Victorinox knivset

Schweiziska knivmärket Victorinox har många fina knivset med köksknivar. Det finns Victorinox köksknivset från 2 upp till hela 11 delar inklusive knivblock. Här listar vi knivseten ur deras serier Swiss Classic, Grand Mâitre med flera. De har set i lite olika prisklasser med billiga Fibrox till mer exklusiva knivarna med handtag i rosenträ som kostar lite mer.

Populärt inom Victorinox knivset

 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv Filékniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 4 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 22 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 22 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden. Victorinox Flexibel Filékniv 18 cm Rosenträ Filékniv med flexibelt blad och skaft i Rosenträ, bladlängd 18 cm. Filéknivar kännetecknas av sina smala, långa, spetsiga och lätt böjliga klingor. Likt kirurgens skalpell är filékniven ett precisionsverktyg och med kniven avlägsnas fiskfilén med lätthet från ryggbenet. Det flexibla bladet gör det enkelt att följa benens rundning och ger fina filéer.
 • Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv

  Victorinox Knivset Kockkniv Brödkniv Skalkniv
  Ett mycket prisvärt knivset med kvalitetsknivar från välkända Victorinox. I detta set får du 3 st knivar, allt du behöver för att briljera i köket!  Victorinox Kockkniv 19 cm Rosenträ Kockkniv med skaft av Rosenträ, bladlängd 19 cm. Detta är en mindre kniv i Victorinox Wood serie av kockknivar med traditionella handtag i Rosenträ. Kockkniven är av mindre storlek och har ett behagligt grepp i trä med ett balanserat blad.Kockknivar är användbara och väldigt allround speciellt när de något mindre som den här. Man hackar och skär allt utan några problem. En bra kockkniv, som den här, gör matlagningen till ett rent nöje. Victorinox Brödkniv 26 cm Rosenträ Brödkniv sågtandad med skaft i Rosenträ, bladlängd 26 cm. En bröd- och bagarkniv från Victorinox med ett bekvämt handtag av Rosenträ, den professionella benämningen är konditorkniv.Knivens egenskaper gör den idealisk för att skära både mjukt och frasigt bröd utan att det trasas sönder. Den ligger mycket smidigt i handen, är lätthanterad och med ett klassiskt handtag i rosenträ så passar den in i nästan alla miljöer och stilar på kök. Victorinox Skalkniv 8 cm Rosenträhandtag Skalkniv med spets i rostfritt stål och skaft i rosenträ, totalt 18,2 cm lång, bladlängd 8 cm och bladbredd 19 mm.Skalkniven är en av de mest användbara knivarna i köket, denna är en praktisk spetsig skalkniv med ett behagligt handtag i rosenträ som gör den lättanvänd. Den är obetydligt större än skalkniven med artikelnr 5.0600 och ingår i matlagningens ABC där den väl fyller en mängd olika användningsområden.
 • Victorinox Knivset 3 Delar

  Victorinox Knivset 3 Delar
  Med Victorinox knivset i 3 delar, skär du enkelt genom alla typer av mat. Var och en av de tre köksknivarna har ett elegant, robust handtag av lönnträ, vars mönstrade yta har polerats manuellt för ett smidigt och bekvämt grepp. Just, lönnträ ger slittåliga handtag med hög lyster. Den minsta kniven, med bladlängd 12 cm, är verktyget att sträcka sig efter när du skala eller skära små frukter och grönsaker. Bägge köksknivarna på 19- respektive 22 cm ger jämna snitt i tillagat och grillat kött. Dessutom är de utmärkta för att skära och hacka större frukter och grönsaker som meloner och kål. Knivar och redskap med handtag av lönnträ tål undantagsvis att maskindiskas men de skall i huvudsak handdiskas för att få en lång livslängd.Sedan starten 1884, har Victorinox berikat världen med knivar av rostfritt stål. De är mycket populära i restaurangkök för sin höga kvalitet och prisvärdhet, knivarna tillverkas i den lilla Schweiziska staden Ibach-Schwyz.
 • Victorinox Swiss Classic knivset 5 delar

