Andra varumärken

Satake knivprodukter

Bli en samuraj i köket med SATAKEs knivar som ofta vinner bäst-i-test utmärkelser. Några av deras mest berömda knivar är Houcho, No Vac och Damaskus. Den sistnämnda kniven smids på samma sätt som man traditionellt smitt samurajsvärd. Lager på lager och bankning i 62 omgångar. Du kan se spåren av det som ådror på knivbladet.

  • Satake Våtsten kombo 1000/3000 grit

    Våtsten kombo 1000/3000 grit SATAKE
  • Knivlist i Akryl 50 cm

    Knivlist i acryl som fungerar på alla typer av knivar. Även keramiska. Längd 50 cm 
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Röd

    Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Satake Houcho Knivset 6 delar

    Houcho Knivset 6 delar SATAKE
  • Satake No Vac Knivset två delar

    No Vac Knivset två delar SATAKE
  • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

    Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
  • Satake Knivmagnet Rostfritt stål 50 cm

    Knivmagnet Rostfritt stål 50 cm SATAKE
  • Satake Houcho Knivset 2 delar i Balsabox

    Houcho Knivset 2 delar i Balsabox SATAKE
  • Satake Satake våtsten 120 grit

    Satake våtsten 120 grit SATAKE
  • Satake Knivställ Stående/Väggmonterad

    Knivställ Stående/Väggmonterad SATAKE
  • Våtsten 13000 grit - Satake

    Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
  • Satake Houcho Knivset Santoku samt Grönsakshack i Balsabox

    Houcho Knivset Santoku samt Grönsakshack i Balsabox SATAKE
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Satake Satake våtsten 13 000 grit

    Satake våtsten 13 000 grit SATAKE
  • Satake Våtsten 1200 Grit

    Våtsten 1200 Grit SATAKE
  • Satake Magnetlist ek

    Magnetlist i vacker ek. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats.
  • Satake Knivmagnet Bok 50 cm

    Knivmagnet Bok 50 cm SATAKE
  • Satake Knivmagnet Ek 50 cm

    Knivmagnet Ek 50 cm SATAKE
  • Satake Våtsten 3000 Grit

    Våtsten 3000 Grit SATAKE
  • Satake Professional Kockkniv 21 cm

    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Grönsakshacka

    Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cmPresentset med grönsakshacka och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Levereras i exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ 
  • Satake Houcho Knivset i Balsabox 3-set Santoku Grönsakshacka Sashimi

    Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cm + Sashimi Filékniv 21 cmPresentset med grönsakshacka, sashimi-/filékniv och japansk kockkniv i vacker balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 + 17 + 21 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
  • Kockkniv 15,5 cm Vit

    Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. Detta är en allroundkniv helt enkelt. Knivbladet är tillräckligt högt för att du ska slippa slå knogarna i skärbrädan när du hackar eller skär med kniven. Vid tillverkningen pressas Hi Tech-keramiken ihop med ett tryck av flera tusen ton per kvadratmeter. Samma slitstarka material används bl.a. till bottenplattorna i NASA:s rymdskyttlar och till Ferraris bromsbelägg. Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc.
  • Satake Houcho Brödkniv 24 cm

    Houcho Brödkniv 24 cm SATAKE
  • Satake Satake Pro, Kockkniv, 21 cm

    Satake Pro, Kockkniv, 21 cm SATAKE
  • Satake Houcho Knivset 3 delar med Balsabox

    Houcho Knivset 3 delar med Balsabox SATAKE
  • Satake Våtsten 240 Grit

    Våtsten 240 Grit SATAKE
  • Satake Houcho Kockkniv 17 cm

    Houcho Kockkniv 17 cm SATAKE
  • Satake pro Kockkniv 24 cm

    Satake pro Kockkniv 24 cm är en av våra skönaste köksknivar En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans,&hellip:
  • Satake pro brödkniv 20 cm

    Stake pro brödkniv 20 cm är en brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Det som var viktigt vid framtagandet av deras knivar var känsla prestanda&hellip:
  • Satake Keramiskt Bryne 12 cm

