Satake knivprodukter

Bli en samuraj i köket med SATAKEs knivar som ofta vinner bäst-i-test utmärkelser. Några av deras mest berömda knivar är Houcho, No Vac, Ame och Damaskus, en kniv som smids på samma sätt som man traditionellt smitt samurajsvärd. Man lägger lager på lager med stål och bankar i 62 omgångar. Du kan se spåren av det som ådror på knivbladet.

Urval av Satake knivar online

 • Houcho Knivset 2 delar Santoku/Skalkniv i Balsabox

  Houcho Knivset 2 delar Santoku/Skalkniv i Balsabox
 • Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)

  Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)
  Knivsetet i 2 delar från Satake är en utmärkt gåva till dig själv eller kompisen. Setet innehåller en santokukniv med bladlängd på 18 cm och en universalkniv med bladlängd på 15 cm. Båda knivarna tillhör Kuro-serien från Satake och setet blir därför en perfekt start på din egen knivkollektion, eller en utmärkt förlängning.Knivbladen är tillverkade i VG10-stål som behandlats 8 gångar. Detta ger en otroligt skärpa och hållbarhet som gör att knivarna håller absolut högsta kvalité. Knivarna är handgjorda och samtliga detaljer är noggrant utformade och designade. Skaften är formad i bränt, polerat rosenträ som ger ett perfekt grepp, stabilitet och balans. Knivarna är perfekta i köket och kan användas till det mesta.
 • Satake Knivlist rostfritt stål 50 cm

  Satake Knivlist rostfritt stål 50 cm
  Förvara dina knivar på ett snyggt och praktiskt sätt med denna knivlist från japanska Satake. Den erbjuder säker förvaring då den är magnetisk och håller hårt i knivarna. Dessutom skyddar designen dina knivar så att du kan vara säker på att de håller länge och håller sig vassa. Knivlisten är tillverkad av rostfritt stål och har en stilren design. Den dubbla Hyab-magneten är extra stark och har en jämn magnetism över hela listens yta. Knivlisten finns i två storlekar: 50 x 6 cm och 75 x 8 cm.
 • Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

  Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm
  Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
 • Houcho Knivset 2 delar Santoku/Grönsakshack i Balsabox

  Houcho Knivset 2 delar Santoku/Grönsakshack i Balsabox
 • Satake Kuro magnetiskt knivställ

  Satake Kuro magnetiskt knivställ
  Den enkla och eleganta Kuro magnetiska skärbrädan från Satake är perfekt till din Kuro-kollektion. I stället för att förvara dina knivar i lådan så att äggen tar skada så använd i stället knivblocket som inte bara dekorerar ditt köksbord, men kan även monteras på väggen. Knivblocket är tillverkat av trä och kan hålla upp till 5 knivar.Knivblocket är en del av Kuro-kollektionen från Satake och kommer därför vara ett perfekt val till dina Kuro knivar.
 • Satake - Kuro Knivblock magnetisk

  Satake - Kuro Knivblock magnetisk
  Knivar mår bäst av att förvaras på magnetlist eller i ett knivblock! Det här rejäla knivblocket från Satakes serie Kuro passar till 5 knivar och ser till att skärpan behålls på dina köksfavoriter. Knivstället är tillverkat av bränt wengeträ med ett stöd av metall och kommer garanterat pryda sin plats på köksbänken.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Svampkniv i presentlåda

  Satake Svampkniv i presentlåda
  Den helt nya serien Satake Outdoor® gör det lätt för dig att förflytta matlagningen utomhus, oavsett om det är vid uteköket, campingplatsen eller i skogen. Denna smidiga och fällbara svampkniv kommer i en klar, röd färg som gör den lätt att se bland mossa och löv i skogen. Bladet fälls smidigt in och en spärrfunktion säkrar att du inte skär dig av misstag. Svampborsten av naturliga material finns på handtaget. Bladet är välvt för bästa möjliga kontroll och smidighet när svampen ska plockas och rengöras. Bladet är 8 cm långt och kniven är smidig att ta med ut i skogen.
 • Satake Diamantbryne med trähandtag

  Satake Diamantbryne med trähandtag
  Se till att alltid ha vassa knivar till hands med detta diamantbryne från japanska Satake. Det konformade diamantbrynet har ett ergonomisk handtag i hållbart trä. Skärpan uppnås tack vara industridiamanter som ger ett perfekt resultat på kort tid.Produkten är enkel att använda då det ingår tydliga instruktioner för korrekt användning på förpackningen som brynet levereras i. Den är 23 cm lång. Den stilrena designen gör att produkten gärna får ligga framme i köket.
 • Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm

  Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm
  Kuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Satake Houcho knivblock

  Satake Satake Houcho knivblock
  Satake tillverkar japanska knivar i hårt högkvalitativt stål. Knivblocket är tillverkat i stabil björk och har fyllnadsstrån i svart plast så att du smidigt och enkelt kan sticka ner knivarna hur du vill. Houcho betyder kniv på japanska, och i serien finns utöver detta block också rakbladsvassa knivar i japansk design.Blocket fungerar för stålknivar, keramiska knivar, saxar och andra köksredskap. Blocket väger 1,8 kg och står stabilt på köksbänken.Höjd: 24 cm. Diameter: 13 cm.
 • Satake Knivlist rostfritt stål 75 cm

  Satake Knivlist rostfritt stål 75 cm
  Förvara dina knivar på ett snyggt och praktiskt sätt med denna knivlist från japanska Satake. Den erbjuder säker förvaring då den är magnetisk och håller hårt i knivarna. Dessutom skyddar designen dina knivar så att du kan vara säker på att de håller länge och håller sig vassa. Knivlisten är tillverkad av rostfritt stål och har en stilren design. Den dubbla Hyab-magneten är extra stark och har en jämn magnetism över hela listens yta. Knivlisten finns i två storlekar: 50 x 6 cm och 75 x 8 cm.
 • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

  Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm
  Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

  Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Satake Ame knivset, 3 delar

  Satake Ame knivset, 3 delar
  Knivar från Satake är vida kända för en otrolig skärpa och hög kvalitet. Det är en knivproducent i absoluta toppklass med knivar för de mest ambitiösa kockarna. I det här knivsetet får du tre knivar från Ame-kollektionen: Petty-, Santoku- samt Kiritsukekniven. Ame är japanska och betyder regn och visst kan du se inspirationen i designen av knivbladen? Petty-kniven (en örtkniv) är den minsta av de tre och den mäter 12 cm. Utformad för finliret i köket som att skala grönsaker och att hacka mindre råvaror som vitlök och ingefära.Santokukniven har en lätt rundad rygg och är 18 cm lång. Santokukniven är enkelt uttryckt den japanska motsvarigheten till den västerländska kockkniven och är med andra ord en allsidig kniv i köket som kan användas till det mesta. Den största av knivarna är Kiritsuke-kniven som är 23 cm lång. Den har ett vasst blad med ett spetsigt avslut och är designad för att skära långa och precisa drag. Alla knivarna har unika handtag av japanskt lärkträ. För att på bästa sätt ta hand om ditt knivset rekommenderar vi att de slipas med jämna mellanrum och att de diskas för hand.
 • Satake Keramiskt Bryne 24 cm

  Satake Keramiskt Bryne 24 cm
  Behåll dina knivars skärpa med det keramiska brynet från Satake. Brynet är utrustat med ett ergonomiskt handtag tillverkat i trä. Därför ligger brynet stabilt och skönt i handen under slipningen av dina knivar. Det keramiska brynet finns i två olika storlekar: 13 cm och 24 cm.Det keramiska materialet ser till så att dina knivar förblir vassa så att de alltid känns som nya. Det är ingen som vill använda en slö kniv och med det användarvänliga brynet från du bevara knivens skärpa längre så att kniven skär bättre. Designen är dessutom stilren och enkelt, så att du kan använda den till köksinredningen.
 • Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka

  Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka
  Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cmPresentset med grönsakshacka och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Levereras i exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
 • Satake Houcho Sashimi Filékniv Magnoliahandtag 21 cm

  Satake Houcho Sashimi Filékniv Magnoliahandtag 21 cm
  Sashimikniven är typiskt japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
 • Satake Knivset i balsabox, 3 delar

