Global slipverktyg

En hård Globalkniv kan slipas och underhållas hemma i köket med regelbunden användning av slipverktyg. Global har tagit fram egna slipverktyg som du kan använda själv för att hålla din globalkniv vass.

Slipa Globalkniv med slipstav och våtslip

Underhållet gör du enklast med en skärpstav och Global har både keramiska brynen och diamantbrynen. De har även bra våtslipar med 2-3 hjul (Minosharp). När varken slipstaven eller våtslipen hjälper längre får man ta till en slipsten. Är du inte kunnig inom knivslipning kan du skicka iväg din globalkniv på slipning.

Populärt inom Global slipverktyg

 • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

  Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
  För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
 • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

  Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
  Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
 • Global Keramisk utbytesstav till G-45

  Global Keramisk utbytesstav till G-45
  Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
 • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

  Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm
  Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Material:Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.

Fler tips på Global slipverktyg

 • Global Diamant Utbytesstav till G-39

  Global Diamant Utbytesstav till G-39
  Utbytesstav till Global G-39 diamantslipstav.
 • Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul

  Global G-91/SB Våtslip med 2 Hjul
  Våtslip från Global med 2 hjul. Ett fint och ett lite grövre för snabb och effektiv slipning. Fyll behållaren med vatten och stäng locket, sen är det bara att börja slipa. Dra några enkla drag med kniven i det båda hjulen och ens kniv blir som ny. Material: Keramiska sliphjul med axlar i stål. Handtaget är av plast och har inlägg av rostfritt stål.
 • Global Diamant Utbytesstav till G-38

  Global Diamant Utbytesstav till G-38
  Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
 • Global Våtslip med 3 hjul, svart

  Global Våtslip med 3 hjul, svart
  En enkel och effektiv lösning för att hålla dina knivar vassaOm du vill ha skarpa knivar i köket, så behöver du en bra knivslip. Med Global våtslip kan du enkelt skärpa dina knivar och få dem att bli som nya igen. Allt du behöver göra är att fylla knivslipen med lite vatten och dra några drag med kniven genom de olika hjulen. Våtslipen har tre sliphjul i olika grovlekar: grov, medelgrov och fin. Det grova hjulet används för att slipa fram en ny egg på slöa knivar. Det medelgrova och det fina hjulet används för att polera och finslipa eggen.Global våtslip är tillverkad i Japan av högkvalitativt material. Sliphjulen är gjorda av keramik, som ger en jämn och hållbar slipning. Handtaget är gjort av plast, som ger ett bra grepp och en lätt vikt. Knivslipen är enkel att rengöra efter användning, bara skölj av den med vatten.Global våtslip passar för alla typer av knivar, från grönsaksknivar till köttyxor. Den är särskilt lämplig för Globals egna knivar, som har en speciell stålblandning som kallas Cromova 18. Den ger en optimal hårdhet, skärpa och rostbeständighet till knivarna.Om du vill ha en enkel och effektiv lösning för att hålla dina knivar vassa, så är Global våtslip ett utmärkt val. Beställ din knivslip idag och upplev skillnaden med Global!
 • Global G-45 Keramiskt Strykstål

  Global G-45 Keramiskt Strykstål
  Det är viktigt att du tar hand om dina knivar. Med Global G-45 keramiska strykstål kan du underhålla dina knivar och bevara den professionella standarden som Global står för. Strykstålet använder du för att slipa upp knivens egg. Slipningen bör även föregås av en slipsten. Du bör se till att alltid hålla knivarna i samma vinkel när du slipar. Den rekommenderade vinkeln när du slipar Globalknivar är ca 10-15 grader. Bara några få slag kommer göra stor skillnad.
 • Global G-2 Kockkniv 20cm + Mareld slipsten 1000/3000 Grit

  Global G-2 Kockkniv 20cm + Mareld slipsten 1000/3000 Grit
  Globals kockkniv G-2 löser de flesta uppgifter du tar dig an med kniv i köket. Alla Globalknivar är tillverkade i det hårda rostfria stålet Cromova 18 och knivarna är kända för att hålla skärpan länge.Bladet på kniven är 20cm långt och med handtaget inräknat är den 32cm. Alla Globalknivar i serien har det ikoniska och halkfria handtaget som ger ett bra grepp även med blöta händer.I detta set följer även en dubbelsidig slipsten från Mareld med 1000/3000 grit med. Du kan enkelt underhållslipa dina knivar och avlägsna mindre skador på eggen. Det perfekta setet till den entusiastiska hemmakocken!
 • Global Global G-38 diamantskärpstav 26 cm rostfritt stål

