MIYABI knivprodukter

Tysk-japanska samarbetet mellan Miyabi och Zwilling har resulterat i ett fantastiskt knivmärke. Ordet Miyabi är japanska och betyder elegans och förfining, vilket passar på många japanska knivar och speciellt från detta märke.

Köper du en Miyabikniv kommer du inte bli besviken. Det är knivkonst i världsklass och ett otroligt fint hantverk. Slipningen görs med den så kallade Honbazuke-slipningen. Tillverkningen sker för hand i fabriken i Seki, Japan.

Brett utbud av japanska knivar från Miyabi

I sortimentet finns det allt från kockknivar och brödknivar till små fina skalknivar. Knivarna kommer i olika serier som till exempel 5000MCD, 6000MCT och 7000D. En populär modell är Miyabi nakiri 5000MCD för grönsaker.

 • Miyabi Toishi Pro Knivblock med Magnet i Bambu 205x425x230 mm

  Miyabi Toishi Pro Knivblock med Magnet i Bambu 205x425x230 mm
  Letar du efter en praktisk förvaring av dina köksknivar är detta knivblock i bambu ett perfekt alternativ. Det är tillverkat i ett exotiskt och mjukt trä och passar perfet till Miyabi-knivarna. Knivblocket är magnetiskt så knivarna drar sig till den magnetiska ytan. Inte bara får du en visuell effekt, utan du får även tillgång till dina knivar på ett ögonblick. Storleken är. 23x20,5x42x5 cm. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh

  Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh
  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.
 • Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm

  Miyabi 5000 MCD Sujihiki Trancherkniv 24 cm
  Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.Sujihiki är en japansk trancherkniv, som lämpar sig bäst till att skära fisk och vissa typer av kött. Knivens styvhet och längd gör den perfekt till att skiva upp riktigt tunna skivor av fisk och kött.   
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Gyutoh är Japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, helt enkelt en allroundkniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm

  Miyabi - Raw 5000 FCD Nakiri 17 cm
  Rejäl grönsakskniv i serien Raw 5000 FCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av 49 lager FC61-stål som ger en riktigt vass egg. Handtag av pakkaträ.
 • Miyabi - 5000FCD Filékniv 24 cm Sujihiki

  Miyabi - 5000FCD Filékniv 24 cm Sujihiki
  Sujihiki (tranchér/filékniv) med 24 cm långt blad. En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filea/bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött mm. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom råvaran. Bladet har en unik och individuell design som passar utmärkt i harmoni med övriga knivar i serien. Kniven kommer vara en del av ditt kök en lång tid och uppskattas vid varje användning.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Sujihiki Filékniv 24 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Sujihiki Filékniv 24 cm
  Sujihiki (tranchér/filékniv) med 24 cm långt blad. En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filea/bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött mm. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom råvaran. Är ett fantastisk komplement till varje kök med sitt vackra utseende och vassa utförande.Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm

  Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm
  Miyabi Birch-5000MCD Kiritsuke Kockkniv är en fantastisk kniv av hög kvalité och svårslagen skärpa. Denna modell på kniv använder man inom japansk matlagning till en mängd olika råvaror då den är så pass mångsidig. Kiritsuke kniven är en korsning mellan en grönsaks- och fiskkniv som tillåter dig att med elegans skära kött, filéa fisk och skiva eller hacka grönsaker. Kniven är tillverkad i Seki, Japan enligt traditionella metoder och är ett enastående hantverk. Den har en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som täcks av 100 lager rostfritt stål. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas med det vackra mönstret på bladet och med ett handtag i Masuribjörk från finska Lappland. -Japansk kockkniv- Knivblad på 24 cmTa hand om din värdefulla kniv på bästa sätt genom att diska den för hand och sedan torka av direkt med torr trasa eller handduk.
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh

  Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh
  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken.
 • Miyabi - 7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi - 7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm
  Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Gyotoh betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Miyabi - STEEL 7000D Gyotoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi - STEEL 7000D Gyotoh Kockkniv 24 cm
  Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie STEEL 7000D. Gyotoh betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Miyabi - Toishi Pro Knivblock sned Magnetisk Bambu

  Miyabi - Toishi Pro Knivblock sned Magnetisk Bambu
  Knivar mår bäst av att förvaras på magnetlist eller i ett knivblock! Det här magnetiska knivblocket från Miyabi ser till att skärpan behålls på dina köksfavoriter. Knivstället är tillverkat av bambu och kommer garanterat pryda sin plats på köksbänken.En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
 • Miyabi 5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm

  Miyabi 5000FCD RAW knivset, Gyutoh 20 cm & Shotoh 11 cm
  Miyabi är kända för deras japanska knivar i toppkvalité. Med 5000FCD Shotoh örtkniv får du en 11 cm lång kniv som med lätthet hjälper dig hacka dina örter med precision. Gyutoh kockkniv är 20 cm lång och ger dig en kniv med otrolig hårdhet och hållbarhet.Knivarna från Miyabi har ett stort, vackert skaft i pakkaträ och kniven är inspirerad av det vackra japanska konstverket vågen, vilket tydligt syns i utformningen. En elegant design som går hand i hand med knivens prestanda. Raw har en kärna av hårt FC61 Micro Carbide pulverstål. Täckt med 48 lager rostfritt stål i vacker och tydlig damaskdesign. Här får du ett set som gör det möjligt att klara av alla uppgifter i köket utan besvär eller problem.
 • Miyabi 5000MCD BLACK 2-dels knivset

  Miyabi 5000MCD BLACK 2-dels knivset
  Med 5000MCD setet får du unika knivarna tillverkade i hållbart damaskus-stål. Skaftet är tillverkat i svart ask och har en traditionell D-form som ger dig ett behagligt och ergonomiskt grepp. Setet innehåller en Gyutoh 20 cm kniv och en Shotoh 13 cm kniv. Detta är ett set som ger dig allt som behövs för vardagens uppgifter. De otroligt skarpa, hållbara och eleganta knivbladen skär och filéar med precision. Ett set du utan tvivel kommer att älska.
 • Miyabi Mizu 5000MCT Knivset 2 delar

  Miyabi Mizu 5000MCT Knivset 2 delar
  Detta perfekta knivset från Miyabi, som består av 2 delar: en Gyutoh kockkniv 20 cm. som är perfekt för att hacka, snitta och skära, och en Shotoh örtkniv 9 cm, som är särskilt anpassad till mindre frukt och grönsaker. Båda knivarna har ett ergonomiskt handtag av micarta som ligger stabilt i handen när du skär.Knivbladen har en kärna av hårt MC63 mikrokarbid pulverstål, som är CRYODUR® härdat till en hårdhet på cirka 63 HRC omgivet av 2 lager Tsuchime hamrat rostfritt stål. Detta resulterar i en kniv som har ett elegant utseende, är hållbar och du slipper att råvarorna fastnar på bladet. Knivarna från Miyabi är av högsta kvalitet och tillverkas i Seki, Japan. Dessutom kommer det med livstidsgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant

  Miyabi Toishi Pro Knivslip med Två Sliphjul - Keramisk och Diamant
  Med denna knivslip med keramiska blad kan knivarna slipas lättare och bättre. Slipbladen är förhandsinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi - 7000D Santokukniv 18 cm

  Miyabi - 7000D Santokukniv 18 cm
  Santokukniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven passar utmärkt för både grönsaker, fisk och kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Miyabi - 5000FCD Skalkniv 11 cm Shotoh

  Miyabi - 5000FCD Skalkniv 11 cm Shotoh
  Shotoh är en liten vass skal/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en mellanstor skalkniv och kan användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker men kan även användas till att hacka grönsaker. Populär och praktisk allroundkniv.Japanska serien 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 9 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 9 cm är den allra vanligaste storleken på en skalkniv. 
 • Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm

