Specialknivar
En del knivar är speciellt bra för vissa specifika ändamål. Vi tänker på knivar för att skala runda grönsaker och rotfrukter - tournierknivar. I den här kategorin finns även pizzaskärare och trancherknivar.
Knivtyper:
Tournierknivar | Pizzaskärare | Trancherknivar | Julienneskärare | Örthackare | Nakiri | Äppeldelare | Svampkniv | Friluftskniv | Jaktknivar | Sabreringssabel | Skärmaskiner
Populärt inom specialknivar
-
GEFU Julienne strimlare
255 kr
Läs mer härGör delikata och eleganta grönsaksstrimlor, kniven är tillverkad av japanskt 18/10 rostfritt stål som är känt för att vara ett mycket robust stål av hög kvalitet. Det gör att den kan strimla morötter, gurka, röbetor m.m. Med det ergonomiska handtaget är det säkert att använda. Strimlorna passar perfekt i en liten sallad eller i en wok. Ett elegant garnityr till de flesta rätterna. -
Julienne strimlare med keramiskt blad
345 kr
Läs mer härDet här redskapet ligger stand by i kökslådan. På 20 sekunder har du fixat till exempel gurka eller morötter i tunna fina strimlor. Snyggt upplagt på tallriken, eller varför inte impa med egen tzatziki? Håller skärpan år efter år.Julienne-mandolin i plast med keramiskt blad. 30 x 9 cm. Tål maskindisk. -
Good Grips Julienne Skalare
155 kr
Läs mer härGör läcker salladstopping, garnering av citrusskal och mycket annat med denna smarta Good Grips Julienne skalare från OXO. Skalaren är lätt och säker att använda. Den är utrustad med ett klart säkerhetsskydd som åker ur vägen när den används och sedan åker tillbaka på plats och låses som ett skydd vid förvaring. Skalarens mjuka non-slip handtag är behagligt samtidigt som det absorberar skakningar vilket skonar handlederna och gör den skön att arbeta med. -
Sakamoto Nakiri kniv
1529 kr
Läs mer härSakamoto Nakiri kniv med en unik skärpa. Kniven är smidd i tre lager och har en hårdhet på 58-60 HRC. Sakamoto kniven har en hållbar och basal design, därför kan du enkelt klara av matlagningens hack- och skäruppgifter. Dessutom får du ett ergonomiskt och komfortabelt handtag, vilket ger dig möjlighet att lägga fokus på matlagningen.För att maximera knivens livslängd och få det bästa resultatet krävs en varsam behandling. Kniven är gjord i kolstål, vilket gör den riktigt vass men också känslig för hårda ytor som exempelvis avokadokärnor eller hummerskal. Den bör heller inte användas för att skrapa av skärbrädan eftersom eggen då kan ta skada.Tack vare materialet är kniven väldigt enkel att slipa upp om den blir slö och du kan fortsätta njuta av den otroliga skärpan.
Fler tips på specialknivar
-
Classic Trancherset
2075 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivset- Trancherkniv 20 cm- Stekgaffel 16 cm. -
Classic Nakirikniv 17 cm
1308 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 17 cm -
Zen Trancherkniv 18 cm
1979 kr
Läs mer härBladets längd: 18 cmYaxell ZEN består av 37 lager rostfritt stål. 18 lager hårt och mjukt stål varvat på var sida om kärnan av VG-10 stål. Det är dessa lager som bildar det otroligt vackra damaskus-mönstret. Den övre delen av bladet bankas för att få ett karaktäristiskt utseende. Dessutom poleras hela bladet för att ge en yta som är så blank att det går att spegla sig i den. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta med dubbla högblanka nitar. -
5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
3300 kr
Läs mer härBladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött. -
GRG50 Sliced Kitchen påläggsmaskin
1236 kr
