Ostknivar

Det som är speciellt med ostknivar är att de har ett knivblad med olika funktion. Det vassa bladet använder du för att skära genom osten och göra en lagom ostbit. Biten plockar du sedan upp med spetsen av ostkniven. Dessutom finns det olika ostknivar till olika ostar.

Populärt inom ostknivar

 • Nicolas Vahé Ostknivar set om 3 Acacia/Rostfritt

  Nicolas Vahé Ostknivar set om 3 Acacia/Rostfritt
  Tre stycken riktigt snygga ostknivar i Acacia och rostfritt stål från Nicolas Vahé.  Acacia är ett miljövänligt och mycket hårt träslag som lämpar sig bra i köksmiljöer.   Perfekt present!
 • Robert Welch Radford Ostknivset 5-delar

  Robert Welch Radford Ostknivset 5-delar
  Ett lyxigt set med 5 olika ostknivar och redskap från Robert Welch och deras serie Radford. Setet levereras i en snygg presentförpackning. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. Medföljer: - Kniv för hårdost- Vanlig ostkniv- Kniv för mjukost- Skopa för Stiltonost - Ostspade
 • Jean Dubost Ostknivar, 3 st, olivträ

  Jean Dubost Ostknivar, 3 st, olivträ
  Njut av en ostbricka med hjälp av ostknivar av hög kvalité från Frankrike som är alla tillverkade för hand i olivträ. Här medföljer tre olika sorters knivar:En kniv för hårdostarEn kniv för mjukostarEn smörknivJean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade 100% made in Thiers -France. Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck.
 • Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack

  Robert Welch Radford Ostkniv 4-pack
  Ett elegant 4-pack ostknivar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. 

Fler tips på ostknivar

 • Global GS-95 Ostkniv 10,5 cm

  Global GS-95 Ostkniv 10,5 cm
  En liten smidig ostkniv med hålat blad för att klara de krämigaste ostarna. Bladet är 10,5 cm långt och handtaget är något mindre än på ostkniven GS-10. Det finns olika ostknivar för olika typer av ostar t.ex. för parmesan, mjukost, hårdost. Globals ostkniv med hål i knivbladet är till för att den mjuka osten inte skall klibba fast när den skärs. Med den tandade eggen är det lättare att skära i hårda ostar och de vassa tänderna i spetsen är för att flytta ostbitar från serveringsfatet till den egna tallriken.  Globals knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna. GS står för Global Small och dessa är de mindre knivarna i Globals sortiment, de har ett något mindre handtag. GF står för Global Forged, knivarna i denna serie är smidda i ett stycke stål från knivspets till handtagets slut. GSF står således för Global Small Forged det vill säga de mindre smidda knivarna. Knivarna håller skärpan, är estetiskt tilltalande, slitstarka, behändiga och arbetsbesparande och det finns en speciell kniv för varje tillfälle i köket. Det är sådant man gillar om man älskar att laga mat. Matlagningen blir helt enkelt roligare om man har redskap som fungerar. Man blir, ursäkta ordvalet, eggad till gastronomiska stordåd. Enligt vår mening kan man inte få ett bättre omdöme.
 • Stelton Original Osthyvel

  Stelton Original Osthyvel
  En stabil osthyvel är A och O i det moderna köket. Steltons original är designad av Peter Holmblad och tillverkad i rostfritt stål i högsta kvalité. Osthyveln dekorerar alla typer av ostbrickor och det är möjligt att fullända setet med ostkniven och andra reservdelar. Hyveln är perfekt till mellanhårda och hårda ostar och är ett ovärderligt redskap som borde finnas i alla kök.
 • Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm m. hål

  Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm m. hål
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ost/Tomatkniv P10 -12 cm

  Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Ost/Tomatkniv P10 -12 cm
  Tomat- och ostkniv med tandad egg. P10:an blir även en snygg detalj på ostbrickan där den står i giv akt för sig själv. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
 • Sabre Paris Tortoise serveringsset 4 delar, faux tortoise

