Knivset » Småknivar » Ostknivar

Ostknivar

Det som är speciellt med ostknivar är att de har ett knivblad med olika funktion. Det vassa bladet använder du för att skära genom osten och göra en lagom ostbit. Biten plockar du sedan upp med spetsen av ostkniven. Se nedan så förstår du vad som menas.

Populärt inom ostknivar

 • Life Collection Ostkniv mini 4-pack Ek

  Life Collection Ostkniv mini 4-pack Ek
  Det perfekta setet till ost-älskaren. Fyra små knivar med ett ergonomiskt ek handtag som ligger skönt i handen. Det medföljer en parmesankniv, en ostkniv med hål, en för mjuk ost, samt en kniv som fungerar bra till att skära upp och flytta osten från brickan till tallriken.  Handdisk rekommenderas. 
 • Pro Collection Ostkniv mini 4-pack Rostfri

  Pro Collection Ostkniv mini 4-pack Rostfri
  Ett set med 4 stycken ostknivar från Boska Holland. Boska har alla tillbehör du kan tänkas behöva för en god ost och chark upplevelse. En fin gåva kan vara dessa knivar och en snygg skärbräda eller uppläggningsbräda för osten.
 • Life Collection Ostkniv mini Ek

  Life Collection Ostkniv mini Ek
  Denna ostkniv passar fint till alla sorters ostar. Det ergonomiska ek handtaget ligger fint i handen och hålen i bladet förhindrar att osten fastnar. Ett måste för mysiga ost och vinkvällar! Handdisk rekommenderas.
 • Life Collection Hårdostkniv Ek

  Life Collection Hårdostkniv Ek
  Denna ostkniv passar fint till alla sorters ostar, men speciellt bra med hårda ostar. Det ergonomiska ek handtaget ligger fint i handen och hålen i bladet förhindrar att osten fastnar. Ett måste för mysiga ost och vinkvällar!

Fler tips på ostknivar

 • Life Collection Briekniv Ek

  Life Collection Briekniv Ek
  Den perfekta kniven för att skära mjuka ostar som Brie. Den har ett härligt ek handtag med ett långt tunt blad i rostfritt stål. Ett måste för härliga ost- och vin-kvällar. Handdisk rekommenderas.
 • Taste Ostyxa Röd

  Taste Ostyxa Röd
  Taste Hatchet Cheese är designad för att skära hårda ostar. Handtaget är tillverkat i gediget rosenträ och har en unik form som sticker ut, bladet är tillverkat i rostfritt stål.
 • Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm Solid

  Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm Solid
  Denna ostkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Mått: 16 cm
 • Frukostkniv/brödkniv stål 23 cm

  Frukostkniv/brödkniv stål 23 cm
 • Nicolas Vahé Ostknivar set om 3 Acacia/Rostfritt

  Nicolas Vahé Ostknivar set om 3 Acacia/Rostfritt
  Tre stycken riktigt snygga ostknivar i Acacia och rostfritt stål från Nicolas Vahé. Acacia är ett miljövänligt och mycket hårt träslag som lämpar sig bra i köksmiljöer.  Perfekt present!
 • Tala Ostkniv 26 cm Rostfritt Stål

  Tala Ostkniv 26 cm Rostfritt Stål
  En ostkniv från Tala som är gjord i rostfritt stål och är 26 cm lång. Kniven passar utmärkt att skära upp dina favoritostar för att sedan greppa med den vassa spetsen. Kniven går att diska i diskmaskinen.
 • Global GS-95 Ostkniv 10,5 cm

  Global GS-95 Ostkniv 10,5 cm
  En liten smidig ostkniv med hålat blad för att klara de krämigaste ostarna. Bladet är 10,5 cm långt och handtaget är något mindre än på ostkniven GS-10. Det finns olika ostknivar för olika typer av ostar t.ex. för parmesan, mjukost, hårdost. Globals ostkniv med hål i knivbladet är till för att den mjuka osten inte skall klibba fast när den skärs. Med den tandade eggen är det lättare att skära i hårda ostar och de vassa tänderna i spetsen är för att flytta ostbitar från serveringsfatet till den egna tallriken.Material: Cromova 18-stålBladets längd: 10,5 cm Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna.Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme.
 • Formaggio Ostknivset 3 st Guld

  Formaggio Ostknivset 3 st Guld
 • Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm

  Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm
  En robust och vass ostkniv som gör sig lika praktisk som snygg på ostbrickan. Den bjuder på en tidlös design och är även tuff mot korrosion. Det enda som saknas nu är gott sällskap och goda ostar!   Specifikationer: -Tillverkad av högkvalitativt och rostfritt stål 18/10.-Polerad yta.-Tål diskmaskin.
 • Alessi Ostkniv Antechinus Stål

