Knivset » Småknivar » Ostronknivar

Märken på ostronknivar:

Ostronknivar

Ostron är en lyxig delikatess som avnjuts i gott sällskap och med ett och annat tillbehör. Ostronkniv är en specialkniv som används för att enkelt gröpa med. Kniven har ett kort, litet blad som kan komma in i ostronet och har kraft att bända upp det. Köp en ostronkniv av hög kvalité som inte går av.

 • Victorinox Ostronkniv Fibrox

  En ostronkniv i kraftig modell från Victorinox. Ostronkniven har parerstång och ergonomiskt designat plasthandtag i hygieniskt Fibrox med ett extremt bra grepp även när det blir blött och lite slabbigt från ostronen.Ostronknivar är specialverktyg anpassade till att öppna just ostron med. Victorinox kniv har ett blad i rostfritt stål och en parerstång som skyddar fingrarna om man skulle slinta med kniven.Att öppna ostron kan vara lite av en nöt att knäcka. Men har du det rätta handlaget så är det inte så svårt. Det finns mängder av tutorials på internet men nedan följer en kort beskrivning hur man går till väga.- Lägg ostronet med flata sidan upp i en handduk för att skydda dina händer. Håll tag i ostronet med handduken och för in kniven försiktigt i ostronets gångjärn, vid huvudet.- Vicka kniven med små försiktiga rörelser i höjd- och sidled och bänd försiktigt. Ta inte i för hårt, för då är det lätt att trycka igenom ostronet och skada fingrarna. Öppna upp locket på glänt när du känner att gångjärnet ger med sig. - För in kniven och skär loss ostronets muskel som sitter lite i mitten under och längs med det flata övre skalet. Kniven ska inte vidröra själva ostronet så det skadas. Lyft bort det toppskalet och rensa bort eventuella skalrester.- Lägg upp ostronen på ett iskylt uppläggingsfat och servera direkt. Nu kan man sörpla i sig och njuta. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
 • Ostronöppnare 2 delar

  Ostronöppnare från Zwilling i två delar. Perfekt present!
 • Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål

  En stilren och ergonomiskt utformad ostronkniv i kromad finish, den breda säkerhetsskölden gör ostronöppnandet säkrare och bladets tandade egg hjälper dig att skära loss ostronet från skalet.Bladets längd: 18 cm. 
 • Laguiole En Aubrac Ostronkniv Mattpolerad

  Med denna slitstarka kniv går inte ens de tuffaste ostronen säkert. Knivens korta och stabila blad låter dig med lätthet skära av ostronets muskel så skalet öppnar sig. Material: Rostfritt StålVarje produkt i Laguiole En Aubracs sortiment har tillverkats för hand av skickliga hantverkare. När produkten är färdig får den en unik signatur som beskriver i vilken av de 13 olika fabrikerna den är tillverkad i. Alla Laguiole En Aubrac produkter har även ett bi ingraverat på sig som fungerar som ett intyg på att det är en äkta Laguioleprodukt..
 • Ostronkniv

  Ostronkniv i rostfritt stål från Master Class. Kniven har ett skydd som skyddar händerna när du öppnar ostron.
 • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm

  Ostronkniv design av F A Porsche.Modellen är utvecklad i samarbete med franska bistroer. Liten och skön modell som ligger rätt i handen. Levereras i snygg presentförpackning.Type 301-stål i bladet. 18/10 i handtaget.Levereras i MDF-box. Bladlängd 6 cm.
 • Rösle Ostronkniv

  Ostron och musslor kan lätt öppnas med Rösles ostronkniv i rostfritt stål. Kniven har ett handskydd som effektivt skyddar händerna när du öppnar ostron.Total längd: 18 cm.Handtagets längd: 10 cm.Tål maskindisk.Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Victorinox Ostronkniv m handskydd, svart nylonhandtag

  Victorinox Ostronkniv m handskydd, svart nylonhandtag från Victorinox
 • Alessi Colombinafish Ostronkniv

  Doriana och Massimiliano Fuksas berikar familjen "Colombina Collection" med en besticksserie som är utformad för skaldjurälskare. Denna serie är ett komplett sortiment bestick perfekt för servering av fisk och skaldjur. Handtagen på varje bit har en speciell struktur inspirerad av havet. Gör besticksetet komplett med denna vackra ostronkniv. Specifikation:- Rostfritt stål Mått:4,2 x 16 x 5,3 cm 
 • GSF-18 Krabb- & hummerkniv 5 cm

  Krabb- och hummerkniv som i första hand används till bords, därav även hålet i kniven som används för att knäcka klor eller dylikt.
 • Victorinox Ostronkniv m handskydd, brunt trähandtag

  Victorinox Ostronkniv m handskydd, brunt trähandtag från Victorinox
 • Bastian Ostronkniv 18cm Rostfritt Stål

