Miyabi kockknivar

Det japanska ordet Miyabi betyder elegans och förfining. Det genomsyrar alla de kockknivar som Miyabi tagit fram och går att köpa här i Sverige idag.

Japanska Miyabi gör knivar i samarbete med tyska Zwilling

Tillverkningen av Miyabiknivar görs i nära samarbete med tyska Zwilling. Det finns olika typer av kockknivar för varje ändamål. Här nedan hittar du Santoku, Gyutoh, Chutoh och många andra knivmodeller.

Populärt inom Miyabi kockknivar

  • Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.
  • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Denna stålkniv från Miyabi - även kallad Gyutoh eller kockkniv översatt från Japanska, är en kniv man användas till störra bitar kött och grönsaker. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är 24 cm. Kniven är tillverkad med en kärna i mikro-karbid pulverstål vilket ger kniven en fantatsiskt skärpa. Kniven har 132 yttre stållager som täcker kärnan och ger kniven den unika Damaskus-designen på bladet. Handtaget är i svart ask.Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi BIRCH 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Den härliga Gyutoh kockkniven har ett fint björkhandtag som leder in till ett 101-lagers stålblad vilket ger knivbladet ett fantastiskt damaskus-mönster. Denna allround-kökskniv används lika mycket av amatörkockar som av professionella kockar och kommer i olika storlekar. Denna kniv har ett 16 cm långt blad. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.

Fler tips på Miyabi kockknivar

  • Miyabi Santoku Kockkniv 5000FCD 18 cm

    Miyabi Santoku Kockkniv 5000FCD 18 cm
    Fantastisk japansk Santoku-kniv med en längd på 18 cm och en hård karbon-stål kärna. Santoku direkt översatt betyder tre dygder och de tre dygderna betyder att man lika gärna kan använda kniven till kött, fisk eller grönsaker. Bladet har 48 stållager runt kärnan vilket ger den välkända damaskus-designen på bladet. Hårdheten ligger på 61 Rockwell och kniven har en symmetrisk kant. Tillverkad i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm

    Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Japansk kockkniv 14 cm
    Miyabi är en produkt från Zwilling Group och är synonymt med äkta japanska knivar. Miyabi-knivar är autentiska, de försöker inte vara japanska, de ÄR japanska. Miyabi knivar tillverkas på samma sätt och med samma traditioner som de gamla kniv-mästarna. Knivarna tillverkas på Zwillings egna fabriker i Japan. Specifikationer:- 14 cm- 6000 MCT- Santokukniv
  • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Denna praktiska och supervassa kockkniv från Japanska Miyabi har ett knivblad på 24 cm och är producerad i stål av FC61-kvalitet. Kärnan är täckt av 48 stållager vilket ger kniven sitt unika damaskus-mönster. Rockwell-hårdheten på kniven är ca. 61. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi ARTISAN 6000MCT Santoku Rocking Japansk kockkniv 18 cm
    Denna santokukniv från Miyabi är annorlunda än de vanliga santoku-knivarna. Spetsen på bladet går upp i en svag böj medans en vanlig santokukniv är rak. Den smala spetsen gör det möjligt att göra den vaggande hackningen som vi europeer ofta använder när vi hackar stora mängder grönt. Bladet mäter 18 och är tillverkat i MicroCarbide MC63 pulverstål, inneslutet i två stållager. Hårdheten är 63 Rockwell. Cryodur ishärdning av bladet och ett dimensionellt skaft i pakkaträ ger en perfekt balans, enastående komfort och en otrolig skärförmåga oavsett hur du använder den. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Den 18 cm långt gung-kniven från Miyabis BLACK-serie är tillverkad av det starkaste stål. Kniven har en lätt böj så att den kan användas till att gunga när du skär med den, i motsats till en rak kniv. Kniven är tillverkad av det finaste karbide-stålet, vilket gör kniven väldigt tålig och får en otroligt skärpa. Bladets kärna har 128 lager stål över sig vilket ger kniven det unika Damaskus-mönstret. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
  • Miyabi 800DP kockkniv 20 cm

