, rostfritt och har en hög skärpa som varar länge. Bladet har också 67 lager av damaskusstål, som ger det en unik och vacker mönstring. Dessutom är bladet hamrat, vilket ger det en grov yta som förhindrar att maten fastnar på bladet.Handtaget på Kosantoku kockknivär gjort av bränt trä, som ger den ett naturligt och rustikt utseende. Handtaget har också en bolster och en skaftände av 18/8 stål, som ger den extra styrka och balans. Handtaget är långt och ergonomiskt, vilket ger dig ett perfekt grepp och kontroll över kniven.Kosantoku kockkniv är en mångsidig kniv som kan användas för att skära alla sorters mat, som kött, fisk, grönsaker och frukt. Den har en vinkel på cirka 15-20 grader, vilket gör den idealisk för att göra fina snitt. Den har också en spetsig spets, vilket gör den bra för att göra detaljerade arbeten. Kosantoku kockkniv är inte bara praktisk, utan också snygg och exklusiv. Den levereras i en vacker trälåda, som du kan använda för att förvara eller presentera din kniv. Den är också enkel att underhålla, eftersom den bara behöver brynas med ett keramiskt bryne då och då för att behålla sin skärpa. Den tål inte maskindisk, så undvik att lägga den i diskmaskinen.Om du vill ha en kockkniv som är både funktionell och estetisk, så är Kosantoku kockkniv det rätta valet för dig. Beställ den idag och njut av din matlagning på ett nytt sätt!
  • Tamahagane Tsubame Kockkniv 18 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 18 cmBladets längd: 18 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Global GS-3 Kockkniv 13 cm

    Här får du en allsidig kniv, precis som den klassiska kockkniven, med fördelen att den är extra lätthanterlig. GS-3 från Global är nämligen utformad med ett kort knivblad på 13 cm och den traditionella bladlängden på kockknivar ligger runt 20-25 cm. Kniven är även utformad med en spetsig ände, viket gör den enkel att arbeta med grönsaker. Det är tydligt att Global har fokus på ergonomi. Blad och skaft är väl balanserat och GS-3 ligger bra i handen. Global är synonymt med maximal användarvänlighet.
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm

    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 19 cm.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså har man fått en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Kockkniven blir därför ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket och den hackar och skär i princip allt utan urskillning.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Lion sabatier Ideal Provence Kockkniv Olivträhandtag 20 cm

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är "djurens konung" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap. Handtaget är av Olivträ
  • Zwilling Pro Le Blanc kompakt kockkniv 14 cm

    Kompakt kockkniv i serien Pro Le Blanc från Zwilling – en praktisk allroundkniv som möter dina krav i köket och som fyller ett mellanrum mellan de stora och små knivarna i köket. Bladet mäter 14 centimeter, vilket gör att kniven både är tillräckligt lång för att använda som traditionell kockkniv och tillräckligt nätt för mer precisionskrävande uppgifter.Pro Le Blanc-serien är skapad i Milano av designduon Matteo Thun och Antonio Rodriguez. Serien kombinerar alla de egenskaper som ambitiösa kockar förväntar sig av knivar i världsklass – kompromisslös kvalitet, stilren design och skärpa. Kniven är tillverkad i Tyskland av FRIODUR-specialstål med ishärdade blad, vilket gör dem exceptionellt flexibla, korrosionsbeständiga och vassa. De mattvita handtagen ger dem en look som är både stilren och modern, samt skiljer dem från den klassiska Pro-serien.
  • Robert welch Kockkniv 18cm

    En slitstark kockkniv från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Längd: 18 cm
  • Global G-2 Kockkniv 20 cm + skärbräda