    Keramiskt Bryne 12 cm SATAKE
  • Våtsten 3000 grit - Satake

    Våtsten från Satake som hjälper dig att ge knivarna en fin skärpa. Gritvärde på 3000, vilket innebär att den passar bra när du vill underhålla knivar som redan är vassa eller avsluta en slipning som gjorts med grövre sten. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 3000 grit
  • Våtsten kombo 1000/3000 grit - Satake

    Slipsten som ger kniven skärpa. En kombinationssten som behövs för den perfekta knivslipningen. Stenen är 1000 grit på ena sidan och 3000 grit på den andra. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. Slipsten / Våtsten Finhetsgrad: 1000 / 3000 grit Instruktioner och manualer  
  • Satake No Vac SCP0007 Kockkniv 21 cm Trähandtag

    Satake's allroundkniv som blivit "Bäst i Test" i Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Prova den och du förstår varför. Hålen gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. Den trubbiga spetsen gör att du kan karva längs benet utan att spetsen hugger. Japansk smartness! Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel 21 cm blad Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i rosenträ Art nr SCP0007
  • Satake Professional Brödkniv 20 cm

    En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar.  Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 20 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Kockkniv 18 cm Vit

    Denna kockkniv är ett utmärkt val när du ska tranchera kött, skära lax och vid andra tillfällen du vill ha ett längre blad. Det blir också din nya brödkniv – den är så vass att någon tandning inte behövs. Vid tillverkningen pressas Hi Tech-keramiken ihop med ett tryck av flera tusen ton per kvadratmeter. Samma slitstarka material används bl.a. till bottenplattorna i NASA:s rymdskyttlar och till Ferraris bromsbelägg. Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc.
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Rosa

    Strimlis Rosa. Strimlis strimlar citronskal, gurka, morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Satake No Vac Knivset tre delar

    No Vac Knivset tre delar SATAKE
  • Satake strimlis julienne rosa

    Satake strimlis julienne rosa är en härlig grönsaksskalare Perfekt för dig som både vill strimla råvarorna och dekorera den färdiga maten. Du fixar enkelt vackra strimlor av parmesan, ingefära,&hellip:
  • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

    Keramiskt Bryne 24 cm SATAKE
  • Satake Satake Pro Knivset 4 delar

    Satake Pro Knivset 4 delar SATAKE
  • Diamantbryne med stöd

    Ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. Bryner alla knivar Stöd ingår
  • Våtsten 240 grit, Satake

    En sten för reparation av skador i knivens egg. Ger en grundslipning men inte en vass egg. Används för: Grundslipning och reparation   Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Våtsten 10000 grit, Satake

    En sten som ger extra bra skärpa. Kan användas för att underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med > 1200 grit. Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Satake No Vac SBP0009 Brödkniv 20 cm Plasthandtag

    En användbar brödkniv med tåligt plasthandtag.  Hi Carbon steel20 cm bladHandtag i antibakteriebehandlad plast.
  • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Satake Pro, Kockkniv, 24 cm

    Satake Pro, Kockkniv, 24 cm SATAKE
  • Satake Brödkniv, 20 cm, plasthandtag

    Brödkniv, 20 cm, plasthandtag SATAKE
  • Knivlist 35 cm ek

    Satake knivlist för väggmontering, tillverkad av vackert ekträ. En fördel med att förvara dina knivar på en magnetlist är att man tydligt ser vilken kniv man väljer.
  • Satake Strimlis Strimlare Julienne Silver

    Strimlis silver. Strimlis strimlar citronskal, gurka , morötter, choklad, ingefära, squash, parmesan och mycket annat.Strimar åt bägge hållen. Enkelt att strimla rakt ner i salladen. Ergonomiskt handtag. Tål maskindisk.
  • Satake Diamantbryne med stöd

    Diamantbryne med stöd SATAKE
  • Satake Magnetlist bok

    Magnetlist i vackert bokträ. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats.
  • Satake filékniv 18 cm

