Satake knivprodukter

Bli en samuraj i köket med SATAKEs knivar som ofta vinner bäst-i-test utmärkelser. Några av deras mest berömda knivar är Houcho, No Vac, Ame och Damaskus, en kniv som smids på samma sätt som man traditionellt smitt samurajsvärd. Man lägger lager på lager med stål och bankar i 62 omgångar. Du kan se spåren av det som ådror på knivbladet.

Urval av Satake knivar online

 • Satake Knivlist rostfritt stål 50 cm

  Satake Knivlist rostfritt stål 50 cm
  Förvara dina knivar på ett snyggt och praktiskt sätt med denna knivlist från japanska Satake. Den erbjuder säker förvaring då den är magnetisk och håller hårt i knivarna. Dessutom skyddar designen dina knivar så att du kan vara säker på att de håller länge och håller sig vassa. Knivlisten är tillverkad av rostfritt stål och har en stilren design. Den dubbla Hyab-magneten är extra stark och har en jämn magnetism över hela listens yta. Knivlisten finns i två storlekar: 50 x 6 cm och 75 x 8 cm.
 • Satake - Kuro Knivblock magnetisk

  Satake - Kuro Knivblock magnetisk
  Knivar mår bäst av att förvaras på magnetlist eller i ett knivblock! Det här rejäla knivblocket från Satakes serie Kuro passar till 5 knivar och ser till att skärpan behålls på dina köksfavoriter. Knivstället är tillverkat av bränt wengeträ med ett stöd av metall och kommer garanterat pryda sin plats på köksbänken.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Houcho Knivset 2 delar Santoku samt Grönsakshack i Balsabox

  Houcho Knivset 2 delar Santoku samt Grönsakshack i Balsabox
 • Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)

  Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)
  Knivsetet i 2 delar från Satake är en utmärkt gåva till dig själv eller kompisen. Setet innehåller en santokukniv med bladlängd på 18 cm och en universalkniv med bladlängd på 15 cm. Båda knivarna tillhör Kuro-serien från Satake och setet blir därför en perfekt start på din egen knivkollektion, eller en utmärkt förlängning.Knivbladen är tillverkade i VG10-stål som behandlats 8 gångar. Detta ger en otroligt skärpa och hållbarhet som gör att knivarna håller absolut högsta kvalité. Knivarna är handgjorda och samtliga detaljer är noggrant utformade och designade. Skaften är formad i bränt, polerat rosenträ som ger ett perfekt grepp, stabilitet och balans. Knivarna är perfekta i köket och kan användas till det mesta.
 • Satake Kuro magnetiskt knivställ

  Satake Kuro magnetiskt knivställ
  Den enkla och eleganta Kuro magnetiska skärbrädan från Satake är perfekt till din Kuro-kollektion. I stället för att förvara dina knivar i lådan så att äggen tar skada så använd i stället knivblocket som inte bara dekorerar ditt köksbord, men kan även monteras på väggen. Knivblocket är tillverkat av trä och kan hålla upp till 5 knivar.Knivblocket är en del av Kuro-kollektionen från Satake och kommer därför vara ett perfekt val till dina Kuro knivar.
 • Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

  Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm
  Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
 • Satake Diamantbryne med trähandtag

  Satake Diamantbryne med trähandtag
  Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
 • Houcho Knivset 3 delar med Balsabox

  Houcho Knivset 3 delar med Balsabox
 • Satake Knivlist i Ek 50 cm

  Satake Knivlist i Ek 50 cm
  Snygg knivlist i EK De dolda mycket starka magneterna håller knivarna stadigt på plats Längd 50 cm Höjd 5 cm Tjocklek 1,5 cm Sätts upp med två st skruvar (medföljer)
 • Satake Svampkniv i presentlåda

  Satake Svampkniv i presentlåda
  Den helt nya serien Satake Outdoor® gör det lätt för dig att förflytta matlagningen utomhus, oavsett om det är vid uteköket, campingplatsen eller i skogen. Denna smidiga och fällbara svampkniv kommer i en klar, röd färg som gör den lätt att se bland mossa och löv i skogen. Bladet fälls smidigt in och en spärrfunktion säkrar att du inte skär dig av misstag. Svampborsten av naturliga material finns på handtaget. Bladet är välvt för bästa möjliga kontroll och smidighet när svampen ska plockas och rengöras. Bladet är 8 cm långt och kniven är smidig att ta med ut i skogen.
 • Houcho Brödkniv 24 cm Magnoliaträ

  Houcho Brödkniv 24 cm Magnoliaträ
 • Flexibelt knivblock i Björk 24 cm

  Flexibelt knivblock i Björk 24 cm
 • Satake Knivlist rostfritt stål 75 cm

  Satake Knivlist rostfritt stål 75 cm
  Förvara dina knivar på ett snyggt och praktiskt sätt med denna knivlist från japanska Satake. Den erbjuder säker förvaring då den är magnetisk och håller hårt i knivarna. Dessutom skyddar designen dina knivar så att du kan vara säker på att de håller länge och håller sig vassa. Knivlisten är tillverkad av rostfritt stål och har en stilren design. Den dubbla Hyab-magneten är extra stark och har en jämn magnetism över hela listens yta. Knivlisten finns i två storlekar: 50 x 6 cm och 75 x 8 cm.
 • Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm

  Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm
  Kuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Satake Houcho knivblock

