Satake kockknivar

Ame, Houcho och Pro är tre serier av kockknivar från Sataké som ger många möjligheter i köket. Här ser du priser och bilder på Satakes kockknivar online. Knivarna är mellan 18-24 cm långa och har lite olika egenskaper.

Populärt inom Satake kockknivar

  • Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm

    Satake Ame Kiritsuke Kockkniv 23 cm
    Högkvalitativ kockkniv från japanska Satake. Kiritsuke är en japansk knivmodell med brant spets. Det rejäla bladet tillsammans med den skarpa spetsen gör den till en mångsidig kniv som fungerar lika bra till att skära grönsaker som fisk. Den skarpa spetsen är mycket användbar för skärning som kräver noggrannhet. I Japan är kiritsuke en symbol för expertis och status och får bara användas av chefskocken.Kniven är tillverkad i fem lager stål och mäter 23 centimeter. Handtaget är tillverkat i kanadalärk. Kniven är inte bara en högkvalitativ kockkniv, den är också en fröjd för ögat.
  • Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm

    Satake Houcho Santoku/Kockkniv Magnoliahandtag 17 cm
    Den här japanska kockkniven, en s.k. Santoku-modell, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan. Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryne
  • Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm

    Satake Ame kinesisk kockkniv, 17 cm
    Satake Ame är en knivserie som är designad utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Namnet Ame betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan medan du skär.Det är vanligt att en kock använder sin kinesiska kockkniv för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En kinahacka, som den även kallas, passar utmärkt till att skära både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är gjorda av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, ett virke som är eftertraktat eftersom det både är vackert och hårdare än vanligt trä. Träslagen som används till kniven är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kockkniv som är ensam i sitt slag.
  • Satake Professional Kockkniv 21 cm

    Satake Professional Kockkniv 21 cm
    En kockkniv ur Professional-serien, framtagen av japanska Satake i nära samarbete med svenska kockar. Ledorden i arbetet har varit balans, känsla och prestanda. Knivarna i serien är tillverkade i AUS8-stål, ett stål med extremt god förmåga att behålla skärpan och som svarar snabbt på återskärpning.  Kockkniven är smidd i ett stycke, med ett bolster som viger bladet med handtaget av svart pakkaträ – ett träslag som tål väta och tuffa tag. Material: AUS8-stålBladlängd: 21 cmHandtag av svart pakkaträFabrikat: Satake

Fler tips på Satake kockknivar

  • Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm

    Satake Kaizen Gyuto kockkniv, 21 cm
    Är du på jakt efter en riktigt bra kniv till köket? Med Gyuto från serien Satake Kaizen får du en kockkniv av högsta klass. Kniven har en bladlängd på 21 centimeter, och en totallängd på 33 centimeter. Tack vare det ergonomiska skaftet i vackert åldrat olivträ får du ett stadigt och bekvämt grepp. Kniven har dessutom ett lyxigt blad av tunt damaskusstål i 67 lager: 66 lager supportstål och en stabil kärna MVS10Cob-stål. Kniven lämpar sig väl för de allra flesta uppgifter och blir garanterat en trogen följeslagare i köket.Serien Satake Kaizen ger dig knivar från Seki City i Japan, knivarnas huvudstad. Namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring, vilket är logiskt eftersom knivarna kännetecknas av en hög kvalitet. Du får ett bekvämt grepp, ett tåligt blad och en estetisk form – en knivupplevelse utöver det vanliga.
  • Satake Kosantoku kockkniv 14 cm

