Wasabi knivar

Wasabi är en serie med knivar i japansk stil från Kai. Hårdheten på dessa enkelstålsknivar är 57-59 HRC. Se Wasabi Black, Yanagiba, knivset mm.

Wasabi knivset med 2-3 delar

  • KAI Kai Wasabi Black bröd- & kockkniv set 2 delar

    KAI Kai Wasabi Black bröd- & kockkniv set 2 delar

Wasabi Black Kockkniv

Det finns två modeller av kockknivar i serien Wasabi Black där det som skiljer de åt är bland annat längden på kniven. Den ena kockkniven i Black-serien är 20 cm och den andra mäter 23,5 cm. Båda tillverkas av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Handtaget är gjort i en blandning av polypropen och pulveriserad bambu, som har anti-bakteriella egenskaper.

Jämför priset på Wasabi Black Kockkniv

  • Kai Shun Wasabi Black Kockkniv

    Prisvärd japansk gyutoh kockkniv, en allsidig kniv med många bruksområder. En bra kockkniv är hörnstenen i din knivuppsätting och en måste-kniv i varje kök. Den beskrivs ofta som kökets manuella foodprocessor, och används för att hacka, skära och tärna alla typer av råvaror. Bladet är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan med ett minimum av kraft.WASABI är en serie knivar med blad i rostfritt polerat 1K6 stål med svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.Välj mellan tre olika storlekar:15 cm knivblad, Artikelnummer 6715C20 cm knivblad, Artikelnummer 6720C23,5 cm knivblad, Artikelnummer 6723C
  • KAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm

    REA
    KAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm
    KAI Kai Wasabi Black kockkniv 20 cm
  • KAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm

    REA
    KAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm
    KAI Kai Wasabi Black kockkniv 15 cm
  • KAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm

    REA
    KAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm
    KAI Kai Wasabi Black kockkniv 23,5 cm

Wasabi Yanagiba-knivar

När du vill skära riktigt tunna skivor av till exempel rå lax behöver du en specialkniv. Yanagiba har en slipning på ena sidan av kniveggen som gör det möjligt att skära supertunnt. Den här typen av kniv kallas ibland också för sashimikniv eller sushikniv för den har så sån stor användning till just den japanska maten.

Yanagiba

  • KAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 21 cm

    KAI Kai Wasabi Black sashimi, -yanagibakniv 21 cm

Om du har ett intresse av den japanska smideskonsten kanske du vill ta en titt på flera knivar som för den traditionen vidare. Vi har gjort en mer utförlig guide om japanska märken med köksknivar av olika sorter.