Grönsaksknivar

Chop-chop-chop. Så låter det när en duktig kock hackar lök och grönsaker. Det krävs såklart träning och teknik, men mycket ligger också i verktyget. En bra grönsakskniv jobbar med din färdighet. En dålig, fäller även den bästa av kockar.

Asiatiaska grönsaksknivar

I den japanska matkulturen används mycket hackade grönsaker. De har sin egen speciella grönsakskniv som kallas för Nakiri. Den har ett något högre blad än västerländska knivar för grönsaker.

I Kinesisk matlagning har man en ännu större grönsakskniv. En äkta kinesisk Cleaver kan vara upp mot 90 mm i bladhöjd och kallas även för grönsakshacka.

Utvalda knivar för grönsaker

Här har vi valt ut grönsaksknivar med både höga, långa blad och låga, spetsiga knivblad. Här finns också speciella tomatknivar.

Populärt inom grönsaksknivar

  • Lion Sabatier - Ideal Provence Tomatkniv 12 cm Stål/olivträ

    Lion Sabatier - Ideal Provence Tomatkniv 12 cm Stål/olivträ
    Tomatkniven i serien Ideal Provence är tack vara det sågtandade bladet utmärkt till grönsaker och frukter med hårt skal.
  • Edge Tomatkniv Vågtandad Svart 13 cm

    Edge Tomatkniv Vågtandad Svart 13 cm
  • Fiskars - Norr Tomat/köttkniv 12 cm

    Fiskars - Norr Tomat/köttkniv 12 cm
    Medelstor, mångsidig kniv med tandat blad, utmärkt för att skära livsmedel med tunn skorpa eller tunt skal, som bröd och tomater. Även lämplig för bordsanvändning.
  • DAMASCUS 67 Chef's Starter Knife Set: Grönsakskniv + Allkniv + kockkniv

    DAMASCUS 67 Chef's Starter Knife Set: Grönsakskniv + Allkniv + kockkniv

Fler tips på grönsaksknivar

  • Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm

    Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm
  • Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm

    Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm
    Grönsakskniv i serien Seki Magoroku som med sitt höga blad och snabba avslut ger den god balans vilket en grönsakskniv ska ha.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood .
  • Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 16 cm
    En mindre grönsakshacka som med sin bladhöjd och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.Bladets längd: 16 cm
  • DAMASCUS 67 Grönsakskniv 10cm

    DAMASCUS 67 Grönsakskniv 10cm
  • Grönsakskniv 16,5cm, Seki Magoroku Redwood

    Grönsakskniv 16,5cm, Seki Magoroku Redwood
    • Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker.• Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 56 HRC +/- 1• Mått blad 16,5 cm• Mått handtag 13,4 cm• Kan användas både i hemmet och i professionella kök.Seki Magoroku Redwood är en knivserie med robust rostfri stålkvalitet i kombination med typiskt japanska funktioner. En serie med högpolerade blad som innehåller både enkelslipade och dubbelslipade eggar och vars gemensamma nämnare är stabil och välbalanserad funktionalitet samt skärpa. Designen kombinerar en minimalistisk grundform med traditionell japansk estetik. Namnet kommer från användningen av rött pakkaträ, från vilken handtaget är tillverkat. Pakkaträ-handtaget är särskilt tåligt och fuktbeständigt. Vad är en Nakiri? Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda en hel kyl full med grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Fiskars - Essential Tomatkniv 12 cm

    Fiskars - Essential Tomatkniv 12 cm
    Det sågtandade bladet på Fiskars tomatkniv gör det bekvämt att använda kniven vid bordet eller för att skära tomater och liknande mjuka grönsaker med tjockt skal. Bladlängd 12 cm. Fiskars serie Essential är en serie köksredskap med både funktion och form. Praktiska och stilrena redskap för alla tänkbara uppgifter i ditt kök.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Grönsakshacka/Grönsakskniv P36

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Grönsakshacka/Grönsakskniv P36
    En grönsakskniv som passar bra till att hacka och skära grönsaker.Japanskt 301 stål i bladet.18/10 stål i handtaget.15 graders slipvinkel.Slipas med keramiskt bryne och sten.Levereras i presentförpackning.
  • Global NI GNM-07 grönsakskniv 15 cm rostfritt stål

