Sashimikniv

Med en sashimikniv kan du skära lövtunna skivor av kött eller fisk till sushi. Sashimikniven är ett måste att ha och använda i en seriös sushikocks kök. Knivarna är kända för att ha mycket hög precision, vilket krävs för att få till supertunna skivor av rå fisk.

Populärt inom sashimikniv

  • Global G-14 Sashimikniv 30cm Spetsig

    Global G-14 Sashimikniv 30cm Spetsig
    Sashimikniven hjälper dig skära fina lövtunna skivor av kött eller fisk i ett enda drag och få en så fin skäryta som möjligt.Slipad för höger hand.Bladets längd: 30 cm.
  • Global G-47 Sashimikniv Symetrisk 25 cm

    Global G-47 Sashimikniv Symetrisk 25 cm
    Global Sashimikniv 25 cm.Bladets längd: 25 cm
  • Tamahagane Sashimikniv Tsubame 27 cm

    Tamahagane Sashimikniv Tsubame 27 cm
    The Tamahagane San Tsubame knivar görs i 3 lagers-stål. Mellanlagret är VG 5 Stål och är den delen som är själva knivbladet/ eggen. De två utvändiga lagren är SUS410-stål som är lite mjukare och tåligare. Själva vinkeln på kniven är på 14-15 grader. Knivbladet är tillverkat för hand och är sen sandblåst.
  • MAC Japanese Sashimikniv 30 cm

    MAC Japanese Sashimikniv 30 cm
    En ny klassiker i MACs sortiment. Kniven är enkelslipad och med det långa styva bladet har den blivit sushikockarnas senaste måste ha-kniv.Japanese-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr FKW-10

Fler tips på sashimikniv

  • Global G-11 Sashimikniv 25 cm Spetsig

    Global G-11 Sashimikniv 25 cm Spetsig
    Med en sashimikniv skär du enkelt lövtunna skivor av kött eller fisk i ett enda drag. Sashimikniven är oslagbar när du t.ex. vill skära rå fisk till sushi! Slipad för höger hand. (Finns slipad för både höger och vänster hand).Bladets längd: 25 cm.
  • MAC Chef Sushikniv 21 cm

    MAC Chef Sushikniv 21 cm
    En ny typ av kniv från MAC med teflonbeläggning på bladet som gör att till exempel inte ris klibbar fast.Chef-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av träArt nr BSC-85
  • Kai Shun Pro Sho Yanagiba Sashimikniv 27 cm.

    Kai Shun Pro Sho Yanagiba Sashimikniv 27 cm.
    En sashimikniv är perfekt för att rensa fisk, men kan också användas för andra saker där en vass kniv med bra precision behövs, så som rensning av kött. Denna Yanagiba sashimikniven från Kai är en del av Shun Pro Sho-serien som kännetecknas av det traditionella japanska knivbladet, som är asymmetriskt med slipning av ena sidan. Detta ger en unik skärupplevelse som europeiska symmetriska knivar inte kan jämföras med.Knivbladet är gjort av solid VG-10 stål med ett vackert mönster, medan det ergonomiska handtaget är gjort av pakkaträ meden blank finish. Knivens konstruktion gör att du får en optimal upplevelse när det är dags att skära rå fisk och andra fuktiga råvaror. Yanagiba betyder pilblad, vilket ses på knivens långa, smala blad. Bladet är designat för att kunna skära genom maten, vilket minskar saftförlusten.
  • Kai Shun Pro Sho Yanagiba Sashimikniv 24 cm.

    Kai Shun Pro Sho Yanagiba Sashimikniv 24 cm.
    En sashimikniv är perfekt för att rensa fisk, men kan också användas för andra saker där en vass kniv med bra precision behövs, så som rensning av kött. Denna Yanagiba sashimikniven från Kai är en del av Shun Pro Sho-serien som kännetecknas av det traditionella japanska knivbladet, som är asymmetriskt med slipning av ena sidan. Detta ger en unik skärupplevelse som europeiska symmetriska knivar inte kan jämföras med.Knivbladet är gjort av solid VG-10 stål med ett vackert mönster, medan det ergonomiska handtaget är gjort av pakkaträ meden blank finish. Knivens konstruktion gör att du får en optimal upplevelse när det är dags att skära rå fisk och andra fuktiga råvaror. Yanagiba betyder pilblad, vilket ses på knivens långa, smala blad. Bladet är designat för att kunna skära genom maten, vilket minskar saftförlusten.