Läs mer härServera ett läckert fat med charkuterier för dina gäster med hjälp av tysktillverkade Sliced Kitchen påläggsmaskin från Graef. Maskinen levereras med en vågformad tandad klinga i rostfritt stål som enkelt skär upp kött, bröd, ost och grönsaker. Välj önskad skivtjocklek och ställ in mellan 0 och 20 millimeter. Slicern är utrustad med en on/off-knapp som är lätt att komma åt, dessutom finns ett säkert barnlås som gör att du tryggt kan ha den framme i köket.Med en tyst motor på endast 170 watt bidrar Graefs innovativa design till en lägre energiförbrukning. Efter användning rengör du enkelt genom att ta loss de avtagbara delarna, rengöra dem separat och torka av maskinen med en fuktig trasa. -
Grand Mâitre Tournierkniv 8 cm Svart
745 kr
Läs mer härTournierkniv med svart skaft, bladlängd 8 cm, kommer i en presentask.Bladets längd: 8 cmEn liten smidig formkniv som även kallas för fågelnäbbskniv efter sitt utseende. Kniven är speciellt framtagen för att vara smidig när du gör dekorationer. Victorinox Grand Maïtre en serie klassiskt designade, helsmidda knivar av tysk typ. Knivarna är smidda ur ett stycke och man får då en sömlös övergång mellan bladet och det ergonomiska handtaget.Detta skapar perfekt balanserade knivar som också är ögongodis. Eggen på knivarna har den traditionella europeiska slipningen.Redskapen är lätta att rengöra och tål undantagsvis att diskas i maskin, men rekommendationen är ändå att de skall handdiskas för en längre livslängd.Victorinox är kända för sina schweiziska arméknivar med multifunktion och har sedan starten berikat världen med sina högkvalitativa knivar, nuförtiden gjorda i rostfritt stål.Knivtillverkaren grundades 1884 men bytte 1909 namn till Victoria efter grundarens mamma som gick bort det året, samma år började man använda sitt välkända emblem, korset i skölden. När man 1921 började använda rostfritt stål i produktlinjen byttes namnet till Victorinox, en sammansättning av Victoria och inox som är synonymt med rostfritt stål, på franska "acier inoxydable". -
Sliced Kitchen Slicer
7877 kr
Läs mer härSkär pålägg eller bröd precis som du vill ha det med denna slicer från den tyska tillverkaren Graef. Tjockleken ställer du enkelt in mellan 0-15 mm. Knivbladen är tillverkade i härdat stål och är både kraftfulla och slitstarka. Slicern är utrustad med en on/off-knapp, en avtagbar aluminiumsbricka och ett avtagbart knivskydd i rostfritt stål. Motorn är otroligt tyst och kommer inte att störa dig eller någon annan i hushållet. Produkten finns i flera olik färger. -
5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
1885 kr
Läs mer härNakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar. -
Signature Trancherkniv Flexibel 30 cm
1327 kr
Läs mer härEn slitstark tranchérkniv med en bladlängd på hela 30 cm från Robert Welch och deras prisbelönta serie Signature. Alla knivar i serien Signature är tillverkade i samarbete med professionella kockar för att skapa en välbalanserad kniv som klarar av alla uppgifter i köket. Knivarna är slipade i en 15° vinkel. Handtagen är tillverkade av DuPont och är ergonomiskt utformade för att ge ett välbalanserat grepp i handen.Bladlängd: 30 cm -
Skärmaskin 100W, svart
634 kr
Läs mer härUtforska den eleganta och högpresterande vikbara skärmaskinen från Emerio, tillverkad i Europa. Med denna maskin får du perfekt raka skivor, oavsett om du skär kött, bröd eller grönsaker. Justera skivstorleken mellan 0–17 mm för att passa dina behov.Skärmaskinen har en stilren design i svart plast och är utrustad med en universalklinga tillverkad i Tyskland av rostfritt stål. Den har även ett praktiskt tumskydd som förhindrar skador. Gummifötterna på undersidan ger stabilitet, och den vikbara designen gör den enkel att förvara. -
Soul Grenadilla Trancherkniv, 16 cm.
