Modern House kockknivar

Populärt inom Modern House kockknivar

  • Modern House - North Kockkniv Natur/Stål

    Modern House - North Kockkniv Natur/Stål
    Kockkniven North från Modern House har ett vasst knivblad i stål och ett läckert handtag i askträ som ligger bekvämt i handen under tiden den används. Kockkniven är en av de främsta knivarna att ha i köket och brukar gå under namnet ”allround-kniv” just för dess mångsidiga egenskaper. Med den här kockkniven kan du hacka, skära och skiva både köttråvaror och grönsaker utan problem. En kniv du kommer ha stor nytta av och som låter dig arbeta med lätthet i köket. Vid behov av slipning rekommenderas ett slipstål och en slipvinkel på 20°. För att ta hand om kniven på bästa sätt bör den sköljas av direkt efter användning, speciellt när råvaror med hög salt- och syrehalt har tillagats då det kan försvaga stålet. Diska kniven för hand och torka torrt direkt efter för att underhålla både knivbladet och trähandtaget på bästa sätt.
  • Modern House - North Santokukniv Natur /Stål

    Modern House - North Santokukniv Natur /Stål
    Santokukniven ur Modern Houses serie North är en välbalanserad kniv med ett knivblad i högkvalitativt stål och ett fint askträhandtag som ligger perfekt i handen. Santokukniven är en orientalisk kockkniv och används i Japan som allroundkniv på grund av dess fantastiska mångsidighet. Formen på santokukniven skiljer sig en aning från den vanliga kockkniven då bladet är cirkelformat framtill och har ett högt skaft vilket gör att den passar utmärkt till att filea, hacka, skiva och skära allt från fisk, kött till grönsaker. Bladets olivslipning ser även till att råvaran inte fastnar under tiden du arbetar med den. En underbar kniv som gör att du kan arbeta smidigt och proffsigt i köket. Vid behov av slipning rekommenderas ett slipstål och en slipvinkel på 20°. För att ta hand om kniven på bästa sätt bör den sköljas av direkt efter användning, speciellt när råvaror med hög salt- och syrehalt har tillagats då det kan försvaga stålet. Diska kniven för hand och torka torrt direkt efter för att underhålla både knivbladet och trähandtaget på bästa sätt.