  Satake Satake Houcho knivblock
  Satake tillverkar japanska knivar i hårt högkvalitativt stål. Knivblocket är tillverkat i stabil björk och har fyllnadsstrån i svart plast så att du smidigt och enkelt kan sticka ner knivarna hur du vill. Houcho betyder kniv på japanska, och i serien finns utöver detta block också rakbladsvassa knivar i japansk design.Blocket fungerar för stålknivar, keramiska knivar, saxar och andra köksredskap. Blocket väger 1,8 kg och står stabilt på köksbänken.Höjd: 24 cm. Diameter: 13 cm.
 • Satake - Knivlist Ek 35 cm Ek

  Satake - Knivlist Ek 35 cm Ek
  Satake knivlist för väggmontering, tillverkad av vackert ekträ. En fördel med att förvara dina knivar på en magnetlist - förutom att det förlänger livslängden på dina knivar - är att du tydligt ser vilken kniv du ska välja.
 • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

  Satake Keramiskt Bryne 24 cm
  Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

  Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Satake Ame knivset, 3 delar

  Satake Ame knivset, 3 delar
  Knivar från Satake är vida kända för en otrolig skärpa och hög kvalitet. Det är en knivproducent i absoluta toppklass med knivar för de mest ambitiösa kockarna. I det här knivsetet får du tre knivar från Ame-kollektionen: Petty-, Santoku- samt Kiritsukekniven. Ame är japanska och betyder regn och visst kan du se inspirationen i designen av knivbladen? Petty-kniven (en örtkniv) är den minsta av de tre och den mäter 12 cm. Utformad för finliret i köket som att skala grönsaker och att hacka mindre råvaror som vitlök och ingefära.Santokukniven har en lätt rundad rygg och är 18 cm lång. Santokukniven är enkelt uttryckt den japanska motsvarigheten till den västerländska kockkniven och är med andra ord en allsidig kniv i köket som kan användas till det mesta. Den största av knivarna är Kiritsuke-kniven som är 23 cm lång. Den har ett vasst blad med ett spetsigt avslut och är designad för att skära långa och precisa drag. Alla knivarna har unika handtag av japanskt lärkträ. För att på bästa sätt ta hand om ditt knivset rekommenderar vi att de slipas med jämna mellanrum och att de diskas för hand.
 • Houcho Kockkniv Trähandtag 17 cm Magnolia

  Houcho Kockkniv Trähandtag 17 cm Magnolia
 • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

  Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm
  Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
 • Satake Rostfri Magnetlist

  Satake Rostfri Magnetlist
  Med en magnetlist så behöver inte knivarna ligga i en låda och bli slöa utan finns nära till hands vid din arbetsplats.
 • Satake Houcho Sashimi Filékniv Magnoliahandtag 21 cm

  Satake Houcho Sashimi Filékniv Magnoliahandtag 21 cm
  Sashimikniven är typiskt japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
 • Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka

  Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cmPresentset med grönsakshacka och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Levereras i exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Satake Knivset i balsabox, 3 delar

  Satake Knivset i balsabox, 3 delar
  Detta knivset från Satakes Houcho-produktserie innehåller seriens skalkniv, universalkniv och filékniv med bladlängder på 13 cm., 17 cm. respektive 21 cm. Knivarna är som de andra produkterna i serien tillverkade av högkvalitets rostfritt stål med högt kolinnehåll och har behagliga handtag av magnoliaträ. Knivsetet är den perfekta gåvan till en kvalitetsmedveten kock.
 • Satake - Houcho Knivblock Björk flexibelt

  Satake - Houcho Knivblock Björk flexibelt
  Från Satakes storsäljande knivserie Houcho kommer nu detta runda, vackra och flexibla knivblock som är gjort av björk och står stadigt på köksbänken. Knivblocket fungerar bra för att hålla stål- eller keramiska knivar, saxar, eller andra köksredskap.Stråna som fyller knivblocket är gjorda av svart plast vilket gör att du själv kan sätta knivar eller saxar hur du vill i blocket. Insatsen av plast kan enkelt tas bort för rengöring.
 • Keramisk slipsten, 240 Grit - Satake

  Keramisk slipsten, 240 Grit - Satake
  Keramisk slipsten från Satake med en grit på 240 som hjälper dig att bygga om knivens egg.
 • Houcho Filékniv Flex 17 cm Magnoliaträ

  Houcho Filékniv Flex 17 cm Magnoliaträ
 • Diamantbryne - Satake

  Diamantbryne - Satake
  Ett koniskt diamantbryne från Satake.
 • Våtsten Kombo, 1000/3000 grit - Satake

  Våtsten Kombo, 1000/3000 grit - Satake
  Slipsten med kombinationen 1000 och 3000 grit.
 • Satake - Ame Kiritsuke 23 cm

  Satake - Ame Kiritsuke 23 cm
  Snygga Ame Kiritsuke, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 23 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. En mångsidig, vacker kniv som framförallt används för att skära fisk, kött och att hacka grönsaker – något som knivens unika design lämpar sig väl för.Kiritsukekniven återfinns hos de flesta professionella japanska kockar och har en självklar plats i köket hos den knivintresserade.
 • Satake - Knivlist 50 cm Valnöt

