Kockknivar

Kockkniven är en allround kniv med ett långt och högt blad. Det ska vara så pass högt att knogarna inte slår ner i skärbrädan när du snabbt hackar grönsaker eller skär en filé.

Längden på en kockkniv brukar man säga ska vara minst 18 cm. Höjden kan variera och bladets tjocklek likaså. En tumregel är dock att ju tunnare blad, desto lättare kan man skära igenom hårdare grönsaker som potatis.

Om kniven har ett blad som är tunnt på ena sidan och tjockt på den andra blir det lite som en kil som fastnar på vägen. En speciell typ av kockkniv med riktigt högt och grovt knivblad är köttyxa.

Populära kockknivar

  • Satake Kiritsuke Kockkniv 23 cm

    REA
    Satake Kiritsuke Kockkniv 23 cm
    Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
  • Zwilling Twinny kockkniv, 10 cm, blå

    Twinny-serien från Zwilling har knivar som är utformade för att hjälpa barnen att lära sig rätt sätt att använda en kniv, på ett sätt som passar deras ålder. Barnkniven kan användas från tre års ålder, men alltid under uppsikt av vuxna. Kökskniven har ett hand- och fingerskydd som är tillverkat av robust plast. Kniven för småbarn kommer i en förpackning som också inkluderar ett minirecepthäfte med barnvänliga recept att prova. Sätt igång med rolig matlagning!Lämplig för barn 3 år och äldre
  • Yaxell Kockkniv Super Gou 161 20 cm

    Dessa exklusiva knivarna från Japanska Yaxell är en superkniv i äkta Japanskt kvalitetsstål, som har inte mindre än 161 lager. Bladet har en extremt vass knivsegg som är framställt av den japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide som är omslutet av 160 lager mjukare stål. Det pulvriserade stålet innehållet mycket kol och har en hårdhet på 63 HRC.
  • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne

Fler tips på kockknivar

  • Global G-78 Kockkniv Olivslipad 18 cm

    Olivslipad kockkniv 18 cm.Kniven följer det klassiska draget av en kockkniv och får därför också alla dess fördelar. Olivslipningen i bladet gör att livsmedlet du skär inte fastnar lika lätt på bladet.Bladets längd: 18 cm
  • Miyabi Koya kockkniv 20 cm

    Miyabi Koya kockkniv är en välbalanserad och vass arbetshäst för både vardag och fest. Det solida bladet på 20 cm i FC61 Micro Carbide pulverstål ger långvarig skärpa och precisa snitt, oavsett om du hackar grönsaker, skär kött eller finhackar örter.Knivens ergonomiska design och handtag gör att den ligger bra i handen och ger säker kontroll genom hela matlagningen. För att bevara både stål och handtag rekommenderas handdisk. Ett stilrent och funktionellt val för kvalitetsmedvetna hemmakockar.
  • Zwilling Kockkniv 16 cm

    Bladets längd: 16 cmDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. 
  • Kai Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
  • Georg jensen kockkniv

    Kockkniven Sky är formgiven av Aurélien Barbry för Georg Jensen och kännetecknas av sitt asymmetriska och organiska formspråk. En elegant kökskniv av hög kvalitet, med ett mycket vasst knivblad som gör att den lämpar sig för alla slags ingredienser. Praktiskt redskap och elegant design i ett – perfekt för dig som inte vill välja mellan funktion och estetik i köket. Handdisk rekommenderas.
  • Wüsthof Classic Kockkniv 26 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 26 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 15 cm

    Tamahagane San Tsubame Kockkniv 15 cmBladets längd: 15 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Miyabi Iki Santoku kockkniv 18 cm

