Andra varumärken

Satake knivprodukter

Bli en samuraj i köket med SATAKEs knivar som ofta vinner bäst-i-test utmärkelser. Några av deras mest berömda knivar är Houcho, No Vac och Damaskus. Den sistnämnda kniven smids på samma sätt som man traditionellt smitt samurajsvärd. Lager på lager och bankning i 62 omgångar. Du kan se spåren av det som ådror på knivbladet.

  • Våtsten kombo 1000/3000 grit

  • Houcho Knivset 6 delar

  • No Vac Knivset två delar

  • Houcho Knivset två delar Santoku samt Skalkniv i Balsabox

  • Våtsten 13000 grit - Satake

    Slipsten som ger extrem finish. Kan användas för att polera och underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med grövre slipsten på minst 3000 grit. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 13000 grit
  • Knivmagnet Rostfritt stål 50 cm

  • Våtsten 13 000 grit

  • Knivställ Stående/Väggmonterad

  • Houcho Knivset två delar Santoku samt Grönsakshack i Balsabox

  • Våtsten 1200 Grit

  • Satake Magnetlist ek

    Magnetlist i vacker ek. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats.
  • Knivmagnet Bok 50 cm

  • Knivmagnet Ek 50 cm

  • Våtsten 240 Grit

  • Våtsten 3000 Grit

  • Satake strimlis julienne rosa

    Satake strimlis julienne rosa är en härlig grönsaksskalare Perfekt för dig som både vill strimla råvarorna och dekorera den färdiga maten. Du fixar enkelt vackra strimlor av parmesan, ingefära,&hellip:
  • Keramiskt Bryne 12 cm

  • Våtsten 10000 grit, Satake

    En sten som ger extra bra skärpa. Kan användas för att underhålla redan vassa knivar. Bör användas i kombination med > 1200 grit. Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Våtsten 3000 grit - Satake

    Våtsten från Satake som hjälper dig att ge knivarna en fin skärpa. Gritvärde på 3000, vilket innebär att den passar bra när du vill underhålla knivar som redan är vassa eller avsluta en slipning som gjorts med grövre sten. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 3000 grit
  • Kockkniv 15,5 cm Vit

    Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. Detta är en allroundkniv helt enkelt. Knivbladet är tillräckligt högt för att du ska slippa slå knogarna i skärbrädan när du hackar eller skär med kniven. Vid tillverkningen pressas Hi Tech-keramiken ihop med ett tryck av flera tusen ton per kvadratmeter. Samma slitstarka material används bl.a. till bottenplattorna i NASA:s rymdskyttlar och till Ferraris bromsbelägg. Undvik att skära med keramiska knivar i extra hårda varor som skaldjur, ben, djupfryst etc.
  • Houcho Brödkniv 24 cm

  • Pro Kockkniv 21 cm

  • Houcho Knivset 3 delar med Balsabox

  • Houcho Kockkniv Trähandtag Magnolia 17 cm

  • Satake pro Kockkniv 24 cm

    Satake pro Kockkniv 24 cm är en av våra skönaste köksknivar En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans,&hellip:
  • Satake pro brödkniv 20 cm

    Stake pro brödkniv 20 cm är en brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Det som var viktigt vid framtagandet av deras knivar var känsla prestanda&hellip:
  • Diamantbryne med stöd

    Ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. Bryner alla knivar Stöd ingår
  • Brödkniv Plasthandtag 20 cm

  • Diamantbryne med stöd Vit

  • Våtsten 10 000 grit

  • No Vac Knivset tre delar

  • Satake filékniv 18 cm

    Med en en Satake filékniv 18 cm ur Professional-serien har du en riktigt bra kökskniv. Den är framtagen i nära samarbete med svenska kockar och balans, känsla och prestanda var vad de eftersträvade De&hellip:
  • Keramiskt Bryne 24 cm

  • Satake Pro Knivset 4 delar

  • Satake Hi-Tech Skalkniv Keramisk 11 cm Vit

    Denna skalkniv är perfekt när du vill jobba med kortare blad i din matlagning. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Det medföljer en plastslida för säker förvaring. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Satake Våtsten 240 Grit