    Med en en Satake filékniv 18 cm ur Professional-serien har du en riktigt bra kökskniv. Den är framtagen i nära samarbete med svenska kockar och balans, känsla och prestanda var vad de eftersträvade De&hellip:
  • Satake Hi-Tech Skalkniv Keramisk 11 cm Vit

    Denna skalkniv är perfekt när du vill jobba med kortare blad i din matlagning. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Det medföljer en plastslida för säker förvaring. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Satake Houcho Filékniv Med Magnoliahandtag 21 cm Rostfritt Stål

    Denna japanska filékniv passar perfekt till sashimi. Greppvänligt handtag av magnolia. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Pro Filékniv 18 cm Stål

    Denna japanska filékniv är tillverkad i DR1K6-stål, som lämpar sig bättre för flexibla knivar. Den japanska filékniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Våtsten 240 Grit

    Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Våtsten 1200 grit - Satake

    Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake   Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Satake Professional Filékniv 18 cm

    En filékniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just filékniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar.  Filékniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: DR1K6-stålBladlängd: 18 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Houcho Sashimi Filékniv Magnoliahandtag 21 cm

    Sashimikniven är typiskt japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Houcho Petty Skalkniv Magnoliahandtag 12 cm

    En liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Professional Kockkniv 24 cm

    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 24 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

    En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
  • Skalkniv 11 cm Vit

    Perfekt skalkniv när du vill jobba med kortare blad. Handtaget ger ett tryggt grepp och kniven väger bara 66 gram. Vid tillverkningen pressas Hi Tech-keramiken ihop med ett tryck av flera tusen ton per kvadratmeter. Samma slitstarka material används bl.a. till bottenplattorna i NASA:s rymdskyttlar och till Ferraris bromsbelägg. Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc.
  • Satake Satake Pro, Brödkniv, 20 cm

    Satake Pro, Brödkniv, 20 cm SATAKE
  • Satake Knivmagnet Valnöt 50 cm

    Knivmagnet Valnöt 50 cm SATAKE
  • Satake Satake Pro, Filékniv, 18 cm

    Satake Pro, Filékniv, 18 cm SATAKE
  • Satake Satake Pro Knivset 2 delar

    Satake Pro Knivset 2 delar SATAKE
  • Satake No Vac brödkniv 20 cm

    Satake No Vac brödkniv 20 cm är vår mest prisvärda Från japanska tillverkaren Satake kommer denna brödkniv från NoVac-serien som är en serie köksknivar som har en flertal hål och luftspalt&hellip:
  • Satake Kockkniv 18 cm pakkaträ

    Satake Kockkniv 18 cm pakkaträ är en kökskniv vi verkligen gillar Kockkniv med 18 cm med snyggt svart blad ? en perfekt kökskniv när du trancherar kött, lax och vid andra tillfällen då du vill&hellip:
  • Satake pro Trancherkniv 27 cm

    En tranchérkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade&hellip:
  • Satake Knivlist Ek 35x6 cm

    Knivlist Ek 35x6 cm SATAKE
  • Satake Hi-Tech Kockkniv Keramisk 15.5 cm Vit

    Denna japanska kockkniven är en allroundkniv som hjälper dig i köket med kött, fisk och grönsaker. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Satake Hi-Tech Kockkniv Keramisk 18 cm Vit

    Denna japanska kockkniven passar perfekt när du ska tranchera kött, skära lax eller vid andra tillfällen när du önskar ett längre blad. Kniven passar även som brödkniv, eftersom den är så vass att inte någon tandning på bladet behövs. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Satake No Vac Skalkniv Petty Med Plasthandtag15 cm Rostfritt Stål

    Denna skalkniv är speciellt utvecklad för att slippa vakuumtryck genom sina hål som släpper in luft mellan det du skivar och knivbladet. Det betyder att det du skivar fastnar inte lika lätt på knivbladet. Knivens slipvinkel är 15 grader. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake No Vac Brödkniv Med Plasthandtag 20 cm Rostfritt Stål

