Grönsaksknivar

Chop-chop-chop. Så låter det när en duktig kock hackar lök och grönsaker. Det krävs såklart träning och teknik, men mycket ligger också i verktyget. En bra grönsakskniv jobbar med din färdighet. En dålig, fäller även den bästa av kockar.

Här har vi valt ut grönsaksknivar med både höga, långa blad och låga, spetsiga knivblad. Här finns också speciella tomatknivar.

Populärt inom grönsaksknivar

  • Design by F. A. Porsche Japansk kock-/grönsakskniv 15 cm

    Design by F. A. Porsche Japansk kock-/grönsakskniv 15 cm
  • Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm

    Skalkniv Grönsakskniv Nylonhandtag Svart 10 cm
  • Ideal Provence Tomatkniv 12 cm Stål/olivträ

    Ideal Provence Tomatkniv 12 cm Stål/olivträ
    Tomatkniven i serien Ideal Provence är tack vara det sågtandade bladet utmärkt till grönsaker och frukter med hårt skal.
  • Frukt-/grönsakskniv Keramik Rött Handtag 11 cm

    Frukt-/grönsakskniv Keramik Rött Handtag 11 cm

Fler tips på grönsaksknivar

  • Global Grönsakskniv

    Global Grönsakskniv
    Klassisk grönsakskniv från Global. Behändig och praktisk storlek på 15 cm. En investering i en grönsakskniv är även en investering i bättre kökshygien: tänk på att aldrig skära och hacka kött och grönsaker med samma knivar eller på samma skärbrädor! Den här fina grönsakskniven gör det även enkelt och inspirerande att äta bättre och få in mer frukt och grönt i vardagen.
  • Essential Tomatkniv 12 cm

    Essential Tomatkniv 12 cm
  • Global GS-5 Grönsakskniv 14cm

    Global GS-5 Grönsakskniv 14cm
    GS-5 Grönsakskniv 14cm
  • Yaxell Grönsakskniv Gou Olivslipad 18 cm

    Yaxell Grönsakskniv Gou Olivslipad 18 cm
    Dessa fantastiska japanska knivarna är tillverkade i den Japanska byn Seki, og är en av Japans största knivfabriker av köksknivar. Denna kniven är producerad i 101 lager stål, och traditionerna från Seki har i över 780 år producerat de bästa Katano-svärden i hela världen.Denna kökskniven har ett blad på 18 cm och är olivslipad.
  • Global NI Grönsakskniv Olivslipad 15 cm Oriental

    Global NI Grönsakskniv Olivslipad 15 cm Oriental
    En behändig grönsakskniv i orientalisk stil från Globals nya serie NI. Knivens olivslipning bidrar till att maten inte fastnar så lätt på bladet då det inte skapas något vakuum.NI är Globals nya heta serie med knivar för alla uppgifter som man kan tänkas stöta på i köket. Global NI är designad av Komin Yamada som har en gedigen historia av att ta fram kvalitetsknivar för Global och har med sin känsla för perfektion och noggrannhet satt Global på världskartan. Global Nis sortiment består av 18 högklassiga knivar och två knivset. Knivbladen är tillverkade av Cromova 18-stål och är något tjockare än den klassiska Globalkniven. Global NI-knivarna har fått en extrem skärpa och slipas för hand av en slipmästare. Handtaget har lite större form än de klassiska Globalknivarna men med en mer avsmalnade design för perfekt ergonomiskt grepp. De välkända ”Globalprickarna” har fått en ny form och präglas nu av en ljus och elegant design.    Material: Cromova 18-stål.Längd blad: 15 cm.
  • Yaxell SUPER GOU 161 Grönsakskniv 18cm

    Yaxell SUPER GOU 161 Grönsakskniv 18cm
    En grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Material: SG2 Micro Carbide stål, vilket är omslutet av 160 lager mjukare stål. Handtag i FDA-godkänt rödsvart Canvas- Micarta.
  • Functional Form Grönsakskniv 11 cm

    Functional Form Grönsakskniv 11 cm
  • Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri

    Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm Nakiri
    Japansk grönsakshacka från KAI med högt blad som passar utmärkt till att hacka grönsaker. Om Nakiri: Nakiri är en japansk grönsakskniv och den passar för alla typer av grönsaker. Allt från att strimla sallad till att förbereda grönsaker för en snabb wokning – du kommer att gilla Nakiris snabba precision. Den distinkta och trubbiga spetsen gör Nakiri extra säker att använda. Den något böjda kniveggen gör att livsmedlen släpper snabbare från bladet och gör hackande, skivande och skärande till ett rent nöje.
  • Titanium grönsakskniv 10 cm

    Titanium grönsakskniv 10 cm
  • KitchenSmart Tomatkniv Svart 11 cm

    KitchenSmart Tomatkniv Svart 11 cm
  • Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

    Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 16 cm
    En mindre grönsakshacka som med sin bladhöjd och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.Bladets längd: 16 cm
  • Grönsakskniv 16,5 cm - KAI Seki Magoroku Composite

    Grönsakskniv 16,5 cm - KAI Seki Magoroku Composite
    En japansk grönsakskniv, även känt som nakirikniv, från KAIs serie Seki Magoroku med en bladlängd på 16,5 cm - perfekt för att skära och hacka grönsaker. Det breda bladet med det snabba slutet gör att kniven passar såväl mindre som större grönsaker Bladet är i tre lager, med ett hårt VG-max-stål i kärnan och det lite mjukare SUS420J2-stålet på varsin sida, som tillsammans bilder det vackra mönstret i knivbladet - en fin, rullande linje löper längsmed bladet. Handtaget är tillverkat av vitt, otroligt tålogt pakkaträ. Grönsakskniv 16,5 cm - KAI Seki Magoroku Composite Hårdhet: 61 HRC /- 1 Bladlängd: 16,5 cm Mått handtag: 12 cm SEKI MAGOROKU COMPOSITE är en innovativh elegant knivserie med en enkel och ren japansk design. Serien består av 8 bladformer med dubbelsidigt polerade blad. Kontrasten mellan den spegelpolerade sidan och den satinpolerade sidan beror på kombinationen av två olika typer av stål. Den spegelpolerade kärnan är av VG-Max stål med en hårdhet på 61 /- 1 och den satinpolerade sidan är av SUS420J2 stål. En ny produktionsteknologi garanterar en hög korrosionsbeständighet, en långvarig prestanda och även extrem precision. Båda stålsorterna förenas genom en särskild procedur med kopparlödning (komposit).
  • Functional Form+ Tomatkniv Tandad 11 cm

    Functional Form+ Tomatkniv Tandad 11 cm
  • Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm

    Kai Seki Magoroku Grönsakskniv Composite 16,5 cm
    Grönsakskniv i serien Seki Magoroku som med sitt höga blad och snabba avslut ger den god balans vilket en grönsakskniv ska ha.De två stålsorterna är förenade med en speciell kopparlödning vilket ger en extra elegant och smäcker effekt.  Bladet består av VG-10 stål, hårdhetsgrad av 61 HRC, med ett yttre lager satängpolerat stål av SUS42012. Det tunna avsmalnande handtaget är tillverkat i ljus Pakkawood . 
  • Kai Shun Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm

    Kai Shun Wasabi Black Grönsakskniv 16,5 cm
    Sedan 1908 har Kai tillverkat knivar i Japan, och precis som många andra knivar så började deras tillverkning i Seki, knivarnas huvudstad. Tekniska innovationer, funktionalitet och en vass design bidrar till Kai-knivarnas härliga känsla och perfekta balans!Wasabi Black knivarna lämpar sig för både professionella kockar och hemmakockar.Bladet är tillverkat av rostfritt stål och handtaget är av pulveriserat bambu och plast vilket ger ett bekvämt grepp och ett hygieniskt material.Bladets längd: 16,5 cm
  • Functional Form+ Grönsakskniv 11 cm

    Functional Form+ Grönsakskniv 11 cm
  • Zwilling Twin Pollux Grönsakskniv 8 cm Rostfritt Stål Svart