  Miyabi 5000 MCD Brödkniv 23 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.  Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  En brödkniv är en av de mer specialiserade knivarna i köket och har en väldigt tydlig huvuduppgift. Trots det smala användningsområdet är det en lyx att ha en riktigt bra brödkniv med en rejäl tandning och skärpa som flyter genom alla bröd.  
 • Miyabi - Toishi Pro Knivslip 2 hjul Svart

  Miyabi - Toishi Pro Knivslip 2 hjul Svart
  Keramisk knivslip från Miyabi som enkelt ser till att dina knivar håller skärpan. Slipbladen är förinställda i en speciell vinkel så att kniven alltid har rätt vinkel när du slipar den. Den diamantbelagda slipen hjälper till att få en perfekt egg på kniven så att den förblir sylvass och det keramiska bladet anslutar processen. Skaftet har ett bra silikongrepp så att du enkelt och stabilt kan slipa dina knivar.
 • Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset

  Miyabi 5000MCD BIRCH 2-dels knivset
  Upplev en otroliga skärpa med japanska knivar från Miyabi!Med Miyabi Birch 2-delsset klarar du uppgifterna i köket galant. När du skär, hackar eller filéar gör du det helt utan problem. Knivsetet innehåller en Gyutoh 20 cm kockkniv och en Shoroh 13 cm ört- eller universalkniv. Skaftet på Birch-knivarna är tillverkat i Masur-björk och format i en klassisk japansk D-form, vilket gör att knivarna ligger bekvämt och stabilt i handen.
 • Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm

  Miyabi - Birch-5000MCD Nakiri Grönsaks-/Fruktkniv 17 cm
  Rejäl grönsakskniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Nakiri är en väldigt populär modell av orientalisk grönsakskniv. Den skall inte förväxlas med en yxa utan är till för att hacka, inte hugga. Denna modell är anpassad för vertikala rörelser och med sin raka profil får du en stor träffbild på skärbrädan.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
 • Miyabi Black 5000MCD Knivset 3 delar

  Miyabi Black 5000MCD Knivset 3 delar
  Snyggt knivset från Miyabi som består av 3 delar, en Kudamono 9 cm., en Shotoh 13 cm. och en Gyutoh 20 cm. Kudamono är en örtkniv som är perfekt för att skära mindre frukter och grönsaker, medan Shotoh är en lite större örtkniv som är mer allsidig. Gyotoh är en kockkniv som kan hacka, skära och snitta allt från kött till grönsaker.Alla knivarna har en® kärna av MC66 Micro Carbide pulverstål, vilket gör bladet extremt vasst och hållbart. CRYODUR®
 • Miyabi - 7000D Chutoh Kött-/Filékniv 16 cm

  Miyabi - 7000D Chutoh Kött-/Filékniv 16 cm
  Rejäl köttkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Chutoh betyder köttkniv på japanska. Köttknivar i allmänhet är starka och tåliga för att kunna skära igenom tuffa köttstycken, kombinerat med en sylvass skärpa för att så smidigt som möjligt kunna stycka och skära kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm

  Miyabi 6000 MCT Sujihiki Trancherkniv 24 cm
  Bladets längd: 24 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa.Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig. Sujihiki är en japansk trancherkniv som är perfekt när det gäller att skära, speciellt i tunna skivor. Varken kött eller fisk är några problem för denna kniv. Bladet är på 24 cm vilket ger kniven den smidighet och räckvidd som behövs hos en riktigt bra trancherkniv. För den som gillar tunna skivor, av förslagsvis lax eller skinka, har här en helt perfekt kniv.  
 • Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.
 • Miyabi 6000MCT 2-dels knivset

  Miyabi 6000MCT 2-dels knivset
  6000MCT-knivarna påvisar elegans, kvalité och effektivitet. De japanska knivarna från Miyabi är utvecklade för att ge dig full kontroll när du ska skära upp och hacka olika ingredienser. Setet innehåller en Shotoh 13 cm örtkniv som är ett nöje att arbeta med. Örtkniven har en otrolig skärpa och hårdhet, vilket gör att bladet kan skära med precision och lätthet. Gyutoh 20 cm kockkniv passar utmärkt när du ska skära upp kött, fisk och grönsaker med samma goda kvalité, skärpa och hårdhet. Med dessa knivar är du alltid förberedd i köket.Skaftet är tillverkat i pakkaträ och designat med en unik D-form, vilket ger ett enastående bra och stabilt grepp.
 • Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm

  Miyabi 5000 FC-D Raw Nakiri grönsakskniv, 17 cm
  Nakiriknivi serien 5000 FC-D från japanska Miyabi. På japanska betyder na grönsak och kiri skära, vilket avslöjar knivens primära syfte. Tack vare den japanska Honbazuke-slipningen är kniven otroligt vass, och det 17 centimeter långa bladet passar utmärkt för att hacka eller skiva frukt och grönt.Knivens blad består av 49 lager stål och har en hårdhet på cirka 61 HR. Det svarta skaftet i vackert pakkaträ ger ett bekvämt grepp med optimal balans, och knivens blad har ett vacker damaskusmönster inspirerat av japansk konst. Diska för hand under ljummet vatten med milt diskmedel och en svamp som inte repar.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
  Shotoh är en mindre vass allround/skalkniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre & tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom det du skär i. Längden på kniven gör att den går att använda till många olika saker och med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Kan med fördel användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker med. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och framför allt det höga bladet. Det finns gott om utrymme för knogarna. Populär och praktisk allroundkniv.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - 7000D Shotoh Grönsakskniv 13 cm

  Miyabi - 7000D Shotoh Grönsakskniv 13 cm
  Smidig grönsakskniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Kniven är perfekt för de små och precisa uppdragen i köket så som att skala frukt och grönsaker. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm

  Miyabi 6000 MCT Brödkniv 23 cm
  Bladets längd: 23 cmDen japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.  Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Brödknivar är bland de mer specialiserade knivarna i köket. Få knivar har en så specifik uppgift som en brödkniv har. Få uppgifter är dock så tillfredsställande att ha en riktigt bra kniv att utföra dem med som att skära upp ett fint bröd. En riktigt fin, vass, rejält tandad japansk brödkniv är en fröjd att använda. Det kan vara värt att betala det där lilla extra för, särskilt om den dessutom håller längre och har en helt unik fantastisk design. 
 • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är 24 cm. Kniven är tillverkad med en kärna i mikro-karbid pulverstål vilket ger kniven en fantatsiskt skärpa. Kniven har 132 yttre stållager som täcker kärnan och ger kniven den unika Damaskus-designen på bladet. Handtaget är i svart ask.Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Denna stålkniv från Miyabi - även kallad Gyutoh eller kockkniv översatt från Japanska, är en kniv man användas till störra bitar kött och grönsaker. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi RAW 5000FCD Sujihiki Filékniv 24 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Sujihiki Filékniv 24 cm
  Denna praktiska och sylvassa filékniv är tillverkad i Japan. Kniven har 48 stållager som omfamnar knivens kärna och ger bladet en fantastisk damaskus-effekt. Hårdheten är på 61 Rockwell och bladet är symmetriskt. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi BLACK 5000MCD Sujihiki Filékniv 24 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
  Denna Sujihiki filé-kniv från Miyabi har en otroligt hård kärna av mikro-karbid stål som är effektiv att använda och har en otrolig skärpa. Den har ett långt tunt blad som är bra till att skära både kött och fisk. Den är speciellt framtagen för att skära sashimi och bladets längd låter dig använda hela bladet at skära med. Knivbladets kärna är täckt med 132 lager stål så det har det unika damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 9 cm Shotoh

  Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 9 cm Shotoh
  Shotoh är en liten vass skal/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Den kan bland annat användas till att t ex skala frukter, grönsaker, vitlök och schalottenlök.Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm

  Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm
  Denna santokukniv från Miyabi är annorlunda än de vanliga santoku-knivarna. Spetsen på bladet går upp i en svag böj medans en vanlig santokukniv är rak. Den smala spetsen gör det möjligt att göra den vaggande hackningen som vi europeer ofta använder när vi hackar stora mängder grönt. Bladet mäter 18 och är tillverkat i MicroCarbide MC63 pulverstål, inneslutet i två stållager. Hårdheten är 63 Rockwell. Cryodur ishärdning av bladet och ett dimensionellt skaft i pakkaträ ger en perfekt balans, enastående komfort och en otrolig skärförmåga oavsett hur du använder den. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

  Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
  Den härliga Gyutoh kockkniven har ett fint björkhandtag som leder in till ett 101-lagers stålblad vilket ger knivbladet ett fantastiskt damaskus-mönster. Denna allround-kökskniv används lika mycket av amatörkockar som av professionella kockar och kommer i olika storlekar. Denna kniv har ett 16 cm långt blad. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm

  Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm
  Klassisk brödkniv  som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 16 cm Gyutoh

  Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 16 cm Gyutoh
  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm
  Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 13 cm Shotoh

  Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 13 cm Shotoh
  Shotoh är en mindre vass  allround/skalkniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom det du skär i. Längden på kniven gör att den går att använda till många olika saker och med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Kan med fördel användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker med. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och framför allt det höga bladet. Det finns gott om utrymme för knogarna. Populär och praktisk allroundkniv.Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.
 • Miyabi Santoku Kockkniv 5000FCD 18 cm

  Miyabi Santoku Kockkniv 5000FCD 18 cm
  Fantastisk japansk Santoku-kniv med en längd på 18 cm och en hård karbon-stål kärna. Santoku direkt översatt betyder tre dygder och de tre dygderna betyder att man lika gärna kan använda kniven till kött, fisk eller grönsaker. Bladet har 48 stållager runt kärnan vilket ger den välkända damaskus-designen på bladet. Hårdheten ligger på 61 Rockwell och kniven har en symmetrisk kant. Tillverkad i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
  Shotoh är en liten vass skalkniv/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Den kan användas till att skala frukter, grönsaker, vitlök och schalottenlök. Bladet har ett unikt och individuellt utseende som ändå skapar perfekt harmoni med övriga knivar i serien.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
 • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
 • Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
  Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönnMiyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Brödkniv 23 cm
  Denna fantastiska brödkniv är något som varje kök bör ha. Miyabi har med denna kniv satt en ny standard för köksknivar. Den häh kniven är gjord i 49 stållager som omfamnar knivens kärna. Taggarna på kniven är perfekta till att skära bröd och kniven är 23 cm lång. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 9 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret på ett enkelt sätt.  
 • Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Brödkniv 23 cm
  Brödkniven 5000MCD från japanska Miyabi är med sin finess, skärpa och kvalité en av marknadens vassaste alternativ. Det tandade bladet gör att du på ett smidigt och bekvämt sätt kan skära jämna skivor av ditt favoritbröd – oavsett hur tjocka eller tunna skivor du vill ha! Bladet är tillverkat av 133 lager stål som med precision slipats till perfektion runt en extremt hård kärna av Micro-Carbide MC66 pulverstål. Detta ger en hårdhet på cirka 67 Rockwell och resultatet är en exceptionellt vass kniv med en förtjusande skönhet och styrka! Även handtaget har noggrant designats med en traditionell D-form och har en perfekt balans mellan stål och trä, så att du hela tiden får optimal kontroll över kniven. Det svarta lönnträet är unikt för denna kniv och har, precis som stålet, ett dekorativt mönster som blir en läcker detalj på köksbänken eller matbordet. Knivar från Miyabi är tillverkad i Japan av det tyska företaget Zwilling, och är en exklusiv knivkollektion som för samman den tyska ingenjörskonsten med urgamla japanska knivmetoder. Detta samarbete mellan uråldriga traditioner och mångåriga erfarenheter ger dig en sylvass kniv med funktionell och läcker design som garanterat hänger med dig i flera år framöver! Specifikationer Färg: SvartMaterial: Micro-Carbide MC66 pulverstål, stål och lönnträLängd: 23 cmCRYODUR® härdat knivbladTillverkad i Japan133 lager stål Damaskus-mönstrat blad
 • Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm
  Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönnMiyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar

  Miyabi Artisan 6000 MCT Knivset 3 delar
  Det perfekta knivsetet till dig som är på jakt efter hög kvalitet och skärpa i toppklass. De stilrena knivarna från Miyabi Artisan 6000 MCT-serien har en kärna av raffinerat SG2 hårt MC63 pulverstål, medan CRYODUR®-bladet är härdat och bidrar till riktigt god skärpa, korrosionsbeständighet och optimal bladflexibilitet. Bladet har dessutom en hårdhet på 63 HRC täckt med två lager hamrat rostfritt stål, vilket ger knivarna ett elegant och stilfullt utseende.Utöver detta är det ergonomiska handtaget tillverkat i pakkaträ som ligger bekvämt i handen. Med detta knivset får du livstidsgaranti på material och produktionsfel. Knivarna tillverkas i Seki i Japan och setet innehåller en Gyutoh kockkniv 20 cm, en Shotoh grönsakskniv 13 cm och en Shotoh grönsakskniv 9 cm.
 • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Denna japanska Gyutoh, eller kockkniv som man kan översätta det till, har en Mikro-karbin pulverstål kärna vilket ger kniven en otrolig skärpa. Kniven har 132 yttre stållager vilket ger bladet det unika Damaskus-mönstret. Kniven har ett handtag i svart ask och ett symmetriskt blad. Kniven tillverkas i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
  Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner.Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
 • Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 13 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 13 cm är i längsta laget för en skalkniv, vilket gör den lite bättre för att även skiva och skära frukter och grönsaker. 
 • Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
  Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 13 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret. 13 cm är i det längsta laget för att vara en skalkniv, vilket gör den mer användbar när det kommer till att skära och skiva mindre grönsaker. 
 • Miyabi BLACK 5000MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
  Miyabis Shotoh kniv är en kompakt kökskniv till både frukt och grönt. Kniven är en favorit bland kockar på grund av sin hårda kärna och fantastiska skärpa. Kärnan är belagd med 132 yttre lager av stål, något som ger kniven ett unikt damaskus-mönster på metallen. Kniven har ett blad på 13 cm och är producerat i 67 graders metall. Handtaget är i svart ask. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm

  Miyabi 5000 MCD Birch Nakiri grönsakskniv, 17 cm
  Nakiri grönsakskniv i serien 5000 MCD från Miyabi. Kniven har en rak utformning som ger dig en stor träffbild på skärbrädan, och är perfekt för att skära frukt och grönsaker. Du får både ett högkvalitativt blad, och ett vackert skaft i ljus masurbjörk med ett unikt utseende.Precis som övriga knivar i 5000 MCS-serien har kniven en kärna av MC63-pulverstål, omgiven av ytterligare 100 lager rostfritt stål. Stålet är ishärdat i -196°C, vilket ger kniven ett vackert damaskusmönster och en extraordinär hårdhet. Eftersom kniven är slipad enligt den traditionell japanska Honbazuke-tekniken får du dessutom en otrolig skärpa.
 • Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

  Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
  Den 18 cm långt gung-kniven från Miyabis BLACK-serie är tillverkad av det starkaste stål. Kniven har en lätt böj så att den kan användas till att gunga när du skär med den, i motsats till en rak kniv. Kniven är tillverkad av det finaste karbide-stålet, vilket gör kniven väldigt tålig och får en otroligt skärpa. Bladets kärna har 128 lager stål över sig vilket ger kniven det unika Damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
  Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är den mest använda kniven i det japanska köket och är perfelt som generell kökskniv eller kockkniv. Det 16 cm långa bladet är tillverkad av hårt carbid-stål, vilket ger kniven en fantastisk skärpa och bra skäregenskaper. De 48 stållagren som omsluter kärnan ger kniven sitt vackra damaskus-utseende. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 9 cm
  Lätt och praktisk grönsakskniv från Miyabi som är perfekt till att skala och skära grönsaker samt till mindre köksarbete, Det korta knivbladet på 9 cm har en hard carbon-stål kärna vilket ger fantastiska skär-egenskaper. Kniven har en stål-kärna med FC61-grad stål och är belagt med 48 yttre leger med damaskus-designat stål, något som ger kniven sitt fantastiska mönster. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 18 cm

  Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 18 cm
  Santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Santokukniven är en smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Gyutoh 20 cm från Miyabi serien Mizu5000MCT låter dig arbeta med finess och lätthet i köket. Knivens vassa klinga och ergonomiska handtag gör att du kan arbeta snabbt och effektivt, oavsett vilken råvara det gäller. Den glider enkelt igenom en köttbit och hackar vackert upp grönsakerna. Gyutoh är japans motsvarighet till den västerländska kockkniven och är tillverkad i Japan av skickliga hantverkare.Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. En kniv med utmärkt hårdhet och hållbarhet. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster samt motverkar att råvaran fastnar. Bladet är sedan slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. Diskas för hand och torkas direkt av med torr trasa eller handduk.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Kiritsuke Kniv 24 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Kiritsuke Kniv 24 cm
  Artisan6000MCT Kiritsuke kniv från Miyabi är en högkvalitativ och vass kniv som är en blandning av en grönsakskniv och en fiskkniv. Med denna i ditt kök kan du filea fisken tunt, skära fina bitar kött och skiva papperstunna tomatskivor. Denna mångsidiga modell på kniv används i Japan till alla möjliga sorters råvaror då den är smidig och lätthanterlig. Detta fantastiska hantverk är tillverkat i Seki, Japan av skickliga hantverkare som enligt traditionella metoder skapar enastående redskap i form av knivar.Bladet har en kärna av MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt med två lager Tsuchime, hamrat rostfritt stål som ger bladet dess vackra och eleganta mönster. Den sylvassa eggen, kallad ”Katana Edge”, uppstår när bladet slipas för hand enligt den klassiska Honbazuke metoden. I denna tre-stegs metod ökar knivens skärpa för varje steg. Det bekväma och vackra handtaget är tillverkat av pakkawood och kompletterar detta fina hantverk.Diska kniven för hand och torka direkt av med handduk.
 • Miyabi - Birch-5000MCD Shoto Skalkniv 13 cm

  Miyabi - Birch-5000MCD Shoto Skalkniv 13 cm
  Smidig skalkniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Storleken passar mycket bra för att skära frukt och grönsaker.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
 • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm

  Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm
  Miyabi är en produkt från Zwilling Group och är synonymt med äkta japanska knivar. Miyabi-knivar är autentiska, de försöker inte vara japanska, de ÄR japanska. Miyabi knivar tillverkas på samma sätt och med samma traditioner som de gamla kniv-mästarna. Knivarna tillverkas på Zwillings egna fabriker i Japan. Specifikationer:- 14 cm- 6000 MCT- Santokukniv
 • Miyabi - Raw 5000FCD Knivset 2 delar

  Miyabi - Raw 5000FCD Knivset 2 delar
  Två fantastiska Raw5000FCD knivar från Miyabi som kommer underlätta ditt skärande och låta dig skapa magi i köket. Setet består av två japanska knivar, en Shotoh och en Gyutoh av hög kvalité och svårslagen skärpa. Gyutoh kockkniv är idealisk att skära eller hacka alla sorters råvaror med och används med lätthet, en enastående allround kniv. Med Shotoh kniven skär du grönsaker, frukt och örter med precision och enkelhet. Knivarna är de ultimata verktygen till köket och två klara favoriterKnivarna har en kärna av FC61 (Micro Carbide) pulverstål och är omgärdat av 48 lager rostfritt stål som ger bladet dess fantastiska hårdhet. Det vackra mönstret på bladet är inspirerat av det japanska träsnittet ”Under vågen utanför Kanagawa” som går i linje hur kniven presterar vid användning. Bladet är handslipat enligt en traditionell tre-stegs metod kallad Honbazuke, varje steg ökar knivens skärpa. Handtaget är tillverkat i Mikarta och ger kniven dess fulländade eleganta utseende och bekvämlighet. Knivarna är gjorda i Seki, Japan av skickliga hantverkare.Ta hand om knivarna genom att diska de för hand och direkt efter torka av med torr handduk eller trasa.
 • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Denna praktiska och supervassa kockkniv från Japanska Miyabi har ett knivblad på 24 cm och är producerad i stål av FC61-kvalitet. Kärnan är täckt av 48 stållager vilket ger kniven sitt unika damaskus-mönster. Rockwell-hårdheten på kniven är ca. 61. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 11 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 11 cm
  Denna praktiska kniv från Miyabi är en Shotoh-kniv eller som vi i Europa säger grönsakskniv/ skalkniv. Kniven är tillverkad av japanska Miyabi som är en del av den tyska Zwilling-gruppen. Kniven har ett blad på 11 cm och är perfekt till frukt, grönsaker och mindre köttbitar. Denna kniv har en kärna i FC61 stål som är belagt med 48 lager stål, vilket ger kniven sitt unika Damaskus-utseende på bladet. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm

  Miyabi ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
  Den perfekta kniven att snitta, skära och skala frukt och grönsaker med. Shotoh-kniven från Miyabi är en del av ARTISAN-serien och utrustad med skarpt blad till följd av Honbazuke finslipningen. Skaftet är tillverkat i mörkt, ådrat pakkaträ och dekoreras med ett fint mosaikemblem. Skalkniven har en bladlängd på 14 cm. Knivbladet har en kärna av MicroCarbide MC63 pulverstål som bäddats in i två lager rostfritt stål. Därutöver har bladet en autentisk Tsuchime-look - alltså en hamrad finish. Det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Skalkniven tål inte maskindisk utan ska diskas för hand.
 • Miyabi - Black 5000 MCD Kockkniv 20 cm

  Miyabi - Black 5000 MCD Kockkniv 20 cm
  Den här kockkniven från Miyabi är ett hantverk med hög kvalité och otrolig skärpa, som gör att du kan skapa mindre underverk i köket. En kockkniv, eller gyutoh som det heter i Japan, är ett utmärkt verktyg för alla tillfällen – att skära kött, tärna grönsaker eller snabbt hacka en lök. Just denna passar också alla, då den är slipad symmetriskt, så att den går att använda lika lätt för både vänster- och högerhänta. Den har 132 yttre stållager och ett unikt Damaskus-mönster, och är tillverkad med en traditionell tredelad konstruktion. Den är tillverkad i Japan, med ett handtag i vacker ask. Den ligger fint i handen och är på det stora hela en fulländad kniv. Som allt värdefullt är det viktigt att ta hand om sin kniv. Diska endast för hand, se till att slipa den med våtslipning, och undvik skärbrädor av glas, keramik och sten. - En både höger-och vänsterhänt kniv
 • Miyabi - Black 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm

  Miyabi - Black 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
  Sujihiki är en tranchér- eller filékniv med 24 cm långt blad. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filéa eller bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött. Modellen är en större variant av filékniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hård-het av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 24 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
  Santoku Mizu5000MCT från Miyabi är den originella japanska kockkniven. Den här kniven används i Japan som allroundkniv då den galant klarar av alla möjliga sorters råvaror. Du kan filea, skära kött, hacka och skiva grönsaker med denna högkvalitativa och vassa kniv. Bladets kniv är cirkelformat framtill och har ett högt blad som är idealiskt för egentligen alla uppgifter i köket. En blandning mellan en kockkniv och en grönsakshacka. Ett riktigt hantverk som tillverkas i Seki, Japan. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. En klar favorit i köket. Diskas för hand och torkas direkt av med handduk eller trasa.
 • Miyabi - Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

