-
Shun Classic DM-0706 Kockkniv 20,5 cm
1961 kr
Läs mer här
Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 20,5 cm
-
Shun Classic White kockkniv, 20,5 cm
2219 kr
Läs mer här
Med den stora japanska kockkniven i serien Shun Classic White från KAI får du en kraftfull universalkniv som passar för alla typer av råvaror i köket. Det stora, långa bladet gör att du kan skära mer med färre drag, till exempel flera morötter på en gång istället för en åt gången. Perfekt när du ska laga mat åt många, men det vassa bladet låter dig även enkelt finhacka mindre råvaror. Det långa bladet på 20,5 centimeter ger dig extra kraft, något som kommer väl till pass när du ska hantera större köttstycken.Kniven är helt tillverkad i Japan, där varje Shun-kniv slipas manuellt. Den har en kärna av V10 Gold-stål, med 35 lager Damaskusstål på varje sida. Damaskusstålet ger inte bara varje blad ett unikt och vackert mönster. Du får även en exceptionell hårdhet på 61 HRC +/- 1, hög flexibilitet och otroligt lång hållbarhet. Trots sin storlek har den här japanska kniven ett tunt blad och väger bara 319 gram, vilket gör den lättare och enklare att använda än en motsvarande europeisk kockkniv. Just därför utsågs den här kniven till Bäst i test 2019 av Aftonbladet, efter att ett stort antal professionella kockar fått säga sitt.Knivens handtag är tillverkat av lätt pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en snygg blank finish. Handtaget ligger bekvämt och säkert i handen och tvärsnittet på 12,2 centimeter visar den traditionella japanska D-formen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger intill bladet för optimal känsla och full kontroll. Kniven är stark, rak och balanserad så att kniven inte spårar ur av sig själv, vilket ger dig en säkrare skärupplevelse. Du får en mästerligt tillverkad kökskniv som du inte tröttnar på i första taget. Diska och torka kniven för hand för att behålla skärpan så länge som möjligt. Förvara gärna i knivställ eller på knivmagnet.KAI Shun Classic är en av världens mest uppskattade knivserier av Damaskusstål. Genom Damaskusbladets naturliga skönhet får varje Shun-kniv en individuell karaktär, som förfinas genom att den slipas för hand. Knivarna kan därför ses som en blandning av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design. Inspirationen till serien är hämtad från japansk samuraj-tradition, vilket gör att mycket krut läggs på produktionsprocessen. Med andra ord en kniv med exceptionell kraft i köket, som håller i generationer.
-
Shun Premier Kockkniv 15,5 cm
1993 kr
Läs mer här
Denna kockkniv i två olika storlekar, så att du klarar av alla kökets uppgifter. Den mindre kniven på 15,5 cm. är perfekt för att hacka och snitta mindre grönsaker, som paprika, tomater och lök. Den större kniven på 20 cm. är gjord för att både skära kött samt hacka större grönsaker. Kniven är en del av Premier-serien från Kai Shun, som är en mer exklusiv utgåva från samma kniv som serien Classic. Knivens blad är tillverkat av 32 lager rostfritt stål och har en hård stålkärna av VG-MAX, som är en vidareutveckling av VG-10. Dessutom har knivarna i Premier serien en tsuchime-yta, vilket ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammarslag. Skaftet är tillverkad av amerikanskt valnötsträ och är gjord så att det passar till både höger- och vänsterhänta.
-
Shun Classic DM-0723 Kockkniv 15 cm
1798 kr
Läs mer här
Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.Bladets längd: 15 cm
-
KAI Kai Shun Premier kockkniv 15 cm
1992 kr (3299 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Premier kockkniv 15 cm
-
Kai Shun Wasabi Black Kockkniv
649 kr
Läs mer här
Prisvärd japansk gyutoh kockkniv, en allsidig kniv med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.
WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
Välj mellan tre olika storlekar:
15 cm knivblad, Artikelnummer 6715C
20 cm knivblad, Artikelnummer 6720C
23,5 cm knivblad, Artikelnummer 6723C
-
KAI Kai Shun Classic White universalkniv 15 cm
1300 kr (2099 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Classic White universalkniv 15 cm
-
Kai Shun Classic Kockkniv
1995 kr
Läs mer här
Vacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv i damaskusstål med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen.
Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla.
Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök.
Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar.
Välj mellan tre olika storlekar:
15 cm, Artikelnummer DM-0723
20 cm, Artikelnummer DM-0706
25,5 cm, Artikelnummer DM-0707
-
Kai Shun Premier Kockkniv
2349 kr
Läs mer här
Den ultimata kockkniven. En av kockarnas favoriter nummer 1.
Kniven har en kärna av VG10 och 32 lagers damaskusstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett bra skydd.
Handtaget är gjort av laminerat Pakkaträ. Brun valnöt som är slipat och polerat till en högblank finish.
Hårdhet 60 HRC +/- 1
TDM-1706
Välj mellan två olika storlekar: 15 cm eller 20 cm bladlängd
-
KAI Kai Shun Classic kockkniv olivslipad 20 cm
1961 kr (3249 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Classic kockkniv olivslipad 20 cm
-
KAI Kai Shun Classic skinkkniv 30,5 cm
1995 kr (2749 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Classic skinkkniv 30,5 cm
-
KAI Kai Wasabi Black deba 21 cm
703 kr (1099 kr)
Läs mer här
KAI Kai Wasabi Black deba 21 cm
-
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm
577 kr (949 kr)
Läs mer här
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm
-
KAI Kai Shun Classic White kockkniv 20 cm
2164 kr (3399 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Classic White kockkniv 20 cm
-
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm
516 kr (899 kr)
Läs mer här
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm
-
KAI Kai Shun Premier kockkniv 20 cm
2229 kr (3699 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Premier kockkniv 20 cm
-
Kai Shun Classic Kockkniv 20cm Olivslipad
2295 kr
Läs mer här
Vacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv med olivslipningi damaskusstål med många bruksområder. Olivslipningen gör att ingredienserna släpper snabbt från bladet.. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX med hårdhet på 61 HRC omslutet av 32 lagers damaskstål som skyddar det hårda kärnstålet ooch ger kniven ett vackert mönster. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen.
Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är format ergonomiskt och polerat med en glansig finish. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Ett bolster och slutstycke i stål ger kniven en perfekt balans och optimal känsla.
Kniven passar perfekt både för hemmakockar och i professionella kök.
Shun Classic är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion". Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar.
Artikelnummer: DM-0719
-
KAI Kai Shun Classic kockkniv 20 cm
1961 kr (3149 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Classic kockkniv 20 cm
-
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm
695 kr (1199 kr)
Läs mer här
KAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm
-
Kai Seki Magoroku Composite Kockkniv 20 cm
3095 kr
Läs mer här
Vacker och högt presterande japansk gyutoh kockkniv i damaskusstål med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.Kniven är gjord i stålet VG MAX som är ett av de bästa rostfria knivstålen på marknaden med en hårdhet på HRC 61 +/-1. Runt kärnstålet är ett skyddande lag med polerat SUS420J2 stål. En vacker, rullande kopperfärgat linje löper längsmed bladetHandtaget är gjort av ljust Pakkaträ.
-
KAI Kai Shun Classic kockkniv 15 cm
1798 kr (2799 kr)
Läs mer här
KAI Kai Shun Classic kockkniv 15 cm