Sashimikniv

En bra sashimikniv ger dig superbra precision när du ska skära kött eller fisk för till exempel sushi. Sashimikniven är ett måste för användning i en seriös sushikocks kök. Knivarna är kända för att ha mycket hög precision, vilket krävs för att få till supertunna skivor av rå fisk. En del kallar ibland sashimikniven för sushikniv.

Populärt inom sashimikniv

  • Global G-14 Sashimikniv 30cm Spetsig

    Global G-14 Sashimikniv 30cm Spetsig
    Sashimikniven hjälper dig skära fina lövtunna skivor av kött eller fisk i ett enda drag och få en så fin skäryta som möjligt.Slipad för höger hand.Bladets längd: 30 cm.
  • MAC Japanese Sashimikniv 30 cm

    MAC Japanese Sashimikniv 30 cm
    En ny klassiker i MACs sortiment. Kniven är enkelslipad och med det långa styva bladet har den blivit sushikockarnas senaste måste ha-kniv.Japanese-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr FKW-10
  • Global G-47 Sashimikniv Symetrisk 25 cm

    Global G-47 Sashimikniv Symetrisk 25 cm
    Global Sashimikniv 25 cm.Bladets längd: 25 cm
  • Global G-11 Sashimikniv 25 cm Spetsig

    Global G-11 Sashimikniv 25 cm Spetsig
    Med en sashimikniv skär du enkelt lövtunna skivor av kött eller fisk i ett enda drag. Sashimikniven är oslagbar när du t.ex. vill skära rå fisk till sushi! Slipad för höger hand. (Finns slipad för både höger och vänster hand).Bladets längd: 25 cm.

Fler tips på sashimikniv

  • MAC Chef Sushikniv 21 cm

    MAC Chef Sushikniv 21 cm
    En ny typ av kniv från MAC med teflonbeläggning på bladet som gör att till exempel inte ris klibbar fast.Chef-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr BSC-85

Asymmetrisk slipning på sashimiknivar

En egenskap som man hittar på sashimiknivar är att de är asymmetriskt slipade, dvs ena kanten av knivens egg skiljer sig från den andra. Det här är en slipning som ofta ses på knivar som ska användas för att skära mycket tunna skivor.