3579 kr
Läs mer härDenna eleganta SOUL trancherkniv från Nesmuk är utmärkt till precisa utskärningar och när du ska göra filé tack vare tack vare dess lätthet och flexibilitet. Trancherkniven är en del av SOUL-serien som har en enastående skärpa och lång livslängd. Knivarna i denna serie har en unik legering: det patenterade Nesmuk stålet som innehåller det sällsynta niobium, som säkerställer den bästa stålkonstruktionen. Knivarna har alla en hög mekanisk styrka. Bladet blir både hårdare och starkare och har en testad stålhårdhet på 60 HRC. Detta ger knivarna både en fantastisk prestanda och lång hållbarhet. -
SAN Tsubame Trancherkniv 24 cm
2005 kr
Läs mer härTamahagane San Tsubame Trancherkniv 24 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. -
Indulgence Champagnesabel
1999 kr
Läs mer härChampagnesabel från Georg Jensen. Håll champagneflaskan i 20 graders vinkel och låt sabelns baksida glida längs flaskan mot flaskhalsen. När bladet når kanten skär dess kraft av glaset och skiljer hals och kork från resten av flaskan. När man skärt av korken råder vi dig att hälla av en liten mängd efteråt för att skölja bort eventuella glasrester från flaskhalsen. Dubbelkolla det första glaset när du häller upp extra noga för glasrester. Bladet är inte vasst, det är sabelns kraft som öppnar flaskan. OBS: Förvara sabeln och avhuggna flaskor och korkar utom räckhåll för barn och djur. Var försiktig när du hanterar flaskan och glasrester och drick inte direkt ur flaskan. -
Laguiole Champagnesabel, olivträ
460 kr
Läs mer härMed den här champagnesabeln från Laguiole Style de Vie blir champagneöppningen till en riktig fest. Sabeln är tillverkad av härdat stål, med ett handtag av olivträ. Den levereras förpackad i ett lyxigt svart fodral, vilket gör den till en utmärkt present till en livsnjutare du håller kär. -
Mytiny skärmaskin hopfällbar, grå
4139 kr
Läs mer härMytiny är en praktisk hopfällbar skärmaskin från tyska Graef, ett företag som är ledande inom slicerproduktion. Den här modellen är en kompakt och praktisk slicer, som enkelt kan förvaras i en kökslåda när den inte används. Den eleganta designen gör att du även kan låta maskinen stå framme som en snygg detalj på bänken.Det som kanske är det mest imponerande med Mytiny skärmaskin är dess mobilitet, vilket ger dig möjlighet att flytta den fritt i köket. Den är även utrustad med högkvalitativa knivar, i noggrant utvalt och bearbetat rostfritt stål. Dessutom har den både quick action-funktion och kontinuerlig drift, som du styr enkelt via en vridknapp. Du kan ställa in tjockleken på skivorna från 0-15 millimeter.Skärmaskinen har en sparsam motor, med normal drift på 45 watt och maxkapacitet 170 watt. Samtidigt är den tystgående, så att du slipper dras med alltför höga ljud i köket. En unik och kompakt skärmaskin som tar minimal plats, skär allt och har en modern och snygg design. Med andra ord ett riktigt bra val för det moderna skandinaviska köket. -
Classic Urbeningskniv 16 cm
1208 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland. Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Champagnesabel
599 kr
Läs mer härMareld Champagnesabel är en elegant och stilren sabel som är perfekt för att öppna champagne på ett imponerande sätt. Sabeln är tillverkad i rostfritt stål med ett handtag i ljust pakkaträ. Den har en bladlängd på 27 cm och en totallängd på 42 cm.Sabel är ett traditionellt sätt att öppna champagne på, och det är ett bra sätt att göra ett intryck på dina gäster. Med lite träning kan du få till en perfekt sabrering, där halsen på champagneflaskan går av med en snygg smäll.Mareld Champagnesabel är en perfekt present till den som älskar champagne. Den kommer i en elegant presentförpackning. -
Shun Classic DM-0728 Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm
2121 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar.Bladets längd: 16,5 cmDamaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Splash Hybrid Damaskus Nakiri 16,5 cm
2524 kr