    Satake Cutlery erbjuder köksknivar designade för all typ av matlagning där sortimentet inkluder allt från klassiska japanska kockknivar till mindre skalknivar. De vassa knivarna är mycket omtyckta och blir ofta valda som bäst i test. Denna kniv passar utmärkt till brödet. Med tåligt plasthandtag som är greppvänligt. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Houcho Kockkniv Med Magnoliahandtag 17 cm Rostfritt Stål

    Denna japanska kockkniv med handtag av magnolia är av Santoku-modell, vars kunskaper är att hacka och skiva med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Houcho Skalkniv Petty Med Magnoliahandtag 12 cm Rostfritt Stål

    En liten behändig skalkniv med japansk skärpa och greppvänligt handtag av magnolia. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Pro Kockkniv 21 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Pro Skalkniv Petty 12 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Den japanska skalkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Pro Tranchérkniv 27 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i DSR1K6-stål, ett stål som lämpar sig bäst för flexibla knivar.Den japanska tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Pro Brödkniv 20 cm Stål

    Denna japanska brödkniven är tillverkad i DR1K6-stål, som lämpar sig bra för tandade knivar. Den japanska brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Magnetlist 35 cm Ek

    Satake knivlist för väggmontering i vacker ek. Den dolda magneten håller garanterat dina knivar på plats.
  • Satake Professional Skalkniv Svart

    Skalkniv ur Professionel-serien från japanska Satake. Knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan. Handtaget och bladet är smidd i ett stycke och handtaget består av svart pakkaträ som tål tuffa tag och väta. Den perfekta kvniven för hemma kocken.
  • Satake Houcho Kockkniv 21 cm

    Houcho Kockkniv 21 cm SATAKE
  • Satake Houcho Filékniv flex 17 cm

    Houcho Filékniv flex 17 cm SATAKE
  • Satake Knivset i balsabox. Tre knivar i balsabox. (SVK001, SVK006 och SVK011)

    Knivset i balsabox. Tre knivar i balsabox. (SVK001, SVK006 och SVK011) SATAKE
  • Magnetlist bok, 50 cm - Satake

    Magnetlist i vacker bok. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats. Vacker magnetlist i bok Dubbla Hyab magneter Bok 50 cm
  • Magnetlist valnöt, 50 cm - Satake

    Magnetlist i vacker valnöt. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats. Vacker magnetlist i valnöt Dubbla Hyab magneter Valnöt 50 cm
  • Set med skalkniv och japansk kockkniv

    Presentset med skalkniv och japansk kockkniv s k Santoku modell som hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel 12 17 cm blad Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i magnoliaträ Houcho, (SVK001 SVK006 balsabox)
  • Knivset, Novac (SBP0005 + SBP0007 + SBP0008)

    Set med skal-, kött- och Satake's allroundkniv som blivit Bäst i Test i Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Prova den och du förstår varför. Hålen gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. Hi Carbon steel15 grader slipvinkel15 17 21 cm bladSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i antibakteriebehandlad plast
  • Japansk Kockkniv, 15.5 cm, keramisk, svart - Satake Hi Tech