    Denna våtsten är avsedd för reparation av skador i knivens egg. Stenen ger en din kniv en bra grundslipning. Slipstenens finhetsgrad är 240 grit.
  • Våtsten 240 grit, Satake

    En sten för reparation av skador i knivens egg. Ger en grundslipning men inte en vass egg. Används för: Grundslipning och reparation Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Pro Kockkniv 24 cm

  • Knivmagnet Rostfritt stål 75 cm

  • Pro Filékniv 18 cm

  • Knivlist Ek 35 cm

    Satake knivlist för väggmontering, tillverkad av vackert ekträ. En fördel med att förvara dina knivar på en magnetlist - förutom att det förlänger livslängden på dina knivar - är att du tydligt ser vilken kniv du ska välja.
  • Satake Pro Knivset 2 delar

  • Satake No Vac brödkniv 20 cm

    Satake No Vac brödkniv 20 cm är vår mest prisvärda Från japanska tillverkaren Satake kommer denna brödkniv från NoVac-serien som är en serie köksknivar som har en flertal hål och luftspalt&hellip:
  • Satake Magnetlist bok

    Magnetlist i vackert bokträ. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats.
  • Satake pro Trancherkniv 27 cm

    En tranchérkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade&hellip:
  • Knivlist Ek 35x6 cm

  • Satake Houcho Filékniv Med Magnoliahandtag 21 cm Rostfritt Stål

    Denna japanska filékniv passar perfekt till sashimi. Greppvänligt handtag av magnolia. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Pro Filékniv 18 cm Stål

    Denna japanska filékniv är tillverkad i DR1K6-stål, som lämpar sig bättre för flexibla knivar. Den japanska filékniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Magnetlist 35 cm Ek

    Satake knivlist för väggmontering i vacker ek. Den dolda magneten håller garanterat dina knivar på plats.
  • Keramiskt bryne, 13 cm - Satake

    Keramiskt bryne med magnoliahandtag. För dig som vill hålla dina knivar i trim. Om du har en skäregg på kniven så bryner det keramiska brynet fram en bättre skärpa.
  • Våtsten 1200 grit - Satake

    Våtsten som hjälper dig att ge kniven skärpa. Stenen har 1200 grit, vilket är medelgrovt, och bör kombineras med en sten med 3000 grit för att ge eggen en fin finish i skärpan. Slipstenar graderas i olika grit, d.v.s. finhetsgrader. Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen. Finhetsgrad: 1200 grit Fabrikat: Satake
  • Knivset med 6 st Houchoknivar - Satake

    Knivset med sex knivar från Satakes serie Houcho. Knivarna är klassiskt japanska i designen med magnoliaträ i handtagen och hi carbon-stål i bladen. Setet består av: Santokukniv, 17 cm Grönsakshacka, 17 cm Sashimikniv, 21 cm Gyoto-/kockkniv, 17 cm Brödkniv, 20 cm Skalkniv, 12 cm Låda i trä Mynt (de vidskepliga förstår)
  • Keramiskt bryne, 24 cm - Satake

    Satake Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer.
  • Magnetlist ek, 50 cm - Satake

    Magnetlist i vacker ek. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats. Vacker magnetlist i ek Dubbla Hyab magneter Valnöt 50 cm
  • Pro Brödkniv 20 cm

  • Flexibelt knivblock i björk. Ø 13 cm, höjd 24 cm.

  • Knivmagnet Valnöt 50 cm

  • Satake Ame, Skalkniv, 12 cm. Fem lager stål med AUS10 och handtag i kanadalärk.

  • Satake Kockkniv 18 cm pakkaträ

    Satake Kockkniv 18 cm pakkaträ är en kökskniv vi verkligen gillar Kockkniv med 18 cm med snyggt svart blad ? en perfekt kökskniv när du trancherar kött, lax och vid andra tillfällen då du vill&hellip:
  • Satake Hi-Tech Kockkniv Keramisk 15.5 cm Vit

    Denna japanska kockkniven är en allroundkniv som hjälper dig i köket med kött, fisk och grönsaker. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Satake Hi-Tech Kockkniv Keramisk 18 cm Vit