    Miyabi Iki Santoku på 18 cm är en kniv för dig som söker det bästa inom japansk smideskonst – en allroundkockkniv som kombinerar form, funktion och tradition i ett perfekt balanserat redskap. Med sitt blad i 49-lagers damaskstål och en ergonomisk design är den gjord för att leverera millimeterprecision i varje snitt.Santoku – En mångsidig mästare i köketIki Santoku kockkniv är tillverkad i Seki, Japans knivmetropol, av särskilt utbildade mästerhantverkare. Bladet består av 49 lager MC66-stål, vars hårdhet ger exceptionell eggbeständighet. Det distinkta månskensdamastmönstret är unikt för Iki-serien och speglar knivens konstnärliga hantverk. Varje blad slipas för hand enligt Honbazuke-metoden – tre steg som garanterar en extremt vass och hållbar egg.Med sin klassiska Santoku-form är denna kniv ett självklart val för allt från att skiva grönsaker till att trimma kött och fisk. Det handgjorda handtaget i mörkt lönnträ är perfekt anpassat till bladets vikt, vilket ger en sömlös övergång mellan form och funktion – och total kontroll under arbetet.Miyabi Iki Santoku är inte bara en kniv – det är ett uttryck för omtanke, precision och passion i varje måltid.
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 19 cm

    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 19 cm.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså har man fått en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Kockkniven blir därför ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket och den hackar och skär i princip allt utan urskillning.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Zwilling Twin Fin ll Kockkniv 20 cm.

    REA
    Zwilling Twin Fin ll Kockkniv 20 cm.
    Är du på jakt efter den ultimata kockkniven med stor allsidighet? I så fall har du kommit helt rätt. Twin Fin II Kockkniv från Zwilling är japanskt hantverk när det är som bäst. När du investerar i en Twin Fin II Kockkniv får du en pålitlig kockkniv med ett ergonomiskt skaft, vilket ger ett bra grepp och därmed hög säkerhet. Den är tillverkad av rostfritt stål av högsta kvalitet, samt har en sofistikerad design. Bladet mäter 20 cm och är därför i en bra storlek som allround kökskniv. Den tål dessutom maskindisk för en enkel rengöring efter användning.
  • Victorinox Kockkniv extra bred med Fibroxhandtag 20 cm

    En extra bred kockkniv från Victorinox, den passar både proffskocken och hemmakocken.  Bladets längd är 20 cm och handtaget är ergonomiskt utformat av Fibrox som ger ett bra grepp. En kockkniv som trots det breda bladet är mycket smidig att arbeta med.Kniven hackar, tärnar och skär allt från fisk, fågel, kött till frukt och grönt. Kockkniven är ett måste och med den i köket blir det inga knivigheter.Vi tycker att en kockkniv som denna är obligatorisk att ha i hemmet. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Mareld Chef Tools Deluxe grillset + kockkniv 21 cm

    Detta set innehåller allt du behöver för att genomföra en smakrik grillkväll. Verktygen är skapade i slitstarka material som ger dem en lång livslängd.Setet innehåller:1 x Spatel 44 cm lång (Spade 12 x 9cm) 1 x Grillgaffel 43,5 cm lång 1 x Grilltång 40 cm lång 1 x Mareld kockkniv 21 cmRobusta verktyg i rostfritt stål med ett handtag i ljust pakkaträ. Pakkaträ är en blandning av tunna lager trä som är sammansatta med harts under högt tryck. Detta skapar ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.
  • Satake Cutlery Chinese Cleaver kockkniv

    Om du letar efter en mångsidig och kraftfull kniv för att hantera alla typer av grönsaker, frukter och kött, är Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver ett utmärkt val för dig!Denna kniv är inspirerad av den traditionella kinesiska kockkniven, som är det viktigaste redskapet i det kinesiska köket. Den har ett brett och tungt blad som ger dig precision och kontroll när du skär, hackar, strimlar eller tärnar. Du kan också använda den för att skopa upp dina ingredienser och föra dem till grytan eller stekpannan. Den är perfekt för att förbereda allt från kål, aubergine, melon och tomat till mindre köttbitar.Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål med molybden och vanadin, som ger kniven en hög hårdhet, slitstyrka och korrosionsbeständighet. Bladet är slipat på båda sidor och har en hårdhet på 57-58 HRC1. Handtaget är gjort av ABS-plast, som är ett slitstarkt och hygieniskt material. Kniven har en elegant och modern design som passar in i alla kök.Beställ din Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver idag och upptäck hur mycket den kan förenkla din matlagning!
  • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    REA
    Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Denna japanska Gyutoh, eller kockkniv som man kan översätta det till, har en Mikro-karbin pulverstål kärna vilket ger kniven en otrolig skärpa. Kniven har 132 yttre stållager vilket ger bladet det unika Damaskus-mönstret. Kniven har ett handtag i svart ask och ett symmetriskt blad. Kniven tillverkas i Japan.Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Wüsthof Kockkniv Vit 23 cm

