Andra varumärken

Sabatier Trompette knivprodukter

Sabatier Trompette är en av flera knivtillverkare från den lilla orten Thiers i Frankrike. Där har olika familjer med samma efternamn startat knivmärken. Trompette är en prisvärd serie knivar i rostfritt stål med hög kolhalt. Det gör att kniven håller skärpan något längre.

 • Sabatier Trompette Skärpstål

  Sabatier Trompette Skärpstål från Sabatier Trompette
 • Sabatier Trompette brödkniv 20 cm

  Sabatier Trompette brödkniv 20 cm är en klar favoritVill du ha en lagom stor brödkniv som håller länge och som gör jobbet ordentligt, men inte vill betala för mycket? Med en  Sabatier Trompette brödkniv 20 cm så har du vad du söker. Med den här kniven skär du igenom brödet utan några som helst problem. En brödkniv är utrustad med sågtänder som gör det lättare att skära igenom en limpa utan att mosa den. Brödkniven från Sabatier är en mycket prisvärd kökskniv i det lägre prissegmentet och som kan vara lämplig för den som precis flyttat hemifrån och vill ha en riktigt bra brödkniv utan att betala för mycket.Längden på knivbladet kan verka ha mindre betydelse om kniven bara ska användas till att skiva formfranska, men ett rejält surdegsbröd är näst intill omöjligt att skiva med en för kort brödkniv. Att slipa en brödkniv själv kan vara svårt och vi rekommenderar att du lämnar in den till en professionell knivslipare.
 • Sabatier Trompette Knivset 3 delar Sabatier

  Sabatier Trompette Knivset 3 delar Sabatier från Sabatier Trompette
 • Sabatier Trompette Grönsakskniv 12 cm

  Sabatier Trompette Grönsakskniv 12 cm är ett perfekt komplementEn riktigt prisvärd grönsakskniv från Sabatier Trompette med en bladlängd på 12 cm. Denna kniv är betydligt billigare än sina kusiner från andra Sabatier-varumärken, men kvaliteten är absolut helt ok. Med en bladlängd på 12 cm får du en mycket användbar grönsakskniv som givetvis duger till många andra uppgifter också. Grönsakskniven är nog den kniv som används mest i köket näst efter kockkniven. Det som kännetecknar en bra grönsakskniv är att den är lagom stor för att skära grönsaker och frukt så en bladlängd mellan 9-14 cm är det vanligaste, men sen finns det förstås ytterligheter. Trompette-knivarna har en hårdhet på 50-54 grader på Rockwelllskalan vilket innebär ett lite mjukare stål som är lätt att slipa samtidigt som det är svårt att göra fel. Slipvinkeln på eggen på dessa köksknivar är 20-25 grader något som ger en hållbar egg.Tusentals professionella kockar världen över har alltid använt knivar från Sabatier i sin yrkesutövning. Nu har du också möjligheten att uppleva skillnaden med Sabatier Trompette ? en originalkniv som har sitt ursprung i den franska regionen Sabatier som garanterar exceptionell kvalitet till ett överkomligt pris
 • Sabatier Trompette filékniv 25 cm

  Sabatier Trompette filékniv 25 cm  är en riktigt prisvärd och bra köksknivEn fransk kniv tillverkad i japanskt stål det måste bli bra.Med denna Sabatier Trompette filékniv får du en mycket bra och prisvärd kniv. Idag finnas massor av tillverkare som bär namnet Sabatier och för att skilja dem åt använder alla ett tilläggsnamn Trompette till exempel. Bladlängden är 25 cm vilket är en ganska typisk längd för en filékniv. Kökskniven har klassiskt franskt utseende och västerländsk stil på knivbladet och eggen. Det innebär en vinkel på 20-25 grader -något som ger en relativt hållbar egg som inte behöver slipas om så ofta.En filékniv är kanske inte den viktigaste kökskniven i samlingen men om du har grunduppsättningen av knivar så kanske en filékniv står på tur. En kökskniv från Sabatier Trompette kan då vara ett bra alternativ då den är lite billigare än sin betydligt dyrare kusin, men ändå håller en bra kvalitet. Sen är det som alltid med knivar, man måste nästan prova sig fram för att hitta ett märke man trivs med.
 • Sabatier Trompette Kockkniv 20,5 cm

  Sabatier Trompette Kockkniv 20,5 cm från Sabatier Trompette
 • Sabatier Trompette Knivmagnet Pro Sharp 31 cm

  Sabatier Trompette Knivmagnet Pro Sharp 31 cm är en snygg knivlist för dina köksknivarEn knivmagnet för upphängning av dina köksknivar på väggen. Längden på knivlisten är 31 cm och och höjden är 2,8 cm. den bygger ut ungefär 2,5 cm från väggen. Den kan antingen fästas med dubbelhäftande tejp eller skruvas fast direkt i väggen. Vi rekommenderar det sistnämnda för att inte riskera att hela listen släpper från väggen och skadar dina köksknivar. Skruvhuvudena är dolda vilket ger en snygg knivlist. I förpackningen medföljer skruvar, väggplugg samt insexnyckel för att lossa väggfästet med.Att förvara sina köksknivar rätt är viktigt dels för att minska skaderisken men också för att skydda eggen på dem. Det finns olika lösningar för effektiv knivförvaring där knivlister är en av dem. Det är ett platseffektivt sätt att för vara dem på samt att de blir lättåtkomliga.