Ostronknivar

Ostron är en lyxig delikatess som avnjuts i gott sällskap och med ett och annat tillbehör. Ostronkniven är en specialkniv som används för att enkelt öppna ostron med. Du använder din ostronöppnare för att kunna gröpa ur skalet enkelt.

Ostronknivar har ett kort, litet knivblad som lätt kommer in i ostronet och har kraft att bända upp ostronskalet. Bäst är att köpa en ostronkniv av hög kvalité som inte går av.

Populärt inom ostronknivar

 • Laguiole Truyere Ostronset i träask

  Laguiole Truyere Ostronset i träask
  Ett elegant ostronset från Laguiole. I setet ingår 4 olika delar; en kniv, hållare, citronklämma och vadderad trasa. Med setet är du garanterad en enkel och säker väg in i dina ostron. Laguiole har funnits i över 150 år och erkända tack vare deras höga kvalité.
 • Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål

  Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål
  En stilren och ergonomiskt utformad ostronkniv i kromad finish, den breda säkerhetsskölden gör ostronöppnandet säkrare och bladets tandade egg hjälper dig att skära loss ostronet från skalet.Bladets längd: 18 cm. 
 • Wüsthof Ostronkniv

  Wüsthof Ostronkniv
  Använd en ostronkniv till att öppna ostron utan att förstöra kniven. Denna ostronkniv från Wüsthof har ett skarpt och hårt blad av rostfritt stål i högsta kvalité. Bladet liknar eon vanlig kniv men är smalare och tillspetsat, vilket gör det lättare att trycka in i den smala springan mellan ostronskalen.Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svart past som ligger stabilt i handen. Ostron kan vara oförutsägbara och det är en bra idé att använda en kniv som ligger stabilt i handen. Var dock försiktig med spetsen, så att kniven inte gå sönder.
 • Alessi Colombinafish Ostronkniv

  Alessi Colombinafish Ostronkniv
  Doriana och Massimiliano Fuksas berikar familjen Colombina Collection med en besticksserie som är utformad för skaldjurälskare. Denna serie är ett komplett sortiment bestick perfekt för servering av fisk och skaldjur. Handtagen på varje bit har en speciell struktur inspirerad av havet. Gör besticksetet komplett med denna vackra ostronkniv. Specifikation:- Rostfritt stål Mått:4,2 x 16 x 5,3 cm

Fler tips på ostronknivar

 • Jean Dubost Ostronkniv, trä

  Jean Dubost Ostronkniv, trä
  En elegant ostronkniv som är tillverkad av franska Jean Dubost med ett skaft i trä.  Jean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
 • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm

  Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm
  Ostronkniv design av F A Porsche.Modellen är utvecklad i samarbete med franska bistroer. Liten och skön modell som ligger rätt i handen. Levereras i snygg presentförpackning.Type 301-stål i bladet. 18/10 i handtaget.Levereras i MDF-box. Bladlängd 6 cm.
 • Rösle Ostronkniv

  Rösle Ostronkniv
  Ostron och musslor kan lätt öppnas med Rösles ostronkniv i rostfritt stål. Kniven har ett handskydd som effektivt skyddar händerna när du öppnar ostron.Total längd: 18 cm.Handtagets längd: 10 cm.Tål maskindisk.Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Outset Ostronkniv

  Outset Ostronkniv
  Ostronkniv från Outset med ett spegelpolerat smidet rostfritt stål blad som är mycket effektivt. Handtaget är tillverkat av slitstarkt pakkaträ och dessutom ingår en vacker svart läderfodral med bälte. Kniven är särskilt gjort för att kunna öppna ostron. Det korta, kraftiga bladet forcerar lätt ostronets muskel och öppnar den på ett elegant sätt.
 • Ona Ostronkniv Rostfritt stål/Akacia

  Ona Ostronkniv Rostfritt stål/Akacia
 • Masterclass Ostronkniv

  Masterclass Ostronkniv
  Med en ostronkniv från Masterclass öppnar du både ostron och musslor utan problem och utan att göra dig själv illa.
 • Ostronkniv/parmesankniv stål 18 cm

  Ostronkniv/parmesankniv stål 18 cm
 • Zwilling - Ostronöppnare 2 delar

  Zwilling - Ostronöppnare 2 delar
  Ostronöppnare från Zwilling i två delar. Perfekt present!
 • Dexam - Seafood Ostronkniv

  Dexam - Seafood Ostronkniv
  Dexam Seafood Ostronkniv har ett greppvänlig handtag av trä med en rund parerstång för ett vänligare grepp och eliminera olyckan att slinka med handen. Med ett robust blad i rostfritt stål kan du enkelt öppna den härliga delikatessen utan problem. Ostronkniven är ett måste för den som enkelt vill avnjuta ostron i stil utan något krångel.
 • Ona Ostronkniv Rostfritt stål/Akacia