    Global NI GNM-07 grönsakskniv 15 cm rostfritt stål
  • Grönsakskniv bred 18cm

    Grönsakskniv bred 18cm
  • Kyocera - Deluxe Grönsakshack 16 cm

    Kyocera - Deluxe Grönsakshack 16 cm
    Vacker och elegant kniv i svart keramik med handtag i pakkaträ och rostfritt stål, knivbladet är 16 cm långt. Designen är inspirerad av traditionellt japanskt hantverk och kniven är handgjord i Seki, Japan. Handtagets ergonomiska utformning ger inte bara komfort utan förbättrar också skärprestandan. Det är en kniv som är rektangulär i sin form och underbar att hacka frukt och grönt med. Investera i en japansk kvalitetskniv och njut av livet och matlagningen. Från japanska Kyocera och dess serie Delux. Delux-serien är en serie svarta keramiska knivar med handtag i vackert och tåligt pakkaträ. Överlägsen i sin skärpa och förmåga att behålla den.
  • Fiskars - Hard Edge Grönsakskniv 11 cm

    Fiskars - Hard Edge Grönsakskniv 11 cm
    Grönsakskniven i Hard Edge-serien är idealisk för att skära och hacka frukt och grönsaker. Knivbladet är tillverkat av tjockt rostfritt stål och har en egg som är behandlad med den revolutionerande LZR-EDGE-tekniken. Det gör att dessa knivar behåller skärpan upp till fyra gånger längre än standardknivar. Handtagets ergonomiska design och unika 3D-mönster ger dessutom ett perfekt grepp. Håller skärpan i köket – varje dag En kniv som känns både vass och tålig Högkvalitativt japanskt rostfritt stål Handtag i plast med Softgrip LZR-EDGE-teknik ger en skärpa som håller fyra gånger längre Minimalt med plast i förpackningen gör att den kan återvinnas som pappersförpackning Slipning med Fiskars Roll-Sharp rekommenderas Tål maskindisk Bladlängd: 10,9 cm HRC 52
  • Grönsakskniv Norden

    Grönsakskniv Norden
    Idealisk för att skära och hacka frukt och grönsaker.
  • Mac - Mighty Grönsakskniv 15 cm

    Mac - Mighty Grönsakskniv 15 cm
    Stor grönsakskniv, perfekt för alla sorters grönsaker.
  • Weber Grönsakskniv Deluxe stor

    Weber Grönsakskniv Deluxe stor
    Den större grönsakskniven från Weber gör det lätt för dig att hacka alla typer av grönsaker till läckra maträtter. Tillverkad av rostfritt stål i Tyskland håller kniven högsta kvalité och dess blad är otroligt skarpt. Den tidlösa och designen med rena linjer passar utmärkt i alla typer av kök och gör servering både lättare och finare. Handdisk rekommenderas.
  • Global NI Grönsakskniv 15 cm Oriental

    Global NI Grönsakskniv 15 cm Oriental
    En behändig grönsakskniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.   Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 15 cm.
  • Yaxell - Ran Grönsakskniv 18 cm

    Yaxell - Ran Grönsakskniv 18 cm
    Ran betyder den utmärkta på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet. Hårdhetsgraden är 60–62 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad. En grönsakskniven är en effektiv kniv, bladet är nästintill rektangulärt, vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt.
  • Fiskars Essential Grönsakskniv 11 cm

    Fiskars Essential Grönsakskniv 11 cm
    En praktisk grönsakskniv från Fiskars.Essential är en serie innefattande knivar, saxar, redskap och kokkärl. Varje objekt är specifikt designade för att vara så funktionella och praktiska som möjligt för ett så rimligt pris som möjligt. Essential är alltså optimal för dig som letar efter de mest nödvändigaste redskapen, utan att behöva spendera en förmögenhet. Trots att kniven går att diska i maskin rekommenderar vi att du diskar den för hand för en så lång livslängd som möjligt. Material: Rostfritt Stål.Längd: 11 cm.
  • MAC Knivset 3-delar Kockkniv MBK-85 Grönsakskniv PKF-50 och Bryne

    MAC Knivset 3-delar Kockkniv MBK-85 Grönsakskniv PKF-50 och Bryne
    Förpackningen innehåller följande produkter: SR-83 keramiskt bryne MBK-85 kockkniv, 21 cm PKF-50 grönsakskniv, 12,5 cmPresentförpackning, 2 knivar & 1 bryne
  • Global - GS-9R Tomatkniv 8 cm