    Zwilling Twin Pollux Grönsakskniv 8 cm Rostfritt Stål Svart
    Ett måste i varje kök är en bra kniv! Den här grönsakskniven är ett perfekt redskap när du vill skala och skära grönsaker, svamp eller andra råvaror. Grönsakskniven är en del i knivserien TWIN Pollux som med sin lätta och eleganta design och sin välkända skärpa kommer underlätta ditt arbete i köket. Handtaget är ergonomiskt utformat så att den är skön för dig att hålla i och eggen är tillverkat av ett special stål, Friodor som gör kniven skarp och lätt att vässa. Den här knivserien passar lika bra för dig som är proffesionell kock eller om du är en kräsen hemmakock som bara vill använda det bästa. Knivarna är designade just för att förvandla den ambitiösa hobby kocken till en passionerad kökschef.Det Tyska företaget Zwilling har 280 års erfarenhet av knivar och i serien Twin Pollux har du livstidsgaranti för material- och produktionsfel.
  • Raw 5000FCD Nakiri 17 cm

    Raw 5000FCD Nakiri 17 cm
    Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan. Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.
  • Kasumi Grönsakskniv 17 cm

    Kasumi Grönsakskniv 17 cm
    Högkvalitativ grönsakskniv från Kasumi. Denna kniv tillhör gruppen Nakiri som är traditionella japanska knivar i en moderniserad version. Kniven passar perfekt till att skära alla sorters grönsaker men kan även användas som kockkniv.  Specifikationer:  Mått: Knivlängd: 30,5 cm. Bladlängd: 17 cm. Vikt: 230 gram. 32 lager rostfritt stål.  
  • Kuro Kiritsuke 23 cm

    Kuro Kiritsuke 23  cm
    Kuro Kiritsuke är en grovt hamrad handsmidd kniv som som är perfekt för att skära långa och snygga skivor av till exempel fisk eller kött. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Obs! Kniven passar inte på Kuro magnetisk knivbräda då den är för lång. Kniven förvaras bäst på en magnetisk knivlist. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • Zwilling Artis Grönsakskniv 8 cm

    Zwilling Artis Grönsakskniv 8 cm
    Vill du få jobbet gjort på allra bästa sätt är det bäst du överlåter jobbet till denna fantastiska kniv från Zwilling. Med sitt starka och släta blad i kombination med en vass spets blir uppskärning av grönsaker en enkel match.  Specifikationer: -Tillverkad i rostfritt stål.-Ergonomiskt handtag.
  • Wüsthof Classic Grönsakskniv 7 cm

    Wüsthof Classic Grönsakskniv 7 cm
    Ända sedan fader Abraham Wüsthof startade sin fabrik 1814 i Tyskland har familjen Wüsthof tillverkat kvalitetsknivar. Idag är det den sjunde generationen Wüsthof som styr företaget. Wüsthof är med sina 200 år av erfarenhet ett av de ledande märkena inom högkvalitativa knivar i världen. Alla deras knivar tillverkas i någon av deras tre fabriker i Solingen, Tyskland.Wüsthofs serie Classic innehåller gedigna knivar för både hemmakockar och proffs. Bladet på knivarna är smidda i ett stycke av specialtempererat rostfritt stål för att uppnå en högre uthållighet. De håller sig också vassa längre tack vare Wüsthofs egna teknologi. Skaften är svarta och utformade för att ligga så skönt som möjligt i handen.Bladets längd: 7 cm
  • Grönsakskniv 18cm - Tamahagane San Kyoto

    Grönsakskniv 18cm - Tamahagane San Kyoto
    Grönsakskniv SAN KYOTO Tamahagane med en bladlängd på 18 cm. Blad i 63 lager, hårt VG-5-stål i kärnan och sidor i mjukare SUS-410-stål. Handtag i Mikarta. Grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha. Alla Tamahagane San Kyoto levereras i vackra bambuschatull.
  • P4 Japansk Kock/grönsakskniv 14 cm - Chroma type 301

    P4 Japansk Kock/grönsakskniv 14 cm - Chroma type 301
    P4:an med 14 cm blad är en liten allkniv som speciellt många kvinnor tycker om. Utmärkt till grönsaker men passar också till kött och fisk när det inte behövs ett längre blad. Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Frukt-/grönsakskniv Keramik Vitt Handtag 11 cm

    Frukt-/grönsakskniv Keramik Vitt Handtag 11 cm
  • Kuro Chopper 18 cm

    Kuro Chopper 18 cm
    Kuro Chopper är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
  • GS-91 Grönsakskniv olivslipad 14 cm