  Satake Knivset i balsabox, 3 delar
  Detta knivset från Satakes Houcho-produktserie innehåller seriens grönsakskniv, universalkniv och filékniv med bladlängder på 17 cm, 17 cm och 21 cm. Knivarna är som de andra produkterna i serien tillverkade av högkvalitets rostfritt stål med högt kolinnehåll och har behagliga handtag av magnoliaträ. Knivsetet är den perfekta gåvan till en kvalitetsmedveten kock.
 • Ame 3 dels-set Petty, Santoku & Kiritsuke

  Ame 3 dels-set Petty, Santoku & Kiritsuke
 • Satake - Ame Kiritsuke 23 cm

  Satake - Ame Kiritsuke 23 cm
  Snygga Ame Kiritsuke, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 23 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. En mångsidig, vacker kniv som framförallt används för att skära fisk, kött och att hacka grönsaker – något som knivens unika design lämpar sig väl för.Kiritsukekniven återfinns hos de flesta professionella japanska kockar och har en självklar plats i köket hos den knivintresserade.
 • Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm

  Satake Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
  Med kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket.
 • Houcho Knivset 4 delar

  Houcho Knivset 4 delar
 • Satake Kids Kniv Med Skärsäker Vante - Kockknivar Plast Röd

  Satake Kids Kniv Med Skärsäker Vante - Kockknivar Plast Röd
  Kniven från Satake har ett vasst knivblad i rostfritt stål med en platt spets för barn. Den har ett rött handtag i plast med en greppvänlig, skyddande design. Den har en medföljande, skärsäker vante för säkerhet. Om kniven från Satake- Perfekt för barn.- Greppvänligt, skyddat handtag.- Vasst knivblad. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Houcho Filékniv Flex 17 cm Magnoliaträ

  Houcho Filékniv Flex 17 cm Magnoliaträ
 • Satake - Houcho Knivblock Björk flexibelt

  Satake - Houcho Knivblock Björk flexibelt
  Från Satakes storsäljande knivserie Houcho kommer nu detta runda, vackra och flexibla knivblock som är gjort av björk och står stadigt på köksbänken. Knivblocket fungerar bra för att hålla stål- eller keramiska knivar, saxar, eller andra köksredskap.Stråna som fyller knivblocket är gjorda av svart plast vilket gör att du själv kan sätta knivar eller saxar hur du vill i blocket. Insatsen av plast kan enkelt tas bort för rengöring.
 • Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm

  Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm
  Satake Ame är en knivserie som är designad utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Namnet Ame betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan medan du skär.Det är vanligt att en kock använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka, som den även kallas, passar utmärkt till att skära både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är gjorda av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, ett virke som är eftertraktat eftersom det både är vackert och hårdare än vanligt trä. Träslagen som används till kniven är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kockkniv som är ensam i sitt slag.
 • Satake Houcho Petty Skalkniv Magnoliahandtag 12 cm

  Satake Houcho Petty Skalkniv Magnoliahandtag 12 cm
  En liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
 • Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox

  Satake Houcho Knivset 3 delar i Balsabox
  Detta stilfulla japanska knivset från Satake är en perfekt presentidé för alla som älskar att laga mat. Knivarna är producerade i carbonstål med handtag i vackert magnoliaträ. Setet består av en Santoku, en Skalkniv samt en brödkniv, som båda är otroligt passande till många och varierande skäruppgifter. Knivarna kommer i en fin balsalåda som både skyddar knivarna och pyntar i köket.
 • Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar

  Satake Houcho Knivset i Balsabox, sex knivar
  Det här knivsetet från Satakes Houcho-serie är ett måste för dig som inte vill dra ner på köksredskapen. Knivarna levereras i en läcker balsabox som är klädsam för hela köket, och det finns dessutom hela sex knivar i setet. Det här garanterar dig en mångsidighet i köket. Handtagen är tillverkade i magnoliaträ, vilket ger knivarna en rustik design. Knivarna är även bekväma och ergonomiska att hålla i.Santoku/Kockkniv 17 cm Grönsakshacka 17 cm Sashimikniv 21 cm Gyoto/Köttkniv 17 cm Brödkniv 20 cm Skalkniv 12 cm
 • Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)

  Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)
  En användbar brödkniv med tåligt plasthandtag.  Hi Carbon steel20 cm bladHandtag i antibakteriebehandlad plast.
 • Satake - Ame Knivset 3 delar

  Satake - Ame Knivset 3 delar
  Elegant knivset ur serien Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Knivbladen är gjorda av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Det vackra mönstret på handtagen ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan.Handtagen är vart och ett helt unikt, tillverkade av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.I knivsetet ingår:- Kiritsuke (23 cm), en kniv med långt blad för att kunna dra långa och hela skär, vilket i sin tur ger fina skivor av den råa fisken, eller andra råvaror som skall skivas delikat.- Santoku (18 cm), en kniv med högre profil än västerländska kockknivar (Gyutos) och en kraftigare avrundning vid spetsen. Det är mycket vanligt att kockar använder sin santoku för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En santoku passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.- Skalkniv (12 cm), så kallad pettykniv, är en liten kökskniv som är idealisk för små och puliga uppgifter på skärbrädan.
 • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

  Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm
  En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
 • Satake Kuro brödkniv

  Satake Kuro brödkniv
  Satakes knivar är bland de mest luxuösa på marknaden och deras kvalitet upphör aldrig förvåna. Kuro-kollektionen bjuder på eleganta knivar med handtag av mörkbrunt trä och vassa blad av japanskt damaskusstål. Brödknivens blad är 25 cm. och ligger mycket skönt i handen. Till kniven ingår det också en fin träask som du kan förvara kniven i när den inte används.
 • Satake - Kuro Chopper 18 cm

  Satake - Kuro Chopper 18 cm
  Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kuro Knivset 2-pack Nakiri 18 Cm & Petty 11 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har tidlös design med ergonomiskt, ådrat handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kuro.- Petty skalkniv: 11 cm.- Nakiri grönsakskniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho knivset med knivblock, 4 delar

  Satake Houcho knivset med knivblock, 4 delar
  Med det här knivsetet i serien Huocho från Satake får du allt du behöver i knivväg – tre högkvalitativa japanska knivar och ett praktiskt knivblock. En utmärkt presentidé till en matlagare du tycker om, eller varför inte till dig själv?De tre knivarna är tillverkade av carbonstål, med handtag i magnoliaträ. I setet ingår en santoku, en skalkniv och en brödkniv, alla passande till en bred repertoar av uppgifter i köket. Knivarna levereras i en vacker balsalåda, som både skyddar knivarna och kan användas som dekoration i köket.Knivblocket är tillverkad av stabilt björkträ, med fyllnadsstrån i svart plast som gör att du enkelt kan sticka ner knivarna hur du vill. Perfekt för stålknivar, keramiska knivar, saxar och andra köksredskap. Blocket har en vikt på 1,8 kilo, så att det står stabilt på köksbänken.
 • Satake - Houcho 3 del Knivset - Santukokniv-Skalkniv-Brödkniv

  Satake - Houcho 3 del Knivset - Santukokniv-Skalkniv-Brödkniv
  Exklusivt knivset med 3 knivar i en vacker förvaringsbox. I träboxen ligger även en japansk Yen som enligt tradition ska återlämnas till den man får knivarna av eftersom det enligt tradition betyder otur att ge bort knivar annars.I setet ingår:- 1 Santukokniv- 1 Skalkniv- 1 BrödknivDen japanska kockkniven, en s k Santokukniv, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryneEn behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramisktBrödkniv i japansk stil med handtag i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ.Handtag av tåligt magnoliaträ med svart bolster i plastMaterial: Hi Carbon Steel20 cm bladlängdSlipvinkel 15 grader
 • Satake - Kuro Knivset 2 delar

  Satake - Kuro Knivset 2 delar
  Knivset med två handsmidda knivar från Satakes exklusiva serie Kuro. I setet ingår en santokukniv och en mindre allkniv/pettykniv. Knivarna levereras i ett träetui och blir en fin present till hemmakocken.Kuro Santoku är en grovt hamrad kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Kuro Allkniv är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar att skära det mesta med, från frukt och grönt till kött och fisk.Knivbladen är tillverkade av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger eggen extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Handtagen av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet.Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.
 • Satake Kaizen knivset, 3 delar