    REA
    Global G-2 Kockkniv 20 cm + skärbräda
    Detta praktiska set från Global kombinerar precision och kvalitet med en funktionell design. Med den ikoniska G-2 kockkniven på 20 cm och en stilren skärbräda tillverkad av sockerrör, får du en genomtänkt startpunkt för matlagning – både till vardag och fest.Global G-2 kockkniv 20 cm är en av de mest populära knivarna i Globals sortiment – och det med god anledning. Denna mångsidiga kockkniv är smidd i ett enda stycke Cromova 18-stål, känt för sin höga hårdhet, skärpa och rostbeständighet. Kniven ligger bra i handen och ger optimal balans och kontroll under användning, oavsett om du hackar grönsaker, skär kött eller filéar fisk. Den karaktäristiska designen med det prickiga stålskaftet ger ett säkert grepp och ett modernt uttryck i köket.Skärbrädan G-1011 är tillverkad i sockerrörsmaterial och mäter 32 × 25 × 1,3 cm. Brädan är lätt men ligger stadigt på köksbänken tack vare sin smarta design och struktur. Materialet är naturligt motståndskraftigt mot lukt, missfärgning och fukt, vilket gör det idealiskt för daglig användning – oavsett om du skär grönsaker, kött eller citrusfrukter. Med sitt minimalistiska och genomtänkta utseende gör den sig dessutom bra på serveringsbordet.Kombinationen av en vass, pålitlig kniv och en lättskött skärbräda gör detta set till ett givet val för dig som vill ha både funktion och stil. Oavsett om du är nybörjare i köket eller en erfaren matentusiast, ger det dig en stabil grund för goda matupplevelser.
  • Hâws Kockkniv 32 cm

    För en passionerad matlagare finns det inget viktigare verktyg än en riktigt bra kockkniv – en pålitlig arbetshäst som klarar allt. Denna kockkniv från Damascus by Hâws är skapad för att vara just det: en enastående allierad i köket som kombinerar råstyrka med elegant precision.Hantverk som skapar förtroendeBladet är smitt av 67 lager stål, en traditionell teknik som inte bara skapar det vackra, unika mönstret, utan också en otrolig styrka och hållbarhet. Den hårda kärnan (59–60 HRC) innebär att eggen behåller sin exceptionella skärpa under lång tid, så du kan lita på att kniven presterar på topp varje gång du använder den.Designad för kontroll och komfortDet ergonomiska handtaget i G10-komposit är utformat för att ge ett säkert och bekvämt grepp, vilket minskar trötthet under längre arbetspass i köket. Den noggrant avvägda balansen ger dig full kontroll, oavsett om du finhackar örter eller skär igenom kött och grönsaker. Kniven levereras i en elegant, svart presentask, vilket gör den till en utmärkt gåva till den matintresserade som uppskattar redskap som är byggda för att hålla.
  • Sekiryu Wood Kockkniv 18 cm

    Sekiryu Wood Kockkniv 18 cm är en mångsidig japansk gyutokniv designad för precis och effektiv skärning av kött, fisk, grönsaker och frukt. Det 18 cm långa bladet ger utmärkt kontroll och skärpa, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg i köket.Kniven är tillverkad med avancerad japansk värmebehandling, där stålet upphettas till 1050 °C och sedan kyls ner till -70 °C. Denna process ger kniven extra styrka och gör att den behåller sin skärpa under lång tid. Det vackra HAMON-mönstret på bladet är inspirerat av traditionella samurajsvärd och ger kniven en autentisk och estetisk prägel.Handtaget är tillverkat av Redwood, ett slitstarkt träslag som ger ett bekvämt grepp och utvecklar en elegant patina med åren. Kniven är handslipad för optimal balans och skärpa och passar både professionella kockar och passionerade hemmakockar.För bästa hållbarhet bör kniven diskas för hand med milt diskmedel och torkas noggrant efter användning. Regelbunden slipning säkerställer att kniven alltid är skarp och redo att användas.
  • Yaxell Ketu Kockkniv 20 cm

    REA
    Yaxell Ketu Kockkniv 20 cm
    Yaxel kockkniv 20 cm är en vass kniv med ett blad som består av tre lager stål – kärnan av hårt SG2-stål och de andra skikten av en mjukare och mer rostbeständig stålvariant. Konstruktionen ger en rostbeständig yta i kombination med en extremt vass egg. Knivbladet är hamrat, men bara slipat i botten. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Knivens handtag är tillverkat av både ljust och mörkt pakkaträ, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet är både slitstarkt och hygieniskt, samtidigt som det har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget är dekorerat med ett vackert emblem och i änden sitter en knapp i rostfritt stål som ser till att kniven är perfekt balanserad.Yaxell kockkniv är kockens bästa vän – en mångsidig knivmodell som du kan använda för att skära, hacka och tärna de flesta sorters ingredienser. Bladets vikt gör det dessutom enklare att arbeta med stora köttbitar och rotfrukter. Handdisk rekommenderas.
  • Wüsthof Kockkniv Classic Colour Pink Himalayan 20cm

