Ostronknivar

Ostron är en lyxig delikatess som avnjuts i gott sällskap och med ett och annat tillbehör. Ostronkniven är en specialkniv som används för att enkelt öppna ostron med. Du använder din ostronöppnare för att kunna gröpa ur skalet enkelt.

Ostronknivar har ett kort, litet knivblad som lätt kommer in i ostronet och har kraft att bända upp ostronskalet. Bäst är att köpa en ostronkniv av hög kvalité som inte går av.

Populärt inom ostronknivar

  • Ostronöppnare 2 delar

    Ostronöppnare 2 delar
    Ostronöppnare från Zwilling i två delar. Perfekt present!
  • Ostronkniv

    Ostronkniv
    Ostronkniv i rostfritt stål från Master Class. Kniven har ett skydd som skyddar händerna när du öppnar ostron.
  • Everdure Ostronkniv

    Everdure Ostronkniv
    Gör det lätt att vrida upp ostronen med den här ostronkniven från Everdure by Heston Blumenthal. Ostronknivens skaft är designat med ett skydd för fingrarna och knivens design är noga utvald med tanke på dess ändamål - att öppna ostron med lätthet.
  • Alessi Colombinafish Ostronkniv

    Alessi Colombinafish Ostronkniv
    Doriana och Massimiliano Fuksas berikar familjen Colombina Collection med en besticksserie som är utformad för skaldjurälskare. Denna serie är ett komplett sortiment bestick perfekt för servering av fisk och skaldjur. Handtagen på varje bit har en speciell struktur inspirerad av havet. Gör besticksetet komplett med denna vackra ostronkniv. Specifikation:- Rostfritt stål Mått:4,2 x 16 x 5,3 cm

Fler tips på ostronknivar

  • Ostronkniv

    Ostronkniv
    Ostronkniv med ett kort rejält blad som med lätthet går in i ostronet och samtidigt har kraften att bända upp skalet. Denna specialgjorda kniv gör upplevelsen fantastisk.
  • Ostronkniv No 9

    Ostronkniv No 9
    Servera och njut av ostron och skaldjur med denna ostronkniv. Kniven har ett kort och spetsigt blad som är skarpt vid tippen, vilket gör den utmärkt till att öppna kupade och platta ostron. Handtaget av padoukträ är vackert och vattentåligt. Ta enkelt med dig kniven till havet, eller servera med på middagen.
  • Wüsthof Ostronkniv

    Wüsthof Ostronkniv
    Använd en ostronkniv till att öppna ostron utan att förstöra kniven. Denna ostronkniv från Wüsthof har ett skarpt och hårt blad av rostfritt stål i högsta kvalité. Bladet liknar eon vanlig kniv men är smalare och tillspetsat, vilket gör det lättare att trycka in i den smala springan mellan ostronskalen.Det ergonomiska handtaget är tillverkat i svart past som ligger stabilt i handen. Ostron kan vara oförutsägbara och det är en bra idé att använda en kniv som ligger stabilt i handen. Var dock försiktig med spetsen, så att kniven inte gå sönder.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ostronkniv P24 -6 cm
    Ostronkniv design av F A Porsche.Modellen är utvecklad i samarbete med franska bistroer. Liten och skön modell som ligger rätt i handen. Levereras i snygg presentförpackning.Type 301-stål i bladet. 18/10 i handtaget.Levereras i MDF-box. Bladlängd 6 cm.
  • Victorinox Ostronkniv Fibrox

    Victorinox Ostronkniv Fibrox
    En ostronkniv i kraftig modell från Victorinox. Ostronkniven har parerstång och ergonomiskt designat plasthandtag i hygieniskt Fibrox med ett extremt bra grepp även när det blir blött och lite slabbigt från ostronen.Ostronknivar är specialverktyg anpassade till att öppna just ostron med. Victorinox kniv har ett blad i rostfritt stål och en parerstång som skyddar fingrarna om man skulle slinta med kniven.Att öppna ostron kan vara lite av en nöt att knäcka. Men har du det rätta handlaget så är det inte så svårt. Det finns mängder av tutorials på internet men nedan följer en kort beskrivning hur man går till väga.- Lägg ostronet med flata sidan upp i en handduk för att skydda dina händer. Håll tag i ostronet med handduken och för in kniven försiktigt i ostronets gångjärn, vid huvudet.- Vicka kniven med små försiktiga rörelser i höjd- och sidled och bänd försiktigt. Ta inte i för hårt, för då är det lätt att trycka igenom ostronet och skada fingrarna. Öppna upp locket på glänt när du känner att gångjärnet ger med sig. - För in kniven och skär loss ostronets muskel som sitter lite i mitten under och längs med det flata övre skalet. Kniven ska inte vidröra själva ostronet så det skadas. Lyft bort det toppskalet och rensa bort eventuella skalrester.- Lägg upp ostronen på ett iskylt uppläggingsfat och servera direkt. Nu kan man sörpla i sig och njuta. Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
  • Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål

    Kitchen Craft Ostronkniv Rostfritt Stål
    En stilren och ergonomiskt utformad ostronkniv i kromad finish, den breda säkerhetsskölden gör ostronöppnandet säkrare och bladets tandade egg hjälper dig att skära loss ostronet från skalet.Bladets längd: 18 cm. 
  • Rösle Ostronkniv

    Rösle Ostronkniv
    Ostron och musslor kan lätt öppnas med Rösles ostronkniv i rostfritt stål. Kniven har ett handskydd som effektivt skyddar händerna när du öppnar ostron.Total längd: 18 cm.Handtagets längd: 10 cm.Tål maskindisk.Rösle har sedan 1888 arbetat med professionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy:Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet. Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.

Så öppnar man ostron med ostronkniv

Ostron på en bädd av is

Att öppna ostron på bästa sätt kräver lite träning och guidning. För att öppna ostronen behöver du en ostronkniv och en kökshandduk.

Handduken ska du rulla ihop och vira runt din tumme för att undvika skärsår. Ostronet lägger du på ena sidan av handduken och vänd den så att flata sidan pekar uppåt och "gångjärnet" på ostronskalet är utåt.

För in ostronknivens tipp försiktigt i skalet och vicka fram och tillbaka samt uppåt och nedåt. Använd inte för mycket kraft då det ökar risken för att du slinter (därav handduken runt tummen).

När du bänt upp skalet är det dags att lossa ostronmuskeln från övre och nedre skalet. Skrapa tills du känner att den lossnat helt. Ostronet serveras i bottenskalet, gärna liggandes på en bädd av iskross.

ilead