  Sabre Paris Tortoise serveringsset 4 delar, faux tortoise
  Klassiskt form och eleganta material – Tortoise serveringsset i fyra delar från Sabre Paris är ett riktigt måste för varje kök. Den perfekta kombinationen för dig som söker en enkelhet ihop med en touch av originalitet i din inredning.I setet ingår fyra oumbärliga verktyg för varje kök: serveringssked och serveringsgaffel, en stor ostkniv och en stor pajkniv mest vasst blad för att skära upp och servera alla möjliga rätter. Lika fina både till vardags och till fest, så att du alltid kan servera med stil. Besticken är tillverkade av 18/10 rostfritt stål med akrylhandtag och tål maskindisk vid max 45°C.
 • Hardanger Bestikk Ostset 2-delar

  Hardanger Bestikk Ostset 2-delar
  Hardanger Ostset 2-delar Ett vackert och stilrent ostset bestående av en perforerad kniv och en slät ostkniv med uppböjd, delad spets.Utvalt till MoMA Exclusive, MoMA Store Museum of Modern Art New York och San Fransisco.Designer Per Finne Ostsetet bygger på gamla hantverkstraditioner, samtidigt som ständiga investeringar görs för att hålla takt med den senaste teknologiska utvecklingen. Sedan mitten av förra århundradet har HardangerBestikk varit ledande inom produktion av ostbestick och kommer även vara en ledande och spännande leverantör av kvalitetsbestick även för kommande generationer. KvalitetsgarantiProdukter från Hardanger Bestikk har hög kvalitet för att hålla livet ut. Det kan dock förekomma att varor blir felproducerade. Som kund hos Hardanger Bestikk behöver du ändå inte oroa dig – det är 10 års garanti på alla bestickserier. För andra produkter gäller vanliga köpvillkor. KompletteringsgarantiHar du köpt nytt bestick och önskar att samla flera delar i samma serie kan Hardanger Bestikk erbjuda dig en kompletteringsgaranti på minimum 10 år från det att du köper besticket. RengöringAlla bestick tål diskmaskin. Blandar du bestick från Hardanger Bestikk med andra lågkvalitetsbestick kan det uppstå korrosionsfläckar. Dessa fläckar är lätta att få bort. Med till exempel Jiff skurkräm polerar du bort korrosionsfläckarna på ett ögonblick.  
 • Rösle Ostkniv med upphängningsring

  Rösle Ostkniv med upphängningsring
  Kniven med sitt vassa tandade blad skär ost smidigt och snyggt. De stora lufthålen förhindrar skivorna från att fastna på bladet.Material: Rostfritt stål.Total längd: 28 cm.Handtagets längd: 10 cm.Handdisk rekommenderas, då maskindiskmedel sliter på knivens skärpa. Rösle har sedan 1888 arbetat med proffessionella och funktionella redskap för köket. Företaget ägs fortfarande av familjen Rösle och har sitt säte i Bayern som ligger i södra Tyskland. Rösles produkter hör hemma hos den professionelle kocken såväl, som hos den matlagningsintresserade amatören. Därför arbetar Rösle efter följande produktpolicy: Funktion – verktyg som fungerar och är roliga att arbeta med. Kvalitet – bästa materialet (18/10 rostfritt stål) & yrkesskicklighet.Design – vacker tidlös design, som går igen i alla produktgrupper. Utveckling – att utveckla nya produkter, efterfrågade & även nyskapande.
 • Stelton Ostknivar til 527, 2 stycken

  Stelton Ostknivar til 527, 2 stycken
  2 original knivar till din Stelton ostskärare modell 527. Knivarna är i syrafast rostfritt stål.
 • Zwilling Pro Ostkniv 27,5 cm

  Zwilling Pro Ostkniv 27,5 cm
  Ostkniv i stilren minimalistisk design från tyska Zwilling, världens största tillverkare av knivar till köket.Kniven är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål och är försedd med ett runt handtag som ligger skönt i handen när du skär upp din favoritost. Det skarpa bladet har en sågtandad kant som enkelt skär igenom hårda och mjuka ostar. Hålen i knivbladet förhindrar att osten fastnar på bladet. Med de två vassa tänderna i spetsen på kniven kan du enkelt plocka upp osten. - Tillverkad i rostfritt stål. - Ergonomisk design.  - Stilren minimalistisk design.Längd: 27,5 cm 
 • Sagaform Nature ostkupa

