Ostronknivar

Ostron är en lyxig delikatess som avnjuts i gott sällskap och med ett och annat tillbehör. Ostronkniven är en specialkniv som används för att enkelt öppna ostron med. Du använder din ostronöppnare för att kunna gröpa ur skalet enkelt.

Ostronknivar har ett kort, litet knivblad som lätt kommer in i ostronet och har kraft att bända upp ostronskalet. Bäst är att köpa en ostronkniv av hög kvalité som inte går av.

Populärt inom ostronknivar

 • Jean Dubost Ostronkniv, trä

  Jean Dubost Ostronkniv, trä
  En elegant ostronkniv som är tillverkad av franska Jean Dubost med ett skaft i trä.  Jean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
 • Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål

  Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål
  En stilren och ergonomiskt utformad ostronkniv i kromad finish, den breda säkerhetsskölden gör ostronöppnandet säkrare och bladets tandade egg hjälper dig att skära loss ostronet från skalet.Bladets längd: 18 cm. 
 • Alessi Colombinafish Ostronkniv

  Alessi Colombinafish Ostronkniv
  Doriana och Massimiliano Fuksas berikar familjen Colombina Collection med en besticksserie som är utformad för skaldjurälskare. Denna serie är ett komplett sortiment bestick perfekt för servering av fisk och skaldjur. Handtagen på varje bit har en speciell struktur inspirerad av havet. Gör besticksetet komplett med denna vackra ostronkniv. Specifikation:- Rostfritt stål Mått:4,2 x 16 x 5,3 cm
 • Wüsthof Ostronkniv

  Wüsthof Ostronkniv
  Använd en ostronkniv till att öppna ostron utan att förstöra kniven. Denna ostronkniv från Wüsthof har ett skarpt och hårt blad av rostfritt stål i högsta kvalité. Bladet liknar eon vanlig kniv men är smalare och tillspetsat, vilket gör det lättare att trycka in i den smala springan mellan ostronskalen.Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svart past som ligger stabilt i handen. Ostron kan vara oförutsägbara och det är en bra idé att använda en kniv som ligger stabilt i handen. Var dock försiktig med spetsen, så att kniven inte gå sönder.

Fler tips på ostronknivar

 • Brût Ostronkniv med läderhandske

  Brût Ostronkniv med läderhandske
  Brût Ostronkniv (med läderhandske) är en exklusiv och praktisk kniv för dig som vill njuta av ostron på ett säkert och elegant sätt. Kniven har en ring som skyddar mot bladet och ett handskydd i buffelläder som du håller i handen och lägger ostronet i. På så sätt slipper du skära dig eller tappa greppet när du öppnar ostronet. Kniven har också en snygg design med Brût-logotypen på handtaget.
 • OXO Ostronkniv, svart

  OXO Ostronkniv, svart
  Med OXO ostronkniv kan du enkelt och bekvämt öppna ostron utan att anstränga dig. Denna högkvalitativa kniv är utrustad med ett robust blad i rostfritt stål som har en böjd spets, vilket gör det lätt att lirka upp även de tuffaste ostronskal. Handtaget är ergonomiskt utformat för att passa perfekt i handen och har ett halkfritt grepp, vilket gör att kniven är lätt att använda även när händerna är våta.Kniven är tillverkad av hållbart rostfritt stål och tål maskindisk, vilket gör den enkel att rengöra efter användning. Dessutom kommer OXO ostronkniv med en begränsad livstidsgaranti, vilket ger dig trygghet och säkerhet vid ditt köp.
 • Dorre Ona ostronkniv 16 cm, rostfritt stål/akaciaträ

  Dorre Ona ostronkniv 16 cm, rostfritt stål/akaciaträ
  Med Ona ostronkniv från Dorre kan du servera ostron med stil och elegans. Ostronkniven har ett handtag i vackert akaciaträ, ett skydd som hindrar dina händer från att glida och ett blad i rostfritt stål som kan öppna både platta och kupade ostron.
 • Rösle Ostronkniv

  Rösle Ostronkniv
  Ostron och musslor kan lätt öppnas med Rösles ostronkniv i rostfritt stål. Kniven har ett handskydd som effektivt skyddar händerna när du öppnar ostron.Total längd: 18 cm.Handtagets längd: 10 cm.Tål maskindisk.Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Masterclass Ostronkniv

  Masterclass Ostronkniv
  Med en ostronkniv från Masterclass öppnar du både ostron och musslor utan problem och utan att göra dig själv illa.
 • Zwilling Ostronöppnarset 2-delar - Ostronknivar Rostfritt Stål

  Zwilling Ostronöppnarset 2-delar - Ostronknivar Rostfritt Stål
  Ostronöppnare 2-delar från Zwilling. En perfekt present! Shoppa Ostronknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Dorre Ona ostronkniv Akacia

  Dorre Ona ostronkniv Akacia
  Dorre Ona ostronkniv Akacia
 • Rösle Ostronkniv, klassisk

  Rösle Ostronkniv, klassisk
  Klassisk ostronkniv från Rösle har ett stadigt knivblad i rostfritt stål och fingerskydd.

Så öppnar du ostron med ostronkniv

Ostron på en bädd av is

Att öppna ostron på bästa sätt kräver lite träning och guidning. För att öppna ostronen behöver du en ostronkniv och en kökshandduk.

Handduken ska du rulla ihop och vira runt din tumme för att undvika skärsår. Ostronet lägger du på ena sidan av handduken och vänd den så att flata sidan pekar uppåt och "gångjärnet" på ostronskalet är utåt.

För in ostronöppnarens tipp försiktigt i skalet och vicka fram och tillbaka samt uppåt och nedåt. Använd inte för mycket kraft då det ökar risken för att du slinter (därav handduken runt tummen).

När du bänt upp skalet är det dags att lossa ostronmuskeln från övre och nedre skalet. Skrapa tills du känner att den lossnat helt. Ostronen serveras i bottenskalet, gärna liggandes på en bädd av iskross.

Kan man öppna ostron utan ostronkniv?

Man behöver såklart inte ha någon av de speciella knivarna som kallas för ostronkniv. Det viktiga är att formen är likadan och tyvärr är det sällan vanliga knivar är formade på samma sätt. Äter du ofta ostron så är det värt att investera i bra ostronöppnare.

Ostron och champagne

Är du en finsmakare som gärna lyxar till det med delikatesser så kanske du också är intresserad av champagne? Ett elegant sätt att korka upp flaskan på är med en champagnesabel, även kallad sabreringssabel.