Läs mer härEn ostoppbar grönsakshack!Med ett starkt blad i stål kommer man långt. Men denna nakiri, eller grönsakshack, kommer du kommer hårda rotfrukter som palsternacka och fast potatis inte längre att ha en chans. Det stora bladet är tillverkat i 33 lager rostfritt damascusstål och har en kärna av VG-10-stål. Handslipad i bästa tänkbara material håller den skärpan länge samtidigt som den kommer vara en trogen vän i köket.Zanmai tillverkar alla sina produkter i den nästan heliga japanska staden Seki City. Staden kallas även för det traditionella hjärtat av japansk svärdtillverkning, vilket gjort att dessa knivar blivit otroligt populära. Och de förtjänar det! Definitivt en kniv för dig som älskar matlagning! Specifikationer:- Material: Pakkaträ, Damascusstål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas. -
Extra blad till GS-94 Julienne
119 kr
Läs mer härUtbytesblad till Global GS-94 Julienne T-Modellskalare. -
Ryda Knives A-73 Trancherkniv 20,5 cm
2999 kr
Läs mer härA-73-trancherkniven från Ryda Knives är skapad för precisionsuppgifter där balans och kontroll är avgörande. Denna kniv ingår i Ryda Knives mest exklusiva serie och har utvecklats specifikt för att möta behoven hos professionella kockar som kräver både skärpa och komfort i varje rörelse. Trancherknivens balanspunkt är placerad längre bak på kniven, vilket gör det möjligt att behålla ett stabilt grepp om handtaget samtidigt som bladet styrs med lätthet och precision. Kombinationen av det specialutvecklade ST650-stålet och den exakta slipningen ger en skärpa som uppnått över 840 poäng i CATRA-testen – ett tydligt bevis på knivens kvalitet och hållbarhet.Det långa, smala bladet på 20,5 centimeter gör kniven idealisk för att skära upp stek, rostbiff, kalkon och andra större köttstycken där jämna, fina skivor önskas. Den slanka utformningen ger minimal motståndskraft vid skärning och möjliggör konsekventa snitt. Handtaget i slätt franskt olivträ ger inte bara ett exklusivt och estetiskt uttryck, utan ligger även skönt i handen och ger ett säkert grepp. Knivens totala längd på 34,5 centimeter och välbalanserade konstruktion gör den till ett verktyg som är lika funktionellt som vackert.A-73 TrancherknivSlipvinkel: 2x15°Bladlängd: 20,5 cmHandtagslängd: 13,5 cmTotal längd: 34,5 cmBladbredd: 3,5 cmTjocklek: 2,2 mmVikt: 162 g -
Classic Ikon Trancherkniv Svart 20 cm
1369 kr
Läs mer härBladets längd: 20 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta eller cremefärgade och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
A30 Nakiri-kniv 18 cm
2639 kr
Läs mer härEn Nakiri är en traditionell japansk kockkniv, som främst används för att hacka och skära grönsaker. Den kännetecknas av sin rektangulära form och sitt platta blad, som gör det enkelt att skära genom även hårda grönsaker. Ryda Knives Nakiri har en bladlängd på 18 centimeter och är en del av A30-serien, som är utformad för erfarna matlagare som värdesätter kvalitet och precision i köket. Genom år av noggrann utveckling har knivarna i A30-serien utformats med den högsta standarden för hantverket i åtanke. Ett bra val för dig som föredrar knivhandtag där tummen vilar på bladet, vilket ger maximal kontroll och precision vid skärning.Knivens blad är tillverkat av tre lager stål med en kärna av Aus-10-stål, en ståltyp som är vida känd för sin imponerande prestanda och hållbarhet. Med sin imponerande hårdhet på 60 HRC kan eggen enkelt slipas vid behov, samtidigt som den är robust nog för att klara även de mest krävande uppgifterna i köket. Stålet har även vakuumbehandlats, vilket förlänger livslängden och säkerställer att kniven behåller sin skärpa och styrka över tid. Knivens egg är slipad till en vinkel på 15° på varje sida, vilket ger enastående skärprestanda och gör det enkelt att återställa skärpan vid behov.Knivens handtag är tillverkat av stabiliserat valnötsträ, som är specialbehandlat för extra hårdhet och hållbarhet. Den ergonomiska formen säkerställer komfort och kontroll, även vid långvarig användning i köket. Med sin tidlösa design erbjuder kniven inte bara exceptionell prestanda, utan är även ett estetiskt tilltalande val som passar väl i såväl i hemmaköket som i det professionella köket. -
