Små knivar

Det brukar sägas att man inte ska döma efter storlek men när det gäller knivar har storleken betydelse. En liten kniv är mer behändig när man ska skära frukt, plocka svamp eller äta ostron. Här har vi valt ut små knivar som vi tycker man bör ha hemma i sitt kök.

Populärt inom småknivar

  • Opinel Svampkniv 8 cm Bok

    Opinel SvampknivEn oerhört bra svampkniv som har ett böjt blad för att lätt kunna skära av stjälken utan att skada det känsliga mycelet som är svampens fortplantningsdel. Baksidan av bladet är tandat för grovrensing och på det lätt böjda handtaget finns borste av vildsvinshår för att putsa svampen med. Fällbart blad med viroblock låsmekanism. Material: Bladet är av Sandvik 12C27 stål och skaftet är tillverkat i bok med vildsvinsborst.År 1890, i hjärtat av de franska Alperna, skapades den första Opinelkniven av Joseph Opinel. Kniven blev snabbt populär bland lokala bönder och vinodlare och har sedan dess varit en trogen följeslagare för såväl naturälskare, kockar, trädgårdsmästare, bergsklättrare och sjömän.Det miljömedvetna företaget, nu baserat i Chambéry Frankrike, har bevarats inom familjen och drivs idag av Joseph Opinels ättlingar. Företaget har miljöfokus och är hängivna till att producera knivar med hänsyn till naturliga resurser. Opinel är en symbol för fransk kultur och livsstil. Företagets legendariska fällknivar har prytt fickorna på världens största äventyrare. Alpguiden Roger Frison-Roche och bergsbestigaren Savoyard, gjorde aldrig en uppstigning utan att ha en Opinelkniv med sig och det var just en Opinelkniv som Picasso använde för att skapa sina skulpturer med.Numera tillverkar Opinel även köksknivar och stekknivar i Opinels karaktäriska färgskala. De har dessutom producerat knivar till speciella evenemang såsom 1998 FIFA World Cup i Frankrike och till Tour de France.Opinel vill att deras knivar ska kännas som en naturlig förlängning av den mänskliga handen.
  • KitchenCraft Grapefruktskniv Tandad Rostfritt Stål Svart Handtag

    En smart kniv med lätt böjning på bladet och tandad spets, skär ut fruktköttet ur grapefrukten lite smidigare.Storlek: 17,5 cm. 
  • Morakniv Classic Stekkniv 4 st

    Njut av en god stek och gör uppskärningen lätt med hjälp av denna stekkniv från Morakniv. Denna Classic stekkniv är extremt skarp och tar både dukningen och den kulinariska upplevelsen till nya höjder. Knivsetet levereras i en fin presentask och du väljer själv om du vill ha ett set om 4 eller 6 knivar. Knivbladet är av kallvalsat stål i hög kvalité, med skarpheten i topp. Kniven värmebehandlas för att uppnå en extremt slitstark och hållbar kniv. Det ergonomiska handtaget har den karakteristiska tandformen och är format i röd björk, vilket gör kniven till en äkta klassiker.
  • Muurikka Svampkniv

    En tålig hopfällbar svampkniv med rengöringsborste från Muurikka.  Knivens blad är gjord i rostfritt stål, det greppvänliga handtaget i trä och borsten är tillverkad av svinborst. Handtaget har även vid sin ände en borste för rengöring av den nyplockade svampen. Kniven levereras i ett praktiskt fodral.   Material: rostfritt stål / trä

Fler tips på småknivar

  • Tell me more Ostkniv small, stål

    Vill du sätta en extra guldkant på chark- eller ostbrickan? Med Tell Me More ostkniv i stål (small) får du en detalj som lyfter serveringen, oavsett om det är till vardagsmyset eller festmiddagen. Denna kniv är ett utmärkt val för dig som söker balansen mellan rustikt hantverk och ren funktion.Unikt hantverk med karaktärVarje kniv är smidd för hand, vilket ger den en unik personlighet och en levande struktur som maskintillverkade bestick ofta saknar. Det blankpolerade bladet ger ett rent och skarpt snitt, medan det matta, opolerade skaftet skapar en spännande kontrast och ligger stadigt i handen. Den tidlösa designen gör att den smälter in fint oavsett vilken porslinsserie du dukar med.Precision för mjuka ostarDen mindre storleken gör kniven särskilt smidig att hantera och den lämpar sig optimalt för mjuka och halvhårda ostar där du vill ha god kontroll. Använd den gärna tillsammans med den större modellen i samma serie för ett komplett set. För att kniven ska behålla sin fina finish och skärpa över tid rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr direkt efter användning.
  • Sabre paris Solid ostkniv 25 cm, ivory

    Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
  • Legnoart Caseus CK40 ostknivset 3 st, mörkt trä