    REA
    Wüsthof Kockkniv Classic Colour Pink Himalayan 20cm
    Wüsthof Classic Colour är en mångsidig kockkniv. Med sitt precisionsslipade blad i rostfritt stål (X50 CrMoV15) och ergonomiska handtag i färgbeständigt POM-material erbjuder denna 20 cm långa kniv enastående skärpa och hållbarhet – i en färg som verkligen sticker ut.Knivens hårdhet på 58 HRC och en slipvinkel på 29° ger professionell skärförmåga för allt från krispiga grönsaker till saftiga stekar. Den klassiska designen med tre eleganta mässingsnitar förenar tradition med modern estetik – perfekt för både passionerade hemmakockar och teknikälskare. Wüsthofs 10-åriga garanti sätter pricken över i:et och gör detta till en trygg och långsiktig investering.Rekommenderas för alla som söker precision, stil och tysk kvalitet i ett och samma köksredskap. Observera: handdisk rekommenderas för att bevara knivens finish och prestanda.
  • Wüsthof Classic Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Wüsthof Performer kockkniv 20 cm

    Skarp och hållbar Performer-kniv från Wüsthof. Kniven har en 104 Rockwell-beläggning på bladet och ett glidsäkert handtag med sexkantat mönster. Mönstret garanterar perfekt hantering och kontroll över kniven. En enkel och klassisk kniv som gör matlagningen lättare.
  • Tamahagane Tsubame Kockkniv 15 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 15 cmBladets längd: 15 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Fiskars Hard Edge kockkniv, 20 cm

    Med en kockkniv från Fiskars-serien Hard Edge får du en praktisk universalkniv med perfekt grepp som passar för många olika typer av matlagning. Kniven har ett blad som är tillverkat av tjockt rostfritt stål, med en egg som behåller skärpan upp till fyra gånger så länge som en standardkniv tack vare den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken. Kniven finns i tre olika storlekar, där knivbladet är antingen 13,5, 17 eller 20 centimeter långt. Kan diskas i diskmaskin.Det som kännetecknar knivarna i serien Hard Edge är att de är otroligt vassa, exceptionellt tåliga och tillverkade av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet. Det ergonomiska handtaget med unikt 3D-mönster ger dig ett optimalt grepp, och knivarna är dessutom enkla att slipa så att du alltid kan få en perfekt knivupplevelse. För bästa möjliga resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Knivarna i Hard Edge-serien levereras i en smart förpackning med minimalt plastinnehåll, som enkelt återvinns som pappersförpackning.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm

    En robust kockkniv som gör hemmakocken till proffskock i köket. Ett stadigt ergonomiskt fibroxhandtag med bra grepp även i väta gör det enkelt för dig att arbeta med kockkniven vars blad är 22 cm långt.En ordentlig kockkniv behövs i alla kök och med en kniv som denna får man alla att tro att man jobbar som kock till vardags.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Tamahagane Kockkniv 21 cm

    REA
    Tamahagane Kockkniv 21 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.
  • Victorinox Kockkniv 19 cm, wood

    Kockkniv med skaft av maple wood, bladlängd 19 cm.Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i maple wood. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem.En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör som har en tidlös design med sköna handtag i vackert polerat maple wood. Maple wood är ett hårt träslag med hög oljehalt och lågt krympningstal.Maple wood ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är lätta att rengöra och är i rostfritt stål med god skärpa.Knivar och redskap med handtag av maple wood tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd.Sedan starten 1884,  har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål.  De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet,  knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
  • Lion sabatier Ideal Kockkniv 20 cm Svart

