Ostknivar

Det som är speciellt med ostknivar är att de har ett knivblad med olika funktion. Det vassa bladet använder du för att skära genom osten och göra en lagom ostbit. Biten plockar du sedan upp med spetsen av ostkniven.

Ostknivset för olika ostsorter

Delikatessostar kan ha olika konsistens där vissa är mjuka och lite rinniga medan andra är hårdostar. För att kunna skära i dessa olika ostar lätt finns ostknivset med 3-4 olika typer av ostknivar.

En hård parmesan kräver en vass och lite rejälare kniv än den mjuka brie eller camembert. För de mjukare ostarna är en ostkniv med hål i bästa valet.

För att inte osten ska flytta på sig kan du hålla fast den med en ostgaffel. Det brukar följa med en sådan i vissa knivset, annars kan du använda en vanlig bordsgaffel också.

Populärt inom ostknivar

 • Life Collection Ostkniv mini 4-pack Ek

  Life Collection Ostkniv mini 4-pack Ek
  Det perfekta setet till ost-älskaren. Fyra små knivar med ett ergonomiskt ek handtag som ligger skönt i handen. Det medföljer en parmesankniv, en ostkniv med hål, en för mjuk ost, samt en kniv som fungerar bra till att skära upp och flytta osten från brickan till tallriken.  Handdisk rekommenderas. 
 • Pro Collection Ostkniv hål Monaco Rostfri

  Pro Collection Ostkniv hål Monaco Rostfri
  En ostkniv speciellt designad för mjuka till halvhårda ostar. Hålen i bladet säkerställer att osten inte fastnar när du skär dina goda bitar. Alla ostknivar i serien Pro Collection är tillverkade i rostfritt stål för stabilitet och lång livslängd.
 • Grand Cru Ostkniv stål

  Grand Cru Ostkniv stål
 • Life Collection Ostkniv mini Ek

  Life Collection Ostkniv mini Ek
  Denna ostkniv passar fint till alla sorters ostar. Det ergonomiska ek handtaget ligger fint i handen och hålen i bladet förhindrar att osten fastnar. Ett måste för mysiga ost och vinkvällar! Handdisk rekommenderas.

Fler tips på ostknivar

 • Taste Ostyxa Röd

  Taste Ostyxa Röd
  Taste Hatchet Cheese är designad för att skära hårda ostar. Handtaget är tillverkat i gediget rosenträ och har en unik form som sticker ut, bladet är tillverkat i rostfritt stål.
 • SAN Ostkniv 16 cm solid

  SAN Ostkniv 16 cm solid
 • GLOBAL Ostkniv 10.5 cm Rostfritt Stål

  GLOBAL Ostkniv 10.5 cm Rostfritt Stål
  En liten och smidig ostkniv i rostfritt stål från GLOBAL som alltid levererar knivar av en mycket hög kvalité. Kniven har ett hålat och tandat blad som är 10.5 cm och utformat så att mjuka ostar inte fastnar på knivbladet. De vassa tänderna i spetsen på kniven gör att du enkelt kan greppa ostbitar från ostbrickan och förflytta till din assiett. Material: Cromova 18-stål.
 • Ostkniv, 16 cm - Tamahagane San

  Ostkniv, 16 cm - Tamahagane San
  En ostkniv vars speciella utfomning gör att osten inte fastnar på knivbladet. Knivbladen är i 3 lager, med hårt VG-5-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Handtag i brunt pakkawood. Bladlängd: 160 mm
 • Sagaform Ostkniv med två handtag

  Sagaform Ostkniv med två handtag
  Ostkniv med två skaft från Sagaforms ekserie Oval Oak. Ostknivens blad är gjort i rostfritt stål och kniven är perfekt för lite större ostar. Ekskaften bör oljas in regelbundet med en neutral olja.- 360 mm lång 
 • Hardanger Bestikk Bjørklund Ostkniv

  Hardanger Bestikk Bjørklund Ostkniv
  Denna ostkniv blir ett perfekt komplement till ostbrickan! Bjud över några vänner på en mysig ost- och vinkväll eller låt fantasin flöda! Ostkniven finns i Hardangers sortiment, och är utformad av Bjørklund. Thor Bjørklund uppfann och fick patent på världens första osthyvel 1925, då han inspirerats av trähyveln. Nu kan du även njuta av högkvalitativa ostknivar! Denna har en stilren design och är helt i stål. Specifikationer:- Material: Stål
 • Exclusive Parmigiano Pasta Lovers Set 3 delar

