Kniv med två handtag

En typ av kniv med två handtag är vad som också kan kallas för osthacka. Den används för att enklare kunna dela på hårda ostar som kräver mer kraft. Man håller kniven med båda händerna i dubbla handtag på varsin sida om knivbladet.

Ostknivar med dubbla handtag

  • Boska Holland - Monaco+ Osthacka Comté No.7

    Boska Holland - Monaco+ Osthacka Comté No.7
    Osthacka ur serien Monaco+ från Boska Holland. Den här kniven passar halvhårda till hårda ostar så som parmesan och comté. Använd båda händerna då du skär osten. Tack vare den vassa eggen behöver du inte ta i så hårt. Alla redskap ur serien tål diskmaskin och kommer med 10 års garanti.
  • Boska Holland - Dutch Ostkniv Monaco+ No.8

    Boska Holland - Dutch Ostkniv Monaco+ No.8
    Ostkniven Monaco+ från Boska Holland är tillverkad i rostfritt stål, är lätt böjd och har två handtag för en säker tvåhandsfattning som möjligör att skära riktigt hårda ostar. Bladet är non-stick tack vare BSF och det karaktärisktiska våffelmönstret.Att skära med denna ostkniv är extra säkert eftersom du håller fingrarna borta från bladet. Den praktiska tvåhandsfattningen gör att du kan applicera ytterligare kraft och skära igenom osten i en mjuk rörelse. Ostkniven passar även att skära ostskal och pizzor med.Ostkniven är en del av Boskas Monaco+kollektionen. En komplett produktlinje utvecklad från 120 års erfarenhet av att tillverka ostverktyg. Ostknivar ur denna kollektion har de bästa egenskaperna för att göra att skära ost till en konstform.

Skära och dela stora, hårda ostar

hårda ostar, delade med osthacka

Osthackan är bra till större block med täta ostar som cheddar, parmesan, grana padano, comté och gouda. Ostkniven med dubbelt handtag är även praktisk till att dela herrgårdsostar, edamer och grevé. Kanske att du köpa en ost direkt från ett gårdsmejeri eller handlat på en matmarknad eller saluhall.

» Se fler ostknivar här

» Specialkniv för parmesan