  Miyabi - Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
  Med Miyabi Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv kan du göra allt och lite till, en kniv som låter dig skiva, hacka och skära med lätthet och elegans. Gyutoh är en japansk kockkniv av hög kvalité. En japansk kockkniv som behövs i alla kök på grund av dess mångsidighet. En allround kniv du kan filea tunna skivor fisk med, för att i nästa stund finhacka vitlök med. Kockkniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som täcks av 100 lager rostfritt stål. Bladet är handslipat enligt en traditionell metod kallad Honbazuke vilket innebär att den slipas i tre steg där varje steg höjer skärpan. Detta ger kniven sin sylvassa egg som går under namnet ”Katana Edge”. Kniven fulländas av bladets fantastiska vågmönster och det klassiska D-formade handtaget i masurbjörk från finska Lappland. Gyutoh kniven har en bladlängd på 16 cm som motverkar att knogarna slår i skärbrädan när du arbetar med den. En komplett och välbalanserad kniv som låter dig skapa magi i köket. - Bladlängd på 16 cm- Äkta Japansk KockknivTa hand om din värdefulla kniv på bästa sätt genom att diska den för hand och sedan torka av direkt med torr trasa eller handduk.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Knivest 3 delar

  Miyabi - Mizu 5000MCT Knivest 3 delar
  En uppsättning med 3 knivar från Miyabis serie Mizu5000MCT av hög kvalité och med fantastiskt skärpa. Med denna vackra uppsättning knivar kommer underverk ske i köket, och allt från att skära kött till att hacka vitlök ett nöje. Knivarna är handgjorda och tillverkade i Seki, Japan.Gyutoh kniven har en bladlängd på 20 cm och är Japans motsvarighet på kockkniv. En kniv du kan använda till alla sorters råvaror och ett måste i varje kök – en allround kniv. Bladlängden förhindrar att knogarna slår i skärbrädan och underlättar arbetet i köket. Shotoh knivarna har en bladlängd på 13 cm, respektive 9 cm och är en mindre variant av en kockkniv som låter dig arbeta mer noggrant i köket. En Shotoh kniv är idealisk att använda när frukt, grönsaker eller mindre köttbitar ska skäras. Knivbladen har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager Tsuchime rostfritt stål vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är handslipat enligt Honbazuke metoden vilket gör eggen enastående vass och kallas ”Katana Edge”. Metoden består av tre steg, där varje steg innebär ökad grad av skärpa. Kniven fulländas av handtaget i Micarta som har den traditionella japanska formen och ligger bekvämt i handen. Knivens balans kommer av metallocket på handtagets ände. Du tar hand om dessa ägodelar genom att diska de för hand och direkt efter torka av med torr handduk. - Sylvass egg - Slitstarkt och hygieniskt handtag av Micarta - Hög kvalité
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
  Shoto skalkniv i serien Artisan 6000MCT från Miyabi. Det här är en längre och bredare modell som ger större användningsområde.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - Black 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi - Black 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 24 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19°, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét och dessutom lämnar dom en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
  Sujihiki är en tranchér- eller filékniv med 24 cm långt blad. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filéa eller bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött. Modellen är en större variant av filékniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Mizu 500MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi - Mizu 500MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
  Shotoh kniven från Miyabi serien Mizu5000MCT har en bladlängd på 9 cm och är en mindre variant av en kockkniv som låter dig arbeta mer noggrant i köket. En shotoh kniv är idealisk att använda när frukt, grönsaker eller mindre köttbitar ska skäras. Kniven är tillverkad i Seki, Japan av hög kvalité och enastående skärpa.Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster. Bladet är slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. En enastående liten kniv som kommer ge dig mycket nöje i köket.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm
  Gyutoh från Miyabi serien Mizu 5000MCT är en japansk kockkniv och en kniv du kan använda till i stort sett alla råvaror. Med den här högkvalitativa och sylvassa kniven kan du skära kött och hacka eller skiva grönsaker i ett svep - en elegant och fantastisk allround kniv. En mindre variant med en bladlängd på 16 cm som är smidig att arbeta med.Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. En kniv med utmärkt hårdhet och hållbarhet. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster samt motverkar att råvaran fastnar. Bladet är sedan slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. Kniven är tillverkad i Japan av skickliga hantverkare. Diskas för hand och torkas direkt av med torr trasa eller handduk.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh KOmpakt Kockkniv 14 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh KOmpakt Kockkniv 14 cm
  En Gyutoh kniv i mindre storlek från Miyabi serien Mizu5000MCT. En kniv du kan använda till att skära både kött och grönsaker men som även är ypperlig att använda som skalkniv. Bladet är bredare och längre vilket tillåter dig att med smidighet skala en frukt eller en grönsak. Den här kompakta kockkniven är lika praktisk som vacker och kommer underlätta arbetet i köket.Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. Tillverkad i Japan av skickliga hantverkare. Diska kniven för hand och torka av den direkt med en torr handduk.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Knivset 2 delar

  Miyabi - Mizu 5000MCT Knivset 2 delar
  Ett set om 2 fantastiska knivar från Miyabis serie Mizu5000MCT. Med dessa högkvalitativa och vackra knivar kommer allt från att skära kött till att hacka vitlök bli ett nöje. Knivarna är handgjorda och tillverkade i Seki, Japan.Gyutoh kniven har en bladlängd på 20 cm och kan sägas motsvara den västerländska kockkniven. En allround kniv du kan använda till alla sorters möjliga råvaror. Bladlängden förhindrar att knogarna slår i skärbrädan och underlättar arbetet i köket. Shotoh kniven har ett blad på 9 cm och liknar kockkniven men låter dig arbeta mer exakt och preciserat i köket. En Shotoh kniv är utmärkt att använda till att skala och hacka frukter och grönsaker med. Knivbladen har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager Tsuchime rostfritt stål vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är handslipat enligt Honbazuke metoden vilket gör eggen enastående vass och kallas ”Katana Edge”. Metoden består av tre steg, där varje steg innebär ökad grad av skärpa. Kniven fulländas av handtaget i Micarta som har den traditionella japanska formen och ligger bekvämt i handen. Knivens balans kommer av metallocket på handtagets ände. Du tar hand om dessa ägodelar genom att diska de för hand och direkt efter torka av med torr handduk.
 • Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 13 cm
  Denna praktiska kniv från Miyabi - även kallad The Shotoh på japanska - översatt till liten kniv, är perfekt till förberedelser av mindre saker i köket som mindre kötträtter, frukt och grönsaker. Kniven har ett blad på 13 cm och är tillverkad i hårt carbon-stål vilket ger ett fantastiskt knivblad med perfekt skärpa. Kärnan på kniven är belagd med 48 lager stål - något som ger kniven ett unikt damaskus-utseende. Kniven har en kärna av FC61- gradigt stål och har en hårdhet på 61 Rockwell. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi - Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm

  Miyabi - Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm
  Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
  Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 20 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.Miyabi Birch 5000 MCD blev utsedd till Bäst i test bland kockknivar av Aftonbladet dec 2021, och fick 5+ av samtliga jurykockar.
 • Miyabi - Sujihiki Filékniv 24 cm

  Miyabi - Sujihiki Filékniv 24 cm
  Sujihiki kniven från Miyabi serien Mizu5000MCT är en tranchér och filékniv. Den här underbara kniven med otrolig skärpa och hög kvalité är utmärkt att använda till både att filea fisk och putsa eller skära tunna skivor kött. Det tunna bladet har en längd på 24 cm vilket gör att den enkelt skär igenom allt från fisk till kött. Den här kniven använder du med lätthet och kommer göra din matlagning till ett nöje. Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. En kniv med utmärkt hårdhet och hållbarhet. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster. Bladet är sedan slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. Kniven är tillverkad i Seki, Japan av skickliga hantverkare. Diskas för hand och torkas direkt av med torr handduk.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Knivset 3 delar