    Redan år 1812 registrerades varumärket LION Sabatier som det första Sabatier - varumärket, och det är det enda märke som får använda lejonet som symbol. Lejonet är "djurens konung" och står för styrka, smidighet samt överlägsenhet - och är en kvalitetsgaranti för användaren. Kniven är helsmidd och tillverkad av rostfritt stål med en hög kolhalt. Tillsammans med smidningsprocessen gör den höga kolhalten stålet så hårt att man kan slipa en mycket skarp och fin egg. Skärpan håller länge - och kan underhållas med ett brynstål. Knivarnas balans är optimal - vilket gör dem till fantastiska, professionella arbetsredskap.<br<
  • Wüsthof Kockkniv Vit 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Satake Professional Kockkniv 21 cm

    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake kinesisk kockkniv

    Den kinesiska kockkniven i OMO-serien från Satake är en imponerande kombination av styrka, elegans och finess. Med en bladlängd på 16 centimeter och en hög profil på 7,5 centimeter är kniven både stor och robust, men samtidigt smal och raffinerad i sin design. Den rektangulära formen ger kniven ett distinkt utseende som omedelbart fångar ögat och är kännetecknet för den kniv som traditionellt används för all matlagning i Kina. Medan vissa kinesiska kockknivar är utformade för att hantera de mest krävande uppgifterna som att hacka frysta livsmedel, är den här kniven från OMO-serien gjord för mer exklusiv och respektfull hantering.Knivens blad är tillverkat av 67 lager AUS-10-stål från det välkända Aichi Steel Corporation i Japan. Den här konstruktionen ger inte bara kniven en imponerande hållbarhet och en Rockwell-hårdhet på 58-60 HRC, utan också en otroligt vacker damaskusstruktur som ger kniven en extraordinär estetik. Stålet är känt för sin utmärkta eggstabilitet, vilket innebär att kniven behåller sin skärpa under lång tid utan behov av frekvent slipning. Tack vare den höga kromhalten och tillsatsen av molybden är AUS-10-stål också mycket motståndskraftigt mot rost och fläckar, vilket säkerställer att kniven förblir i toppskick även vid intensiv användning.En speciell egenskap hos denna kniv är dess så kallade flat grind, vilket innebär att eggen är slipad ända från bladets ovansida till eggen. Denna design maximerar knivens skärpa och ger en fantastisk känsla av precision när den används i köket. Handtaget, som är tillverkat av det exklusiva träslaget Black Sanders, även känt som African Blackwood, erbjuder en exceptionell kombination av styrka och komfort. Med sin rundade undersida ligger det mjukt och bekvämt i handen och gör kniven till ett nöje att arbeta med. Satake har utvecklat handtaget med inspiration från japansk tradition men anpassat till det nordiska köket, vilket resulterar i ett verktyg som är både vackert och funktionellt.Kniven levereras i en extraordinär låda där eleganta motsatser möts, vilket understryker dess exklusivitet och gör den till en perfekt present eller speciell accessoar i alla kök. För att maximera knivens livslängd och prestanda bör den diskas för hand och torkas noggrant efter varje användning. Förvaring sker bäst på en magnetremsa.
  • Victorinox Tandad Kockkniv 25 cm, wood

    Tandad kockkniv med ergonomiskt handtag i maple wood, bladlängd 25 cm.En stor tandad kockkniv som även kan användas som brödkniv, kniven gör det enklare att skära genom hårda frasiga ytor. Den perfekta gåvan för den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo eller varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Victorinox  Wood, en serie knivar och tillbehör med tidlös design och sköna  handtag i vackert polerat maple wood.Dessa egenskaperna ger tåliga handtag med en hög lyster som också står emot fukt och väta bra. Knivarna och redskapen är i rostfritt stål som som har god skärpa och är lätta att rengöra.kniven tål ej att diskas i maskin utan endast för hand.Victorinox knivar tillverkas sedan 1884 i den lilla Schweiziska staden  Ibach-Schwyz. Victorinox har blivit mycket populära i restaurangkök världen över på grund av sin höga kvalitet och prisvärdhet. 
  • Tamahagane Kockkniv 24 cm

    REA
    Tamahagane Kockkniv 24 cm
    Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt PakkawoodBladets längd: 24 cm
  • Wüsthof Junior kockkniv 10 cm, grön