  Sagaform Nature ostkupa
  Ta din ostservering till en ny nivå av elegans med denna ostkupa från Sagaform. Med en stadig botten av stengods ger denna ostkupa en solid och pålitlig bas för dina ostar. Akrylplastlocket är inte bara lätt, det skapar också en genomskinlig och lockande visuell attraktion för de delikata ostarna inuti. Den enkla och funktionella designen gör det lätt att lyfta av locket, medan det unika handtaget i ek ger en extra dimension av lätthet och komfort.För en komplett upplevelse, kombinera den med ostknivar från samma serie, som finns separat. Det ger inte bara en visuellt sammanhängande presentation, utan också att du har de rätta verktygen för att hantera en mängd ostar med precision och stil.
 • Sagaform Nature ostknivar 3-set

  Sagaform Nature ostknivar 3-set
  Ge din ostservering en elegant touch med Sagaforms ostknivset, designat av Anton Björsing, en perfekt balans mellan funktionalitet och estetik. Detta exklusiva set innehåller två precisionsformade knivar och en serveringsgaffel, allt du behöver för att bemästra ostskärningen.Handtagen är gjorda av massiv ek, inte bara för enastående hållbarhet, utan också för att ge en naturlig, varm känsla i dina händer. Den rostfria stålkonstruktionen på knivbladen garanterar precision och lång livslängd. Med en längd på 12 centimeter är dessa knivar kompakta och lätthanterliga, perfekta för vilket ostbricka som helst. För att säkerställa att handtagen behåller sin glans och hållbarhet, rekommenderas det att olja dem regelbundet.
 • Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, black

  Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, black
  Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
 • Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm

  Zwilling Dinner Ostkniv 233 mm
  En robust och vass ostkniv som gör sig lika praktisk som snygg på ostbrickan. Den bjuder på en tidlös design och är även tuff mot korrosion. Det enda som saknas nu är gott sällskap och goda ostar!   Specifikationer: -Tillverkad av högkvalitativt och rostfritt stål 18/10.-Polerad yta.-Tål diskmaskin.
 • Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, light kaki

  Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, light kaki
  Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
 • Mareld Ostset 3 delar

  Mareld Ostset 3 delar
  Med det här ostsetet i tre delar från Mareld får du en vändbar skärbräda i oljat akaciaträ, med förvaring för de två medföljande ostknivarna i rostfritt stål. Den ena kniven passar bra för krämiga ostar som brie eller chèvre, medan den andra lämpar sig väl för hårdare ostar som gruyère eller parmesan. Lägg upp dina ostar på skärbrädan för att skapa en härlig ostbricka att avnjuta ihop med vänner och familj. Setet är snyggt både för sig eller som en del av en lyxig dukning.Skärbrädan är 32 centimeter bred, 25 centimeter djup och 2 centimeter hög. Skötselråd: Diska skärbrädan för hand och torka av den direkt efteråt. Brädan bör inte ligga i blöt en längre tid. För att underhålla den rekommenderar vi att du oljar in den regelbundet. Knivarna tål diskmaskin, men håller skärpan bättre om du diskar dem för hand.
 • Hardanger Bestikk Ramona ostset, 2 knivar

  Hardanger Bestikk Ramona ostset, 2 knivar
  Ostsetet från Ramona-serien består av två knivar. Den breda kniven är försedd med hål för att förhindra att mjukostar fastnar. Den smala kniven är avsedd för hårdare ostar och har även två tänder, så den kan användas som gaffel i kombination med den breda kniven. Levereras i presentförpackning.Setet innehåller1 ostkniv, 25,5 centimeter1 ostkniv, 23,8 centimeterBesticken tål maskindisk, men det rekommenderas att skölja besticken väl innan de sätts i. Efter rengöring måste besticken vara helt torra innan de läggs i lådan för att undvika fläckar på besticken. För att bevara besticken bäst och så länge som möjligt rekommenderas att använda en besticklinda från Hardanger för att förvara besticken. Skulle det uppstå bruna fläckar på besticken rekommenderas skonsam användning av ett rostfritt polermedel.
 • Global GTF-30 Ostkniv 8 cm

  Global GTF-30 Ostkniv 8 cm
  Global ostkniv är en prydnad på din ostbricka.Bladets längd: 8 cm
 • Sabre Paris Panda serveringsset 4 delar, bamboo light