  Satake Kaizen knivset, 3 delar
  Unna dig en otrolig knivupplevelse med det här lyxiga knivsetet från serien Satake Kaizen. I setet ingår tre knivar: en Gyuto kockkniv, en Santoku japansk kockkniv och en Petty skalkniv. Knivarna är utrustade med tunna damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål och en kärna av MVS10Cob-stål. Skaften är gjorda av åldrat olivträ, och är både vackra och bekväma att hålla i.Med knivar från Satake Kaizen får du knivar av premiumkvalitet från knivarnas huvudstad, Seki City i Japan. Ordet Kaizen symboliserar en ständig strävan mot förbättring, och knivarna lever verkligen upp till sitt namn. Du får ett ergonomiskt grepp, en estetisk form och högkvalitativa blad.Mått:Gyuto kockkniv – bladlängd 21 centimeter, totallängd 33 centimeter.Santoku japansk kockkniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 30 centimeter.Petty skalkniv – bladlängd 12 centimeter, totallängd 23 centimeter.
 • Satake Houcho Filékniv

  Satake Houcho Filékniv
  Tillaga en läcker fisk eller ordna en läcker sushi med sashimi med hjälp av denna filékniv från japanska Satake. Kniven är en del av Houcho-serien och har därför också ett ergonomiskt handtag av mangoliaträ. Det enhetliga bladet erbjuder maximal skärpa och precision, vilket är perfekt för när du ska skära fisk och kött.Med denna kniv räcker det med ett enkelt snitt så har du nyskuren sashimi. Bladet är tillverkat i rostfritt stål av hög kvalitet och skärpan bevaras bäst när du använder en slipsten eller ett keramisktbryne.
 • Satake Ame Skalkniv 12 cm

  Satake Ame Skalkniv 12 cm
  Satake tillverkar japanska knivar i hårt stål som gör att de kan slipas brant för att bli så vassa som möjligt.Ame är en vacker serie knivar tillverkad i fem lager AUS10-stål med handtag i Kanadalärk. Ame betyder regn på japanska, och det är det som inspirerat designen på bladet. En mycket tjusig kniv som också är mycket praktisk. Kniven mäter 12 centimeter och passar utmärkt för att skala eller andra uppgifter i köket som kräver precision.
 • Satake - Houcho Knivset 2 delar

  Satake - Houcho Knivset 2 delar
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en skalkniv och en kockkniv, som har en vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
 • Satake Professional Kockkniv 21 cm

  Satake Professional Kockkniv 21 cm
  En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
 • Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm

  Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm
  Ame är japanska och betyder regn och knivarna ur Satakes vackra Ame-kollektion är alla dekorerade med inspiration från ett kraftigt regnväder. Satake är en av de mest luxuösa kniv-märkena och deras knivar befinner sig på en egen nivå. Gyuto-kniven är en japansk kockkniv med ett vasst blad på 21 cm. Bladet är tillverkad av 5-lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Knivens skaft är handgjort av japanskt lärkträd och alla kollektionens knivar har helt unika skaft. Skaften är nämligen gjorda av så kallad vril från lärkträdet, som är rundande utväxter där trädets ådror rör sig i oförutsägbara riktningar vilket ger trädet ett distinkt utseende. För att underhålla din nya kockkniv rekommenderar vi dig att slipa den med jämna mellanrum och att du endast diskar den för hand.
 • Satake Kuro knivset, 2 delar

  Satake Kuro knivset, 2 delar
  Knivset i två delar från serien Satake Kuro. Du får dels en Kuro Nakiri grönsakskniv och en Kuro Petty skalkniv, som bägge är mycket praktiska och fyller sin funktion i det moderna köket. Knivarnas vassa egg gör din mat både godare och nyttigare, eftersom en vass egg ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin färg, saft, spänst och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av annat i kylskåpet. Du får med andra ord en otrolig knivupplevelse, med knivar som är välbalanserade, vassa och framtagna för kraft och precision. Bägge knivarna är smidda för hand och levereras i en vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket ger dem extra skärpa och en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör dem oumbärliga i det moderna köket.Mått:Kuro Nakiri grönsakskniv – bladlängd 18 centimeter, totallängd 32 centimeter.Kuro Petty skalkniv – bladlängd 11 centimeter, totallängd 25 centimeter.
 • Houcho Kockkniv 21 cm Magnoliaträ

  Houcho Kockkniv 21 cm Magnoliaträ
 • Satake Houcho Gyoto kockkniv

  Satake Houcho Gyoto kockkniv
  Den uppenbara kniven att ha i köket är denna Gyoto kockkniv från japanska Satake. Kniven passar perfekt till en mängd olika skäruppgifter. Det långa bladet är perfekt för urkärning av både frukt, grönsaker, kött och mycket mer. Kniven är 21 cm och tillhör Houcho-serien.Det stora bladet är tillverkat av rostfritt stål och är extremt vasst och solitt. Dessutom gör knivens lätta vikt att den är mycket lätt att arbeta med. Det ergonomiska handtaget är en enkel design tillverkat i mangoliaträ, som Houcho-serien kännetecknas av.
 • Satake - Knivlist 75 cm Rostfri

  Satake - Knivlist 75 cm Rostfri
  Magnetisk knivlist i rostfritt stål med en längd på 75 cm från det japanska knivföretaget Satake.Förvara dina köksknivar både hållbart och säkert med denna praktiska magnetlist som speciellt har tagits fram av de japanska knivexperterna hos Satake. En magnetisk knivlist är ett praktiskt förvaringsalternativ för köksknivar som både håller knivarna säkert på plats samt skyddar deras eggar från skador för längre hållbarhet och en bestående skärpa. Knivlisten är tillverkad i rostfritt stål och har en längd på 75 cm samt en bredd på 8 cm.Det japanska knivföretaget Satake introducerades först på den svenska marknaden år 1998 och det tog inte lång tid innan de blev ett av de svenska mästerkockarnas favoritmärken tack vare köksknivarnas höga kvalité och förstklassiga elegans. Satakes sortiment innehåller inte bara fantastiska köks- och bruksknivar utan har också stekpannor, kastruller och gjutjärnsgrytor som även dem är framtagna med hållbarhet och kvalité som ledstjärnor, och tillsammans med knivarna gör de Satake till ett svårslaget köksmärke med en arsenal av produkter som gör sig perfekta i både vanliga och professionella kök. Satake – Love at first slice.
 • Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm

  Satake Kaizen Nakiri grönsakskniv, 16 cm
  Med kniven Nakiri från Satake-serien Kaizen får du en grönsakskniv av högsta kvalitet. Det ergonomiska skaftet är tillverkat av åldrat olivträ som både är vackert och bekvämt att hålla i. Kniven har en bladlängd på 16 centimeter och är totalt 28 centimeter lång. Knivbladet är ett tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål, med en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Knivarna från serien Satake Kaizen kommer från knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Ordet Kaizen står för en ständig strävan mot förbättring och knivarna kännetecknas av sin höga kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, en estetiskt form och ett högkvalitativt och tålig blad – helt enkelt en optimal knivupplevelse.
 • Satake - Houcho Knivset Kockkniv & Grönsakskniv

  Satake - Houcho Knivset Kockkniv & Grönsakskniv
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en kockkniv och en grönsakshacka med en vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
 • Satake - Houcho Knivset 3 delar

  Satake - Houcho Knivset 3 delar
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en kockkniv, en grönsakshacka och en sashimikniv med vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
 • Satake Kaizen knivset, 2 delar

  Satake Kaizen knivset, 2 delar
  Knivset i serien Kaizen från Satake. I setet ingår två knivar: en kockkniv av modellen Gyoto och en skalkniv av modellen Petty. Knivarna har skaft i åldrat olivträ, vilket både är snyggt och bekvämt att hålla i. Båda knivarna är dessutom utrustade med varsitt tunt och elegant damaskusblad i 67 lager – 66 lager supportstål och en kärna av högkvalitativt MVS10Cob-stål.Med knivar från Satake Kaizen får du knivar av premiumkvalitet från knivarnas huvudstad, Seki City i Japan. Ordet Kaizen symboliserar en ständig strävan mot förbättring, och knivarna lever verkligen upp till sitt namn. Du får ett bekvämt grepp, en estetisk form och blad av högsta kvalitet.Mått:Gyuto santokukniv– bladlängd 18 centimeterPetty skalkniv – bladlängd 12 centimeter
 • Satake Ame Bunka Japansk Kockkniv 15 Cm - Kockknivar Stål