    Wüsthof Junior kockkniv är utvecklad för att göra det möjligt för barn att delta i matlagningen. Bladet mäter 10 cm och är tillverkat i rostfritt stål av typen X35 Cr16 N, vilket gör den väl lämpad för enklare uppgifter som att dela frukt, grönsaker och andra mindre råvaror.Kniven har en slipvinkel på 32 grader och en rundad spets, vilket gör den mer lättillgänglig för nybörjare än en vanlig kockkniv. Med en hårdhet på 56 Rockwell behåller den sin egg väl samtidigt som stålet är lätt att arbeta med.Handtaget består av ett kompositmaterial av träfiber och termoplast, vilket minskar plastinnehållet med 40 % jämfört med standardhandtag. Den ergonomiska designen och den låga vikten på 60 gram gör att kniven ligger bra i handen även för mindre användare.Kniven erbjuds i flera färger, och denna variant har ett grönt handtag. För skötsel rekommenderas handdisk, och den ska inte blötläggas. Produkten omfattas av tio års garanti enligt tillverkarens villkor.
  • Fiskars Kockkniv Taiten Stor 20cm

    Fiskars Taiten kockkniv kombinerar innovativ teknik med exakt prestanda och enastående användarvänlighet. Kniven finns i två storlekar: en kompakt modell med 13 cm blad, perfekt för precisionsarbete, och en större variant på 20 cm – idealisk för mångsidig skärning och hackning.Bladet är tillverkat i titan, ett material som gör kniven exceptionellt lätt och mycket motståndskraftig mot korrosion. Tack vare LZR-EDGE™-teknologi, där titankarbidpartiklar binds till eggen, håller sig kniven skarp upp till fyra gånger längre än vanliga knivar – vilket ger långvarig prestanda med minimalt behov av slipning.Den låga vikten ger optimal balans och kontroll, medan det ergonomiska handtaget med tredimensionellt mönster erbjuder ett säkert och bekvämt grepp. Bolster och ändstycke i rostfritt stål bidrar till en jämn viktfördelning – oavsett vilken skärteknik du använder.Observera att titan inte är magnetiskt – kniven bör därför inte förvaras på magnetlist eller i magnetisk knivblock. För att bevara skärpan rekommenderas handdisk och slipning med brynsten. Undvik användning på hårda material och frysta livsmedel.Designad i Finland och kommer med 25 års garanti från Fiskars – ett förstklassigt val för dig som värdesätter precision, hållbarhet och modern design.
  • Sekiryu Master Kockkniv, 21 cm

    Sekiryu Master Kockkniv är en kraftfull och mångsidig kniv som finns i två storlekar – 21 cm och 27 cm. Den är designad för att hantera alla typer av skäruppgifter i köket, från att hacka grönsaker till att skära kött och fågel med precision.Det breda bladet och den lätt böjda eggen ger jämna och exakta snitt med minimal ansträngning. Bladet är tillverkat av 8A japanskt molybdenstål, känt för sin höga slitstyrka, skärpa och rostbeständighet. Den avancerade värmebehandlingen säkerställer extra hållbarhet, vilket gör att kniven behåller sin skärpa längre.Handtaget är tillverkat av svart POM-termoplast, ett slitstarkt material som ger ett säkert och bekvämt grepp. Den svetsade övergången mellan blad och handtag förhindrar att vatten tränger in, vilket förbättrar både hygien och livslängd.Denna kockkniv är perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt verktyg i köket. Välj 21 cm för bättre kontroll eller 27 cm för större skärkapacitet – oavsett storlek blir denna kniv snabbt en favorit i köket!
  • Fiskars Kockkniv All Steel 13,5cm

    Fiskars All Steel kockkniv är ett robust och elegant redskap, utvecklat för dig som värdesätter precision, balans och pålitlig prestanda. Kniven finns i två storlekar: en kompakt variant på 13,5 cm som ger extra kontroll vid detaljarbete, samt en större modell på 20 cm – perfekt för att skära, hacka och dela större råvaror.Båda knivarna är tillverkade i högkvalitativt japanskt rostfritt stål med högt kolinnehåll, vilket ger utmärkt skärpa och lång livslängd. Med en hårdhet på 58 HRC erbjuder bladet en fin balans mellan slitstyrka och enkel skärpeåterställning.Den helgjutna konstruktionen i ett enda stycke stål ger kniven ett sömlöst, tidlöst uttryck och en naturlig tyngd i handen. Det massiva stålskaftet bidrar med stabilitet och ger en balanserad känsla – oavsett om du finhackar örter eller skär genom stora grönsaker.För att bevara knivens skärpa och utseende rekommenderas handdisk.
  • Victorinox Grand Mâitre Kockkniv 20 cm Svart

