Knivset » Småknivar » Ostknivar

Märken på ostknivar:

Ostknivar

Det som är speciellt med ostknivar är att de har ett knivblad med olika funktion. Det vassa bladet använder du för att skära genom osten och göra en lagom ostbit. Biten plockar du sedan upp med spetsen av ostkniven. Se nedan så förstår du vad som menas.

Populärt inom ostknivar

 • Life Collection Ostkniv mini 4-pack Ek

  Det perfekta setet till ost-älskaren. Fyra små knivar med ett ergonomiskt ek handtag som ligger skönt i handen. Det medföljer en parmesankniv, en ostkniv med hål, en för mjuk ost, samt en kniv som fungerar bra till att skära upp och flytta osten från brickan till tallriken.  Handdisk rekommenderas. 
 • Nicolas Vahé Ostknivar set om 3 Acacia/Rostfritt

  Tre stycken riktigt snygga ostknivar i Acacia och rostfritt stål från Nicolas Vahé.  Acacia är ett miljövänligt och mycket hårt träslag som lämpar sig bra i köksmiljöer.   Perfekt present!  
 • Laguiole Jean Dubost Ostknivar Set Laguiole Svart 6 delar

  Laguiole Jean Dubost Ostknivar Set Laguiole Svart 6 delar från Laguiole Jean Dubost
 • Fiskars Functional Form Ostkniv Vit

  En ostkniv från Fiskars Functional Form. Perfekt för att skära mjuk samt hård ost på ostbrickan. Ett tåligt plasthandtag med ett blad i rostfritt stål. Tål att diskas i diskmaskin. 

Fler tips på ostknivar

 • Nuance Ostkniv Set 3 Delar Rostfritt Stål

  Det eleganta ostsetet i blankpolerat rostfritt stål består av ostkniv, smörkniv och multigaffel. Ostkniven är skarp på både den korta och den långa sidan och fungerar därför till att hugga hårdost som t ex parmesanost som att skära mjuka ostar. De funktionella redskapen har en bra tyngd och ligger bra i handen och passar till alla typer av ost- och tapasbord.Tål maskindisk.
 • GLOBAL Ostkniv 8 cm Rosfritt Stål

  GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en stilfull ostkniv med både karaktäristisk design och funktion. Den fint tandade kniven med uppböjd och delad spets passar perfekt för ostbrickan med den du håller kär.
 • Global Ostkniv perforerad 14cm

  Global Ostkniv perforerad 14cm från Global
 • Rösle Ostkniv med upphängningsring

  Kniven med sitt vassa tandade blad skär ost smidigt och snyggt. De stora lufthålen förhindrar skivorna från att fastna på bladet.Material: Rostfritt stål.Total längd: 28 cm.Handtagets längd: 10 cm.Handdisk rekommenderas, då maskindiskmedel sliter på knivens skärpa. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Ostkniv, 16 cm - Tamahagane San

  En ostkniv vars speciella utfomning gör att osten inte fastnar på knivbladet. Knivbladen är i 3 lager, med hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Bladlängd: 160 mm
 • Rumours Ostkniv med bräda 4-pack Svart

  Ett vackert ostknivset att använda till fina tillställningar. Dem fyra knivarna ger dig redskapen som behövs till mjuka som hårda ostar.
 • Rösle Ostkniv bred, dubbelsidig stål 20 cm

  Rösle Ostkniv bred, dubbelsidig stål 20 cm från Rösle
 • Global GS-10 Ostkniv perforerad 14cm

  En liten grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Blad i 3 lager, Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna.
 • Monaco+ Ostkniv Mini No.3

  Ostkniv ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar mjuka ostar så som brie och mozzarella. Tack vare det mönstrade och vassa bladet fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Life Collection Ostkniv mini Ek

  Denna ostkniv passar fint till alla sorters ostar. Det ergonomiska ek handtaget ligger fint i handen och hålen i bladet förhindrar att osten fastnar. Ett måste för mysiga ost och vinkvällar! Handdisk rekommenderas.
 • Georg Jensen Alfredo Ostkniv 3 st

  Ett praktiskt set med ostknivar. Den stilrena designen gör att knivarna blir en elegant designdetalj i köket. Designern Alfredo Häberli har lyckats skapa en härlig symbios av tradition och innovation, där glädje och energi är den gemensamma nämnaren. Inspirationen kommer från Häberlis fantastiska nyfikenhet för livet och vad som ska komma här näst. Resultatet är ett uttrycksfullt och känslomässigt verk.Material: Rostfritt Stål.
 • Fiskars Kitchen Smart Ostkniv 24 cm

  Kitchen Smart är en serie med knivar från Fiskars. Knivarna är särskilt anpassade för komfort och är ergonomiskt optimerade med böjda bekväma handtag.  Bladen är gjorda i rostfritt stål för ökad hållbarhet. Alla knivar i Kitchen Smart-serien går att diska i maskin. Ost knivPerfekt kniv till ostbrickan24 cm
 • Taste Briekniv Röd

