Specialknivar
En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.
Knivtyper:
Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare | Örthackare | Nakiri | Äppeldelare | Svampkniv | Friluftskniv | Jaktknivar | Sabreringssabel | Skärmaskiner
Populärt inom specialknivar
-
GEFU Julienne strimlare
279 kr
Läs mer härGör delikata och eleganta grönsaksstrimlor, kniven är tillverkad av japanskt 18/10 rostfritt stål som är känt för att vara ett mycket robust stål av hög kvalitet. Det gör att den kan strimla morötter, gurka, röbetor m.m. Med det ergonomiska handtaget är det säkert att använda. Strimlorna passar perfekt i en liten sallad eller i en wok. Ett elegant garnityr till de flesta rätterna. -
Julienne strimlare med keramiskt blad
345 kr
Läs mer härDet här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk. -
Good Grips Julienne Skalare
163 kr
Läs mer härGör läcker salladstopping, garnering av citrusskal och mycket annat med denna smarta Good Grips Julienne skalare från OXO. Skalaren är lätt och säker att använda. Den är utrustad med ett klart säkerhetsskydd som åker ur vägen när den används och sedan åker tillbaka på plats och låses som ett skydd vid förvaring. Skalarens mjuka non-slip handtag är behagligt samtidigt som det absorberar skakningar vilket skonar handlederna och gör den skön att arbeta med. -
Sakamoto Nakiri kniv
1529 kr
Läs mer härSakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
Fler tips på specialknivar
-
Green Tool julienneskalare 14,5 cm
159 kr
Läs mer härJulienneskalaren i serien Green Tool från Eva Solo kommer väl till pass när du vill njuta av frukt och grönsaker och skära fina strimlor för till exempel krispig wok, fräscha sallader eller härliga pastarätter. Skalaren är enkel att använda och har ett rundat handtag som ligger bekvämt i handen.Green Tool-serien är en kollektion av praktiska köksredskap i stilren design, framtagna för att underlätta enkel och nyttig matlagning. Seriens syfte är att lyfta fram matbordets gröna tillbehör för att få dem att smaka ännu godare – ett perfekt val för dig som gärna äter mycket frukt och grönt. -
Sujihiki trancherkniv 23 cm
1387 kr
Läs mer härSatake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att skära tunna skivor av kött, fisk eller grönsaker. Denna kniv har ett blad av VG-10-stål som är omgivet av 67 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta. Bladet är 23 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av bränt trä med detaljer av rostfritt stål, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Satake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök. -
Butcher's Knives Fibrox bred slaktkniv 18 cm.
523 kr
Läs mer härDenna klassiska slaktkniv från Victorinox är perfekt för att dela och skära rått kött. Knivbladet är vasst nog att skära genom brosk och småben, och tack vare den böjda designen är kniven enkel och effektiv att använda. Dessutom är det breda bladet gjort av rostfritt högkvalitets stål och är 18 cm. långt. Kniven är en del av Butcher's Knives Fibrox-serien, vilket innebär att den har ett handtag av plast med en grov yta. Detta gör att du lätt och säkert hålla i kniven även om händerna skulle vara blöta. -
SAN Tsubame Trancherkniv 27 cm
3599 kr
Läs mer härTamahagane San Tsubame trancherkniv 27 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. -
Julienne rivjärn
359 kr
Läs mer härMicroplanes Gourmet Julienne rivjärn är designat med ett ergonomiskt och bekvämt soft grip-skaft som ger dig ett stabilt grepp medan du arbetar. Rivjärnets skarpa blad är tillverkat av foto-etsat rostfritt stål, ett tåligt material som tål maskindisk. -
Allie äppeldelare 12 klyftor
172 kr