    Denna japanska kockkniven passar perfekt när du ska tranchera kött, skära lax eller vid andra tillfällen när du önskar ett längre blad. Kniven passar även som brödkniv, eftersom den är så vass att inte någon tandning på bladet behövs. Handtaget är stabilt och greppvänligt. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket. Tål maskindisk.
  • Satake No Vac Skalkniv Petty Med Plasthandtag15 cm Rostfritt Stål

    Denna skalkniv är speciellt utvecklad för att slippa vakuumtryck genom sina hål som släpper in luft mellan det du skivar och knivbladet. Det betyder att det du skivar fastnar inte lika lätt på knivbladet. Knivens slipvinkel är 15 grader. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake No Vac Brödkniv Med Plasthandtag 20 cm Rostfritt Stål

    Satake Cutlery erbjuder köksknivar designade för all typ av matlagning där sortimentet inkluder allt från klassiska japanska kockknivar till mindre skalknivar. De vassa knivarna är mycket omtyckta och blir ofta valda som bäst i test. Denna kniv passar utmärkt till brödet. Med tåligt plasthandtag som är greppvänligt. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Houcho Kockkniv Med Magnoliahandtag 17 cm Rostfritt Stål

    Denna japanska kockkniv med handtag av magnolia är av Santoku-modell, vars kunskaper är att hacka och skiva med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Houcho Skalkniv Petty Med Magnoliahandtag 12 cm Rostfritt Stål

    En liten behändig skalkniv med japansk skärpa och greppvänligt handtag av magnolia. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Slipas med sten eller keramiskt bryne.
  • Satake Pro Kockkniv 21 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Pro Skalkniv Petty 12 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Den japanska skalkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Pro Tranchérkniv 27 cm Stål

    Denna japanska kockkniv är tillverkad i DSR1K6-stål, ett stål som lämpar sig bäst för flexibla knivar.Den japanska tranchérkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Pro Brödkniv 20 cm Stål

    Denna japanska brödkniven är tillverkad i DR1K6-stål, som lämpar sig bra för tandade knivar. Den japanska brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Detta är en självklar kniv för den matintresserade i köket.
  • Satake Professional Skalkniv Svart

    Skalkniv ur Professionel-serien från japanska Satake. Knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan. Handtaget och bladet är smidd i ett stycke och handtaget består av svart pakkaträ som tål tuffa tag och väta. Den perfekta kvniven för hemma kocken.
  • Houcho Kockkniv 21 cm

  • Houcho Filékniv flex 17 cm

  • Knivset i balsabox. Tre knivar i balsabox. (SVK001, SVK006 och SVK011)

  • Magnetlist bok, 50 cm - Satake

    Magnetlist i vacker bok. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats. Vacker magnetlist i bok Dubbla Hyab magneter Bok 50 cm
  • Magnetlist valnöt, 50 cm - Satake

    Magnetlist i vacker valnöt. Den dolda magneten håller garanterat knivarna på plats. Vacker magnetlist i valnöt Dubbla Hyab magneter Valnöt 50 cm
  • Set med skalkniv och japansk kockkniv

    Presentset med skalkniv och japansk kockkniv s k Santoku modell som hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel 12 17 cm blad Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i magnoliaträ Houcho, (SVK001 SVK006 balsabox)
  • Knivset, Novac (SBP0005 + SBP0007 + SBP0008)

    Set med skal-, kött- och Satake's allroundkniv som blivit Bäst i Test i Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Prova den och du förstår varför. Hålen gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. Hi Carbon steel15 grader slipvinkel15 17 21 cm bladSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i antibakteriebehandlad plast
  • Japansk Kockkniv, 15.5 cm, keramisk, svart - Satake Hi Tech