  Sabre Paris Panda serveringsset 4 delar, bamboo light
  Det här serveringssetet i serien Bambu från Sabre Paris innehåller fyra riktiga måsten i för varje kök: serveringssked och serveringsgaffel, en stor ostkniv och en stor pajkniv mest vasst blad för att skära upp och servera alla möjliga rätter. Ett oumbärligt komplement till dina bestick, som låter dig servera med stil. Samtliga bestick är tillverkade av 18/10 rostfritt stål med handtag i äkta bambu.Panda-serien från Sabre Paris har en genomarbetad look som sticker ut från mängden tack vare sina vackra bambuhandtag. Den unika designen med stilren form gör att besticken passar fint in i många typer av dukningar. Ett utmärkt val för att ge en varm och modern touch till det minimalistiska bordet, eller för att ge en twist till den klassiska dukningen med vackert antikt porslin.
 • Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, burgundy

  Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, burgundy
  Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
 • Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, green

  Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, green
  Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
 • Sabre Paris Panda liten ostkniv 17 cm, bamboo light

  Sabre Paris Panda liten ostkniv 17 cm, bamboo light
  Den lilla ostkniven i Panda-serien från Sabre Paris passar perfekt för att skära upp och servera små krämiga ostar. Den är tillverkad av 18/10 rostfritt stål med bambuhandtag – ett bra val när du vill ha redskap som erbjuder både stil och funktionalitet till ostbrickan.Panda-kollektionen från Sabre Paris sticker ut från mängden med sin genomarbetade design och handtag i äkta bambu. Den unika men stilrena formen gör att besticken passar in i alla sorters dukningar. Bra till exempel för att ge en varm och modern touch till det minimalistiska bordet, eller för att ge en twist till den klassiska dukningen med vackert antikt porslin.
 • Ernst Kaffemått, rostfritt stål

  Ernst Kaffemått, rostfritt stål
  ERNST kaffemått i rostfritt stål har en elegant design och levereras i en fin presentförpackning. Kaffemåttet ingår i en större serie där du hittar matchande tårtbestick, ostknivset och plockbestick. Ett bra val för dig som vill ha praktiska redskap som samtidigt ger ett stilrent uttryck i köket.Med sin karisma, sina barfota fötter och sina fantastiska citat har Ernst Kirchsteiger verkligen fått en permanent plats i svenska folkets hjärtan. Inredare, programledare, skribent, kock och designer – listan kan göras lång. I hans ERNST-serie hittar du produkter med ett rent och enkelt formspråk, framtagna utifrån hans egna tankar och behov i hemmet.
 • Georg Jensen Sky Ostkniv

  Georg Jensen Sky Ostkniv
  Bjud över några goda vänner på en trevlig kväll med ost och kex. Den här ostkniven från Georg Jensens ljuvliga serie Sky ligger som en dröm i handen och hjälper dig att skära osten på ett lätt och smidigt sätt. Bladet har två hål som förhindrar att osten klibbar fast, och med spetsarna längst ut på bladet blir det enkelt att få upp den skivade osten för att lägga på kexet. Denna snygga ostkniv från Georg Jensen är ett oumbärligt redskap när det är dags att skära ost och du kommer inte att vilja  vara utan den när du väl testat. Specifikationer:- Polerat rostfritt stål- Hål som gör att osten inte klibbar fast- Tidlös design
 • Lou Laguiole Ostbestick 3-pack, mixade färger