  Alessi Ostkniv Antechinus Stål
  En klassisk ostkniv designad av Anita Dineen för Alessi. Den mjuka stålformen gör att den blir mycket vacker på det dukade bordet. Kurvan gör att ostkniven ligger bra i handen och är bekväm att skära med.Storlek: 19 cm
 • Exclusive Parmigiano Pasta Lovers Set 3 delar

  Exclusive Parmigiano Pasta Lovers Set 3 delar
  Det här setet i 3 delar är ett måste för parmesanälskaren! Setet är framtaget av Boska Holland i samarbete med Parmigiano Reggiano och består av ett rivjärn, en kniv och en behållare i keramik - alla delar du behöver för att ge pizzan eller pastan det där lilla extra. Alla delar i setet tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack

  Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack
  Ett elegant 4-pack ostknivar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. 
 • Hardanger Bestikk Ostkniv

  Hardanger Bestikk Ostkniv
  Denna praktiska ostkniv finner vi i Hardangers sortiment! Här kan du vara säker på att alla ostrelaterade produkter är högkvalitativa, eftersom de har ett ikoniskt namn bakom sig. Thor Björklund uppfann osthyveln och fick patent på produkten år 1925. Han kan titulera sig som världens första och än idag Norges enda osthyvelproducent. Det finns även ostknivar i Bjørklunds utbud, och detta är en av dem! Kniven charmerar med sin stilrena design, och har ett bekvämt plasthandtag i svart färg. Dessutom är kniven klibbfri, vilket imponerar!  Specifikationer:- Färg: Rostfritt- Klibbfri.- Svart plastskaft.  
 • Ostkniv bred dubbelsidig stål 20 cm

  Ostkniv bred dubbelsidig stål 20 cm
 • Ostkniv, 11 cm - Deglon

  Ostkniv, 11 cm - Deglon
  Ostkniv i serien Essential från franska Déglon. 11 cm lång
 • Exclusive Life Parmesankniv rostfri

  Exclusive Life Parmesankniv rostfri
  Som en sann parmesanälskare är denna kniv ett måste i varje kök! Denna praktiska kniv ligger bekvämt i handen tack vare de ergonomiska handtaget och efter användning rengör du den enkelt i diskmaskinen.
 • Ostknivar 3st Rostfritt stål

  Ostknivar 3st Rostfritt stål
 • GLOBAL Ostkniv 8 cm Rosfritt Stål

  GLOBAL Ostkniv 8 cm Rosfritt Stål
  GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en stilfull ostkniv med både karaktäristisk design och funktion. Den fint tandade kniven med uppböjd och delad spets passar perfekt för ostbrickan med den du håller kär.
 • Global GTF-30 Ostkniv 8 cm

  Global GTF-30 Ostkniv 8 cm
  Global ostkniv är en prydnad på din ostbricka.Bladets längd: 8 cm
 • Monaco+ Ostkniv Mini No.3

  Monaco+ Ostkniv Mini No.3
  Ostkniv ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar mjuka ostar så som brie och mozzarella. Tack vare det mönstrade och vassa bladet fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Taste Briekniv Röd

  Taste Briekniv Röd
  Den här briekniven passar utmärkt för alla mjuka ostar. Det smala bladet skär lätt igenom en brieost och kommer inte att fastna på kniven. Det vackra autentiska trähandtaget ligger bekvämt i handen. Handdisk rekommenderas!
 • Monaco+ Briekniv No.2

  Monaco+ Briekniv No.2
  Ostkniv ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar mjuka ostar så som brie och mozzarella. Tack vare det mönstrade och vassa bladet fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Ostknivar, 2 delar, Taglio - Carl Mertens

  Ostknivar, 2 delar, Taglio - Carl Mertens
  Ostknivar med blad och handtag i rostfritt stål med satinyta
 • Formaggio Ostknivset 3 delar Silver

  Formaggio Ostknivset 3 delar Silver
 • Stockholm Aquatic Ostkniv 22 cm

  Stockholm Aquatic Ostkniv 22 cm
  Den exklusiva serien som formgivits av den svenska designduon Bernadotte & Kylberg utökats med serveringsredskap i form av osthyvel, ost-/barkniv, ostskärare och tårtkniv. Redskapens unika handtag är tillverkade i aluminium och dekorerade med Aquatic-mönstret på emalj. Tillför ett exklusivt uttryck till ost- och dessertbordet och passar elegant till skålarna och serveringsfatet.
 • Stockholm Aquatic Ostskärare 24 cm

