Skära gurka på snyggt sätt

Är du less på ditt vanliga sätt att skära gurka i tråkiga skivor och vill göra det lite roligare och dekorativt? Kolla in de här snygga sätten på gurkspiral och gurkkedja som du kan göra med en vanlig kockkniv, grönsakskniv eller julienne. Du behöver ingen speciell gurkkniv eller spiralizer utan klarar dig bra med vanliga köksknivar du säkert redan har hemma.

Gurkspiral

I klippet använder de en Satake Kaizen Nasiri kockkniv och två träpinnar.

Ros av gurkskivor

Ett fint exempel på hur man kan dekorera med tunna gurkskivor och göra en fin ros.

Flera roliga idéer på skuren gurka

Kanalen Thaitrick ger många fina och roliga tips på hur man kan göra dekorativa detaljer av gurka och andra grönsaker tillsammans. Den fina blomman i slutet av filmen är ju sååå gullig!

För att få till ett bra resultat när man vill göra dekorativa gurkformationer är det viktigt att gurkan är frisk, saftig och har en jämn yta. Det kan vara svårt att skära tunna skivor från en torr eller gammal gurka.

När du vill att alla bitar ska bli likadana och följa samma mönster kan du använda räfflade knivar för grönsaker. Det finns speciella såna att köpa hos välsorterade butiker inom matlagning.

Strimla gurka med Spirelli

  • Gefu Spirelli Julienneskärare

    Gefu Spirelli Julienneskärare
    Spirelli, en julienneskärare som du använder för att göra strimlor av morötter, squash, gurka och andra fasta grönsaker.

Gefu Spirelli är ett finurligt hjälpmedel för att göra spiraler av olika grönsaker. Den funkar bäst på torrare grönsaker som morot och aubergine men rätta gurkan funkar också.