    REA
    Wüsthof Kockkniv Vit 23 cm
    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Miyabi Mikoto kockkniv 16 cm

    Med Mikoto kockkniv från Miyabi får du en unik kombination av japanskt hantverk och tysk teknik, som är känd för sin utmärkta kvalitet och skärpa. Kniven tillverkas med hög precision och hantverksskicklighet, där varje kniv får sitt eget unika bladmönster som är enhetligt från spets till bolster. Damaskusmönstret ger inte bara kniven ett exceptionellt vackert utseende, utan levererar även en hårdhet på imponerande 63 HRC, något som sällan uppnås för köksknivar och gör kniven otroligt vass och tålig. Du får även ett bekvämt och säkert grepp tack vare det ergonomiska och välbalanserade Mikarta-handtaget.Mikoto kockkniv är utformad för mångsidig användning och kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, till exempel för att skära kött, fisk, frukt och grönsaker. Tack vare knivens balans och viktfördelning blir det enkelt att göra exakta och kontrollerade snitt, vilket gör den perfekt såväl för professionella kockar och hemmakockar som vill ha ett pålitligt och effektivt verktyg i köket. Kniven finns i flera storlekar och är ett oumbärligt verktyg i varje kök. Handdisk rekommenderas.
  • Westmark Köttyxa

    Med en bra köttyxa i köksarsenalen håller dina vanliga knivar längre eftersom du kan använda yxan för de tuffare utmaningarna i köket. Den här robusta köttyxan från Westmark har ett nitat handtag och ligger bekvämt och säkert i handen. Ett utmärkt val för bearbetning av kött, till exempel när du vill separera brosk eller leder.
  • Morakniv Classic 1891 Kockkniv 22 cm Röd

    Med ett 22 cm långt blad av svenskt rostfritt stål är kockkniven en pålitlig hjälpreda i köket. Knivbladet har ett integrerat fingerstopp, som hindrar fingrarna från att glida fram över det vassa bladet. Designen är noga genomtänkt och kniven har en utmärkt balans. Den avfasade spetsen bidrar dessutom ytterligare till säkerhetsaspekten, i och med att den förhindrar stickskador.  Att kniven är tillverkad för hand, med ett genuint trähandtag och vackra detaljer - som dalavapnet i holken - gör bara upplevelsen i köket ännu trevligare. Bladlängd: 22 cmFärg på trähandtaget: Röd  
  • Wüsthof Carver kockkniv 26 cm

    Wüsthof Performer Carver är en kraftfull kniv för dig som vill kunna skära större råvaror med precision. Med sitt 26 cm långa blad är den särskilt användbar när kött, fågel eller större grönsaker ska delas i jämna, fina skivor – något som annars kan vara svårt med en kortare kniv.Bladet är smitt ur ett enda stycke rostfritt X50 CrMoV15-stål och har en svart DLC-beläggning (Diamond-Like Carbon). Beläggningen gör stålet extremt hårt, motsvarande 104 Rockwell, vilket innebär att det tål slitage bättre än de flesta andra knivar. Ytan är dessutom reptålig och stöter ifrån sig fukt, vilket gör kniven mer motståndskraftig över tid. Själva eggen ligger på 58 Rockwell, en hårdhet som ger en skärpa som håller länge utan att bli för spröd.Handtaget är tillverkat i glasfiberförstärkt polyamid och utformat med Wüsthofs Hexagon Power Grip. Den sexkantiga strukturen gör att greppet känns säkert och stabilt även när händerna är våta. Tillsammans med den balanserade vikten på drygt 220 gram blir kniven både lätt att manövrera och trygg att arbeta med under längre pass i köket.Den helsvarta designen – från blad till skaft – gör kniven lika mycket ett stilrent inslag på köksbänken som ett professionellt verktyg i handen. För att bevara dess egenskaper rekommenderas handdisk och att den inte blötläggs. Som extra trygghet omfattas den av tio års garanti enligt tillverkarens villkor.Wüsthof Performer Carver är ett genomtänkt val för den som vill ha en slitstark och elegant kniv som gör skillnad när de större bitarna ska hanteras med kontroll och skärpa.
  • Sabatier Edonist Kockkniv 20 cm

