Sekiryu knivprodukter

 • Sekiryu - Seki Knivset Kockkniv med luftfickor 2 delar

  Sekiryu - Seki Knivset Kockkniv med luftfickor 2 delar
  Seki Knivset från Sekiryu innehåller en kockkniv och en skalkniv, båda tillverkade i extra hårt stål och olivslipade. En klassisk kockkniv med en bladlängd på 20 cm och den mindre skalkniven med en bladlängd på 13 cm - den perfekta kombinationen i ditt kök.Olivslipning innebär att kniven har konkava luftfickor infrästa i bladet för att ge en släppeffekt.Båda knivarna har en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen.Ferrovanadium (50/50 järn/vanadin) är den föredragna blandningen för knivtillverkning i Japan. Ferrovanadium är även föredragen i kirurgiska högprecisionsverktyg såsom exempelvis skalpeller. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.
 • Sekiryu - Seki Tournierkniv 7 cm

  Sekiryu - Seki Tournierkniv 7 cm
 • Sekiryu - Seki Knivset 20 + 13 cm 2 delar

  Sekiryu - Seki Knivset 20 + 13 cm 2 delar
  Knivset Seki från japanska Sekiryu.Setet består av:- Seki Skalkniv med olivslipat blad och en bladlängd på 13 cm- Seki Universalkniv med en bladlängd på 20 cmSeki Skalkniv med olivslipat blad och en bladlängd på 13 cm är din lille hjälpreda i köket - oavsett om du skalar, skivar eller hackar får du full kontroll med skalkniven.Olivslipningen är konkava luftfickor infrästa i bladet ger en extra släppeffekt.Seki Universalkniv från Sekiryu har en bladlängd på 20 cm och är tillverkad i stål.Universalkniven har god vikt, förstärkt egg och rundad spets vilket för den till en mycket användbar kniv i köket. Perfekt för fisk och ett bra supplement till den traditionella kockkniven.Båda knivarna har en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen. Ferrovanadium (50/50 järn/vanadin) är den föredragna blandningen för knivtillverkning i Japan. Ferrovanadium är även föredragen i kirurgiska högprecisionsverktyg såsom exempelvis skalpeller. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.
 • Sekiryu - Seki Brödkniv Stål 26 cm

  Sekiryu - Seki Brödkniv Stål 26 cm
  Seki brödkniv med en bladlängd på 26 cm passar även utmärkt som konditorkniv eftersom de även skär de största runda bröden med lätthet eller smidigt delar kakan i flera skikt.Brödkniven har precis som alla andra knivar från Sekiryu en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen. Ferrovanadium (50/50 järn/vanadin) är den föredragna blandningen för knivtillverkning i Japan. Ferrovanadium är även föredragen i kirurgiska högprecisionsverktyg såsom exempelvis skalpeller. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.
 • Sekiryu - Seki Grönsakskniv 13,5 cm

  Sekiryu - Seki Grönsakskniv 13,5 cm
 • Sekiryu - Seki Kockkniv Olivslipad Stål 20 cm

  Sekiryu - Seki Kockkniv Olivslipad Stål 20 cm
  Seki Kockkniv från Sekiryu är tillverkad i extra hårt stål, är olivslipad och har en bladlängd på 20 cm.Olivslipning innebär att kniven har konkava luftfickor infrästa i bladet för att ge en släppeffekt.Kniven har en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen. Ferrovanadium (50/50 järn/vanadin) är den föredragna blandningen för knivtillverkning i Japan. Ferrovanadium är även föredragen i kirurgiska högprecisionsverktyg såsom exempelvis skalpeller. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.
 • Sekiryu - Seki Kockkniv 20 cm

  Sekiryu - Seki Kockkniv 20 cm
  Seki Kockkniv med en bladlängd på 20 cm.Kniven har en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.
 • Sekiryu - Seki Skalkniv Stål 13 cm

  Sekiryu - Seki Skalkniv Stål 13 cm
  Seki Skalkniv med olivslipat blad och en bladlängd på 13 cm är din lille hjälpreda i köket - oavsett om du skalar, skivar eller hackar får du full kontroll med skalkniven.Olivslipningen är konkava luftfickor infrästa i bladet ger en extra släppeffekt.Skalkniven har en legering av extra hårt stål som innehåller molybden, volfram och ferrovanadium som tillsammans gör knivens egg extra hållbar och rostfri. Molybden gör att stålet tål högre produktionstemperaturer och det blir därmed starkare. Molybden ger även en släppeffekt som gör att kniven både glider bättre genom råvarorna och är lättare att rengöra. Volfram gör stålet hårdare och förlänger skärpan på knivseggen. Ferrovanadium (50/50 järn/vanadin) är den föredragna blandningen för knivtillverkning i Japan. Ferrovanadium är även föredragen i kirurgiska högprecisionsverktyg såsom exempelvis skalpeller. Handtaget är tillverkat av POM - ett material som kännetecknas av hög mekanisk styrka, styvhet och ythårdhet. Materialet har även låg friktion, bra nötningsbeständighet, mycket god slaghållfasthet vid låga temperaturer och hög kemikaliebeständighet.
 • Sekiryu - Seki Kockkniv Set 5 delar

  Sekiryu - Seki Kockkniv Set 5 delar