Läs mer härUpptäck Dorre Allie äppeldelare, en smart och tidseffektiv lösning för att dela och kärna ur äpplen i 12 perfekta klyftor med ett enkelt tryck. Tillverkad i en slitstark kombination av zinklegering och rostfritt stål, är denna äppeldelare både hållbar och pålitlig – ett oumbärligt verktyg i alla kök.Den stilrena silverfärgen ger ett elegant intryck och gör att den passar in oavsett din köksstil. Handtaget är ergonomiskt utformat för att ge ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör det enkelt att använda även vid större mängder frukt. Äppeldelaren är dessutom lätt att rengöra, trots att den inte tål diskmaskin. Handdisk rekommenderas för att bevara dess skärpa och finish över tid.Perfekt för både vardagsmåltider och festliga tillfällen, denna äppeldelare gör det snabbt och enkelt att förbereda hälsosamma mellanmål, garneringar eller ingredienser till dina favoritbakverk. Med Dorre Allie äppeldelare kan du göra vardagsmatlagningen både roligare och smidigare, samtidigt som du sparar tid och energi i köket. -
Four Star Urbeningskniv 14 cm
671 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. -
Vivo V12 påläggsmaskin
3199 kr
Läs mer härGör maten lite roligare med hjälp av påläggsmaskinen från Graef som gör det möjligt att skära sitt egna pålägg. Med Vivo V12 kan du skära serrano, hamburgare och mycket mer där du själv bestämmer tjockleken, då maskinens tjocklek kan ställas in mellan 0-20 mm. Det ingår två klingor av rostfritt stål: en slät och en med tänder.Påläggsmaskinen är extremt säker att använda då den har barnsäkring samt överbelastningsskydd. Det ingår ett klingskydd av plast som sätts på klingan när den inte används. Vivo V12 har även en on/off-knapp och den stänger automatiskt av sig efter ca. 10 minuter. Dessutom är motorn energisnål och har en låg ljudnivå. Det ingår även en mathållare med fingerskydd och en plastbricka. -
Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm
1059 kr (1299 kr)
Läs mer härMareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000. -
San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
2399 kr
Läs mer härTamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav. En kniv som med fördel används för skinning och filéande av fisk, men även är bra vid urbening av kött. -
Sixtus Trancherkniv
678 kr
Läs mer härMed denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra. -
Shun Classic DM-0715 Tournierkniv 6 cm
1333 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shun-knivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker - i Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre! -
Fiskars Nakirikniv Functional Form 16cm
211 kr
Läs mer härFiskars Functional Form nakirikniv är en praktisk och mångsidig kniv med tydlig inspiration från asiatisk matlagningstradition. Det breda, raka bladet på 16 cm är perfekt för att skära, strimla och hacka större grönsaker – och gör det enkelt att arbeta snabbt, effektivt och med hög precision.Bladet är tillverkat i japanskt rostfritt stål och ger pålitlig skärprestanda i vardagen. Med en hårdhet på 52 HRC och CATRA-testad kvalitet får du en väl avvägd kombination av hållbarhet och användarvänlighet. Kniven hanterar allt från kål och aubergine till sötpotatis och färska örter med imponerande precision.Det ergonomiska handtaget har SoftGrip™-ytor vid fingertopparna och ett djupt fingerskydd som ger ett säkert och bekvämt grepp. Nakirikniven ligger stadigt i handen och ger trygghet och kontroll – även vid snabba, upprepade rörelser.Precis som övriga knivar i Functional Form-serien är den utformad för enkel användning och lätt skötsel. Kniven tål maskindisk, och den rena, tidlösa designen speglar den nordiska formgivningens fokus på funktion, enkelhet och estetik. -
Flame Classic Damascus Pro-Nakiri 15,5 cm
2009 kr