    Sabatier Edonist är en knivserie från den kända Franska knivtillverkaren Sabatier Lion. Bladet är tillverkat av rostfritt stål av hög kvalitet och handtaget är av hårt syntetmaterial. Kniven är helsmidd vilket ger den perfekt balans och styvhet   
  • Sabatier Origin kockkniv, 20 cm

    Sabatiers Origin-serie innehåller essentiella verktyg för alla som vill ta sin matlagning till nästa nivå, och denna kockkniv är inget undantag. Med ett blad tillverkat av förstklassigt rostfritt stål med högt kolinnehåll kombinerar kniven exceptionell skärpa med imponerande hållbarhet. Den finns i två storlekar, 15 cm och 20 cm, så att du kan välja den som passar dina behov bäst.Knivens ergonomiskt utformade handtag ger ett stabilt och bekvämt grepp, även vid längre användning. Den perfekta balansen mellan blad och handtag ger dig god kontroll och effektivitet, oavsett om du hackar, skär eller finfördelar. Sabatier Origin-serien är känd för sin kombination av funktionalitet och tidlös design, vilket märks tydligt i denna kockkniv.Även om kniven tål diskmaskin rekommenderas handdisk för att bevara bladets skärpa och förlänga dess livslängd. Oavsett om du väljer den kompakta 15 cm-modellen eller den mångsidiga 20 cm-varianten, blir Sabatiers Origin-kockkniv en pålitlig hjälpreda i köket.
  • Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst. 
  • Miyabi Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
  • Kamado sumo BBQ köttyxa

    Köttyxa från Kamado Sumo som utan bekymmer skär genom det grillade köttet. Kniven är tillverkad i tyskt stål med otroligt skarphet. Stålet är värme- och kallbehandlat för flexibilitet och rostskydd. Köttyxan från Kamado Sumo är slipad för hand på vardera sida och du är därför garanterad en knivskarp egg. Handtaget är tillverkat i högkvalitativt pakkaträ, ett otroligt vackert och hållbart material som ligger bekvämt och säkert i handen.
  • Wüsthof Classic Kinesisk Kockkniv 18 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 18 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Miyabi 800DP kockkniv 20 cm

    REA
    Miyabi 800DP kockkniv 20 cm
    800DP kockkniv från Miyabi är ett utmärkt verktyg för alla matlagningsälskare där ute. Med en bladlängd på 20 centimeter erbjuder kniven stora möjligheter till både precision och mångsidighet i köket.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör att den är bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör alla de funktionerna kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil som är tillverkade för hand i den japanska staden Seki och kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil, handslipade enligt Honbazuke-processen.
  • Yaxell Ketu Kockkniv 20 cm

    REA
    Yaxell Ketu Kockkniv 20 cm
    Yaxel kockkniv 20 cm är en vass kniv med ett blad som består av tre lager stål – kärnan av hårt SG2-stål och de andra skikten av en mjukare och mer rostbeständig stålvariant. Konstruktionen ger en rostbeständig yta i kombination med en extremt vass egg. Knivbladet är hamrat, men bara slipat i botten. Hårdhetsgraden är 63 HRC.Knivens handtag är tillverkat av både ljust och mörkt pakkaträ, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet är både slitstarkt och hygieniskt, samtidigt som det har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget är dekorerat med ett vackert emblem och i änden sitter en knapp i rostfritt stål som ser till att kniven är perfekt balanserad.Yaxell kockkniv är kockens bästa vän – en mångsidig knivmodell som du kan använda för att skära, hacka och tärna de flesta sorters ingredienser. Bladets vikt gör det dessutom enklare att arbeta med stora köttbitar och rotfrukter. Handdisk rekommenderas.
  • Miyabi Koya japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi Koya japansk kockkniv kombinerar skärpa, balans och elegant design i en mångsidig köksfavorit. Det 18 cm långa bladet i FC61 Micro Carbide pulverstål ger precisa och kontrollerade snitt – perfekt för allt från grönsaker till fisk och kött.Kniven ligger bra i handen med sitt ergonomiska handtag och säkerställer ett naturligt arbetsflöde vid både snabba och mer detaljerade uppgifter. Tål inte maskindisk – handdisk rekommenderas för att bevara skärpan och finishen. Med Miyabi Koya japansk kockkniv 18 cm får du en smidig och pålitlig hjälpreda i köket.
  • Mareld kockkniv 21 cm, svart