  Victorinox Swiss Classic knivset 5 delar
  Knivset från Victorinox som ser till att du är förberedd i köket. Setet innehåller fem olika knivar: en tandad skalkniv 8 cm, en tandad tomatkniv 11 cm, en skalkniv 8 cm, en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm.Knivsetet är en del av Swiss Classic-serien, vilket innebär att de ger en mångsidig design och hög kvalitet. Alla fem knivar har ergonomiska handtag som är tillverkad av svart plast. Dessutom tål knivarna diskmaskin.

Fler tips på Victorinox knivset

 • Victorinox Skalknivset SwissClassic

  Victorinox Skalknivset SwissClassic
  Ett praktiskt skalknivset från Victorinox. Alla knivar går att diskas i maskin. Medföljer- 8 cm Skalkniv (Gult handtag)- 10 cm Skalkniv med tandat blad (Orange handtag)- 11 cm Skalkniv tandat blad med rund spets (Grönt handtag)
 • Victorinox Grand Mâitre Knivset 3 Knivar Svart

  Victorinox Grand Mâitre Knivset 3 Knivar Svart
  Knivset med tre knivar med svarta skaft, bladlängder 8 cm, 20 cm och 20 cm, i presentask.En grunduppsättning med riktigt bra vassa knivar, setet innehåller en liten grönsakskniv, en trancherkniv och en kockknivSkalkniven eller grönsakskniven är lätthanterad och smidig, med sin bladlängd på 8 cm, när man skär eller skalar frukt och grönt.Med trancherkniven blir det lättare att skära upp kött och stora runda grönsaker så som kål- eller salladshuvuden. Med sitt smala blad blir denna kniv väldigt smidig trots sin längd på 20 cm.Sist men inte minst har vi den klassiska kockkniven som bör finnas i alla kök. Den är mångsidig och har en bladbredd som ger en stabilitet så man kan skära genom det mesta, bladets längd är 20 cm.Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget. Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska acier inoxydable. 
 • Victorinox Knivset 2 Delar

  Victorinox Knivset 2 Delar
  Knivset från Victorinox. Setet består av en brödkniv 21 cm och en kockkniv 19 cm. Knivarna har maple wood handtag och handdisk rekommenderas.
 • Victorinox Swiss Classic knivset 4 delar

  Victorinox Swiss Classic knivset 4 delar
  Här får du ett knivset från Victorinox som ser till att du alltid är väl förbered för alla kökets uppgifter. Setet innehåller fyra delar: en universalsax 20 cm., en tandad tomatkniv 11 cm., en santokukniv 17 cm. och en potatisskalare.Alla delar är tillverkade av rostfritt stål och håller hög kvalitet och plast (PPC). De solida och ergonomiska handtaget ser till att alla olika delar ligger skönt i handen vid användning. Dessutom tål alla delar diskmaskin för enkel rengöring.
 • Victorinox Swiss Classic skalkniv 3 delar

  Victorinox Swiss Classic skalkniv 3 delar
  Det flexibla setet från Victorinox ser till att du är förberedd när det kommer till skal- och skäruppgifter av frukt och grönt. Setet består av tre delar: en potatisskalare, en skalkniv 8 cm och en tandad tomatkniv 11 cm.Skalaren kan användas till alla sorters grönsaker och frukter som behöver skalas. Sedan kan du enkelt skära matvarorna som du önskar. Alla delar är tillverkad av rostfritt stål av hög kvalitet och har ergonomiska plasthandtag. De tål även diskmaskin.
 • Victorinox Swiss Modern santoku- och brödkniv