  Exclusive Parmigiano Pasta Lovers Set 3 delar
  Det här setet i 3 delar är ett måste för parmesanälskaren! Setet är framtaget av Boska Holland i samarbete med Parmigiano Reggiano och består av ett rivjärn, en kniv och en behållare i keramik - alla delar du behöver för att ge pizzan eller pastan det där lilla extra. Alla delar i setet tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Stockholm Aquatic Ostskärare 24 cm

  Stockholm Aquatic Ostskärare 24 cm
  Den exklusiva serien som formgivits av den svenska designduon Bernadotte & Kylberg utökats med serveringsredskap i form av osthyvel, ost-/barkniv, ostskärare och tårtkniv. Redskapens unika handtag är tillverkade i aluminium och dekorerade med Aquatic-mönstret på emalj. Tillför ett exklusivt uttryck till ost- och dessertbordet och passar elegant till skålarna och serveringsfatet.
 • Global GTF-30 Ostkniv 8 cm

  Global GTF-30 Ostkniv 8 cm
  Global ostkniv är en prydnad på din ostbricka.Bladets längd: 8 cm
 • Pro Collection Ostyxa Monaco Rostfri

  Pro Collection Ostyxa Monaco Rostfri
  En ostyxa är det perfekta redskapet för att hantera hårda ostar. Alla ostknivar i serien Pro Collection är tillverkade i rostfritt stål för stabilitet och lång livslängd.
 • Monaco+ Briekniv No.2

  Monaco+ Briekniv No.2
  Ostkniv ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar mjuka ostar så som brie och mozzarella. Tack vare det mönstrade och vassa bladet fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack

  Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack
  Set med 4 ostknivar ur serien Monaco+ från Boska Holland, ett måste för ostälskaren! Den här knivarna passar mjuka ostar så som brie och mozzarella, halvhårda och hårda ostar som comté och parmesan. Tack vare de mönstrade och vassa bladen fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Sagaform Ostknivset 3 delar

  Sagaform Ostknivset 3 delar
  Ett set med ostknivar från Sagaforms serie Oval Oak. Innehåller tre ostknivar med olika användningsområden; en parmesanostkniv, en ostkniv för hårdare ostar och en ostgaffel. Bladen är gjorda i rostfritt stål och skaftet i ekträ. Skaftet bör behandlas med en smak- och luftfri olja regelbundet för att inte spricka.-125 mm långa 
 • Global GS-10 Ostkniv 14 cm

  Global GS-10 Ostkniv 14 cm
  Global ostkniv 14 cm.Bladets längd: 14 cm
 • Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack Svart

  Monaco+ Ostkniv Mini 4-pack Svart
  Set med 4 ostknivar ur serien Monaco+ från Boska Holland, ett måste för ostälskaren! Den här knivarna passar mjuka ostar så som brie och mozzarella, halvhårda och hårda ostar som comté och parmesan. Tack vare de mönstrade och vassa bladen fastnar inte osten på kniven då du skär den. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
 • Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm

  Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm
  En robust och vass ostkniv som gör sig lika praktisk som snygg på ostbrickan. Den bjuder på en tidlös design och är även tuff mot korrosion. Det enda som saknas nu är gott sällskap och goda ostar!   Specifikationer: -Tillverkad av högkvalitativt och rostfritt stål 18/10.-Polerad yta.-Tål diskmaskin.
 • Formaggio Ostknivset 3 st Guld

  Formaggio Ostknivset 3 st Guld
 • Ostknivar, set om 4 delar, Röd

  Ostknivar, set om 4 delar, Röd
  Set med 4 olika typer av knivar från Zassenhaus, speciellt framtagna för ostbrickan till fredagsmyset. Handtagen är tillverkade av plast och bladen är av rostfritt stål med färgad beläggning. Med en ostkniv kan du bibehålla den fina textur många ostar har genom att enkelt skära genom dem med ett vasst knivblad och sedan enkelt spetsa för att lägga den på kexet eller brödet. Osten behåller sin vackra form och härliga arom och blir samtidigt lättare att hantera.
 • Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack

  Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack
  Ett elegant 4-pack ostknivar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. 
 • Exclusive Pro Raclette kniv Pro

  Exclusive Pro Raclette kniv Pro
  Raclette Kniven är mångsidig. Ett perfekt tillskott i alla kök för bli ett riktigt ostproffs. Handtaget sitter bekvämt i handen och låter dig arbeta med precision.
 • Tala Ostkniv 26 cm Rostfritt Stål

  Tala Ostkniv 26 cm Rostfritt Stål
  En ostkniv från Tala som är gjord i rostfritt stål och är 26 cm lång. Kniven passar utmärkt att skära upp dina favoritostar för att sedan greppa med den vassa spetsen. Kniven går att diska i diskmaskinen.
 • Taste Briekniv Röd

  Taste Briekniv Röd
  Den här briekniven passar utmärkt för alla mjuka ostar. Det smala bladet skär lätt igenom en brieost och kommer inte att fastna på kniven. Det vackra autentiska trähandtaget ligger bekvämt i handen. Handdisk rekommenderas!
 • GS-95 Ostkniv 10,5 cm

  GS-95 Ostkniv 10,5 cm
 • Sky Ostkniv Rostfritt Stål

  Sky Ostkniv Rostfritt Stål
 • Ostknivar 3st Rostfritt stål

  Ostknivar 3st Rostfritt stål
 • Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm

  Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Pro Collection Osthacka Comte Monaco Rostfri

  Pro Collection Osthacka Comte Monaco Rostfri
  En händig ostkniv med två handtag i rostfritt stål. Halvhårda som hårda ostar skärs enkelt med detta redskap.
 • Life Collection Briekniv Ek

  Life Collection Briekniv Ek
  Den perfekta kniven för att skära mjuka ostar som Brie. Den har ett härligt ek handtag med ett långt tunt blad i rostfritt stål. Ett måste för härliga ost- och vin-kvällar. Handdisk rekommenderas.
 • Functional Form Ostkniv vit

  Functional Form Ostkniv vit
 • Design House Stockholm Stockholm Ostkniv

  Design House Stockholm Stockholm Ostkniv
  Denna fina ostkniv från Design House Stockholm är en del av serien Stockholm, som designats av Jesper Ståhl. Serien har tilldelats priset Elle Decoration Design Award. Kniven är framställd i uppvärmt rostfritt stål och har ett droppformat skaft som både ser vackert ut samtidigt det ligger bra i handen.
 • Ostkniv 15 cm

  Ostkniv 15 cm
 • Rösle Ostkniv med upphängningsring

  Rösle Ostkniv med upphängningsring
  Kniven med sitt vassa tandade blad skär ost smidigt och snyggt. De stora lufthålen förhindrar skivorna från att fastna på bladet.Material: Rostfritt stål.Total längd: 28 cm.Handtagets längd: 10 cm.Handdisk rekommenderas, då maskindiskmedel sliter på knivens skärpa. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Ostknivar, svart skaft - Laguiole Jean Dubost

  Ostknivar, svart skaft - Laguiole Jean Dubost
  Set med ostknivar från Laguiole Jean Dubost - tillverkade i Frankrike. Designen är traditionell och skaftet är svart. Innehåller 4 st små knivar, 1 st stor skärare och en vanlig ostkniv. Levereras i en enkel trälåda.
 • Gense Dubbelräfflad nysilver Frukostkniv

  Gense Dubbelräfflad nysilver Frukostkniv
  Den här frukostkniven har en klassisk, tidlös design. Den är dubbelräfflad, och de rena linjerna för den otroligt elegant. Den är designad av Cohr, som har arbetat med silvergods sedan 1887. Den är utförd i nysilver och mäter 19 centimeter i längden.
 • Sagaform Ostkniv

  Sagaform Ostkniv
  En smidig ostkniv från Sagaform. Ostkniven tillhör serien Oval Oak som designats av Anton Björsing och innehåller köksredskap med detaljer av ekträ. Ostkniven har hål i bladet som gör att mjuk och klibbig ost lossar lättare från bladet. Ekskaftet kan må bra av att regelbundet behandlas med en neutral matolja.-212 mm lång 
 • Collective Tools Ostkniv 26 cm