    GS-91 Grönsakskniv olivslipad 14 cm
    GS-91 från Global Classic är en liten grönsakshacka med högt blad och tvärt bladavslut med perfekt balans. Optimal för att hacka och skära diverse grönsaker. Det olivslipade bladet bidrar till att grönsaker och rotfrukter släpper lätt från bladet. Extra fördelaktigt vid exempelvis potatis. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket! Globals Classics knivar är indelade i knivar vars serienummer börjar på G, GS, GF eller GSF. GS står för Global Small och är de mindre knivarna i Globals sortiment; de har ett något mindre handtag.
  • Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm

    Kai Shun Classic DM-0714 Grönsakskniv 8 cm
    Från den japanske knivmästaren Kai kommer dessa otroliga superknivar. Damaskusstål i 65 lager med en inre kärna av V10-Goldstål gör Shun till en närmast overkligt skarp och tålig kniv.Alla Shunknivar är gjorda för hand, inklusive stålarbetet, och detta ger varje kniv ett lika karaktäristiskt som unikt mönster i stålet.Handtaget är tillverkat av Pakka-wood och designat i D-form på traditionellt japansk vis. Oavsett om det är fisk, fågel, kött eller grönsaker.I Shun-serien finner du knivar som passar alla ändamål - bara lite bättre.
  • Zwilling Pollux Grönsakskniv 8 cm

    Zwilling Pollux Grönsakskniv 8 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Pollux är en serie prisvärda knivar från Zwilling. Knivarna lyckas kombinera en snygg design med en hög prestanda. Varje kniv har en hårdhet på 57 HRC och en sylvass egg. Bladets längd: 8 cm
  • Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic

    Grönsakskniv 9cm KAI Shun Classic
    Grönsakskniv med en bladlängd på 9 cm från KAIs serie Shun Classic. Blad i 65 lager Damaskusstål med hårt VG10-stål i kärnan och sidor i SUS-430- och SUS-431-stål. Stålets HRC ligger på 60-62. Handtag i svart Pakkaträ. En mindre grönsakskniv, perfekt för skalning och arbete i luften. Den speciella tillverkningsmetoden i KAI Shun Classic där två sorters mjukt stål varvas i 32 lager runt en kärna av mycket hårt VG-10-stål gör knivarna närmast overkligt skarpa och tåliga. Knivbladets uppbyggnad gör också att kniven inte går av vid hård belastning. Knivarna är tillverkade för hand, inklusive stålarbetet, vilket ger varje kniv ett unikt mönster i stålet. Handtagen av Pakkawood, tunna lager ädelträ som varvas med plast under hårt tryck, är D-formade och ligger skönt i handen.
  • Edge Tomatkniv Vågtandad Svart 13 cm

    Edge Tomatkniv Vågtandad Svart 13 cm
  • MAC Chef Grönsakskniv Med Luftspalt 13 cm Rostfritt Stål

    MAC Chef Grönsakskniv Med Luftspalt 13 cm Rostfritt Stål
    Grönsakskniven från MAC i serien Chef är en proffskniv tillverkad i Chrome Molybdenm Vanadium stål och handtag i laminerat björkträ. Det hårda stålet gör eggen extra slitstark och lätt att vässa. Grönsakskniven passar för att skära alla typer av grönsaker för en god sallad eller grönsaksrätt. Kniven har en luftspalt vilket gör att den är extra följsam och grönsakerna inte fastnar lika lätt på bladet. En riktigt bra kniv i köket gör matlagningen både roligare och lättare samtidigt som du får ett snyggt och proffsigt resultat.
  • GNM-07 Grönsakskniv oriental 15 cm

    GNM-07 Grönsakskniv oriental 15 cm
    GNM-07 från Globals orientaliska serie Ni är en mellanstor grönsakskniv som med sin böjda spets gör den idealisk att hacka, skära och strimla grönsaker och även kött med. Precis som då den första Globalkniven framtogs år 1985, tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader. Med sin hållbarhet, komfort och exceptionella skärpa blir Globalkniven snabbt en favorit i köket!
  • Mighty Grönsakskniv 15 cm

    Mighty Grönsakskniv 15 cm
    Stor grönsakskniv, perfekt för alla sorters grönsaker.
  • Norr Tomat/köttkniv 12 cm