    Miyabi 800DP kockkniv 20 cm
    800DP kockkniv från Miyabi är ett utmärkt verktyg för alla matlagningsälskare där ute. Med en bladlängd på 20 centimeter erbjuder kniven stora möjligheter till både precision och mångsidighet i köket.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket resulterar i ett knivskarpt och hållbart blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör att den är bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta. Handtaget är ergonomiskt utformat i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör alla de funktionerna kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Livstidsgaranti mot material- och tillverkningsfel.Miyabi 800DP är en serie knivar i japansk stil som är tillverkade för hand i den japanska staden Seki och kombinerar traditionell japansk bladkonstruktion med ett mer västerländskt handtag. Knivarna har en äkta japansk bladprofil, handslipade enligt Honbazuke-processen.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Santoku Japansk Kockkniv 14 cm
    Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönnMiyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Denna japanska Gyutoh, eller kockkniv som man kan översätta det till, har en Mikro-karbin pulverstål kärna vilket ger kniven en otrolig skärpa. Kniven har 132 yttre stållager vilket ger bladet det unika Damaskus-mönstret. Kniven har ett handtag i svart ask och ett symmetriskt blad. Kniven tillverkas i Japan. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi BLACK 5000MCD 67 Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Denna japanska Santoku-kniv har en otroligt hård kärna av mirko-karbid pulverstål vilket ger en fantastisk och oslagbar skärpa. Santoku är den bäst-säljande japanska kniven och Santoku betyder tre dygder. Det betyder att man lika gärna kan använda den på kött som på fisk och grönsaker. Knivbladet är täckt av 132 stållager som ger kniven dess unika Damaskus-design. Handtaget är i kanadensisk lönnMiyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, japans mest berömda Iron Chef. Miyabi knivar är tillverkad med urgamla japanska traditioner och modern tysk ingenjörs- och och fabrikstradition. Miyabi ger dig otroligt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda. Miyabi 5000 MCD är kronjuvelen bland Miyabis olika knivserier. Det här är knivar som kombinerar det som japansk matlagning i grunden handlar om, förfining och estetik. Det ska se bra ut samtidigt som det ska fylla en funktion. Knivarna har skaft i Masurbjörk som ger dem ett unikt ljust utseende. Stålet på knivarna är gjorda i 101 lagers MC63-stål som har ishärdats i -196°C, vilket ger dem en otrolig hårdhet på 63 HRC. Knivarna har blivit slipade med en traditionell japansk teknik som kallas Honbazuke som ger knivarna en extraordinär skärpa. Gyutoh är japanska för kockkniv, vilket är en kniv som skall användas till lite tuffare arbeten i köket. En bra kockkniv ska vara otroligt vass och ha ett rejält blad. Det är en kniv som fungerar till att hacka eller skära både kött, fisk och grönsaker. En kockkniv är inte fast i en uppgift eller råvara utan ska röra sig fritt i köket. Det är då den trivs bäst.
  • Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Denna Gyutoh-kniv från Miyabi är den mest använda kniven i det japanska köket och är perfelt som generell kökskniv eller kockkniv. Det 16 cm långa bladet är tillverkad av hårt carbid-stål, vilket ger kniven en fantastisk skärpa och bra skäregenskaper. De 48 stållagren som omsluter kärnan ger kniven sitt vackra damaskus-utseende. Miyabi knivar och tillbehör är ett samarbete mellan Zwilling och Kockarna Rokusaburo Michiba, den första japanska Iron Chef och kocken Masaharu Morimoto, den mest berömda japanska Iron Chef. Miyabi knivar är gjorda med gamla japanska traditioner och modern tysk ingejörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerad skönhet, finess och kvalitet som är så viktigt i den japanska kulturen. 
  • Miyabi 800DP kockkniv 16 cm