  Satake Ame Bunka Japansk Kockkniv 15 Cm - Kockknivar Stål
  Kockkniven från Satake har en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett dekorativt, funktionellt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en snedskuren framdetalj med en skarp spets perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Satake- Hårdhet: 60-61 HRC.- Unikt handtag i trä.- Detaljer i rostfritt stål.- Knivblad med fem lager i stål. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame knivset (kinesisk kockkniv + bunka)

  Satake Ame knivset (kinesisk kockkniv + bunka)
  Satake Ame Knivset är ett exklusivt knivset som består av två knivar: en kinesisk kockkniv och en bunkakniv. Dessa knivar är idealiska för dig som vill ha professionella knivar som kan hantera alla typer av matlagning. Den kinesiska kockkniven har ett brett och tungt blad som är perfekt för att hacka och skära stora mängder grönsaker, kött och fisk. Bunkakniven har ett smalare och lättare blad som är perfekt för att tärna och skära mindre bitar av grönsaker, kött, fisk och fågel. Båda knivarna har handbankade blad av fem lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Bladen har ett vackert rain pattern-mönster som är inspirerat av regnet på japanska och som gör att maten inte fastnar på knivarna. Handtagen är tillverkade av vril, ett hårt och vackert träslag som består av bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt och ger knivarna en personlig karaktär. Satake Ame Knivset är ett knivset som kombinerar kvalitet, funktion och estetik i en lyxig förpackning.
 • Satake - Ame Kockkniv 21 cm

  Satake - Ame Kockkniv 21 cm
  Snygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
 • Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm

  Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
 • Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

  Satake Kuro Nakiri Grönsakskniv 18 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
  Grönsakskniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att skiva grönsaker. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som skalkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro knivset 3 delar (brödsåg, petty, santoku)

  Satake Kuro knivset 3 delar (brödsåg, petty, santoku)
  Om du vill ha ett komplett och kvalitativt knivset som kan hantera alla typer av matlagning, så är Satake Knivset 3 delar (brödsåg, petty, santoku) ett utmärkt alternativ. Detta knivset består av tre olika knivar som är tillverkade i Japan av Satake, ett företag som har lång erfarenhet och tradition av att göra högklassiga knivar.Satake Knivset 3 delar (brödsåg, petty, santoku) innehåller följande knivar:Satake Kuro Brödsåg 25 cm: En kraftfull och vacker brödsåg som har ett blad av 5CR15MOV stål. Detta stål är hårt och rostfritt, och har en vacker hamrad yta. Brödsågen har ett långt handtag av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8 stål, som ger dig ett perfekt grepp, balans och stabilitet. Brödsågen kan skära igenom alla sorters bröd med lätthet, utan att smula eller klämma ihop brödet.Satake Kuro Santoku 18 cm: En mångsidig och elegant santokukniv som har ett blad av VG-10 stål. Detta stål är processat åtta gånger, vilket ger det extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Bladet har också 67 lager av damaskusstål, som ger det en unik och vacker mönstring. Santokukniven har ett långt handtag av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8 stål, som ger dig ett perfekt grepp, balans och stabilitet. Santokukniven kan användas för att skära, hacka och tärna alla sorters mat, som kött, fisk, grönsaker och frukt.Satake Kuro Petty 11 cm: En liten och smidig pettykniv som har ett blad av VG-10 stål. Detta stål är processat åtta gånger, vilket ger det extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Bladet har också 67 lager av damaskusstål, som ger det en unik och vacker mönstring. Pettykniven har ett kort handtag av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8 stål, som ger dig ett bra grepp och kontroll. Pettykniven kan användas för att skära mindre bitar av mat, som ost, skinka, örter och vitlök.Satake Knivset 3 delar (brödsåg, petty, santoku) är inte bara praktiska, utan också snygga och exklusiva. De levereras i en vacker trälåda, som du kan använda för att förvara eller presentera dina knivar. De är också enkla att underhålla, eftersom de bara behöver brynas med ett keramiskt bryne då och då för att behålla sin skärpa. De tål inte maskindisk, så undvik att lägga dem i diskmaskinen.Om du vill ha ett knivset som är både funktionellt och estetiskt, så är Satake Knivset 3 delar (brödsåg, petty, santoku) det rätta valet för dig. Beställ det idag och njut av din matlagning på ett nytt sätt!
 • Satake Kosantoku kockkniv 14 cm

  Satake Kosantoku kockkniv 14 cm
  En liten och lätt kockkniv med japansk design är en kosantoku, som är en av de mest populära modellerna bland kockknivar. Den kan användas för att skära alla sorters mat, och är ett viktigt redskap i ett kök. Kosantoku kockkniv 14 cm är en utmärkt kosantoku som kombinerar kvalitet, skönhet och funktionalitet.Bladet på Kosantoku kockkniv är gjort av VG-10 stål, som är ett av de bästa stålen för knivar. Det är hårt, rostfritt och har en hög skärpa som varar länge. Bladet har också 67 lager av damaskusstål, som ger det en unik och vacker mönstring. Dessutom är bladet hamrat, vilket ger det en grov yta som förhindrar att maten fastnar på bladet.Handtaget på Kosantoku kockknivär gjort av bränt trä, som ger den ett naturligt och rustikt utseende. Handtaget har också en bolster och en skaftände av 18/8 stål, som ger den extra styrka och balans. Handtaget är långt och ergonomiskt, vilket ger dig ett perfekt grepp och kontroll över kniven.Kosantoku kockkniv är en mångsidig kniv som kan användas för att skära alla sorters mat, som kött, fisk, grönsaker och frukt. Den har en vinkel på cirka 15-20 grader, vilket gör den idealisk för att göra fina snitt. Den har också en spetsig spets, vilket gör den bra för att göra detaljerade arbeten. Kosantoku kockkniv är inte bara praktisk, utan också snygg och exklusiv. Den levereras i en vacker trälåda, som du kan använda för att förvara eller presentera din kniv. Den är också enkel att underhålla, eftersom den bara behöver brynas med ett keramiskt bryne då och då för att behålla sin skärpa. Den tål inte maskindisk, så undvik att lägga den i diskmaskinen.Om du vill ha en kockkniv som är både funktionell och estetisk, så är Kosantoku kockkniv det rätta valet för dig. Beställ den idag och njut av din matlagning på ett nytt sätt!
 • Satake - Ame Skalkniv 12 cm

  Satake - Ame Skalkniv 12 cm
  Snygga skalkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 12 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan.Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kemfer och lönn. Men vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.En utmärkt liten kniv, perfekt för frukt och grönsaker.
 • Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

  Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm
  Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design.Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm

  Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
 • Satake Kuro Petty skalkniv, 11 cm

  Satake Kuro Petty skalkniv, 11 cm
  Med kniven Kuro Petty från Satake får du en välbalanserad skalkniv som är handsmidd för för maximal kraft, skärpa och precision. Kniven har en bladlängd på 11 centimeter och är totalt 25 centimeter lång. Den vassa eggen gör maten ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper råvarorna att bibehålla sin spänst, saft, färg och smak. De håller dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i Satake Kuro-serien har blad av VG-10-damaskusstål i 67 lager som är grovt hamrat och har processats hela åtta gånger. Det gör knivarna extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. De har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får knivar av premiumkvalitet med förstklassig balans, stabilitet och ett optimalt grepp – ett utmärkt val för det moderna köket.
 • Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm

  Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm
  Är du på jakt efter en riktigt bra kniv till köket? Med Gyuto från serien Satake Kaizen får du en kockkniv av högsta klass. Kniven har en bladlängd på 21 centimeter, och en totallängd på 33 centimeter. Tack vare det ergonomiska skaftet i vackert åldrat olivträ får du ett stadigt och bekvämt grepp. Kniven har dessutom ett lyxigt blad av tunt damaskusstål i 67 lager: 66 lager supportstål och en stabil kärna MVS10Cob-stål. Kniven lämpar sig väl för de allra flesta uppgifter och blir garanterat en trogen följeslagare i köket.Serien Satake Kaizen ger dig knivar från Seki City i Japan, knivarnas huvudstad. Namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring, vilket är logiskt eftersom knivarna kännetecknas av en hög kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, ett tåligt blad och en estetisk form – en knivupplevelse utöver det vanliga.
 • Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm

  Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm
  Med kniven Santoku från premiumserien Satake Kaizen får du en mångsidig japansk kockkniv som du kan använda för de allra flesta uppgifter i köket. Den lyxiga kniven har ett tåligt och elegant blad av damaskusstål i 67 lager, 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och är totalt 30 centimeter lång. Tack vare det vackra skaftet i åldrat olivträ får du dessutom ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Du får med andra ord en multifunktionell kvalitetskniv som klarar det mesta – en optimal knivupplevelse.Knivarna från Satake-serien Kaizen tillverkas i knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Att de högkvalitativa knivarna fått heta just Kaizen passar bra, eftersom namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring. Med en Satake Kaizen-kniv får du alla grundkriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, en stilren form och ett slitstarkt och vasst blad.
 • Satake Cutlery Chinese Cleaver kockkniv

  Satake Cutlery Chinese Cleaver kockkniv
  Om du letar efter en mångsidig och kraftfull kniv för att hantera alla typer av grönsaker, frukter och kött, är Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver ett utmärkt val för dig!Denna kniv är inspirerad av den traditionella kinesiska kockkniven, som är det viktigaste redskapet i det kinesiska köket. Den har ett brett och tungt blad som ger dig precision och kontroll när du skär, hackar, strimlar eller tärnar. Du kan också använda den för att skopa upp dina ingredienser och föra dem till grytan eller stekpannan. Den är perfekt för att förbereda allt från kål, aubergine, melon och tomat till mindre köttbitar.Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål med molybden och vanadin, som ger kniven en hög hårdhet, slitstyrka och korrosionsbeständighet. Bladet är slipat på båda sidor och har en hårdhet på 57-58 HRC1. Handtaget är gjort av ABS-plast, som är ett slitstarkt och hygieniskt material. Kniven har en elegant och modern design som passar in i alla kök.Beställ din Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver idag och upptäck hur mycket den kan förenkla din matlagning!
 • Ame 21 cm kockkniv. 5 lager AUS10 stål med regnmönster. 60-61 HRC

  Ame 21 cm kockkniv. 5 lager AUS10 stål med regnmönster. 60-61 HRC
 • Satake - Houcho Brödkniv 24 cm

  Satake - Houcho Brödkniv 24 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna brödkniv har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Brödknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake - Houcho Knivset 6 delar

  Satake - Houcho Knivset 6 delar
  Praktiskt och användbart knivset från Satakes serie Houcho med hela 6 knivar för alla möjliga användningsområden. Detta set är ett måste för dig som vill ha riktigt kvalitativa köksknivar som kommer hålla länge. Knivarna levereras i en vacker låda av balsaträ som är prydd med en klädd insida av rött tyg.En perfekt present att unna dig själv eller ge till någon matentusiast inom vänskapskretsen eller familjen. Knivarnas handtag är tillverkade i magnoliaträ vilket ger ett vackert utseende och greppvänligt handtag som vilar skönt i handen.
 • Satake - Houcho Skalkniv/Petty 12 cm

  Satake - Houcho Skalkniv/Petty 12 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna skalkniv har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken.Skalknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake Houcho Nakiri/grönsakshackare 17 Cm - Köksknivar & Knivtillbehör Kolstål Rostfritt Stål

  Satake Houcho Nakiri/grönsakshackare 17 Cm - Köksknivar & Knivtillbehör Kolstål Rostfritt Stål
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad av Hi Carbon Steel 15 graders slipvinkel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Shoppa Köksknivar & Knivtillbehör och mer Köket hos Royal Design.
 • Satake - Houcho Knivset i Balsabox 4 delar Rostfri

  Satake - Houcho Knivset i Balsabox 4 delar Rostfri
  Houcho Knivset i balsabox 4 knivar tillhör den bästsäljande serien Houcho (Kniv på Japanska). Det är en fjäderlätt, diskret design med rakbladsvass egg och slipvinkel på 15 grader. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft. I setet ingår:Houcho Gyuto 21 cm. Västerländsk kockkniv som fungerar till det mesta i köket. Den skär, hackar och skivar med precision. Den är en utmärkt allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.Houcho Filékniv 17 cm. Japansk flexibel filékniv bra till precisions arbetet som krävs när en fisk ska filéeas. Flexibiliteten underlättar filéeandet.Houcho Hakata 17 cm. Japansk kockkniv utmärkt för hårt arbete, precisionsarbete, hackande och skärande. Den raka spetsen gör att den är suverän även för urbening av både kött, fisk och fågel. Hakatan är också en mycket bra grönsakskniv tack vare bestående skärpa och högt blad. Det höga bladet gör också att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.Houcho Petty 12 cm. Liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkade i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.I boxen ligger också en japansk Yen. Om knivarna ges bort i present ska enligt japansk tradition myntet återlämnas till givaren som ett 'köp'. Det anses nämligen bringa otur att ge bort knivar.
 • Satake - Kuro Brödsåg 25 cm

  Satake - Kuro Brödsåg 25 cm
  Kuro brödsåg är en grovt hamrad handsmidd tandad brödkniv som passar att skära allt från mjuka limpor till hårdare brödskorpor. Knivbladet är tillverkat av 5CR15MOV-stål, och det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Houcho Grönsakshacka 17 cm

  Satake - Houcho Grönsakshacka 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna grönsakshacka har en vacker design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake - Houcho Sashimikniv 21 cm

  Satake - Houcho Sashimikniv 21 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna sashimikniv har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivbladet är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake Kuro Brödkniv 25 Cm - Brödknivar Stål Trä

  Satake Kuro Brödkniv 25 Cm - Brödknivar Stål Trä
  Brödkniven från Satake har en design i hårt 5CR15MOV stål med ett vackert handtag i trä och ett vasst, hamrat knivblad. Om brödkniven från Satake- Från kollektionen Kuro.- Rustik, hamrad design.- Välbalanserade kniv med ett knivblad i stål och ett handtag i bränt trä.- Knivblad: 25 cm.- Levereras i presentförpackning. Skötselråd för brödkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Brödknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Nakiri Grönsakskniv 16 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
  Grönsakskniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att skiva grönsaker. Tillverkad i Japan. Om grönsakskniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som kockkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 160 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för grönsakskniven- Endast handdisk. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Hakata Allroundkniv 17 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Trä

  Satake Houcho Hakata Allroundkniv 17 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad tillverkat av Hi Carbon Steel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Slipas bäst på våtsten eller keramiskt bryn i 15° vinkel Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Sujihiki trancherkniv 23 cm

  Satake Sujihiki trancherkniv 23 cm
  Satake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att skära tunna skivor av kött, fisk eller grönsaker. Denna kniv har ett blad av VG-10-stål som är omgivet av 67 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta. Bladet är 23 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av bränt trä med detaljer av rostfritt stål, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Satake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök.
 • Satake Professional Skalkniv 8 cm

  Satake Professional Skalkniv 8 cm
  Skala potatis och skär grönsaker med den praktiska Pro skalkniven från Satake. Kniven är den del ur Professional-serien som består av praktiska och vassa knivar. Skalkniven har en längd på 8 cm och är tillverkad av AUS8-stål som är hållbart och slitstarkt. Dessutom är det ergonomiska handtaget tillverkat i svart pakkaträ och ligger skönt och stabilt i handen. Det rekommenderas att kniven förvaras i ett knivblock eller på en magnetlist. Handdisk rekommenderas för att direkt torkas av med en kökshandduk.
 • Satake - Houcho Filékniv 17 cm

  Satake - Houcho Filékniv 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Denna filékniv har en vacker design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken.Knivbladet är gjort av mycket högkvalitativt stål, handtaget är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din nya filékniv i många år framöver.
 • Satake Kaizen Knivset 3-pack Gyuto 21 Cm Santoku 18 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kaizen Knivset 3-pack Gyuto 21 Cm Santoku 18 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Petty skalkniv: 12 cm.- Gyuto kockkniv: 21 cm.- Santoku kockkniv: 18 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Trä
  Kockkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för alla slags kötträtter. Tillverkad i Japan. Om kockkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Längd: 210 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kockkniven- Endast handdisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Stål Trä
  Skalkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt handtag i olivträ perfekt för olika förrätter och desserter. Tillverkad i Japan. Om skalkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som kockkniv.- Blad: Damascus.- Längd: 120 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för skalkniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun

  Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
  Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Knivset Santoku & Petty Skalkniv - Knivset Stål