    Norr Tomat/köttkniv 12 cm
    Medelstor, mångsidig kniv med tandat blad, utmärkt för att skära livsmedel med tunn skorpa eller tunt skal, som bröd och tomater. Även lämplig för bordsanvändning.
  • Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm

    Grönsakskniv Keramik Vitt blad 11 cm
  • Global GF-43 Tung grönsakskniv smidd 20cm

    Global GF-43 Tung grönsakskniv smidd 20cm
    Japansk santokukniv från Zwillings serie Four Star, som är lätt och bekväm att jobba med. Kniven har en klassisk design och det högkvalitativa handtaget av syntetmaterial ger ett säkert grepp. Bladet är av specialframställt och patenterat Zwilling J.A. Henckels rostfritt stål FRIODUR med en hårdhet på 57 HRC. Santokukniven är perfekt för beredning av allt ifrån fisk, kyckling och kött till grönsaker. Längd: 18cm
  • Metz Grönsakskniv 17 cm

    Metz Grönsakskniv 17 cm
  • Grönsakskniv 18 cm - Yaxell RAN

    Grönsakskniv 18 cm - Yaxell RAN
    En grönsakskniv, även kallad grönsakshacka eller nakirikniv, med högt blad, snabbt avslut och perfekt balans från Yaxells serie RAN. Knivbladet har ett hårt VG-10-stål i kärnan, med 34 lager mjukare stål på vardera sida. Kniven har slipats i en riktigt brant vinkel och håller skärpan länge. Bladlängd: 18 cm Handtag: Svart mikarta RAN är en kniv i 69 lager damaskerat stål. Den har en kärna i hårt VG10-stål som varvas med 34 lager av ett mjukare stål på vardera sida av kärnan. Dessa lager slipas och poleras sedan ned successivt för att skapa den vackra ådring som pryder bladen på alla knivar ur RAN-serien. Själva ordet RAN är japanska och betyder ”den utmärkta”. Handtaget är tillverkat i svart Mikarta och ihopsatt med kraftiga nitar. Materialet Mikarta tas fram genom att linneduk och specialplast pressas samman under hög temperatur. Det är ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som har en känsla av trä, men som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i en köksmiljö. 60-62 HRC (stålets hårdhetsgrad).
  • Grand Mâitre Stek- & Tomatkniv 12 cm Presentask

    Grand Mâitre Stek- & Tomatkniv 12 cm Presentask
  • RAN Grönsakskniv 18 cm

    RAN Grönsakskniv 18 cm
  • Global SAI Kockkniv + Grönsakskniv

    Global SAI Kockkniv + Grönsakskniv
    Global SAI knivset med kockkniv SAI01 19 cm samt grönsakskniv SAI04 19 cm.Bladets längd SAI-01: 19 cmBladets längd SAI-04: 19 cmGlobal Sai är uppbygd av tre lager stål med ett hårdt härdat rostfritt stål i kärnan samt ett mjukare stål som omsluter detta. Den hamrade ytan på bladet ger kniven en spännade karaktär.Handtaget är ergonomiskt utformat med ett skönt grepp och de klassiska Globalprickarna finns naturligtvis med om än i lite mer diskret utförande.Varje Global SAIkniv är numrerad. Genom att registrera kniven erhåller man en fri första omslipning av kniven. Dessutom blir man medlem i SAI-klubben när man registrerar sin kniv. Som medlem i SAI-klubben får man förutom ett förmånligt välkomsterbjudande även exklusiva erbjudanden och chansen att vinna matlagningstävlingar med kändiskockar. Registrera din SAI-kniv >>
  • Grönsakskniv Keramiskt Blad

    Grönsakskniv Keramiskt Blad
  • Four Star Grönsakskniv, 8cm

    Four Star Grönsakskniv, 8cm
    Liten grönsakskniv från Zwilling i serien Four Star. Kniven har en klassisk design och det högkvalitativa handtaget av syntetmaterial ger ett säkert grepp. Bladet är av specialframställt och patenterat Zwilling J.A. Henckels rostfritt stål FRIODUR. Längd: 8cm
  • Grönsakskniv 18 cm - Tamahagane

