Miyabi filéknivar

Populärt inom Miyabi filéknivar

  • Miyabi RAW 5000FCD Sujihiki Filékniv 24 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Sujihiki Filékniv 24 cm
    Denna praktiska och sylvassa filékniv är tillverkad i Japan. Kniven har 48 stållager som omfamnar knivens kärna och ger bladet en fantastisk damaskus-effekt. Hårdheten är på 61 Rockwell och bladet är symmetriskt. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Sujihiki Filékniv 24 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
    Denna Sujihiki filé-kniv från Miyabi har en otroligt hård kärna av mikro-karbid stål som är effektiv att använda och har en otrolig skärpa. Den har ett långt tunt blad som är bra till att skära både kött och fisk. Den är speciellt framtagen för att skära sashimi och bladets längd låter dig använda hela bladet at skära med. Knivbladets kärna är täckt med 132 lager stål så det har det unika damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi - 5000FCD Filékniv 24 cm Sujihiki

    Miyabi - 5000FCD Filékniv 24 cm Sujihiki
    Sujihiki (tranchér/filékniv) med 24 cm långt blad. En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filea/bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött mm. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom råvaran. Bladet har en unik och individuell design som passar utmärkt i harmoni med övriga knivar i serien. Kniven kommer vara en del av ditt kök en lång tid och uppskattas vid varje användning.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Sujihiki Filékniv 24 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Sujihiki Filékniv 24 cm
    Sujihiki (tranchér/filékniv) med 24 cm långt blad. En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filea/bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött mm. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom råvaran. Är ett fantastisk komplement till varje kök med sitt vackra utseende och vassa utförande.Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.

Fler tips på Miyabi filéknivar

  • Miyabi - Sujihiki Filékniv 24 cm

    Miyabi - Sujihiki Filékniv 24 cm
    Sujihiki kniven från Miyabi serien Mizu5000MCT är en tranchér och filékniv. Den här underbara kniven med otrolig skärpa och hög kvalité är utmärkt att använda till både att filea fisk och putsa eller skära tunna skivor kött. Det tunna bladet har en längd på 24 cm vilket gör att den enkelt skär igenom allt från fisk till kött. Den här kniven använder du med lätthet och kommer göra din matlagning till ett nöje. Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. En kniv med utmärkt hårdhet och hållbarhet. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster. Bladet är sedan slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. Kniven är tillverkad i Seki, Japan av skickliga hantverkare. Diskas för hand och torkas direkt av med torr handduk.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Sujihiki filékniv 24 cm
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
  • Miyabi - Black 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm

    Miyabi - Black 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
    Sujihiki är en tranchér- eller filékniv med 24 cm långt blad. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filéa eller bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött. Modellen är en större variant av filékniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hård-het av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Sujihiki Filékniv 24 cm
    Sujihiki är en tranchér- eller filékniv med 24 cm långt blad. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, En längre filékniv med sylvass skärpa och flexibilitet som fungerar både till att filéa eller bena ur fisk, putsa och skära tunna skivor av kött. Modellen är en större variant av filékniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Chutoh Filé/Köttkniv 16 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Chutoh Filé/Köttkniv 16 cm
    Chutoh är en mindre filékniv på 16 cm som kan använda till att både skära grönsaker, putsa kött, skära kött eller filea fisk. Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi Miyabi 5000MCT Sujihiki filékniv 24 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCT Sujihiki filékniv 24 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCT Sujihiki filékniv 24 cm