  Satake Kuro Knivset Santoku & Petty Skalkniv - Knivset Stål
  Kuro Knivset från Satake. I detta set ingår en Santukokniv, japansk kockkniv, 18 cm och en Petty skalkniv 15 cm. Båda knivar är tillverkade av stål med ett vackert handtag av bränt wengeträ. Bra knivar är grunden till all matlagning och i detta set får du två knivar som täcker de flesta behoven i köket. Levereras i en vacker trälåda. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Petty Skalkniv 11 Cm - Skalknivar Stål Trä

  Satake Kuro Petty Skalkniv 11 Cm - Skalknivar Stål Trä
  Skalkniven från Satake har tidlös, hamrad design med ergonomiskt handtag i trä perfekt för att tillaga flera olika rätter. Den har vasst blad i stål. Tillverkad i Japan. Om skalkniven från Satake- Från serien Kuro.- Finns även som grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Längd: 110 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för skalkniven- Endast handdisk. Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Sakata Hackare 14 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä

  Satake Kuro Sakata Hackare 14 Cm - Grönsaksknivar Stål Trä
  Hackaren från Satake har en design i skarpt, hårt VG-10 stål med ett vackert handtag i trä och ett hamrat knivblad. Om hackaren från Satake- Från kollektionen Kuro.- Rustik, hamrad design.- Välbalanserade kniv med ett knivblad i stål och ett handtag i bränt trä.- Knivblad: 14 cm. Skötselråd för hackaren- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Grönsaksknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Knivset 6 Delar - Knivset Kolstål Trä

  Satake Houcho Knivset 6 Delar - Knivset Kolstål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Levereras i fin trälåda av balsaträ.Setet innehåller: Houcho Santokukniv 17 cm Houcho Grönsakskniv 17 cm Houcho Shashimikniv 21 cm Houcho Skalkniv 12 cm Houcho Gyuto Kockkniv 17 cm Houcho Brödkniv 20 cm Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Magnetlist 50 Cm - Knivlister & Knivblock Papper Svart

  Satake Magnetlist 50 Cm - Knivlister & Knivblock Papper Svart
  Magnetlist från Satake med en praktisk design med ett stilrent utseende med en tidlös, svart färg. Om magnetlisten från Satake- Praktisk design.- Stilrent utseende.- Rymmer 7 knivar.- 80%% papper.- 20% harts. Shoppa Knivlister & Knivblock och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Kosantoku Kniv 14 Cm - Kockknivar Stål Brun

  Satake Kuro Kosantoku Kniv 14 Cm - Kockknivar Stål Brun
  Kniv från Satake med ett grovt, hamrat knivblad i damascusstål med en något kortare modell perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Den har ett långt handtag i bränt trä med ett perfekt grepp och en optimal balans. Kniven har en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda. Levereras i fin presentförpackning. Om kniven från Satake- Hårdhet: 58 HRC.- Från serien Kuro.- Stabilt handtag i bränt trä.- Hamrat knivblad i stål. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake - Houcho Köttkniv 17 cm Stål/Magnoliaträ

  Satake - Houcho Köttkniv 17 cm Stål/Magnoliaträ
  En stilren och allround köttkniv från Satake.Denna Satake Houcho Köttkniv har ett 17 cm långt blad tillverkat av högkvalitativt rostfritt kolstål. Houcho betyder kniv på japanska och denna typ av knivar är väldigt vanliga i japanska hushåll. Den japanska kockkniven skär, hackar och skivar kött, grönsaker och andra råvaror för din matlagning med högsta precision. Allroundkniven har ett handtag som är tillverkat av magnoliaträ vilket gör att du får ett väldigt skönt grepp om kniven. Dessutom gör bladets design det enkelt att hacka och skiva utan att du slår knogarna i skärbrädan.Satake Houcho Köttkniv 17 cm är förutom att den med sitt vassa blad gör matlagningen enkel även vass i sin design då det är en väldigt vacker och stilren kökskniv!Dessutom gör bladets design det enkelt att hacka och skiva utan att du slår knogarna i skärbrädan.Satake Houcho Köttkniv 17 cm är förutom att den med sitt vassa blad gör matlagningen enkel även vass i sin design då det är en väldigt vacker kökskniv!
 • Satake Pro Grönsakskniv 12 cm

  Satake Pro Grönsakskniv 12 cm
 • Kaizen Knivset 2 delar Santuko 18cm & Petty 12cm

  Kaizen Knivset 2 delar Santuko 18cm & Petty 12cm
 • Satake Kaizen Petty skalkniv, 12 cm

  Satake Kaizen Petty skalkniv, 12 cm
  Med en Petty skalkniv från premiumserien Satake Kaizen får du en kniv som snabbt blir en oumbärlighet. Kniven har ett elegant blad av damaskusstål, med 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Knivens blad är 12 centimeter långt, totallängden är 23 centimeter och kniven har ett skaft av vackert åldrat olivträ som ger ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Med andra ord får du en kniv som är optimal i köket, med en estetisk utformning och gjord av högkvalitativa material. Knivarna i serien Satake Kaizen tillverkas i Seki City i Japan, som ibland kallas för knivarnas huvudstad. Namnet Kaizen symboliserar en konstant strävan mot förbättring, vilket passar väl in på de lyxiga knivarna. Du får alla kriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, tåligt blad och en stilren form.
 • Satake Kaizen Knivset 2-pack Gyuto 21 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä

  Satake Kaizen Knivset 2-pack Gyuto 21 Cm & Petty 12 Cm - Knivset Stål Trä
  Knivsetet från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för att tillaga flera olika rätter. Tillverkat i Japan. Om knivsetet från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Petty skalkniv: 12 cm.- Gyuto kockkniv: 21 cm.- Blad: Damascus.- Perfekt för att tillaga flera olika rätter.- Tillverkat i Japan. Skötselråd för knivsetet- Endast handdisk. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Brun

  Satake Ame Petty Skalkniv 12 Cm - Skalknivar Rostfritt Stål Brun
  Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Bolster och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Skalknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Grå

  Satake Ame Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Grå
  Kockkniven från Satake har en vacker, japansk design med ett unikt handtag i masurvirke och ett mönstrat knivblad i stål perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Satake- Från kollektionen Ame.- Vackert handtag i masurvirke för att göra varje produkt unik.- Mönstrat knivblad med fem lager i stål.- Knivblad: 21 cm.- 60-61 HRC Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Kiritsuke Kniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Mörkbrun

  Satake Kuro Kiritsuke Kniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Mörkbrun
  Kuro är en serie knivar från japanska Satake med grovt hamrat knivblad som har en rå och vacker finish, vilket ger designen en tuff attityd med sitt hårda stål. Bladets ojämna yta motverkar att större mängd vakuum bildas, vilket gör att kniven lätt glider genom alla sorters råvaror. Med ett kärnstål av VG-10 är knivbladet mycket tunnslipat för en knivegg vass som ett rakblad, en skärpa som även håller länge. Egenskaper Handsmidd kniv tillverkad av 67 lager damascusstål Grovt hamrat blad Långt handtag med bränt bolster Designad enligt ledorden balans, precision och kraft Levereras i fin trälåda Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kaizen Santoku Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Stål Trä

  Satake Kaizen Santoku Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Stål Trä
  Kockkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för alla slags kötträtter. Tillverkad i Japan. Om kockkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som en grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kockkniven- Endast handdisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Trä

  Satake Houcho Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad tillverkat av Hi Carbon Steel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Slipas bäst på våtsten eller keramiskt bryn i 15° vinkel Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun

  Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
  Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Filékniv 17 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Trä

  Satake Houcho Filékniv 17 Cm - Filéknivar Rostfritt Stål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad tillverkat av Hi Carbon Steel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Slipas bäst på våtsten eller keramiskt bryn i 15° vinkel Shoppa Filéknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Knivset 3 Knivar - Knivset Kolstål Trä

  Satake Houcho Knivset 3 Knivar - Knivset Kolstål Trä
  Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft.Setet innehåller Skalkniv 12 cm Santokukniv (japansk kockkniv) 17 cm Brödkniv 20 cm Egenskaper Knivblad tillverkat av Hi Carbon Steel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Slipas bäst på våtsten eller keramiskt bryn i 15° vinkel Levereras i fin förvaringslåda av balsaträ Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Ame Knivset Petty Santoku Kiritsuke 3 Delar - Knivset Stål Grå

