-
Miyabi 800DP brödkniv 24 cm
2199 kr
Läs mer här
Miyabi 800DP brödkniv är ett oumbärligt verktyg i köket. Den eleganta och funktionella kniven är utrustad med ett 24 centimeter långt tandat blad, vilket säkerställer enkel och exakt skärning av alla sorters bröd. Tack vare de vassa tänderna glider kniven genom skorpan utan ansträngning, samtidigt som den undviker att mosa de mjukare inre delarna.Bladet i Damaskus-design består av 49 lager står, vilket gör att bladet är både knivskarpt och tåligt. Kniven är dessutom perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Handtaget är ergonomiskt utformat och slitstarkt tack vare högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa egenskaper kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Du har dessutom livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, handtillverkade i den japanska staden Seki. Knivarnas design kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. De är utrustade med en äkta japansk bladprofil, handslipad enligt Honbazuke-processen.
-
Miyabi - Mizu 5000MCT Brödkniv 23 cm
2799 kr
Läs mer här
Brödkniv från Miyabi serien Mizu5000MCT som med sin tandade och vassa klinga skär igenom brödets kant utan problem. Med den här kniven i din ägo behöver du inte klämma ihop brödet för att få en skiva, ger dig en perfekt skiva varje gång. Kniven kan med fördel användas till mer än bara bröd, den skivar också upp en melon eller ananas med lätthet. Detta hantverk är skapat i Japan av skickliga hantverkare som med traditionella metoder tillverkar otroliga knivar. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. Brödknivens blad behöver inte underhållas lika ofta som icke-tandade men om kniven känns slö är det rekommenderat att lämna in den till en slipverkstad. Diska brödkniven för hand och torka direkt av med handduk eller trasa.
-
Miyabi - Black 5000 MCD Brödkniv 24 cm
5149 kr
Läs mer här
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis ananas eller meloner. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
-
MIYABI 6000 MCT Brödkniv 230 Brun Pakkaträ - L: 23 cm Brödknivar
2559 kr (3199 kr)
Läs mer här
Estetik och funktion går hand i hand med bra Design. Bladen i MIYABI 6000MCT-serien ser ojämförligt bra ut – och deras funktionella egenskaper imponerar på både proffs och entusiastiska amatörkockar. En av anledningarna är att bladet och handtaget matchar perfekt och bildar en enda övertonsenhet. Bladet är tillverkat av 3 lager stål, med en kärna a
-
Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
2399 kr (3199 kr)
Läs mer här
Miyabi Miyabi 6000MCT brödkniv 23 cm
-
Miyabi - RAW 5000 FCD Brödkniv 24 cm
2849 kr
Läs mer här
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t.ex. ananas, meloner mm. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på slipverkstad.
-
Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
3052 kr (4899 kr)
Läs mer här
Miyabi Miyabi 5000MCD brödkniv 23 cm
-
Miyabi Miyabi 5000MCT brödkniv 23 cm
2799 kr
Läs mer här
Miyabi Miyabi 5000MCT brödkniv 23 cm
-
Miyabi - Birch 5000 MCD Brödkniv 23 cm
3052 kr (4899 kr)
Läs mer här
Klassisk tandad brödkniv som är vass för att du enkelt skall kunna skära genom brödets hårda skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Brödkniven kan även användas till lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa som exempelvis sötpotatis, ananas eller melon. En brödkniv håller skärpan längre än icke tandade knivar och behöver därför inte underhållas lika ofta. Blir dock kniven slö ska den lämnas in på professionell slipning.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
-
MIYABI 5000 MCD Brödkniv 230 Brun Björk - 23 cm Brödknivar
3919 kr (4899 kr)
Läs mer här
MIYABI 5000 MCD Brödkniv är ett japanskt smidt blad med ett 230 mm långt blad med en hårdhet på cirka 63 Rockwell. Kniven skär lätt genom krispiga skorpor. D-skaftet är tillverkat av masurwood.
-
MIYABI 5000 FCD Brödkniv 240 Pakkaträ - L: 24 cm Brödknivar
2279 kr (2849 kr)
Läs mer här
Miyabi 5000 FCD-serienär en symbios av elegant Design, toppmodern teknik och århundraden av erfarenhet av tillverkning av Köksknivar. Det vackra knivbladet sticker ut med sina 48 lager Damask-stål och en kärna av FC61-stål, med en hårdhet på 61 Rockwell och en ultravass Honbazuke-slipning, säkerställer att allaskäruppgifter i köket utförs med lätth
-
Miyabi - Artisan 6000MCT Brödkniv 23 cm
3199 kr
Läs mer här
Klassisk brödkniv som är vass och tandad för att du enkelt skall kunna skära genom brödets skorpa utan att behöva trycka eller pressa ihop ditt bröd. Kan även användas till andra lite hårdare råvaror där man behöver lite extra skärpa t ex meloner.Serien 6000MCT har en kärna av hårt Micro Carbide pulverstål täckt med 2 lager av is-härdat rostfritt stål och en fint hamrat blank blad som ger kniven ett elegant utseende. Det förhindrar även att råvaran fastnar vid användning. Har ett ergonomiskt handtag i mörkbrunt Pakka trä och hela kniven är tillverkad i Seki, Japan. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.