    Global - GS-9R Tomatkniv 8 cm
    GS-9R från Global Classic är en tandad mindre allkniv. Den fintandade eggen gör ett bra snitt på frukt och grönsaker med mjukt skal om annars kan vara besvärligt att skära igenom. Den passar utmärkt för exempelvis tomat eller mango. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.
  • Royal Grönsakskniv 12 cm

    Royal Grönsakskniv 12 cm
  • Satake - Satake Kuro Chopper 18 cm

    Satake - Satake Kuro Chopper 18 cm
    Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Global - G-5 Grönsakskniv 18 cm

    Global - G-5 Grönsakskniv 18 cm
    G-5 från Global Classic är en grönsakshacka med högt blad och tvärt bladavslut med perfekt balans. Optimal för att hacka och skära diverse grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Satake - Satake Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

    Satake - Satake Kuro Sakata Hackkniv 14 cm
    Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design. Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Grönsakskniv, San, 16 cm

    Grönsakskniv, San, 16 cm
    En Japansk kniv som har en extra vass egg men är mjukare i resten av stålet, vilken gör den tålig och hållbar. Tamahagane hette det stål som samurajernas svärd tillverkades av.
  • Norr kniv grönsakskniv

    Norr kniv grönsakskniv
  • Yaxell - Zen Grönsakskniv 18 cm

    Yaxell - Zen Grönsakskniv 18 cm
    Grönsakshacka ur Yaxells serie Zen. På japanska kallas en grönsakshacka nakiri och kniven kännetecknas av sin nästintill rektangulära bladform utan spets. Med sitt raka blad passar grönsakskniven för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • GS-5 Grönsakskniv 14cm

    GS-5 Grönsakskniv 14cm
  • Uptown Tomatkniv 12 cm

    Uptown Tomatkniv 12 cm
    Tomatkniv i molybdenum vanadium-stål?
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 18 cm
    Tamahagane San Tsubame Grönsakskniv 18 cmBladets längd: 18 cm Bladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Design by F. A. Porsche Japansk kock-/grönsakskniv 14 cm

    Design by F. A. Porsche Japansk kock-/grönsakskniv 14 cm
  • Grönsakskniv Chef 13,5 cm, 13,5CM

    Grönsakskniv Chef 13,5 cm, 13,5CM
    Grönsakskniv. 13,5 cm. Materialet är japanskt stål av högsta kvalitet. Som om inte det skulle vara nog har kniven även en legering av extra hårt stål, bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri.
  • Zwilling Grönsakskniv Twin Pollux, 10 cm

    Zwilling Grönsakskniv Twin Pollux, 10 cm
    Liten vass grönsakskniv från Zwilling som passar till de små arbetena i köket.
  • Fiskars - Norden Grönsakskniv 9 cm

    Fiskars - Norden Grönsakskniv 9 cm
    Norden grönsakskniv är idealisk för att skära frukt och grönsaker. Det högkvalitativa bladet är tillverkat av högpresterande, tyskt stål med hög kolhalt, vilket ger överlägsen prestanda och långvarig skärpa. Optimal 26-graders slipvinkel. Knivhandtaget är tillverkat av finsk värmebehandlad björk. Bladhårdhet HRC 56. Handdisk rekommenderas. Tillverkad i Finland.
  • Norden grönsakskniv 9 cm

    Norden grönsakskniv 9 cm
  • Mac - Mighty Grönsakskniv 8 cm

    Mac - Mighty Grönsakskniv 8 cm
    Liten grönsakskniv, perfekt för alla sorters grönsaker.
  • Tamahagane - San Tsubame Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane - San Tsubame Grönsakskniv 16 cm
    SNMH-1116 från Tamahaganes knivserie San Tsubame är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Knivbladet är tillverkat av en kärna av VG5-stål som omgärdas av två lager SUS410-stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Sabatier Grönsakskniv 12,5 cm

    Sabatier Grönsakskniv 12,5 cm
  • Global - SAI-04 Grönsakskniv 19 cm

    Global - SAI-04 Grönsakskniv 19 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-04 från Global är en exklusiv grönsakskniv, som med sitt höga och raka knivblad lämpar sig perfekt för att skära och hacka grönsaker. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18% krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • MAC Grönsakskniv, SP50

    MAC Grönsakskniv, SP50
    SP50 skalkniv är en klassiker från Mac och många kockars favoritkniv, den används till det mesta trots att bladet bara är 13 cm.
  • Fiskars Titanium Grönsakskniv 10 cm

