Knivset » Småknivar » Grönsaksknivar

Grönsaksknivar

Chop-chop-chop. Så låter det när en duktig kock hackar lök och grönsaker. Det krävs såklart träning och teknik, men mycket ligger också i verktyget. En bra grönsakskniv jobbar med din färdighet. En dålig, fäller även den bästa av kockar.

Här har vi valt ut grönsaksknivar med både höga, långa blad och låga, spetsiga knivblad. Här finns också speciella tomatknivar.

Populärt inom grönsaksknivar

  • 7000D Shotoh Grönsakskniv 13 cm

    7000D Shotoh Grönsakskniv 13 cm
    Smidig grönsakskniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Kniven är perfekt för de små och precisa uppdragen i köket så som att skala frukt och grönsaker. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • GLOBAL Grönsakskniv 14 cm Rostfritt Stål

    GLOBAL Grönsakskniv 14 cm Rostfritt Stål
    GLOBAL levererar knivar av hög kvalité som passar både hemmakocken som de professionella. Detta är en av deras grönsaksknivar i rostfritt stål. Kniven har ett blad på 14 cm som underlättar hanteringen av grönsaker. Perfekt till salladen, tacos på fredagen eller att skära upp frukt. Handtaget ligger bekvämt i handen.
  • Grönsakskniv 16 cm

    Grönsakskniv 16 cm
  • Design by F. A. Porsche Japansk kock-/grönsakskniv 15 cm

    Design by F. A. Porsche Japansk kock-/grönsakskniv 15 cm

Fler tips på grönsaksknivar

  • Grönsakskniv 16 cm - Tamahagane San Tsubame

    Grönsakskniv 16 cm - Tamahagane San Tsubame
    En klassisk grönsakskniv från Tamahaganes serie San Tsubame som är alldeles utmärkt när det kommer till att skära grönsaker. Den här knivtypen kallas ofta nakirikniv i Japan och har, som alla nakiriknivar, ett högt blad och snabbt avslut. Bladlängden på 16 cm gör att kniven både passar till större och mindre grönsaker. Knivbladet har en kärna av hårt VG-5-stål, som på vardera sida omges av ett lager mjukare SUS410-stål. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. HRC: 61
  • G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm

    G-81 Grönsakskniv olivslipad 18 cm
    G-81 från Global Classic är en olivslipad grönsakshacka med högt blad och tvärt knivbladsslut och väl avvägd balans, perfekt att hacka och skära alla typer av grönsaker med. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas Globalkniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. G är de vanliga lite större knivarna.
  • Global G-5 Grönsakskniv Bred 18 cm

    Global G-5 Grönsakskniv Bred 18 cm
    Grönsakskniv från Global som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Globalknivarnas exklusiva design ger behagligt grepp och enkel användning. Bladets längd: 18 cm. 
  • Zwilling Pro Grönsakskniv Tandad 13 cm

    Zwilling Pro Grönsakskniv Tandad 13 cm
    En tandad grönsakskniv i härdat stål från Zwilling. En praktisk grönsakskniv som passar bra till att skära grönsaker och till de flesta uppgifterna i köket.Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Bladets längd: 13 cm
  • Grönsakskniv Oriental NI 15cm

    Grönsakskniv Oriental NI 15cm
  • Yaxell Grönsakskniv Gou Olivslipad 18 cm

    Yaxell Grönsakskniv Gou Olivslipad 18 cm
    Dessa fantastiska japanska knivarna är tillverkade i den Japanska byn Seki, og är en av Japans största knivfabriker av köksknivar. Denna kniven är producerad i 101 lager stål, och traditionerna från Seki har i över 780 år producerat de bästa Katano-svärden i hela världen.Denna kökskniven har ett blad på 18 cm och är olivslipad.
  • KOH 4000FC Nakiri 17 cm