    En kockkniv är kökets mest mångsidiga redskap och passar perfekt för de allra flesta uppgifter. Med en vass kockkniv av hög kvalitet blir matlagningen därför både roligare och enklare. Akio kockkniv från Mareld har en välbalanserad, gedigen och stabil design. Knivens handtag är utformat med en liten förlängning mot mitten som smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett säkert grepp oavsett om du håller framför eller bakom bolstret. Med sin snygga design och höga funktionalitet är kniven ett utmärkt val för dig som vill ta din matlagning till nya höjder.Knivarna i Mareld Akio-serien är tillverkade med hjälp av 67-lagers damaskusteknik, vilket ger knivbladen en vacker look och gör varje kniv unik. Knivarna i serien är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov när du skär, skivar, tärnar och hackar i köket. Knivbladen har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men kräver lite extra arbete när det är dags för slipning. Du rekommenderas därför att köra din kniv över ett diamantslipstål innan varje användning. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, ett hård och kompakt material som är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Den snygga designen på både handtag och blad gör att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt kan du se till att de håller i många år framöver. Regelbundet underhåll med slipstål samt våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållslipning kan du till exempel använda Mareld Slipsten 1000/3000. För ett riktigt rakbladsvasst resultat kan du sedan avsluta slipningen och polera upp eggen med Mareld Slipsten 4000/8000.
  • Yaxell Ran Kockkniv 20 cm

    Bladets längd: 20 cmDen mycket vassa eggen på Ran damaskusknivar har uppnåtts genom att kombinera det bästa av avancerad teknik med hantverkarens oöverträffade kunskap och expertis. Deras kompetens har utvecklats genom den traditionella japanska svärdsmedstekniken. Tekniken har förts vidare från svärdens och knivarnas huvudstad Seki i Japan från generation till generation under sju århundraden. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-kobolt/vanadium rostfritt stål för ett blad med oslagbar styrka och tålighet. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med nitar. Mikarta är ett mycket vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 27 cm

    Kockkniv 27 cmBladets längd: 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Kai Shun Classic DM-0719 Kockkniv Olivslipad 20,5 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
  • Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Kockkniv 24 cm Bladets längd: 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Victorinox Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm

    En robust kockkniv som gör hemmakocken till proffskock i köket. Ett stadigt ergonomiskt fibroxhandtag med bra grepp även i väta gör det enkelt för dig att arbeta med kockkniven vars blad är 22 cm långt.En ordentlig kockkniv behövs i alla kök och med en kniv som denna får man alla att tro att man jobbar som kock till vardags.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Maku Damaskus kockkniv

