Japanska knivar på REA idag

Japanska kockknivar är kända för sin höga kvalité men också för att flera av knivarna är ganska dyra att köpa. Av den anledningen finns det mycket att spara på att köpa sin nya japanska kniv på REA. På de riktigt exklusiva knivarna kan man faktiskt spara tusenlappar om man hittar rätt dag och kampanj.

Kampanj på japanska knivar

  • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.
  • Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

    Kai - Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
    Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.Om Nakiri:Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Yaxell - Super Gou Kockkniv 20 cm

    Yaxell - Super Gou Kockkniv 20 cm
    Klassisk kockkniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. Gou betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket!Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.
  • Kai - Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba

    Kai - Wasabi Black Sashimikniv 15 cm Yanagiba
    Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi. Yanagiba är den idealistiska kniven för att skiva och betyder pilblad. Har den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan.
  • Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 21 cm

    Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 21 cm
    SNK-1105 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en mindre kockkniv som kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring.Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet.Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull.Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Fiskars - Hard Edge Tomatkniv 11 cm

    Fiskars - Hard Edge Tomatkniv 11 cm
    Tomatkniven i Hard Edge-serien har ett tandat blad som är perfekt för att skiva frukt och grönsaker med tunna skal. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZREDGE™-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp. Håller skärpan i köket – varje dagEn kniv som känns både vass och tåligHögkvalitativt japanskt rostfritt stålHandtag i plast med SoftgripLZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längreMinimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackningSlipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderasTål maskindiskBladlängd: 11,4 cmHRC 52
  • Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm
    Miyabi Birch-5000MCD Kiritsuke Kockkniv är en fantastisk kniv av hög kvalité och svårslagen skärpa. Denna modell på kniv använder man inom japansk matlagning till en mängd olika råvaror då den är så pass mångsidig. Kiritsuke kniven är en korsning mellan en grönsaks- och fiskkniv som tillåter dig att med elegans skära kött, filéa fisk och skiva eller hacka grönsaker. Kniven är tillverkad i Seki, Japan enligt traditionella metoder och är ett enastående hantverk. Den har en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som täcks av 100 lager rostfritt stål. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas med det vackra mönstret på bladet och med ett handtag i Masuribjörk från finska Lappland. -Japansk kockkniv- Knivblad på 24 cmTa hand om din värdefulla kniv på bästa sätt genom att diska den för hand och sedan torka av direkt med torr trasa eller handduk.
  • Tamahagane - San Tsubame Kockkniv 21 cm

    Tamahagane - San Tsubame Kockkniv 21 cm
    SNMH-1105 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en liten kockkniv som fungerar till det mesta i köket, med sitt längre blad underlättar den arbeten med större köttstycken eller till exempel rotsaker. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas.Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet.Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Yaxell - Ran Stekkniv 11 cm

    Yaxell - Ran Stekkniv 11 cm
    Ran, vilket betyder ”den utmärkta” på japanska har fått ge namn åt en knivserie från Yaxell, där denna stekkniv ingår. Den används med fördel när du lagar kötträtter, och kan till exempel användas för att skära och putsa bort senor, fett och hinnor. I Japan använder man ofta en stekkniv tid den traditionella trppanyaki-hällen. Knivens blad består av damaskerat stål i 69 lager. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och de yttre lagren är tillverkade av ett mjukare mer rosttåligt stål. Lagren både hamras och poleras för att skapa den vackra ådringen på bladet. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Bladläng 11 cm.Handtaget på kniven är monterat med hjälp av två kraftiga stålnitar, och tillverkat i svart micarta. Det är ett vattentåligt, hårt och hygieniskt material, som tillverkas genom att specialplast och linneduk sammanfogas under ett hårt tryck. Kniven får sin perfekta balans av den rostfria knappen i änden av handtaget. Ran Stekkniv kommer skapa mycket glädje hos den som älskar kötträtter. - Hårdhetsgrad 60-62
  • Yaxell - Ran Trancherkniv 18 cm

    Yaxell - Ran Trancherkniv 18 cm
    Ran, det japanska ordet för ”den utmärkta”, har gett namn åt Yaxells knivserie. Denna utmärkta trancherkniv påminner om en kockkniv, men har ett längre, smalare och spetsigt blad, vilket gör det enklare att skära kött i tunna skivor, så kallat tranchera. Kniven fungerar bra till alla typer av kött, både rått och tillagat.Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Resultatet är en extremt vass kniv som håller skärpan länge. Stållagren både hamras och poleras för att skapa bladets vackra ådring. Knivhandtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar och är tillverkat av svart micarta. Det är ett hårt, vattentåligt och hygeniskt material som tillverkas genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Kniven får sin perfekta balans av en rostfri knapp som sitter i änden på handtaget. -Hårdhetsgrad: 60–62 HRC.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Lissabon Japansk Kockkniv 18 cm

    Lissabon Japansk Kockkniv 18 cm
    Japansk Kockkniv 18 cm i rostfritt stål. Handtag i vitt POM-material och blad av tåligt X50CrMoV15-stål.