    Japansk Kockkniv, 15.5 cm, keramisk, svart - Satake Hi Tech - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Japansk Kockkniv, 15.5 cm, keramisk, svart - Satake Hi Tech - är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15,5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Vikt 118 gram Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben, muskotnöt eller liknande
  • Satake Hi Tech Skalkniv 11 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket! Det keramiska materialet i dessa knivblad tillverkas under extremt hårt tryck, flera tusen ton per kvm. Det blir därför extremt hårt och tåligt, och används både i rymdfärjor och bromsbelägg på extrema sportbilar. Det enda som är hårdare är den svarta Hitech-kniven. Det går att slipa betydligt vassare än en stålkniv, och håller dessutom skärpan utan att behöva slipas. Det behändiga formatet och den låga vikten gör denna kniv till en mycket användbar kompis i köket. Allkniv 11 cm blad Gummihandtag med mycket bra grepp, sk Soft-grip Vikt 66 gram Tål maskindisk För skötselråd se knivskolan
  • Satake Hi Tech Japansk kockkniv 15.5 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Japansk kockkniv 15,5 cm blad Safe grip Vikt 108 gram Tål maskindisk Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande För skötselråd se knivskolan
  • Satake Hi Tech Kockkniv 18 cm, keramisk (vit)

    Rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje kniv medföljer en plastslida för säker förvaring. Kockkniv med 18 cm blad är alldeles utmärkt när du trancherar kött, lax och andra tillfällen du vill ha ett längre blad. Det blir också din nya brödkniv. I och med att den är så vass så behövs ingen tandning. Kockkniv 18 cm blad safe grip Vikt 114 gram Tål maskindisk Hi Tech keramik pressas ihop under flera 1000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande För skötselråd se knivskolan
  • Skalkniv, 13 cm - Satake Damaskus Petty

    Skalkniv, 13 cm - Satake Damaskus Petty - kniven som mästerverk och vars blad smids enligt gammal samuraj-tradition. En kärna av rostfritt stål med molybden beläggs med sextiotvå (!) lager tunt rostfritt stål med nickel och kol. Var och ett bankas lövtunna för hand, viks, appliceras och härdas upprepade gånger. En process som tar lång tid i anspråk. Lindrigt uttryckt! Handtagen tar också lång tid i anspråk. Damaskus ska kunna användas dagligen i decennier. Det är vad som krävs av dess professionella användare. Skalkniv, 13 cm - Satake Damaskus Petty - kostar en del. Men i gengäld får man vad man betalar för. Den bästa tänkbara. Ett mästerverk. 13 cm blad och handtag i pakkaträ 15 graders slipvinkel Slipas med sten Kärnan omges av 62 lager rostfritt stål Video med likadan kniv men 15 cm Satake Damaskus Petty.
  • Houcho Sashimi (filékniv), 21 cm

    Sashimikniven är typisk japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk- och kött ska skivas perfekt. Med denna kniv skivas det mesta med ett snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i magnoliaträ
  • Houcho Petty, (skalkniv) 12 cm

    En liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Passar bra när du vill arbeta med en kniv som har ett kortare blad.Hi Carbon steel12 cm blad15 cm slipvinkelHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake

    Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - rymdtekniken har nu kommit in i köket och nu är det din tur att ha glädje av den senaste forskningen. Med varje Kockkniv med pakkaträhandtag, 15.5 cm - Satake - medföljer en plastslida för säker förvaring. Santoku betyder kockkniv i Japan och står för kött, fisk och grönsaker. En allroundkniv med andra ord. Med ett blad på 15,5 cm som är så högt att du kan hacka utan att knogarna stöter i skärbrädan. Det här skönheten med svart blad och Pakkaträhandtag är vad japaner kallar en ”Master Piece”. Japansk kockkniv 15.5 cm blad Handtag i tåligt pakkaträ Förpackad i exklusiv knivlåda Vikt 118 gram Hi Tech-keramik pressas ihop under flera 1.000 ton/kvadratmeter Används till bottenplattorna i Nasas rymdskyttlar och Ferraris bromsbelägg för att det är så tåligt Skär aldrig i extremt hårda varor som skaldjur, djupfryst, ben muskotnöt eller liknande
  • Våtsten 120 grit, Satake

    Det här är en sten för reparation av kraftiga skador i knivens egg, samt utplaning av ojämna slipstenar. Satakes slipstenar är färgkodade, för att tydliggöra vilken grit stenen har. Förpackningen har samma färg som stenen och det framgår tydligt på förpackningen vilken grit stenen har. Slipstenar kan liknas vid sandpapper. De graderas i olika finhetsgrader, s.k. grit. Syftet med slipningen avgör vilken slipsten som skall användas. Ladda ner instruktion och slipguide här.
  • Satake Professional, Kockkniv, 24 cm