    Att arbeta med en riktigt vass och välbalanserad kockkniv är en speciell känsla. Det gör matlagningen enklare, tryggare och framför allt roligare. Maku Damaskus kockkniv ger dig just den upplevelsen; en pålitlig och mångsidig partner i köket som du kan lita på i alla lägen. Oavsett om du ska hantera grova rotsaker, skära kött eller finhacka känsliga örter, ger kniven dig en suverän kontroll och precision i varje snitt.Hantverk som håller i längdenBladet är smitt i 67 lager högkvalitativt damaskusstål, vilket ger en utmärkt kombination av styrka och viss flexibilitet. Den hårda kärnan (58–60 HRC) innebär att kniven behåller sin sylvassa egg imponerande länge, även vid flitig daglig användning. Du får ett verktyg som presterar, dag efter dag.Design som gör skillnadDet breda bladet gör kniven till en riktig allround-hjälte. Men designen handlar om mer än bara formen. Den vackra, hamrade ytan (tsuchime-finish) fyller en mycket praktisk funktion: den skapar små luftfickor som minskar friktionen och hjälper råvaror, som potatis eller gurka, att släppa lättare från bladet. Handtaget i hårdträ är utformat för att ge ett naturligt, bekvämt grepp och en skön balans i handen.En kniv av den här kalibern förtjänar lite extra omsorg; diska den alltid för hand och torka den torr så kommer den att vara din köksfavorit i många år framöver. Det är ett redskap som inspirerar till matglädje och låter dig arbeta med både stil och precision.
  • Satake kockkniv 21 cm

    REA
    Satake kockkniv 21 cm
    OMO-seriens gyuto-kockkniv från Satake är en perfekt representant för västerländsk stil som har anpassats med japansk finess. I Japan betyder ordet ”gyuto” egentligen ”biffkniv”, vilket bara understryker dess mångsidighet. Jämfört med den japanska Santoku är Gyuto längre och har en mer avsmalnande form, vilket gör den idealisk för både detaljarbete och större skäruppgifter. Den smalare spetsen är perfekt för precisa uppgifter som att skära fisk, medan det tjockare bladet hanterar kött och grönsaker med lätthet.Det 21 centimeter långa bladet är tillverkat av 67 lager AUS-10-stål från Aichi Steel Corporation i Japan, ett material som är känt för sina balanserade egenskaper. Med en Rockwell-hårdhet på 58-60 HRC behåller kniven en vass egg under lång tid samtidigt som den är lätt att slipa vid behov. Stålet har utmärkt kantstabilitet, vilket innebär att kniven kan behålla sin skärpa under lång tid utan behov av frekvent slipning. AUS-10-stålet är dessutom mycket motståndskraftigt mot rost och fläckar tack vare den höga kromhalten och tillsatsen av molybden, vilket ger kniven en lång hållbarhet.Kniven är slipad med en så kallad flat grind som maximerar skärpan, men utan en skuldra på bladet. Detta skapar en mjuk övergång från bladets ovansida till eggen, vilket resulterar i en otrolig skärpa och en fantastisk känsla när man använder kniven. Handtaget på Gyuto är tillverkat av det exklusiva träslaget Black Sanders, även känt som African Blackwood, som är uppskattat för sin unika hållbarhet och djupa färgtoner. Träets kärna är ofta djupt svart eller mörkt purpurbrun med kontrasterande ränder, vilket skapar ett elegant och tidlöst utseende. Eftersom det är ett av de hårdaste träslagen är det ett idealiskt material för avancerade knivhandtag som måste kunna tåla lite av varje.Satake har utformat handtaget med inspiration från japansk tradition, anpassat för det nordiska köket, vilket gör kniven både funktionell och estetiskt tilltalande. Gyuto kockkniv levereras i en extraordinär låda där eleganta motsatser möts, medan kniven vilar på stålblå satin, vilket gör den till en perfekt present eller ett vackert tillskott till alla kök. För att maximera knivens livslängd och prestanda bör den diskas för hand och torkas noggrant efter varje användning. Förvaring sker bäst på en magnetremsa.
  • Wüsthof Kockkniv Svart 16 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 16 cmWüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
  • Global G-1 Kockkniv 21 cm Rundad

    Global Kockkniv 21 cm med något rundad spets, utmärkt storlek när du arbetar med kött. Bladets längd: 21 cm.  
  • Wüsthof Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.
  • Fiskars Folken kockkniv 20 cm