    Grönsakskniv 18 cm - Tamahagane
    Grönsakskniv, som i japan traditionellt kallas nakirikniv, från Tamahagane med högt blad och snabbt avslut, vilket ger kniven den perfekta balans du vill ha när du skär grönsaker. Knivbladet är tillverkat i tre lager med ett hård VG-5-stål i kärnan, som på vardera sida omges av ett mjukare SUS-410-stål. Handtaget är tillverkat av rostfritt stål. Bladlängd: 18 cm Nämn ordet ”tamahagane” för en japan, och han eller hon får något drömskt i blicken. Det är nämligen namnet på det sägenomspunna stål som används för att smida japanska samurajsvärd. Samma teknik som användes för samurajsvärden används nu av Tamahagane. Tre lager stål (mjukt-hårt-mjukt) valsas ut till knivämnen. Centrumstålet är hårt VG5-stål, sidostålet består av mjukare SUS410-stål. Tekniken ger en fantastisk egg kombinerad med extremt bra styrka och rosttålighet. Det mycket greppvänliga handtaget är tillverkat i rostfritt 18/10-stål, och har en design inspirerad av bambu.
  • Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 18 cm

    Tamahagane San Kyoto Grönsakskniv 18 cm
    Grönsakshacka som med sitt höga blad och snabba avslut ger den balans som en grönsakskniv bör ha.Tamahagane SAN Kyoto har 63 lager stål i damaskusdesign.Centrumstålet är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare och ger kniven extremt bra styrka. Handtaget är tillverkat i svart Micarta.Micarta är ett högtrycklaminat med träkänsla men med hygieniska egenskaper som klarar resturangkrav.Bladets längd: 18 cm
  • Zwilling Four Star Grönsakskniv 9 cm

    Zwilling Four Star Grönsakskniv 9 cm
    Det tyska företaget Zwilling kan det här med knivar efter 280 års erfarenhet. I Zwillings knivsortiment finns en kniv för alla ändamål och ambitionsnivåer i köket. Allt från enkla prisvärda skalknivar, till japanska proffsknivar med en otrolig prestanda. Zwilling har rubbet och allt är av hög kvalitet.Four Star är en serie knivar från Zwilling som är lätta och bekväma att arbeta med. Knivarna har en hårdhet på 57 HRC och ergonomiskt optimerade handtag i plast.  Bladets längd: 9 cm
  • Fiskars Functional Form Plus Grönsakskniv 11 cm

    Fiskars Functional Form Plus Grönsakskniv 11 cm
    Fiskars Functional Form Plus knivar är perfekt balanserade för att få det perfekta snittet. De är även skapade så att de blir mycket enkla att hantera. Det stabila handtaget gör att kniven ligger mycket skönt i handen. Denna mångsidiga skalkniv är perfekt att skära frukter och grönsaker med.- Tål maskindisk- Rostfritt stål- 11 cm
  • P3 Japansk kock/grönsakskniv 15 cm - Chroma type 301

    P3 Japansk kock/grönsakskniv 15 cm - Chroma type 301
    En av de mest populära knivarna i type 301 serien. Bladet är tillräckligt högt för att du ska kunna skiva och hacka utan besvär. En suverän allkniv är det helt enkelt! Japanskt 301 stål i bladet. 18/10 stål i handtaget. 15 graders slipvinkel. Slipas med keramiskt bryne och sten. Levereras i presentförpackning.
  • Miyabi KOH 4000FC Kudamono Grönsakskniv 9 cm

    Miyabi KOH 4000FC Kudamono Grönsakskniv 9 cm
    Denna Miyabi Kudamono-kniv är en grönsakskniv på 9 cm som även kan användas till frukt. Kniven har ett hårt stålblad på 61 Rockwell och en Katana-egg för fantastisk skärpa. Miyabi-logon är ingraverad på kniven och bladet är ishärdat för extra hållbarhet, elasticitet och korrosions-tålighet. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 

Andra sätt att skära grönsaker på

Grönsakskniven är bra på det sättet att man kan variera tjocklek, form och så vidare när man skär upp grönsaker. Vissa maträtter vill man kunna göra tärningar och till andra kanske finhacka.

Det går bra att skära tunna skivor också med en bra grönsakskniv. Andra sätt, som också är snabbare, är med osthyvel eller med en skalare modell julienne. Det är ett köksverktyg som funkar på allt från gurka och morot till zucchini och tomat.

ileadileadilead