Miyabi skalknivar

Populärt inom Miyabi skalknivar

  • Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 9 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 9 cm är den allra vanligaste storleken på en skalkniv. 
  • Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 9 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret på ett enkelt sätt.  
  • Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 13 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är små och smidiga knivar för att kunna användas mellan tummen och pekfingret. 13 cm är i det längsta laget för att vara en skalkniv, vilket gör den mer användbar när det kommer till att skära och skiva mindre grönsaker. 
  • Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi 6000 MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk.Bladets längd: 13 cmKnivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden.  Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.  Shotoh är det japanska ordet för skalkniv. Skalknivar är utmärkta för det precisa noggranna arbetet i köket. En skalkniv är en kniv som ska vara liten och smidig för att vara enkel att arbeta med mellan tummen och pekfingret. Skalkniven är allra bäst när det kommer till frukter och grönsaker. 13 cm är i längsta laget för en skalkniv, vilket gör den lite bättre för att även skiva och skära frukter och grönsaker. 

Fler tips på Miyabi skalknivar

  • Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 11 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 11 cm
    Denna praktiska kniv från Miyabi är en Shotoh-kniv eller som vi i Europa säger grönsakskniv/ skalkniv. Kniven är tillverkad av japanska Miyabi som är en del av den tyska Zwilling-gruppen. Kniven har ett blad på 11 cm och är perfekt till frukt, grönsaker och mindre köttbitar. Denna kniv har en kärna i FC61 stål som är belagt med 48 lager stål, vilket ger kniven sitt unika Damaskus-utseende på bladet. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi 5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm

    Miyabi 5000 MCD Birch Shotoh skalkniv, 14 cm
    5000 MCD Birch Shoto är en skalkniv från Miyabi, med ett högkvalitativt blad och en storlek som är mycket lämplig för att skära frukt och grönt. Kniven har ett skaft i masurbjörk, vilket ger den ett unikt ljust utseende. Den har ett högkvalitativt blad, 14 centimeter långt, som klarar många uppgifter i köket.Kniven ingår i Miyabis serie 5000 MCD. Den har en kärna av hårt MC63-pulverstål, vilken är omgiven av 100 lager rostfritt stål som ishärdats i -196°C. Det ger kniven en otrolig hårdhet och ett vackert damaskusmönster. Den är dessutom slipad enligt den traditionella japanska tekniken Honbazuke, vilket ger den en extraordinär skärpa.
  • Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 13 cm
    Denna praktiska kniv från Miyabi - även kallad The Shotoh på japanska - översatt till liten kniv, är perfekt till förberedelser av mindre saker i köket som mindre kötträtter, frukt och grönsaker. Kniven har ett blad på 13 cm och är tillverkad i hårt carbon-stål vilket ger ett fantastiskt knivblad med perfekt skärpa. Kärnan på kniven är belagd med 48 lager stål - något som ger kniven ett unikt damaskus-utseende. Kniven har en kärna av FC61- gradigt stål och har en hårdhet på 61 Rockwell. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi BLACK 5000MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
    Miyabis Shotoh kniv är en kompakt kökskniv till både frukt och grönt. Kniven är en favorit bland kockar på grund av sin hårda kärna och fantastiska skärpa. Kärnan är belagd med 132 yttre lager av stål, något som ger kniven ett unikt damaskus-mönster på metallen. Kniven har ett blad på 13 cm och är producerat i 67 graders metall. Handtaget är i svart ask. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Shotoh Skalkniv 9 cm
    Lätt och praktisk grönsakskniv från Miyabi som är perfekt till att skala och skära grönsaker samt till mindre köksarbete, Det korta knivbladet på 9 cm har en hard carbon-stål kärna vilket ger fantastiska skär-egenskaper. Kniven har en stål-kärna med FC61-grad stål och är belagt med 48 yttre leger med damaskus-designat stål, något som ger kniven sitt fantastiska mönster. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm

    Miyabi ARTISAN 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
    Den perfekta kniven att snitta, skära och skala frukt och grönsaker med. Shotoh-kniven från Miyabi är en del av ARTISAN-serien och utrustad med skarpt blad till följd av Honbazuke finslipningen. Skaftet är tillverkat i mörkt, ådrat pakkaträ och dekoreras med ett fint mosaikemblem. Skalkniven har en bladlängd på 14 cm. Knivbladet har en kärna av MicroCarbide MC63 pulverstål som bäddats in i två lager rostfritt stål. Därutöver har bladet en autentisk Tsuchime-look - alltså en hamrad finish. Det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Skalkniven tål inte maskindisk utan ska diskas för hand.
  • Miyabi - Black 5000MCD 67 Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi - Black 5000MCD 67 Shotoh Skalkniv 9 cm
    Miyabi Black 5000MCD 67 Shotoh är en enastående skal- och grönsakskniv. Shotoh kniven liknar kockkniven, men tillåter dig att arbeta med större precision. Den här kniven är perfekt att använda till att skala och hacka både grönsaker och frukt men även när en ört eller vitlök ska finhackas. Med denna i köket kan du skapa mindre underverk. Den här kniven är speciell då den har en kärna av den nyaste teknologin, MC66 (Micro Carbide) pulverstål som har härdats till 66 HRC. En kniv med fantastisk hårdhet och hållbarhet. Bladet är omgärdat med 132 lager rostfritt stål som sedan har slipats för hand enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbazuke, där varje steg ökar skärpan. Det vackra matta bladet fulländas med ett klassiskt D-format handtag i unik svart lönn som ligger bekvämt i handen. En underbar liten kniv du kommer ha stor nytta och glädje av. Kniven diskas för hand och direkt torkas av med torr trasa eller handduk.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
    Shotoh är en liten vass skalkniv/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Den kan användas till att skala frukter, grönsaker, vitlök och schalottenlök. Bladet har ett unikt och individuellt utseende som ändå skapar perfekt harmoni med övriga knivar i serien.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi - Black 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi - Black 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
    Shotoh är en mindre vass allround- eller skalkniv som liknar en kockkniv men är betydligt mindre vilket gör att du kan vara precis i din användning. Modellen är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv, och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, man kan både hacka, skala och skära det flesta råvaror. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och det höga bladet gör att det finns gott om utrymme för knogarna.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hård-het av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm
    Shotoh är en liten vass skal- och grönsakskniv. Den liknar en mindre variant av en kockkniv men är mindre vilket tillåter mer precision i arbetet. Den kan bland annat användas till att skala frukter, grönsaker, vitlök, scharlottenlök och mycket mer.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 9 cm Shotoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 9 cm Shotoh
    Shotoh är en liten vass skal/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Den kan bland annat användas till att t ex skala frukter, grönsaker, vitlök och schalottenlök.Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
    Shotoh är en mindre vass allround/skalkniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre & tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom det du skär i. Längden på kniven gör att den går att använda till många olika saker och med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Kan med fördel användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker med. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och framför allt det höga bladet. Det finns gott om utrymme för knogarna. Populär och praktisk allroundkniv.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 9 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 9 cm
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm
    Shotoh är en mindre vass allround- eller skalkniv som liknar en kockkniv men är betydligt mindre vilket gör att du kan vara precis i din användning. Modellen är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, man kan både hacka, skala och skära det flesta råvaror. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och det höga bladet gör att det finns gott om utrymme för knogarna.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - 5000FCD Skalkniv 11 cm Shotoh

    Miyabi - 5000FCD Skalkniv 11 cm Shotoh
    Shotoh är en liten vass skal/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en mellanstor skalkniv och kan användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker men kan även användas till att hacka grönsaker. Populär och praktisk allroundkniv.Japanska serien 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm
    Mizu5000MCT Shotoh kniv från Miyabi är en mindre variant av en kockkniv men som låter dig arbeta mer nogrant och preciserat. Skär, hacka och skala allt från frukt till örter med denna kniv av hög kvalité och otrolig skärpa. Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål, vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas av det klassiska D-formade handtaget i Micarta och balanseras upp av metallocket på dess ände. En fantastik kniv som ligger bekvämt i handen när du skapar magi i köket.Kniven diskas för hand och torkas direkt av med en torr handduk.
  • Miyabi - Birch-5000MCD Shoto Skalkniv 13 cm

    Miyabi - Birch-5000MCD Shoto Skalkniv 13 cm
    Smidig skalkniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Storleken passar mycket bra för att skära frukt och grönsaker.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm
    Shoto skalkniv i serien Artisan 6000MCT från Miyabi. Det här är en längre och bredare modell som ger större användningsområde.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 13 cm Shotoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 13 cm Shotoh
    Shotoh är en mindre vass  allround/skalkniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom det du skär i. Längden på kniven gör att den går att använda till många olika saker och med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Kan med fördel användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker med. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och framför allt det höga bladet. Det finns gott om utrymme för knogarna. Populär och praktisk allroundkniv.Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.
  • Miyabi - Mizu 500MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

    Miyabi - Mizu 500MCT Shotoh Skalkniv 9 cm
    Shotoh kniven från Miyabi serien Mizu5000MCT har en bladlängd på 9 cm och är en mindre variant av en kockkniv som låter dig arbeta mer noggrant i köket. En shotoh kniv är idealisk att använda när frukt, grönsaker eller mindre köttbitar ska skäras. Kniven är tillverkad i Seki, Japan av hög kvalité och enastående skärpa.Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster. Bladet är slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. En enastående liten kniv som kommer ge dig mycket nöje i köket.
  • Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 13 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 13 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCT Shotoh skalkniv 13 cm