    Det finns en speciell känsla i att arbeta med ett redskap som känns helt rätt i handen. En bra kockkniv är som en förlängning av armen, och denna 20 cm kockkniv från Fiskars Folken är designad just med den ambitionen. Den klassiska bladlängden gör den till kökets sanna allkonstnär, redo att med precision finhacka en schalottenlök lika enkelt som den kraftfullt hanterar en rotfrukt.Enastående känsla och precisionBalansen i en kniv är avgörande för matlagningsglädjen. Här kombineras ett högkvalitativt blad av tyskt rostfritt stål med ett vackert handtag av värmebehandlad lönn. Stålet är valt för sin förmåga att hålla en vass egg över tid, medan det naturliga trähandtaget ger ett varmt, bekvämt och tryggt grepp. Tillsammans skapar de en kniv som är en njutning att arbeta med, oavsett om du förbereder en snabb vardagsmiddag eller en ambitiös festmåltid.En trogen partner i köketDetta är en kniv som är byggd för att hålla och användas dagligen. För att den ska förbli en trogen partner vid skärbrädan i många år framöver, behöver den lite omtanke. Det vackra trähandtaget och det vassa stålet mår bäst av att diskas för hand direkt efter användning. Kniven ska aldrig blötläggas eller köras i diskmaskin. Med lite enkel vård kommer denna Folken-kniv att vara redo för alla dina kulinariska utmaningar.
  • Ryda Knives A-73 Kockkniv, 20,5 cm

    Kockkniven i A-73-serien från Ryda Knives är en exklusiv och genomtänkt kökskniv, skapad för både professionella kockar och hängivna hemmakockar. Kniven är designad med en bladlängd på 20,5 centimeter och har en balanserad viktfördelning, där tyngdpunkten är placerad högre upp på bladet. Det gör den särskilt väl lämpad för ett högt grepp och precisa rörelser, oavsett om du hackar färska örter, skivar grönsaker eller skär kött. Ryda Knives har utvecklat A-73-serien för dig som vill ha pålitliga och funktionella redskap i köket – och kockkniven är inget undantag.Bladet är tillverkat av Ryda Knives egenutvecklade specialstål ST650, vilket garanterar långvarig skärpa och hög slitstyrka. Ett CATRA-testresultat på över 840 poäng understryker den tekniska kvaliteten. Handtaget i slätt, franskt olivträ ligger bekvämt i handen och bidrar till ett säkert grepp under arbetet.A-73-serien markerar Ryda Knives 10-årsjubileum och är framtagen för såväl erfarna kockar som nya talanger som vill ha en kniv de kan lita på i många år framöver. Kockkniven kombinerar skärpa, estetik och funktionalitet i en enkel och elegant form.A-73 KockknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 20,5 cmHandtagslängd: 12,5 cmTotal längd: 34 cmBladbredd: 5,2 cmTjocklek: 2,2 mmVikt: 198 g
  • Fiskars Kockkniv All Steel 20cm

    Fiskars All Steel kockkniv är ett robust och elegant redskap, framtaget för dig som värdesätter precision, balans och pålitlig prestanda. Kniven finns i två storlekar: en kompakt modell på 13,5 cm som ger extra kontroll vid precisionsarbete, och en större variant på 20 cm – perfekt för att skära, hacka och dela större råvaror.Båda knivarna är tillverkade i högkvalitativt japanskt rostfritt stål med högt kolinnehåll, vilket ger utmärkt skärpa och lång hållbarhet. Med en hårdhet på 58 HRC erbjuder bladet en välavvägd kombination av slitstyrka och lätt underhåll.Den helsmidda konstruktionen i ett enda stycke stål ger kniven ett sömlöst, tidlöst uttryck och en naturlig balans i handen. Det solida stålskaftet tillför både tyngd och stabilitet, vilket ger god kontroll – oavsett om du finhackar örter eller skär genom rejäla råvaror.För att bevara knivens prestanda och finish rekommenderas handdisk.
  • Zwilling Pro Kockkniv 20 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 20 cmPro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Mac Mighty Japansk Kockkniv 17 cm

    En modell i MAC Pro-serien (i folkmun känd som Mighty) med luftspalt som gör kniven mer följsam. Potatis, gurka och annat som skivas släpper dessutom lättare från bladet.  Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri.Handtaget är av trä 
  • Global G-2 Kockkniv 20 cm + skärbräda

