Brödskärbrädor

Brödskärbrädor har galler som insats - en skiva med spår i. Genom springorna ramlar brödsmulor ner vilka man sedan kan hälla bort enkelt. För att kunna det bör brödskärbrädan ha ett löstagbart smulgaller.

Populärt inom brödskärbrädor

  • RAW Brödskärbräda Teak

    RAW Brödskärbräda Teak
    En grov och stilren skärbräda från Aida som är perfekt till att skära bröd på samt har framme på köksbordet som en fin dekoration. Skärbrädan tillhör RAW-serien och är tillverkad av teak av högsta kvalitet. Skärbrädan är 35 cm. lång, 37 cm. bred och 2 cm. hög.Skärbrädan har ett snyggt och grovt utseende tack vare det vackra materialet. Teak är extremt tåligt och nästa omöjligt att sluta ut om det hanteras korrekt. Rengör den för hand och kör den aldrig i diskmaskinen. Därefter bör den regelbundet oljas in med en matgodkänd olja. Luktar den illa tas detta bort med en sked grovt salt som gnids in med en halv citron.
  • Brödskärbräda Akacia 42 cm

    Brödskärbräda Akacia 42 cm
    En skärbräda för bröd med löstagbart galler. Smulorna hamnar under gallret istället för på golvet.Brödskärbräda i det miljövänliga materialet Akacia. Förutom högkvalitativa kryddkvarnar tillverkar Zassenhaus även skärbrädor i en mängd material och utföranden.Mått: 42 x 28 x 2 cm.
  • Continenta Duracore brödskärbräda 38,5x23,5 cm

    Continenta Duracore brödskärbräda 38,5x23,5 cm
    Den här skärbrädan från Continenta är specialdesignad för att göra det enkelt att skära bröd och hålla köksbänken fri från smulor. De praktiska rännorna samlar nämligen upp brödsmulorna så att de inte sprids ut över arbetsytan, vilket gör rengöringen enklare. Skärbrädans storlek på 38,5 x 23,5 centimeter ger gott om utrymme att skära allt från krispiga baguetter till stora franskbröd – ett stilrent och funktionellt redskap i vardagen.Skärbrädan är tillverkad av Duracore, ett robust kompositmaterial av 80% återvunnet cellulosafiber och 20% syntetiskt resin som både är tåligt och skonsamt mot dina knivar. Materialet tål värme upp till 180°C och kan utan problem köras i diskmaskinen, men kan även rengöras med fuktig trasa eller handdiskas.Om ytan känns rå efter lång tids användning kan du försiktigt slipa skärbrädan med fint sandpapper och sedan efterbehandla med lite olja för att bibehålla en slät yta. Efter rengöring rekommenderas att du låter skärbrädan torka i upprätt position för bästa möjliga hållbarhet.
  • Brabantia Profile skärbräda för bröd Bokträ

    Brabantia Profile skärbräda för bröd Bokträ
    Brabantia Profile skärbräda för bröd Bokträ

Fler tips på brödskärbrädor

  • Kockums Jernverk Kockums brödskärbräda 48x38 cm

    Kockums Jernverk Kockums brödskärbräda 48x38 cm
    Kockums Jernverk Kockums brödskärbräda 48x38 cm
  • Aida Raw Skärbräda 27x36 Cm - Skärbrädor Teak

    Aida Raw Skärbräda 27x36 Cm - Skärbrädor Teak
    Skärbrädan från Aida är tillverkad av vacker teak med en hög kvalitet och en ribbad yta för bröd. Skärbrädan har en naturlig form med en robust design. Kan även användas som en inredningsdetalj. Om skärbrädan från Aida- Från kollektionen Raw.- Robust, starkt material.- Ribbad yta för bröd. Skötselråd för skärbrädan- Handdisk rekommenderas. Shoppa Skärbrädor och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • MUUBS Yami skärbräda för bröd 22x44 cm Brun

    MUUBS Yami skärbräda för bröd 22x44 cm Brun
    MUUBS Yami skärbräda för bröd 22x44 cm Brun
  • Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42x28 cm

    Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42x28 cm
    Zassenhaus Brödskärbräda Akacia 42x28 cm
  • Nordwik Nordwik brödskärbräda bok 40x20x2cm

    Nordwik Nordwik brödskärbräda bok 40x20x2cm
    Nordwik Nordwik brödskärbräda bok 40x20x2cm

Skärbräda för bröd med uppsamlare

För att få ut maximal funktionalitet från en speciell skärbräda för bröd bör uppsamlaren vara löstagbar. Designmässigt ska brödskärbrädan ha antingen ett löstagbart galler eller en utdragbar uppsamlingsbricka.

Vad som funkar bäst är mycket en smaksak men om skärbrädan är tung och otymplig är en utdragbar bricka att föredra. I annat fall måste man lyfta hela brädan för att skaka ur brödsmulorna. Att lyckas träffa en liten sophink kan då vara svårt och risken att brödsmulorna hamnar på golvet är stor.

Men du är väl så pass duktig att du tar tillvara på alla brödsmulor och gör ströbröd av det? Eller hur ;)