Damaskusknivar

Damaskering (mönstervällning) är en traditionell smidesteknik som används för att göra knivar och knivblad av mycket hög kvalité. En bra damaskuskniv är vass och stark, men också flexibel för att stålet inte ska spricka.

Damaskusstål i många lager

Under medeltiden var damaskusstålet eftertraktat men också fruktat. Smeder i den syriska staden Damaskus var väldigt hemlighetsfulla kring det stål och den smidesteknik de använde. Resultatet var dock inget de gömde undan för svärden av damaskusstål visade man gärna upp.

Genom att smida stål och järn i många lager kan man kombinera stålets skärpa med järnets tåliga egenskaper. Avslutar man knivsmidet med etsning kan man få det fina damaskusmönstret att framträda på knivbladets yta.

12 förslag på damaskus kockknivar

 • Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

  Kockkniv Damaskus 67 lager Gul
 • Japansk Fruktkniv Damascusmönster

  Japansk Fruktkniv Damascusmönster
  Japansk Fruktkniv Damascusmönster En vass och behändig japansk fruktkniv från Daomachen. Skär enkelt upp bitar i den storlek som du önskar, vare sig det är frukt eller grönsaker. Kniven är designad&hellip:
 • G.R.Y.M - Damascus Kockkniv 20 cm

  G.R.Y.M - Damascus Kockkniv 20 cm
  Kockkniv tillverkad av rostfritt damascusstål med totalt 67 skikt. Den inre kärnan är tillverkad av MOV CARBOCHROME stål, som är hård, hållbar och motståndskraftig mot korrosion. Kombinationen av kärnan och 33 lager av damask stål på varje sida skapar en skarp och tålig 13-15 ° kant som inte kräver frekvent skärpning. Handtag är gjorda av ebenholts trä, vilket gör varje kniv unik och välbalanserad.
 • Japanskt Knivset Damascusmönster

  Japanskt Knivset Damascusmönster
  Japanskt Knivset Damascusmönster Ett exklusivt och elegant knivset av japanska kockknivar i DAOMACHEN mönster. I detta set ingår hela 3 knivar så att du är utrustad med de knivar som kan tänkas behövas&hellip:
 • Kockkniv Damaskus 67 lager Gul

  Kockkniv Damaskus 67 lager Gul
 • Japansk Kockkniv Damascusmönster

  Japansk Kockkniv Damascusmönster
  Japansk Kockkniv Damascusmönster En vass och praktisk japansk kockkniv med det ikoniska damascusmönstret från Daomachen. Designad med ett elegant handtag i träd som gör kniven lätt att hålla i och&hellip:
 • Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Grön

  Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Grön
 • Japanskt Knivset Damaskus - 4 delar

  Japanskt Knivset Damaskus - 4 delar
  En komplett uppsättning av högkvalitativa, japanska knivar som passar utmärkt i de finaste köken och för de bästa kockarna Hög kvalitet, motståndskraftig och hållbar Trähandtag Damask med rostfria&hellip:
 • Kinesisk Kockkniv 67 lager Damaskusstål 18 cm

  Kinesisk Kockkniv 67 lager Damaskusstål 18 cm
 • DAMASCUS 67 Chef's Starter Knife Set: Grönsakskniv + Allkniv + kockkniv

  DAMASCUS 67 Chef's Starter Knife Set: Grönsakskniv + Allkniv + kockkniv
 • Japansk Kockkniv Damascus Mönster

  Japansk Kockkniv Damascus Mönster
  Japansk Kockkniv Damascus Mönster En vass och praktisk japansk kockkniv med det ikoniska damascus mönstret från Daomachen. Designad med ett elegant handtag i träd som gör kniven lätt att hålla i&hellip:
 • Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Grön

  Kockkniv Damaskus 67 lager 20 cm Grön

Tillverkare av damaskusknivar