    REA
    Global G-2 Kockkniv 20 cm + skärbräda
    Detta praktiska set från Global kombinerar precision och kvalitet med en funktionell design. Med den ikoniska G-2 kockkniven på 20 cm och en stilren skärbräda tillverkad av sockerrör, får du en genomtänkt startpunkt för matlagning – både till vardag och fest.Global G-2 kockkniv 20 cm är en av de mest populära knivarna i Globals sortiment – och det med god anledning. Denna mångsidiga kockkniv är smidd i ett enda stycke Cromova 18-stål, känt för sin höga hårdhet, skärpa och rostbeständighet. Kniven ligger bra i handen och ger optimal balans och kontroll under användning, oavsett om du hackar grönsaker, skär kött eller filéar fisk. Den karaktäristiska designen med det prickiga stålskaftet ger ett säkert grepp och ett modernt uttryck i köket.Skärbrädan G-1011 är tillverkad i sockerrörsmaterial och mäter 32 × 25 × 1,3 cm. Brädan är lätt men ligger stadigt på köksbänken tack vare sin smarta design och struktur. Materialet är naturligt motståndskraftigt mot lukt, missfärgning och fukt, vilket gör det idealiskt för daglig användning – oavsett om du skär grönsaker, kött eller citrusfrukter. Med sitt minimalistiska och genomtänkta utseende gör den sig dessutom bra på serveringsbordet.Kombinationen av en vass, pålitlig kniv och en lättskött skärbräda gör detta set till ett givet val för dig som vill ha både funktion och stil. Oavsett om du är nybörjare i köket eller en erfaren matentusiast, ger det dig en stabil grund för goda matupplevelser.
  • Ryda knives Kockkniv 25 cm

    Ryda Knives kockkniv är ett rent hantverk, från bladet hela vägen till handtagets ände. Den är designad för att du ska vara ett med kniven när du använder den och passar för en bred repertoar av olika rätter, råvaror och förberedelser. Kockknivens kärna är tillverkad av ST650 pulverstål med en hårdhet på 62-63 HRC. De yttre lagren är tillverkade av rostfritt stål 316/316L och är vakuumvärmebehandlade för att kniven ska hålla sig vass under lång tid. Med enbart enklare knivvård håller kniven en skala på N7-N8 under lång tid – en pålitlig följeslagare i köket. Knivens vackra handtag är tillverkat av mässing och franskt olivträ. Slipvinkel 2x15%. Hårdhet 62±1 HRCAlla knivar från Ryda Knives levereras i en elegant presentförpackning med Rydas logga på toppen. I förpackningen finns även en folder av handgjort papper som tillför en exklusiv känsla. I foldern hittar du all information som behövs för att du ska kunna ta hand om din nya kniv på bästa sätt.
  • Victorinox Tandad Kockkniv med Fibroxhandtag 22 cm

    Tandad kockkniv med hygieniskt och ergonomiskt handtag i fibroxplast, bladlängd 22 cm.Kockkniven är ett ypperligt komplement till övriga knivar i köket eller så låter man den vara ensam herre på täppan, en ensam härskare som hackar och skär i princip allt utan urskillning.Tandade knivar är perfekta för att skära genom något där ytan är hårdare än vad insidan är. Alltså får man en kockkniv som är mer allround än vanligt med den tandade eggen. Bröd, grönsaker, lök, tomat, kött, fisk och fågel ingenting är omöjligt för denna kniv.Den perfekta gåvan för studenten eller den som flyttar hemifrån och sätter nytt bo. Varför inte ha den på landet i stugan eller husvagnen där utrymmet är begränsat.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan 1884 berikat världen med sina högkvalitativa knivar gjorda i rostfritt stål.
  • Wüsthof Classic V1 Kockkniv 20 cm

    Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Bladets längd: 20 cmWüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.

Köp flera kockknivar och spara pengar

Om du är i behov av att förnya eller skaffa flera kockknivar på en gång kan vi rekommendera att du köper ett knivset med köksknivar. Då får du kockknivarna för olika moment till ett lägre pris än om du skulle köpa styckvis.

Tips! Har du barn hemma, som gärna vill vara med och laga mat? Kolla då in de speciella kockknivarna för barn här.