Läs mer härDet perfekta redskapet för dina grönsaker!Älskar du också en stor sallad eller en varm och härlig grönsaksgryta? I så fall kommer denna japanska grönsakshack verkligen att hjälpa dig på traven. Det kraftiga bladet är gjort av 33 lager Damascusstål och har en kärna av VG-10-stål, speciellt utvecklat för köksredskap. Kniven är perfekt när du behöver hacka mycket grönsaker på kort tid och bladet är tillverkat för att hålla skärpan länge och väl. Handtaget i rött pakkaträ är inte bara vackert att titta på utan ser också till att ditt grepp blir både stabilt och bekvämt.Samtliga knivar från Zanmai är tillverkade i den japanska staden Seki City som också kallas för hjärtat av den japanska svärdtillverkningen. Det innebär att knivarna är så nära traditionellt japanskt hantverk man kan komma och att kvalitén slår det mesta. Specifikationer:- Material: Pakkaträ, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 15,5 cm.- Vikt: 0,4 kg.- Rengöring: Handdiskas. -
Vivo V21 påläggsmaskin
3299 kr
Läs mer härGör frukosten till något särskilt genom att skära ditt eget pålägg. Vivo V21 från Graef är perfekt för att skära serrano, hamburgare och mycket mer. Påläggsmaskinen har en slät klinga av rostfritt stål och skivtjockleken kan justeras mellan 0-20 mm. så att du lätt kan välja hur tjocka skivor ditt pålägg ska ha. Maskinen har en praktisk on/off-knapp, men den stänger även av sig automatiskt efter ca. 10 minuter.Vivo V21 är enkel och säker att använda, då den har barnsäkring, överbelastningssäkerhet och en täckplatta av plast som sätts på klingan när den inte används. Själva maskinen är tillverkad av metall och står på en robust bottenplatta av glas. Motorn är energisnål och det ingår en rostfri stålbricka samt mathållare med fingerskydd. -
Shun Premier Trancherkniv 24 cm
2382 kr
Läs mer härEn trancherkniv har nästan samma form som en kockkniv fast med något smalare blad, vilket gör att den mer specifikt lämpar sig för hantering av kött. Blad i 33 lager, hårt VG10-stål i kärnan och sidor i mjukare stål. Handtag i Pakkawood med valnötskaraktär. -
Skärmaskin Markant 01 Kompakt
897 kr
Läs mer härEn kompakt hopfällbar skärmaskin från Tyska Ritter. Perfekt till skinka, bröd, ost m.m Skärmaskinen klarar att skära perfekta tunna skivor och tjockare skivor upp till 14 mm. Skärskiva diameter 17 cm Tillverkad i vit plast Tar liten plats i skåpet när den inte används. Mått: Bredd 26 cm (Hopfälld 10,5)Höjd 21 cmDjup: 35 cm 220v 65W -
Origin urbeningskniv
299 kr
Läs mer härUrbeningskniven i Sabatiers Origin-serie är utvecklad för precisionsarbete i köket, särskilt för urbening av kött och fågel. Det smala, flexibla bladet i förstklassigt rostfritt stål med högt kolinnehåll ger enastående kontroll och skärpa. Med denna kniv kan du enkelt separera kött från ben eller ta bort fett och senor med precision och finess.Det ergonomiskt utformade handtaget ger ett stabilt och bekvämt grepp, även under krävande uppgifter och långvarig användning. Knivens balans och design gör den till en favorit bland både hemmakockar och professionella som uppskattar redskap av hög kvalitet. Som en del av Sabatiers Origin-serie kombinerar denna kniv funktionalitet, hållbarhet och tidlös design – perfekt för dig som vill ta din matlagning till nästa nivå.Även om kniven tål diskmaskin rekommenderas handdisk för att förlänga livslängden och bevara bladets skärpa. Sabatier Origin-serien är ett pålitligt val för alla som värdesätter kvalitet, precision och stil i köket. -
Classic trancherkniv olivslipad, 20 cm
1295 kr
Läs mer härÄnnu en vinnare från världsberömda Wüsthof. En bra trancherkniv kännetecknas av förmågan att skära väldigt tunna skivor, till exempel rostbiff eller skinka, vilket denna kniv låter dig göra på nolltid.Här får du en olivslipad kniv som gör det lättare för köttet att släppa från knivbladet eftersom det inte bildas något vakuum tack vare fickorna på det tunna knivbladet. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en hårdhet på 58 HRC. Skaftet är syntetiskt, fästs med rejäla nitar och är utformat så att kniven ligger bekvämt och säkert i handen. -
Butcher's Knives slaktkniv smalt blad 18 cm.