    Legnoarts Caseus-ostknivset är ett elegant och funktionellt tillskott till varje ostbricka. Setet består av tre noggrant designade knivar, var och en med sin egen specialfunktion: en kniv för krämiga ostar, en för hårda ostar och en för mjukare ostar. De ergonomiska handtagen ger en bekväm användarupplevelse, och du kan välja mellan handtag i ljust eller mörkt trä. Knivbladen är tillverkade av handslipat japanskt rostfritt stål, vilket garanterar hög kvalitet och hållbarhet. Caseus-setet levereras i en exklusiv presentask, utformad som en bok med vackra bilder, vilket gör det till en perfekt gåva för ostälskare. För att bevara knivarnas skärpa och kvalitet rekommenderas handdisk.
  • Kyocera FK110WH Keramisk Frukt & Grönsakskniv 11 cm Vit

    Skalkniv som är en dröm om du vill ha en vass kniv men inte vill hålla på att slipa. Skalkniv 11 cm blad. Ergonomiskt plasthandtag. Keramiskt blad i "High Tech" keramik.
  • Mac Superior Skalkniv 13 cm

    En klassiker från MAC. Det är mångas favoritkniv som används till det mesta, trots att bladet bara är 13 cm.Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av trä
  • Sagaform Svampkniv med fodral

    Upptäck en oumbärlig följeslagare för svampentusiaster - Sagaforms praktiska svampkniv. Denna kniv är en skogsvandrares bästa vän, utrustad med smarta funktioner för ett lyckat svampäventyr. Med en borste i ena änden ger svampkniven dig möjligheten att rengöra och förbereda dina fångster direkt på plats. Släpp bekymren för smuts och oönskat skräp, och njut av enkelheten som denna kniv erbjuder.Träskaftet erbjuder inte bara ett stadigt grepp, utan har också en inbyggd linjal. Mät dina nyfikna fynd med precision, och öka din svampexpertis med denna praktiska funktion. Sagaforms svampkniv är konstruerad med tanke på kvalitet och hållbarhet. Valnöt och rostfritt stål smälter samman i en harmonisk blandning av naturlig estetik och funktionalitet. Med en längd på 15 centimeter är denna kniv smidig och lätt att bära med dig. Fodralet, som följer med, gör det ännu enklare. Fäst det enkelt till ditt bälte, och ha din pålitliga svampkniv alltid inom räckhåll på dina skogsäventyr.
  • Mac Mighty Grönsakskniv 8 cm

    Skalkniv i toppklass med välarbetat boltser mellan handtag och blad.Smidd kniv ur Pro-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av trä
  • Kai Shun Classic DM-0716 Skalkniv 10,5 cm

    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Bladets längd: 10,5 cmAlla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre!
  • Laguiole Smörkniv 4-pack, svart

    Set om fyra stilrena smörknivar från Laguiole Style de Vie. Smörknivarna är tillverkade av rostfritt stål och plast, vilket gör att de tål maskindisk. De har inte bara en snygg look, utan är bekväma att hålla i och bre med. Om du vill kan du matcha dem med ett matchande ostknivsset för att skapa en komplett look på bordet. Ett utmärkt val för varje hem som smälter in i alla typer av utredning.
  • Sabre paris serveringsset 4 delar, bamboo light

    Det här serveringssetet i serien Bambu från Sabre Paris innehåller fyra riktiga måsten i för varje kök: serveringssked och serveringsgaffel, en stor ostkniv och en stor pajkniv mest vasst blad för att skära upp och servera alla möjliga rätter. Ett oumbärligt komplement till dina bestick, som låter dig servera med stil. Samtliga bestick är tillverkade av 18/10 rostfritt stål med handtag i äkta bambu.Panda-serien från Sabre Paris har en genomarbetad look som sticker ut från mängden tack vare sina vackra bambuhandtag. Den unika designen med stilren form gör att besticken passar fint in i många typer av dukningar. Ett utmärkt val för att ge en varm och modern touch till det minimalistiska bordet, eller för att ge en twist till den klassiska dukningen med vackert antikt porslin.
  • Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    En mindre grönsakshacka som med sin bladhöjd och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.Bladets längd: 16 cm
  • Amefa Chuletero grillknivar, 6-pack

    REA
    Amefa Chuletero grillknivar, 6-pack
    Skär med precision och stil med Chuletero från Amefa – ett 6-pack grillknivar som är särskilt framtagna för att hantera kött med kraft och kontroll. Dessa knivar har snabbt blivit en favorit bland grillälskare tack vare sin robusta konstruktion och funktionella design.Knivarna är tillverkade i slitstarkt 18/0 rostfritt stål och levereras i en praktisk förpackning med sex delar – perfekt för både mindre grillmiddagar och större bjudningar. Den tandade eggen glider lätt genom stekar, entrecôte och andra grillfavoriter utan att riva, vilket ger en både snygg och effektiv skärning varje gång.
  • Kai Shun Classic White skalkniv, 9 cm