  Satake - Knivlist 50 cm Valnöt
  Från Satakes storsäljande knivserie Houcho kommer nu denna, stilrena och smarta knivlist som är tillverkad i trä och är tänkt att fästas på väggen. Knivlisten fungerar bra för att hålla stål- eller keramiska knivar, saxar, eller andra köksredskap och tack vare de kraftfulla magneterna i listen kan du hänga upp dina redskap eller knivar ända längst ut på kanterna.
 • Satake - Kuro Chopper 18 cm

  Satake - Kuro Chopper 18 cm
  Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)

  Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)
  En användbar brödkniv med tåligt plasthandtag.  Hi Carbon steel20 cm bladHandtag i antibakteriebehandlad plast.
 • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

  Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm
  En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
 • Satake Kuro brödkniv

  Satake Kuro brödkniv
  Satakes knivar är bland de mest luxuösa på marknaden och deras kvalitet upphör aldrig förvåna. Kuro-kollektionen bjuder på eleganta knivar med handtag av mörkbrunt trä och vassa blad av japanskt damaskusstål. Brödknivens blad är 25 cm. och ligger mycket skönt i handen. Till kniven ingår det också en fin träask som du kan förvara kniven i när den inte används.
 • Satake Diamantbryne

  Satake Diamantbryne
  Diamantbryne från Satake som fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan.
 • Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox

  Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox
  Detta stilfulla japanska knivset från Satake är en perfekt presentidé för alla som älskar att laga mat. Knivarna är producerade i carbonstål med handtag i vackert magnoliaträ. Setet består av en Santoku, en Skalkniv samt en brödkniv, som båda är otroligt passande till många och varierande skäruppgifter. Knivarna kommer i en fin balsalåda som både skyddar knivarna och pyntar i köket.
 • Satake - Knivlist 50 cm Ek

  Satake - Knivlist 50 cm Ek
  Från Satakes storsäljande knivserie Houcho kommer nu denna, stilrena och smarta knivlist som är tillverkad i trä och är tänkt att fästas på väggen. Knivlisten fungerar bra för att hålla stål- eller keramiska knivar, saxar, eller andra köksredskap och tack vare de kraftfulla magneterna i listen kan du hänga upp dina redskap eller knivar ända längst ut på kanterna.
 • Satake Houcho Petty Skalkniv Magnoliahandtag 12 cm

  Satake Houcho Petty Skalkniv Magnoliahandtag 12 cm
  En liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
 • Satake Ame Skalkniv 12 cm

  Satake Ame Skalkniv 12 cm
  Satake tillverkar japanska knivar i hårt stål som gör att de kan slipas brant för att bli så vassa som möjligt.Ame är en vacker serie knivar tillverkad i fem lager AUS10-stål med handtag i Kanadalärk. Ame betyder regn på japanska, och det är det som inspirerat designen på bladet. En mycket tjusig kniv som också är mycket praktisk. Kniven mäter 12 centimeter och passar utmärkt för att skala eller andra uppgifter i köket som kräver precision.
 • Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm

  Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm
  Ame är japanska och betyder regn och knivarna ur Satakes vackra Ame-kollektion är alla dekorerade med inspiration från ett kraftigt regnväder. Satake är en av de mest luxuösa kniv-märkena och deras knivar befinner sig på en egen nivå. Gyuto-kniven är en japansk kockkniv med ett vasst blad på 21 cm. Bladet är tillverkad av 5-lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Knivens skaft är handgjort av japanskt lärkträd och alla kollektionens knivar har helt unika skaft. Skaften är nämligen gjorda av så kallad vril från lärkträdet, som är rundande utväxter där trädets ådror rör sig i oförutsägbara riktningar vilket ger trädet ett distinkt utseende. För att underhålla din nya kockkniv rekommenderar vi dig att slipa den med jämna mellanrum och att du endast diskar den för hand.
 • Houcho Kockkniv 21 cm Magnoliaträ

  Houcho Kockkniv 21 cm Magnoliaträ
 • Satake Houcho Filékniv

  Satake Houcho Filékniv
  Tillaga en läcker fisk eller ordna en läcker sushi med sashimi med hjälp av denna filékniv från japanska Satake. Kniven är en del av Houcho-serien och har därför också ett ergonomiskt handtag av mangoliaträ. Det enhetliga bladet erbjuder maximal skärpa och precision, vilket är perfekt för när du ska skära fisk och kött.Med denna kniv räcker det med ett enkelt snitt så har du nyskuren sashimi. Bladet är tillverkat i rostfritt stål av hög kvalitet och skärpan bevaras bäst när du använder en slipsten eller ett keramisktbryne.
 • Satake - Ame Knivset 3 delar

  Satake - Ame Knivset 3 delar
  Elegant knivset ur serien Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Knivbladen är gjorda av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Det vackra mönstret på handtagen ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan.Handtagen är vart och ett helt unikt, tillverkade av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.I knivsetet ingår:- Kiritsuke (23 cm), en kniv med långt blad för att kunna dra långa och hela skär, vilket i sin tur ger fina skivor av den råa fisken, eller andra råvaror som skall skivas delikat.- Santoku (18 cm), en kniv med högre profil än västerländska kockknivar (Gyutos) och en kraftigare avrundning vid spetsen. Det är mycket vanligt att kockar använder sin santoku för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En santoku passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.- Skalkniv (12 cm), så kallad pettykniv, är en liten kökskniv som är idealisk för små och puliga uppgifter på skärbrädan.
 • Satake - Houcho 3 del Knivset - Santukokniv-Skalkniv-Brödkniv