445 kr
Läs mer härSlaktkniv från Victorinox som är designad för användning i professionella kök eller slakterier. Tack vare det värmetåliga bladet får du en kniv med optimal skärpa som enkelt skär genom hinner och senor i kött, samtidigt som kniven har ett tunt och flexibelt blad. Bladet är gjort av rostfritt stål av hög kvalitet och kniven kommer i två olika storlekar.Kniven har även ett ergonomiskt Fibrox-handtag som är ett plastmaterial som har en grov yta. Detta gör att kniven ligger säkert och skönt i handen. -
Classic Nakirikniv 17 cm
1487 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm -
Laguiole Champagnesabel, olivträ
504 kr
Läs mer härMed den här champagnesabeln från Laguiole Style de Vie blir champagneöppningen till en riktig fest. Sabeln är tillverkad av härdat stål, med ett handtag av olivträ. Den levereras förpackad i ett lyxigt svart fodral, vilket gör den till en utmärkt present till en livsnjutare du håller kär. -
800DP nakirikniv 17 cm
2104 kr
Läs mer härMiyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen. -
SAN Tournierkniv 7 cm
1599 kr
Läs mer härTamahagane SAN tournierkniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
Four Star Trancherkniv med hål 26 cm
1136 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast. -
Classic trancherkniv, 20 cm
995 kr
Läs mer härWüsthof har specialiserat sig på knivar sedan 1814 och tack vare sin passion har de lyckats skapa en perfekt trancherkniv. Bladet mäter 3 cm i bredd, har en längd på 20 cm och en hårdhetsgrad på 58 HRC. Det syntetiska handtaget är fäst med kraftiga nitar, vilket ger dig ett fast grepp under användning. Tack vare knivens praktiska storlek kan den också användas som kockkniv, om du är i behov av en lättare kniv. Passar även bra till uppskärning av frukt och grönt. -
Tournierkniv, 7 cm
229 kr (299 kr)
Läs mer härMareld tournerkniv är ett praktiskt verktyg med ett kort blad, perfekt utformat för att skala och forma frukt och grönsaker med precision. Tillverkad av rostfritt stål ger denna kniv hög prestanda i köket. Den är också noggrant balanserad för att säkerställa ett bekvämt och säkert grepp under användning. Knivbladet är 7 cm, vilket gör den idealisk för detaljerat arbete och effektiv hantering av mindre ingredienser. Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion. -
GSF-34 Tournierkniv 6 cm Tyngre
468 kr
Läs mer härHelsmidd tournierkniv längd 6 cm. Tyngre än GSF-17.Bladets längd: 6 cm -
Kuro Nakiri grönsakskniv, 18 cm
1399 kr
Läs mer härMed kniven Kuro Nakiri från Satake får du en vacker och välbalanserad nakirikniv, med en form som är optimal för att hacka frukt och grönsaker. Kniven har en bladlängd på 18 centimeter och en totallängd på 32 centimeter. Tack vare den vassa eggen kan kniven hjälpa dig att få din mat ännu godare och nyttigare, eftersom den ger en fin snittyta som hjälper dina råvaror att bibehålla sin färg, saft, smak och spänst. Med en fin snittyta håller råvarorna dessutom längre, och tar inte smak av andra saker i kylskåpet. Den välbalanserade kniven är handsmidd för extra kraft, precision och skärpa. Levereras i vacker trälåda.Knivarna i serien Satake Kuro har blad av grovt hamrat VG-10-damaskusstål i 67 lager som processats hela åtta gånger, vilket gör dem extra vassa och ger en hårdhet på cirka 58 HRC. Kuro-knivarna har dessutom ett långt handtag av bränt trä, förstärkt av bolster och skaftände gjort av 18/8-stål. Du får balans, stabilitet och ett optimalt grepp – tre kriterier som gör knivarna till ett utmärkt val för det moderna köket. -
Classic Urbeningskniv 16 cm
1231 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Ran Urbeningskniv 15 cm
1999 kr
Läs mer härYaxell urbeningskniv är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att bena ur och stycka kött och fisk. Denna kniv har ett styvt och smalt blad som gör att du kan skära nära benen utan att skada köttet. Bladet är tillverkat av VG-10-stål som är omgivet av 69 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta med ett vackert mönster. Bladet är 15 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av svart micarta, ett material som består av harts och tyg, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. I änden på kniven sitter en rostfri knapp som ser till att den extremt vassa kniven är välbalanserad. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Yaxell urbeningskniv 15 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök. -