    Liten japansk skalkniv i serien Shun Classic White från KAI, en premiumserie som är märkets allra mest exklusiva. Shun betyder ungefär "höjden av perfektion" och kniven är ett utmärkt val såväl för proffs som för hängivna hemmakockar. Det konvexa bladet ihop med den manuella slipningen ger kniven en ojämförlig skärpa, vilket gör att den enkelt skär även hårdare råvaror. Kniven har en kärna av det rostfria kvalitetsstålet VG-MAX, omgiven av 32 lager Damaskusstål på varje sida. Det ger varje blad ett vackert mönster, en extremt hög hårdhet på 61 HRC +/- 1 och en exceptionellt lång hållbarhet.Knivens skärpa ihop med den välbalanserade vikten låter dig blomma ut som matkonstnär och låter dig jobba länge i köket utan att tröttna. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, ergonomiskt format och polerat till en blank finish. Handtaget ligger bekvämt i handen och tvärsnittet på 10,4 centimeter visar den traditionellt japanska kanstanjeformen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget, så att den ligger perfekt mot bladet och ger optimal känsla när du skär.Liten men naggande god – skalkniven är suverän för att skala och skära mindre grönsaker, svamp, frukt, örter och annat smått. Knivens konstruktion ihop med bladlängden på 9 centimeter följer dina handrörelser och gör vad den ska, så att du får absolut kontroll i varje steg. Efter avslutad användning: Diska och torka för hand. Förvara gärna i knivställ eller på knivlist med spetsen nedåt.Shun Classic White-serien från KAI är en av världens mest uppskattade knivserierna av Damaskusstål, högt ansedd både hos proffs och hobbykockar. Det unika Damaskusmönstret ger varje kniv en unik karaktär. Man kan säga att varje kniv i serien är som en kombination av ett bruksföremål och ett konstverk, som förenar hantverk, funktion och design på ett oslagbart sätt. Inspirationen till hantverket är hämtad från den japanska samurajtraditionen, vilket ger knivar med exceptionell kraft i köket som håller länge.
  • Laguiole Premium Line smörkniv 4-pack, mörkbrun

    Det här smörknivssetet i Premium Line-serien från Laguiole Style de Vie har ett chict utseende med trälook på handtagen som ger en sofistikerad känsla på bordet. De är tillverkade av rostfritt stål och plast och tål maskindisk, så att du får både stil och funktionalitet i ett. Om du vill kan du komplettera smörknivarna med matchande ostknivar, för ett harmoniskt och komplett uttryck på bordet.
  • Lou laguiole Grillknivar i träblock, antracit

    Om du letar efter ett set av grillknivar som är både eleganta och funktionella, då är Lou Laguiole grillknivar i träblock, antracit ett utmärkt val. Dessa knivar är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål med ett handtag i antracitgrå ton som ger dem en modern och stilren look. Knivarna har en räfflad kant som gör att de skär genom köttet med lätthet, oavsett om det är biff, kyckling eller fisk. Knivarna är 22,5 cm långa och passar perfekt i handen. De levereras i ett praktiskt träblock som skyddar knivarna och gör det enkelt att förvara dem.Lou Laguiole är ett franskt varumärke som tillhör Amefa-gruppen, som är en av de största bestickproducenterna i Europa. Varumärket har inspirerats av den klassiska Laguiole-kniven som har sitt ursprung i regionen Aveyron i sydvästra Frankrike, men som inte har någon direkt koppling till den historiska platsen eller hantverkstraditionen. Lou Laguiole erbjuder olika produkter som passar utmärkt till grillkvällen eller när du vill servera kött med stil. Till knivarna kan du även matcha med andra bestick, ostknivar och smörknivar från samma varumärke.Lou Laguiole grillknivar i träblock, antracit är ett set av sex knivar som kommer att ge dig en fantastisk matupplevelse. De är inte bara vackra att se på, utan också skarpa, bekväma och hållbara. Beställ ditt set idag, och njut av att grilla med Lou Laguiole!
  • Zwilling Skalkniv 10 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  
  • Tell me more Ostkniv large, stål

    Vill du skapa en inbjudande känsla kring ostbrickan? Tell Me More ostkniv i stål (large) kombinerar en rå estetik med elegant funktion. Den är särskilt anpassad för att hantera fastare ostar med precision och blir snabbt en favorit för dig som uppskattar gediget hantverk och genomtänkta detaljer i köket.Handsmitt hantverk med karaktärDenna större kniv är smidd för hand, vilket innebär att varje exemplar har sitt eget uttryck och små, naturliga skiftningar i stålet. Det blankpolerade bladet möter det matta, råa skaftet i en design som skapar en fin balans mellan det rustika och det eleganta. Det är en detalj som drar blickarna till sig och signalerar omtanke om serveringen.Kraft och kontroll för fasta ostarTack vare sin storlek och tyngd får du utmärkt balans och kontroll när du ska skära upp fasta och halvhårda ostar, som exempelvis en lagrad cheddar eller gruyère. Den ligger stadigt i handen och gör sig lika bra på frukostbordet som vid finare bjudningar. Kombinera gärna med den mindre kniven i samma serie för att få ett komplett set som täcker alla osttyper. För att kniven ska behålla sin fina finish rekommenderar vi handdisk och att du torkar den torr direkt efteråt.
  • Dorre Stuti svampkniv trähandtag med borste