    Satake Professional, Kockkniv, 24 cm, är framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Professional-knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Satake Professional, Kockkniv, 24 cm, är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Professional Filékniv, 18 cm

    Knivarna i serien Satake Professional är framtagna av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Kniven är tillverkad i DR1K6-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Filé-kniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional

    Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är framtagen i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Professional-knivarna är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Trancherkniv, 27 cm - Satake Professional - är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Professional Brödkniv, 20 cm

    Knivarna i serien Satake Professional är framtagna av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Brödkniven är tillverkad i DR1K6-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.
  • Kockkniv 21 cm - Satake Pro

    Kockkniv från Satakes Professionalserie som tagits fram i samarbete med svenska kockar. Kniven är tillverkad av AUS8-stål, som har extremt bra förmåga att hålla skärpan riktigt länge. Kniven är smidd i ett stycke med en bolster som sammanfogar bladet och handtaget, som är tillverkat av svart pakkaträ. Pakkaträ tål den väta som ofta finns i köket på ett utmärkt sätt. Bladlängd: 21 cm
  • Satake Pro presentset - kockkniv & skalkniv - Satake

    Ett set innehållande två knivar ur Satake Professional-serien. Kockkniv SP800037 - En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stål Bladlängd: 21 cm Handtag av svart pakkaträ https://youtu.be/PtLcXxNyOE8 Skalkniv / Petty - En Petty-kniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning. Pettyn är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stål Bladlängd: 12 cm Handtag av svart pakkaträ https://youtu.be/KHjNDQyfnXQ
  • Magnetlist i ek, 35 cm - Satake

    Knivlist från Satake Satake knivlist för väggmontering i vacker ek. Mått B 35 x H 6 cm. Knivlist . Magnetlist
  • Magnetlist i valnöt, 35 cm - Satake

    Knivlist från Satake Satake knivlist för väggmontering i vacker valnöt. Mått B 35 x H 6 cm. Knivlist . Magnetlist
  • Flexibelt knivblock, Houcho - Satake

    Nyhet - leverans i oktober! Serien Houcho från Satake är en populär serie knivar som nu fått tillskott i form av ett flexibelt runt knivblock tillverkat i björk. Fyllnadsstråna är i svart plast och du kan placera knivar hur du vill i dem. Själva insatsen av fyllnadsstrån tar du enkelt av för rengöring. Knivblocket fungerar lika bra oavsett om det är stål- eller keramiska knivar, saxar, eller andra köksredskap. Dimensioner: 24 cm hög / Ø 13 cm / 1,8 kilo
  • Kuro Kiritsuke 23 cm

    Kuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Kuro Chopper 18 cm

    Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Kuro Knivblock magnetisk

    Knivar mår bäst av att förvaras på magnetlist eller i ett knivblock! Det här rejäla knivblocket från Satakes serie Kuro passar till 5 knivar och ser till att skärpan behålls på dina köksfavoriter. Knivstället är tillverkat av bränt wengeträ med ett stöd av metall och kommer garanterat pryda sin plats på köksbänken. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Satake Knivlist i Akryl 50 cm

    Knivlist i acryl som fungerar på alla typer av knivar. Även keramiska. Längd 50 cm 
  • Satake No Vac SBP0009 brödkniv med plasthandtag (20 cm)

    En användbar brödkniv med tåligt plasthandtag. Hi Carbon steel20 cm bladHandtag i antibakteriebehandlad plast.
  • Satake No Vac SCP0007 Kockkniv 21 cm Trähandtag

    Satake's allroundkniv som blivit Bäst i Test i Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Prova den och du förstår varför. Hålen gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. Den trubbiga spetsen gör att du kan karva längs benet utan att spetsen hugger. Japansk smartness! Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel 21 cm blad Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i rosenträ Art nr SCP0007
  • Satake Diamantbryne

    Satake diamantbryne är ett enkelt diamantbryne som ger kniven sin ursprungliga skärpa. Brynet fungerar på alla knivar gjorda av stål, keramik och titan. På förpackningen finns en tydlig användningsinstruktion. Knivhållare ingår i förpackningen, som passar för alla knivblad som är bredare än 3 cm. Om du ska slipa ett smalare knivblad är det bra att använda en handduk som stöd. Vi rekommenderar en slipvinkel på 10-15 grader. 
  • Satake Houcho Knivset i Balsabox 2-set Santoku Skalkniv