Japanska knivset på REA

  • Satake - Ame Knivset 3 delar

    Satake - Ame Knivset 3 delar
    Elegant knivset ur serien Ame, från japanska Satake, kommer inte göra dig besviken. Knivbladen är gjorda av handbankat AUS10-stål i 5 lager. Det vackra mönstret på handtagen ser ut som regn, vilket är precis vad Ame betyder på japanska. Det är inte bara vackert utan gör att t. ex. potatis inte lika lätt sugs fast på baksidan.Handtagen är vart och ett helt unikt, tillverkade av vril från bland annat lärk, persikoträd, kamfer och lönn. Med vril menas en utväxt på ett träd där träfibrerna går åt olika håll istället för att gå lodrätt. Vril är mycket eftertraktat eftersom det är otroligt vackert och hårdare än vanligt trä.I knivsetet ingår:- Kiritsuke (23 cm), en kniv med långt blad för att kunna dra långa och hela skär, vilket i sin tur ger fina skivor av den råa fisken, eller andra råvaror som skall skivas delikat.- Santoku (18 cm), en kniv med högre profil än västerländska kockknivar (Gyutos) och en kraftigare avrundning vid spetsen. Det är mycket vanligt att kockar använder sin santoku för i stort sett allt när det gäller matlagningen. En santoku passar utmärkt till både grönsaker, rotsaker, fisk, fågel och kött.- Skalkniv (12 cm), så kallad pettykniv, är en liten kökskniv som är idealisk för små och puliga uppgifter på skärbrädan.
  • Satake - Houcho 3 del Knivset - Santukokniv-Skalkniv-Brödkniv

    Satake - Houcho 3 del Knivset - Santukokniv-Skalkniv-Brödkniv
    Exklusivt knivset med 3 knivar i en vacker förvaringsbox. I träboxen ligger även en japansk Yen som enligt tradition ska återlämnas till den man får knivarna av eftersom det enligt tradition betyder otur att ge bort knivar annars.I setet ingår:- 1 Santukokniv- 1 Skalkniv- 1 BrödknivDen japanska kockkniven, en s k Santokukniv, hackar och skivar med precision. Den fungerar även som allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar aldrig stöter emot skärbrädan.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 17 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramiskt bryneEn behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad.Material: Hi Carbon SteelBladlängd: 12 cmSlipvinkel 15 graderHandtag i magnoliaträSlipas med sten eller keramisktBrödkniv i japansk stil med handtag i vattentåligt och slitstarkt magnoliaträ.Handtag av tåligt magnoliaträ med svart bolster i plastMaterial: Hi Carbon Steel20 cm bladlängdSlipvinkel 15 grader
  • Satake - Kuro Knivset 2 delar

    Satake - Kuro Knivset 2 delar
    Knivset med två handsmidda knivar från Satakes exklusiva serie Kuro. I setet ingår en santokukniv och en mindre allkniv/pettykniv. Knivarna levereras i ett träetui och blir en fin present till hemmakocken.Kuro Santoku är en grovt hamrad kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Kuro Allkniv är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar att skära det mesta med, från frukt och grönt till kött och fisk.Knivbladen är tillverkade av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger eggen extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Handtagen av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet.Serien Kuro är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början och gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar även till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.
  • Satake - Houcho Knivset 2 delar

    Satake - Houcho Knivset 2 delar
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en skalkniv och en kockkniv, som har en vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
  • Satake - Houcho Knivset 3 delar

    Satake - Houcho Knivset 3 delar
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en kockkniv, en grönsakshacka och en sashimikniv med vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
  • Satake - Houcho Knivset Kockkniv & Grönsakskniv

    Satake - Houcho Knivset Kockkniv & Grönsakskniv
    Houcho är det japanska ordet för kniv och har fått namnge Satakes mest populära serie av knivar. Detta set består av en kockkniv och en grönsakshacka med en vacker design som kombinerar de japanska och skandinaviska stilspråken i en ljuv harmoni.Knivarnas blad är gjord av mycket högkvalitativt stål, handtagen är tillverkat i slitstarkt och vattentåligt magnoliaträ och det skyddande bolstret är gjort i svart plast vilket ger en vacker kontrast till de ljusa handtagen. Tack vare magnoliaträets motståndskraft mot vatten kan du enkelt skölja av knivarna efter användning och om du följer skötselråden noggrant kommer du kunna använda dina nya knivar i många år framöver.
  • Miyabi - Birch 5000MCD Knivset 2 delar

    Miyabi - Birch 5000MCD Knivset 2 delar
    Miyabi Birch 5000MCD Knivset i 2 delar, är en uppsättning med två japanska knivar från Miyabi i fantastisk kvalité och med en svårslagen skärpa. De här fina knivarna skär galant igenom allt från frukt till kött och gör arbetet i köket till både ett nöje och en upplevelse. Knivarna tillverkas i Seki, Japan, enligt traditionella metoder Uppsättningen består av en Gyutoh kockkniv med en bladlängd på 20 cm som du kan använda till de flesta råvaror, en allround kniv alla kök behöver. Knivens längd förhindrar att knogarna slår i skärbrädan när du använder den och gör hackningen eller skärningen smidigare. Den andra kniven är en Shotoh kniv med en bladlängd på 13 cm. En kniv perfekt att använda till mindre köttbitar, frukt eller örter. En mindre variant av kockkniven som tillåter mer precision. Knivbladen har en kärna av förädlat SG-2 stål och hårt MC63 (Micro carbide) pulverstål som är täckt med 100 lager rostfritt stål. Bladet är handslipat enligt den klassiska Honbazuke metoden vilken består av tre steg där varje steg ökar knivens skärpa och ger en sylvass egg. Det vackra mönstret på bladet i damask design kompletteras med ett handtag i Masurbjörk från finska Lappland som med den klassiska D-formen ligger otroligt bra i handen. Upplev en enastående hårdhet, skarphet och hållbarhet med dessa japanska knivar.Diska knivarna för hand och torka av de direkt efter med torr handduk eller trasa.

Med reservation för uppdaterade priser och lagerstatus. Vi kontrollerar uppgifterna med jämna mellanrum men inte i realtid.

Relaterade sidor

» Köpa Knivblock på REA

» Billiga kockknivar