  Stockholm Aquatic Ostskärare 24 cm
  Den exklusiva serien som formgivits av den svenska designduon Bernadotte & Kylberg utökats med serveringsredskap i form av osthyvel, ost-/barkniv, ostskärare och tårtkniv. Redskapens unika handtag är tillverkade i aluminium och dekorerade med Aquatic-mönstret på emalj. Tillför ett exklusivt uttryck till ost- och dessertbordet och passar elegant till skålarna och serveringsfatet.
 • Nuova ostknivset 2 delar blank stål - 24/27,5 cm

  Nuova ostknivset 2 delar blank stål - 24/27,5 cm
 • Monaco+ Ostkniv Mini 3-pack Svart

  Monaco+ Ostkniv Mini 3-pack Svart
  Set med 3 små ostknivar ur serien Monaco+ från Boska Holland, ett måste för ostälskaren! Den här knivarna passar mjuka ostar så som brie och mozzarella, halvhårda och hårda ostar som comté och parmesan. Tack vare de mönstrade och vassa bladen fastnar inte osten på kniven då du skär den. Knivarna kommer i ett läderetui. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm m. hål

  Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm m. hål
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Normann Copenhagen Tour Ostkniv Teak & Mässing

  Normann Copenhagen Tour Ostkniv Teak & Mässing
  Med eleganta material som teak och mässing kan det inte gå fel! Detta har Normann Copenhagen haft i åtanke när de skapat en magisk kollektion i samarbete med Tivoli i Köpenhamn. Den trevliga nöjesparken är den perfekta inspirationskällan, och områdets detaljer översätts perfekt till inredningsprodukter. Här presenteras serien Tour, som innehåller salladsbestick och ostverktyg. Här visas en ostkniv, som fått en hänförande design. Enkla och skarpa linjer knyts samman perfekt i mässingsdetaljer och ett bekvämt skaft i teakträ. Med ett modernt och tidlöst uttryck passar produkterna perfekt i varje hem!  Specifikationer:- Färg: Teak och mässing.- Material: Teakträ och PVD-pläterat rostfritt stål.- Vidd: 3,5 cm.- Längd: 20 cm.- Djup: 2 cm. 
 • Life Collection Ostkniv 3-pack ek

  Life Collection Ostkniv 3-pack ek
  Med denna uppsättning knivar har du det nödvändigaste för att servera en utsökt ostbricka som ett riktigt ostproffs! Varje ostkniv är gjord av rostfritt stål och handtaget tillverkat i ekträ. Har du en ostälskare i din familj eller bland vänner så är detta en fin gåva att ge bort!
 • Rösle Ostkniv med upphängningsring

  Rösle Ostkniv med upphängningsring
  Kniven med sitt vassa tandade blad skär ost smidigt och snyggt. De stora lufthålen förhindrar skivorna från att fastna på bladet.Material: Rostfritt stål.Total längd: 28 cm.Handtagets längd: 10 cm.Handdisk rekommenderas, då maskindiskmedel sliter på knivens skärpa. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Kitchen Craft Ostknivset 4 delar trähandtag

  Kitchen Craft Ostknivset 4 delar trähandtag
  Kitchen Crafts eleganta ostknivset med rostfria blad och trähandtag. De tre ostknivarna och gaffeln är snygga på ostbrickan och gör det enkelt att skära fina skivor och bitar av alla ostar. Tål ej maskindisk.
 • Exclusive Pro Ostkniv mini

  Exclusive Pro Ostkniv mini
  Låt inte den lilla storleken på kniven lura dig. Med denna kniv kan du enkelt skära halvhårda till hårda ostar. Handtaget på denna kniv är tillverkat av rustikt mörkt trä vilket ger ett professionellt utseende och du får en bra kvalitet på bladet då det är gjort av rostfritt stål. Mini ostkniven har en hantverksdesign och är underbar att använda och spetsen på ostkniven gör att du får ett gaffelgrepp vid servering.
 • Pro Collection Ostkniv hål Monaco Rostfri

  Pro Collection Ostkniv hål Monaco Rostfri
  En ostkniv speciellt designad för mjuka till halvhårda ostar. Hålen i bladet säkerställer att osten inte fastnar när du skär dina goda bitar. Alla ostknivar i serien Pro Collection är tillverkade i rostfritt stål för stabilitet och lång livslängd.
 • Gense Dubbelräfflad Frukostkniv