    KOH 4000FC Nakiri 17 cm
    Koh seriens blad är tillverkat av ett professionellt FC61 Micro Carbide pulverstål. Bladet FRIODUR® is-härdas till en hårdhet av ca. 61 HRC. Denna härdning ger flexibilitet i stålet, gör bladen motståndskraftig mot rostangrepp. och gör så att kniven behåller långvarig skärpa. Bladen har en vacker spegelslipning och graverad logotype. Slipvinkel 19°. Alla knivar är slipade enligt Honbazuke metoden och har traditionellt oktagonalt Japanskt handtag av mörkbrunt/svart Pakkawood. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Seki, Japan. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får man en stor träffbild på skärbrädan. Nakiri har blivit allt populärare i västerländsk matlagning och är ett perfekt komplement till de andra modellerna.
  • SAI-04 Grönsakskniv 19 cm

    SAI-04 Grönsakskniv 19 cm
    Sai betyder ”iögonfallande” på japanska och är Globals mest exklusiva serie. Sai-04 från Global är en exklusiv grönsakskniv, som med sitt höga och raka knivblad lämpar sig perfekt för att skära och hacka grönsaker. Bladet är utrustat med tre lager stål som gör kniven stabil och rosttålig - de två yttersta lagren stål i bladet samt en mjukare stållegering. Stålet i eggen är tillverkaren Yoshikin och Globals egna legering Cromova 18 – en rostfri stållegering med 18 procent krom samt hemlig procentandel molybdenum och vanadium. Kniven har ett ergonomiskt tumgrepp för bästa komfort och tack vare att det är av samma stålsort som eggen blir svetsen mellan blad och handtag starkare. Det yttre bladet är individuellt hamrat och ger varje kniv en unik personlighet. Sai har en spegelpolerad egg med Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Liksom de klassiska Globalknivarna är skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv. Med sin exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Grönsakskniv 8 cm - MAC

    Grönsakskniv 8 cm - MAC
    Skalkniv i toppklass med välarbetat boltser mellan handtag och blad. Smidd kniv ur Mightyserien. Knivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfri, handtaget är av trä.
  • Functional Form Tomatkniv 12 cm

    Functional Form Tomatkniv 12 cm
  • Vinklad Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic

    Vinklad Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic
    Vinklad grönsakskniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En liten precisionskniv. Bladet är vinklat så att dina knogar inte går i skärbrädan när du skär. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm

    Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm
  • Global G-5 Grönsakskniv 18 cm

    Global G-5 Grönsakskniv 18 cm
  • Zwilling Pro Grönsakskniv 9 cm

    Zwilling Pro Grönsakskniv 9 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pro är ett gäng knivar från Zwilling med en riktigt proffsig prestanda. Knivarna är specialslipade för att uppnå en så hög skärpa som möjligt. Stålet har en hårdhet på 57 HRC. Skaften är gjorde ABS och är speciellt utformade för att ligga rätt i handen.   Bladets längd: 9 cm
  • Global GNM-06 Grönsakskniv

    Global GNM-06 Grönsakskniv
    Arbetet är mycket lättare när du har bra kontrol över kniven. Med Global GNM-06 Grönsakskniv kan du föra kniven i en vaggande rörelse över skärbrädan, helt utan att lyfta kniven. Därmed står du med riktigt bra arbetsvillkor när du ska hacka och skära grönsaker.
  • Grönsakskniv Oriental NI olivslipad 15cm

    Grönsakskniv Oriental NI olivslipad 15cm
  • Yaxell RAN Grönsakskniv 18 cm Stål

    Yaxell RAN Grönsakskniv 18 cm Stål
    Grönsakskniv i damaskerat stål. Det greppvänliga handtaget är tillverkad i svart Mikarta som utger en känsla av trä och är hopsatt med kraftiga nitar. Benämningen RAN som serien heter är japanska och betyder den utmärkta.
  • GNM-02 Grönsakskniv olivslipad oriental 15 cm

    GNM-02 Grönsakskniv olivslipad oriental 15 cm
    GNM-02 från Globals orientaliska serie Ni är en mellanstor grönsakskniv med ett högt knivblad som passar bra att hacka, strimla och skära frukt och grönt med. Olivslipningen gör att livsmedlet du skär lättare släpper eggen. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • MAC Mighty Grönsakskniv 8 cm

    MAC Mighty Grönsakskniv 8 cm
    Skalkniv i toppklass med välarbetat boltser mellan handtag och blad.Smidd kniv ur Pro-serienKnivbladet har en legering av extra hårt stål med bland annat molybden, volfram och vanadin vilket gör att eggen är extra slitstark och rostfriHandtaget är av trä
  • Functional Form+ Tomatkniv Tandad 11 cm