Skärmaskin Markant 01 Kompakt
940 kr
Läs mer härEn kompakt hopfällbar skärmaskin från Tyska Ritter. Perfekt till skinka, bröd, ost m.m Skärmaskinen klarar att skära perfekta tunna skivor och tjockare skivor upp till 14 mm. Skärskiva diameter 17 cm Tillverkad i vit plast Tar liten plats i skåpet när den inte används. Mått: Bredd 26 cm (Hopfälld 10,5)Höjd 21 cmDjup: 35 cm 220v 65W -
Fiskars Nakirikniv Functional Form 16cm
207 kr
Läs mer härFiskars Functional Form nakirikniv är en praktisk och mångsidig kniv med tydlig inspiration från asiatisk matlagningstradition. Det breda, raka bladet på 16 cm är perfekt för att skära, strimla och hacka större grönsaker – och gör det enkelt att arbeta snabbt, effektivt och med hög precision.Bladet är tillverkat i japanskt rostfritt stål och ger pålitlig skärprestanda i vardagen. Med en hårdhet på 52 HRC och CATRA-testad kvalitet får du en väl avvägd kombination av hållbarhet och användarvänlighet. Kniven hanterar allt från kål och aubergine till sötpotatis och färska örter med imponerande precision.Det ergonomiska handtaget har SoftGrip™-ytor vid fingertopparna och ett djupt fingerskydd som ger ett säkert och bekvämt grepp. Nakirikniven ligger stadigt i handen och ger trygghet och kontroll – även vid snabba, upprepade rörelser.Precis som övriga knivar i Functional Form-serien är den utformad för enkel användning och lätt skötsel. Kniven tål maskindisk, och den rena, tidlösa designen speglar den nordiska formgivningens fokus på funktion, enkelhet och estetik. -
Sixtus Trancherkniv
678 kr
Läs mer härMed denna kniv kan du skära upp alla stekar under sommarens härliga grillkvällar. Det vassa designen från Sixtus-serien är designad av Søren Refsgaard och tillverkad i hållbart rostfritt stål. Serien är skapad för grillen och är ett måste för dig som älskar att grilla under sommaren. Materialet är resistent mot rost och otroligt lätt att rengöra. -
Pro Urbeningskniv 14 cm
818 kr
Läs mer härDet tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet. Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen. -
Global SAI-02 Trancherkniv (21 cm)
1889 kr
Läs mer härTrancherkniv från Global. -
ketu Trancherkniv 23 cm
2249 kr
Läs mer härYaxell trancherkniv 23 cm har en design som liknar en kockkniv, med skillnaden att trancherkniven har ett längre och smalare blad. Formen på kniven gör det enkelt att skära kött i tunna skivor, vilket gör att den passar utmärkt till att skära såväl rått som tillagat kött, samt för att laga sushi och sashimi. Handdisk rekommenderas. -
Ikon Trancherkniv 20 cm
2014 kr
Läs mer härÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Ikon innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Ikon är lite av ett flaggskepp bland Wüsthofs knivserier. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är gjorda av grenadilleträ som är ett av världens hårdaste träslag. De är utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Knivarna i Ikon-serien går inte att diska i maskin.Bladets längd: 20 cm -
Master M90 påläggsmaskin
4999 kr
Läs mer härRobust påläggsmaskin från Graef som kan ge dig färskskuren serrano, hamburgare, korv och mycket mer. DU kan till exempel också användas till ost, grönsaker och bröd. Master M90 är perfekt för att göra frukostbordet lite läckrare. Den har en 170 mm. blank klinga av solid stål och skivtjockleken kan ställas in mellan 0-20 mm. Själva maskinen är tillverkad av metall och står på ren robust platta av glas.Det är enkelt att ställa in tjockleken på pålägget tack vare den praktiska designen. Samtidigt ser tilltfunktionen på 30° till att tunna skivor lätt glider av klingan. Det ingår en resthållare, en diamantknivslip och en rostfri stålbehållare till maten som skärs. -
Äppledelare Grön
159 kr
Läs mer härEn grön äppledelare som snabbt och enkelt ger jämna och fina skivor av ett äpple. Perfekt när man snabbt vill ha några äppleskivor till gröten, yoghurten eller pajen. Att göra äppelbåtar kommer aldrig bli enklare än med denna! -
Butcher's Knives slaktkniv smalt blad 18 cm.