  Lou Laguiole Ostbestick 3-pack, mixade färger
  Om du älskar ost och vill servera den med stil, då är Lou Laguiole ostbestick något för dig. Dessa eleganta och högkvalitativa ostknivar i glänsande metall kommer i ett 3-pack med mixade färger: pepper, pearl och taupe. De har ett ergonomiskt handtag med den klassiska Laguiole-biet som symboliserar kvalitet och tradition. Ostknivarna kommer i en elegant trälåda som gör dem till en perfekt present till någon som uppskattar god ost.Lou Laguiole ostbestick är tillverkade av rostfritt 18/0 stål som är slitstarkt och diskmaskinssäkert. De har olika former och storlekar för att passa olika typer av ost: en lång och smal kniv för hård ost, en kort och bred kniv för mjuk ost och en spetsig kniv för blåmögelost. Med dessa ostbestick kan du njuta av en härlig och smakrik ostbricka med dina nära och kära.Lou Laguiole är ett franskt varumärke som har sina rötter i byn Laguiole, där de berömda Laguiole-knivarna har sitt ursprung. Laguiole-knivarna är en blandning av den spanska kniven Navaja och den franska kniven Capouchadou, som användes av bönder och herdar förr i tiden. Idag är Lou Laguiole-kollektionen populär över hela världen för sin eleganta design och höga kvalitet.Unna dig själv eller överraska någon du tycker om med dessa vackra och praktiska ostknivar från Lou Laguiole, som kommer att lyfta din ostupplevelse till en ny nivå.
 • Sabre Paris Bistrot Teak ostkniv 25 cm, teak

  Sabre Paris Bistrot Teak ostkniv 25 cm, teak
  Elegant ostkniv i serien Bistrot Teak från Sabre Paris, med en unik form som gör att den passar för att skära ett bred utbud av olika ostar. En fördel med just den här ostkniven är att den har två praktiska tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig för att både skära och servera. Den tål dessutom maskindisk vid max 45°C.Bistrot-kollektionen från Sabre Paris har en design som är inspirerad av restauranger, terrasser och kaféer – mysiga samlingsplatser där man kan träffa sina nära och kära och avnjuta både god mat och trevligt sällskap. Besticken i serien är skapade för att fånga den inbjudande känslan på ett troget sätt, men med en modern touch. Ett bra val i många typer av hem som passar perfekt på det moderna skandinaviska bordet.
 • Sabre Paris Panda ostkniv 25 cm, bamboo light

  Sabre Paris Panda ostkniv 25 cm, bamboo light
  Den här ostkniven i serien Panda från Sabre Paris har ett stabilt och vasst blad, vilket gör den perfekt för att skära upp hårda ostar. Kniven är tillverkad av 18/10 rostfritt stål med bambuhandtag – ett utmärkt val när du vill ha både stil och funktionalitet till ostbrickan.Panda-serien från Sabre Paris sticker ut från mängden med sin välarbetade design och sina snygga handtag i äkta bambu. Den unika men rena formen gör att serien passar in i alla typer av dukningar. Bra för att ge en varm och modern touch till det minimalistiska bordet, eller för att ge en twist till det klassiska bordet med vackert antikt porslin.
 • Global GS-10 Ostkniv

  Global GS-10 Ostkniv
  GS-10 ostkniven från Global har en elegant och praktisk design som ger dig en användarvänlighet i absoluta toppklass. Kniven är tillverkad i stål av hög kvalité, vilket säkrar hållbarheten och den ergonomiska designen gör att den ligger bekvämt i handen.
 • Georg Jensen Alfredo ostkniv set, 3 st

  Georg Jensen Alfredo ostkniv set, 3 st
  Set om tre ostknivar i serien Alfredo från Georg Jensen. De tre ostknivarna kommer väl till pass såväl i vardagen som när du vill duka fram en lyxig ostbricka. Knivarnas design har de organiska kurvor som kännetecknar Alfredo-kollektionen. De är tillverkade av rostfritt stål och har ett platt grepp som gör dem behagliga att hålla i.I setet ingår en lång och tunn kniv för brie och andra mjuka ostar, en medelstor kniv för färskost samt en mindre kniv för att dela större ostbitar, till exempel parmesan. Knivarna tål maskindisk, men handdisk rekommenderas.Alfredo-kollektionen är designad av argentinska Alfredo Häberli, vars arbete har belönats med många priser och visats vid utställningar över hela Europa. I sina alster förenar Häberli tradition, innovation, glädje och energi. Resultatet är ett starkt och känslosamt uttryck, med tydliga influenser från hans barndom i Argentina.
 • Mareld Knivset 3 delar, rostfritt stål