  Den här briekniven passar utmärkt för alla mjuka ostar. Det smala bladet skär lätt igenom en brieost och kommer inte att fastna på kniven. Det vackra autentiska trähandtaget ligger bekvämt i handen. Handdisk rekommenderas!
 • Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack

  Ett elegant 4-pack ostknivar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. 
 • Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack

  Set med 4 ostknivar ur serien Monaco+ från Boska Holland, ett måste för ostälskaren! Den här knivarna passar mjuka ostar så som brie och mozzarella, halvhårda och hårda ostar som comté och parmesan. Tack vare de mönstrade och vassa bladen fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Iittala Collective Tools Ostkniv 26 cm

  Iittala Collective Tools Ostkniv 26 cm från Iittala
 • Magisso Ostkniv

  Magisso Ostkniv från Magisso
 • Gense Ostknivset Pauze 2-delar Rostfritt Stål

  Ostknivset Pauze är tillverkad av rostfritt stål som kommer med två stycken ostknivar. De passar utmärkt till servering av din ostbricka. Tål maskindisk.
 • Global GTF-30 Ostkniv 8 cm

  Global ostkniv är en prydnad på din ostbricka. Bladets längd: 8 cm
 • Global Ostkniv 8cm

  En liten kniv har många användningsområden, allt arbete som utförs i handen blir lättare med en liten kniv. Den här är dessutom utrustad med ett praktiskt skydd som gör den lätt att ta med sig ut i exempelvis skogen vid svampplockning och som dessutom skyddar bladet om den blir liggande i en låda. Bladet är 8 cm långt. Kniven med mörkt trä är den som syns längst ned i bilden.
 • Maku Ostknivar 4 st Med Block Set Stål & Trä

  Ett block med fyra stycken ostknivar som passar till alla olika sorters ostar. En fin present att ge bort till ostälskaren men block setet gör sig också fint i köket som en trevlig inredningsdetalj. Handdisk rekommenderas.
 • Monaco+ Briekniv No.2

  Ostkniv ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar mjuka ostar så som brie och mozzarella. Tack vare det mönstrade och vassa bladet fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Exclusive Pro Ostknivset rostfri

  Det här snygga setet innehåller fyra knivar: en parmesankniv, en ostyxa, en allkniv du flyttar osten med och en kniv för mjukost. Knivarna är tillverkade i rostfritt stål och tål att diskas i maskin. Passar perfekt som en gåva!
 • Tala Ostkniv 26 cm Rostfritt Stål

  En ostkniv från Tala som är gjord i rostfritt stål och är 26 cm lång. Kniven passar utmärkt att skära upp dina favoritostar för att sedan greppa med den vassa spetsen. Kniven går att diska i diskmaskinen.
 • Robert Welch Radford V Ostknivset 3-delar

  Ett eleganta set ostknivar i 3 olika storlekar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. 
 • Modern House Bjørklund Ostkniv Valnöt

  Elegant ostkniv från Modern House som både är snygg och användbar till ostbrickan.
 • Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm solid

  Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm solid från Tamahagane
 • GLOBAL Ostkniv 10.5 cm Rostfritt Stål

  En liten och smidig ostkniv i rostfritt stål från GLOBAL som alltid levererar knivar av en mycket hög kvalité. Kniven har ett hålat och tandat blad som är 10.5 cm och utformat så att mjuka ostar inte fastnar på knivbladet. De vassa tänderna i spetsen på kniven gör att du enkelt kan greppa ostbitar från ostbrickan och förflytta till din assiett. Material: Cromova 18-stål.
 • Robert Welch Radford Set med Smör och Ostkniv

  Ett serveringsset från Robert Welch som är helt perfekt för ostbrickan. Setet innehåller en ostkniv och en smörkniv. Levereras dessutom i en fin presentförpackning.Material: Rostfritt 18/10-stål.Diskmaskin: Ja. Delar:Ostkniv 21 cm.Smörkniv 17 cm. 
 • Heirol Steely Ostkniv

  Heirol Steely Ostkniv från Heirol
 • Hardanger Ostkniv

  Denna praktiska ostkniv finner vi i Hardangers sortiment! Här kan du vara säker på att alla ostrelaterade produkter är högkvalitativa, eftersom de har ett ikoniskt namn bakom sig. Thor Björklund uppfann osthyveln och fick patent på produkten år 1925. Han kan titulera sig som världens första och än idag Norges enda osthyvelproducent. Det finns även ostknivar i Bjørklunds utbud, och detta är en av dem! Kniven charmerar med sin stilrena design, och har ett bekvämt plasthandtag i svart färg. Dessutom är kniven klibbfri, vilket imponerar!  Specifikationer:- Färg: Rostfritt- Klibbfri.- Svart plastskaft.  
 • Global GS-10 Ostkniv 14 cm

  Global ostkniv 14 cm.Bladets längd: 14 cm
 • Exclusive Life Parmesankniv 4 delar rostfri