    Det finns en speciell glädje i att vandra genom skogen en klar höstdag, med blicken sökande över mossa och löv i jakt på skogens guld. För den sanna svampentusiasten är rätt redskap en del av upplevelsen. Stuti svampkniv från Dorre är en sådan följeslagare – ett genomtänkt och oumbärligt verktyg designat för att göra din svamptur både enklare och mer givande.Ett blad format för precisionKnivens hjärta är det specialformade, 7 cm långa bladet i rostfritt stål. Dess böjda form är utformad för att du med ett enkelt snitt ska kunna skära av svampens fot nära marken, utan att skada det känsliga mycelet under jord. Detta säkerställer en varsam hantering av skogens resurser. Bladet är vasst och pålitligt, vilket gör det lätt att ansa och förbereda svampen direkt på plats.Den oumbärliga borstenI andra änden av kniven sitter en praktisk borste med lagom styva strån. Denna är din bästa vän för att varsamt borsta bort jord, barr och annat skräp från svamphatten och foten. Genom att rengöra svampen direkt i skogen ser du till att innehållet i din korg förblir rent och prydligt, vilket underlättar arbetet avsevärt när du väl kommer hem till köket.Naturlig känsla och smidigt formatHandtaget är tillverkat i vackert, brunt trä som ger ett varmt och bekvämt grepp. Det naturliga materialet känns helt rätt i handen när du är ute i naturen. Med en totallängd på 13,2 cm är kniven kompakt och smidig att bära med sig i fickan eller i svampkorgen. För att trähandtaget ska behålla sin fina lyster rekommenderas handdisk. Stuti svampkniv är det självklara valet för alla som älskar att plocka svamp.
  • Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm

    Kniven från Global som är perfekt till grönsaker, då den tack vare sin rundning, gör det enkelt att föra kniven i en vaggande och kontrollerad rörelse. Kniven är tillverkad av kvalitetsstål, och den har dessutom en ergonomisk design vilket garanterat ett bra grepp samt en trevlig användarupplevelse.
  • Georg jensen stekkniv med långt skaft, 4 st

    Denna eleganta och enkla bordskniv från Georg Jensens Copenhagen-kollektion designades 1991 och är än i dag ett populärt inslag på matbordet. Knivarna levereras i en presentask innehållande 4 exemplar, designade med ett klassiskt skandinaviskt uttryck - precis som kollektionens namn antyder.
  • Eva solo Grönsakskniv 13 cm

    REA
    Eva solo Grönsakskniv 13 cm
    Glädjen i att laga mat med färska, krispiga råvaror är oslagbar. Med Nordic Kitchen grönsakskniv från Eva Solo får du en trogen följeslagare som gör förberedelserna till en av dagens höjdpunkter. Denna kniv är skapad för att ge dig full kontroll och göra det enkelt att hantera allt från späda primörer till de mest robusta rotfrukterna, med ett resultat som inspirerar i köket.Enkelhet möter kraften i damaskusstålDet som gör denna kniv unik är det vackra bladet, som är tillverkat av 67 lager damaskusstål. Denna konstruktion ger en exceptionell skärpa och styrka (HRC 60 ±2), vilket gör att kniven arbetar sig igenom hårda grönsaker med en anmärkningsvärd lätthet. Samtidigt är den tillräckligt smidig för precisionsarbeten som att skiva frukt eller finhacka örter. Varje snitt blir rent, exakt och kräver minimal ansträngning.Ett grepp som inspirerar till kreativitetEtt verktyg ska kännas rätt i handen, och det ergonomiska skaftet i pakkaträ ger en varm, stabil och bekväm känsla. Utformningen, skapad av 3Part A/S, ger ett naturligt stöd för tummen och en optimal balans som gör kniven till en förlängning av din egen kreativitet. Denna trygghet i greppet gör det enkelt att skära skivor, tärningar och stavar med precision. För att bevara knivens skönhet och enastående funktion rekommenderas handdisk.
  • Satake Skalkniv 12 cm

    REA
    Satake Skalkniv 12 cm
    Satake tillverkar japanska knivar i hårt stål som gör att de kan slipas brant för att bli så vassa som möjligt.Ame är en vacker serie knivar tillverkad i fem lager AUS10-stål med handtag i Kanadalärk. Ame betyder regn på japanska, och det är det som inspirerat designen på bladet. En mycket tjusig kniv som också är mycket praktisk. Kniven mäter 12 centimeter och passar utmärkt för att skala eller andra uppgifter i köket som kräver precision. 
  • Kai Shun Premier Skalkniv 10 cm.