  Gense Dubbelräfflad Frukostkniv
  Vacker frukostkniv som är perfekt till både vardags och festligare tillfällen. Den tål maskindisk, vilket för den lätt att rengöra. Den vackra, tidlösa designen är av Cohr. Han har producerat silvergods sedan 1887. Kniven har ett utförande i blankpolerat 830 silver. Den mäter 18,5 centimeter i längden.
 • Bernadotte Frukostkniv Rostfritt Stål

  Bernadotte Frukostkniv Rostfritt Stål
 • Exclusive Pro Raclette kniv Pro

  Exclusive Pro Raclette kniv Pro
  Raclette Kniven är mångsidig. Ett perfekt tillskott i alla kök för bli ett riktigt ostproffs. Handtaget sitter bekvämt i handen och låter dig arbeta med precision.
 • Sagaform Ostkniv med två handtag

  Sagaform Ostkniv med två handtag
  Ostkniv med två skaft från Sagaforms ekserie Oval Oak. Ostknivens blad är gjort i rostfritt stål och kniven är perfekt för lite större ostar. Ekskaften bör oljas in regelbundet med en neutral olja.- 360 mm lång 
 • Exclusive Pro Barbeclette

  Exclusive Pro Barbeclette
  Med denna unika ost Barbeclette kan du smälta så mycket ost på grillen som du vill. Smält osten på nolltid! Passar perfekt att ha den smälta osten på färskt bröd eller på din hamburgare. Med non-stick beläggningen och den snygga designen gör Barbeclette lätt att rengöra. Det medföljer en matchande spatel för enkel användning då den inte repar eller skadar Barbeclette och du får dessutom ingen ost till spillo.
 • Rumours Ostkniv med bräda 4-pack Svart

  Rumours Ostkniv med bräda 4-pack Svart
  Ett vackert ostknivset att använda till fina tillställningar. Dem fyra knivarna ger dig redskapen som behövs till mjuka som hårda ostar.
 • GLOBAL Ostkniv 10.5 cm Rostfritt Stål

  GLOBAL Ostkniv 10.5 cm Rostfritt Stål
  En liten och smidig ostkniv i rostfritt stål från GLOBAL som alltid levererar knivar av en mycket hög kvalité. Kniven har ett hålat och tandat blad som är 10.5 cm och utformat så att mjuka ostar inte fastnar på knivbladet. De vassa tänderna i spetsen på kniven gör att du enkelt kan greppa ostbitar från ostbrickan och förflytta till din assiett. Material: Cromova 18-stål.
 • Modern House Bjørklund Ostkniv Valnöt

  Modern House Bjørklund Ostkniv Valnöt
  Elegant ostkniv från Modern House som både är snygg och användbar till ostbrickan.
 • Latte Vivo Ostknivar i Gåvoask Rostfritt stål

  Latte Vivo Ostknivar i Gåvoask Rostfritt stål
 • GS-10 Ostkniv 14 cm

  GS-10 Ostkniv 14 cm
  En ostkniv vars speciella utformning gör att osten inte fastnar i knivbladet. Det finns olika ostknivar för olika typer av ostar t.ex. för parmesan, mjukost, hårdost. Globals ostkniv med hål i knivbladet är till för att den mjuka osten inte skall klibba fast när du skär den. Med den tandade eggen är det lättare att skära i hårda ostar och de vassa tänderna i spetsen är för att flytta ostbitar från serveringsfatet till den egna tallriken.
 • Latasha Ostknivset 3st

  Latasha Ostknivset 3st
 • Sky Ostkniv Rostfritt Stål

  Sky Ostkniv Rostfritt Stål
 • SAN Ostkniv 16 cm solid

  SAN Ostkniv 16 cm solid
 • Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack

  Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack
  Set med 4 ostknivar ur serien Monaco+ från Boska Holland, ett måste för ostälskaren! Den här knivarna passar mjuka ostar så som brie och mozzarella, halvhårda och hårda ostar som comté och parmesan. Tack vare de mönstrade och vassa bladen fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Ostkniv, 24 cm - Hardanger

  Ostkniv, 24 cm - Hardanger
  24 cm lång ostkniv i rostfritt stål från Hardanger Bestikk
 • Design House Stockholm Stockholm Ostkniv

  Design House Stockholm Stockholm Ostkniv
  Denna fina ostkniv från Design House Stockholm är en del av serien Stockholm, som designats av Jesper Ståhl. Serien har tilldelats priset Elle Decoration Design Award. Kniven är framställd i uppvärmt rostfritt stål och har ett droppformat skaft som både ser vackert ut samtidigt det ligger bra i handen.
ileadileadilead