  Mareld Knivset 3 delar, rostfritt stål
  Set om tre stilrena ostknivar i rostfritt stål från Mareld. De tre knivarna har olika finesser, vilket ger dig en kombination som kommer väl till pass när det är dags att njuta av en ostbricka. Perfekt att ge bort som lyxig present till livsnjutaren, eller för en härlig avslutning på hemmamiddagen med nära och kära.I setet ingår:1 x ostkniv med hål i bladet, utmärkt för mjuka ostar som brie, camembert eller gorgonzola.1 x lång ostkniv som passar bra till hårda ostar, till exempel parmesan eller cheddar.1 x kort ostkniv, lämplig för halvhårda ostar som gruyère eller comté.Knivarna tål maskindisk, men vi rekommenderar handdisk för att de ska bibehålla sin skärpa så länge som möjligt.
 • Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm

  Wüsthof Classic Ostkniv 14 cm
  Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.
 • Mareld Smörkniv 2-pack

  Mareld Smörkniv 2-pack
  Set om två stilrena smörknivar från Mareld. Smörknivarna är tillverkade av rostfritt stål, och ingår i samma serie som Marelds ostknivar. Du kan alltså med fördel kombinera dem, och göra dem till en del av en snygg dukning. Smörknivarna passar lika bra till smör som till andra pålägg, till exempel färskost eller leverpastej. De tål att diskas i diskmaskin, men håller glansen bättre om du handdiskar dem.
 • Robert Welch Radford V Ostknivset 3-delar

  Robert Welch Radford V Ostknivset 3-delar
  Ett eleganta set ostknivar i 3 olika storlekar från Robert Welch och deras serie Radford. Knivarna har en klassisk design som är tillräckligt anpassningsbar för att kunna komplettera vilken bordsdukning som helst. Knivarna är tillverkade av specifikt härdat rostfritt stål för att få den bästa möjliga skärpan. 
 • Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, ivory

  Sabre Paris Bistrot Solid ostkniv 25 cm, ivory
  Ostkniv i kollektionen Bistrot Solid från Sabre Paris, med en stilren design som är både traditionell och modern på samma gång. Den är inspirerad av gemytliga platser som restauranger, terrasser och kaféer, där man samlas med sina nära och kära för att njuta av god mat och gott sällskap. Fördelen med just den här ostkniven är att den har två tänder i slutet av bladet, vilket gör den lämplig både för att skära och servera. Den unika formen gör den perfekt för att skära ett brett utbud av olika ostar. Tål maskindisk vid max 45°C.
 • Fiskars Functional Form Ostkniv Vit

  Fiskars Functional Form Ostkniv Vit
  En ostkniv från Fiskars Functional Form. Perfekt för att skära mjuk samt hård ost på ostbrickan. Ett tåligt plasthandtag med ett blad i rostfritt stål. Tål att diskas i diskmaskin.
 • Ernst Tårtbestick 2 delar, rostfritt stål

  Ernst Tårtbestick 2 delar, rostfritt stål
  Elegant set med tårtbestick från ERNST. Delarna levereras i en fin presentförpackning – en fin present till någon du tycker om, men även ett bra val för ditt eget kök när du vill kunna servera tårta med stil. Tårtbesticken är en del av en serie där du även hittar matchande kaffemått, ostknivset och plockbestick.Med sin karisma, sina barfota fötter och sina fantastiska citat har Ernst Kirchsteiger tagit hela svenska folket med storm. Inredare, programledare, kock, skribent och designer – listan kan göras lång. ERNST-serien utmärks av sitt enkla och rena formspråk, med produkter framtagna utifrån Kirchsteigers egna tankar och behov i hemmet.
 • Dorre Sany serveringsbräda 41x15 cm + 2 st ostknivar

  Dorre Sany serveringsbräda 41x15 cm + 2 st ostknivar
  Höj din ostservering med Dorres eleganta ostbricka med två ostknivar. Tidlös akacia och praktiska verktyg i rostfritt stål skapar en inbjudande och funktionell presentation. FSC-certifierat trä garanterar hållbarhet, perfekt för att imponera på gäster vid varje tillfälle. Förvandla oststunden till en elegant upplevelse med Dorre ostbricka.Dorre, ett familjeföretag i generationer, designar prisvärda kvalitetsprodukter för hemmet. De erbjuder trendiga och funktionella artiklar, från kök till inredning, presenter och fritid.
 • Boska Holland - Dutch Ostkniv Monaco+ No.8