    Functional Form+ Tomatkniv Tandad 11 cm
  • RAN Tomatkniv 14 cm

    RAN Tomatkniv 14 cm
  • P3 Japansk kock/grönsakskniv 15 cm - Chroma type 301

    P3 Japansk kock/grönsakskniv 15 cm - Chroma type 301
    En av de mest populära knivarna i type 301 serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv är det helt enkelt! Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm

    Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm
  • Kuro Chopper 18 cm

    Kuro Chopper 18 cm
    Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Backaryd Grönsakskniv 9 cm

    Backaryd Grönsakskniv 9 cm
    Liten kniv som passar perfekt till både grönsaker och frukt. Backaryd knivar är tillverkade i ett hållbart och lättslipat rostfritt stål. Knivarna har ergonomiskt utformade handtag som ger bra stabilitet. Används med fördel tillsammans med andra knivar från Anders Petters serie Backaryd. Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.
  • GS-5 Grönsakskniv 14 cm

    GS-5 Grönsakskniv 14 cm
    GS-5 från Global Classic är en liten och smidig grönsakshacka med högt blad och tvärt bladavslut med perfekt balans. Optimal för att hacka och skära mindre grönsaker. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.
  • Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane SAN Tsubame Grönsakskniv 16 cm
    Tamahagane San Tsubame Grönsakskniv 16 cmBladets längd: 16 cmBladet består av en kärna av VG5 stål som omgärdas av två lager SUS410 stål. Kärnan är hård samtidigt som det yttre stålet är något mjukare. Bladet valsas från 20.0 mm till 2.0 mm och får sitt karaktäristiska bankade utseende genom att endast den nedre delen slipas. Det tunna bladet är lätt att slipa och kommer att hålla skärpan längre än normalt. Kniven har bra balans och ligger skönt i handen. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta, ett material som tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under högt tryck och hög temperatur till ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.
  • Functional Form Grönsakskniv 11 cm

    Functional Form Grönsakskniv 11 cm
  • Functional Form+ Grönsakskniv 11 cm

    Functional Form+ Grönsakskniv 11 cm
  • Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Kyoto Grönsakskniv 16 cm
  • Fiskars Functional Form Grönsakskniv 11 cm

    Fiskars Functional Form Grönsakskniv 11 cm
    Fiskars knivserie Functional Form är som namnet antyder, funktion och form i ett smakfullt samspel. De svarta skaften är utformade för att ligga mjukt men ändå stadigt i handen. Bladen är gjorda i rostfritt stål som ger en bra uthållighet till knivarna.Det finns en kniv som är skräddarsydd för varje ändamål inom Functional Form-serien för att göra tiden som spenderas i köket både roligare och effektivare. Knivarna är även enkla att rengöra då de tål maskindisk.GrönsaksknivBra för att skala eller skära frukt och grönt.11 cm.Softgrip-handtag.
  • Edge Tomatkniv Vågtandad Svart 13 cm

    Edge Tomatkniv Vågtandad Svart 13 cm
  • Birch 5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

    Birch 5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Birch 5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
  • Grönsakskniv 14cm

    Grönsakskniv 14cm
  • SAN Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    SAN Kyoto Grönsakskniv 16 cm
  • Fuso Nitro+ tomatkniv stål L12

    Fuso Nitro+ tomatkniv stål L12
  • Yaxell SUPER GOU 161 Grönsakskniv 18cm

    Yaxell SUPER GOU 161 Grönsakskniv 18cm
    En grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.
  • Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic

    Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic
    Grönsakskniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En mindre grönsakskniv, perfekt för skalning och arbete i luften. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Zen Grönsakskniv 18 cm