    Miyabi 800DP kockkniv 16 cm
    800DP kockkniv från Miyabi är en pålitlig och mångsidig kockkniv som kommer väl till pass i köket. Med sitt blad på 16 centimeter passar den perfekt för att skära, hacka och skiva olika ingredienser. En kniv som uppfyller dina behov och förväntningar i köket, oavsett om du är professionell kock eller en entusiastisk hemmakock.Knivens blad i Damaskus-design består av 49 lager stål, vilket ger ett knivskarpt och tåligt blad. Kniven är perfekt balanserad, vilket gör den bekväm att använda för både höger- och vänsterhänta kockar. Den har dessutom ett ergonomiskt utformat handtag i högkvalitativt stål, svart plast och rostfria nitar. Tillsammans gör dessa funktioner kniven till ett utmärkt val för seriösa kockar. Handdisk rekommenderas för att bevara knivens egenskaper på bästa sätt. Du har dessutom livstidsgaranti mot tillverkningsfel vid hushållsbruk.Miyabi 800DP-serien är en serie knivar i japansk stil, tillverkade för hand i den japanska staden Seki. Knivarna kombinerar japansk bladkonstruktion med ett handtag i mer vänsterlänsk stil. De har en äkta japansk bladprofil, som handslipas enligt Honbazuke-processen.
  • Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi 6000 MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Den japanska knivkonsten är världskänd för sin elegans och sitt hantverk. Knivmärket Miyabi förkroppsligar essensen hos japanska knivar med en hög kvalitet och enorm skärpa. Dessutom har Miyabis knivar en unik design som är svår att hitta någon annanstans på marknaden. Miyabiknivarna finns i flera prisklasser där de lite högre erbjuder det där lilla extra men där alla håller en hög grundnivå i prestanda.Miyabi 6000 MCT är en serie knivar med riktigt hög kvalitet, lätta att uppskatta för både proffs och entusiastiska hemmakockar. Designen är helt unik med sina skaft i pakkaträ och det hamrade stålet på bladen. Stålet på knivarna har en kärna av ett extremt hårt stål och två yttre hamrade lager. En kniv från 6000 MCT-serien har en extrem skärpa och är slipade med så kallad Honbazuke-slipning. Detta är knivar som är otroligt noggranna hantverk med flera tusen år av japansk förfining bakom sig.Gyutoh är japanska för kockkniv. Kockknivar i allmänhet är bra på mycket tuffa uppgifter i köket. 6000 MCT Gyutoh är inget undantag. Kött, fisk fågel, grönsaker, denna kniven fixar allt. Med bravur dessutom. Ska man satsa på en riktigt bra, vass kniv till knivsamlingen är denna att rekommendera.
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Miyabi MIZU 5000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm. En kniv du kan lita på och använda till i stort sett alla råvaror. Tillverkad av skickliga hantverkare i Japan i förädlat stål som sen täcks med tunna lager blankt hamrat rostfritt stål som ger den japanska kockkniven från Miyabi sin elegans och med en bladlängd på hela 24 cm. Traditionellt D-format designat handtag med ett metalländlock och logotyp som ger kniven den perfekta balansen i handen.- Japanska Kockkniv- Traditionellt Hantverk- Enastående design
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 20 cm
  • Miyabi - STEEL 7000D Gyotoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - STEEL 7000D Gyotoh Kockkniv 24 cm
    Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie STEEL 7000D. Gyotoh betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 16 cm
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Santoku Kockkniv 18 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Santoku Kockkniv 18 cm
    Santokukniven är en orientalisk kockkniv. Det höga bladet tillsammans med den främre delen av bladet som är halvcirkelformad gör denna kniv mycket mångsidig i sin användning och passar de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att skära kött, fisk, hacka eller skiva grönsaker, skära sallad och mycket mer. Santokukniven är lite som ett mellanting mellan en kockkniv och en grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Japansk Kockkniv 18 cm
    Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att filea kött, fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad m.m. Den är lite som ett mellanting mellan kockkniv och grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 14 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 14 cm
    Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv, Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör kniven mycket allsidig.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Gyutoh från Miyabi serien Mizu 5000MCT är en japansk kockkniv och en kniv du kan använda till i stort sett alla råvaror. Med den här högkvalitativa och sylvassa kniven kan du skära kött och hacka eller skiva grönsaker i ett svep - en elegant och fantastisk allround kniv. En mindre variant med en bladlängd på 16 cm som är smidig att arbeta med.Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. En kniv med utmärkt hårdhet och hållbarhet. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster samt motverkar att råvaran fastnar. Bladet är sedan slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. Kniven är tillverkad i Japan av skickliga hantverkare. Diskas för hand och torkas direkt av med torr trasa eller handduk.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Gyutoh kockkniv 24 cm
  • Miyabi - 7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi - 7000D Gyotoh Kockkniv 20 cm
    Rejäl kockkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Gyotoh betyder kockkniv på japanska, och detta är en mångsidig kniv, perfekt för att hacka, skala, skiva och putsa kött med. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 14 cm
  • Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Rocking Santokukniv i serien Birch 5000 MCD från Miyabi är annorlunda än vanliga santoku-knivar. Spetsen på bladet är nämligen svagt böjd uppåt till skillnad från en vanlig santokukniv som är rak. Tack vare den smala spetsen passar denna kniv extra bra till att hacka grönsaker och örter på ett smidigt och effektivt sätt. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Miyabi Birch har en kärna av (förädlat SG2 stål) hårt MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Täckt med 100 lager rostfritt stål i vacker floristisk damask design. Slipvinkel 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Traditionellt japanskt D- format handtag av masurbjörk från finska Lappland. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 18 cm

    Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 18 cm
    Santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Santokukniven är en smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 20 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Rocking Santoku japansk kockkniv 18 cm
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh KOmpakt Kockkniv 14 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh KOmpakt Kockkniv 14 cm
    En Gyutoh kniv i mindre storlek från Miyabi serien Mizu5000MCT. En kniv du kan använda till att skära både kött och grönsaker men som även är ypperlig att använda som skalkniv. Bladet är bredare och längre vilket tillåter dig att med smidighet skala en frukt eller en grönsak. Den här kompakta kockkniven är lika praktisk som vacker och kommer underlätta arbetet i köket.Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. Tillverkad i Japan av skickliga hantverkare. Diska kniven för hand och torka av den direkt med en torr handduk.
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku Rocking japansk kockkniv 18 cm
  • Miyabi - Black 5000 MCD 67 Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi - Black 5000 MCD 67 Rocking Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Rocking Santokukniv ur serien Black 5000 MCV 67 från Miyabi är annorlunda än vanliga santoku-knivar. Spetsen på bladet är nämligen svagt böjd uppåt till skillnad från en vanlig santokukniv som är rak. Tack vare den smala spetsen passar denna kniv extra bra till att hacka grönsaker och örter på ett smidigt och effektivt sätt. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Miyabi Black har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damask design. Slipvinkel 19° och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Traditionellt japanskt D- format handtag av svart Lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan. Miyabi knivar är tillverkade med urgamla japanska traditionerna och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med raffinerat skönhet, finess och kvalitet som är viktigt i den japanska kulturen.
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Santoku Japansk Kockkniv 18 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Santoku Japansk Kockkniv 18 cm
    Santoku Mizu5000MCT från Miyabi är den originella japanska kockkniven. Den här kniven används i Japan som allroundkniv då den galant klarar av alla möjliga sorters råvaror. Du kan filea, skära kött, hacka och skiva grönsaker med denna högkvalitativa och vassa kniv. Bladets kniv är cirkelformat framtill och har ett högt blad som är idealiskt för egentligen alla uppgifter i köket. En blandning mellan en kockkniv och en grönsakshacka. Ett riktigt hantverk som tillverkas i Seki, Japan. Knivens kärna består av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt av två lager hamrat rostfritt stål vilket ger bladet dess unika och vackra mönster. Bladet har sedan slipats enligt den traditionella tre-stegs metoden Honbuzake. För hand slipas bladet tre gånger för ökad skärpa vilket resulterar i en sylvass egg. Handtaget är tillverkat i Micarta, ett material som är både slitstarkt och bekvämt att hålla i. Metallocket på handtagets ände balanserar ut kniven och fulländar dess eleganta utseende. En klar favorit i köket. Diskas för hand och torkas direkt av med handduk eller trasa.
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Santoku japansk kockkniv 18 cm
  • Miyabi - STEEL 7000D Kudamono Örtkniv 9 cm

    Miyabi - STEEL 7000D Kudamono Örtkniv 9 cm
    Liten örtkniv ur Miyabis exklusiva serie STEEL 7000D. Kudamono betyder frukt på japanska, och den här kniven fungerar utmärkt både som fruktkniv och grönsakskniv. Den är smidig med en rak egg som gör den mest lämplig till att skära, till skillnad från en ren skalkniv. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Kiritsuke Kniv 24 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Kiritsuke Kniv 24 cm
    Artisan6000MCT Kiritsuke kniv från Miyabi är en högkvalitativ och vass kniv som är en blandning av en grönsakskniv och en fiskkniv. Med denna i ditt kök kan du filea fisken tunt, skära fina bitar kött och skiva papperstunna tomatskivor. Denna mångsidiga modell på kniv används i Japan till alla möjliga sorters råvaror då den är smidig och lätthanterlig. Detta fantastiska hantverk är tillverkat i Seki, Japan av skickliga hantverkare som enligt traditionella metoder skapar enastående redskap i form av knivar.Bladet har en kärna av MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är täckt med två lager Tsuchime, hamrat rostfritt stål som ger bladet dess vackra och eleganta mönster. Den sylvassa eggen, kallad ”Katana Edge”, uppstår när bladet slipas för hand enligt den klassiska Honbazuke metoden. I denna tre-stegs metod ökar knivens skärpa för varje steg. Det bekväma och vackra handtaget är tillverkat av pakkawood och kompletterar detta fina hantverk.Diska kniven för hand och torka direkt av med handduk.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Gyutoh är Japans svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött, fisk och mycket mer med denna modell, helt enkelt en allroundkniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 20 cm är den vanligaste storleken.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCD Santoku japansk kockkniv 18 cm
  • Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 14 cm

    Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 14 cm
    Liten santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Santokukniven är en liten smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden. Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 20 cm
  • Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm

    Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm
    Miyabi Miyabi 6000MCT Gyutoh kockkniv 24 cm
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 24 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Santokukniv 18 cm

    Miyabi - RAW 5000 FCD Santokukniv 18 cm
    Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att filea kött och fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad mm. Den är lite som ett mellanting mellan kockkniv och grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damaskdesign. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.
  • Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi - Birch 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 20 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.Miyabi Birch 5000 MCD blev utsedd till Bäst i test bland kockknivar av Aftonbladet dec 2021, och fick 5+ av samtliga jurykockar.
  • Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Birch 5000MCD Kiritsuke Kockkniv 24 cm
    Miyabi Birch-5000MCD Kiritsuke Kockkniv är en fantastisk kniv av hög kvalité och svårslagen skärpa. Denna modell på kniv använder man inom japansk matlagning till en mängd olika råvaror då den är så pass mångsidig. Kiritsuke kniven är en korsning mellan en grönsaks- och fiskkniv som tillåter dig att med elegans skära kött, filéa fisk och skiva eller hacka grönsaker. Kniven är tillverkad i Seki, Japan enligt traditionella metoder och är ett enastående hantverk. Den har en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som täcks av 100 lager rostfritt stål. Bladet är sedan handslipat enligt Honbuzake metoden, vilket innebär att den slipas i tre steg och ger kniven dess sylvassa klinga. Kniven fulländas med det vackra mönstret på bladet och med ett handtag i Masuribjörk från finska Lappland. -Japansk kockkniv- Knivblad på 24 cmTa hand om din värdefulla kniv på bästa sätt genom att diska den för hand och sedan torka av direkt med torr trasa eller handduk.
  • Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm

    Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
    Miyabi Miyabi 5000MCT Gyutoh kockkniv 16 cm
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 18 cm

    Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 18 cm
    Santoku Rocking är en mycket allsidig kniv som är en blandning mellan en santokukniv och kockkniv.Knivarna i serien Artisan 6000MCT har ett knivblad uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 24 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell, en riktig allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell är en större rejäl modell på 24 cm och hackar/skär mer och större råvaror åt gången. Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart pakkaträ och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen dvs raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi-knivar.
  • Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm

    Miyabi - Mizu 5000MCT Gyutoh Kockkniv 20 cm
    Gyutoh 20 cm från Miyabi serien Mizu5000MCT låter dig arbeta med finess och lätthet i köket. Knivens vassa klinga och ergonomiska handtag gör att du kan arbeta snabbt och effektivt, oavsett vilken råvara det gäller. Den glider enkelt igenom en köttbit och hackar vackert upp grönsakerna. Gyutoh är japans motsvarighet till den västerländska kockkniven och är tillverkad i Japan av skickliga hantverkare.Kniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som härdas ytterligare en gång för att uppnå en hårdhet på 63 HRC. En kniv med utmärkt hårdhet och hållbarhet. Stålkärnan är omgärdat av två lager hamrat Tsuchime rostfritt stål som ger bladet dess speciella och vackra mönster samt motverkar att råvaran fastnar. Bladet är sedan slipat enligt Honbazuke metoden vilket innebär att det slipas för hand i tre steg som ökar skärpan för varje steg och ger en sylvass egg. Det klassiska D-formade handtaget är tillverkat i Micarta och kniven balanseras ut genom metallocket på handtagets ände. Diskas för hand och torkas direkt av med torr trasa eller handduk.
  • Miyabi - 7000D Chutoh Kött-/Filékniv 16 cm

    Miyabi - 7000D Chutoh Kött-/Filékniv 16 cm
    Rejäl köttkniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Chutoh betyder köttkniv på japanska. Köttknivar i allmänhet är starka och tåliga för att kunna skära igenom tuffa köttstycken, kombinerat med en sylvass skärpa för att så smidigt som möjligt kunna stycka och skära kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Miyabi - Black 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm

    Miyabi - Black 5000 MCD Gyutoh Kockkniv 24 cm
    Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och kökets mest användbara kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är så väldigt mångsidig och är oftast den första kniven du behöver när det kommer till din samling av bra köksknivar. Det är en riktigt allroundkniv då du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött och fisk och mycket mer med denna modell. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka råvaror utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell har en generös längd på 24 cm och kan hacka eller skära en stor mängd råvaror åt gången.Miyabi Black serien har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, härdat till en hårdhet av ca. 66 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel är 19°, handtaget är traditionellt D-format och gjort av svart lönn och eggen är slipat enligt Honbazuke metoden. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét och dessutom lämnar dom en livstidgaranti på material och produktionsfel.
  • Miyabi - 7000D Santokukniv 18 cm

    Miyabi - 7000D Santokukniv 18 cm
    Santokukniv ur Miyabis exklusiva serie 7000D. Santoku betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Kniven passar utmärkt för både grönsaker, fisk och kött. Knivbladet har en kärna av hårt CMV60 pulverstål (60 HRC) täckt med 65 lager is-härdat rostfritt stål, CRYODUR®, i vacker damask-design. Det svarta D-formade handtaget är tillverkat av Mikarta, ett hållbart och vattentåligt material med skiftande yta. Mikarta är mycket hygieniskt och lämpar sig väl för köksmiljöer. Tillverkas i Seki, Japan.
  • Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 16 cm Gyutoh

    Miyabi - RAW 5000 FCD Kockkniv 16 cm Gyutoh
    Gyutoh är japansk svar på västvärldens kockkniv och kökets vanligaste kniv. Kockknivar finns i många format, typer och modeller. En kockkniv är oftast den första kniven du behöver när det kommer till köksknivar eftersom den är så väldigt mångsidig. Du kan både skiva tomater, hacka grönsaker, skära kött & fisk och mycket mer med denna modell, en allround kniv. Kockknivarnas blad ska vara så högt att det går att hacka saker utan att knogarna slår i skärbrädan. Denna modell på 16 cm är lättare, smidigare än de större kockknivarna men har samma egenskaper.
  • Miyabi - Black 5000 MCD Kockkniv 20 cm

    Miyabi - Black 5000 MCD Kockkniv 20 cm
    Den här kockkniven från Miyabi är ett hantverk med hög kvalité och otrolig skärpa, som gör att du kan skapa mindre underverk i köket. En kockkniv, eller gyutoh som det heter i Japan, är ett utmärkt verktyg för alla tillfällen – att skära kött, tärna grönsaker eller snabbt hacka en lök. Just denna passar också alla, då den är slipad symmetriskt, så att den går att använda lika lätt för både vänster- och högerhänta. Den har 132 yttre stållager och ett unikt Damaskus-mönster, och är tillverkad med en traditionell tredelad konstruktion. Den är tillverkad i Japan, med ett handtag i vacker ask. Den ligger fint i handen och är på det stora hela en fulländad kniv. Som allt värdefullt är det viktigt att ta hand om sin kniv. Diska endast för hand, se till att slipa den med våtslipning, och undvik skärbrädor av glas, keramik och sten. - En både höger-och vänsterhänt kniv
  • Miyabi - Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm

    Miyabi - Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv 16 cm
    Med Miyabi Birch 5000MCD Gyutoh Kockkniv kan du göra allt och lite till, en kniv som låter dig skiva, hacka och skära med lätthet och elegans. Gyutoh är en japansk kockkniv av hög kvalité. En japansk kockkniv som behövs i alla kök på grund av dess mångsidighet. En allround kniv du kan filea tunna skivor fisk med, för att i nästa stund finhacka vitlök med. Kockkniven har en kärna av förädlat SG-2 stål, hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som täcks av 100 lager rostfritt stål. Bladet är handslipat enligt en traditionell metod kallad Honbazuke vilket innebär att den slipas i tre steg där varje steg höjer skärpan. Detta ger kniven sin sylvassa egg som går under namnet ”Katana Edge”. Kniven fulländas av bladets fantastiska vågmönster och det klassiska D-formade handtaget i masurbjörk från finska Lappland. Gyutoh kniven har en bladlängd på 16 cm som motverkar att knogarna slår i skärbrädan när du arbetar med den. En komplett och välbalanserad kniv som låter dig skapa magi i köket. - Bladlängd på 16 cm- Äkta Japansk KockknivTa hand om din värdefulla kniv på bästa sätt genom att diska den för hand och sedan torka av direkt med torr trasa eller handduk.