  Boska Holland - Dutch Ostkniv Monaco+ No.8
  Ostkniven Monaco+ från Boska Holland är tillverkad i rostfritt stål, är lätt böjd och har två handtag för en säker tvåhandsfattning som möjligör att skära riktigt hårda ostar. Bladet är non-stick tack vare BSF och det karaktärisktiska våffelmönstret.Att skära med denna ostkniv är extra säkert eftersom du håller fingrarna borta från bladet. Den praktiska tvåhandsfattningen gör att du kan applicera ytterligare kraft och skära igenom osten i en mjuk rörelse. Ostkniven passar även att skära ostskal och pizzor med.Ostkniven är en del av Boskas Monaco+kollektionen. En komplett produktlinje utvecklad från 120 års erfarenhet av att tillverka ostverktyg. Ostknivar ur denna kollektion har de bästa egenskaperna för att göra att skära ost till en konstform.
 • Sagaform Astrid ostknivset 3-pack Brun-silver

  Sagaform Astrid ostknivset 3-pack Brun-silver
  Sagaform Astrid ostknivset 3-pack Brun-silver
 • Boska Holland - Oslo Ostkniv Hard No.6

  Boska Holland - Oslo Ostkniv Hard No.6
  Med Hard Cheese Knife Oslo No.6 från Boska Holland kan du enkelt skära igenom hårda och mycket hårda ostar på ett smidigt sätt.Hard Cheese Knife Oslo No.6 har slipats på båda sidor av eggen och eftersom kniven är tillverkad i härdat stål, böjer sig inte bladet när du utövar mycket kraft. Den perfkta kniven för de hårdare ostarna på ostbrickan.Kniven har ett stilrent och klassikst utseende men ett vackert handtag i ekträ. Handtagets form gör att kniven ligger bekvämt i handen när du använder den. Oslo No.6 är tillverkad av högsta kvalitet och kommer med 10 års garanti. Ta väl hand om din kniv och diska den för hand, låt den inte ligga i blöt.
 • Jean Dubost Laguiole - Ostkniv 3 delar Blank

  Jean Dubost Laguiole - Ostkniv 3 delar Blank
  Ostknivsset i 3 delar med medföljande presentlåda i trä från franska Jean Dubost Laguiole.Gör din vin- och ostkväll fullständig med detta ostknivsset med tre olika ostknivar från Jean Dubost. I setet ingår ostknivar för alla typer av ostar och garanterar att du har rätt sorts verktyg till hands under ostserveringen, vare sig du föredrar krämigare blåmögelostar eller ost av det hårdare slaget. Varje kniv är omsorgsfullt handtillverkad i högkvalitativt rostfritt stål av Jean Dubosts hantverkare i Frankrike, och har framställts via en process på över 25 steg av bland annat slipning, polering och bearbetning. Ostknivarna levereras i en vacker presentlåda i trä för praktisk förvaring när de ej används.Hantverkarbyn Laguiole i södra Frankrike har i över 200 år varit synonym med förstklassig kvalité när det kommer till tillverkning av knivar, och Jean Dubosts familj har sedan 1920 varit en av de främsta framställarna av dessa traditionella redskap som har sina ursprung i de franska bondesamhällena. På senare tid har Jean Dubost också utökat sin verksamhet till bestick, köksknivar och andra köksredskap, och även dessa tillverkas med en svårslagen omsorg som säkerställer en kvalité som gör att dina fransktillverkade Jean Dubost-produkter alltid kommer att finnas vid din sida för fröjdfull användning i många år framåt.
 • Global - Global GS-10 Ostkniv 14 cm

  Global - Global GS-10 Ostkniv 14 cm
  En ostkniv vars speciella utformning gör att osten inte fastnar i knivbladet.Det finns olika ostknivar för olika typer av ostar t.ex. för parmesan, mjukost, hårdost. Globals ostkniv med hål i knivbladet är till för att den mjuka osten inte skall klibba fast när du skär den. Med den tandade eggen är det lättare att skära i hårda ostar och de vassa tänderna i spetsen är för att flytta ostbitar från serveringsfatet till den egna tallriken.
 • Georg Jensen Sky Ostkniv - Kockknivar Rostfritt Stål