  Victorinox Swiss Modern santoku- och brödkniv
  Uppdatera ditt kök med de smarta knivarna från Victorinox som har en hög kvalitet. Här får du ett set som innefattar en brödkniv 22 cm och en santokukniv 17 cm. Brödkniven har ett rosa handtag och är utöver gjord för bröd, även utmärkt till andra matvaror. Santokukniven passar till allt från kött och fisk till grönsaker och rotfrukter.Båda knivarna har vassa blad som är tillverkade av rostfritt stål, medan de ergonomiska handtaget i färgen sage är av plast och lätta. Båda knivarna tål även diskmaskin vid rengöring.
 • Victorinox Skalknivsset 3 delar

  Victorinox Skalknivsset 3 delar
  Det perfekta skalknivssetet från Victorinox som är perfekt till alla sorters skal- och skäruppgifter, när det kommer till frukt och grönt. Setet innehåller tre knivar: en skalkniv med rakt blad 8 cm, en skalkniv med tandat blad 8 cm och en tomatkniv med rundad spets och tandat blad 11 cm.Kniven är tillverkad i Schweiz av rostfritt stål och plast. Dessutom tål alla tre diskmaskin för enkel rengöring.
 • Kockväska 14 delar med två insatser Plasthandtag

  Kockväska 14 delar med två insatser Plasthandtag
 • Victorinox - Kebony Knivset Kockknivar 3 delar

  Victorinox - Kebony Knivset Kockknivar 3 delar
  Kabony knivset i 3 delar från Victorinox.En uppsättning allsidiga knivar presenterade i en presentask. Setet innehåller kocknivar med bladlängder på 12 centimeter, 19 centimeter och 22 centimeter. Knivarna har robusta trähandtag i en elegant design som polerats för hand för att ge ett bekvämt grepp. Kökskniven på 12 centimeter är perfekt för att skära små frukter och grönsaker med och är den perfekta följeslagaren till kockknivarna på 19 centimeter och 22 centimeter som båda skär med skärpa i både rått och tillagat kött utan att förstöra köttets fibrer. De är också utmärkta för att dela upp större, hårdare frukter och grönsaker med som till exempel melon och kål.Victorinox produkter har livstidsgaranti mot material- och produktionsfel.Schweziska Victorinox är ett gammalt kvalitetsmärke som ursprungligen började med att tillverka de världsberömda multifunktionella Swiss Army Knives redan 1884. Idag står Victorinox för hög kvalitet och innovation när det gäller flera typer av knivar, främst köksknivar för både professionellt bruk och hobbykockar med höga krav på sina verktyg.
 • Victorinox - Kebony Knivset Kockknivar 2 delar

  Victorinox - Kebony Knivset Kockknivar 2 delar
  Knivset ur Victorinox serie Kebony bestående av i två delar i en presentask.Setet innehåller 2 kockknivar; den mindre med en bladlängd på 15 centimeter - idealisk för mindre frukt och grönsaker och en lite större med 22 centimeter i bladlämgd som lämpar sig för hantering av kokt och grillat kött på ett suveränt sätt men även för större frukter och grönsaker. Båda knivarna har kvalitetshandtag i trä som poleras för hand för att ge bästa möjliga grepp.Victorinox produkter har livstidsgaranti mot material- och produktionsfel.Schweziska Victorinox är ett gammalt kvalitetsmärke som ursprungligen började med att tillverka de världsberömda multifunktionella Swiss Army Knives redan 1884. Idag står Victorinox för hög kvalitet och innovation när det gäller flera typer av knivar, främst köksknivar för både professionellt bruk och hobbykockar med höga krav på sina verktyg.
 • Knivset 2 Delar Trähandtag Furu