  Collective Tools Ostkniv 26 cm
 • Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm Solid

  Tamahagane SAN Ostkniv 16 cm Solid
  Denna ostkniv från Tamahagane SAN är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood.Mått: 16 cm
 • Alfredo Ostkniv 3pack Rostfritt Stål

  Alfredo Ostkniv 3pack Rostfritt Stål
 • GS-10 Ostkniv perforerad 14cm

  GS-10 Ostkniv perforerad 14cm
 • GLOBAL Ostkniv 8 cm Rosfritt Stål

  GLOBAL Ostkniv 8 cm Rosfritt Stål
  GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en stilfull ostkniv med både karaktäristisk design och funktion. Den fint tandade kniven med uppböjd och delad spets passar perfekt för ostbrickan med den du håller kär.
 • Ostknivset 3 delar Rostfritt stål Svart

  Ostknivset 3 delar Rostfritt stål Svart
 • Global Ostkniv 8cm

  Global Ostkniv 8cm
  En liten kniv har många användningsområden, allt arbete som utförs i handen blir lättare med en liten kniv. Den här är dessutom utrustad med ett praktiskt skydd som gör den lätt att ta med sig ut i exempelvis skogen vid svampplockning och som dessutom skyddar bladet om den blir liggande i en låda. Bladet är 8 cm långt. Kniven med mörkt trä är den som syns längst ned i bilden.
 • Exclusive Pro Ostkniv 3-pack rostfri

  Exclusive Pro Ostkniv 3-pack rostfri
  Denna uppsättning knivarna erbjuder dig den bästa lösningen för att skära ost, allt från brie till hård parmesan. Bladen är extra skarpa och tack vare våffelmönstret klibbar osten inte fast på bladet. Perfekta gåvan till äkta ostälskare!
 • Laguiole Ostknivar Set 6 delar Svart

  Laguiole Ostknivar Set 6 delar Svart
 • Nuova ostknivset 2 delar blank stål - 24/27,5 cm

  Nuova ostknivset 2 delar blank stål - 24/27,5 cm
 • Ostkniv bred dubbelsidig stål 20 cm

  Ostkniv bred dubbelsidig stål 20 cm
 • Frukostkniv/brödkniv stål 23 cm

  Frukostkniv/brödkniv stål 23 cm
 • Taste Dutch ostkniv Röd

  Taste Dutch ostkniv Röd
  Denna ostkniv är designad med 2 handtag för att skära igenom en hårdost med hjälp av en enkel gungning. Bladet är tillverkat i rostfritt stål och handtaget är av trä som ligger bekvämt i handen.
 • Fiskars Functional Form Ostkniv Vit

  Fiskars Functional Form Ostkniv Vit
  En ostkniv från Fiskars Functional Form. Perfekt för att skära mjuk samt hård ost på ostbrickan. Ett tåligt plasthandtag med ett blad i rostfritt stål. Tål att diskas i diskmaskin.
 • Normann Copenhagen Tour Ostkniv Teak & Mässing

  Normann Copenhagen Tour Ostkniv Teak & Mässing
  Med eleganta material som teak och mässing kan det inte gå fel! Detta har Normann Copenhagen haft i åtanke när de skapat en magisk kollektion i samarbete med Tivoli i Köpenhamn. Den trevliga nöjesparken är den perfekta inspirationskällan, och områdets detaljer översätts perfekt till inredningsprodukter. Här presenteras serien Tour, som innehåller salladsbestick och ostverktyg. Här visas en ostkniv, som fått en hänförande design. Enkla och skarpa linjer knyts samman perfekt i mässingsdetaljer och ett bekvämt skaft i teakträ. Med ett modernt och tidlöst uttryck passar produkterna perfekt i varje hem!  Specifikationer:- Färg: Teak och mässing.- Material: Teakträ och PVD-pläterat rostfritt stål.- Vidd: 3,5 cm.- Längd: 20 cm.- Djup: 2 cm. 

Behöver du något fint att servera ostarna på? Man behöver inte köpa en speciell ostbricka utan det går alldeles utmärkt att använda en finare skärbräda. Vi tycker att det blir absolut finast med en skärbräda i trä.

ileadileadilead