    Santoku Allroundkniv 17 cm + Petty Skalkniv 12 cmPresentset med skalkniv/Petty och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan.Hi Carbon steelBladlängd: 12 + 17 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
  • Satake Houcho knivset i balsabox, två delar med grönsakshacka

    Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cmPresentset med grönsakshacka och japansk kockkniv som både hackar och skivar med japansk precision. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter mot skärbrädan. Levereras i exklusiv balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 cm (båda knivarna)Slipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
  • Satake Houcho Knivset i Balsabox 3-set Santoku Grönsakshacka Sashimi

    Santoku Allroundkniv 17 cm + Grönsakshacka 17 cm + Sashimi Filékniv 21 cmPresentset med grönsakshacka, sashimi-/filékniv och japansk kockkniv i vacker balsabox.Hi Carbon steelBladlängd: 17 + 17 + 21 cmSlipvinkel: 15 graderSlipas med sten eller keramiskt bryneHandtag i magnoliaträ
  • Satake No Vac SHG1104 Set med Allround- samt Köttkniv Plasthandtag

    Satake No Vac Set med kött- och Satake's allroundkniv som blivit Bäst i Test i Råd & Rön, Ica Provkök och Expressen/GP. Prova den och du förstår varför. Hålen gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. Hi Carbon steel 15 cm slipvinkel 17 + 21 cm blad Slipas med sten eller keramiskt bryne Handtag i antibakteriebehandlad plast Art nr
  • Satake Knivlist i Ek 50 cm

    Snygg knivlist i EK De dolda mycket starka magneterna håller knivarna stadigt på plats Längd 50 cm Höjd 5 cm Tjocklek 1,5 cm Sätts upp med två st skruvar (medföljer)
  • Satake Professional Kockkniv 24 cm

    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 24 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Professional Kockkniv 21 cm

    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Professional Filékniv 18 cm

    En filékniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just filékniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar.  Filékniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: DR1K6-stålBladlängd: 18 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Professional brödkniv (20 cm)

    En brödkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. De flesta knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, men just brödkniven är gjord i DR1K6-stål som lämpar sig bättre för tandade och mer flexibla knivar.Brödkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag.Material: AUS8-stålBladlängd: 20 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake
  • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Houcho Sashimi Filékniv Magnoliahandtag 21 cm

    Sashimikniven är typiskt japansk. Bladet är enkelslipat för maximal skärpa när fisk och kött ska skivas med precision. Med denna kniv skivas det mesta med ett enda snitt. Allt för att bevara köttets själ enligt japansk tradition. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 21 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Houcho Petty Skalkniv Magnoliahandtag 12 cm

    En liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Houcho Brödkniv Magnoliahandtag 24 cm

    En högkvalitativ brödkniv med ett vackert handtag i magnoliaträ. Material: Rostfritt stål med hög kolhalt, MagnoliaträBladets längd: 24 cmSlipvinkel: 15 grader 
  • Satake Kuro magnetiskt knivställ

    Satakes magnetiska knivställ är perfekt till dina knivar i köket. Kan stå på köksbänken eller alternativt monteras på väggen. Passar perfekt till dina Satakeknivar, eller dina andra köksknivar. Kan hålla upp till 5 knivar.Specifikationer- Mått: 25x22 cm- Material: trä
  • Satake Kuro knivset i två delar, Santoku-kniv (18cm) och Petty-kniv (15 cm)

    Satake Kuro tvådelsset är perfekt som present eller som en liten gåva till dig själv. Du får både Petty (15 cm) och Santoku (18 cm). Ett perfekt radarpar att ha i köket, när du har behov för det mesta.
  • Bryne Keramiskt 24 cm

    Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Med en skärpstav får du finare snittyta, vilket hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Bryne Keramiskt 13 cm

    Ett keramiskt bryne från Satake. Handtaget är gjort av greppvänligt magnoliaträ och brynstaven är 24 centimeter lång. Ett plastskydd medföljer. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Med en skärpstav får du finare snittyta, vilket hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.