  Knivset 2 Delar Trähandtag Furu
 • Victorinox - Kebony Knivset 2-delar

  Victorinox - Kebony Knivset 2-delar
  Victorinox knivset i presentförpackning, 2 delar, innehåller en tandad brödkniv med en bladlängd på 21 centimeter och en kockkniv med slät kant och bladlängd på 19 centimeter.Båda knivarna har robusta, handpolerade trähandtag med bekvämt grepp i en elegant design. Denna uppsättning täcker vardagsbehovet - brödkniven delar dina bakverk och kockens kniv är perfekt till frukt, grönsaker, kokt eller grillat kött. Den skär geonom köttet med skärpa utan att förstöra köttets naturliga fibrer. Victorinox produkter har livstidsgaranti mot material- och produktionsfel.Schweziska Victorinox är ett gammalt kvalitetsmärke som ursprungligen började med att tillverka de världsberömda multifunktionella Swiss Army Knives redan 1884. Idag står Victorinox för hög kvalitet och innovation när det gäller flera typer av knivar, främst köksknivar för både professionellt bruk och hobbykockar med höga krav på sina verktyg.
 • Knivset med 3 delar Trähandtag Rostfritt Stål

  Knivset med 3 delar Trähandtag Rostfritt Stål
 • Knivblock SwissClassic, 11 del i bokträ i presentkartong

  Knivblock SwissClassic, 11 del i bokträ i presentkartong
 • Knivset 3 Delar Trähandtag Furu

  Knivset 3 Delar Trähandtag Furu
 • Knivset i 2 delar Trähandtag Furu

  Knivset i 2 delar Trähandtag Furu
 • Knivset 2 Delar Trähandtag Furu

  Knivset 2 Delar Trähandtag Furu
 • Victorinox - Swiss Classic Skalknivset 3 delar Svart

  Victorinox - Swiss Classic Skalknivset 3 delar Svart
  Med detta skalknivset i tre delar kommer du långt i din matlagning. Setet består av en potatisskalare, och två skalknivar, den ena med slätt blad och den andra med tandat. Använd den tandade kniven för att skära igenom hårt skal på frukt och grönsaker och den släta med vass spets för att ta bort kärnor och frön. Alla dessa tre har ett mycket skarpt blad och ergonomiskt handtag. En trevlig present, kanske till någon som just flyttat hemifrån?Detta knivset ingår i Victorinox kollektion Swiss Classic. Alla dessa knivar är lätta, diskmaskinssäkra, 100% tillverkade i Schweiz och har färgglada handtag. En kollektion där funktionalitet möter lekfullhet, här finns en kniv för varje uppgift i köket.
 • Grand Mâitre Knivblock Smidda i 6 delar Presentask

  Grand Mâitre Knivblock Smidda i 6 delar Presentask
 • Victorinox - Kebony Knivset 3 delar

  Victorinox - Kebony Knivset 3 delar
  Kebony Knivset i 3 delar från Victorinox.I setet ingår:- Kockkniv med bladlängd 12 cm- Kockkniv med bladlängd 22 cm- Brödkniv med bladlängd 21 cmKnivarna kommer i en snygg presentförpackning - en riktigt fin gåva till någon som älskar att laga mat.

Victorinox Swiss Classic

Swiss Classic är en serie av superlätta knivar med färgglada handtag. Man kan köpa många av knivarna styckvis eller som ett komplett köksset med 5 köksknivar, en skalare och en köttgaffel.

Victorinox Grand Mâitre

De sömlöst smidda knivarna i serien Grand Mâitre har en klassisk design där knivarna känns väldigt välbalanserade. Starkt stål gör att knivarna håller skärpan länge bara man sköter om den. Man kan diska i diskmaskin men det är ändå inget som rekommenderas för den som vill förlänga livslängden på sina knivar från Victorinox Grand Mâitre.

Kebony förstärker handtagen i trä

En metod som Victorinox använder på trähandtag heter Kebony och den har utvecklats i Norge. Processen förstärker egenskaperna hos hållbara mjuka träslag genom att cellväggarna i träet ändrar struktur. Kebony-behandlade träslag som Victorinox använt är bland annat rosenträ.