  Satake - Houcho 3 del Knivset - Santukokniv-Skalkniv-Brödkniv
  Exklusivt knivset med 3 knivar i en vacker förvaringsbox. I träboxen ligger även en japansk Yen som enligt tradition ska återlämnas till den man får knivarna av eftersom det enligt tradition betyder otur att ge bort knivar annars.I setet ingår:- 1 Santukokniv- 1 Skalkniv- 1 BrödknivDen japanska kockkniven, en s k Santokukniv, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryneEn behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramisktBrödkniv i japansk stil med handtag i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ.Handtag av tåligt magnoliaträ med svart bolster i plastMaterial: Hi Carbon Steel20 cm bladlängdSlipvinkel 15 grader
 • Satake - Kuro Knivset 2 delar

  Satake - Kuro Knivset 2 delar
  Knivset med två handsmidda knivar från Satakes exklusiva serie Kuro. I setet ingår en santokukniv och en mindre allkniv/pettykniv. Knivarna levereras i ett träetui och blir en fin present till hemmakocken.Kuro Santoku är en grovt hamrad kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Kuro Allkniv är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar att skära det mesta med, från frukt och grönt till kött och fisk.Knivbladen är tillverkade av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger eggen extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Handtagen av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet.Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.
 • Satake Kaizen knivset, 3 delar

  Satake Kaizen knivset, 3 delar
  Unna dig en otrolig knivupplevelse med det här lyxiga knivsetet från serien Satake Kaizen. I setet ingår tre knivar: en Gyuto kockkniv, en Santoku japansk kockkniv och en Petty skalkniv. Knivarna är utrustade med tunna damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål och en kärna av MVS10Cob-stål. Skaften är gjorda av åldrat olivträ, och är både vackra och bekväma att hålla i.Med knivar från Satake Kaizen får du knivar av premiumkvalitet från knivarnas huvudstad, Seki City i Japan. Ordet Kaizen symboliserar en ständig strävan mot förbättring, och knivarna lever verkligen upp till sitt namn. Du får ett ergonomiskt grepp, en estetisk form och högkvalitativa blad.Mått:Gyuto kockkniv – bladlängd 21 centimeter, totallängd 33 centimeter.Santoku japansk kockkniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 30 centimeter.Petty skalkniv – bladlängd 12 centimeter, totallängd 23 centimeter.
 • Satake Professional Kockkniv 21 cm

  Satake Professional Kockkniv 21 cm
  En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
 • Satake Professional brödkniv (20 cm)

  Satake Professional brödkniv (20 cm)
  En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 20 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
 • Satake Houcho Gyoto kockkniv

  Satake Houcho Gyoto kockkniv
  Den uppenbara kniven att ha i köket är denna Gyoto kockkniv från japanska Satake. Kniven passar perfekt till en mängd olika skäruppgifter. Det långa bladet är perfekt för urkärning av både frukt, grönsaker, kött och mycket mer. Kniven är 21 cm och tillhör Houcho-serien.Det stora bladet är tillverkat av rostfritt stål och är extremt vasst och solitt. Dessutom gör knivens lätta vikt att den är mycket lätt att arbeta med. Det ergonomiska handtaget är en enkel design tillverkat i mangoliaträ, som Houcho-serien kännetecknas av.
 • Satake - Knivlist 75 cm Rostfri

  Satake - Knivlist 75 cm Rostfri
  Magnetisk knivlist i rostfritt stål med en längd på 75 cm från det japanska knivföretaget Satake.Förvara dina köksknivar både hållbart och säkert med denna praktiska magnetlist som speciellt har tagits fram av de japanska knivexperterna hos Satake. En magnetisk knivlist är ett praktiskt förvaringsalternativ för köksknivar som både håller knivarna säkert på plats samt skyddar deras eggar från skador för längre hållbarhet och en bestående skärpa. Knivlisten är tillverkad i rostfritt stål och har en längd på 75 cm samt en bredd på 8 cm.Det japanska knivföretaget Satake introducerades först på den svenska marknaden år 1998 och det tog inte lång tid innan de blev ett av de svenska mästerkockarnas favoritmärken tack vare köksknivarnas höga kvalité och förstklassiga elegans. Satakes sortiment innehåller inte bara fantastiska köks- och bruksknivar utan har också stekpannor, kastruller och gjutjärnsgrytor som även dem är framtagna med hållbarhet och kvalité som ledstjärnor, och tillsammans med knivarna gör de Satake till ett svårslaget köksmärke med en arsenal av produkter som gör sig perfekta i både vanliga och professionella kök. Satake – Love at first slice.
 • Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm

  Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
  Med kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket.
 • Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har tidlös design med ergonomiskt, ådrat handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kuro.- Petty skalkniv: 11 cm.- Nakiri grönsakskniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake - Ame Kockkniv 21 cm

  Satake - Ame Kockkniv 21 cm
  Snygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
 • Satake - Houcho Knivset 2 delar

  Satake - Houcho Knivset 2 delar
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en skalkniv och en kockkniv, som har en vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
 • Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm

  Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
 • Satake - Houcho Knivset 3 delar

