Ostronknivar

Ostron är en lyxig delikatess som avnjuts i gott sällskap och med ett och annat tillbehör. Ostronkniven är en specialkniv som används för att enkelt öppna ostron med. Du använder din ostronöppnare för att kunna gröpa ur skalet enkelt.

Ostronknivar har ett kort, litet knivblad som lätt kommer in i ostronet och har kraft att bända upp ostronskalet. Bäst är att köpa en ostronkniv av hög kvalité som inte går av.

Populärt inom ostronknivar

 • Outset Ostronkniv

  Outset Ostronkniv
  Ostronkniv från Outset med ett spegelpolerat smidet rostfritt stål blad som är mycket effektivt. Handtaget är tillverkat av slitstarkt pakkaträ och dessutom ingår en vacker svart läderfodral med bälte. Kniven är särskilt gjort för att kunna öppna ostron. Det korta, kraftiga bladet forcerar lätt ostronets muskel och öppnar den på ett elegant sätt.
 • Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål

  Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål
  En stilren och ergonomiskt utformad ostronkniv i kromad finish, den breda säkerhetsskölden gör ostronöppnandet säkrare och bladets tandade egg hjälper dig att skära loss ostronet från skalet.Bladets längd: 18 cm. 
 • Alessi Colombinafish Ostronkniv

  Alessi Colombinafish Ostronkniv
  Doriana och Massimiliano Fuksas berikar familjen Colombina Collection med en besticksserie som är utformad för skaldjurälskare. Denna serie är ett komplett sortiment bestick perfekt för servering av fisk och skaldjur. Handtagen på varje bit har en speciell struktur inspirerad av havet. Gör besticksetet komplett med denna vackra ostronkniv. Specifikation:- Rostfritt stål Mått:4,2 x 16 x 5,3 cm
 • Wüsthof Ostronkniv

  Wüsthof Ostronkniv
  Använd en ostronkniv till att öppna ostron utan att förstöra kniven. Denna ostronkniv från Wüsthof har ett skarpt och hårt blad av rostfritt stål i högsta kvalité. Bladet liknar eon vanlig kniv men är smalare och tillspetsat, vilket gör det lättare att trycka in i den smala springan mellan ostronskalen.Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svart past som ligger stabilt i handen. Ostron kan vara oförutsägbara och det är en bra idé att använda en kniv som ligger stabilt i handen. Var dock försiktig med spetsen, så att kniven inte gå sönder.

Fler tips på ostronknivar

 • Jean Dubost Ostronkniv, trä

  Jean Dubost Ostronkniv, trä
  En elegant ostronkniv som är tillverkad av franska Jean Dubost med ett skaft i trä.  Jean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
 • Rösle Ostronkniv

  Rösle Ostronkniv
  Ostron och musslor kan lätt öppnas med Rösles ostronkniv i rostfritt stål. Kniven har ett handskydd som effektivt skyddar händerna när du öppnar ostron.Total längd: 18 cm.Handtagets längd: 10 cm.Tål maskindisk.Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Brût Ostronkniv med läderhandske

  Brût Ostronkniv med läderhandske
  Brût Ostronkniv (med läderhandske) är en exklusiv och praktisk kniv för dig som vill njuta av ostron på ett säkert och elegant sätt. Kniven har en ring som skyddar mot bladet och ett handskydd i buffelläder som du håller i handen och lägger ostronet i. På så sätt slipper du skära dig eller tappa greppet när du öppnar ostronet. Kniven har också en snygg design med Brût-logotypen på handtaget.
 • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm

  Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm
  Ostronkniv design av F A Porsche.Modellen är utvecklad i samarbete med franska bistroer. Liten och skön modell som ligger rätt i handen. Levereras i snygg presentförpackning.Type 301-stål i bladet. 18/10 i handtaget.Levereras i MDF-box. Bladlängd 6 cm.
 • Masterclass Ostronkniv