  Ona Ostronkniv Rostfritt stål/Akacia
 • Alessi Colombina Fish Ostronkniv - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Alessi Colombina Fish Ostronkniv - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Colombina Fish Ostronkniv. Doriana och Massimiliano Fuksas har berikat Colombina-familjen med en besticksserie utformad för skaldjurälskare. Colombina Fish är utvecklad med konsultation av Alberto Gozzi och erbjuder ett komplett utbud av bestick som passar perfekt för servering och avnjutning av fiskrätter. Handtagen på varje bestick har en speciell struktur inspirerad av fiskfjäll: ett stimulerande mönster som tydligt visar syftet med det här besticket. Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Robert Welch Radford Ostrongaffel Blank 160 Mm - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Robert Welch Radford Ostrongaffel Blank 160 Mm - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Radford Ostrongaffel Blank 160 Mm från Robert Welch. Ostronknivar Rostfritt Stål . Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Opinel - Ostronkniv No 9

  Opinel - Ostronkniv No 9
  Servera och njut av ostron och skaldjur med denna ostronkniv. Kniven har ett kort och spetsigt blad som är skarpt vid tippen, vilket gör den utmärkt till att öppna kupade och platta ostron. Handtaget av padoukträ är vackert och vattentåligt. Ta enkelt med dig kniven till havet, eller servera med på middagen.
 • Brût - Ostronkniv med läderskydd

  Brût - Ostronkniv med läderskydd
  Ostronkniv med läderskydd från varumärket Brût. En traditionell och vacker ostronkniv med trähandtag som du smidigt och lätt öppnar ostronet med. Läderskyddet håller du i handen och lägger ostronet i, så skyddar du handen från kniven när du öppnar ostronet. Hållare finns på sidorna, att sätta tummen och ett fingret i, för att undvika att läderskyddet glider iväg. Det perfekta hjälpmedlen för ostronälskaren. Exklusivt och effektivt!
 • Wüsthof Ostronkniv 16 Cm - Ostronknivar Plast Svart

  Wüsthof Ostronkniv 16 Cm - Ostronknivar Plast Svart
  Ostronkniven från Wüsthof har elegant design i rostfritt stål med ergonomiskt handtag. Den har skarpt, hårt, spetsigt blad för enkel användning. Om ostronkniven från Wüsthof- Elegant design.- Tillverkad av rostfritt stål och plast.- Ergonomiskt handtag.- Skarpt, spetsigt blad.- Enkel användning.- Längd: 160 mm. Skötselråd för ostronkniven- Tål diskmaskin. Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Ostronkniv Rostfrittstål Plasthandtag Svart

  Ostronkniv Rostfrittstål Plasthandtag Svart
 • Zwilling - Ostronkniv

  Zwilling - Ostronkniv
  Ostronkniv med ett kort rejält blad som med lätthet går in i ostronet och samtidigt har kraften att bända upp skalet. Denna specialgjorda kniv gör upplevelsen fantastisk.
 • Rösle - Ostronkniv 18 cm

  Rösle - Ostronkniv 18 cm
  Ostron och musslor öppnas enkelt med Rösles ostronkniv. Det robusta bladet i rostfritt stål gör jobbet lätt och handskyddet på handtaget skyddar effektivt händerna när du öppnar ostronen. Kniven kan med fördel även användas som parmesankniv de gånger man inte är sugen på ostron.
 • Rösle Ostronkniv, klassisk

  Rösle Ostronkniv, klassisk
  Klassisk ostronkniv från Rösle har ett stadigt knivblad i rostfritt stål och fingerskydd.
 • MasterClass - Ostronkniv

  MasterClass - Ostronkniv
  Ostronkniv i rostfritt stål från Master Class. Kniven har ett skydd som skyddar händerna när du öppnar ostron.
 • Zwilling Ostronöppnarset 2-delar - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Zwilling Ostronöppnarset 2-delar - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Ostronöppnare 2-delar från Zwilling. En perfekt present! Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Ostronkniv Rostfrittstål Plasthandtag Svart

  Ostronkniv Rostfrittstål Plasthandtag Svart
 • Alessi Colombina Fish Hummerknäckare Blank - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Alessi Colombina Fish Hummerknäckare Blank - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Colombina Fish Hummerknäckare, Blank från Alessi. Ostronknivar Rostfritt Stål . Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Dorre - Ona Ostronkniv Trä/Rostfri

  Dorre - Ona Ostronkniv Trä/Rostfri
 • Ostronkniv/parmesankniv stål 18 cm

  Ostronkniv/parmesankniv stål 18 cm

Så öppnar man ostron med ostronkniv

Ostron på en bädd av is

Att öppna ostron på bästa sätt kräver lite träning och guidning. För att öppna ostronen behöver du en ostronkniv och en kökshandduk.

Handduken ska du rulla ihop och vira runt din tumme för att undvika skärsår. Ostronet lägger du på ena sidan av handduken och vänd den så att flata sidan pekar uppåt och "gångjärnet" på ostronskalet är utåt.

För in ostronöppnarens tipp försiktigt i skalet och vicka fram och tillbaka samt uppåt och nedåt. Använd inte för mycket kraft då det ökar risken för att du slinter (därav handduken runt tummen).

När du bänt upp skalet är det dags att lossa ostronmuskeln från övre och nedre skalet. Skrapa tills du känner att den lossnat helt. Ostronen serveras i bottenskalet, gärna liggandes på en bädd av iskross.

Kan man öppna ostron utan ostronkniv?

Man behöver såklart inte ha någon av de speciella knivarna som kallas för ostronkniv. Det viktiga är att formen är likadan och tyvärr är det sällan vanliga knivar är formade på samma sätt. Äter man ofta ostron så är det värt att investera i bra ostronöppnare.