    Japansk Kockkniv, 15.5 cm, keramisk, svart - Satake Hi Tech - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Japansk Kockkniv, 15.5 cm, keramisk, svart - Satake Hi Tech - är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15,5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Vikt 118 gram Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben, muskotnöt eller liknande [embed]https://www.youtube.com/watch?v=4ITkgmGl-1Q[/embed]
  • Satake Hi Tech Skalkniv 11 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket! Det keramiska materialet i dessa knivblad tillverkas under extremt hårt tryck, flera tusen ton per kvm. Det blir därför extremt hårt och tåligt, och används både i rymdfärjor och bromsbelägg på extrema sportbilar. Det enda som är hårdare är den svarta Hitech-kniven. Det går att slipa betydligt vassare än en stålkniv, och håller dessutom skärpan utan att behöva slipas. Det behändiga formatet och den låga vikten gör denna kniv till en mycket användbar kompis i köket. Allkniv 11 cm blad Gummihandtag med mycket bra grepp, sk Soft-grip Vikt 66 gram Tål maskindisk För skötselråd se knivskolan
  • Satake Hi Tech Japansk kockkniv 15.5 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Japansk kockkniv 15,5 cm blad Safe grip Vikt 108 gram Tål maskindisk Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande För skötselråd se knivskolan
  • Satake Hi Tech Kockkniv 18 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Kockkniv med 18 cm blad är alldeles utmärkt när du trancherar kött, lax och andra tillfällen du vill ha ett längre blad. Det blir också din nya brödkniv. I och med att den är så vass så behövs ingen tandning. Kockkniv 18 cm blad safe grip Vikt 114 gram Tål maskindisk Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande För skötselråd se knivskolan
  • Skalkniv, 13 cm - Satake Damaskus Petty

    Skalkniv, 13 cm - Satake Damaskus Petty - kniven som mästerverk och vars blad smids enligt gammal samuraj-tradition. En kärna av rostfritt stål med molybden beläggs med sextiotvå (!) lager tunt rostfritt stål med nickel och kol. Var och ett bankas lövtunna för hand, viks, appliceras och härdas upprepade gånger. En process som tar lång tid i anspråk. Lindrigt uttryckt! Handtagen tar också lång tid i anspråk. Damaskus ska kunna användas dagligen i decennier. Det är vad som krävs av dess professionella användare. Skalkniv, 13 cm - Satake Damaskus Petty - kostar en del. Men i gengäld får man vad man betalar för. Den bästa tänkbara. Ett mästerverk. 13 cm blad och handtag i pakkaträ 15 graders slipvinkel Slipas med sten Kärnan omges av 62 lager rostfritt stål Video med likadan kniv men 15 cm Satake Damaskus Petty. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=UfdoCRMJ7bQ[/embed]
  • Houcho Sashimi (filékniv), 21 cm

    Sashimikniven är typisk japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk- och kött ska skivas perfekt. Med denna kniv skivas det mesta med ett snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i magnoliaträ
  • Houcho Petty, (skalkniv) 12 cm

    En liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Passar bra när du vill arbeta med en kniv som har ett kortare blad.Hi Carbon steel12 cm blad15 cm slipvinkelHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake

    Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Det här skönheten med svart blad och Pakkaträhandtag är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15.5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Förpackad i exklusiv knivlåda Vikt 118 gram Hi Tech-keramik pressas ihop under flera 1.000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande
  • Våtsten 120 grit, Satake

    Det här är en sten för reparation av kraftiga skador i knivens egg, samt utplaning av ojämna slipstenar.  Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Satake Professional, Kockkniv, 24 cm

    Satake Professional, Kockkniv, 24 cm, är framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Professional-knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Satake Professional, Kockkniv, 24 cm, är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Professional Filékniv, 18 cm

    Knivarna i serien Satake Professional är framtagna av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Kniven är tillverkad i DR1K6-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Filé-kniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional

    Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är framtagen i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Professional-knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Professional Brödkniv, 20 cm

    Knivarna i serien Satake Professional är framtagna av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Brödkniven är tillverkad i DR1K6-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Kockkniv 21 cm - Satake Pro

    Kockkniv från Satakes Professionalserie som tagits fram i samarbete med svenska kockar. Kniven är tillverkad av AUS8-stål, som har extremt bra förmåga att hålla skärpan riktigt länge. Kniven är smidd i ett stycke med en bolster som sammanfogar bladet och handtaget, som är tillverkat av svart pakkaträ. Pakkaträ tål den väta som ofta finns i köket på ett utmärkt sätt. Bladlängd: 21 cm
  • Knivset med 6 st Houchoknivar - Satake