  Satake Ame Knivset Petty Santoku Kiritsuke 3 Delar - Knivset Stål Grå
  Knivsetet från Satake har en vacker, japansk design med unika handtag i masurvirke och mönstrade knivblad i stål perfekt för att skära, tärna och hacka. Om knivsetet från Satake- Knivset med tre knivar.- Vackra handtag i masurvirke för att göra varje produkt unik.- Mönstrade knivblad med fem lager i stål.- 12 cm Petty kniv.- 18 cm santokukniv.- 23 Kiritsuke kniv.- 60-61 HRC Skötselråd för knivsetet- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Knivset 4-pack - Knivset Kol Stål

  Satake Houcho Knivset 4-pack - Knivset Kol Stål
  Knivsetet från Satake har en diskret, fjäderlätt design med ett högkvalitativt knivblad och ett enkelt, funktionellt skaft i magnoliaträ. Det har en vacker låda i trä med ett traditionellt, litet Yen mynt. Om knivsetet från Satake- Diskret, fjäderlätt design.- Högkvalitativt knivblad med ett funktionellt skaft.- Handtag i magnoliaträ.- Slipvinkel: 15. Houcho innehåller:- Gyuto kockkniv: 21 cm.- Flexibel filékniv: 17 cm.- Japansk Hakata kockkniv: 17 cm.- Petty skalkniv: 12 cm. Skötselråd för knivsetet- Handdisk rekommenderas. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Houcho Flexibelt Knivblock Ø13 Cm - Knivlister & Knivblock Björk Trä

  Satake Houcho Flexibelt Knivblock Ø13 Cm - Knivlister & Knivblock Björk Trä
  Stabilt och säkert knivblock från Satake som matchar knivserien Houcho med sitt utförande i björktrå. Insats med fyllnadsstrån i svart plast gör att du kan placera knivarna hur du vill. Går enkelt att ta bort för enkel rengöring. Passar både stål och keramiska knivar och köksredskap.Vikt: 1,8 kg. Shoppa Knivlister & Knivblock och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake - Kuro Santoku 18 cm

  Satake - Kuro Santoku 18 cm
  Kuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Houcho Santokukniv 17 cm

  Satake - Houcho Santokukniv 17 cm
  Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Santokukniven har en vacker, stilren design som på ett harmoniskt sätt sammanfogar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtaget är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av din kniv efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
 • Satake Keramiskt bryne 25 cm

  Satake Keramiskt bryne 25 cm
  Om du vill hålla dina knivar vassa och fina, så behöver du ett bra bryne som kan slipa dem regelbundet. Ett keramiskt bryne är ett utmärkt val, eftersom det är hårt, slätt och slitstarkt. Det kan ta bort små ojämnheter på knivens egg och ge den en fin glans.Satake keramiskt bryne är ett högkvalitativt bryne som är tillverkat i Japan. Det har ett ergonomiskt handtag i trä, som ger dig ett bra grepp och en bekväm känsla när du bryner dina knivar. Det har också en ögla i änden, så att du kan hänga upp det på en krok när du inte använder det.Satake keramiskt bryne passar för alla typer av knivar, oavsett om de är japanska eller västerländska. Det har en grit på 240, vilket innebär att det är ett grovt bryne som kan användas för att bygga om knivens egg. Det kan också användas för att underhålla knivens skärpa, men då bör du vara försiktig och inte trycka för hårt.För att använda Satake keramiskt bryne, behöver du bara fukta det med lite vatten och sedan dra kniven längs brynet med en vinkel på cirka 15-20 grader. Du bör göra samma antal drag på båda sidor av kniven, och kontrollera att kniven är vass nog genom att skära i ett papper eller en tomat. Om du vill ha en ännu vassare egg, kan du använda ett finare bryne efter det grova.Satake keramiskt bryne är ett prisvärt och praktiskt bryne som kan hjälpa dig att förlänga livslängden på dina knivar. Det är också ett snyggt och stilrent tillbehör som passar i alla kök. Beställ det idag och upplev skillnaden i din matlagning!
 • Satake - Magnetlist 50 cm Svart

  Satake - Magnetlist 50 cm Svart
  Magnetlist 50 cm från Satake är tillverkad i hantverkspapper och harts och monteras på väggen. Det bästa sättet att förvara dina knivar är på en knivlist.Genom att alltid sätta bladryggen av kniven mot listen först, och se till ryggen är det sista att lämna listen när du tar bort kniven skyddar du eggen som håller sig skarp längre
 • Satake - Kuro Kinvset 2 delar Rostfri

  Satake - Kuro Kinvset 2 delar Rostfri
  Kuro Knivset 2 delar från Satake. I detta set ingår:Kuro Petty 11 cm, mindre smidig skalknivKuro Nakiri 18 cm, välbalanserad suverän grönsaksknivHandsmidda och tillverkad av 67 lager damascusstål levereras de i en vacker trälåda. Serien Kuro är framtagen för balans och precision. Resultatet är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Magnetlist i valnöt - 35 cm

  Magnetlist i valnöt - 35 cm
  Magnetlist i valnöt  - Satake Satake knivlist för väggmontering i vacker valnöt. Dubbla hybamagneter ger extra och en jämn magnetism på hela listen ända ut till kanterna. Magnetlisten är behandlad&hellip:
 • Satake 1200 grit Våtslipsten

  Satake 1200 grit Våtslipsten
  Denna praktiska 1200 grit våtslipsten från Satake är en bra allroundsten, som ger skarphet. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv ordentligt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 1200 grits, eller korn, vilket betyder att den är en lite grövre slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare. Våtslipstenen kan därför med fördel kombineras med en 3000 grit våtslipsten som ger ännu mera skarphet.
 • Satake Slipstenshållare gummi

  Satake Slipstenshållare gummi
  Det är en bra idé att slipa sina knivar för att de ska behålla sin skärpa, vilket enklast görs med hjälp av en slipsten. Slipstenar kan dock vara svåra att hantera utan hjälpmedel. Därför kan du skaffa en slipstenshållare från Satake som är tillverkad i gummi och passar till de allra flesta slipstenar på marknaden. Hållaren kan nämligen enkelt justeras med skruvar så att du får den perfekta storleken.Den justerbara slipstenshållaren finns för att göra det lättare för dig att slipa dina knivar med en slipsten. På så sätt kan du alltid hålla knivarna så vassa som möjligt så att de håller längre.
 • Satake - Kuro Allkniv 15 cm

  Satake - Kuro Allkniv 15 cm
  Kuro Allkniv är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar att skära det mesta med, från frukt och grönt till kött och fisk. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake Ame Kinesisk Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Stål

  Satake Ame Kinesisk Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Stål
  Kockkniven från Satake har en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett dekorativt, funktionellt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en jämn, användbar profil perfekt för fisk, kött och grönt. Om kockkniven från Satake- Hårdhet: 60-61 HRC.- Unikt handtag i trä.- Detaljer i rostfritt stål.- Knivblad med fem lager i stål. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake - Ame Santokukniv 18 cm

  Satake - Ame Santokukniv 18 cm
  Snygga santokukniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 18 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.Det första ögat känner igen på en Santoku är dess trubbiga nos och att den är något kortare än en traditionell kockkniv. Det japanska ordet ”Santoku” betyder tre göromål och skulle kunna översättas till: kött, fisk och grönsaker. Men en annan översättning lyder: skära, tärna och strimla, och det är just vad som lämpar sig bäst för denna kniv.En mångsidig, vacker kniv som kommer de dig mycket glädje i matlagningen.
 • Satake Keramiskt Bryne 24 Cm - Knivlister & Knivblock Keramik Mix

  Satake Keramiskt Bryne 24 Cm - Knivlister & Knivblock Keramik Mix
  Egenskaper 24 cm brynstav Tillverkad av magoliaträ som ger ett bra grepp Medföljande plastskydd Shoppa Knivlister & Knivblock och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Kosantoku Kockkniv 14 cm Stål

  Kosantoku Kockkniv 14 cm Stål
 • Satake Kuro Knivset 3 Delar - Knivset Stål Brun

  Satake Kuro Knivset 3 Delar - Knivset Stål Brun
  Knivset från Satake med en grov, hamrad design i damascusstål perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Det har långa handtag i bränt trä med ett perfekt grepp och en optimal balans. Knivsetet har en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda. Levereras i fin presentförpackning. Om knivsetet från Satake- Brödkniv: 25 cm.- Santokukniv: 18 cm.- Skalkniv: 11 cm.- Hårdhet: 58 HRC.- Från serien Kuro.- Stabilt handtag i bränt trä.- Hamrat knivblad i stål. Skötselråd för knivsetet- Handdisk rekommenderas. Shoppa Knivset och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Takohiki Trancherset 2 Delar 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Brun