  Miyabi - Artisan 6000MCT Knivset 3 delar
  Denna uppsättning med tre Artisan6000MCT knivar från Miyabi är det ultimata valet för dig som vill skapa magi i köket. Dessa tillverkas i Seki, Japan, av skickliga hantverkare och som enligt traditionella metoder skapar knivar med fantastisk kvalité och otrolig skärpa. Gyutoh kniven, Japans motsvarighet på vår kockkniv, är en kniv som tillåter dig att med lätthet skära igenom allt från fisk till grönsaker, en fantastisk allround kniv. Shotoh knivarna har en bladlängd på 13 cm respektive 9 cm och möjliggör större precision i skärandet av mindre råvaror, vilket inkluderar allt från små köttbitar till de minsta örterna.Bladen har en kärna av MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt med två lager Tsuchime, hamrat rostfritt stål som ger bladet dess vackra och eleganta mönster. Den sylvassa eggen, kallad ”Katana Edge”, uppstår när bladet slipas för hand enligt den klassiska Honbazuke metoden. I denna tre-stegs metod ökar knivens skärpa för varje steg. Det bekväma och vackra handtaget är tillverkat av pakkawood och kompletterar detta hantverk. Ta hand om knivarna genom att diska de för hand och direkt efter torka av de med torr handduk eller trasa.
 • Miyabi - Birch 5000MCD Knivset 2 delar

  Miyabi - Birch 5000MCD Knivset 2 delar
  Miyabi Birch 5000MCD Knivset i 2 delar, är en uppsättning med två japanska knivar från Miyabi i fantastisk kvalité och med en svårslagen skärpa. De här fina knivarna skär galant igenom allt från frukt till kött och gör arbetet i köket till både ett nöje och en upplevelse. Knivarna tillverkas i Seki, Japan, enligt traditionella metoder Uppsättningen består av en Gyutoh kockkniv med en bladlängd på 20 cm som du kan använda till de flesta råvaror, en allround kniv alla kök behöver. Knivens längd förhindrar att knogarna slår i skärbrädan när du använder den och gör hackningen eller skärningen smidigare. Den andra kniven är en Shotoh kniv med en bladlängd på 13 cm. En kniv perfekt att använda till mindre köttbitar, frukt eller örter. En mindre variant av kockkniven som tillåter mer precision. Knivbladen har en kärna av förädlat SG-2 stål och hårt MC63 (Micro carbide) pulverstål som är täckt med 100 lager rostfritt stål. Bladet är handslipat enligt den klassiska Honbazuke metoden vilken består av tre steg där varje steg ökar knivens skärpa och ger en sylvass egg. Det vackra mönstret på bladet i damask design kompletteras med ett handtag i Masurbjörk från finska Lappland som med den klassiska D-formen ligger otroligt bra i handen. Upplev en enastående hårdhet, skarphet och hållbarhet med dessa japanska knivar.Diska knivarna för hand och torka av de direkt efter med torr handduk eller trasa.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Chutoh Filé/Köttkniv 16 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Chutoh Filé/Köttkniv 16 cm
  Chutoh är en mindre filékniv på 16 cm som kan använda till att både skära grönsaker, putsa kött, skära kött eller filea fisk. Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm
  Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
  Shotoh är en mindre vass allround- eller skalkniv som liknar en kockkniv men är betydligt mindre vilket gör att du kan vara precis i din användning. Modellen är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, man kan både hacka, skala och skära det flesta råvaror. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och det höga bladet gör att det finns gott om utrymme för knogarna.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Brödkniv 23 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Brödkniv 23 cm
  Brödkniv från Miyabi serien Mizu5000MCT som med sin tandade och vassa klinga skär igenom brödets kant utan problem. Med den här kniven i din ägo behöver du inte klämma ihop brödet för att få en skiva, ger dig en perfekt skiva varje gång. Kniven kan med fördel användas till mer än bara bröd, den skivar också upp en melon eller ananas med lätthet. Detta hantverk är skapat i Japan av skickliga hantverkare som med traditionella metoder tillverkar otroliga knivar. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. Brödknivens blad behöver inte underhållas lika ofta som icke-tandade men om kniven känns slö är det rekommenderat att lämna in den till en slipverkstad. Diska brödkniven för hand och torka direkt av med handduk eller trasa.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
  Mizu5000MCT Shotoh kniv från Miyabi är en mindre variant av en kockkniv men som låter dig arbeta mer nogrant och preciserat. Skär, hacka och skala allt från frukt till örter med denna kniv av hög kvalité och otrolig skärpa. Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål, vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas av det klassiska D-formade handtaget i Micarta och balanseras upp av metallocket på dess ände. En fantastik kniv som ligger bekvämt i handen när du skapar magi i köket.Kniven diskas för hand och torkas direkt av med en torr handduk.
 • Miyabi - STEEL 7000D Kudamono Örtkniv 9 cm

  Miyabi - STEEL 7000D Kudamono Örtkniv 9 cm
  Liten örtkniv ur Miyabis exklusiva serie STEEL 7000D. Kudamono betyder frukt på japanska, och den här kniven fungerar utmärkt både som fruktkniv och grönsakskniv. Den är smidig med en rak egg som gör den mest lämplig till att skära, till skillnad från en ren skalkniv. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
 • Miyabi - RAW 5000 FCD Santokukniv 18 cm

  Miyabi - RAW 5000 FCD Santokukniv 18 cm
  Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att filea kött och fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad mm. Den är lite som ett mellanting mellan kockkniv och grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damaskdesign. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.
 • Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #400 grit

  Miyabi Toishi Pro Slipsten 210x70x24 #400 grit
  Praktisk slipsten från Zwillings serie Miyabi som tillverkas i Japan. Slipstenen har en storlek på 21x7x2,5 cm.  Stenen är gjord i syntetisk sten med vit aluminiumoxid och magnesium. Slipstenen ska användas med vatten när du slipar dina knivar. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi 800DP brödkniv 24 cm

  Miyabi 800DP brödkniv 24 cm
  Miyabi 800DP brödkniv är ett oumbärligt verktyg i köket. Den eleganta och funktionella kniven är utrustad med ett 24 centimeter långt tandat blad, vilket säkerställer enkel och exakt skärning av alla sorters bröd. Tack vare de vassa tänderna glider kniven genom skorpan utan ansträngning, samtidigt som den undviker att mosa de mjukare inre delarna.Bladet i Damaskus-design består av 49 lager står, vilket gör att bladet är både knivskarpt och tåligt. Kniven är dessutom perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat och slitstarkt tack vare högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa egenskaper kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Du har dessutom livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, handtillverkade i den japanska staden Seki. Knivarnas design kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De är utrustade med en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-processen.
 • Miyabi 800DP kockkniv 16 cm

  Miyabi 800DP kockkniv 16 cm
  800DP kockkniv från Miyabi är en pålitlig och mångsidig kockkniv som kommer väl till pass i köket. Med sitt blad på 16 centimeter passar den perfekt för att skära, hacka och skiva olika ingredienser. En kniv som uppfyller dina behov och förväntningar i köket, oavsett om du är professionell kock eller en entusiastisk hemmakock.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket ger ett knivskarpt och tåligt blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Den har dessutom ett ergonomiskt utformat handtag i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa funktioner kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Du har dessutom livstidsgaranti mot tillverkningsfel vid hushållsbruk.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki. Knivarna kombinerar japansk bladkonstruktion med ett handtag i mer vänsterlänsk stil. De har en äkta japansk bladprofil, som handslipas enligt Honbazuke-processen.
 • Miyabi 800DP kockkniv 20 cm

  Miyabi 800DP kockkniv 20 cm
  800DP kockkniv från Miyabi är ett utmärkt verktyg för alla matlagningsälskare där ute. Med en bladlängd på 20 centimeter erbjuder kniven stora möjligheter till både precision och mångsidighet i köket.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör att den är bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör alla de funktionerna kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil som är tillverkade för hand i den japanska staden Seki och kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil, handslipade enligt Honbazuke-processen.
 • Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm

  Miyabi 800DP nakirikniv 17 cm
  Miyabi 800DP nakiri ger dig en skärupplevelse utöver det vanliga – ett utmärkt verktyg för matlagaren som uppskattar kvalitet och precision i köket. Det korta, kraftfulla bladet på 17 centimeter ger dig det bästa av två världar. Dels kan du använda det för att enkelt skära täta grönsaker och rotfrukter med full kontroll, utan att påverka råvarornas smak och konsistens. Men den kan även användas för att skära sushi- och makirullar, eller för att göra enhetliga skivor av fisk, kött och grönsaker.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat av högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Allt som allt en kniv som är ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti för material- och tillverkningsfel.800DP-serien från Miyabi är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki, som kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil som är handslipad enligt Honbazuke-processen.
 • Miyabi Toishi Pro Hållare till Slipsten 290x80x45 mm

  Miyabi Toishi Pro Hållare till Slipsten 290x80x45 mm
  Specialgjord hållare till slipsten från Miyabi som är tillverkad i Hinoki-trä och har plats för en rad olika slipstenar Hinoki-trä kommer från en speciell typ av cypress-trä och är en högkvalitets-produkt. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Nakiri grönsaks/ fruktkniv 17 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm
 • MIYABI 5000 MCD Knivset 2 Brun - NO_SIZE

  MIYABI 5000 MCD Knivset 2 Brun - NO_SIZE
  Detta vackra set består av en Gyutoh 20 cm och en Shotoh 13 cm. MIYABI 5000 MCD-serien är mycket imponerande på grund av sitt relativt tunna men stabila blad med en sann japansk knivprofil. Ägget har en total vinkel på ~19°, vilket ger det dubbelkantade Honbazuke-bladet otrolig skärpa så att du enkelt kan göraäven det finaste arbetet. Bladet består
 • Miyabi - Black 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

  Miyabi - Black 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
  Shotoh är en mindre vass allround- eller skalkniv som liknar en kockkniv men är betydligt mindre vilket gör att du kan vara precis i din användning. Modellen är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv, och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, man kan både hacka, skala och skära det flesta råvaror. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och det höga bladet gör att det finns gott om utrymme för knogarna.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hård-het av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
  Shotoh är en liten vass skal- och grönsakskniv. Den liknar en mindre variant av en kockkniv men är mindre vilket tillåter mer precision i arbetet. Den kan bland annat användas till att skala frukter, grönsaker, vitlök, scharlottenlök och mycket mer.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

  Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
  Miyabi MIZU 5000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm. En kniv du kan lita på och använda till i stort sett alla råvaror. Tillverkad av skickliga hantverkare i Japan i förädlat stål som sen täcks med tunna lager blankt hamrat rostfritt stål som ger den japanska kockkniven från Miyabi sin elegans och med en bladlängd på hela 24 cm. Traditionellt D-format designat handtag med ett metalländlock och logotyp som ger kniven den perfekta balansen i handen.- Japanska Kockkniv- Traditionellt Hantverk- Enastående design
 • Miyabi - Black 5000MCD 67 Shotoh Skalkniv 9 cm

  Miyabi - Black 5000MCD 67 Shotoh Skalkniv 9 cm
  Miyabi Black 5000MCD 67 Shotoh är en enastående skal- och grönsakskniv. Shotoh kniven liknar kockkniven, men tillåter dig att arbeta med större precision. Den här kniven är perfekt att använda till att skala och hacka både grönsaker och frukt men även när en ört eller vitlök ska finhackas. Med denna i köket kan du skapa mindre underverk. Den här kniven är speciell då den har en kärna av den nyaste teknologin, MC66 (Micro Carbide) pulverstål som har härdats till 66 HRC. En kniv med fantastisk hårdhet och hållbarhet. Bladet är omgärdat med 132 lager rostfritt stål som sedan har slipats för hand enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbazuke, där varje steg ökar skärpan. Det vackra matta bladet fulländas med ett klassiskt D-format handtag i unik svart lönn som ligger bekvämt i handen. En underbar liten kniv du kommer ha stor nytta och glädje av. Kniven diskas för hand och direkt torkas av med torr trasa eller handduk.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Knivar 2 delar

  Miyabi - Artisan 6000MCT Knivar 2 delar
  Miyabi Artisan 6000MCT Knivar i 2 delar, är det rätta valet för dig som söker knivar med hög kvalité och enastående skärpa. Med dessa knivar kan du skära och hacka allt från fisk till örter, utan krångel. Förvandlar matlagningen till en upplevelse och tillåter dig att åstadkomma mindre underverk. Uppsättningen består av en Shotoh kniv med en bladlängd på 13 cm som låter dig arbeta med mer exakthet. Med dess fantastiska skärpa och hårdhet skär du mindre råvaror med elegans och smidigt. Gyutoh, kockkniven, har en bladlängd på 20 cm och med dess vassa egg skär du med lätthet igenom alla olika sorters kött, fisk eller grönsaker. Kniven kan du använda till de flesta råvaror, en mångsidig kniv som kommer bli en favorit. Knivarna har en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål CRYODUR® som omgärdat av två lager hamrat rostfritt stål ger bladet sitt fantastiska mönster. Bladet är handslipat i en traditionell tre-stegs metod i vilken varje steg innebär ökad skärpa och ger kniven en egg som är sylvass. Den fulländade upplevelsen utgörs av det vackra och bekväma handtaget i Pakkawood. Knivarna är tillverkade i Seki, Japan av skickliga hantverkare.Diska knivarna för hand och torka av de direkt efter med torr handduk eller trasa.
 • Miyabi 5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm

  Miyabi 5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm
  5000 MCD Birch Shoto är en skalkniv från Miyabi, med ett högkvalitativt blad och en storlek som är mycket lämplig för att skära frukt och grönt. Kniven har ett skaft i masurbjörk, vilket ger den ett unikt ljust utseende. Den har ett högkvalitativt blad, 14 centimeter långt, som klarar många uppgifter i köket.Kniven ingår i Miyabis serie 5000 MCD. Den har en kärna av hårt MC63-pulverstål, vilken är omgiven av 100 lager rostfritt stål som ishärdats i -196°C. Det ger kniven en otrolig hårdhet och ett vackert damaskusmönster. Den är dessutom slipad enligt den traditionella japanska tekniken Honbazuke, vilket ger den en extraordinär skärpa.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Santoku Kockkniv 18 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Santoku Kockkniv 18 cm
  Santokukniven är en orientalisk kockkniv. Det höga bladet tillsammans med den främre delen av bladet som är halvcirkelformad gör denna kniv mycket mångsidig i sin användning och passar de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att skära kött, fisk, hacka eller skiva grönsaker, skära sallad och mycket mer. Santokukniven är lite som ett mellanting mellan en kockkniv och en grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 14 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 14 cm
  Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv, Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör kniven mycket allsidig.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - Black 5000 MCD 67 Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

  Miyabi - Black 5000 MCD 67 Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
  Rocking Santokukniv ur serien Black 5000 MCV 67 från Miyabi är annorlunda än vanliga santoku-knivar. Spetsen på bladet är nämligen svagt böjd uppåt till skillnad från en vanlig santokukniv som är rak. Tack vare den smala spetsen passar denna kniv extra bra till att hacka grönsaker och örter på ett smidigt och effektivt sätt. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Miyabi Black har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damask design. Slipvinkel 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Traditionellt japanskt D- format handtag av svart Lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 14 cm

  Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 14 cm
  Liten santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Santokukniven är en liten smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 18 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 18 cm
  Santoku Rocking är en mycket allsidig kniv som är en blandning mellan en santokukniv och kockkniv.Knivarna i serien Artisan 6000MCT har ett knivblad uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi - Birch 5000 MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

  Miyabi - Birch 5000 MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
  Rocking Santokukniv i serien Birch 5000 MCD från Miyabi är annorlunda än vanliga santoku-knivar. Spetsen på bladet är nämligen svagt böjd uppåt till skillnad från en vanlig santokukniv som är rak. Tack vare den smala spetsen passar denna kniv extra bra till att hacka grönsaker och örter på ett smidigt och effektivt sätt. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Miyabi Birch har en kärna av (förädlat SG2 stål) hårt MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Täckt med 100 lager rostfritt stål i vacker floristisk damask design. Slipvinkel 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Traditionellt japanskt D- format handtag av masurbjörk från finska Lappland. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
 • Miyabi - Artisan 6000MCT Japansk Kockkniv 18 cm