    Fiskars Titanium Grönsakskniv 10 cm
    Behändig grönsakskniv från Fiskars, idealisk när du vill skala eller skära upp frukt och grönsaker. Knivserien Titanium har en innovativ design som kombinerar en lätt vikt med precision och enkel användning. Med knivblad som tillverkas i titan får knivarna naturligt en låg vikt som ligger enkelt i handen och ger dig extrem kontroll över hackandet. Titanet ser inte bara till att kniven är immun mot rost utan den speciella bladkanten har även designats med en revolutionerande LZR-EDGE™-teknik, vilket innebär att bladet håller sig vasst upp till 4 gånger längre än mot vanliga knivar!Denna grönsakskniv har en bladlängd på 10 cm och är perfekt åt det finstilta arbetet, eller när du bara är ute efter en extrem precision. Det ergonomiska handtaget ger ett bekvämt och säger grepp som gör det enkelt att hacka som ett riktigt proffs!I serien finns även kockknivar och en santokukniv. SpecifikationerFärg: SvartMaterial: Titanblad med handtag av rostfritt stål och polypropenBladlängd: 10 cmRekommenderad handtvätt25 års garanti!
  • Royal Tomatkniv 11 cm

    Royal Tomatkniv 11 cm
  • Tamahagane - San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane - San Kyoto Grönsakskniv 16 cm
    SNK-1116 från Tamahaganes exklusiva knivserie San Kyoto är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Knivbladet är extremt hårt, och uppbyggt av 63 lager stål som hamras för att uppnå det skiftande mönster som pryder bladen. Varje kniv får därmed en individuell mönstring. Det svarta handtaget är tillverkat av micarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Micarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. I handtaget finns även en vikt monterad, som du kan se som en knapp på handtagets slut. Denna hjälper kniven hålla dess perfekta balans oavsett storlek på bladet. Alla Tamahagane San Kyoto-knivar levereras i ett vackert bambuschatull. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • Global SAI Knivset Kockkniv + Liten Grönsakskniv

    Global SAI Knivset Kockkniv + Liten Grönsakskniv
    Global SAI knivset med kockkniv SAI01 19 cm samt den lilla grönsakskniven SAIM-06 15 cmBladets längd SAI-01: 19 cmBladets längd SAIM-06: 15 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Tomatkniv 15cm, Shun Classic

    Tomatkniv 15cm, Shun Classic
    • Japansk tomatkniv från KAI med tandad egg som passar utmärkt för att skära tomat och andra grönsaker.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 15 cm• Mått handtag 10,4 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder på toppen av perfektion. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar.
  • Titanium grönsakskniv 10 cm

    Titanium grönsakskniv 10 cm
  • Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm

    Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm
  • Ran Grönsakskniv olivslipad 18 cm

    Ran Grönsakskniv olivslipad 18 cm
  • Global GF-36 grönsakskniv

    Global GF-36 grönsakskniv
    Global är detsamma som lyx, och lyx är i detta fall detsamma som effektivitet. Denna grönsakskniv är smidd i ett stycke i Cromova 18 rostfritt stål, designad av Komin Yamada och tillverkad i Japan. Grönsakskniven har ett blad på 20 cm och en exakt snittvinkel på 15 grader, vilket ger optimal skarphet och precision. Knivens skaft är dekorerat med de karakteristiska prickarna som länge varit ett trade mark för Global-knivarna, och som samtidigt ger dig ett fast och säkert grepp när du hackar.Global rekommenderar att du alltid diskar kniven för hand, då maskindisk kan försämra eggens skärpa. Knivens blad bör också alltid slipas i en exakt vinkel på 15 grader, vilket du kan få hjälp med genom en av våra knivslipare i vårt stora sortiment.
  • Zen grönsakskniv 18 cm rostfritt stål

    Zen grönsakskniv 18 cm rostfritt stål

Andra sätt att skära grönsaker på

Grönsakskniven är bra på det sättet att man kan variera tjocklek, form och så vidare när man skär upp grönsaker. Vissa maträtter vill man kunna göra tärningar och till andra kanske finhacka.

Det går bra att skära tunna skivor också med en bra grönsakskniv. Andra sätt, som också är snabbare, är med osthyvel eller med en skalare modell julienne. Det är ett köksverktyg som funkar på allt från gurka och morot till zucchini och tomat.

ilead