  Georg Jensen Sky Ostkniv - Kockknivar Rostfritt Stål
  Sky ostkniv från Georg Jensen designad av Aurelien Barbry. Ett vardagligt köksverktyg som formats till ett vackert och funktionellt föremål den franska designern. Noggrant tillverkad med ett bra grepp och små hål som förhindrar att osten ska fastna i bladet. Tillverkad i spegelpolerat rostfritt stål. Ett perfekt verktyg för ost- och matälskaren. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Rosti Emma ostset 3 delar Black

  Rosti Emma ostset 3 delar Black
  Rosti Emma ostset 3 delar Black
 • ERNST Ernst ostknivsset 3 delar Silver

  ERNST Ernst ostknivsset 3 delar Silver
  ERNST Ernst ostknivsset 3 delar Silver
 • Sagaform - Ostknivset 3 delar Natur

  Sagaform - Ostknivset 3 delar Natur
  Till dessertostar är det alltid trevligt att kunna lägga fram fina, för ändamålet avsedda ostknivar. Sagaforms serie Oval Oak innehåller en parmesanostkniv, en ostkniv för hårdare ostar och en ostgaffel. Bladen är gjorda i rostfritt stål och skaftet i klassiskt ekträ.Glöm inte att olja in handtagen med jämna mellanrum.
 • Rösle - Oststrängar 2 St Stål

  Rösle - Oststrängar 2 St Stål
  Oststrängar 2 St Stål från Rösle
 • Nicolas Vahé Nicolas Vahe ostknivset 3-delar

  Nicolas Vahé Nicolas Vahe ostknivset 3-delar
  Nicolas Vahé Nicolas Vahe ostknivset 3-delar
 • Naturally Med - Liten Ostkniv

  Naturally Med - Liten Ostkniv
  Den här lilla ostkniven från Naturally Med har ett skönt utformat handtag, utskuren ur en enda bit olivträ. Det spetsiga bladet gör det lätt att skära osten och sen spetsa upp ostbiten för servering. Passar för alla typer av ostar och används gärna tillsammans med någon av Naturally Meds många fina skärbrädor. Naturally Med har en stor passion för kvalitet och därför är varje produkt huggen ur en enda bit olivträ vilket gör den mycket hållbar. Varje bit är också helt unik eftersom inga delar är samma på grund av den naturliga formen i detta fantastiska trä. Så ingen produkt är helt och hållet den andra lik. Olivträd växer mycket långsamt så träet som Naturally Med använder för att producera sina skärbrädor, skålar och redskap kan vara upp till 300 år gammalt.I deras omfattande serverings- och köksutbud hittar du allt från skärbrädor, serveringsskedar, spatlar och slevar – allt i finaste olivträ.

Ostknivset: olika ostknivar för olika ostsorter

Delikatessostar kan ha olika konsistens där vissa är mjuka och lite rinniga medan andra är hårdostar. För att kunna skära i dessa olika ostar finns ostknivset med 3-4 olika typer av ostknivar. Här får du veta vilken kniv till vilken ost.

En hård ost (exv parmesan, Gruyère eller manchego) kräver en vass och rejäl kniv. Mjuka ostar som brieost eller camembert passar det bättre att skära med en ostkniv som har hål i knivbladet.

Ostbricka med olika ostar och ostknivar, visar vilken ostkniv till vilken ost

För att inte osten ska flytta på sig kan du hålla fast den med en ostgaffel. Det brukar följa med en sådan i vissa knivset, annars kan du använda en vanlig bordsgaffel också.

Tips för ostälskare

Behöver du något fint att servera ostarna på? Man behöver inte köpa en speciell ostbricka utan det går alldeles utmärkt att använda en finare skärbräda. Vi tycker att det blir absolut finast med en skärbräda i trä.

Är parmesan din go-to-cheese? Då kanske du vill lära dig mer och se en film på hur en ostmästare hos Parmigiano Reggiano delar en stor hårdost. Läs då vår guide om parmesanknivar.

Ibland kan man köpa riktigt stora ostar direkt från tillverkaren. Det förekommer bland annat i saluhallar eller på mässor. En sån stor ost kanske du inte köper bara till dig själv. Vill du dela upp en stor ost gör du det enklast med en kniv med två handtag.