Casström friluftskniv

Woodsman, Safari och No.10 Swedish Forest Knife är tre exempel på exklusiva frilufts- och jaktknivar från Casström. Speciellt No 10 är bra till bushcraft och skogsliv som en kraftig kniv med full tång.

Populärt inom Casström friluftskniv

 • Safari Mini Hunter Stabilised Curly Birch

  Safari Mini Hunter Stabilised Curly Birch
  Safari - en liten men naggande god kniv från Casström! Designad av den berömde knivtillverkaren Alan Wood från England som har gjort populära Bushcraft och jaktknivar för hand. Safari är en fulltångekniv med ca 6,5 cm flatslipat blad av Sandvik 14C28N rostfritt stål. Den avsmalnande tången och formen på bladet gör kniven perfekt balanserad och bekväm att jobba med. Handtaget i stabiliserad masurbjörk med vakuuminjicerad akryl är slitstarkt, vattentätt och underhållsfritt.Kniven levereras med ett kraftigt läderfodral och är idealisk till att flå små hjortar med eller ha i bältet under jakten.
 • No.10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N Orange

  No.10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N Orange
  No.10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N från Casström är en kniv i full tånge som lämpar sig för jakt, fiske och matberedning i skogen. No.10 Swedish Forest Knife Flat 14C28N är tillverkad av svenskt 14C28N Sandvik rostfritt stål som har värmebehandlats för att uppnå en hårdhet på 59-60 HRC. Bladet är slipat med en hel platt slipning, så kallad full flat grind, vilket ger ett tunnare blad precis bakom eggen. Det gör att kniven lättare skär igenom kött och mat, men lämpar sig inte att klyva eller snida vedträn med.Kniven levereras med ett rejält knivfodral tillverkat i 3 mm tjockt vegetabiliskt garvat läder. Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för att vätska ska kunna rinna ut och ett hål för en förankringsrem.
 • Woodsman with Fire Striker Curly Birch

  Woodsman with Fire Striker Curly Birch
  Woodsman with Fire Striker från Casström är en friluftskniv med eldstål. Woodsman är en robust kniv för bushcraft och friluftsäventyr med fulltångeblad i Sleipnerstål från svenska Uddeholm och handtag i oljad masurbjörk. Fire Striker-eldstålet håller för upp till 12000 användningar. Den medföljande läderslidan är tillverkad i cognacbrunt vegetabiliskt garvat läder och kan fästas direkt i bältet eller användas tillsammans med No.3 Dangler från Casström (No.3 Dangler säljes separat)
 • No.10 Swedish Forest Knife, Stabilised Curly Birch Ocean, Stainless Stabilised Blue C.Birch

  No.10 Swedish Forest Knife, Stabilised Curly Birch Ocean, Stainless Stabilised Blue C.Birch
  No.10 Swedish Forest Knife från Casström är en robust vildmarkskniv. Kniven kan användas till att splinta ved, tälja eller vid jakt. Det stabiliserade masurbjörkhandtaget med vakuuminjicerad blå akryl är extra resistent mot fukt och smuts och har en ergonomisk design som ligger stadigt i handen. Med skandinavisk slipning är bladet lätt att underhålla i fält och enkelt att tälja med. Slidan är tillverkad cognacbrunt, vegetabiliskt garvat läder som du enkelt fäster i bältet.