  Satake - Houcho Knivset 3 delar
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en kockkniv, en grönsakshacka och en sashimikniv med vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
 • Satake Kuro knivset, 2 delar

  Satake Kuro knivset, 2 delar
  Knivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar

  Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar
  Det här knivsetet från Satakes Houcho-serie är ett måste för dig som inte vill dra ner på köksredskapen. Knivarna levereras i en läcker balsabox som är klädsam för hela köket, och det finns dessutom hela sex knivar i setet. Det här garanterar dig en mångsidighet i köket. Handtagen är tillverkade i magnoliaträ, vilket ger knivarna en rustik design. Knivarna är även bekväma och ergonomiska att hålla i.
 • Satake Houcho knivset med knivblock, 4 delar

  Satake Houcho knivset med knivblock, 4 delar
  Med det här knivsetet i serien Huocho från Satake får du allt du behöver i knivväg – tre högkvalitativa japanska knivar och ett praktiskt knivblock. En utmärkt presentidé till en matlagare du tycker om, eller varför inte till dig själv?De tre knivarna är tillverkade av carbonstål, med handtag i magnoliaträ. I setet ingår en santoku, en skalkniv och en brödkniv, alla passande till en bred repertoar av uppgifter i köket. Knivarna levereras i en vacker balsalåda, som både skyddar knivarna och kan användas som dekoration i köket.Knivblocket är tillverkad av stabilt björkträ, med fyllnadsstrån i svart plast som gör att du enkelt kan sticka ner knivarna hur du vill. Perfekt för stålknivar, keramiska knivar, saxar och andra köksredskap. Blocket har en vikt på 1,8 kilo, så att det står stabilt på köksbänken.
 • Satake - Ame Skalkniv 12 cm

  Satake - Ame Skalkniv 12 cm
  Snygga skalkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 12 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan.Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kemfer och lönn. Men vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.En utmärkt liten kniv, perfekt för frukt och grönsaker.
 • Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

  Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm
  Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design.Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Kaizen knivset, 2 delar

  Satake Kaizen knivset, 2 delar
  Knivset i serien Kaizen från Satake. I setet ingår två knivar: en kockkniv av modellen Gyoto och en skalkniv av modellen Petty. Knivarna har skaft i åldrat olivträ, vilket både är snyggt och bekvämt att hålla i. Båda knivarna är dessutom utrustade med varsitt tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål och en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Med knivar från Satake Kaizen får du knivar av premiumkvalitet från knivarnas huvudstad, Seki City i Japan. Ordet Kaizen symboliserar en ständig strävan mot förbättring, och knivarna lever verkligen upp till sitt namn. Du får ett bekvämt grepp, en estetisk form och blad av högsta kvalitet.Mått:Gyuto kockkniv – bladlängd 21 centimeter, totallängd 33 centimeter. Petty skalkniv – bladlängd 12 centimeter, totallängd 23 centimeter.
 • Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm

  Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm
  Med kniven Nakiri från Satake-serien Kaizen får du en grönsakskniv av högsta kvalitet. Det ergonomiska skaftet är tillverkat av åldrat olivträ som både är vackert och bekvämt att hålla i. Kniven har en bladlängd på 16 centimeter och är totalt 28 centimeter lång. Knivbladet är ett tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål, med en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Knivarna från serien Satake Kaizen kommer från knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Ordet Kaizen står för en ständig strävan mot förbättring och knivarna kännetecknas av sin höga kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, en estetiskt form och ett högkvalitativt och tålig blad – helt enkelt en optimal knivupplevelse.
 • Ame Skalkniv handtag i Kanadalärk 12 cm

  Ame Skalkniv handtag i Kanadalärk 12 cm
 • Ame 3 dels-set Petty, Santoku & Kiritsuke

  Ame 3 dels-set Petty, Santoku & Kiritsuke
 • Ame 21 cm kockkniv. 5 lager AUS10 stål med regnmönster. 60-61 HRC

  Ame 21 cm kockkniv. 5 lager AUS10 stål med regnmönster. 60-61 HRC
 • Satake - Houcho Knivset Kockkniv & Grönsakskniv

  Satake - Houcho Knivset Kockkniv & Grönsakskniv
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en kockkniv och en grönsakshacka med en vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
 • Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm

  Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
 • Satake - Houcho Knivset 6 delar

  Satake - Houcho Knivset 6 delar
  Praktiskt och användbart knivset från Satakes serie Houcho med hela 6 knivar för alla möjliga användningsområden. Detta set är ett måste för dig som vill ha riktigt kvalitativa köksknivar som kommer hålla länge. Knivarna levereras i en vacker låda av balsaträ som är prydd med en klädd insida av rött tyg.En perfekt present att unna dig själv eller ge till någon matentusiast inom vänskapskretsen eller familjen. Knivarnas handtag är tillverkade i magnoliaträ vilket ger ett vackert utseende och greppvänligt handtag som vilar skönt i handen.
 • Satake - Houcho Skalkniv/Petty 12 cm

  Satake - Houcho Skalkniv/Petty 12 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna skalkniv har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken.Skalknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm

  Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm
  Med kniven Santoku från premiumserien Satake Kaizen får du en mångsidig japansk kockkniv som du kan använda för de allra flesta uppgifter i köket. Den lyxiga kniven har ett tåligt och elegant blad av damaskusstål i 67 lager, 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och är totalt 30 centimeter lång. Tack vare det vackra skaftet i åldrat olivträ får du dessutom ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Du får med andra ord en multifunktionell kvalitetskniv som klarar det mesta – en optimal knivupplevelse.Knivarna från Satake-serien Kaizen tillverkas i knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Att de högkvalitativa knivarna fått heta just Kaizen passar bra, eftersom namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring. Med en Satake Kaizen-kniv får du alla grundkriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, en stilren form och ett slitstarkt och vasst blad.
 • Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Skalknivar Stål Trä
  Grönsakskniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att skiva grönsaker. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som skalkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake - Kuro Brödsåg 25 cm

  Satake - Kuro Brödsåg 25 cm
  Kuro brödsåg är en grovt hamrad handsmidd tandad brödkniv som passar att skära allt från mjuka limpor till hårdare brödskorpor. Knivbladet är tillverkat av 5CR15MOV-stål, och det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Houcho Brödkniv 24 cm

  Satake - Houcho Brödkniv 24 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna brödkniv har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Brödknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake - Houcho Grönsakshacka 17 cm

  Satake - Houcho Grönsakshacka 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna grönsakshacka har en vacker design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake - Houcho Sashimikniv 21 cm

  Satake - Houcho Sashimikniv 21 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna sashimikniv har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivbladet är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake Kuro Petty skalkniv, 11 cm

  Satake Kuro Petty skalkniv, 11 cm
  Med kniven Kuro Petty från Satake får du en välbalanserad skalkniv som är handsmidd för för maximal kraft, skärpa och precision. Kniven har en bladlängd på 11 centimeter och är totalt 25 centimeter lång. Den vassa eggen gör maten ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin spänst, saft, färg och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i Satake Kuro-serien har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som är grovt hamrat och har processats hela åtta gånger. Det gör knivarna extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. De har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får knivar av premiumkvalitet med förstklassig balans, stabilitet och ett optimalt grepp – ett utmärkt val för det moderna köket.
 • Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm

  Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm
  Är du på jakt efter en riktigt bra kniv till köket? Med Gyuto från serien Satake Kaizen får du en kockkniv av högsta klass. Kniven har en bladlängd på 21 centimeter, och en totallängd på 33 centimeter. Tack vare det ergonomiska skaftet i vackert åldrat olivträ får du ett stadigt och bekvämt grepp. Kniven har dessutom ett lyxigt blad av tunt damaskusstål i 67 lager: 66 lager supportstål och en stabil kärna MVS10Cob-stål. Kniven lämpar sig väl för de allra flesta uppgifter och blir garanterat en trogen följeslagare i köket.Serien Satake Kaizen ger dig knivar från Seki City i Japan, knivarnas huvudstad. Namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring, vilket är logiskt eftersom knivarna kännetecknas av en hög kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, ett tåligt blad och en estetisk form – en knivupplevelse utöver det vanliga.
 • Satake - Houcho Filékniv 17 cm

  Satake - Houcho Filékniv 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna filékniv har en vacker design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken.Knivbladet är gjort av mycket högkvalitativt stål, handtaget är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din nya filékniv i många år framöver.
 • Satake Houcho Santokukniv 17 cm

  Satake Houcho Santokukniv 17 cm
 • Satake Kaizen Knivset 3-pack Gyuto 21 Cm Santoku 18 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kaizen Knivset 3-pack Gyuto 21 Cm Santoku 18 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Petty skalkniv: 12 cm.- Gyuto kockkniv: 21 cm.- Santoku kockkniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Trä
  Kockkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för alla slags kötträtter. Tillverkad i Japan. Om kockkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Längd: 210 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kockkniven- Endast handdisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun

  Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
  Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Knivset Santoku & Petty Skalkniv - Knivset Stål

  Satake Kuro Knivset Santoku & Petty Skalkniv - Knivset Stål
  Kuro Knivset från Satake. I detta set ingår en Santukokniv, japansk kockkniv, 18 cm och en Petty skalkniv 15 cm. Båda knivar är tillverkade av stål med ett vackert handtag av bränt wengeträ. Bra knivar är grunden till all matlagning och i detta set får du två knivar som täcker de flesta behoven i köket. Levereras i en vacker trälåda. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
  Grönsakskniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att skiva grönsaker. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som kockkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 160 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Proffessional Tranchérkniv 27 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Svart

  Satake Proffessional Tranchérkniv 27 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Svart
  Satake Professional är knivar framtagna i samarbete med svenska kockar med ledorden känsla, balans och prestanda. Professional tranchérkniv skär långa vackra skivor utan ansträngning, perfekt för att hantera kött och fisk. Kniven är smidd i ett stycke försedd med ett bolster som sammanför blad med handtag på ett både praktiskt och elegant sätt. Tillverkad av knivblad i AUS8-stål med tåligt svarta handtag av pakkaträ, tåligt mot väta och tuff användning. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Knivset 6 Delar - Knivset Kolstål Trä

  Satake Houcho Knivset 6 Delar - Knivset Kolstål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Levereras i fin trälåda av balsaträ.Setet innehåller: Houcho Santokukniv 17 cm Houcho Grönsakskniv 17 cm Houcho Shashimikniv 21 cm Houcho Skalkniv 12 cm Houcho Gyuto Kockkniv 17 cm Houcho Brödkniv 20 cm Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Professional Skalkniv 8 cm