  Miyabi - Artisan 6000MCT Japansk Kockkniv 18 cm
  Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att filea kött, fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad m.m. Den är lite som ett mellanting mellan kockkniv och grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
 • Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm

  Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
  Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
 • Miyabi Miyabi Toishi Pro knivblock magnetiskt bambuträ

  Miyabi Miyabi Toishi Pro knivblock magnetiskt bambuträ
  Miyabi Miyabi Toishi Pro knivblock magnetiskt bambuträ
 • Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 9 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 13 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 13 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 13 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCT brödkniv 23 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCT brödkniv 23 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCT brödkniv 23 cm
 • Miyabi Miyabi 5000MCT Sujihiki filékniv 24 cm

  Miyabi Miyabi 5000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
  Miyabi Miyabi 5000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
 • Miyabi Miyabi Mizu 5000MCT knivset 2 delar Trä

  Miyabi Miyabi Mizu 5000MCT knivset 2 delar Trä
  Miyabi Miyabi Mizu 5000MCT knivset 2 delar Trä
 • Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 3 delar Trä

  Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 3 delar Trä
  Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 3 delar Trä
 • Miyabi Miyabi Birch 5000MCD knivset 2 delar Trä

  Miyabi Miyabi Birch 5000MCD knivset 2 delar Trä
  Miyabi Miyabi Birch 5000MCD knivset 2 delar Trä
 • Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 2 delar Trä

  Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 2 delar Trä
  Miyabi Miyabi Artisan 6000MCT knivset 2 delar Trä
 • MIYABI 5000 MCD Brödkniv 230 Brun Björk - 23 cm Brödknivar

  MIYABI 5000 MCD Brödkniv 230 Brun Björk - 23 cm Brödknivar
  MIYABI 5000 MCD Brödkniv är ett japanskt smidt blad med ett 230 mm långt blad med en hårdhet på cirka 63 Rockwell. Kniven skär lätt genom krispiga skorpor. D-skaftet är tillverkat av masurwood.
 • MIYABI 6000 MCT Knivset 2 Brun - NO_SIZE

  MIYABI 6000 MCT Knivset 2 Brun - NO_SIZE
  Detta vackra set består av en Gyutoh 20 cm och en Shotoh 13 cm. Bladet tillverkas av en mikrokarbid (MC63) pulverstålkärna inbäddad i två ytterligare lager stål. Bladet är smidda med hammare, vilket ger den vackra Tschumine Design. Dessutom genomgår varje blad i MIYABI 6000 MCT-serien en rad olika processer, inklusive en ishärdningsprocess som ska
 • MIYABI Knivslip Kera 21 - L: x B: 6,8 H: 4,2 cm Knivslipare&Skärpstål

  MIYABI Knivslip Kera 21 - L: x B: 6,8 H: 4,2 cm Knivslipare&Skärpstål
  MIYABI knivknivär ett bekvämt alternativ till slipstenar. Den är lätt att använda eftersom slipvinkeln är förinställd. Perfekt för både höger- och vänsterhänta användare. Perfekt för alla MIYABI Köksknivar sand andra Köksknivar knivar av hög kvalitet, förutom vågskurna Köksknivar.
 • MIYABI 5000 FCD Shotoh 90 Pakkaträ - L: 9 cm Grönsaksknivar

  MIYABI 5000 FCD Shotoh 90 Pakkaträ - L: 9 cm Grönsaksknivar
  Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
 • MIYABI 6000 MCT Shotoh 130 Brun Pakkaträ - L: 13 cm Grönsaksknivar

  MIYABI 6000 MCT Shotoh 130 Brun Pakkaträ - L: 13 cm Grönsaksknivar
  Estetik och funktion går hand i hand med bra Design. Bladen i MIYABI 6000MCT-serien ser ojämförligt bra ut – och deras funktionella egenskaper imponerar på både proffs och entusiastiska amatörkockar. En av anledningarna är att bladet och handtaget matchar perfekt och bildar en enda övertonsenhet. Bladet är tillverkat av 3 lager stål, med en kärna a
 • MIYABI 5000 FCD Shotoh 130 Pakkaträ - L: 11 cm Grönsaksknivar

  MIYABI 5000 FCD Shotoh 130 Pakkaträ - L: 11 cm Grönsaksknivar
  Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
 • MIYABI 5000 FCD Shotoh 140 Pakkaträ - L: 13 cm Grönsaksknivar

  MIYABI 5000 FCD Shotoh 140 Pakkaträ - L: 13 cm Grönsaksknivar
  Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
 • MIYABI 5000 FCD Brödkniv 240 Pakkaträ - L: 24 cm Brödknivar

  MIYABI 5000 FCD Brödkniv 240 Pakkaträ - L: 24 cm Brödknivar
  Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
 • MIYABI 6000 MCT Brödkniv 230 Brun Pakkaträ - L: 23 cm Brödknivar

  MIYABI 6000 MCT Brödkniv 230 Brun Pakkaträ - L: 23 cm Brödknivar
  Estetik och funktion går hand i hand med bra Design. Bladen i MIYABI 6000MCT-serien ser ojämförligt bra ut – och deras funktionella egenskaper imponerar på både proffs och entusiastiska amatörkockar. En av anledningarna är att bladet och handtaget matchar perfekt och bildar en enda övertonsenhet. Bladet är tillverkat av 3 lager stål, med en kärna a
 • MIYABI 6000 MCT Shotoh 90 Brun Pakkaträ - L: 9 cm Grönsaksknivar

  MIYABI 6000 MCT Shotoh 90 Brun Pakkaträ - L: 9 cm Grönsaksknivar
  Estetik och funktion går hand i hand med bra Design. Bladen i MIYABI 6000MCT-serien ser ojämförligt bra ut – och deras funktionella egenskaper imponerar på både proffs och entusiastiska amatörkockar. En av anledningarna är att bladet och handtaget matchar perfekt och bildar en enda övertonsenhet. Bladet är tillverkat av 3 lager stål, med en kärna a
 • MIYABI Hinoki Cutting Boards Skärbrädor 40x25 Brun trä - NO_SIZE

  MIYABI Hinoki Cutting Boards Skärbrädor 40x25 Brun trä - NO_SIZE
  Hinoki skärbräda ger den perfekta skärytan eftersom den säkerställer att ömtåliga Köksknivar inte slits ner för snabbt. Skärbrädan är gjord av ett speciellt cypressträd som bara finns i Japan. Träet är mycket hållbart, lätt och har antibakteriella egenskaper. Den är också vattentålig ochdärför lätt att rengöra. Skärbrädan är också gjord av ett enda
 • MIYABI 6000 MCT Knivset 3 Brun - NO_SIZE

  MIYABI 6000 MCT Knivset 3 Brun - NO_SIZE
  Detta vackra set består av en Gyutoh 20 cm, Shotoh 13 cm och en Shotoh 9 cm. Bladet tillverkas av en mikrokarbid (MC63) pulverstålkärna inbäddad i två ytterligare lager stål. Bladet är smidda med hammare, vilket ger den vackra Tschumine Design. Dessutom genomgår varje blad i MIYABI 6000 MCT-serien en rad olika processer, inklusive en ishärdningspro
 • MIYABI Hinoki Cutting Boards Skärbrädor 35x20 Brun trä - NO_SIZE

  MIYABI Hinoki Cutting Boards Skärbrädor 35x20 Brun trä - NO_SIZE
  Hinoki skärbräda ger den perfekta skärytan eftersom den säkerställer att ömtåliga Köksknivar inte slits ner för snabbt. Skärbrädan är gjord av ett speciellt cypressträd som bara kan hittas i Japan. Träet är mycket hållbart, lätt och har antibakteriella egenskaper. Den är också vattentåligoch därför lätt att rengöra. Skärbrädan är också gjord av ett