743 kr
Läs mer härSlaktkniv från Victorinox som är designad för användning i professionella kök eller slakterier. Tack vare det värmetåliga bladet får du en kniv med optimal skärpa som enkelt skär genom hinner och senor i kött, samtidigt som kniven har ett tunt och flexibelt blad. Bladet är gjort av rostfritt stål av hög kvalitet och kniven kommer i två olika storlekar.Kniven har även ett ergonomiskt Fibrox-handtag som är ett plastmaterial som har en grov yta. Detta gör att kniven ligger säkert och skönt i handen. -
Sliced Kitchen G52 påläggsmaskin
1412 kr
Läs mer härPraktisk och robust påläggsmaskin från Graef som är enkel och säker att använda. Sliced Kitchen G52 är perfekt för att skära ditt egna köttpålägg, som skicka och hamburgare så att du får ett läckert frukostbord. Den kompakta designen gör att påläggsmaskinen är prefekt till det lilla köket.Påläggsmaskinen har två klingor: en slät och en vågig. Säkerhetslåset gör att du snabbt och säkert kan byta mellan klingorna, medan barnsäkringen ser till att ingen kommer till skada. Samtidigt ser knivskärningen till att resultatet blir optimalt. Sliced Kitchen har en Eco Power Motion motor på 45-170 watt som är mycket tyst. Den har även sladdförvaring för enkel förvaring. -
Champagnesabel, ek
2066 kr
Läs mer härEn vacker champagnesabel som du använder för att sabrera champagne. Ett traditionell sätt att öppna en champagneflaska sedan 1800-talet som kommer imponera på dina gäster! Champagnesabeln passar även att ge bort som en present till någon som är en champagne-konnässören.Blad i rostfritt stålSkaft i ekträJean Dubost har tillverkat professionella knivverktyg sedan 1920 genom fyra generationer av knivmakare som fortfarande fokuserar på hög kvalité. Det speciella med Jean Dubost är att de är certifierade "100% made in Thiers -France". Det innebär att de både designar och tillverkar sina bestick, köksknivar mm. i Thiers, och därmed bidrar de också till att bevara lokal sysselsättning med välbevarat traditionellt franskt kunnande och ett lågt CO₂-avtryck. -
NI Trancherkniv Olivslipad 21 cm Oriental
1097 kr
Läs mer härEn lång och slitstark trancherkniv från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design. Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 21 cm. -
Ran Urbeningskniv 15 cm
1501 kr
Läs mer härYaxell urbeningskniv är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att bena ur och stycka kött och fisk. Denna kniv har ett styvt och smalt blad som gör att du kan skära nära benen utan att skada köttet. Bladet är tillverkat av VG-10-stål som är omgivet av 69 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta med ett vackert mönster. Bladet är 15 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av svart micarta, ett material som består av harts och tyg, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. I änden på kniven sitter en rostfri knapp som ser till att den extremt vassa kniven är välbalanserad. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Yaxell urbeningskniv 15 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök. -
Classic Damaskus Nakiri 16,5 cm
2009 kr
Läs mer härEn kraftfull grönsakshack och kockkniv som slår allt motstånd!Med denna Nakiri/grönsakshack från Japan förbereder du salladen på nolltid! Det kraftiga bladet är tillverkat i bästa möjliga material och består av 33 lager stål, samt en kärna av VG-10. Handtaget är snyggt designat och får kniven att sticka ännu mer. Materialet i handtaget heter Corian och består av naturliga mineraler och bidrar till ett fast grepp och ergonomisk användning.Japan är känt för sin kniv- och svärdskonst, där de alltid sätter kvalité först. Bakom produktionen av denna grönsakshack står Mcusta, ett världsberömt knivmärke vars popularitet skjutit i höjden under de senaste 20 åren. Vill du ha en av världens absolut bästa knivar i ditt kök är denna Zanmai Nakiri definitivt något för dig! Specifikationer:- Material: Vit Corian, stål.- Längd: 33 cm.- Bladlängd: 16,5 cm.- Vikt: 0,3 kg.- Rengöring: Handdiskas. -
SAN Urbeningskniv 16 cm
2299 kr
Läs mer härTamahagane SANs urbeningskniv är en japansk kniv med treskiktsstål. Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i brunt Pakkawood -
Tournierkniv, 7 cm, svart
249 kr (299 kr)