  Masterclass Ostronkniv
  Med en ostronkniv från Masterclass öppnar du både ostron och musslor utan problem och utan att göra dig själv illa.
 • Robert Welch Radford Ostrongaffel Blank 160 Mm - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Robert Welch Radford Ostrongaffel Blank 160 Mm - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Radford Ostrongaffel Blank 160 Mm från Robert Welch. Ostronknivar Rostfritt Stål . Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Zwilling Ostronöppnarset 2-delar - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Zwilling Ostronöppnarset 2-delar - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Ostronöppnare 2-delar från Zwilling. En perfekt present! Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Wüsthof Ostronkniv 16 Cm - Ostronknivar Plast Svart

  Wüsthof Ostronkniv 16 Cm - Ostronknivar Plast Svart
  Ostronkniven från Wüsthof har elegant design i rostfritt stål med ergonomiskt handtag. Den har skarpt, hårt, spetsigt blad för enkel användning. Om ostronkniven från Wüsthof- Elegant design.- Tillverkad av rostfritt stål och plast.- Ergonomiskt handtag.- Skarpt, spetsigt blad.- Enkel användning.- Längd: 160 mm. Skötselråd för ostronkniven- Tål diskmaskin. Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Ostricia ostronset svart

  Ostricia ostronset svart
  Ostricia är ett elegant ostronset med fyra bestick och en öppnare för ostron. Ostronsetet i svart rostfritt stål kommer i en dekorativ presentbox. Handdisk rekommenderas.
 • Alessi Colombina Fish Ostronkniv - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Alessi Colombina Fish Ostronkniv - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Colombina Fish Ostronkniv. Doriana och Massimiliano Fuksas har berikat Colombina-familjen med en besticksserie utformad för skaldjurälskare. Colombina Fish är utvecklad med konsultation av Alberto Gozzi och erbjuder ett komplett utbud av bestick som passar perfekt för servering och avnjutning av fiskrätter. Handtagen på varje bestick har en speciell struktur inspirerad av fiskfjäll: ett stimulerande mönster som tydligt visar syftet med det här besticket. Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Ostronkniv Rostfrittstål Plasthandtag Svart

  Ostronkniv Rostfrittstål Plasthandtag Svart
 • Ona Ostronkniv Rostfritt stål/Akacia

  Ona Ostronkniv Rostfritt stål/Akacia
 • Rösle Ostronkniv, klassisk

  Rösle Ostronkniv, klassisk
  Klassisk ostronkniv från Rösle har ett stadigt knivblad i rostfritt stål och fingerskydd.

Så öppnar du ostron med ostronkniv

Ostron på en bädd av is

Att öppna ostron på bästa sätt kräver lite träning och guidning. För att öppna ostronen behöver du en ostronkniv och en kökshandduk.

Handduken ska du rulla ihop och vira runt din tumme för att undvika skärsår. Ostronet lägger du på ena sidan av handduken och vänd den så att flata sidan pekar uppåt och "gångjärnet" på ostronskalet är utåt.

För in ostronöppnarens tipp försiktigt i skalet och vicka fram och tillbaka samt uppåt och nedåt. Använd inte för mycket kraft då det ökar risken för att du slinter (därav handduken runt tummen).

När du bänt upp skalet är det dags att lossa ostronmuskeln från övre och nedre skalet. Skrapa tills du känner att den lossnat helt. Ostronen serveras i bottenskalet, gärna liggandes på en bädd av iskross.

Kan man öppna ostron utan ostronkniv?

Man behöver såklart inte ha någon av de speciella knivarna som kallas för ostronkniv. Det viktiga är att formen är likadan och tyvärr är det sällan vanliga knivar är formade på samma sätt. Äter du ofta ostron så är det värt att investera i bra ostronöppnare.

Ostron och champagne

Är du en finsmakare som gärna lyxar till det med delikatesser så kanske du också är intresserad av champagne? Ett elegant sätt att korka upp flaskan på är med en champagnesabel, även kallad sabreringssabel.