Indulgence Champagnesabel
1699 kr
Läs mer härChampagnesabel från Georg Jensen. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten skär dess kraft av glaset och skiljer hals och kork från resten av flaskan. När man skärt av korken råder vi dig att hälla av en liten mängd efteråt för att skölja bort eventuella glasrester från flaskhalsen. Dubbelkolla det första glaset när du häller upp extra noga för glasrester. Bladet är inte vasst, det är sabelns kraft som öppnar flaskan. OBS: Förvara sabeln och avhuggna flaskor och korkar utom räckhåll för barn och djur. Var försiktig när du hanterar flaskan och glasrester och drick inte direkt ur flaskan. -
Ikon Trancherkniv 20 cm
2503 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.Bladets längd: 20 cm -
Vivo V22 TWIN påläggsmaskin
2499 kr
Läs mer härNär kött, bröd eller ost ska skäras i stora mängder och på så kort tid som möjligt är påläggsmaskinen ett suveränt arbetsverktyg. Graef Vivo TWIN levereras med två kraftfulla klingor i rostfritt stål - en slät och en vågformad tandad, båda med en diameter på 17 cm. Ett barnsäkert lås och en skyddskåpa för klingan gör maskinen säker att använda och du kan därför tryggt låta den stå framme i köket.Automatisk avstängning sker efter 10 minuter och en lättåtkomlig on/off-knapp finns placerad på sidan. Tack vare en halkfri glasbotten står maskinen säkert på bordet. Efter användning, rengör med tvål och vatten. Maskinen är också utrustad med en energibesparande motor på endast 88-170 watt. -
Classic Urbeningskniv 14 cm
995 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Profi Plus juliennejärn
242 kr
Läs mer härNär du ska göra långa, tunna grönsaksstrimlor till soppa, sallad, wok eller liknande, så är detta juliennejärn otroligt bra. Det är lätt att använda och ser till att både frukt och grönt blir perfekt skuret så att strimlorna kan användas som garnityr.Juliennejärnet kommer från den tyska köksgiganten WMF som är en av Europas största inom bestick, kokkärl och mycket mer. I deras serie Profi Plus finns över 100 olika redskap till både små och stora kök. Juliennejärnet är lätt att rengöra och tål maskindisk. -
Zen Trancherkniv 22,5 cm.
2031 kr
Läs mer härDenna 22,5 cm. långa trancherkniv från Yaxells Zen-serie är en mycket praktisk och mångsidig kniv. Det vassa bladet är gjort av 37 lager VG10 stål som har en mycket vacker hamrad yta. Det långa bladet gör den särskilt bra för tranchering av både tillagat och råttkött. Handtaget har även en skön ergonomisk design som gör den mycket skön att använda. -
Hussard champagnesabel, 50,5 cm, rostfritt stål/ek
2023 kr
Läs mer härFinns det något festligare än en riktigt snygg sabrering? Med Hussard champagnesabel från Pulltex blir det enkelt att imponera på gästerna och servera bubblor med stil.Hussard champagnesabel har en något rundad design och är totalt 50,5 centimeter lång. Den är helt tillverkad i Italien, av högkvalitativt rostfritt stål och europeisk ek. Handtaget i ek sträcker sig på båda sidor av skaftet som fortsätter från bladet, en design som gör sabeln så tålig att den kan användas i generationer. Efter användning bör sabeln torkas av med en trasa och förvaras i den lyxiga trälådan som medföljer.Pulltex är ett av världens mest uppskattade varumärken när det kommer till utrustning för att njuta av vin. Det är alltså ingen slump att många vinkännare och sommelierer använder vinöppnare och andra vintillbehör från Pulltex. -
Sliced Kitchen Slicer 901, vit
10692 kr
Läs mer härSkär pålägg eller bröd precis som du vill ha det med denna slicer från den tyska tillverkaren Graef. Tjockleken ställer du enkelt in mellan 0-15 mm. Knivbladen är tillverkade i härdat stål och är både kraftfulla och slitstarka. Slicern är utrustad med en on/off-knapp, en avtagbar aluminiumsbricka och ett avtagbart knivskydd i rostfritt stål. Motorn är otroligt tyst och kommer inte att störa dig eller någon annan i hushållet. Produkten finns i flera olik färger. -
Butcher's Knives slaktkniv tunt blad 15 cm.