    Knivset med sex knivar från Satakes serie Houcho. Knivarna är klassiskt japanska i designen med magnoliaträ i handtagen och hi carbon-stål i bladen. Setet består av: Santokukniv, 17 cm Grönsakshacka, 17 cm Sashimikniv, 21 cm Gyoto-/kockkniv, 17 cm Brödkniv, 20 cm Skalkniv, 12 cm Låda i trä Mynt (de vidskepliga förstår)
  • Satake Pro presentset - kockkniv & skalkniv - Satake

    Ett set innehållande två knivar ur Satake Professional-serien. Kockkniv SP800037 - En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stål Bladlängd: 21 cm Handtag av svart pakkaträ https://youtu.be/PtLcXxNyOE8 Skalkniv / Petty - En Petty-kniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Pettyn är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stål Bladlängd: 12 cm Handtag av svart pakkaträ https://youtu.be/KHjNDQyfnXQ
  • Magnetlist i ek, 35 cm - Satake

    Knivlist från Satake   Satake knivlist för väggmontering i vacker ek. Mått B 35 x H 6 cm.     Knivlist . Magnetlist
  • Magnetlist i valnöt, 35 cm - Satake

    Knivlist från Satake   Satake knivlist för väggmontering i vacker valnöt. Mått B 35 x H 6 cm.     Knivlist . Magnetlist
  • Magnetlist ek, 50 cm - Satake

    Magnetlist i vacker ek. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats. Vacker magnetlist i ek Dubbla Hyab magneter Valnöt 50 cm
  • Satake Houcho Knivset i Balsabox 6 Knivar

    Från Satake kommer här ett set med 6 knivar så att du kan vara redo för allt i köket. Knivarna har en diskret design och en låg vikt som gör den lätt att hantera och arbeta med. Det enkla men sylvassa bladet hjälper dig att få perfekta resultat i köket och skaftet i magnoliaträ ligger som en dröm i handen. Knivarna kommer i en snygg förvaringsbox av balsaträ. Bli en riktig stjärna i köket med detta snygga och funktionella knivset från Satake. Specifikationer:- 6 knivar i fin förvaringsbox- Skaft i magnoliaträ- Material: Hi Carbon Steel 
  • Satake Knivlist Valnöt 50 cm

    Med en magnetlist kan du alltid ha dina knivar nära till hands i köket samtidigt som dess skärpa bevaras längre. Från Satake kommer här en snygg knivlist i valnöt på hela 50 cm som är perfekt för dig med ett lite större kök och många knivar. Knivlisten har dubbla hyabmagneter får du en stark och jämn magnetisk längst hela listen. Förutom att det är ett praktiskt sätt att förvara dina knivar blir det även en snygg detalj i köket. Specifikationer:- Material: Valnöt- Dubbla Hyabmagneter- Mått: B:50 x H 6 cm- Bevarar skärpan på dina knivar- Snygg detalj 
  • Satake Knivlist Valnöt 35 cm

    Förvara dina knivar på ett snyggt sätt som samtidigt är skonsamt mot dina knivar. Med en magnetlist bevaras knivarnas skärpa längre och de blir samtidigt en snygg detalj i köket. Den här knivlisten i snygg valnöt är 35 cm lång och 6 cm hög vilket gör att den passar perfekt i alla kök och har plats för dina knivar. Tack vare de dubbla magneterna får du en jämn magnetism längst hela listen och du behöver inte oroa dig för att knivarna ska falla ner. Specifikationer:- Material: Valnöt- Dubbla Hyabmagneter- Mått: B:35 x H 6 cm- Bevarar skärpan på dina knivar- Snygg detalj 
  • Satake Houcho Knivset 3-delar Balsabox

    Knivset med Skalkniv 12 cm, Santoku 17 cm, Brödkniv 20 cm. Bladet är av Hi carbon steel och skaftet i mangoliaträ. Kraftfulla knivar som kommer i en fin gåvolåda. I lådan medkommer en japansk yen som mottagaren ska ge tillbaka till den som ger kvinarna,enligt japansk tradition är det otur att ge bort knivar.