    Denna kniv är en skalkniv som är perfekt anpassad till de mindre uppgifterna i köket som att skära örter eller som skalkniv. Skalkniven tillhör serien Premier från Kai Shun och är en exklusivare utgåva av Classic knivarna. Kniven blad är tillverkad av 65 lager rostfritt stål med en hård kärna av VG-MAX som är en vidare utveckling av VG-10. Dessutom har serien en tsuchime-yta som ger kniven en hamrad yta efter smidning med hammare. Skaftet är tillverkat av amerikansk valnöt så ger kniven både ett exklusivt utseende samt ett behagligt grepp. Till och med skaftet är universellt och passar därför till både höger- och vänsterhänta.
  • Global GS-36 Skalkniv 11 cm

    Global Skalkniv 11 cm.
  • Jean dubost Laguiole stekkniv, 6 st, horn

    Ett set bestående av sex stycken stekknivar av högsta kvalité med skaft gjorda av glänsande horn med inslag av vitt. Det speciella med just Laguiole-knivarna är att de genomgår en mycket noggrann tillverkningsprocess för hand - upp till 25 olika steg! Några av stegen inkluderar slipning av det rostfria stålet som sedan poleras. Resultatet blir en stekkniv som håller länge.Jean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade "100% made in Thiers -France". Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
  • Mareld Skalkniv 9 cm, svart

    REA
    Mareld Skalkniv 9 cm, svart
    Liten, men otroligt effektiv. Skalkniven är ofta den minsta och mest prisvärda bland köksknivarna, men den är allt annat än obetydlig. Tvärtom blir den ofta ett av de mest använda verktygen i köket, eftersom den kan användas till en rad olika uppgifter. Marelds skalkniv är ett perfekt val när du rensar svamp, hackar örter och chili, öppnar förpackningar, skalar potatis och mycket mer. Tack vare den nätta storleken är kniven både lätt att använda och går snabbt att rengöra.Marelds köksknivar är designade enligt tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en tålig egg som klarar även de mest krävande uppgifterna i köket, samtidigt som den är enkel att slipa. Handtaget är tillverkad av pakkaträ, en sammansättning av tunna trälager som sammanfogas med harts under högt tryck. Resultatet är ett hårt och kompakt material som är perfekt för köksbruk, eftersom det är både vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt.För att hålla din skalkniv i bästa möjliga skick rekommenderas att du diskar den för hand och torkar den omedelbart efter användning. Förvara den sedan på en knivlist, i ett knivställ eller i en låda med knivfack för att bibehålla skärpan. Regelbundet underhåll med skärpstål och våtstensslipning vid behov rekommenderas. För underhållsslipning kan du till exempel använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderas att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. Du använder då först den grövre slipstenen för att skapa en ny egg, och avslutar med den finare stenen för att polera eggen till perfektion.
  • Hâws Skalkniv 20 cm

    REA
    Hâws Skalkniv 20 cm
    För de stunder i köket då varje millimeter räknas är en riktigt bra skalkniv oumbärlig. Denna precisionskniv från Damascus by Hâws är skapad för just det – att ge dig fullständig kontroll över de finaste detaljerna och göra förberedelserna till en njutning.Ett blad skapat för precisionKnivbladet är smitt av 67 lager damaskusstål, vilket inte bara skapar ett unikt och vackert vågmönster utan också ger en exceptionell styrka. Med en hårdhet på 59–60 HRC bibehåller eggen sin otroliga skärpa betydligt längre än vanliga köksknivar, vilket är avgörande för detaljarbeten som att skala frukt eller putsa grönsaker.Ergonomi som blir ett med handenDet ergonomiska handtaget är tillverkat av G10-komposit, ett extremt slitstarkt material som ger ett osvikligt grepp och utmärkt komfort, även under längre arbetspass. Knivens kompakta storlek och perfekta balans gör att den känns som en naturlig förlängning av din hand. Den är lika mycket ett pålitligt arbetsredskap som ett smycke för köket och levereras i en elegant, svart presentask – en uppskattad gåva till den matglada.
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane San Tsubame Grönsakskniv 16 cmBladets längd: 16 cmBladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Victorinox Skalkniv 8 cm Fibrox Orange

