Wasabi knivar

Wasabi är en serie med knivar i japansk stil från Kai. Hårdheten på dessa enkelstålsknivar är 57-59 HRC. Se Wasabi Black, Yanagiba, knivset mm.

Wasabi Black Kockkniv

Det finns två modeller av kockknivar i serien Wasabi Black där det som skiljer de åt är bland annat längden på kniven. Den ena kockkniven i Black-serien är 20 cm och den andra mäter 23,5 cm. Båda tillverkas av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6. Handtaget är gjort i en blandning av polypropen och pulveriserad bambu, som har anti-bakteriella egenskaper.

Jämför priset på Wasabi Black Kockkniv

 • Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm

  Kai - Wasabi Black Kockkniv 23,5 cm
  Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till både kött och grönsaker. En kockkniv är en universalkniv som är idealistisk för en mängd olika uppgifter - skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
 • Kai - Wasabi Black Kockkniv 20 cm

  Kai - Wasabi Black Kockkniv 20 cm
  Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt som allroundkniv till att skära både kött och grönsaker. Tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6 och handtag bambupulver och polypropen, vilket ger en optimal hygein tack vare bambuns naturliga anti-bakteriella egenskaper.
 • Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm

  Kai Wasabi Black Kockkniv 20 cm
  Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar. Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 20 cm

Wasabi Yanagiba-knivar

När man vill skära riktigt tunna skivor av till exempel rå lax behöver man en specialkniv. Yanagiba har en slipning på ena sidan av kniveggen som gör det möjligt att skära supertunnt. Den här typen av kniv kallas ibland också för sashimikniv eller sushikniv för den har så sån stor användning till just den japanska maten.

Yanagiba

 • Kai - Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba

  Kai - Wasabi Black Sashimikniv 24cm Yanagiba
  Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.
 • Kai - Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba

  Kai - Wasabi Black Sashimikniv 21 cm Yanagiba
  Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.

Om du har ett intresse av den japanska smideskonsten kanske du vill ta en titt på flera knivar som för den traditionen vidare. Vi har gjort en mer utförlig guide om japanska märken med köksknivar av olika sorter.