Knivar med två handtag

Vissa råvaror är lättare att bearbeta om man använder en kniv med två handtag. Det kan vara en stor ost eller om man ska hacka örter, nötter med mera. Ibland kallas den här sortens kniv för osthacka, örthacka eller vaggkniv.

De dubbla handtagen ger dig möjlighet att lägga mer kraft i skäret, vilket speciellt krävs om du ska skära en stor hårdost. Du håller kniven med båda händerna, ett på varje handtag på varsin sida om det vassa knivbladet.

Våra tips på knivar med dubbla handtag

 • Boska Holland - Monaco+ Osthacka Comté No.7

  Boska Holland - Monaco+ Osthacka Comté No.7
  Osthacka ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar halvhårda till hårda ostar så som parmesan och comté. Använd båda händerna då du skär osten. Tack vare den vassa eggen behöver du inte ta i så hårt. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Boska Holland - Dutch Ostkniv Monaco+ No.8

  Boska Holland - Dutch Ostkniv Monaco+ No.8
  Ostkniven Monaco+ från Boska Holland är tillverkad i rostfritt stål, är lätt böjd och har två handtag för en säker tvåhandsfattning som möjligör att skära riktigt hårda ostar. Bladet är non-stick tack vare BSF och det karaktärisktiska våffelmönstret.Att skära med denna ostkniv är extra säkert eftersom du håller fingrarna borta från bladet. Den praktiska tvåhandsfattningen gör att du kan applicera ytterligare kraft och skära igenom osten i en mjuk rörelse. Ostkniven passar även att skära ostskal och pizzor med.Ostkniven är en del av Boskas Monaco+kollektionen. En komplett produktlinje utvecklad från 120 års erfarenhet av att tillverka ostverktyg. Ostknivar ur denna kollektion har de bästa egenskaperna för att göra att skära ost till en konstform.
 • Gourmetstål Pizzaskärare Rostfri Stålbåge Trähandtag

  Gourmetstål Pizzaskärare Rostfri Stålbåge Trähandtag
  Gör serveringen av pizza mycket enklare med denna Pizzaskärare från Gourmetstål. Den kan användas till både pizza, men även för färska örter eller något helt annat. Den är tillverkad av rostfritt stål och har ett handtag av trä som ser till att ge ett bra grepp om redskapet. Den tål att rengöras i diskmaskin och kommer med 1 års garanti.
 • Sagaform - Nature Ostkniv med dubbla handtag

  Sagaform - Nature Ostkniv med dubbla handtag

Så skärs stora hårdostar med knivar som har två handtag

hårda ostar, delade med osthacka

Osthackan är bra till större block med täta ostar som cheddar, parmesan, grana padano, comté och gouda. Ostkniven med dubbelt handtag är även praktisk till att dela herrgårdsostar, edamer och grevé. Kanske att du köpa en ost direkt från ett gårdsmejeri eller handlat på en matmarknad eller saluhall.

» Se fler ostknivar här

» Specialkniv för parmesan