    En skalkniv med spets i rostfritt stål med ergonomisk skaft i orange Fibrox för bra grepp, 8 cm bladlängd.Detta är alla proffskockars "måste ha pryl", en  skalkniv av proffskvalitet. Skalknivar finns i en mängd olika färger, storlekar och utformningar och det är tycke och smak som avgör vilken man väljer. Erfarenhet visar att det kan vara bra att ha flera olika i varierande storlek och funktion för att täcka in de flesta arbetsmomenten i köket. Vicorinox Fibrox serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla. Handtagen finns i olika färger kopplat till en internationell standard som färgkodar olika livsmedelsgrupper, estetiskt tilltalande i hemmaköket men nödvändigt inom restaurang- och livsmedelsindustrin.Fibroxhandtaget ger bekvämt ergonomiskt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa. Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd. 
  • Sabre paris Sabre Bistrot Solid ostkniv, mörkgrå

    Sabre Bistrot Solid ostkniv i mörkgrått är ett stilrent och funktionellt tillskott till det dukade bordet. Med inspiration från franska bistroer förenar den klassisk design med modern precision, och det tåliga nylonhandtaget med synliga nitar ger en tidlös karaktär som smälter in i både vardagliga och festliga sammanhang.Det robusta bladet i rostfritt stål (18/10) är utformat för att enkelt skära hårda ostar utan att smula sönder dem. De två spetsarna i bladets ände gör det smidigt att lyfta och servera ostbitar direkt – vilket gör kniven både praktisk och estetisk på ostbrickan.Kniven är 20 cm lång och har en välbalanserad form som ligger bekvämt i handen. Den tål maskindisk upp till 45 °C, men för att bevara handtagets finish rekommenderas skonsam handdisk utan slipande medel. Undvik långvarig kontakt med starkt färgade livsmedel som tomatsås eller kaffe.Sabre Bistrot Solid ostkniv i mörkgrått är ett utmärkt val för dig som vill kombinera pålitlig funktion med fransk elegans i köket – ett redskap som gör varje ostservering till en liten högtid.
  • Zwilling grönsakskniv 10 cm

    REA
    Zwilling grönsakskniv 10 cm
    En grönsakskniv är ett oumbärligt verktyg i köket, perfekt för precisionsarbete som att skära, hacka och skiva grönsaker och frukt. Den här typen av kniv är utformad för att hantera de finaste detaljerna, vilket gör den idealisk för att skapa vackra och enhetliga skivor och små kuber. Zwillings grönsakskniv i Tanrei-serien har ett 10 cm långt blad för utmärkt kontroll och precision.Bladet är tillverkat av 100 lager premiumstål med en kärna av FC63. Denna konstruktion resulterar i ett ultrahårt blad som behåller sin skärpa under lång tid utan att kompromissa med flexibiliteten. Detta gör att kniven med lätthet klarar även de mest krävande skäruppgifterna. Kniven slipas av mästerliga hantverkare i Japan, vilket garanterar skärpa och kvalitet i toppklass. Den japanska slipningstekniken garanterar att varje kniv uppfyller högsta standard och ger en oöverträffad skärupplevelse.Grönsaksknivens handtag är försett med ett trippelnitat, rundat handtag i Micarta, som är ett syntetiskt harts. Detta material ger ett hållbart och bekvämt grepp som gör att kniven ligger perfekt i handen och gör skärningen bekvämare och mindre ansträngande.Tanrei-serien från Zwilling är en unik kombination av japanskt hantverk och tysk ingenjörskonst som är oöverträffad när det gäller hårdhet och skärpa. Varje kniv i Tanrei-serien kännetecknas av ett unikt damaskusmönster som sträcker sig från spetsen till bolstret, vilket ger varje kniv ett unikt utseende. Med en imponerande hårdhet på 63 HRC erbjuder knivarna i serien en skärpa och hållbarhet som sällan ses hos köksknivar. Det speciella damaskusmönstret gör inte bara knivarna visuellt tilltalande, utan bidrar också till deras enastående prestanda. Alla knivar i Tanrei-serien tillverkas i Japan, där de bästa traditionerna inom knivtillverkning kombineras med avancerad teknik för att skapa verktyg av högsta kvalitet. 
  • Legnoart Caseus CK40 ostknivset 3 st, ljust trä

    Legnoarts Caseus-ostknivset är ett elegant och funktionellt tillskott till varje ostbricka. Setet består av tre noggrant designade knivar, var och en med sin egen specialfunktion: en kniv för krämiga ostar, en för hårda ostar och en för mjukare ostar. De ergonomiska handtagen ger en bekväm användarupplevelse, och du kan välja mellan handtag i ljust eller mörkt trä. Knivbladen är tillverkade av handslipat japanskt rostfritt stål, vilket garanterar hög kvalitet och hållbarhet. Caseus-setet levereras i en exklusiv presentask, utformad som en bok med vackra bilder, vilket gör det till en perfekt gåva för ostälskare. För att bevara knivarnas skärpa och kvalitet rekommenderas handdisk.
  • Opinel No. 8 svampkniv och hölster

    Bege dig ut i naturen för att hitta läckra svampar att använda i din matlagning. Den här svampkniven från Opinel är oumbärlig under svampplockningen, eftersom du kan rengöra dina fynd direkt med hjälp av borsten på skaftets ände.Kniven har ett vasst och slitstarkt blad av rostfritt stål, 8 centimeter långt. Det ergonomiska skaftet mäter 11 centimeter och är tillverkat av ek, ett träslag som ger kniven ett klassiskt och stilrent uttryck. Kniven levereras i en dekorativ presentask i trä. Där medföljer även ett hölster till kniven, tillverkat av brunt läder.
  • Lion sabatier Fuso Nitro+ stekkniv, 2 st.