  Satake Professional Skalkniv 8 cm
  Skala potatis och skär grönsaker med den praktiska Pro skalkniven från Satake. Kniven är den del ur Professional-serien som består av praktiska och vassa knivar. Skalkniven har en längd på 8 cm och är tillverkad av AUS8-stål som är hållbart och slitstarkt. Dessutom är det ergonomiska handtaget tillverkat i svart pakkaträ och ligger skönt och stabilt i handen. Det rekommenderas att kniven förvaras i ett knivblock eller på en magnetlist. Handdisk rekommenderas för att direkt torkas av med en kökshandduk.
 • Satake - Houcho Köttkniv 17 cm Stål/Magnoliaträ

  Satake - Houcho Köttkniv 17 cm Stål/Magnoliaträ
  En stilren och allround köttkniv från Satake.Denna Satake Houcho Köttkniv har ett 17 cm långt blad tillverkat av högkvalitativt rostfritt kolstål. Houcho betyder kniv på japanska och denna typ av knivar är väldigt vanliga i japanska hushåll. Den japanska kockkniven skär, hackar och skivar kött, grönsaker och andra råvaror för din matlagning med högsta precision. Allroundkniven har ett handtag som är tillverkat av magnoliaträ vilket gör att du får ett väldigt skönt grepp om kniven. Dessutom gör bladets design det enkelt att hacka och skiva utan att du slår knogarna i skärbrädan.Satake Houcho Köttkniv 17 cm är förutom att den med sitt vassa blad gör matlagningen enkel även vass i sin design då det är en väldigt vacker och stilren kökskniv!Dessutom gör bladets design det enkelt att hacka och skiva utan att du slår knogarna i skärbrädan.Satake Houcho Köttkniv 17 cm är förutom att den med sitt vassa blad gör matlagningen enkel även vass i sin design då det är en väldigt vacker kökskniv!
 • Satake Houcho Skalkniv 12 cm

  Satake Houcho Skalkniv 12 cm
 • Satake Houcho Brödkniv 20 cm

  Satake Houcho Brödkniv 20 cm
 • Satake Pro Kockkniv 21 cm

  Satake Pro Kockkniv 21 cm
 • Satake Pro Santokukniv 18 cm

  Satake Pro Santokukniv 18 cm
 • Satake Pro Grönsakskniv 12 cm

  Satake Pro Grönsakskniv 12 cm
 • Kuro Nakiri 18 cm

  Kuro Nakiri 18 cm
 • Kaizen Kockkniv Santoku 18 cm Olivhandtag

  Kaizen Kockkniv Santoku 18 cm Olivhandtag
 • Kaizen Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm Olivhandtag

  Kaizen Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm Olivhandtag
 • Kaizen Petty Skalkniv 12 cm Olivhandtag

  Kaizen Petty Skalkniv 12 cm Olivhandtag
 • Kaizen Knivset 2 delar Santuko 18cm & Petty 12cm

  Kaizen Knivset 2 delar Santuko 18cm & Petty 12cm
 • Satake Kaizen Petty skalkniv, 12 cm

  Satake Kaizen Petty skalkniv, 12 cm
  Med en Petty skalkniv från premiumserien Satake Kaizen får du en kniv som snabbt blir en oumbärlighet. Kniven har ett elegant blad av damaskusstål, med 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Knivens blad är 12 centimeter långt, totallängden är 23 centimeter och kniven har ett skaft av vackert åldrat olivträ som ger ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Med andra ord får du en kniv som är optimal i köket, med en estetisk utformning och gjord av högkvalitativa material. Knivarna i serien Satake Kaizen tillverkas i Seki City i Japan, som ibland kallas för knivarnas huvudstad. Namnet Kaizen symboliserar en konstant strävan mot förbättring, vilket passar väl in på de lyxiga knivarna. Du får alla kriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, tåligt blad och en stilren form.
 • Satake Kaizen Knivset 2-pack Gyuto 21 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kaizen Knivset 2-pack Gyuto 21 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Petty skalkniv: 12 cm.- Gyuto kockkniv: 21 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Stål Trä
  Skalkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt handtag i olivträ perfekt för olika förrätter och desserter. Tillverkad i Japan. Om skalkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som kockkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 120 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för skalkniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Brödkniv 25 Cm - Brödknivar Stål Trä

  Satake Kuro Brödkniv 25 Cm - Brödknivar Stål Trä
  Brödkniven från Satake har en design i hårt 5CR15MOV stål med ett vackert handtag i trä och ett vasst, hamrat knivblad. Om brödkniven från Satake- Från kollektionen Kuro.- Rustik, hamrad design.- Välbalanserade kniv med ett knivblad i stål och ett handtag i bränt trä.- Knivblad: 25 cm.- Levereras i presentförpackning. Skötselråd för brödkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Brödknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Mori Kniv Med Fodral - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kuro Mori Kniv Med Fodral - Skalknivar Stål Trä
  Kniven från Satake har tidlös design i stål med ergonomiskt, robust handtag i trä perfekt för alla slags kötträtter. Den har fodral i konstläder för snygg förvaring. Tillverkad i Japan. Om kniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som skalkniv.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Brun

  Satake Ame Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Brun
  Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Bolster och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Kiritsuke Kniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Mörkbrun