  Denna uppsättning knivar är ett måste i köket för varje parmesanälskare! Med dessa robusta knivar bevarar du ostens naturligt grova konsistens och smak. Imponera på vänner och familj med den här professionella Parmesan-uppsättningen ”Parmigiano Reggiano” eller varför inte ge bort i present till någon du tycker om.
 • Heirol Steely Ostkniv 22.7 cm Rostfritt Stål

  Heirol Steely-seriens ostkniv med sitt kurvade blad är utmärkt, speciellt för mjuka ostar. Spetsen i knivens ände gör det enkelt att lyfta ostbiten du nyss skar upp. Alla Heirol Steely-produkter är hållbara och hygieniska. Handtaget är stängt, tillverkat i rostfritt Stål och fyllot med plast, vilket försäkrar att ingen smuts eller vatten kommer in i handtaget.
 • Stockholm Aquatic Ostkniv 22 cm

  Den exklusiva serien som formgivits av den svenska designduon Bernadotte & Kylberg utökats med serveringsredskap i form av osthyvel, ost-/barkniv, ostskärare och tårtkniv. Redskapens unika handtag är tillverkade i aluminium och dekorerade med Aquatic-mönstret på emalj. Tillför ett exklusivt uttryck till ost- och dessertbordet och passar elegant till skålarna och serveringsfatet.
 • Exclusive Pro Raclette kniv Pro

  Raclette Kniven är mångsidig. Ett perfekt tillskott i alla kök för bli ett riktigt ostproffs. Handtaget sitter bekvämt i handen och låter dig arbeta med precision.
 • Stockholm Aquatic Ostskärare 24 cm

  Den exklusiva serien som formgivits av den svenska designduon Bernadotte & Kylberg utökats med serveringsredskap i form av osthyvel, ost-/barkniv, ostskärare och tårtkniv. Redskapens unika handtag är tillverkade i aluminium och dekorerade med Aquatic-mönstret på emalj. Tillför ett exklusivt uttryck till ost- och dessertbordet och passar elegant till skålarna och serveringsfatet.
 • Design House Stockholm Ostkniv 23 cm

  En smidig, praktisk ostkniv som passar lika bra till en hård parmesanost som till en mjuk stilton. Designad av Jesper Ståhl är knivarna i Stockholm-serien tillverkade i upphettat rostfritt stål för att perfekt balansera vikt och volym, och de elegant droppformade svarta handtagen ligger skönt i handen. Serien har tilldelats Elle Decoration Design Award, vilket gör brödkniven till en perfekt present till både designintresserade vänner och finsmakare!
 • Taste Ostkniv Röd

  Ostkniven Cheesy Taste skär igenom mjuka ostar helt perfekt tack vare hålen i bladet som gör att osten inte klibbar sig fast. Spetsen på kniven kan du enkelt använda för att plocka upp eller servera ostbitar med.
 • Dorre Ostknivar set med 4 stycken

  Att skära osten med rätt ostknivar är förstås viktigt! Det skall göras med stil och bekvämlighet. Dorre Ostknivar set med 4 stycken  är ett set med tre stycken ändamålsenliga ostknivar plus&hellip:
 • Ostkniv, 11 cm - Deglon

  Ostkniv i serien Essential från franska Déglon. 11 cm lång
 • Life Collection Hårdostkniv Ek

  Denna ostkniv passar fint till alla sorters ostar, men speciellt bra med hårda ostar. Det ergonomiska ek handtaget ligger fint i handen och hålen i bladet förhindrar att osten fastnar. Ett måste för mysiga ost och vinkvällar!
 • Pro Collection Osthacka Comte Monaco Rostfri

  En händig ostkniv med två handtag i rostfritt stål. Halvhårda som hårda ostar skärs enkelt med detta redskap.
 • Design House Stockholm Stockholm Ostkniv

  Design House Stockholm Stockholm Ostkniv från Design House Stockholm
 • Dorre Ostbricka glas plus 2 ostknivar

  En snygg och tidlös ostbricka i glas och med två tillhörande ostknivar. Brickan står på fötter och har ett handtag på ovansidan. Diametern är 30 cm vilket gör att det finns plats för flera ostar&hellip:
 • Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm

  Ända sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Sagaform Ostkniv

  En smidig ostkniv från Sagaform. Ostkniven tillhör serien Oval Oak som designats av Anton Björsing och innehåller köksredskap med detaljer av ekträ. Ostkniven har hål i bladet som gör att mjuk och klibbig ost lossar lättare från bladet. Ekskaftet kan må bra av att regelbundet behandlas med en neutral matolja.-212 mm lång 
 • Global Ostkniv 8cm

  Global Ostkniv 8cm från Global
 • Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm

  En robust och vass ostkniv som gör sig lika praktisk som snygg på ostbrickan. Den bjuder på en tidlös design och är även tuff mot korrosion. Det enda som saknas nu är gott sällskap och goda ostar!   Specifikationer: -Tillverkad av högkvalitativt och rostfritt stål 18/10.-Polerad yta.-Tål diskmaskin.