    Med 13 centimeter, en otrolig skärpa och en modern design passar franska Lion Sabatiers två stekknivar perfekt till din knivsamling. Och så är de gjorda i ett extremt hållbart och starkt kvalitetsstål.Knivarna är den av Fusio Nitro+, Lion Sabatiers moderna serie av knivar som med ett skarvlöst handtag och flytande övergång till knivbladet aldrig går ur mode.
  • Global G-81 Grönsakskniv Olivslipad 18 cm

    Grönsakskniv slipade gropar i bladet för bättre släpp, 18 cm.Olivslipad grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha. Olivslipningen bidrar till att livsmedlet inte fastnar lika lätt mot bladet.Bladets längd: 18 cm
  • Sabre paris Sabre Bistrot Pearl ostkniv large, mjukrosa

    Bistrot Pärlemor ostkniv large i mjukrosa från Sabre är en utsökt kombination av klassisk elegans och lekfull färgsättning. Serien Pärlemor ger nytt liv åt den tidlösa Bistrot-designen med skimrande akrylhandtag inspirerade av pärlemor, opalin och ljusa pasteller. Resultatet är en ostkniv som inte bara är praktisk, utan också tillför en subtil glans och personlig touch till varje ostbricka.Knivbladet är tillverkat i hållbart rostfritt stål 18/10 och har en unik form som skär med precision genom både mjuka och hårda ostar. I spetsen finns två serveringständer som gör det enkelt att lyfta ostbitar till tallriken, vilket gör kniven lika användarvänlig som dekorativ.Det ergonomiskt utformade handtaget ligger skönt i handen och har en varm, mjukrosa nyans som tillför färg och elegans till dukningen. För att bevara dess glans och livfulla yta rekommenderas skonsam handdisk, även om den tål maskindisk på låg temperatur. En ostkniv för den som värdesätter både skönhet och funktion vid bordet.
  • Sabre paris Solid ostkniv 25 cm, green

    Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
  • Victorinox Swiss Modern skalkniv 10 cm, svart

    Denna kniv från Victorinox kan skära genom de flesta grönsaker, oavsett om de är färska eller frusna. Knivbladet är nämligen mycket vasst, är 10 cm. långt och är tillverkat av rostfritt stål av högkvalitet. Dessutom är kniven lätt att rengöra då den tål diskmaskin.Det ergonomiska handtaget gör att kniven ligger skönt i handen under användning. Dessutom tar den inte så mycket plats i kökslådan, allt detta gör den ovärderlig att ha i köket.
  • Global GSF-18 Krabb/Hummerkniv 5 cm

    Helsmidd krabb- och hummerkniv 5 cm.Bladets längd: 5 cm
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane San Tsubame Grönsakskniv 18 cmBladets längd: 18 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Sekiryu Wood Grönsakskniv 12 cm

    Sekiryus Wood Grönsakskniv 12 cm är en mångsidig och skarp pettykniv, perfekt för precisionsarbete i köket. Oavsett om du skär frukt, grönsaker eller mindre köttbitar, ger denna kniv dig full kontroll och exakta snitt.Bladet är smitt i Seki, Japan, med hjälp av avancerad japansk teknik, där stålet upphettas till 1050 °C och sedan kyls ned till -70 °C. Denna process ger kniven enastående hårdhet och hållbarhet, vilket säkerställer att den behåller sin skärpa över tid.Kniven ingår i Sekiryus handgjorda Wood-serie och har ett karakteristiskt HAMON-mönster, inspirerat av traditionella japanska samurajsvärd. Detta skapar inte bara en visuellt imponerande kniv, utan också en känsla av precision och elegans vid användning. Det ergonomiska handtaget av Redwood ger ett bekvämt grepp och utvecklar en vacker patina med tiden.För att bevara knivens kvalitet bör den diskas för hand med milt diskmedel och torkas noggrant efter användning. Regelbunden slipning håller den vass och redo för alla köksutmaningar.
  • Morakniv Karl-Johan svampkniv (S), svart