  Satake Kuro Kiritsuke Kniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Mörkbrun
  Kuro är en serie knivar från japanska Satake med grovt hamrat knivblad som har en rå och vacker finish, vilket ger designen en tuff attityd med sitt hårda stål. Bladets ojämna yta motverkar att större mängd vakuum bildas, vilket gör att kniven lätt glider genom alla sorters råvaror. Med ett kärnstål av VG-10 är knivbladet mycket tunnslipat för en knivegg vass som ett rakblad, en skärpa som även håller länge. Egenskaper Handsmidd kniv tillverkad av 67 lager damascusstål Grovt hamrat blad Långt handtag med bränt bolster Designad enligt ledorden balans, precision och kraft Levereras i fin trälåda Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Santoku Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Santoku Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Stål Trä
  Kockkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för alla slags kötträtter. Tillverkad i Japan. Om kockkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som en grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kockkniven- Endast handdisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Petty Skalkniv 11 Cm - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kuro Petty Skalkniv 11 Cm - Skalknivar Stål Trä
  Skalkniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om skalkniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Längd: 110 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för skalkniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun

  Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
  Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Sakata Hackare 14 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

  Satake Kuro Sakata Hackare 14 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
  Hackaren från Satake har en design i skarpt, hårt VG-10 stål med ett vackert handtag i trä och ett hamrat knivblad. Om hackaren från Satake- Från kollektionen Kuro.- Rustik, hamrad design.- Välbalanserade kniv med ett knivblad i stål och ett handtag i bränt trä.- Knivblad: 14 cm. Skötselråd för hackaren- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Filékniv 17 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Trä

  Satake Houcho Filékniv 17 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad tillverkat av Hi Carbon Steel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Slipas bäst på våtsten eller keramiskt bryn i 15° vinkel Shoppa Filéknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kids Kniv Med Skärsäker Vante - Kockknivar Plast Röd

  Satake Kids Kniv Med Skärsäker Vante - Kockknivar Plast Röd
  Kniven från Satake har ett vasst knivblad i rostfritt stål med en platt spets för barn. Den har ett rött handtag i plast med en greppvänlig, skyddande design. Den har en medföljande, skärsäker vante för säkerhet. Om kniven från Satake- Perfekt för barn.- Greppvänligt, skyddat handtag.- Vasst knivblad. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Knivset Petty Santoku Kiritsuke 3 Delar - Knivset Stål Grå

  Satake Ame Knivset Petty Santoku Kiritsuke 3 Delar - Knivset Stål Grå
  Knivsetet från Satake har en vacker, japansk design med unika handtag i masurvirke och mönstrade knivblad i stål perfekt för att skära, tärna och hacka. Om knivsetet från Satake- Knivset med tre knivar.- Vackra handtag i masurvirke för att göra varje produkt unik.- Mönstrade knivblad med fem lager i stål.- 12 cm Petty kniv.- 18 cm santokukniv.- 23 Kiritsuke kniv.- 60-61 HRC Skötselråd för knivsetet- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm

  Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm
  Satake Ame är en knivserie som är designad utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Namnet Ame betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan medan du skär.Det är vanligt att en kock använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka, som den även kallas, passar utmärkt till att skära både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är gjorda av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, ett virke som är eftertraktat eftersom det både är vackert och hårdare än vanligt trä. Träslagen som används till kniven är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kockkniv som är ensam i sitt slag.
 • Skärbräda med mätpunkter 35,5x23,5x3 cm Acacia

  Skärbräda med mätpunkter 35,5x23,5x3 cm Acacia
 • Satake - Kuro Allkniv 15 cm

  Satake - Kuro Allkniv 15 cm
  Kuro Allkniv är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar att skära det mesta med, från frukt och grönt till kött och fisk. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Ame Bunka Japansk Kockkniv 15 Cm - Kockknivar Stål

  Satake Ame Bunka Japansk Kockkniv 15 Cm - Kockknivar Stål
  Kockkniven från Satake har en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett dekorativt, funktionellt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en snedskuren framdetalj med en skarp spets perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Satake- Hårdhet: 60-61 HRC.- Unikt handtag i trä.- Detaljer i rostfritt stål.- Knivblad med fem lager i stål. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Knivset 4-pack - Knivset Kol Stål

  Satake Houcho Knivset 4-pack - Knivset Kol Stål
  Knivsetet från Satake har en diskret, fjäderlätt design med ett högkvalitativt knivblad och ett enkelt, funktionellt skaft i magnoliaträ. Det har en vacker låda i trä med ett traditionellt, litet Yen mynt. Om knivsetet från Satake- Diskret, fjäderlätt design.- Högkvalitativt knivblad med ett funktionellt skaft.- Handtag i magnoliaträ.- Slipvinkel: 15. Houcho innehåller:- Gyuto kockkniv: 21 cm.- Flexibel filékniv: 17 cm.- Japansk Hakata kockkniv: 17 cm.- Petty skalkniv: 12 cm. Skötselråd för knivsetet- Handdisk rekommenderas. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Kinesisk Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Stål

  Satake Ame Kinesisk Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Stål
  Kockkniven från Satake har en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett dekorativt, funktionellt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en jämn, användbar profil perfekt för fisk, kött och grönt. Om kockkniven från Satake- Hårdhet: 60-61 HRC.- Unikt handtag i trä.- Detaljer i rostfritt stål.- Knivblad med fem lager i stål. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.