  Global Global G-38 diamantskärpstav 26 cm rostfritt stål
  Global Global G-38 diamantskärpstav 26 cm rostfritt stål
 • Global Våtslip Med 3 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Svart

  Global Våtslip Med 3 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Svart
  Våtslip från Global med tre keramiska sliphjul med en olika kornstorlek för att hålla dina knivar vassa. Den är tillverkad av svart plast med ett bekvämt handtag. Använd genom att addera vatten. Om våtslipen från Global- Kornstorlek: 120, 240 & 600.- Tre olika, keramiska sliphjul.- Bekvämt handtag.- Använd genom att addera vatten. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global G91/sb Knivsliber, Stål - B:22 cm Knivslipare&Skärpstål

  Global G91/sb Knivsliber, Stål - B:22 cm Knivslipare&Skärpstål
  Skärpa är alfa och omega för nöjet att arbeta med din Köksknivars. Shinkansens knivvässare är vinklad för att exakt matcha rekommendationerna för slipning Köksknivar. Fyll kammaren med vatten. Den rengör stenarna och förhindrar att metallen värms upp. Dra knivbladet vertikalt fram och tillbaka genom den vita stenen 7-8 gånger. Upprepa på den rosa s
 • Global Våtslip Med 2 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Global Våtslip Med 2 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Global våtslip är ett enkelt hjälpmedel för dig som vill slipa dina knivar effektivt hemma. Våtslipen är försedd med två olika keramiska sliphjul, ett finare och ett grövre. Börja med att fylla plastbehållaren med vatten för att sedan dra kniven med några drag i respektive hjul och kniven kommer kännas som ny. Våtslipen har ett handtag som är tillverkat av plast och rostfritt stål samt keramiska sliphjul med axlar i stål. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3 Plast

  Global Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3 Plast
  Global Global MC-550 våtslip MinoSharp PLUS 3 Plast
 • Global 555/7 3 -pcs. Ceramic Wheels set, Blister Packing - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål

  Global 555/7 3 -pcs. Ceramic Wheels set, Blister Packing - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål
  Reservdel
 • Global G91/r Reservehjul til Sliber 17391 Multi 2 stk. - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål

  Global G91/r Reservehjul til Sliber 17391 Multi 2 stk. - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål
  Ersättningshjul för Global Knife Sharper H-440GB
 • Global Global G-39 diamantskärpstav 30 cm rostfritt stål

  Global Global G-39 diamantskärpstav 30 cm rostfritt stål
  Global Global G-39 diamantskärpstav 30 cm rostfritt stål
 • Global Minosharp Våtslip Plus Mc-550 - Knivslipar, slipstål & brynen

  Global Minosharp Våtslip Plus Mc-550 - Knivslipar, slipstål & brynen
  Dina knivar kan du ha glädje av i många år, förutsatt att du sköter och underhåller dem. Med den keramiska våtslipen MinoSharp 550 skärper du snabbt och säkert dina knivar. Den här våtslipen har tre keramiska hjul som rekommenderas att användas för knivar från Global, men kan även användas på övriga dubbelslipade och symmetriska knivar. Spåret i det keramiska och spåret i kåpan skapar tillsamman en perfekt vinkel.De tre hjulen är en grov, en medium och en fin. Börja med att fylla behållaren med vatten, håll i handtaget på våtslipen och placera kniven i det första hjulet (grov) och dra bladet fram och tillbaka med lätt tryck ca 7–8 gånger, eller så många gånger som behövs. Avsluta med att dra kniven några drag i de andra två hjule (medium och fin) och din kniv kommer att kännas så gott som ny. Observera att denna modell inte bör användas för tandade eller DEBA-slipade knivar. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Knivsliber G45 - H: 36,8 cm. Knivslipare&Skärpstål

  Global Knivsliber G45 - H: 36,8 cm. Knivslipare&Skärpstål
  Ta hand om dina Köksknivar. Med rätt verktyg och underhåll kan du upprätthålla din Global Knifes professionella standarder. G-45 String stål används för att räta knivkanten, medan slipningen själv bör göras på slipstenar. Se alltid till att hålla kniven i samma vinkel när du stryker. Den rekommenderade vinkeln för slipning av Global knivar är cirka
 • Global Slibesten Kombi 220/1000 - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål

  Global Slibesten Kombi 220/1000 - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål
  Global
 • Global Minosharp Slipsten Medium/fin Mc-472 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik

  Global Minosharp Slipsten Medium/fin Mc-472 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik
  MinoSharp MC-472 är en dubbelsidig slipsten av av sandsten som har en medium (1000) och en fin sida (8000), det medföljer även två slipfixturer som fungerar för stöd och hjälper dig att hålla rätt vinkel när du ska slipa dina knivar. Medium-sidan brukar användas för riktigt vassa knivar utan hack, och den fina sidan brukar användas som avslutning för att uppnå maximal skärpa som håller länge. Beroende på hur slö kniven är innan slipning så tar det ca 10-15 minuter för att få en perfekt slipad kniv. Slipstenen fungerar att använda till alla sorters knivar och märken, obrtsett från tandade knivar.Innehåller: Dubbelsidig slipsten av sandsten 2 slipfixturer Snygg förpackning Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Global MinoSharp G-91/SB våtslip Svart

  Global Global MinoSharp G-91/SB våtslip Svart
  Global Global MinoSharp G-91/SB våtslip Svart
 • Global Kockkniv + Våtslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Global Kockkniv + Våtslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Kockkniv från Global med en klassisk design med ett vackert handtag med en karakteristisk hålmönster. Den har en inkluderad våtslip med två olika sliphjul med en optimal vinkel för att hålla dina knivar vassa. Om kockkniven från Global- G-2 kockkniv: 20 cm.- MinoSharp MC-22GB våtslip: 15 cm.- Klassisk design.- Perfekt för att ta sig an olika utmaningar i köket. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Keramisk Strygestål 22 CM - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål

  Global Keramisk Strygestål 22 CM - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål
  Grå
 • Global Knivsliber G38 - H: 38 cm. Knivslipare&Skärpstål

  Global Knivsliber G38 - H: 38 cm. Knivslipare&Skärpstål
  De professionella kockarna vet att en vass knivär viktig och att den goda kniven ska hållas rak. G-38 String stål används för att räta ut knivkanten, medan slipningen själv bör göras på slipstenar. Se alltid till att hålla kniven i samma vinkel när du stryker. Den rekommenderade vinkeln för slipning av Global knivar är cirka 10-15grader. Kom ihåg a
 • Global Slibeklemme - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål

  Global Slibeklemme - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål
  Global
 • Global Slibeklemme - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål

  Global Slibeklemme - NO_SIZE Knivslipare&Skärpstål
  Global
 • Global Keramisk Skärpstav G-74 22 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Global Keramisk Skärpstav G-74 22 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Keramiskt bryne från Global som har en utbytbar slipdel. Har din kökskniv blivit slö? Den här skärpstaven gör jobbet då den slipar eggen så att kniven får tillbaka sin skärpa och vasshet. Passar till alla olika märken och knivar, förutom tandade och deba-slipade knivar.Brynet är tillverkat i Japan och har ett handtag av rostfritt stål och passar perfekt i knivställ GKB-52 från Global. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Sliphjulset till Global MC-550 våtslip Minosharp 3 st

  Global Sliphjulset till Global MC-550 våtslip Minosharp 3 st
  Global Sliphjulset till Global MC-550 våtslip Minosharp 3 st
 • Global Minosharp Slipsten Grov/fin Mc-471 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik

  Global Minosharp Slipsten Grov/fin Mc-471 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik
  MinoSharp MC-472 är en dubbelsidig slipsten av av sandsten som har en grov (240) och en medium sida (1000), det medföljer även två slipfixturer som fungerar för stöd och hjälper dig att hålla rätt vinkel när du ska slipa dina knivar. Den grövre sidan brukar användas för väldigt slöa knivar med större skador, och den finare sidan brukar användas för att slipa eggen för en riktigt bra skärpa som håller länge. Beroende på hur slö kniven är innan slipning så tar det ca 10-15 minuter för att få en perfekt slipad kniv. Slipstenen fungerar att använda till alla sorters knivar och märken, obrtsett från tandade knivar.Innehåller: Dubbelsidig slipsten av sandsten 2 slipfixturer Snygg förpackning med gummifötter Lägg slipstenen i blöt innan användning (15 minuter) Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.