    En speciellt formad svampkniv utan spets, med en borste på toppen gjord av äkta tagel. Med den kan du plocka, skära och rengöra svamp på plats. Den är liten och lätt att ha med sig i fickan eller väskan inför nästa svampresa. Bladet är tillverkat av återvunnet svenskt rostfritt stål som håller sig vasst länge. Att plocka, skära och rengöra svamp har aldrig varit enklare!Både borsten och den medföljande polymerskidan är lätta att rengöra.Kniven är inte diskmaskinssäker och bör tvättas med rinnande vatten och lite rengöringsmedel efter användning. Rostfritt stål är lätt att underhålla eftersom det är behandlat för att motstå rost och korrosion. Det är dock alltid en bra idé att låta kniven torka helt och hållet. Tänk på att även om bladet är rostbeständigt kan det uppstå fläckar som kan vara svåra att ta bort om de inte tas bort i tid.
  • Zwilling Pro Skalkniv 10 cm

    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   
  • Zwilling Pro Le Blanc skalkniv 10 cm

    Pro Le Blanc skalkniv från Zwilling har alla egenskaper som ambitiösa kockar förväntar sig av en kniv i världsklass – kompromisslös kvalitet, design och skärpa. Knivens böjda skaft ger dig ett ultimat grepp och låter dig skära med säkerhet och precision. Den nätta storleken ligger bekvämt i handen och gör att du enkelt kan skala, skiva och dela små råvaror.Pro Le Blanc-serien är skapad i Milano av designduon Matteo Thun och Antonio Rodriguez. Knivarna tillverkas i Tyskland av FRIODUR-specialstål med ishärdade blad, vilket gör dem exceptionellt flexibla, korrosionsbeständiga och vassa. Knivarnas stilrena mattvita handtag ger uttrycket en modern touch, samtidigt som de skiljer dem åt från den klassiska Pro-serien.
  • Zwilling Ostkniv 233 mm

    En robust och vass ostkniv som gör sig lika praktisk som snygg på ostbrickan. Den bjuder på en tidlös design och är även tuff mot korrosion. Det enda som saknas nu är gott sällskap och goda ostar!   Specifikationer: -Tillverkad av högkvalitativt och rostfritt stål 18/10.-Polerad yta.-Tål diskmaskin.
  • Laguiole Premium Line grillknivar 6-pack, rostfritt stål

    Ge din dukning ett elegant lyft med det här setet om sex grillknivar i serien Premium Line från Laguiole Style de Vie. Knivarna är tillverkade av rostfritt stål och är utformade för att enkelt låta dig skära igenom alla typer av biffar och stekar. Det tandade bladet är 1,8 millimeter tjockt, så att du kan skära med precision. Knivarna är dessutom enkla att rengöra, eftersom de tål maskindisk.Grillknivarna levereras i ett praktiskt knivblock i trä – en förvaringslösning som är både snygg och säker. Premium Line-serien finns i en mängd olika färger och material, så att du kan hitta en variant som passar perfekt in i din dukning och din personliga inredningsstil.Oavsett om du är värd för en mysig grillfest eller bjuder in dina närmaste till en fin middag, är de här Laguiole-grillknivarna ett val som tillför både funktionalitet och estetik på bordet – ett måste i köket för alla matälskare.
  • Fiskars Hard Edge grönsakskniv, 11 cm

    Med den här grönsakskniven från Fiskars-serien Hard Edge får du den perfekta kniven för att skära eller hacka frukt och grönsaker. Kniven har ett blad i tjockt rostfritt stål, och tack vare att eggen är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE™-tekniken behåller kniven sin skärpa upp till fyra gånger längre än en standardkniv. Knivbladet är 10,9 centimeter långt, och kniven har en totallängd på 22,8 centimeter. Kan diskas i maskin.Det som kännetecknar knivarna i Hard Edge-serien är att de är otroligt vassa, exceptionellt tåliga och tillverkade av japanskt rostfritt stål av hög kvalitet. Du får optimalt grepp tack vare det ergonomiska handtaget med unikt 3D-mönster, och knivarna är dessutom enkla att slipa så att du alltid får den perfekta knivupplevelsen. För bästa resultat rekommenderas att du slipar knivarna med Fiskars Roll-Sharp™ knivslip. Serien levereras i en ny smart förpackning med minimalt plastinnehåll, så att du enkelt kan återvinna den som pappersförpackning.
  • Miyabi 5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm

    5000 MCD Birch Shoto är en skalkniv från Miyabi, med ett högkvalitativt blad och en storlek som är mycket lämplig för att skära frukt och grönt. Kniven har ett skaft i masurbjörk, vilket ger den ett unikt ljust utseende. Den har ett högkvalitativt blad, 14 centimeter långt, som klarar många uppgifter i köket.Kniven ingår i Miyabis serie 5000 MCD. Den har en kärna av hårt MC63-pulverstål, vilken är omgiven av 100 lager rostfritt stål som ishärdats i -196°C. Det ger kniven en otrolig hårdhet och ett vackert damaskusmönster. Den är dessutom slipad enligt den traditionella japanska tekniken Honbazuke, vilket ger den en extraordinär skärpa.