    Zen Grönsakskniv 18 cm
    Grönsakshacka ur Yaxells serie Zen. På japanska kallas en grönsakshacka nakiri och kniven kännetecknas av sin nästintill rektangulära bladform utan spets. Med sitt raka blad passar grönsakskniven för intensivt hackande och tillåter dig att skära hela vägen ner i skärbrädan utan att skjuta eller dra kniven. Knivens blad består av 37 lager stål, varav kärnan är tillverkad i VG10-stål och övriga stållager i ett mjukare, mer rosttåligt stål. Den hamrade ytan ger kniven ett unikt utseende. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp. Handtaget är tillverkat i det hygieniska materialet micarta och fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
  • MAC Chef Grönsakskniv med Luftspalt 13 cm

    MAC Chef Grönsakskniv med Luftspalt 13 cm
    En mycket proffesionell skal- och grönsakskniv med luftspalt. Luftspalt gör att grönsakerna släpper från kniven. Kniven har ett trähandtag som är mycket bekvämt att hålla i. Bladets längd: 13 cm.
  • Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm

    Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Grönsakshacka/Grönsakskniv P36

    Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Grönsakshacka/Grönsakskniv P36
    En grönsakskniv som passar bra till att hacka och skära grönsaker.Japanskt 301 stål i bladet.18/10 stål i handtaget.15 graders slipvinkel.Slipas med keramiskt bryne och sten.Levereras i presentförpackning.
  • Tomatkniv 8 cm

    Tomatkniv 8 cm
  • Global SAI Kockkniv + Grönsakskniv

    Global SAI Kockkniv + Grönsakskniv
    Global SAI knivset med kockkniv SAI01 19 cm samt grönsakskniv SAI04 19 cm.Bladets längd SAI-01: 19 cmBladets längd SAI-04: 19 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Kyoto Grönsakskniv 18 cm

    Kyoto Grönsakskniv 18 cm
  • San Grönsakskniv 16 cm

    San Grönsakskniv 16 cm
    SN-1116 från Tamahaganes serie San är en mindre grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en bra grönsakskniv bör ha. Kniven har ett vackert handtag i rödbrun Pakkawood, ett material som sammanfogas med ett plastmaterial under högt tryck. Det har samma oslagbara känsla som trä men med plastens hygieniska egenskaper. Inne i handtaget finns en vikt som hjälper kniven att hålla dess perfekta balans, oavsett storlek på bladet. Du kan se vikten som en knapp på handtagets slut. Namnet Tamahagane kommer från det mytomspunna stål som används vid tillverkning av katanasvärd, det vill säga traditionella japanska samurajsvärd. Svärden är uppbygga av en kombination av hårt och mjukt stål, hårt stål i eggen och mjukt, slitstarkt stål i resten av svärdet. Denna unika tillverkningsmetod har levt vidare i generationer och ligger idag till grund för tillverkningen av Tamahaganes knivar.
  • 600D Kudamono Grönsakskniv 9 cm - Miyabi

    600D Kudamono Grönsakskniv 9 cm - Miyabi
    Grönsakskniv av kudamonotyp från Miyabis serie 600D. Bladet är tillverkat enligt damaskusmetoden med ett hårt CMV 60-stål i kärnan som omges av 32 lager mjukare stål på vardera sida och har slipats i en riktigt brant vinkel med Honbazukemetoden. Handtaget är tillverkat av tålig duracon med nitar och detaljer i rostfritt stål. Längd: 9 cm HRC: 60
  • MORBERG Grönsakskniv 13 cm

    MORBERG Grönsakskniv 13 cm
    Grönsakskniv från MORBERG som är gjord i japanskt rosfritt stål med handtag av obehandlad ek och bolster i mässing. Kniven är 13 cm och passar utmärkt till att skära eller hacka grönsaker.
  • Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm - KAI Wasabi Black

    Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm - KAI Wasabi Black
    Klassisk japansk grönsakskniv från japanska KAI med ett högt och lagom långt blad på 16,5 cm. Den här knivtypen kallas normalt för nakiri i Japan och passar med sitt höga blad med snabba avslut perfekt till alla typer av grönsaker. Knivbladet är av det rostfria 1k6-stålet som har hög kolhalt och som gör att eggen kan slipas väldigt vass och håller skärpan fint. Handtaget är en kombination av bambupulver och polypropen. Grönsakskniv Nakiri 16,5 cm - KAI Wasabi Black Hårdhet: 58 HRC /- 1 Bladlängd: 16,5 cm Mått handtag: 12,6 cm WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.
ileadileadilead