366 kr
Läs mer härSlaktkniv från Victorinox som är designad för användning i professionella kök eller slakterier. Tack vare det värmetåliga bladet får du en kniv med optimal skärpa som enkelt skär genom hinner och senor i kött, samtidigt som kniven har ett tunt och flexibelt blad. Bladet är gjort av rostfritt stål av hög kvalitet och kniven kommer i två olika storlekar.Kniven har även ett ergonomiskt Fibrox-handtag som är ett plastmaterial som har en grov yta. Detta gör att kniven ligger säkert och skönt i handen. -
Mytiny skärmaskin hopfällbar, grå
4131 kr
Läs mer härMytiny är en praktisk hopfällbar skärmaskin från tyska Graef, ett företag som är ledande inom slicerproduktion. Den här modellen är en kompakt och praktisk slicer, som enkelt kan förvaras i en kökslåda när den inte används. Den eleganta designen gör att du även kan låta maskinen stå framme som en snygg detalj på bänken.Det som kanske är det mest imponerande med Mytiny skärmaskin är dess mobilitet, vilket ger dig möjlighet att flytta den fritt i köket. Den är även utrustad med högkvalitativa knivar, i noggrant utvalt och bearbetat rostfritt stål. Dessutom har den både quick action-funktion och kontinuerlig drift, som du styr enkelt via en vridknapp. Du kan ställa in tjockleken på skivorna från 0-15 millimeter.Skärmaskinen har en sparsam motor, med normal drift på 45 watt och maxkapacitet 170 watt. Samtidigt är den tystgående, så att du slipper dras med alltför höga ljud i köket. En unik och kompakt skärmaskin som tar minimal plats, skär allt och har en modern och snygg design. Med andra ord ett riktigt bra val för det moderna skandinaviska köket. -
Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
1699 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm
1319 kr
Läs mer härEn slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm -
5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
3288 kr
Läs mer härBladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött. -
GF-40 urbeningskniv 15 cm
1099 kr (1879 kr)
Läs mer härGlobal GF-40 urbeningskniv är en smidd kniv med ett styvt och relativt smalt blad – en modell som är idealisk till exempel när du ska skära en fläsksida eller ett lammlägg. I detta läge är det viktigt att ha en stabil kniv, eftersom man hela tiden jobbar med bladet mot benen. -
Classic Trancherset
1580 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm. -
Champagnesabel
599 kr
Läs mer härMareld Champagnesabel är en elegant och stilren sabel som är perfekt för att öppna champagne på ett imponerande sätt. Sabeln är tillverkad i rostfritt stål med ett handtag i ljust pakkaträ. Den har en bladlängd på 27 cm och en totallängd på 42 cm.Sabel är ett traditionellt sätt att öppna champagne på, och det är ett bra sätt att göra ett intryck på dina gäster. Med lite träning kan du få till en perfekt sabrering, där halsen på champagneflaskan går av med en snygg smäll.Mareld Champagnesabel är en perfekt present till den som älskar champagne. Den kommer i en elegant presentförpackning. -
Skärmaskin Amido 3 Aluminium
3287 kr
Läs mer härRitter Amido 3 är en premium skärmaskin tillverkad av slitstark aluminium, vilket gör den både hållbar och elegant. Den är perfekt för att skiva bröd, kött, ost och grönsaker med hög precision och jämna resultat. Med sin kraftfulla 65 W motor levererar Ritter Amido 3 jämn prestanda vid varje användning. Du kan enkelt justera skivtjockleken upp till 20 mm för att passa dina behov – oavsett om du vill ha tunna skivor av lufttorkad skinka eller tjockare skivor av rustikt bröd.Amido 3 är designad med säkerhet och användarvänlighet i fokus. Halksäkra fötter och en barnsäkerhetsknapp ger trygghet under användning, medan den lutande skärytan gör skärningen smidig och effektiv. Dessutom är det löstagbara skärbladet enkelt att rengöra, vilket sparar tid i köket. Trots sin robusta konstruktion är Amido 3 kompakt och tar minimalt med plats på köksbänken. Den eleganta aluminiumfinishen gör att maskinen smälter in i moderna kök och tillför en känsla av exklusivitet.
Specialknivarna som du ser här ovanför är absolut enklast att handla online. Många fysiska knivbutiker har inte det utbud som kan mäta sig med näthandeln.