    Satake Kosantoku kockkniv 14 cm
    En liten och lätt kockkniv med japansk design är en kosantoku, som är en av de mest populära modellerna bland kockknivar. Den kan användas för att skära alla sorters mat, och är ett viktigt redskap i ett kök. Kosantoku kockkniv 14 cm är en utmärkt kosantoku som kombinerar kvalitet, skönhet och funktionalitet.Bladet på Kosantoku kockkniv är gjort av VG-10 stål, som är ett av de bästa stålen för knivar. Det är hårt, rostfritt och har en hög skärpa som varar länge. Bladet har också 67 lager av damaskusstål, som ger det en unik och vacker mönstring. Dessutom är bladet hamrat, vilket ger det en grov yta som förhindrar att maten fastnar på bladet.Handtaget på Kosantoku kockknivär gjort av bränt trä, som ger den ett naturligt och rustikt utseende. Handtaget har också en bolster och en skaftände av 18/8 stål, som ger den extra styrka och balans. Handtaget är långt och ergonomiskt, vilket ger dig ett perfekt grepp och kontroll över kniven.Kosantoku kockkniv är en mångsidig kniv som kan användas för att skära alla sorters mat, som kött, fisk, grönsaker och frukt. Den har en vinkel på cirka 15-20 grader, vilket gör den idealisk för att göra fina snitt. Den har också en spetsig spets, vilket gör den bra för att göra detaljerade arbeten. Kosantoku kockkniv är inte bara praktisk, utan också snygg och exklusiv. Den levereras i en vacker trälåda, som du kan använda för att förvara eller presentera din kniv. Den är också enkel att underhålla, eftersom den bara behöver brynas med ett keramiskt bryne då och då för att behålla sin skärpa. Den tål inte maskindisk, så undvik att lägga den i diskmaskinen.Om du vill ha en kockkniv som är både funktionell och estetisk, så är Kosantoku kockkniv det rätta valet för dig. Beställ den idag och njut av din matlagning på ett nytt sätt!
  • Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm

    Satake Kaizen Santoku japansk kockkniv, 18 cm
    Med kniven Santoku från premiumserien Satake Kaizen får du en mångsidig japansk kockkniv som du kan använda för de allra flesta uppgifter i köket. Den lyxiga kniven har ett tåligt och elegant blad av damaskusstål i 67 lager, 66 lager supportstål och en stabil kärna av MVS10Cob-stål. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och är totalt 30 centimeter lång. Tack vare det vackra skaftet i åldrat olivträ får du dessutom ett bekvämt och ergonomiskt grepp. Du får med andra ord en multifunktionell kvalitetskniv som klarar det mesta – en optimal knivupplevelse.Knivarna från Satake-serien Kaizen tillverkas i knivarnas huvudstad: Seki City i Japan. Att de högkvalitativa knivarna fått heta just Kaizen passar bra, eftersom namnet Kaizen står för en konstant strävan mot förbättring. Med en Satake Kaizen-kniv får du alla grundkriterier som kännetecknar en bra kniv: ett bekvämt grepp, en stilren form och ett slitstarkt och vasst blad.
  • Satake Houcho Gyoto kockkniv

    Satake Houcho Gyoto kockkniv
    Den uppenbara kniven att ha i köket är denna Gyoto kockkniv från japanska Satake. Kniven passar perfekt till en mängd olika skäruppgifter. Det långa bladet är perfekt för urkärning av både frukt, grönsaker, kött och mycket mer. Kniven är 21 cm och tillhör Houcho-serien.Det stora bladet är tillverkat av rostfritt stål och är extremt vasst och solitt. Dessutom gör knivens lätta vikt att den är mycket lätt att arbeta med. Det ergonomiska handtaget är en enkel design tillverkat i mangoliaträ, som Houcho-serien kännetecknas av.
  • Satake Cutlery Chinese Cleaver kockkniv

    Satake Cutlery Chinese Cleaver kockkniv
    Om du letar efter en mångsidig och kraftfull kniv för att hantera alla typer av grönsaker, frukter och kött, är Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver ett utmärkt val för dig!Denna kniv är inspirerad av den traditionella kinesiska kockkniven, som är det viktigaste redskapet i det kinesiska köket. Den har ett brett och tungt blad som ger dig precision och kontroll när du skär, hackar, strimlar eller tärnar. Du kan också använda den för att skopa upp dina ingredienser och föra dem till grytan eller stekpannan. Den är perfekt för att förbereda allt från kål, aubergine, melon och tomat till mindre köttbitar.Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål med molybden och vanadin, som ger kniven en hög hårdhet, slitstyrka och korrosionsbeständighet. Bladet är slipat på båda sidor och har en hårdhet på 57-58 HRC1. Handtaget är gjort av ABS-plast, som är ett slitstarkt och hygieniskt material. Kniven har en elegant och modern design som passar in i alla kök.Beställ din Satake Kockkniv Cutlery Chinese Cleaver idag och upptäck hur mycket den kan förenkla din matlagning!
  • Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm

    Satake Ame Gyuoto kockkniv 21 cm
    Ame är japanska och betyder regn och knivarna ur Satakes vackra Ame-kollektion är alla dekorerade med inspiration från ett kraftigt regnväder. Satake är en av de mest luxuösa kniv-märkena och deras knivar befinner sig på en egen nivå. Gyuto-kniven är en japansk kockkniv med ett vasst blad på 21 cm. Bladet är tillverkad av 5-lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Knivens skaft är handgjort av japanskt lärkträd och alla kollektionens knivar har helt unika skaft. Skaften är nämligen gjorda av så kallad vril från lärkträdet, som är rundande utväxter där trädets ådror rör sig i oförutsägbara riktningar vilket ger trädet ett distinkt utseende. För att underhålla din nya kockkniv rekommenderar vi dig att slipa den med jämna mellanrum och att du endast diskar den för hand.
  • Satake Ame Kinesisk Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Stål

    Satake Ame Kinesisk Kockkniv 17 Cm - Kockknivar Stål
    Kockkniven från Satake har en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett dekorativt, funktionellt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en jämn, användbar profil perfekt för fisk, kött och grönt. Om kockkniven från Satake- Hårdhet: 60-61 HRC.- Unikt handtag i trä.- Detaljer i rostfritt stål.- Knivblad med fem lager i stål. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Kockkniv - Kaizen Santoku - 18cm

    Kockkniv - Kaizen Santoku - 18cm
    Kockkniv Kaizen från Satake Liten och mycket funktionell och snygg stormtändare som utan problem tänder både grillen, marshallen och brasan på campingplatsen. Du kan även bränna av en liten brûlée&hellip:
  • Kockkniv - Ame Santoku i AUS10-stål - 18 cm

    Kockkniv - Ame Santoku i AUS10-stål - 18 cm
    Kockkniv Ame Santoku 18 cm - Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design&hellip:
  • Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm

    Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm
    Satake Kuro mori med saia/fodral 19,5 cm
  • Kockkniv - Ame - 17 cm

    Kockkniv - Ame - 17 cm
    Satake kockkniv - Ame - 17 CM Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design har inspirerats&hellip:
  • Satake Satake Houcho kockkniv 17 cm

    Satake Satake Houcho kockkniv 17 cm
    Satake Satake Houcho kockkniv 17 cm
  • Satake Houcho Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Trä

    Satake Houcho Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Trä
    Houcho är japanska för ”kniv” och är Satakes bäst säljande knivserie. Trots det låga priset och den enkla designen har Houcho knivarna rakbladsvass och fjäderlätt egg som håller i generationer framöver så länge kniven sköts om. Fokus för knivarna i serien Houcho ligger på att ha ett mycket kvalitativt blad med ett enkelt men funktionellt skaft. Egenskaper Knivblad tillverkat av Hi Carbon Steel Handtag av magnoliaträ med svart bolster Slipas bäst på våtsten eller keramiskt bryn i 15° vinkel Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Satake Kuro chopper 18 cm

    Satake Satake Kuro chopper 18 cm
    Satake Satake Kuro chopper 18 cm
  • Satake Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm

    Satake Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm
    Satake Satake Houcho Hakata kockkniv 17 cm
  • Satake - Kuro Chopper 18 cm

    Satake - Kuro Chopper 18 cm
    Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Satake Satake Professional kockkniv 21 cm

    Satake Satake Professional kockkniv 21 cm
    Satake Satake Professional kockkniv 21 cm
  • Satake Kuro Kosantoku Kniv 14 Cm - Kockknivar Stål Brun

    Satake Kuro Kosantoku Kniv 14 Cm - Kockknivar Stål Brun
    Kniv från Satake med ett grovt, hamrat knivblad i damascusstål med en något kortare modell perfekt för att skära grönsaker, fisk eller kött. Den har ett långt handtag i bränt trä med ett perfekt grepp och en optimal balans. Kniven har en extra skärpa med rejäl hårdhet för optimerad prestanda. Levereras i fin presentförpackning. Om kniven från Satake- Hårdhet: 58 HRC.- Från serien Kuro.- Stabilt handtag i bränt trä.- Hamrat knivblad i stål. Skötselråd för kniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Trä