  Bastian Ostronkniv 18cm Rostfritt Stål från Bastian
 • Dorre Skaldjursset Skagen Inkl. Ostronkniv

  Dorre Skaldjursset Skagen Inkl. Ostronkniv från Dorre
 • Laguiole en Aubrac Ostronkniv, rostfri matt

  Laguiole en Aubrac Ostronkniv, rostfri matt från Laguiole en Aubrac
 • Westmark Ostronkniv

  Westmark Ostronkniv är kökskniven som alla ostronlälskare måste haEn rejäl och robust ostronkniv från tyska Westmark med vilken du öppnar dina ostron. Klassiskt utformad med ett rejält handtag som gör att du har ett säkert grepp. Själva bladet är rundat och vasst på båda sidor för enkel öppning. För att öppna ett ostron gör du på följande sätt: Ta gärna en handduk och lägg sedan ostronet i handduken med den flata sidan. Ta sedan kniven och börja hitta en öppning med spetsen och börja vicka och bända lite försiktigt. Ta inte i för mycket utan små kontrollerade rörelser. När du öppnat ostronet skall du skära oss muskeln vilket du gör genom att säkra lite längre in under det övre skalet. Klart.Mycket robust konstruktionRejält blad med parerskyddTillverkad i rostfritt stål och platstål diskmaskin5 års garantiMått: 20 cm x 5,5 cm 4,3 cm
 • Carl Mertens Stella Ostronkniv

  Carl Mertens Stella Ostronkniv från Carl Mertens
 • Wüsthof Ostronkniv Svart

  Med den här ostronkniven kan du enkelt öppna dina underbara ostron utan att skada fingrarna. Den har ett fingerskydd som hjälper den lite ovana ostronöppnaren.
 • Wüsthof Ostronkniv Svart

  Med den här eleganta ostronkniven kan du enkelt öppna dina härliga ostron med stil. Den är liksom Wüsthofs övriga knivar gjord i rostfrittstål av god kvalité.
 • Laguiole Ostronkniv 17 cm Trä

  Snygg ostronkniv med trähantag, knivens kraftiga blad gör att du lätt forcerar ostronets muskel.
 • Bastian Ostronkniv 18 cm Stål

  En riktig ostronkniv är ett måste för den skaldjursfrälste! Bastians ostronkniv i rostfritt stål gör det enklare att öppna och äta ostronet. Duka upp en överdådig skaldjursbuffé hemma, bjud in dina vänner, ta fram ostronkniven och skaldjursknäckaren från samma serie, och avnjut riktig lyx utan krångel.Tål maskindisk.
 • Ostronkniv 6 cm

  Liten smidig ostronkniv i den klassiska Porsche-designen. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
 • Ostronkniv

  Ostronkniv med en sågtandad och en slät egg. Rostfritt stål.
 • No. 9 Ostron- och skaldjurskniv, 6,5 cm - Opinel

  En traditionell, hopfällbar ostronkniv med ett låsbart 6,5 cm långt blad i rostfritt svenskt Sandvik(12C27)-stål. Handtag i bubinga-trä.
 • Ostronkniv, Rosenträhandtag - Déglon

  Öppna ostron som ett proffs med denna läckra ostronkniv från franska Déglon. Kniven har ett stabilt blad som har slipats lätt på ena sidan. Handtaget är av vackert rosenträ som kommer få en fin patina ju mer den används.
 • Ostronkniv, blått handtag - Déglon

  Öppna ostron som ett proffs med denna läckra ostronkniv från franska Déglon. Kniven har ett stabilt blad som har slipats lätt på ena sidan. Handtaget är i blå plast/akryl.
 • Ostronkniv med brett blad, Rosenträhandtag - Déglon

  Öppna ostron som ett proffs med denna läckra ostronkniv från franska Déglon. Kniven har ett stabilt blad som har slipats lätt på ena sidan. Handtaget är tillverkat av vackert rosenträ.
 • Ostronkniv med skydd, trähandtag - Déglon

  Öppna ostron som ett proffs med denna läckra ostronkniv från franska Déglon. Kniven har ett stabilt blad som har slipats lätt på ena sidan.
 • Ostronkniv, rostfri matt - Laguiole en Aubrac

  Läcker ostronkniv i diskret design från Laguiole en Aubrac. Tillverkad för hand i mattpolerat, rostfritt stål. I Laguiole, i regionen Aveyron i sydvästra Frankrike tillverkas världens finaste korkskruvar och knivar. Varje produkt från Laguiole en Aubrac tillverkas fortfarande helt för hand av en hantverkare. Varje produkt märks sedan med denne specifika hantverkares symbol. Så om du har en Laguiole produkt då kan du genom märkningen se precis vilken hantverkare om gjort din produkt. Symbolen av ett bi förekommer på alla Laguioleprodukter och är en garant för att det är en äkta Laguioleprodukt och att den håller högsta kvalitet. Produkterna från Laguiole en Aubrac har livstidsgaranti.