  Satake Kuro Takohiki Trancherset 2 Delar 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Brun
  Trancherset från Satake med en grov, hamrad design i damascusstål perfekt för alla slags kötträtter. Det har långa handtag i bränt trä med ett perfekt grepp och en optimal balans. Tranchersetet har en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda. Levereras i fin presentförpackning. Om tranchersetet från Satake- Trancherkniv: 23 cm.- Trancherkgaffel: 20 cm.- Hårdhet: 58 HRC.- Från serien Kuro.- Stabilt handtag i bränt trä.- Hamrat knivblad i stål. Skötselråd för tranchersetet- Handdisk rekommenderas. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake Kuro Sujihiki Kniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Brun

  Satake Kuro Sujihiki Kniv 23 Cm - Förskärare & Trancherknivar Stål Brun
  Kniv från Satake med ett grovt, hamrat knivblad i damascusstål med en lång, liten form perfekt för fisk, kött och grönt. Den har ett långt handtag i bränt trä med ett perfekt grepp och en optimal balans. Kniven har en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda. Levereras i fin presentförpackning. Om kniven från Satake- Hårdhet: 58 HRC.- Från serien Kuro.- Stabilt handtag i bränt trä.- Hamrat knivblad i stål. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Förskärare & Trancherknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Satake - Kuro Nakiri 18 cm Rostfri

  Satake - Kuro Nakiri 18 cm Rostfri
  Kuro Nakiri 18 cm från Satake är en mycket vacker och välbalanserad nakiri, en suverän grönsakskniv. Handsmidd och tillverkad av 67 lager damascusstål levereras den i en vacker trälåda. Serien Kuro är framtagen för balans och precision. Resultatet är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Skärbräda 35,5x23 cm Akacia

  Satake - Skärbräda 35,5x23 cm Akacia
  Skärbräda 35,5x23 cm Akacia från Satake. Den vackra skärbrädan har praktiska centimetermarkeringar för att förenkla och öka precisionen av tjockleken när du skivar till exempel zucchini, kött eller bröd. Brädan har gummifötter på undersidan
 • Satake - Kuro Mori med Saia/fodral 19,5 cm Rostfri

  Satake - Kuro Mori med Saia/fodral 19,5 cm Rostfri
  Kuro Mori med Saia/fodral 19,5 cm från Satake är en riktigt kraftfull hjälpreda både i köket, i skogen vid campingplatsen och grillen. Den tillhörande saian med Satake Outdoor-logo sitter perfekt i bältet och har en låsning för att hålla kniven säkert på plats.Ett grovt hamrad kniv med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Kuro Knivset 3 delar Rostfri

  Satake - Kuro Knivset 3 delar Rostfri
  Kuro knivset 3 delar från Satake. I detta set ingår:Brödsåg 25 cm, passar att skära allt från mjuka limpor till hårdare brödskorporKuro Petty 11 cm, en mindre smidig skalkniv.Santoku 18 cm, mångsidig kniv utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Handsmidda och tillverkade av 67 lager damascusstål levereras de i en vacker trälåda. Serien Kuro är framtagen för balans och precision. Resultatet är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Satake - Kuro Takohiki Trancherset 2 delar Trä

  Satake - Kuro Takohiki Trancherset 2 delar Trä
  Kuro Takohiki Trancherset från Satake är ett otroligt läckert set för att kunna skära långa och fina snitt i steken eller fisken. I setet ingår Trancherkniv Takohiki 23 cm och Stekgaffel 20 cm.Handsmidda och tillverkade av 67 lager damascusstål levereras de i en vacker trälåda. Serien Kuro är framtagen för balans och precision. Resultatet är en grovt hamrad kniv med ett blad av VG-10-stål som är processat åtta gånger vilket ger extra skärpa och en hårdhet på ca 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Kockkniv - Ame - 17 cm

  Kockkniv - Ame - 17 cm
  Satake kockkniv - Ame - 17 CM Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design har inspirerats&hellip:
 • Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm

  Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm
  Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm  - Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets&hellip:
 • Kockkniv - Ame Santoku i AUS10-stål - 18 cm

  Kockkniv - Ame Santoku i AUS10-stål - 18 cm
  Kockkniv Ame Santoku 18 cm - Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design&hellip:
 • Kockkniv - Ame Gyuto i AUS10-stål - 21 cm

  Kockkniv - Ame Gyuto i AUS10-stål - 21 cm
  Kniv - Ame Gyuto 21 cm från Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design&hellip:
 • Skalkniv - Ame Petty i AUS10-stål - 12 cm

  Skalkniv - Ame Petty i AUS10-stål - 12 cm
  Kniv Ame Petty 12 cm - Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design har inspirerats&hellip:
 • Magnetlist i valnöt - 50 cm

  Magnetlist i valnöt - 50 cm
  Magnetlist i valnöt  från Satake Satake knivlist för väggmontering i vacker valnöt. Dubbla hybamagneter ger extra och en jämn magnetism på hela listen ända ut till kanterna. Magnetlisten är behandlad&hellip:
 • Kockkniv - Kaizen Santoku - 18cm

  Kockkniv - Kaizen Santoku - 18cm
  Kockkniv Kaizen från Satake Liten och mycket funktionell och snygg stormtändare som utan problem tänder både grillen, marshallen och brasan på campingplatsen. Du kan även bränna av en liten brûlée&hellip:
 • Skalkniv - Kaizen Petty - 12cm

  Skalkniv - Kaizen Petty - 12cm
  Skalkniv Kaizen Petty från Satake Satake Kaizen är en premiumserie från knivarnas huvudstad Seki City, Japan. Knivarna har ett skaft av oregelbundet ådrat olivträ och ett tunt och elegant 67-lagers&hellip:
 • Skärbräda i akaciaträ - Satake

  Skärbräda i akaciaträ - Satake
  Skärbräda i akaciaträ En kraftig och stabil skärbräda från Continenta. Skärbrädan är tillverkad av träslaget akacia. Skärbrädan ska inte diskas i diskmaskin. För att rengöra skärbrädan&hellip:
 • Satake 10.000 grit Våtslipsten

  Satake 10.000 grit Våtslipsten
  Denna praktiska 10.000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå extra bra skarphet och polering av redan skarpa knivar. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv ordentligt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 10.000 grits eller korn, vilket betyder att den är en finkornig slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.Våtslipstenen kan därför med fördel kombineras med en 1200 gris våtslipsten.
 • Satake 1000/3000 grit Våtslipsten

  Satake 1000/3000 grit Våtslipsten
  Denna praktiska 1000/3000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå både en bra grundslipning och en bra skarphet. En slipsten är den bästa slipmetoden om du vill göra en stålkniv extra skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har en sida med 1000 grits, eller korn, och en med 3000, vilket betyder att den är en kombinationsslipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.
 • Satake 13.000 grit Våtslipsten

  Satake 13.000 grit Våtslipsten
  Denna praktiska 13.000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå extrem skarphet samt polering och finputsning av redan skarpa knivar. En slipsten är den bästa slipningsmetoden om du vill göra en stålskniv riktigt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 13.000 grits, eller korn, vilket betyder att den är en mycket finkornig slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare. Våtslipstenen ska användas först efter en 3000 grit slipsten.
 • Satake 240 grit Våtslipsten

  Satake 240 grit Våtslipsten
  Denna praktiska våtslipsten från Satake är perfekt för att uppnå en bra grundslipning som reparerar skador i knivens blad. Den gör inte bladet ordentligt skarpt och kan därför med fördel kombineras med en finare slipsten som t.ex. 1200 och 3000 grit för att uppnå en bra skarphet. Våtslipstenen har 240 grits, eller korn, vilket betyder att den är en grov slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.
 • Satake 3000 grit Våtslipsten

  Satake 3000 grit Våtslipsten
  Denna praktiska 3000 grit våtslipsten från Satake är perfekt till att uppnå bra skarphet och kan användas till att polera och finputsa redan skarpa knivar. En slipsten är den bästa slipmetoden för att göra en stålkniv riktigt skarp - och denna våtslipsten från Satake är inget undantag. Våtslipstenen har 3000 grits, eller korn, vilket betyder att det är en lite finare slipsten. Grova slipstenar ger en bra grundslipning, medan en finkornig slipsten gör kniven skarpare.