    Satake Kaizen Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Trä
    Kockkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för alla slags kötträtter. Tillverkad i Japan. Om kockkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Längd: 210 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kockkniven- Endast handdisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Satake Kuro Kiritsukekniv 23 cm

    Satake Satake Kuro Kiritsukekniv 23 cm
    Satake Satake Kuro Kiritsukekniv 23 cm
  • Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm

    Satake - Houcho Kockkniv Hakata 17 cm
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
  • Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

    Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm
    Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design.Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Satake Satake Kuro Kosantoku kockkniv 14 cm Stål

    Satake Satake Kuro Kosantoku kockkniv 14 cm Stål
    Satake Satake Kuro Kosantoku kockkniv 14 cm Stål
  • Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun

    Satake Ame Kiritsukekniv 23 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
    Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Ame Bunka Japansk Kockkniv 15 Cm - Kockknivar Stål

    Satake Ame Bunka Japansk Kockkniv 15 Cm - Kockknivar Stål
    Kockkniven från Satake har en traditionell design med en optimal styrka och balans. Den har ett dekorativt, funktionellt knivblad för optimal användarupplevelse. Kockkniven har en snedskuren framdetalj med en skarp spets perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Satake- Hårdhet: 60-61 HRC.- Unikt handtag i trä.- Detaljer i rostfritt stål.- Knivblad med fem lager i stål. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake - Ame Santokukniv 18 cm

    Satake - Ame Santokukniv 18 cm
    Snygga santokukniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 18 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.Det första ögat känner igen på en Santoku är dess trubbiga nos och att den är något kortare än en traditionell kockkniv. Det japanska ordet ”Santoku” betyder tre göromål och skulle kunna översättas till: kött, fisk och grönsaker. Men en annan översättning lyder: skära, tärna och strimla, och det är just vad som lämpar sig bäst för denna kniv.En mångsidig, vacker kniv som kommer de dig mycket glädje i matlagningen.
  • Satake Satake Kaizen Gyuto kockkniv 21 cm

    Satake Satake Kaizen Gyuto kockkniv 21 cm
    Satake Satake Kaizen Gyuto kockkniv 21 cm
  • Satake Satake Kaizen Santoku kockkniv 18 cm

    Satake Satake Kaizen Santoku kockkniv 18 cm
    Satake Satake Kaizen Santoku kockkniv 18 cm
  • Satake - Houcho Santokukniv 17 cm

    Satake - Houcho Santokukniv 17 cm
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Santokukniven har en vacker, stilren design som på ett harmoniskt sätt sammanfogar de japanska och skandinaviska stilspråken. Knivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtaget är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av din kniv efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda kniven i många år framöver.
  • Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm

    Satake - Kuro Kiritsuke 23 cm
    Kuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Satake Kaizen Santoku Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Stål Trä

    Satake Kaizen Santoku Kockkniv 18 Cm - Kockknivar Stål Trä
    Kockkniven från Satake har stilren, tidlös design i stål med ergonomiskt, ådrat handtag i olivträ perfekt för alla slags kötträtter. Tillverkad i Japan. Om kockkniven från Satake- Från serien Kaizen.- Finns även som en grönsakskniv.- Blad: Damascus.- Perfekt för alla slags kötträtter.- Längd: 180 mm.- Tillverkad i Japan. Skötselråd för kockkniven- Endast handdisk. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Satake Houcho Gyuto kockkniv 21 cm

    Satake Satake Houcho Gyuto kockkniv 21 cm
    Satake Satake Houcho Gyuto kockkniv 21 cm
  • Satake - Ame Kockkniv 21 cm

    Satake - Ame Kockkniv 21 cm
    Snygga kockkniven Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Det 21 cm långa bladet är gjort av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Vackert mönster på bladet som ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan. Handtaget är otroligt vackert och vart och ett helt unikt. Gjort av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä. Gyuto är den japanska benämningen på västerländska kockknivar. Kniven har en aningen lägre profil än japanska kockknivar (santoku) med en spetsigare avslutning på bladet. En gyuto passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.
  • Kockkniv - Ame Gyuto i AUS10-stål - 21 cm

    Kockkniv - Ame Gyuto i AUS10-stål - 21 cm
    Kniv - Ame Gyuto 21 cm från Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets design&hellip:
  • Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm

    Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm
    Satake Satake Kuro Sakata hackkniv 14 cm
  • Satake Satake Ame Bunka kniv 15 cm

    Satake Satake Ame Bunka kniv 15 cm
    Satake Satake Ame Bunka kniv 15 cm
  • Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun

    Satake Ame Santokukniv 18 Cm - Kockknivar Rostfritt Stål Brun
    Satake Ame är en mycket vacker knivserie med balans, styrka, kraft och tradition som nyckelord till den eleganta designen. Ame är japanska för ”regn” som inspirerat designen av både mönstret på knivbladet och knivens läckert marmorerade handtag.Varje handtag har en unik marmorering av ljusa och mörka inslag i träet, vilket garanterar att varje handtag har ett unikt utseende. Egenskaper Handbankat knivblad tillverkat av 5 lager AUS10-stål Rostfria detaljer med bolder och ändstycke av rostfritt stål Handtag av Kanadalärk Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm

    Satake - Houcho Kockkniv Gyoto 21 cm
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Kockkniven har en snygg design som på ett harmoniskt sätt kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken. Kockknivens blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, knivens handtag är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till det ljusa handtaget. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av kniven efter användning och om du följer skötselråden kommer du kunna använda din kockkniv i många år framöver.
  • Satake Satake Outdoor yxa Svart

    Satake Satake Outdoor yxa Svart
    Satake Satake Outdoor yxa Svart
  • Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm

    Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm
    Kockkniv - Ame Kiritsuke - 23 cm  - Satake Satake Ame är en vacker serie knivar med styrka, balans, kraft och traditon som ledord i sin deisgn. Ame är ett namn på japanska som betyder regn, bladets&hellip:
  • Satake - Kuro Santoku 18 cm

    Satake - Kuro Santoku 18 cm
    Kuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Satake Satake Houcho kockkniv i balsabox 17 cm

    Satake Satake Houcho kockkniv i balsabox 17 cm
    Satake Satake Houcho kockkniv i balsabox 17 cm
  • Satake Ame Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Grå

    Satake Ame Gyuto Kockkniv 21 Cm - Kockknivar Stål Grå
    Kockkniven från Satake har en vacker, japansk design med ett unikt handtag i masurvirke och ett mönstrat knivblad i stål perfekt för att skära, tärna och hacka. Om kockkniven från Satake- Från kollektionen Ame.- Vackert handtag i masurvirke för att göra varje produkt unik.- Mönstrat knivblad med fem lager i stål.- Knivblad: 21 cm.- 60-61 HRC Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas för att vidhålla produktens livslängd. Shoppa Kockknivar och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
  • Satake Satake No Vac allroundkniv 17 cm

    Satake Satake No Vac allroundkniv 17 cm
    Satake Satake No Vac allroundkniv 17 cm
  • Satake Satake Ame kinesisk kockkniv 17 cm

    Satake Satake Ame kinesisk kockkniv 17 cm
    Satake Satake Ame kinesisk kockkniv 17 cm

Satake Houcho

Den mest populära serien med knivar från Satake heter Houcho, vilket är det japanska ordet för kniv. Att den är så populär här i Sverige är nog för dess stilrena design. Satake har valt ljust magnoliaträ som ser lite ut som björkträ.

Satake Ame

På japanska betyder Ame regn. Knivbladen på Ame knivserie har stråk med svarta streck från knivryggen ner mot knivbladet. Mönstret ser helt enkelt ut som ett strilande regn. Handtagen på Satake Ame är gjorda i lärkträ från Japan och varje kniv har ett unikt utseende.

Satake Hakata

Hakata är en spetsig kniv som är 17 cm lång och passar till många moment i matlagningen. Kniven ingår i Satake Houcho-serien med ljust trähandtag.

Satake No Vac

Du har säkert varit med om att vissa livsmedel sitter fast på knivbladet efter att man skurit en skiva. Gurka, tomat och banan gör lätt det. Anledningen till det är för att vakuum bildas och håller kvar biten. Satake No Vac är en knivserie med lufthål som motverkar vakuumbildningen så att matskivorna lättare släpper från kniven. Det är lite samma tänk som Yaxell och Global haft med sina olivslipade knivar.