Global slipverktyg

En hård Globalkniv kan slipas och underhållas hemma i köket med regelbunden användning av slipverktyg. Global har tagit fram egna slipverktyg som du kan använda själv för att hålla din globalkniv vass.

Slipa Globalkniv med slipstav och våtslip

Underhållet gör du enklast med en skärpstav och Global har både keramiska brynen och diamantbrynen. De har även bra våtslipar med 2-3 hjul (Minosharp). När varken slipstaven eller våtslipen hjälper längre får man ta till en slipsten. Är du inte kunnig inom knivslipning kan du skicka iväg din globalkniv på slipning.

Populärt inom Global slipverktyg

 • Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm

  Global G-38 Diamantskärpstav längd 26 cm
  För att kniven ska få en ny slipyta snabbt så används diamantbryne. Det räcker med några få drag för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.
 • Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm

  Global G-74 Keramisk Skärpstav 22 cm
  Global keramisk skärpstav G-74 22 cm. Håll eggen skarp genom att med jämna mellanrum använda skärpstav. Har kniven blivit slö, så används slipsten.
 • Global Keramisk utbytesstav till G-45

  Global Keramisk utbytesstav till G-45
  Utbytesstav till Global G-45 keramisk slipstav.
 • Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm

  Global G-39 Diamantskärpstav längd 30 cm
  Diamantbryne används för att snabbt ge kniven en ny slipyta. Fåtalet drag räcker för att man ska kunna polera upp en kniv som blivit för slö. Material:Rostfritt stål med diamantpulver. Handtag i rostfritt stål. Förutom Globals fantastiska knivar så ingår även en mängd andra produkter i Globals breda sortiment, i detta finner vi bland annat en hel del slipverktyg. Det finns många olika sätt att slipa och skärpa sina knivar, du kan antingen använda en keramisk skärpstav, en diamatskärpstav eller varför inte slipa knivarna traditionellt mot en sten? Med en keramisk skärpstav så skärper du upp den egg som redan finns, det vill säga du håller den vass, medan du med en sten slipar upp en ny egg.

Fler tips på Global slipverktyg

 • Global Diamant Utbytesstav till G-38

  Global Diamant Utbytesstav till G-38
  Utbytesstav till Global G-38 diamantslipstav.
 • Global Diamant Utbytesstav till G-39

  Global Diamant Utbytesstav till G-39
  Utbytesstav till Global G-39 diamantslipstav.
 • Global Minosharp Slipfixturer 2-pack - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Global Minosharp Slipfixturer 2-pack - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Slipfixturerna från Global har en lättanvänd design med en optimal slipvinkel för att hålla dina knivar vassa. De är tillverkade av rostfritt stål med ett skyddande inlägg i plast för säker användning. Kombinera slipfixturerna med en MinoShape slipsten från Global. Om slipfixturerna från Global- Två storlekar med olika bredder.- Gjorda av rostfritt stål.- Stor storlek: 27-43 mm.- Liten storlek: 15-25 mm. Skötselråd för slipfixturerna- Skölj av med vatten.- Torkas noggrant. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Diamantskärpstav G-39 30 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Global Diamantskärpstav G-39 30 Cm - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Ett diamantbryne som slipar och med enbart ett fåtal drag ger kniven en skarpare slipyta om den har blivit för slö. Brynet är tillverkat i Japan och består av rostfritt stål med diamantpulver, vilket är ett väldigt hårt och slitstarkt material.Bör ej diskas i diskmaskin. Det är rekommenderat att diska för hand med varmt vatten och vanligt diskmedel för att sedan torka av med en torr kökshandduk. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Minosharp Slipsten Medium/fin Mc-472 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik

  Global Minosharp Slipsten Medium/fin Mc-472 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik
  MinoSharp MC-472 är en dubbelsidig slipsten av av sandsten som har en medium (1000) och en fin sida (8000), det medföljer även två slipfixturer som fungerar för stöd och hjälper dig att hålla rätt vinkel när du ska slipa dina knivar. Medium-sidan brukar användas för riktigt vassa knivar utan hack, och den fina sidan brukar användas som avslutning för att uppnå maximal skärpa som håller länge. Beroende på hur slö kniven är innan slipning så tar det ca 10-15 minuter för att få en perfekt slipad kniv. Slipstenen fungerar att använda till alla sorters knivar och märken, obrtsett från tandade knivar.Innehåller: Dubbelsidig slipsten av sandsten 2 slipfixturer Snygg förpackning Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • G-91/SB Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål

  G-91/SB Våtslip med 2 hjul Svart/Rostfritt Stål
 • Global Våtslip Med 2 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart

  Global Våtslip Med 2 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Plast Svart
  Global våtslip är ett enkelt hjälpmedel för dig som vill slipa dina knivar effektivt hemma. Våtslipen är försedd med två olika keramiska sliphjul, ett finare och ett grövre. Börja med att fylla plastbehållaren med vatten för att sedan dra kniven med några drag i respektive hjul och kniven kommer kännas som ny. Våtslipen har ett handtag som är tillverkat av plast och rostfritt stål samt keramiska sliphjul med axlar i stål. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Våtslip Med 3 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Svart

  Global Våtslip Med 3 Hjul - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Svart
  Våtslip från Global med tre keramiska sliphjul med en olika kornstorlek för att hålla dina knivar vassa. Den är tillverkad av svart plast med ett bekvämt handtag. Använd genom att addera vatten. Om våtslipen från Global- Kornstorlek: 120, 240 & 600.- Tre olika, keramiska sliphjul.- Bekvämt handtag.- Använd genom att addera vatten. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Minosharp Sliphjul Till Mc-550 3-pack - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Multi

  Global Minosharp Sliphjul Till Mc-550 3-pack - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Multi
  Sliphjulen från Global har en keramisk design med tre olika styrkor för att hålla dina knivar vassa. De har tre härliga färger för enkel användning. Om sliphjulen från Global- Utbytbar design.- Lättanvända.- Tre olika styrkor. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Minosharp Slipsten Medium Mc-460 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Brun

  Global Minosharp Slipsten Medium Mc-460 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Brun
  Medelgrov slipsten från Minosharp med konrstorlek 1000. Använd den medelgrova slipstenen efter att du använt den grovkorniga slipstenen, eller om du bara behöver slipa till en knivegg som är i bra skick.2 olika slipfixaturer medföljer för att hjälpa dig hålla rätt slipvinkel. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Minosharp Slipsten Grov Mc-459 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Grön

  Global Minosharp Slipsten Grov Mc-459 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik Grön
  Minosharp grov slipsten från Global med kornstorlek 240. Perfekt föra att slipa upp knivar och ta bort eventuella hack i kniveggen. 2 olika slipfixaturer medföljer för att hjälpa till att ha rätt slipvinkel. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Minosharp Slipsten Grov/fin Mc-471 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik

  Global Minosharp Slipsten Grov/fin Mc-471 - Knivslipar, slipstål & brynen Keramik
  MinoSharp MC-472 är en dubbelsidig slipsten av av sandsten som har en grov (240) och en medium sida (1000), det medföljer även två slipfixturer som fungerar för stöd och hjälper dig att hålla rätt vinkel när du ska slipa dina knivar. Den grövre sidan brukar användas för väldigt slöa knivar med större skador, och den finare sidan brukar användas för att slipa eggen för en riktigt bra skärpa som håller länge. Beroende på hur slö kniven är innan slipning så tar det ca 10-15 minuter för att få en perfekt slipad kniv. Slipstenen fungerar att använda till alla sorters knivar och märken, obrtsett från tandade knivar.Innehåller: Dubbelsidig slipsten av sandsten 2 slipfixturer Snygg förpackning med gummifötter Lägg slipstenen i blöt innan användning (15 minuter) Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Sliphjul Set Till Mc220 2 St Keramisk - Knivslipar, slipstål & brynen Mix

  Global Sliphjul Set Till Mc220 2 St Keramisk - Knivslipar, slipstål & brynen Mix
  Sliphjul Set Till Mc220, 2 St Keramisk från Global. Knivslipar, slipstål & brynen Mix . Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.
 • Global Ni Oriental Kockkniv + Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål

  Global Ni Oriental Kockkniv + Knivslip - Knivslipar, slipstål & brynen Rostfritt Stål
  Kockkniven från Global har en mångsidig design med ett vasst, orientaliskt knivblad perfekt för att skära, tärna och hacka. Den har ett ergonomiskt handtag i Cromova 18 stål med eleganta prickar. Den har en medföljande knivslip med två hjul för optimerad prestanda. Om kockkniven från Global- Praktiskt set.- Kockkniv: 20 cm.- Knivslip med två hjul: 240 & 600.- Perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Skötselråd för kockkniven- Handdisk rekommenderas. Shoppa Knivslipar, slipstål & brynen och mer Köksknivar & Knivtillbehör hos Royal Design.