    Kockkniv med svart handtag, bladlängd 20 cm, levereras i presentbox.Bladets längd: 20 cmDen klassiska och vassa kockkniven i en lyxigare tappning.Kockkniven kallades ursprungligen för - fransk kniv - eftersom den från början användes av franska kockar främst för att stycka nötkött. Nuförtiden är - kockkniv - ett samlingsnamn för en mängd olika knivar i varierande storlekar som används i samband med matlagning.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable".
  • Wüsthof Classic Kockkniv V2 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Miyabi Gyutoh kockkniv 20 cm

    Miyabi Iki Gyutoh på 20 cm är en kockkniv som förenar traditionellt japanskt hantverk med modern precision. Med sitt 49-lagers damaskblad i ultrahårt MC66-stål och ett perfekt balanserat lönnträhandtag blir varje snitt lika effektivt som estetiskt. Den är den ultimata allroundkniven för dig som vill ha högsta kvalitet i köket.Gyutoh – Allroundkniven för kött, fisk och grönsakerIki Gyutoh är ett mästerverk från Seki i Japan, framställt i över 130 manuella arbetssteg av mästerhantverkare. Bladets kärna i MC66-stål ger en hårdhet som säkerställer en extremt långvarig skärpa. De 49 stållagren bildar ett unikt månskensdamastmönster – exklusivt för Iki-serien – vilket gör varje kniv till ett unikt konstverk. Slipningen utförs enligt den traditionella Honbazuke-metoden och ger en sylvass egg som levererar precision vid varje användning.Det ergonomiska handtaget i mörkt lönnträ är handformat för optimal balans och komfort. Med sin bladlängd på 20 cm är Gyutoh en mångsidig följeslagare i köket – lika effektiv för att skiva stora köttbitar som för att finhacka grönsaker eller förbereda fisk.Miyabi Iki Gyutoh är inte bara ett redskap, det är en förlängning av din matlagningspassion – där kvalitet, innovation och omtanke möts i varje detalj.
  • Mareld Kockkniv Olivslipad svart, 21 cm

    Mareld Akio kockkniv Olivslipad är kökets mångsidiga hjälpreda, perfekt för de flesta uppgifter. Med en skarp, högkvalitativ kockkniv blir matlagningen både enklare och mer njutbar. Den här kockkniven från Mareld har en balanserad och robust design, där handtaget buktar något på midjan och smalnar av mot bolstret för att ge ett säkert och bekvämt grepp, oavsett hur du håller kniven.Bladet är dessutom olivslipat, vilket innebär att det har små fördjupningar längs ytan som gör att livsmedel som frukt, grönsaker och ost lättare släpper från bladet under skärning. Denna kombination av stilren design och funktionalitet gör Mareld Akio kockkniv till det perfekta verktyget för att ta din matlagning till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i svart trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
  • Tamahagane San Kyoto Kockkniv 18 cm

    Detta är en klassisk kockkniv som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker.Bladets längd: 18 cmTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.
  • Mac Black Fluorine Kockkniv 18Cm

    En japansk stålkniv med högkolstål, krom, molybden och vanadium, hårdhet 58–59 HRC och ultratunt blad på 2 mm – perfekt för precisionsskärning. Handtaget i pakkaträ ger säker och bekväm balans. Den fluorinbelagda versionen motverkar missfärgning och gör den lätt att rengöra kokkeglede Används med fördel till grönsaker, kött, fisk och frukt. Rengörs för hand, torkas och förvaras på knivlist för att skydda eggen.
  • Zwilling Kockkniv 20 cm

    Bladets längd: 20 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Wüsthof Classic Kinesisk Kockkniv 18 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 18 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

Tips! Har du barn hemma, som gärna vill vara med och laga mat? Kolla då in de speciella kockknivarna för barn här.