Läs mer härMareld tournerkniv är ett praktiskt verktyg med ett kort blad, perfekt utformat för att skala och forma frukt och grönsaker med precision. Tillverkad av rostfritt stål ger denna kniv hög prestanda i köket. Den är också noggrant balanserad för att säkerställa ett bekvämt och säkert grepp under användning. Knivbladet är 7 cm, vilket gör den idealisk för detaljerat arbete och effektiv hantering av mindre ingredienser. Marelds köksknivar har en design som bottnar i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål, med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger dig en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp vid behov. Handtaget är tillverkat av svart pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.För att bevara din kockkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål och slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion. -
Champagnesabel
1039 kr
Läs mer härGör en festkväll lite festligare med franska Lion Sabatiers eleganta champagnesabel. Sabeln är framställd i rostfritt stål och trä och har en enkel och vass design. När sabelns blad träffat flaskhalsens kant, åker korken av en smäll. -
Sliced Kitchen Slicer 903, röd
10189 kr
Läs mer härSkär pålägg eller bröd precis som du vill ha det med denna slicer från den tyska tillverkaren Graef. Tjockleken ställer du enkelt in mellan 0-15 mm. Knivbladen är tillverkade i härdat stål och är både kraftfulla och slitstarka. Slicern är utrustad med en on/off-knapp, en avtagbar aluminiumsbricka och ett avtagbart knivskydd i rostfritt stål. Motorn är otroligt tyst och kommer inte att störa dig eller någon annan i hushållet. Produkten finns i flera olik färger. -
Green Tool julienneskalare 14,5 cm
159 kr
Läs mer härJulienneskalaren i serien Green Tool från Eva Solo kommer väl till pass när du vill njuta av frukt och grönsaker och skära fina strimlor för till exempel krispig wok, fräscha sallader eller härliga pastarätter. Skalaren är enkel att använda och har ett rundat handtag som ligger bekvämt i handen.Green Tool-serien är en kollektion av praktiska köksredskap i stilren design, framtagna för att underlätta enkel och nyttig matlagning. Seriens syfte är att lyfta fram matbordets gröna tillbehör för att få dem att smaka ännu godare – ett perfekt val för dig som gärna äter mycket frukt och grönt. -
Classic DM-0710 Urbeningskniv 15,5 cm
1699 kr
Läs mer härFrån den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker. I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre. -
Sujihiki trancherkniv 23 cm
1387 kr
Läs mer härSatake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en professionell och vacker kniv som är idealisk för att skära tunna skivor av kött, fisk eller grönsaker. Denna kniv har ett blad av VG-10-stål som är omgivet av 67 lager av damaskusstål, vilket ger den en unik och slitstark yta. Bladet är 23 cm långt och har en hårdhet på ca 58 HRC, vilket innebär att det behåller sin skärpa länge. Handtaget är gjort av bränt trä med detaljer av rostfritt stål, vilket ger kniven ett rustikt och modernt utseende. Handtaget är också ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp och balans. Kniven levereras i en elegant trälåda som skyddar den från damm och repor. Satake Trancherkniv Sujihiki 23 cm är en kniv som kombinerar traditionellt japanskt hantverk med modern design, och som passar perfekt för dig som vill ha en högpresterande och stilfull kniv i ditt kök. -
Classic Trancherkniv V2 23 cm
1652 kr
Läs mer härBladets längd: 23 cmÄnda sedan "fader" Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen. -
Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm
999 kr (1299 kr)
Läs mer härMareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000. -
Akio Nakiri Grönsakskniv svart, 17 cm
999 kr (1299 kr)
Läs mer härMareld Akio Nakiri Grönsakskniv, 17 cm, är en idealisk kniv för att snabbt och precist hacka och skära grönsaker. Med sitt raka blad och platta spets är Nakiri-kniven utformad för att enkelt skära genom både hårda och mjuka grönsaker med minimal ansträngning. Kniven har en stilren design och är noggrant balanserad för att ge ett bekvämt grepp och maximal kontroll. Perfekt för både professionella kockar och hemmakockar som vill ta sin grönsakshantering till nästa nivå.Marelds knivserie Akio är tillverkad med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa länge men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.Knivarnas handtag är gjort av svart pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket låter dig få ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i svart trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.Genom att sköta om dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.
Specialknivarna som du ser här ovanför är absolut enklast att handla online. Många fysiska knivbutiker har inte det utbud som kan mäta sig med näthandeln.